Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autóhifi
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
LG B7/C7 (mindegy hogy melyik, csak a design különbözik).
20 ms input lag, mindent tud amit lent írsz. 800-850k körül vesztegetik (tán egy napra betekintett 750 környékére).
Venni mostanában érdemes mert szórják a tavalyi készletet, új 8-as széria 65 colon bőven milla felett lesz, Black Friday-ig biztos (sőt inkább jövő tavaszig).
Képminőség szempontjából szinte mindegy melyik gyártó melyik modelljét húzod be, ugyanaz az LG panel van mindegyikben.
-
törölt tag
Szerintem érdemes lesz akkor visszatérni erre, amikor aktuális a vétel. Az idei modellek most jelennek meg. Kérdés, milyenek lesznek, és hogy a VB környékén (vagy amikor vennél) mennyire akciózzák őket, illetve kaphatóak lesznek-e még a tavalyiak. Ezt nem lehet előre látni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Partizan182-t annyiban egészíteném ki, hogy ha az ár fontos akkor csak az LG marad. Létezik a Grundig 65VLO 9795SP ami akcióban volt 1800€ is, de nem sokat lehet tudni a készülékről, valószínű hogy egy 2016-os LG panelre épülő tévé.
-
törölt tag
Yupp, a B7 (és a dizájnban más C7 is) tudja, amit vársz tőle. Itt egy Rtings review.
Az E7 eleje üveg, és van hozzá egy fix gyári soundbar. A panel és elektronika ugyanaz abban is, mint a többiben. Rtings review az E7-ről.
szerk.: Nem tudom, véletlenül írtál-e EG-t. Olyan is létezik, de az egy régebbi FHD széria. Szerintem az E-re gondolhattál, én ezért reagáltam arra.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
Nem sikerült még senkinek beégetnie. 2 Beégés volt itt az elmúlt 3 évben, mindkettő 6-os széria:
- 1 fő háttértévének használta, napi 18 órában ment max fényerőn, ebből napi 2 kacsatévé, a logó fél év múlva látszik tesztábrán / homogén felületen
- Másik eset Eurosport piros "Live" logó lenyomata, ha jól rémlik kb 1,5 használat után, ebből pár száz óra Eurosport. Fényerőt itt nem tudom, Daneel majd segít
Nekem 2 évig pörgött a FHD EG910-es, pécé megjelenítő + PS4 is volt bőven, semmi baja nem volt. 7-es szérián már annyi beégés-elkerülő biszbasz van (Pixel shift, logó-dimmelés) hogy kicsi az esélye. RTINGs futtat most beégés-tesztet, ott azért látszik hogy nem minden panel egyforma, van ami jobban hajlamos ilyesmire.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Szerintem várj még gyűjtöges és 1.2 év múlva veszel egy 65 oled tv. Én nem tudnék várni persze jó 65 col nagyon de nekem bőven jó a 55 is kép minőség jobban érdekel mint a méret. Joshi azt hittem palotában laksz
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Joshi
titán
A centersugárzó hossza 64cm, talán ez ad némi viszonyítási alapot(a tévé szélessége 145cm). Én még november közepén vettem az Extreme Digitálnál 0% THM-el 1milláért. Most se nem olcsóbb se nem drágább, de azóta se láttam sehol 0% THM-et, vagyis de csak ott jóval drágább volt.
(#12132) Ijk jobbfajta projival max 100"-om lett volna a kis vetítési távolság miatt, ráadásul drágábban jöttem volna ki. Ja és csak FHD SDR tartalmam lett volna. Az is kompromisszumos lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Akkor mi az az ágy a tévé előtt? Ki van nyitva?
Az Onkyo 600-as széria nem olyan rossz, nekem is egy 636 van, de jelenleg a video direktbe megy a tévébe a HDR miatt, sajnos a HDR-t csak a 646-os erősítőtől viszi át. Én inkább a hangzásra gondoltam, mindegy milyen drága holmit raksz össze, ha a szoba elrendezése eleve alkalmatlan a feladatra. Még nálam is sok a kompromisszum pedig úgy alakítottam ki hogy legyen egy megfelelő tér.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Látom utólag raktál be képet, a mélyládát hiába irányítod a nézési pont felé, hiszen a mélyhangot nem tudja pozicionálni az emberi hallás. Magyarul nem tudod honnan jön a mélyhang. A kép alapján nem fér el egy normális front sugárzó pár az erkélyajtó miatt.
(#12148) Ijk moziélmény nem feltétlenül attól van hogy batár nagy a kijelző, de nem hátrány az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
"Azt hittem csak poén volt."
Annak lett szánva. Mindig az élet hozza a legnagyobb poénokat (viszont nem mindenki nevet rajta)."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
nagyúr
LG B8 OLED TV Review (incl. HDR Game Mode vs B7)
A szaki szerint a lényegi különbség a HDR kezelésében van meg a tone mapping megy játékokra is.
Ha játszol (konzol) akkor megéri a B8, ha nem akkor a B7 is elég (lenne), nincs nagy különbség (lényegi).
Nyilván ha valaki most vesz tévét akkor B7-et már csak vadászni tud majd, így tárgytalan a dolog...
Cserélni meg nem érdemes, hacsak nincs elégetni való sok pénze az embernek.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
renatto
őstag
Miután biztos voltam benne, hogy kamu/elírás megrendeltem 1-et és fél percen belül jött is az üzenet: "Rendelési megbízásod, a beszállítói forrásokat megvizsgálva, nem teljesíthető."
Ettől függetlenül az a TV nagyon jó, csak 3x annyiba kerül.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Celtis
veterán
Hogy mennyire zavaró a banding és tinting az nem annyira a TV-től mint inkább tőled függ.
Azt gondolom, hogy a felhasználók túlnyomó többségét nem zavarja, valószínűleg a legtöbben észre sem veszik. Nekem konkrét tapasztalatom is volt, amikor megnéztem egy 65B8-at. Ott volt rajt a tinting, a tulaj pedig megkérdezte, hogy látok-e tintinget, mert ő nem. -
nagyúr
Nos... az OLED pont ebben vérzik el egy LCD-hez képest általában (24p mozgás)... szóval, ha CSAK ez a szempont, nem jutsz előrébb sokszázezer elköltésével sem... illetve szerintem te valamit nagyon nem jól állítottál be/csináltál azon a Samsungon, mert ilyen probléma nem szokott lenni vele.
Nyilván a bevilágítás meg a többi izé értelmetlen kérdés, mert nincs OLED-en ilyesmi.
De ha erre ennyire érzékeny vagy, akkor mindenképp LCD és OLED esetén is a Sony házatáján nézelődnék, ők a legjobbak ebben (24p mozgásmegjelenítés). Szerintem hiba volt az akció miatt kompromisszumot kötnöd.
De mégegyszer, szerintem te valamit nagyon nem jól csináltál a Samsung LCD-n, mert azoknak is elég jó a mozgásmegjelenítése. Vagy valami nagyon faramuci dologhoz vagy szokva/vársz el.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
PuMbA
titán
Meg kellett volna venni a jó kis XF9005-öt A Sony-nál nincs jobb gyártó mozgásmegjelenítésben, de én a Samsungon sem látok semmilyen gondot, ha az összes képjavítót kikapcsolom, mert tudja a 24p anyagok megjelenítését röccenés nélkül. RTINGS oldalon letesztelték, hogy akadás mentesen működik, de ugye a 24 képkocka mindig akadni fog valamennyire, hiszen kevés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Celtis
veterán
Talán a másik topikban is válaszoltam hasonlót. A Samsung mozgásmegjelenítése sz@r leginkább interlaced (TV) adásnál. Ott legalábbis katasztrofális.Folyamatos szabálytalan mikroakadások, illetve nálam ugye ott volt a 15 perces állandó durva akadás. Az XF9005 közel sem tökéletes, de nincs bosszantó, látványos hibája. Leülök elé és tudom nézni.
Az LG OLED fantasztikus volt, csak azt a fránya tintinget nem tudtam megszokni.Nagyon sok TV megfordult nálam sajnos. Az a tapasztalatom, hogy ha valamilyen képhiba rendszeresen zavar és mondjuk filmnézésnél már mindig rágörcsölsz - legyen az bármilyen apró gond, amit csak te veszel észre és más nem - akkor is jobb azt a készüléket elengedni. A lelki béke sokkal többet ér.
-
Pro Koryak
addikt
Nem azért, de a 65b8-at is megkaptad volna 600e-ért 2 hónapja.
Lehet, még a 65c8-at is, akciózták őket 2hetente.
Beviszel pendriveon tesztanyagot és leteszteled a boltban az oledet vagy ami éppen megtetszik.
Aztán megveheted a netről is + 14napos elállással, ami = tesztidőszak otthon. -
cudarz
tag
Szia! Az én szemem is érzékenyebb az átlagnál a 24p mozgásra. Volt egy Philips 55OLED803-am, most pedig egy LG 55C8-am van. Mozgásmegjelenítésben a Philips jobb volt, de mostanra az LG-t is elég jól be tudtam állítani, de-juddert egy itteni kollega javaslatára 3-asra, így nincs, vagy csak ritkán van döccenés, és nincsenek képhibák sem.
A döcögés legtöbbször TV nézés közben jön elő a gagyi forrás miatt, Netflix és BD minimális hibákkal megy. Én a helyedben neten vennék egy LG-t, ha nem jön be, két héten belül elállhatsz a vásárlástól.
-
Kenyezso
csendes tag
Szia.
Olvasom a problémádat. Én egy hónapja vettem egy LG 55C8-at nagy örömmel és sajnos ugyan ezzel a problémával küzdök. "A gyors mozgások során vagy elmosódnak a körvonalak, vagy iszonyat szaggat, annyira, hogy rendesen jojózik a szemem."Sajnos a megoldást nem tudom Így én is elfogadnék valamilyen segítséget, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
Kenyezso
csendes tag
-
cudarz
tag
Akkor nézelődj a Philipsek vagy a Sonyk felé.
LGn TV adás esetén is csak a gagyi források esetén szaggat. Értelmes, HD adások hellyel-közzel rendben vannak. TV2n Ázsia Expressz (kövezzetek meg) tök jól megy, filmek/sorozatok nagy része is rendben van. Netflix és BD viszont teljesen oké, nagyon néha van csak gond. Most jött le az új Star Trek film, gondolom abban sok lassú húzásos jelenet lesz, este megnézem, megírom majd, hogy milyen. REMUX, szóval gyakorlatilag 1/1 BD.
-
PuMbA
titán
A 24p miatt van a mozgás darabossága, ha arra gondolsz Minél gyorsabb a mozgás és / vagy minél közelebb van a kamerához, annál darabosabbnak látszik. Ha a háttér is gyorsan változik vagy mozog a mozgó alak mögött, akkor az fog "ilyet csinálni". Ha minden képjavítót kikapcsolsz, akkor nem szabad mozgás gondnak lennie semelyik 5 évnél újabb TV-n, kivétel ugye ami a 24p-ből adódik.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Pedig a Digitális tisztát is ki kell kapcsolnod Részleteket fog eltüntetni a képről, mert fingja sincs, hogy mi zaj és mi mondjuk egy koszfolt a falon és oda nem illő "sima blokkokat" hagyhat. Kit érdekel a képzaj? Nem TV reklámot nézünk, hogy minden "csillogó, villogó egyenes felület" és "100 milliós ingatlan, amit most takarítottak egy hétig és vákuumban van a egész" szintű tökéletes legyen. Azért van ott, mert úgy akarták.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
Film üzemmód + rtings.com beállítások + motionplus kikapcs.
Így ránézésre a durván dolgozó élkiemelő (sharpness) is ludas a dologban. Szaggatás nem fog eltűnni (24 frémmel ugye nincs csoda), de szellemképeznie/rángatóznia nem szabadna úgy.
Ha megvagy, elkezded custom módban az interpolációt rárakni szépen egyesével, keresed, hogy hol simítja annyira a mozgást, hogy neked már jó legyen, de még nem rángatózik/rakja tele artefactokkal. Tökéletes sose lesz (ezek a jelenetek a moziban is szaggatnak), de van működő kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
Én is játszom OLED-en hidd el, hogy nem ég be!
Itt olyan is van aki monitornak használja...
A mozgásmegjelenítés közel tökéletes az OLED-en nem hiszem, hogy bajod lesz vele. Egyedü ez a tinting van de pl én baromira nem látom igaz nekem régi OLED-em van állítólag ez az újabbak jellemzője.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- eBay
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Lexus, Toyota topik
- Revolut
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bestbuy játékok
- Adobe Photoshop
- További aktív témák...
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest