Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kókuszdió
nagyúr
2.1 hdmi kábelnél mennyire kell figyelni a hosszúságra ha szükség van a 4k 120Hz-re?
Jelenleg egy 2m kábel szuperál gond nélkül ,egy 5m 2.1 okozhat problémát ezen a téren? -
demmer123
őstag
Ha csak 21:9 film nézésre használom a s90c oled befog égni előbb úton alul fekete csík, vagy valami hátránya lesz?
-
Thom!
veterán
10bit@4K&120Hz Win11 szeretném elérni de nem megy. (visszavált 60Hz-re)
LG C2 oled hdmi deep color aktiválva
AMD 7840HS (780M) minipc, legfrissebb driverok. hdmi 2.1 kábel
Ez megy:
8bit@4K&120Hz
10bit@4K&60Hz -
anrab
addikt
Boldog karácsonyt! -
szkutyi
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Régebbi bejegyzéseit véletlen se olvasd vissza..xd
-
Quadgame94
őstag
Felesleges már ez a vita. 480 ezerért abszolút nem para az az A80L ha neki a jobb skálázás kell.
Én a többi hozzászólásán akadtam ki (G3 helyett is ezt venné, S90C is rosszabb stb). De hagyjuk. Ez az Ő véleménye.
Egyébként árukereső szerint április óta van A80L. 800+ ezerről esett le 480-ra. Ahogy a C3 is 430-ra. Itt az emberek 99%-a szerint jobb a C3. Ő még a G3 helyett is azt venné. Na ez már komoly.
Jó bejglizést!
-
torma1981
veterán
Nem lesz sokkal olcsóbb hidd el. És akkor a G3 is megy majd lejjebb. Sajnos ennyi a Sony ára. Amúgy nagyon jó tv az A95L. Jól választottál. Ha te meg vagy vele elégedve akkor az a lényeg.
Én monitornak használnám főleg oda meg a G3-at jobban ajánlott.
Meg azért az 5 év panel garancia sem rossz most. -
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Hagyjátok szerintem...ahogy elnézem párszor már kiverte itt a biztosítékot...
Pl szerinte a panasonic a legalja ....xd
Vagy hogy plazmár csak a .....-ok vettek...xdd -
viera
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Azért azt se felejtsük el, hogy a Sony mostanában jelent meg a G3 pedig már nyár elején.Az LG is ennyibe került mint most a Sony csak az utóbbi kicsit jobban tartja az árát.
De kinek mi.Nagyon gondolkodtam Samsung után, hogy G3 legyen vagy A95L de aztán az utóbbi lett amit azóta sem bántam meg.
Nekem fontos a mozgásjavítás meg a QD-OLED panel amit ebben a formában csak a Sony-tól kapom meg.Vehettem volna a maradék pénzből médialejátszót ami tervben van de akkor meg zavart volna ha nem a Sony-t választom.
-
wallace 234
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ha nem lenne drága, akkor valószínűleg sokan a Sony mellett döntenének, de elég komoly különbségek vannak. Ami írtam, azt is próbáld megérteni, hogy mit írtam a Sonyval kapcsolatban. Nehéz, amikor valaki szembe úszik az árral, de próbálkozni lehet. De hidd el, idővel fárasztó lesz!
-
boborján2
senior tag
Itt azért van némi fogalomzavar.
Ha van pénz , akkor nincs olyan , hogy drága.
Maximum olyan van hogy drágább, valami máshoz viszonyítva! -
torma1981
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
65A95L 1,1millió vs 65G3 830k 65S95C 750k (Ez kuponnal lehet simán jóval olcsobb is)
65A80l 700k vs 65C3 600k. 65S90C 550k.Árgépes árak. Normál rendes boltokhoz.
Nem tudom hol látod te a 40-50k difit. Minimum 100k. Az A95L Ahogy nézed inkább 300k. Miről is beszélünk akkor?
Valóban remek tv az A95L, DE még egyszer nem ennyi pénzért. Nem a minőséget kritizáljuk, hanem, hogy NEVETSÉGESEN túlárazott a SONY. Ez nem csak kishazánkra igaz. Máshol sem kapkodnak a SONY iránt, hiába csúcs a tv ennyiért.
-
viera
őstag
Audio-video technikában gazdag boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! 😁👻🎄
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Egyáltalán nem drága a Sony ,főleg mostanság.
Feletted egy hozzászólással van egy idézet ,próbáld meg értelmezni.Maga a termék annyira bejött ,hogy a másik szobába ahol a G1 van Sony lesz helyette ,majd Januárban….
Boldog karácsonyt kívánok neked is!

-
wallace 234
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Sajnálom, hogy az ár-érték arány a Sony-nál az utóbbi időben már nem ugyanarról szól. Régen voltak QS, ES szériás termékeik, amikkel látható voltak a minőségi különbségek. Sajnos ezeket szépen csendben eltüntették, és ezt nagyon sajnálom. Korábban minden Sony termék volt nálam, elképzelhetetlen volt számomra, hogy LG vagy Samsung termékeket használjak. De ez megváltozott, mert az árérték arány jobb a más gyártóknál. A Sony sajnos túlárazott, bár vannak vitathatatlan előnyei, de nem ér annyival többet, mint amennyit érte kérnek. Ezt be kell látni! Feltételezem, elégedett vagy a TV-vel, de ha többen jeleznek, hogy valami nincs rendben, akkor érdemes elgondolkodni. Biztos, hogy jó a TV, de nem ér annyit, mint amennyit érte kérnek.
De használd egészséggel. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek ! -
Thom!
veterán
10bit@4K&120Hz Win11 szeretném elérni de nem megy. (visszavált 60Hz-re)
LG C2 oled
AMD 7840HS (780M) minipc, legfrissebb driverok. hdmi 2.1 kábelEz megy:
8bit@4K&120Hz
10bit@4K&60Hz -
junkpod
nagyúr
válasz
kolosszus87
üzenetére
Meg hát az a híres ár/érték arány sem egy objektív mérőszám. Mindenkinek más az ár és más az érték jelentése, tartalmi kitöltése!
Mindenkinek oledfényes karácsonyt kívánok! -
kolosszus87
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nincs egy szinten a B3-ommal, attól jobb. Nálad meg ez a lemez akadt be, ha már nagyon pontosítani akarunk akkor és szigorúan a fényerőt nézzük csak az A80L akkor is B3 és a C3 között van!
De sztem kurvára engedjük el ezt a témát, mert vicc ez a cirkusz amit itt lenyomtatok tegnap óta az A80L körül! Az A80L egy teljesen korrekt, minőségi középkategóriás oled tv, se több...se kevesebb. Vannak nála jobbak is ár-érték érték arányban, de megvannak a maga Sony-s erényei amire vágyhatnak egyesek. Sztem zárjuk le a támát!
-
baluka
tag
válasz
lzolka
üzenetére
Mivel felvidéki vagyok a szlovák Alzában vettem, az ottani árak egyformák, mindenhol 5999 erzsi...
Az Alzában VIP "rangom" van, voltak érvényesíthető vouchereim, ki is használtam őket.
Nincs kábeltv-m, tv műsort szinte nem is nézek, kivéve minden év végén a darts vb-t, műholdas set top box a forrás. -
Quadgame94
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
Ugyan nem értek az autókhoz de ez olyan hogy a BMW-s nem tudja meggyőzni a Mercist, hogy a BMW jobb és fordítva sem. Egy biztos én mindkettőnek örülnék (tv-ből is)

Boldog karácsonyt mindenkinek!

-
pkaresz
őstag
-
szkutyi
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Kő

Ez minden csak nem minőségibb..erre vered látod..és ezért állunk ki az igazunk mellett ..
Mert a 60ra feltekert elesites minden csak nem kapott képminőség ....de látom ezt sem olvastad el..csak a pontszámot megnézve örülsz hogy van egy alsó kategóriás tvd aminek a neve Sony.
Csak úgy mellékesen a c3-on csak 11ig lett feltéve az elesseg és kapott 8 pontot......
Inkább ez áll közelebb a nullához mint a 60. -
Kókuszdió
nagyúr
-
szkutyi
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
De te meg azt értsd már meg hogy ebben az árban kaptál volna jobbat...xd kicsit drágábban megjobbat...xd.csak más van a tvre írva...xd
Na várj! Elmondom én hogy vettem tv-t.... Megkérdeztem az ország egyetlen ISF minősítéssel rendelkező szakemberét hogy ha oled akkor mi? Ha legjobb képminőség akkor mi?..és így lett....
Úgy hogy előtte Sony tv-m volt!!!! -
123xyz
aktív tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
"Említettem már ,Sony nál az alsópolc másnál a középkategória minőségben" - Még mindig az a baj, hogy ezt úgy adod elő, mintha univerzális igazság lenne, pedig csak a te személyes véleményed
Értjük, hogy neked jobban tetszik a Sony arra a felhasználási módra, amire neked kell, kívánjuk hogy sok évig szolgáljon hiba nélkül. Csak fogadd el kérlek, hogy sokan mások ár/érték arányt illetően jobbnak látják a többi gyártó termékeit. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Oké akkor gondolom tudsz számolni ,
Egy 55 colos C3 és A80L között mennyi a diferencia kérlek mond el?Említettem már ,Sony nál az alsópolc másnál a középkategória minőségben (még1x írom ,nem a fényerő a képminőség lényege).

szkutyi
Nem ,egy G3 helyett is ezt választottam volna ,mert nekem a Sony hozzáállása és a minősége tetszik a legjobban. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor
üzenetére
Az utolsó mondatom félre ment. Szóval a lényegi eltérést a 2.2 gamma okozza a 2.4 helyett.
Plusz komment, akit érdekel meg tudja nézni a sony a80l tesztem, hogy ott milyen a gyári legjobb képmód, illetve a többi tesztelt tvvel is össze tudja hasonlítani.
Fontos, hogy ez nem samsung reklám, engem abszlout nem érdekel mi van a tvre írva. Csak a legendákat szeretném eloszlatni.
-
Vhiktor
Topikgazda
Lássuk a városi legendát, mégpedig hogy mennyire rossz, ördögtől való a samsung tvk gyári (mozi) képmódja.
Az alany egy 77 colos S95C, sdr mérés. Ráadásul 2
2.2 gammara állítva 2.4 helyett. Szóval.....

-
lala666
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nekem nagyon jó.
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Azt hozzátenném,hogy nem mindenkinek az árazás a legfőbb szempont két termék összehasonlításánál, sőt nem egy embert ismerek innen is akit nem érdekel az ára.
Nagyjából egy C2 minőségű Tv, amit amúgy elég sokan használunk nagy megelégedettséggel itt. -
szkutyi
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ráadásul az az említett 95ös Samsung (ha csak 95b) az is Qrvara egy szinten van az a80L-el...xd.de biztos jók a beállítások is....
De nézted a skalazast is hogy mérik?60as élességet rá tolják a 480as anyagra....vicc -
Quadgame94
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ha annyira jó az A80L miert nem adod el a többit? Minek 3 féle TV, 3 különböző márkából? Egyébként a szerintem még.mindig kimarad az írásaidból. Úgy adod elő mintha ez általános igazság lenne. Neked jobban bejön az A80L feldolgozása és a tőbbi nem mérvadó, ez miatt neked jobb.
Én, aki kb. heti 4 órát nézek TV adást és kb 90 percet SD Tv adást annak az A80L egy túlárazott valami. A B2-m 120 ezerrel olcsóbb és leszámitva a skálázást egy szint a két TV. Nem 50K a differencia. Most a B3-hoz képest 100K. 65C3 v 65A80L 100K a differencia.
77C3 v 77A80L 400K a differencia
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
boborján2
üzenetére
Valszeg mindenkinek épp a sajátja a legjobb, mert azt választotta , azt tudta megvenni, az okoz neki örömet, azt gondolja a legjobbnak. stb....stb....
Jelenleg a másik szobában egy LG G1-es landol ,és a szomszédban meg egy Samsung 95 ,nem csak ezt az egy TV-t látom és nem vagyok elfogult.
Leírtam a véleményem ,nyilván nem szakrértelemmel ,de azt senki se gondolja ,hogy a háztartásban együttélők mind vakok és hülyék.Élménybeszámoló megvolt ,szakértők szerint is ajánlott és jó TV ,többet nincs mit mondanom.

-
torma1981
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Azért a Sony árban nagyon elszállt ezt te is tudod. Nem 50k-val drágább. Hanem 300-400k alsó hangon. Miről beszélünk akkor? Az A95L az egyik legjobb tv most a piacon ez tény. Nagyon sok tesztelő azt hozta ki győztesen. Mind a mozgás, mint a felskálázása elsőrangú. DE árban nagyon rossz. Ár/érték arányban az egyik legrosszabb. 65G3 830k 65A95L 1.1-1.2milla. Miről beszélünk akkor. Max 5-10% jobb a tv, de nem ennyivel drágább is. Rengeteg tesztelő ezt is elmondta a videokban. Csoda, hogy nincs itt szinte senkinek Sony. Az A80L az meg ahogy sokan írták egy gyenge, felárazott tv. Abban az árban vannak jóval jobbak is. Ez is tény. Mindenkinek magának kell eldönteni mi az ami fontos neki. Én monitornak Pc-re szeretném a tv-t. Én is sokat dilemmázok mostanság melyik legyen.
Az biztos, hogy S90C/S95C vagy G3-rom lesz. Samsung most árban nagyon verhetetlen. Ahogy nézem 2024-re semmi extra újdonság nem jön most. Ki tudja mennyivel lesznek a régi tv-k is olcsóbbak.
-
boborján2
senior tag
Tök baromság ,hogy ilyeneken vitatkoztok.
Valszeg mindenkinek épp a sajátja a legjobb, mert azt választotta , azt tudta megvenni, az okoz neki örömet, azt gondolja a legjobbnak. stb....stb....
Aki abszolút elfogult a sajátjával szemben , még ha valótlanságot is állít , el kell engedni, mindenkinek egyszerűbb.
Más meg ha olvassa ,biztosan nem egy (elfogult) vélemény alapján fog tévét választani. -
szkutyi
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Egyébként vettem a fáradtságot utána néztem nem egy két modellnek, a G3 veri a csúcs sonydat nem egy két szempontból...amire te most nagyon verheted a nyálad hogy 480as SD adásbol 60as élességgel 1 ponttal többet kapott mint a konkurencia 11-es élességgel...xd
Plussz az interpolácio...bár azt még nem vetettem össze....de aki interpolaciot használ vegyen is sony-t...aki pedig érintetlen anyagot néz, jobban jár a konkurenciával és még marad is a zsebben 5-600 vagy akár 1 Milla a zsebben.
Grat a sonydhoz, kicsit tedd helyre a fogalmakat még mert már az alapoknál gondok vannak..sd és sdr
Szevasz
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Max. fényerőn sdr adás nézés?

Én nem írtam ilyet ,csak annyit ,hogy szebben jelenít meg mindent összességében és ebbe beletartozik a tv adás minősége is ,
és igen ,sokkal szebb mint bármelyik LG vagy Samu oled ,ha nem hiszed nézz utána és lesd meg bárhol.Nem a fényerő ereje adja a képminőséget ,de mindenki csak ezzel van elfoglalva.
Miért nem vesznek Sony tv-t?
Mert drágább a másiknál 40/50k-al és akkor már ennyin dől meg a vásárlók 80%-a és mindig eléraknak egy LG vagy Samu alternatívát amit lenyomnak a torkukon (Sony al ellentétben ,ő nem futtatja magát ,megmarad hátul és nagyvonalúan).Dareiosss
Mindegyik A80L ilyen ,nem elfogultság.
És igen ,mindegyik oled nél szebb képe van ,itt nem csak az LG panel létezik hanem a tisztességes hardver és elektronika amivel kijavítják a másik apróbb hibáit.
Írtam már ,nem feltétlen szeretné a Sony ,hogy mindenki tőlük vegyen TV-t ,neked sem kell.
-
akika85
csendes tag
Sziasztok képtisztaságot mikor érdemes használni?Sdr tartalmaknál?
-
lzolka
csendes tag
Sony A95L tulajoktól kérdezem, használja valaki Vodafone CI kártyával a kábeltv-t?
-
-
kolmi93
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
hetente megnézek egy filmet ezen a fényerőn, (vagy mégritkábban) ettől hogy égne be?
(se tv műsor, se játék, youtube néha este elasváshoz, ahhoz leveszem 10/100-ra)
ezért is csalódás nekem a sok sötét HDR master és nézem inkább a 1080p SDR kiadást
full sötét szoba, sötétre festett falakkal
-
szkutyi
addikt
válasz
kolmi93
üzenetére
Nézd: ez 140 korul ilyen..és már sok, vissza kell vegyem...ez oled 40 ...éjszaka oled20 maximális fényerő szigorúan off..
[kép] [kép] [kép] [kép]
Jó úton haladsz a képernyő beégetéshez sajnos....ezt nem szeretik az oledek! Még ha 100 is de még a maximális fényerő is bekapcsolva???!!!??
Persze igazad van az összes nit-ert fizettél...de nem süti ki a szemed???nekem ez is bántja néha..pedig előtte mini LED volt hatalmas fényerővel....
100-120 nit meg most is....de ezt Vhiktor tudja megmondani pontosan
Van egy kedvenc pillanat,amitől hatást dobtam azért is fotóztam gyors...tv adás..oled 40, megvilágított szobában: [kép] [kép] -
kolmi93
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
tudom, hogy csúnya dolog, de a szabvány szerinti fényerőn nekem nézhetetlenül sötétek és fakóak a filmek, tehát OLED fény 100/100 és maximális fényerő is magasra állítva (55C1)
az összes nitért fizettem, az összes nitet ki is használom!
javítsatok ki ha rosszul tudom, de a ~100/120 nit max fényerő még ősrégről, a CRT master kijelzők idejéből maradt meg, mert akkor azok is csak ennyit tudtak az akkori ABL miatt -
evitiguF
senior tag
PC és PS megjelenítőnek melyik OLED tv az ajánlott? jól gondolom, hogy LG?
-
szkutyi
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Tegyük fel így is van(ami nem igaz) akkoris mivan?ki az aki fullon hajtja az sdr-t? Elárulom 100-120nitre kalibralnak sdr-t, kérésre lehet nagyobb is ez az érték...én is max 140-50 niten használom, este pedig 120 körül) ezt pedig tudja még az 5 éves oled is.

Vagy neked mit takar az hogy szebben teljesít mindegyiknél a Sony sdr-en???ha szebben teljesít, akkor az nem csak sdr-en hanem mindenhol...maximum színben és mozgasinterpolácioban lehet szebb de akkoris melyik modellel szemben? Ez nem más mint elfogultság.

Szerk.tovabb megyek...egymás mellet az enyémmel(ami még olcsóbb is(LG c3)) ugyan azt produkalnák azonos fenyerőn....meg nem tudná senki különböztetni....
De a lényeg hogy te elhiszed. -
so_ha
senior tag
Vegyétek az Oled tv-t, mert a microLED-nek már hivatalosan is van még legalább 10 éve hogy elterjedhessen: Új ütemterv árulkodik az ígéretes MicroLED technológia elterjedéséről.
"A technológia támogatására létrejött iparági összefogás, a MicroLED Industry Association ugyanis nemrég közzétette az új kijelzők elterjedésével kapcsolatos ütemtervét, amely alapján még messze van a következő generációs panelekre épülő fogyasztói eszközök debütálása."
"Minden összegezve a halandó vásárlók szempontjából a MicroLED a következő évtized során sem fog sok vizet zavarni, de ez nem is különösebben meglepő, hiszen még az OLED-kijelzős laptopok, mobilok és tévék sem bukkantak fel az olcsóbb árkategóriákban."
-
vibeo
csendes újonc
Ugy döntöttem hogy nyugdíjazom az öreg B7-est , melyet most egy G3-as cserélt fel, ugyanarra a fali konzolra szerelve. Hát az SDR műsor esetében nincs nagy külömbség annál inkább látszik a Dolby Vision és a HDR esetében. De hát ez mind le volt már itt írva . Black Friday kor rendeltem , nemrég érkezett meg ,a Carrefour-nak volt jó árajánlata , mintegy 1100 euroba került az 55 colos verzió .
Új hozzászólás Aktív témák
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De sztem kurvára engedjük el ezt a témát, mert vicc ez a cirkusz amit itt lenyomtatok tegnap óta az A80L körül! Az A80L egy teljesen korrekt, minőségi középkategóriás oled tv, se több...se kevesebb. Vannak nála jobbak is ár-érték érték arányban, de megvannak a maga Sony-s erényei amire vágyhatnak egyesek. Sztem zárjuk le a támát!