Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Ma érkezett meg végre a 65C3 oledem (egy Q80at váltott), és azoktól szeretnék kérdezni akiknek fali konzolon van, hogy milyen csavarokkal rögzítették?
Egy Stell sho 5610 van a falon, arra raknám fel ezt is (egyelőre talpra van állítva), de a Q80 vastagabb csavarokkal volt rögzítve......
Milyen csavarokat vegyek, hossz /átmérő?
Illetve koppra be kell te kérnem őket? ( oled vékony panel miatt kérdem elsősorban)
Távtartó gyűrűk vannak.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz undercover #93644 üzenetére
Röviden csak, mert nyilván még egy kis időbe telik mire belakom,de az első benyomásom amikben sokkal jobb :
mozgás interpoláció, fekete, fehér, a teljes szín skála, sd tartalmakat is sokkal szebben felskálázza, stream is brutál, élesebb kép, a menü kezelhetősége, gyors, magic remote...... szóval zongorázni lehet a különbséget 😀 -
bghistvan
senior tag
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hol és milyen módon tudom beállítani a C3-ön, hogy mikor bekapcsolom, ne kapcsolja be a hdmi porton keresztül a média boxot? (hk1 amlogic s905x3)
Mindig bekapcsol.
A Telekomos médiaboxot pedig nem,annak ellenére, hogy a magic remote-al tudom léptetni a csatornákat....Köszi 😉
-
bghistvan
senior tag
válasz Celtis #93863 üzenetére
Nem írtam, hogy "baj"..... csak mivel a boxra van kötve egy 1 Terrás vinyó filmekkel, így az is indul a box-al együtt.
Ha egy nap többször ki-be van kapcsolva a tv (tv adás vagy stream nézésre) teljesen feleslegesen indul a box és vele együtt a külső vinyó, és állandóan ki kell kapcsolni.
Amúgy köszi 😉[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz Malfroy #95411 üzenetére
Bocs, hogy belevau.... azért érdemes utánanézni /olvasni, hogy samuéknál a garanciális/szervíz háttér hogyan is működik, és valóban milyen minőségellenőrzés alatt jönnek le a sorról a termékek.
Van ennek egy topikja is, ahol egészen elképesztő számban ömlenek a hajmeresztő felhasználói tapasztalatok.Speciel tudnék mesélni, nem is keveset, hidd el addig amíg nincs probléma, addig az ember el sem tudja képzelni.
Nyilván mindenhol előfordul a tömeggyártásból eredő minőségi probléma,ezzel tisztában vagyok, viszont nem mindegy, hogy a gyártónál való garanciális feltételek érvényesítésekor hány hajszála marad szerencsétlen ügyfélnek, legyen az pár 10eft vagy milliós nagyságrendű tartós fogyasztási cikk.... a személyes /ismerősi/fórumtársak tapasztalatai alapján a "megbízhatóság" jelző használata szerintem eléggé elfogult kifejezés.
-
bghistvan
senior tag
Üdv!
65C3 evo 03.20.17-ről 03.30.71 szoftver verzió frissítés javallott?
Érdemes egyáltalán, ha van bármilyen változás akkor miben/mikben?Köszi
-
bghistvan
senior tag
válasz máyköl #95481 üzenetére
Értem, ez elég kellemetlen.... sajnos én nem tudom egyébként, hogy korábbi verzióra vissza lehet-e menni.
Az viszont elég zavaró, hogy minden egyes bekapcsolásnál erőlteti a frissítést, én mondjuk figyelek rá szintúgy, de nálunk is megvan az esély arra, hogy valaki véletlenül rányom. -
bghistvan
senior tag
-
bghistvan
senior tag
válasz Dexter17 #95520 üzenetére
Szia!
Bemásolom ide egy lapcsaládon belüli topik bejegyzésem, pár hozzászólásommal ezelőtt nem véletlen fejtettem ki a véleményem a márkára vonatkozó és jellemző garanciális ügyintézéssel.
Esetemben nem oledet érintett a dolog, hanem egy QLED Q80 65" tv a főszereplő.
Tehát :
"Referálni szeretnék a 2023.11.17 - 2024.01.19 időszak közötti, kvázi 2 hónapos ügyemről!
Korábban már leírtam, hogy a QE65Q80A Samsung QLED tv-m mélyhangja elment, tavaly november 17-én bejelentettem, és egy nagyon hosszadalmas "javítási" folyamat vette kezdetét házhoz kiszállás keretén belül a gyártó elsőszámú garanciális márkaszervize részéről.
A hangszórókat cserélték, viszont a szerelési folyamatnak köszönhetően a tv hátlapja és maga a keret belső része sérült, nem tudták visszarakni rendesen, elállt a hátlap.
Természetesen kértem, hogy állítsák vissza az eredeti állapotára a tv-t(itt extrémen belassult az ügymenet a samsung support és a szervíz részéről is), majd egy új javítás folyamatot kíséreltek meg egy új hátlappal, de azzal sem sikerült orvosolni a helyzetet.
Leakartak rázni, hogy alig észrevehető, szinte nem is látszik, hátul is van stb.... ők nem foglalkoznának vele, a support pedig csak türelemre intett, én továbbra sem törődtem bele, és minden létező kommunikációs csatornát megragadtam ahhoz, hogy nyoma legyen a megkereséseimnek/panaszbejelentéseimnek.
A jelenleg is hatályban lévő fogyasztóvédelmi törvényekre való hivatkozásokkal , mind az elektronikus úton és a tértivevénnyel elküldött leveleimben álló tartalmakban arra hívtam fel a gyártó figyelmét, hogy jogorvoslattal fogok élni, mert a készülék érintésvédelmi szempontok alapján sem felel meg a biztonságos használatra azontúl, hogy a szervíz kontár munkájának köszönhetően egy erősen esztétikai hibás készülék lett a tv-ből,nem beszélve arról, hogy a törvényben álló javítási határidőből is kicsúsztak!
Míg nem adtam nagyobb nyomatékot feléjük, addig a szokásos sablon lerázó dumák, de a végére szerencsére úgy alakult, hogy csereutalványt állítottak ki amit a forgalmazónál érvényesíthettem, pénz visszafizetés formájában, mivel az adott típusból már nem volt készleten."Nekem elég idegőrlő procedúrával járt ezt végig csinálni, viszont az én ügyem teljesen más jelleggel bírt, kvázi napnál is világosabb volt a" szakemberek " károkozása.....szerintem nem számít náluk a termék értéke, én speciel anno 400e felett vettem a tv-t cirka több mint 2 éve. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy a tiéd hogy fog zárulni, és sok szerencsét, sok türelmet /sikert kívánok hozzá.
Ui:
Nekem már nagy háztartási géppel is évekkel ezelőtt meggyűlt velük a bajom, de az újabb friss élményemnek köszönhetően(ami túlnyomórészt a garanciáztatási folyamatnak köszönhető), én a jövőben személy szerint tiltólistára raktam őket 😏[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
bocsi, hogy Off.....de se a soundbar, se a házimozi topikban nem akartam elhelyezni a hsz-t, kifejezetten aktív tv felhasználók tapasztalatai érdekelnének😀
Üdv, sziasztok!
Továbbra is megvagyok elégedve a 65C3-al, mármint a kép minősége számomra teljes mértékben kielégítő,viszont ahogy a legtöbb oled készüléknél is jelen van, elég silány a saját hangszóró minősége.
Az érdekelne, hogy van-e tapasztalatotok soundbar vagy aktív 2.0 hangfallal kapcsolatban?
Ezen típusú eszközöket nézegetem hangminőség feljavítása céljából,de egyelőre tanácstalan vagyok.
Külön subwooferre nincs szükségem, kicsi a lakás és vékonyak a falak, tehát vagy csakis önálló soundbar vagy 2.0 aktív hangfal jöhetne szóba.Szerintetek általános felhasználásra (film, spotify, youtube, stream) milyen irányba lenne érdemes elmennem?
Amiket nézegettem eddig :
JBL BAR 300
DENON S216/217/218vagy :
ARGON AUDIO FENRIS ACTIVE 4
EDIFIER R2750Tapasztalata ezek közül van valakinek közületek Pro és kontra (vagy más típusokról)?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
b. :
tőlük pont a BAR 300-at favorizálom, mint mondtam, tényleg vékonyak a falak, kicsi a szoba, és nincs kedvem vesződni a szomszéd nyannyerrel...... korábban egy 65Q80A QLED volt az oled előtt,ehhez képest annak a hangja sokkal jobb volt, elegendő lenne valamiből azt kipréselni.labeda:
igen, köszi ezt olvastam már 😀Pro Koryak:
az Argon Fenris felé hajlok a 2.0 rendszerek felhozatalában a JBL BAR 300 mellett, és valahogy azt gondolom, ha a tv hangbeállításainál azt az opciót választanám, hogy a tv használja a saját hangszóróit is az optikaival együtt, talán jobb lenne a filmtartalmak esetében, zenére meg szinte biztos jobb lenne mint a BAR (szerintem)Vhiktor:
kíváncsian várom majd a tesztet, bár az LG soundbarjai elég gyengén muzsikálnak az eddigi felhasználói beszámolók alapján, legalábbis javarészt negatív véleményekkel találkoztam.
Az Edifier 2.0 rendszereknek jobban utána nézve is az S360 végül nem lenne rossz, de érdekes, hogy sokan emlegetik az alap "fehér zajt"...... a másik pedig, hogy nincs rajtuk HDMI ARC..... ezért is az Argon a befutó eddig, jövő héten be is ugrok a Denonba vagy az ExtremeAudioba, nagyon kíváncsi vagyok rá 😀hunspikey:
szia
*pedig próbáltam utalni arra finoman, hogy csak a tv hangját szeretném "feljavítani" 😀
az általam felsorolt 4 eszköz árfekvése igen távol áll a te általad használt specifikációtól🤭, persze kétségtelen, hogy ég és föld, de a lakás és vele járó külső együtthatók sem engedik meg azt, hogy elszalad jon velem a ló(elég megterhelő lenne még egy hobbi)pn4hvq:
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz Pro Koryak #96755 üzenetére
-
bghistvan
senior tag
Halihó!
Megkérhetek valakit közületek , hogy akinek C3-asa van megnézze, hogy a hangbeállításoknál a "tv hangszóró késleltetés" milyen értéken van a 0-60-ig terjedő skálán?
Így elérhető :
Beállítás>hang>speciális beállítások>képernyő és hang egyeztetése>tv hangszóró késleltetés (erre az utolsó értékre lennék kíváncsi)
Elhangoltam 😀
-
bghistvan
senior tag
válasz szkutyi #96897 üzenetére
Értem....
Reddit-en van pár említés a 71 és 73 verziót illetően az alábbi anomáliákról..... YouTube error, fényerő gyengülés, menü belassulás, kép laggolás, hdmi arc probléma külső eszköz vezérlésnél,ezért is voltam kíváncsi arra, hogy neked milyen verzió van alatta.Én még nem frissítettem, szerintem nem is fogom, amíg nem tapasztalok semmi problémát, lekopogom eddig semmi probléma vele.
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre a következővel kapcsolatban....
Egy 65C3 oled van a panel beton falon egy kihúzható Stell sho konzolon, és a mellette lévő merőleges falon (tehát a két fal találkozásánál, pontosabban onnan kb 30cmre,a tv-től kb 1,5 m-re) több lyukat kell fúrni a falba szerelési munkálatok miatt, valamint a fő falon is (klíma szerelés miatt), és nem tudom, legvegyem-e a konzolról a tv-t a furatok elkészítésének idejére?
Ugye ütvefúrás lesz, és hiába az sds+ fúrószár, azért csak jelentős rezonancia keletkezik az összes falon.... Ti levennétek addig a tv-t a falról, vagy én gondolom ezt túl, hogy a rezonancia nem tenne túl jót a készüléknek ha fenn hagynám?
Köszi
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki közületek, aki 65C31LA-n futtat játékokat a Geforce Now segítségével?
Ha igen, milyen vezérlővel/kontrollerrel?
(már jó ideje nincs konzolom,idő hiánya miatt ki offoltam, viszont betegség miatt most ágyba kényszerültem és elgondolkodtam ezen az alternatíván)Köszi
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
65" C3 OLED-en azt vettem észre, hogy egy bizonyos stream tartalomnál ( HBO MAX, Sárkányok háza, / viszont nem 4K,hanem FULL HD alap csomag / lejátszása közben) a fényerőt egyfolytában elveszi, majd megemeli..... Legfőképp a világos háttereknél tapasztalom, és a színhőmérséklet is változik ilyenkor, elég zavaró,szinte minden kamera/nézet /jelenet váltáskor.
Fél éve van meg, 03.20.17 firmware van rajta, nem frissítettem még.Más tartalmaknál ez a jelenség nincs!
Ezen a stream felületen sem, sem tv adás, egyéb stream oldalakon, és külső eszközről való tartalom lejátszáskor sem.Lehet, hogy az alap full hd csomag miatt van ez,és hogy dolby vision?(hangsúlyozom, más tartalomnál nem csinálja)
Köszi
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Van arra mód, hogy egy korábbi tetszőleges szoftververziót vissza lehessen rakni?(mint pl Hisuite-n keresztül a Huawei termékeknél)
(asszony véletlenül jóváhagyta a tv bekapcsolása után felugró szoftver frissítést)
03.20.17 volt rajta (egyszer sem volt még frissítve a januári első üzembe helyezés után) és most 03.31.82 verzióra frissült.
Lehet csak placebo, de mintha nem lenne olyan részletes a kép, pedig az általam beállított módok ugyanazon az értékeken maradtak.
Létezik, hogy változhat a kép minősége ettől, vagy tényleg csak bebeszélem magamnak?Valakinek bármi tapasztalata van ezen verzióval kapcsolatban?
(én tényleg visszaraknám a korábbi verziót, ha van rá biztonságos mód, és nem jár garancia vesztéssel)Vhiktor, remélem olvasod te is 😀
Köszönöm! 😎
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
Üdv!
Tudnátok javasolni egy olyan topikot itt a lapcsaládon belül, ahol elsősorban nem fogyasztóvédelmi és készülék garanciáztatási tapasztalatokkal kapcsolatosan pörög a téma oled érintettségű műszaki kérdéseket illetően? 😉
Félreértés ne essék,nem trollkodni jöttem fel, mondhatni lassan 2 évtizede voltam/vagyok aktív fórumozó, viszont mivel egy jó ideje nem néztem fel ide, kissé ledöbbentem, hogy ez a topik sem a régi már...... -
bghistvan
senior tag
-
bghistvan
senior tag
Üdv!
Megpróbálok újra kíséretet tenni arra, hogy feltegyem ismét a kérdéseim, hátha tud valaki infóval szolgálni 😀
Lg65C3 az alany.
Január óta van meg, véletlenül lelett frissítve 03.20.17-ről 03.31.82 verzióra, és mintha nem lenne azóta olyan éles a kép (lehet csak placebo), vagy inkább a felskálázás tv csatornánál gyengébb lenne ?????
Van valakinek tapasztalata ezzel a firmware-al kapcsolatban?Visszalehet rakni régebbi szoftver verziót garancia vesztés nélkül?
Köszönöm!
-
bghistvan
senior tag
válasz hunspikey #101624 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, hogy időt fordítottál a válaszra 😉
Sejtettem valahol, hogy nincs visszafelé frissítés, gondoltam hátha..
Valószínű akkor a Telekom csoda android box küldi olyan szépen a jelet. (közben a box menüjében is kutakodtam, szerinted a színtér Ycbcr420 10 bit vagy 12 bit lenne a helyes beállítás, illetve mi lehet a különbség a kettő között?)
Külső meghajtóról, mediaboxról és konzolról egyébként ezt nem veszem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest