Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Lehet hülye kérdés, de TV-hez csak egy BT füles/fejes csatlakoztatható egyszerre?
2-3 nem?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
boborján2
aktív tag
Ezt adom.
Volt itthon egy nagy 16:9 Panasonic crt. Két emberes ,ha át kellett emelni máshová.
10+ évesen vettem , nálam is ment vagy 6 évet, és egyszer elkezdett csattogni ,meg kijött belőle az amperszag.
Mondom belenézek mit látni. Azzal kezdtem hogy , kifújtam mert volt benne 5cm por. Bedugom a konektorba és semmi baja .
Talán még ma is megy valahol , valakinél.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
szkutyi
addikt
válasz lzolka #91788 üzenetére
Csoda ha kibirják az 5-6 évet .legyen az Samu LG vagy akármi...ráadásul már LG is be gyárt a samsungnak....azért annyira csak nem lehet szar, ha egy csomó markában LG panel van.....nem neked szól a poszt, csak jól össze szedted a lényeget .szóval nem kell csodálkozni SAJNOS ha egy 5 éves tv-n vannak doglott pixelek.
-
Calogero
addikt
válasz demmer123 #91787 üzenetére
Eddig ilyen hibákat a 2018-as 8-as szériáknál olvastam. A samsung még csak most dobta az oledjét, így azt nem tudni, hogy azok meddig bírják,de lesz olyan Samsung készülék amibe szintén Lg panel lesz.
Én emiatt biztos, hogy nem jelenteném ki, hogy Lgt soha többé. Lehet hogy az általad választott samsung 3-4 év múlva lesz ilyen akkor Samsungot nem veszel többet?
-
lzolka
csendes tag
válasz demmer123 #91787 üzenetére
Tudunk mondani másik gyártót akinek nagyobb tapasztalata van oled panel gyártása terén?
Persze, a Samu meg kínai oledek nem mentek tönkre 5-6 év után.
Ja, hogy nem sok ilyen korú van? Majd meglátjuk pár év múlva.
Néhány 5-6 éves LG-nél előjött, pedig már sok éve gyártanak oledet, idén is több milliót.
De mi a garancia hogy a másik gyártó panele nem lesz ilyen vagy még rosszabb 5-6 év múlva? Semmi. Azok sokkal később kezdték a fejlesztést és a nagy volumenű gyártást. -
-
lzolka
csendes tag
65s90c most 499.990 (Auchan)
-
Lajmund
őstag
válasz sony89 #91766 üzenetére
Én is ilyen méretben váltottam. Persze jobb lesz meg minden de én hamar megszoktam és simán birnám ha még nagyobb lenne. De persze ezt is lehet rendesen látni Én játéknál 170 cm-re ülök tőle este filemzésnél meg kb 250-re fekszem. Simán jó de 3 méter fölött már kéne a 75" hogy meglegyen a hűha faktor. Azt még megjegyzén mielőtt valaki írná ez közel van hogy én a jétékokat is 4k felbontásban és full grafikai beállitások mellett játszom meg a streaminget is általában 4k-ba nézem szóval így élvezhető közelről.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
sony89
tag
Hétfőn jön az LG 65C3 as tv m... Kíváncsi leszek milyen lesz az LG 55CX után...
-
akika85
csendes tag
Egy baj van vele összement a szememnek cserélném nagyobbra le
-
akika85
csendes tag
Nem tudom kértek tőlem ilyen szürke képeket
-
Vhiktor
Topikgazda
A Laser TV-nek semmi köze a tv-hez.
Az egy ultra short throw porejctor lézer fonyforrással. Szóval állandóan be kell sötétíteni ha látni akarsz valamit és a szobát optimalizálni ha kontrasztos képet szeretnél.
Igazából a projektorok világában egy nagyon nagyon belépő eszköz.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Kzo
tag
Hello,
egy 55ös B9 OLED-ről méretben mennék előre. A minőség így néhány év után is teljesen elegendő számomra. Felmerült egy Hisense Laser TV megoldás. Van ezzel bárkinek tapasztalata a topicban? -
Quadgame94
őstag
válasz Gabelogen #91751 üzenetére
Nekem is C2 + telekom tv box van. De utálatos gagyi. Ha kikapcsolom a boxot az a baj (ugye várni kell kb 1.5 perc mire betölt és vab hogy ki-be kell kapcsolnom mert nem töltött be rendesen) ha nem kapcsolom ki az a baj (melegszik sokszor). Mással nincs gondom: PC, PS5. Csak a box ami lasaú f*s. A "szerencsém" hogy heti 2x max 3x nézem. Ha minden nap ez lenne már rég lemondtam volna.
[ Szerkesztve ]
-
Gabelogen
tag
Sziasztok!
Lg C2 tv-m van.
set-top box-al nézem a tv-t.
Este kikapcsolom a tv-t, másnap amikor bekapcsolom,
nem a set-top boxos adás jön be, hanem a tv adás ,amin ugye nincs semmi.
Alapból, nem úgy kéne működnie hogy ugyan annak kéne bejönnie mint amikor kikapcsoltam? -
demmer123
őstag
LG B8 tv-t el akartam adni így közel 5 év után 2018-ba vettem MM-be, alig volt használva még konzol, sőt yt, műsorok semmit nem használtam. Hetente 1-2 óra film az is külső médialejátszón.
Ahogy olvastam a reditten akinek b8 volt nagyon soknak ez a hiba.
Nekem is csak a szèlein van de rengeteg vagy 30-50 halott pixel csak a képernyő szélein.
Ez mitől alakult ki? Most veszek egy 2023 oled tv pl S90c az is ilyen lesz 1 év után? Amikor megvettem a tv-t egy halott pixel sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Quadgame94 #91747 üzenetére
Picit jobb, de van ahol c3 sokkal jobb...oda vissza.
Igazabol akkor sem lepődnék meg ha ugyan az a kettő tv csak ..
Felskalazasban nem kevéssel jobb a c3... -
G_Karesz
újonc
Sziasztok
Segítsetek kérlek a választásba.
Lg oled C3 vagy G2 a jobb választás?
Teljesen vegyes használat mellett SDR/Stream/PS5.Köszönöm
-
dropi
aktív tag
Nekem augusztus elején jött meg a tévé és most ment le a második pixelfrissítés
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
szkutyi
addikt
Sziasztok
nem.szeretnek offolni, sem szabályt szegni, ha maradhat megköszönöm.megvalok külső média lejatszomtol, zidoo z9x.adatlapomon megtaláljátok.
Koszi
-
Mankó
veterán
válasz lzolka #91729 üzenetére
Ha az erősítő nem tudja a 2.1-et, akkor a tv hiába engedi át a hd hangokat 2.1-en, az erősítő felé csak 2.0 fog menni, ezért jó esetben az atmos stb hd hangokból csak DD+ lesz.
Ha a lejátszót közvetlenül az erősítőre dugod 2.0-ával is megkap minden hd hangformátumot.
Nálam ugyanez van.
Ne bánd, streamingről úgyis butított hangsáv jön le, lejátszó + erősítő combó dd 5.1-ben is agyonveri minőségben. Tapasztalat. -
cujo69
tag
Ha valaki jó árasított Pana Oledben gondolkodik: [link]
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Adott egy lg 42c3-as tv amit monitorként használok. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy kell e érdemes e napi szinten futtatni a pixelfrissítést vagy csinálja a tv is automatikusan bizonyos időközönként?
-
hotian
tag
válasz kolosszus87 #91730 üzenetére
Igazad lehet, most ismét meggugliztam és találtam egy fórum bejegyzést, ahol azt mondják átnevezték a menüpontokat és MJC menüpont alatt lehet kikapcsolni a soap opera effect-et. Ami miatt nem találtam elsőre, hogy a manual ezt mondja: "MJC: Optimalizálja a TV-készülék videó-beállításait, hogy a mozgóképek jobb minőségben és olvashatóságban jelenjenek meg. Jelölje ki ezt az opciót és nyomja meg az OK gombot az elérhető opciók megjelenítéséhez. Hatás, Demó felosztás és Demó opciók érhetők el. Állítsa a Hatás opciót Alacsony, Közepes vagy Magas értékre, hogy engedélyezni tudja az MJC funkciót."
Kicsit kínai, de mind1, a filmmaker mód egyelőre bevált. -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
LG C2 OLED 42-es TV olyan jelenséget produkál, hogy rendszeresen "No signal"-t mond a HDMI források valamelyikére, miközben biztosan van ott jel.
Több HDMI-n (1-4), több eszközzel (Xbox, Mac Mini, Windows laptop) produkálta már. A szoftver az elérhető legfrissebb, és gyári hard reseten is túl vagyok, azóta is előfordul.
Példák:
- Gépen x perc képernyővédő után kikapcsol, no signal, ez oké, majd nyomok egy gombot a billentyűzeten, és továbbra is no signal. Pedig biztosan ad képet, HDMI kábelt kihúzom, vissza, és rögtön van kép gombnyomás nélkül.
- Átváltok Xboxról egy másik HDMI forrásra, később vissza, és no signal, pedig be van kapcsolva az xbox, nyomkodom a kontrolleren a gombokat. Kihúzom a HDMI kábelt, vissza, és egyből van kép megint.Ilyet másnak is csinált már? A C2 széria hibás ilyen szempontból, vagy csak az én példányom? Gariztatni kellene? Sajnos a hiba nem olyan, amit biztosan reprodukálni lehet egy szervizes előtt, néha előjön, néha nem.
-
viera
őstag
válasz lzolka #91729 üzenetére
Semmi ilyen gond nem volt nálam.Mindent úgy jelenített meg amilyen az adott hangsáv volt, de én külső lejátszót használok.A belsőt ki sem próbáltam.Nálam a Samsung amikor elindítottam a filmet néha kiírta, hogy nincs jel és kék volt az egész kijelző.Meg amikor bemenetet váltottam az erősítőn az sem ment mindig rendesen.
Sony-nál semmi ilyen probléma nincs.[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
kolosszus87
senior tag
válasz hotian #91728 üzenetére
Képbeállításokban biztos kell lennie a mozgásjavításra menüpontnak, a Filmmaker módban való használatot viszont jól teszed, az adja a legjobb, legpontosabb színeket és fehéregyensúlyt gyárilag.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
lzolka
csendes tag
Neked is volt 77S95c a Sony előtt, így mindkettővel lehet tapasztalatod. Az a kérdésem hogy a HD hangot hogyan adják ki az erősítőnek, 1:1-ben vagy lebutítva?
Amikor az S95c belső lejátszójával vagy belső Emby appal játszom le a filmet, az erősítő kijelzőjén nem True-HD Atmos jelenik meg hanem DD+ . Ez rendben van mert a doksi szerint az audiokodek DD+ 5.1-ig támogatott.
Ha a Shield az erősítőbe van bedugva akkor az erősítő True-HD-t ír ki vagy DTSHD MA -t.
Viszont ha a Shield a tv-be van bedugva és a tv hangbeállítása áteresztésre van állítva akkor is DD+ jelenik meg, DTSHD MA esetén pedig DTS.
Tehát ha jól értelmezem a tv nem átereszti hanem lebutítva továbbítja az eARC kimenet felé a HD hangokat.Meg tudnád nézni hogy az A95L esetén ez hogyan van?
Örülnék he nem kellene külső lejátszót is használni, nekem sokkal kényelmesebb a belső app lejátszás.
Ja és nekem is az S95c néha elfelejti hogy külső lejátszó van az erősítőre dugva, eltűnik a források közül, elég idegesítő. -
hotian
tag
Sziasztok,
1 hete egy belépő szintű pana oled tulajdonosa vagyok: TX-55MZ800E. Egy Samsung 32"-os LCD-ről ment a váltás (+ HD GoogleTV stick), egyelőre elégedett vagyok vele. A beépített hangszóró (2.1) nekünk elég. A motion smooting nagyon zavart és külön opciót a kikapcsolására nem találtam csak ha "fimmaker mode" - ban használom, szóval maradt ebben a módban. A Google TV hozza néha a "szokásos" fagyást amit a ki-be kapcsolás megold. Ez a régi GoogleTV stick-em is hozta szóval nem gondolom, hogy a HW a ludas inkább az SW. A stick wifiről ment a TV kábelről megy, digi gigás netem van, digi AX router.
-
szkutyi
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz swaggie5 #91721 üzenetére
Azt vedd ameliyk jobban tetszik.
Én játékra inkább a C3-at ajánlanám, de az S90C-nek sokkal homogénabb a képe, illetve a színek fényereje is nagyobb ezért látványosabbak lesznek rajta a HDR játékok. viszont állítani kell a game módeon mert alapjáraton nagyon túl vannak tolva a színek és a képernyő átlagos fényereje is.Game módban az LG oled mindig nagyon jó, szóval ha első sorban játék lesz rajta én a C3-at venném.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Lajmund
őstag
válasz swaggie5 #91721 üzenetére
C3. Megbízhatóság,szervíz hozzáállás. Szénné lehet állitani mindent game modban is. Van külön game mod menü ami egyszerű nagyszerű.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
swaggie5
csendes tag
Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi, ki melyiket választaná és miért: Samsung S90C vagy LG C3. Mindkettőből az 55 colos méret.
Általános felhasználás, inkább több PS5-zés, kevés kábel TV, filmeket/streaminget nagyon ritkán nézek, évi 1-2 film/sorozat.Egy tavalyi modell Hisense QLed tv-t váltana, ami 58 colos és igazából ez tökéletes méret a szobámba, de talán annyival nem kisebb még az 55 col.
Árban kb. ugyan annyi, az nem befolyásoló tényező, a hétvégén Media Marktban néztem őket, a Samsung élénk képe kicsit jobban megfogott, de tudom, hogy otthon úgysem olyan lesz, mint a demo felvételeken, amik mentek.Köszi előre is!
-
fenky
tag
Egy kis tapasztalat az 55-ös C2-ről és a streamingről:
Kb. fél éve van meg, ment rajt a PS5, PC, tv adás meg sok streaming, szép volt, ámulat meg minden. Filmeket letölteni már évek óta nem szoktam, de mivel csak nem akar felkerülni sehova, tegnap a pici lányomnak a "TK-ból" kivettem az új Mancs őrjáratot (PAW.Patrol.The.Mighty.Movie.2023.2160p.iT.WEB-DL.DD+5.1.Atmos.Dovi.HDR.H.265.HuN-No1, 24.000 kbps). És azt kell hogy mondjam, most tapasztaltam meg, hogy mit tud ez a technológia. A színek, a mozgás, a hang, egyszerűen az államat kerestem kb. 10 percig. (Végig is néztem, pedig a púpom televan Rájdörrel ) Eszembe nem jutott volna, hogy ekkora különbség van, az ajnározott "4K, HDR, szipi-szupi" streaming platformokkal szemben. Úgyhogy lehet, hogy újra beüzemelem a 1,5 terrás vinyót...[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
oké, én felhoztam kicsomagoltam, és nem volt hideg a panel, pedig votl v két fok mikor jött. Bedugtam kb azonnal amugy. Ha jéghideg akkor nyilván nem. Bár most hogy mondjátok az üveg sérülhet. Akkor én voltam könnyelmű.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
wiggen123
senior tag
Alzán LG 77 oled A1 újracsomagolt, vagy újszerű 560e. Aki együtt tud élni az alacsony fényerővel, meg 60Hz-el jó vétel lehet.
Én elengedtem pár teszt elolvasása után. Pedig lehet ugyan ennyiért el lehet majd adni jövőre, ha vennék majd egy g4-et vagy c4-et, na mindegy.
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
apszi
őstag
Hogy én is bezavarjak a képbe , én a magam részéről, a saját tapasztalataim alapján, biztos várnék a doboz kibontásával is 2-3 órát, melegedjen át szépen lassan dobozon keresztül (bár visszaolvasva Pro Koryak is tulajdonképpen ezt írta ). Nálunk pillanatok alatt csurogna a pára rajta (erre a fémház erősen rásegít), pedig nincs szarrá fűtve a lakás. Ahogy Pro Koryak is mondja, nagy a hő különbség most. A döntés a te kezedben van.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Nyisd ki a dobozt és várj 4-5órát, aztán kezdheted kicsomagolni, miután összeraktad, várhatsz még 1-2-3órát a bekapcsig. Most is k. hideg van kint, 3-4C, és nem kell -20C vs 40C, hogy gond legyen + lehet már 1 napja a raktérben van, éjjel meg mínuszok voltak = fa..án lehűlt.
Persze akinél nem gond 4-5-900e ft kuka, annak nem érdemes várni vele.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
-
WiNZO
tag
Köszönöm a sok segítséget.
Végül úgy alakult, hogy ma hozza a futár a tv-t. Van esetleg erre valami jó tanács, hogy ilyenkor mennyit érdemes szobanőn tárolni? Addig kibontva legyen vagy sem? Pára nem fog lecsapódni? Ilyenek.
WiNZO
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #91708 üzenetére
Már az is indokolatlan és szükségtelen (sőt helytelen), hogy régebbi videó- és hang codec-eket kivesznek a webOS-ból, de hogy a DV codec-et is karcsúsítanák...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #91704 üzenetére
Ha a C3-on Dolby Vision 28.00 verzió vagy annál frissebb van, akkor biztosan tudja azt amit a C1 vagy még többet (menü: Eszközök > TV kezelés > TV információ).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz ejnyebejnye #91703 üzenetére
Dune HD Homatics Box R 4K Plus:
"Profil 5, 7 (MEL és FEL), 8 kezelése ISO, mappastruktúra, MKV, MP4 és MT2TS esetén is"
E szerint a leírás szerint igen.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #91701 üzenetére
C1 belső lejátszó Dolby Vision teszt: Oppenheimer.2023.READ.NFO.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DV.HDR.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.HUN-FULCRUM: HEVC (H.265)/Main10/L5.1/High/DV+HDR Profile 8.6 /BT.2020/PQ/BT.2020nc/DCI-P3
-tsMuxeR_3.01_beta-val mkv ---> ts
Eredmény: Dolby Vision megjelenítés.
Ezen kívül szintén DV lejátszás:
-Dolby Vision Version 1.0/dvhe.05.06/BL+RPU/Single track/single layer - mp4 (átmuxolás nélkül)
-HEVC / Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU (ez valószínűleg egyezik a remuxos anyagokéval)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest