Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
nagyúr
SonY Android TV -n mit kapcsolhattam ki, hogy nem látja az usb kulcsot, mintha be se lenne dugva?
-
[kép] [kép] Tegnap beüzemelt Lg G3. Már a csatorna hangolás sem igazán működött. 2x kellett gyári visszaállítást csinálni, másodszor azért, mert megszűnt a net a vezetéken és wifin is. Kiváncsi leszek az Lg eddig igen segítőkész támogatása mit mond. 9-kor kezdenek. A tv nem maradhat, kérdés, hogy elállással kell-e élnem, vagy simán adnak újat. Csütörtökön 11.30-kor vettem át.
Elállás esetén ők viszik vissza a készüléket? -
-
gurus
aktív tag
válasz
Suri84
üzenetére
A C37LA, C38LA, C39LA és C39LC típusnevű OLED TV-ket elsősorban a német nyelvű piacra szánják, ezért Németországban , Ausztriában és Svájcban kaphatók . Sajnos ez évek óta így van .itthon a olcsóbb tunerest dobják piacra.így nincs Triple-Tuner (2 x DVB-T2/C/S2)
Kép a képben (PIP) és a Kettős képernyő (PBP) funkciók itthoni oledekben nincs -
dell
tag
Sziasztok!
Véleményetekre lenne szükségem az alábbi hibával kapcsolatban . Ma vettem egy 55OLEDC31-es készüléket. Beüzemel, hdmi arc -ba bekötöttem a JBL arc-ot és a hang rendesen működik, viszont amikor megnyomom a kis ház gombot akkor és választanék a netflix vagy youtube stb. appok közül akkor pattogó hangot hallok, de dettó előjön ez a pattogó hang a youtube keresés közben is. 3db különböző hdmi kábellel is kipróbáltam. Bluetoothos kapcsolatnál nincs meg a pattogó hang. Találkozott már vki hasonlóval?
Lehet hibás a az ARC csati?
Köszi előre is! -
Danex
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ahogy írták is többet 10 emeletes társasházakban annyi WiFi van már, plusz ha vannak okos izzók, hangszórók stb nem feltétlen a legstabilabb már ilyenkor a Wifi.
Illetve nálam pl ha a tv elmegy alvóba, akkor utána van ,hogy még hosszú másodpercekig tart amig a Wifire újra visszatalál, ilyenkor nyilván az online appokkal is várni kell mire azokat indítani lehet.
Nem vágok miatta ereket, de kicsit kellemetlen tud lenni ,hogy esetleg átjön valaki és akkor a milliós setup ott szenved, vagy pufferel a wifi miatt, mert épp a szomszéd bekapcsolta a mikrót vagy valami
-
Suri84
kezdő
Sziasztok, valaki esetleg meg tudná mondani, hogy mi a különbség az Lg oled c31 és a c38 között? Köszi
-
Danex
addikt
Lehet, esetleg próbáld meg, hogy rákötöd PC-re, hogy ott milyen vezérlőnek írja az adaptert. Ahogy a termék adatlapján is látni 2 féle chippel is szerelhetik azt, nekem a realtek-es jutott)
De simán lehetséges sajnos, hogy az újabb TV már más eszközökkel kompatibilis.
Amúgy az USB adaptert nem fogja kijelezni, a TV azt írja majd, hogy se Ethernet se Wifi nincs csatlakoztatva, de közben ugyan úgy van internet. -
tothl
addikt
válasz
Gtaati
üzenetére
Hajjaj. Nekem is ilyen van, eddig nem volt vele gondom, a képe is teljesen jó még.
Egy barátom samujának volt olyan gondja a wi-fi -vel mint neked. Miután kizártad, hogy nem a routereddel van esetleg a gond, lehet mondani, hogy elszállt benne a wi-fi.
Az újraindulás már keményebb dió, ha wi-fi nélkül működik, szerintem használd ethernettel, vagy vegyél egy bridge -képes extendert hozzá, amennyiben mindenképpen wi-fi -re vágysz. -
ricsip
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
És védi a spúr gyártót b+...
-
-
ricsip
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Bp belváros, kb. bármelyik társasház, annyi wifi bssid van hatósugárban, h. ha 11 helyett 111 szabad csatorna lenne, akkor se lehetne egymás zavarása nélkül használni. Na most ilyen körülmények között a wifi-n keresztüli 4K stream 100mbit-hez közeli átvitelnél korántsem zökkenőmentes.
-
ricsip
addikt
Na akkor jó látni, hogy ami működött valakinek egy G2-vel, az már nem működik másnál egy G3-al

Mennyivel egyszerűbb lenne 2024-ben belerakni azt a kiba. gigabit IC-t +1 dollárért a szarevő LG-nek, és akkor a hülye vevőknek ( nekünk) nem kellene baszakodni az usb-s millió féle random kacat gigabit perifériákkal, vajon mikor milyen csillagállás mellett működik valamelyik véletlenül.
Meet abban gondolom nincs ellenvélemény, hogy 2024-ben mindenkinek minden vezetékes hálózat-képes eszköze alap hogy gigabit-képes, és 10-12 évvel a gigabit konzumer elterjedése után senkinek nem kellene rácsodálkoznia h. jéé a gigabit egy valós konzumer igény.Mikor vállalati közegben már lassan a 10G lesz az elterjedt. Pl. USA-ban a használt IT cuccok facebook csoportban meg a faszi 20-asával dobja ki a használt 2960G 24-48 portos szviccseket, mert h. 10G képes eszköznél gyengébbet egyszerűen nem tud eladni senkinek használtpiacon, így tökéletesen működőképes gigabites cisco szviccseket inkább ledaráltatja mert több pénzt kap a megsemmisítésükért.
-
RazoR
veterán
“Hullámos” panel mennyire oké? Tükröződésnél látszik, hogy itt-ott “hullámos” a tükörkép. Nem tudom jobban megfogalmazni
-
hubber19
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ott teljesen más jön fel, nem infó. Nem vagyok a TV-nél de majd teszek be képet.
labeda : bocs, nem láttam tegnap a posztodat...
-
hubber19
tag
LG G2 65" : 2 napja van meg. Minden jó és klassz, de nem tudok "INFO"-t varázsolni.
Korábbi Samsung távon volt "INFO" gomb, ezen a "Magic Remote"-on nincsen és nem jövök rá mivel lehetne előhozni INFO-t. (tartalomról, netflix felbontás stb.)
Tudja valaki mi az "INFO" gomb, vagy hogyan varázsolható elő ?
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
ha szeretne épp valaki médialejátszót, nálam épp van egy szép darab(zidoo z9x)
Köszi ha maardhat! -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni, segítséget szeretnék kérni. Utóbbi időben az Lg 55B7 oled tv-nk furcsaságokat csinál. Eldobálja a netet(wifi), alig vagy nem akar vissza csatlakozni. Le áll, lefagy, megszakad a netflix, hbo max. Akkor volt hogy a tv látszólag lefagyott, kikapcsolt magától majd kattant és újra indult magától és bekapcsolt. Lassan 8 éves lesz, hibátlanul tette eddig a dolgát. Valakinek ilyen jellegű problémája lg oled-el volt e már ? Ha igen mivel volt gond, táp, alaplap stb?
Köszönöm!
-
RazoR
veterán
Kicsit döntve befért és épségben hazaértem vele.
Első agyfasz: miért nem lehet gmail-es fiókot regisztrálni az appok letöltéséhez? Azt írja, hogy nem egyezik a regió a TV-n beállítottal
-
Danex
addikt
Dobozában, rendesen gyári módon becsomagolva amennyiben sérti meg semmi fizikailag nem kéne hogy baja legyen.
Vitarába pont elfér fektetve egy 65-ös TV, már többet is szállitottam igy, semmi gond nem volt vele. (szóval nincs mese, először új autó is kell majd a következő 77-es TV előtt
) -
RazoR
veterán
Mennyire gáz ha egy kicsit döntve lenne szállítva a 65C3? Nem fér be állítva a kocsiba....
-
Celtis
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Megnéztem az LG és a samsung jótállási jegyét is. Mindkettőben írnak az alkatrészcsere következményéről. A samsungé egyértelmű.
A terméknek az alapjótállás időtartama alatt elvégzett kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a jótállás újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha az alapjótállás időtartama alatt elvégzett kijavítás következményeként új hiba keletkezik. (Ptk. 6:163. § (5))
Ezt a jogszabályt linkeltem én is, de ez valójában nem a jótállás, hanem a kellékszavatosság elévülésére vonatkozik. Ennek ellenére láthatóan mégis a jótállásra értelmezik.
Érdemes figyelni, hogy csakis az alap jótállás (3 év) ideje alatt érvényes ez az újraindulás. -
alaves
addikt
Ha a szakmai és jogi gyakorlat is ez (az ügyf.szolg.-nál és a szerződéses szervizeseknél egyaránt), akkor ez pozitív.
-
medvegy
aktív tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Köszi a választ mindenkinek!
A foltosodáson valószínűleg könnyen át tudnék lépni, főleg hogy valós tartalom mellett nem látszik. A pixel hiba viszont egyre jobban zavar. Pl sárga háttér mellett piros az a bizonyos pixel, így valós tartalom mellett sem lehetetlen kiszúrni ha elmegyek a TV előtt (szemem mint a sasé
)Nézegettem a C3-at is. Nagyon jó készüléknek tűnik, de nálunk (Ausztria) közel egy árban van (vagy legalább is volt) a 65-ös C3 és az A80L, plusz LG-ket valamiért itt jóval kevesebb üzlet árul. Nekem a Sony szarabb fényereje nem igazán hátrány, de amiben többett tud (képfeldolgozás, hangminőség, stb.), azok viszont érdekesek. A G3 tetszene, nagyon is. De nem sok esélyt látok rá, hogy annyira leakcióznák az elkövetkező hónapok során, hogy a TV vásárlásra szánt keretbe beleférjen (ha jól emlékszem, BF idelyén sem kúszott be az ára 2k eur alá).
Úgyhogy teszek egy próbát, elsétálok az MM-be és megkérdezem, hogy esetleg csere mehet e a pixel hiba miatt elállási időn belül. Valszeg azt fogják mondani, hogy vigyem vissza és rendeljem meg újra, de az felejtős a jelenlegi árazás mellett... -
RazoR
veterán
C3-hoz létezik beállítási tutorial PS5-höz? A kínaiharrypotternek nem találtam ilyen videóját csak C1-hez.
-
Mauzes
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Egyrészt amire válaszoltam, ott ezt írták: "Akkor is, ha a teljes terméket kicserélik",
másrészt pedig szerintem nem más, mert a teljes termékre és a fő alkatrészre ugyanolyan szabályok vonatkoznak. -
Celtis
veterán
- A kötelező jótállásról szóló törvényben nincs olyan, hogy a kicserélt alaktrészre újraindul a jótállás, csak annyi, hogy a javítás idejével hosszabbodik a jótállás időtartama.
[link]
- A +2 év panel garancia, az LG részéről önként vállalt jótállás, így ennek a feltételeit is ő határozza meg (pl. csak az alkatrész árát fedezi, a munkadíjat nem)
- A kellékszavatosság (fogyasztó esetén 2év) esetén indul újra az elévülési idő a kicserélt alaktrészre vontakozóan, azonban ez nem a jótállás, és mások a bizonyítási szabályok.
[link]Szóval az 5 év panelgarancia az a gyakorlatban leginkább azt jelenti, hogy a vásárlástól számított 5 évig lehet számítani rá. Ha időközben panelcsere történik az hosszabb-rövidebb idővel kitolhatja ezt, de biztosan nem indul újra az 5 év.
-
dropi
senior tag
válasz
Suri84
üzenetére
Nekem pont nem így a logikus, hanem ahogy a többiek mondják. Hiszen ha egy tévére vagy egy alkatrészre te garanciát vállalsz x évig, akkor vállalod, hogy az addig működni fog. Ha nem működik, akkor megszívattad a vásárlót, aki abban a hiszemben vette meg, hogy minimum addig működni fog az az alkatrész, ergó kutya kötelességed cserélni. Ha 3 év helyett csak két és félig megy, akkor két és fél után adsz egy újat. De arra már nem csak fél év garit kell vállalnod, hiszen, az pont ugyanolyan alkatrész, és a vevő nem tehet róla, hogy az tönkrement, elvárja, hogy minden alkatrész, amire a gyártó azt mondta, hogy minimum 3 évig megy, az menjen is három évig.
Nekem soha nem fordult meg a fejemben, hogy a cserélt alkatrésszel ne hosszabbodna meg az eredetileg arra vállalt garanciányi idővel az eredeti garancia. -
hubber19
tag
Látom G2 tulaj vagy. Én is, tegnap óta
Megcsináltam a tökéleteskép csatorna általi beállításokat, de sem HDR, sem Dolby Vision esetén a "Képarány" nálam nem állítható, szürke. Nálad is? SDR esetén aktív, akkor a "kitöltés" is látszik, állítható. HDR és DV esetén is szerencsére "Eredeti" - de nem aktív, nem állítható 
Illetve ezen a Magic Remote-on nem jöttem rá mi az "INFO" gomb? Szerettem a régi tv-n, hasznos, praktikus néha.... Van ezen "INFO" gomb, lehetőség?
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Erről az új fwrol van valakinek tapasztalata?
LG c3
-
szkutyi
addikt
válasz
medvegy
üzenetére
Szia!
A foltosodás normális, és még mondhatni a tiéd egész szép
Idővel javulni fog, de eltűnni soha!(van aki emiatt kér panel cserét, vagy tv cserét, aztán vagy jobban jár vagy épp szarabbul) Addig amíg nem látod valós tartalomnál szerintem felesleges vele foglalkozni...ha be írod a keresőbe hogy "banding" ki fog adni egy csomót...nezegesd.
A pixel hiba pedig.....hát kinek mi...én biztos csereltetném a tv-t....
Quadgame:
Igen pont vett egy forumtárs, szerinte mindent is ver ez a modell...de ha őszinték akarunk lenni igen a c3 olcsóbb és jobb is már
-
torma1981
veterán
válasz
Suri84
üzenetére
Márpedig így van. Nézz utána kérlek. A FŐ elem csere van akkor újra indul a garancia. Nem én találtam ki. Már vagy 3x cseréltek panelt mindig újra indult a gari rá. Ennyi. Ez TÉNY. Nem hiszem, hogy az LG csak ilyen aranyos, rendes.
Most is 3 év után cserélték a panelt pedig anno még mikor vettem 2év volt a garancia idő. 2020 decemberében. És kicserélték és újra indult a 2 év. -
Suri84
kezdő
válasz
torma1981
üzenetére
Nem szeretnék veszekedni nem azért írom, de nálunk Sk-n ez úgy van ahogy irtam. És mivel EU, sanszos, hogy mindenhol nagyjából így lehet. Nem indul ujra semmilyen gari... Csak meghosszabbodik... hol érné meg a gyártóknak ez? Pl majdnem 5 év után bizonyos alkatrészek esetén ujra 2 vagy 3 év garit adni? Akkor ez igy menne a végtelenségig. Pl tegyük fel, hogy 4,9 ev után panel csere, tovább fut a panelre a gari, majd 2 éven belül ujra csere és igy tovább 2 évente. Lehetetlen, szerintem ezzel ne áltassa senki magát, max 5 évet lehet kicsiholni a plusz garival.
-
torma1981
veterán
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! Nemrég beruháztam egy Sony XR-65A80L OLED TV-re. Mivel egy 2015-ös Sony 50W809C-ről váltottam, először tényleg pofámleszakadmilyenképevanmár érzésem volt. Azóta megpróbáltam kicsit objektívebb lenni, és az elmúlt egy hétben alaposan letesztelni. Két dolog van, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni.
1) Van 1 db stuck pixelem. Nem látszik minden szín esetében. Fehérnél, pirosnál és kéknél nem látszik, de sárga és sárgás háttérek mellett piros/pirosas, zöld mellett sötétebb zöld, stb. Nem a világ vége, de azért ki lehet szúrni, ha tudja az ember hol kell keresni. Próbáltam különböző stuck pixel fixereket (pl. JScreenFix), de ahogy várható volt, semmi nem történt. Túl vagyok már egy manuális panel refreshen is (tudom, hogy első sorban nem erre szolgál), az sem élesztette fel a pixelt...
2) Foltosodás. Mutatom a csatolt fotón 5% szürke mellett (tesztkép YT-ről betöltve).
A fotó némileg felnagyítja a jelenséget, de ami szabad szemmel is jól látszik, hogy főleg bal oldalon van foltosodás/inhmogenitás. A függőleges banding csíkok középtájon szabad szemmel alig-alig kivehetők, és a vízszintesen középen az a halvány csík szabad szemmel egyáltalán nem látszik. 10% szürke esetén még kivehető az inhomogenitás, felette már nem. Nagyjából 25-30 óra használaton vagyok túl, és egy manuális panel refresh-t lefutattam, mielőtt a fenti kép elkészült. A refresh-től egy kicsit talán jobb lett, de jelentős javulást nem okozott. Megnéztem pár filmet is, de egyelőre a foltosodás nem volt észrevehető használat közben...
Dillemázok jelenleg. El tudok még állni a vásárlástól, de mivel elég jó áron vettem a TV-t (osztrák MM), jó eséllyel egy darabig megint várhatnék a megfelelő ajánlatra. Másrészt viszont nem cserélgetem gyakran a TV-ket, tehát a lehetőségekhez mérten egy jó készüléket szeretnék megtartani.
Keresgéltem itt a fórumban, de ilyen Sony-ról egyáltalán nem találtam tapasztalatokat. Kérdésem, hogy a foltosodás szerintetek a fotó alapján mennyire vészes, illetve, hogy még járatva a TV-t ez javulhat e?
Manuális panel refresh-t érdemes e még csinálni, segíthet esetleg, vagy ne erőltessem tovább?
Az 1 db pixel hibával ti foglalkoznátok vagy letojnátok (laptopot gondolkozás nélkül cseréltem egy pixel hiba miatt)?
Köszönöm előre is a válazokat!
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Nekem majdnem 3 év alatt 3x cserélte az LG a panelt a G1-ben ,nem az LG a ludas hanem maga az Oled ,nem hiszem ,hogy a Sony jobban bírja (talán egy picit a jobb elektronika miatt).
Egy led Sony biztosan elmegy 10/15 évet ,de ez oled.
Én direkt 5 év garival vásároltam ,számítok addig minimum 1-2 panel cserére ,de 4 évesen 1 év garival még el tudom adni és továbblépni.LG G1-et épp a napokban tervezem felrakni az apróra ,van még rá több mint félév gari.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Alkoholista nevelde
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elállás esetén ők viszik vissza a készüléket?
spórolni 100 forintot nem ugyan az mint keresni 100 forintot.

)