Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
swaggie5
csendes tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne, körülbelül egy hónapja elkezdtem egy Samsung S90C-t MONITORKÉNT (is) használni. Game mode-ban használom, 4096x2160p felbontás, 120hz-en, játékokban 144hz-en. Színmélység 10bpc, Képpontformátum YCbCr 4:4:4 Pixel Format.
Amikor belépek egy játékba, egy mp-re kikapcsol a kép, ezt kilehetne küszöbölni valahogy? Vagy pl. Apple Musicon zenét hallgatok, ott is belépésnél és kilépésnél ez van. Illetve ott még az is gond, hogy nem érzékeli a médialejátszást és pár perc után, ha nem érek az egérhez akkor képernyőkímélő üzemmódba kapcsol és pár percre rá teljesen kikapcsol a tv.
Illetve videó nézésnél, legyen az Youtube, vagy más külső lejátszó pl. VLC, van két 5 centis fekete sáv a képernyő szélein, kilehetne valahogy nyújtani a képet? Illetve a képminőség is gyengébb, mintha a TV beépített lejátszóját használnám külső HDD-ről vagy streaming szolgáltatást nézmék.
És az utolsó kérdés, ami most eszembe jut, hogy játékoknál nem, de böngészésnél zavaró, hogy egy képen a sötétebb részek túl sötétek, egy árnyék ami pl. az OLED kijelzős ASUS notebook-omon jól látható, az a TV-n full fekete, és színek közül a ZÖLD egyes árnyalatai nagyon élénkek, szinte neon színben tündököl, erre tudna valaki valami jó beállítást javasolni?
Köszönöm szépen a segítségét előre is, aki válaszol! -
swaggie5
csendes tag
HELP!
Ma TV mögött felkapcsoltam egy égősort és akkor vettem észre, hogy nem egyenletes a kép megjelenése minden egyes oldalon (bal oldalt és felül legalább fél-1cm hiányzott a megjelenítendő képből)
https://ibb.co/HPpKhnL
https://ibb.co/McY5CjM
A pozíciót nem is engedi állítani, tanácstalan vagyok, mit tehetnék, vagy egyáltalán mitől történt ez (bár már annyira nem is csodálkozom, mikor elkezdenek egyik napról a másikra az animációk akadozni, a beállításokat elfelejti, visszatolja a fényerőt magától), de a megjelenítendő képből ne vegyen már el… 😫
Samsung S90C -
swaggie5
csendes tag
Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi, ki melyiket választaná és miért: Samsung S90C vagy LG C3. Mindkettőből az 55 colos méret.
Általános felhasználás, inkább több PS5-zés, kevés kábel TV, filmeket/streaminget nagyon ritkán nézek, évi 1-2 film/sorozat.Egy tavalyi modell Hisense QLed tv-t váltana, ami 58 colos és igazából ez tökéletes méret a szobámba, de talán annyival nem kisebb még az 55 col.
Árban kb. ugyan annyi, az nem befolyásoló tényező, a hétvégén Media Marktban néztem őket, a Samsung élénk képe kicsit jobban megfogott, de tudom, hogy otthon úgysem olyan lesz, mint a demo felvételeken, amik mentek.Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Büszke apukák és anyukák topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest