Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz Yodamest #90294 üzenetére
Nem tudom milyen tv-d van!
Oké hogy igaza van, sok esetben kell, anno én is azért vettem, mert a Sony nem.tudta...
De most nálam a c3-on a plex olyan gyors mint az s22 ultrám!
Arról nem beszélve hogy a kepvilaga megegyezik a zidoo kepvilágaval, a 23,976ot pedig hibátlanul megjeleniti.
Nem kandencia helyes ezt ki kell mától hangsúlyozni, mert a tv nem tud lemenni 23,976ra.... -
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90291 üzenetére
Hiába állítod be zidoon a yuv 422 vagy 420at..4k-hdren nem fog lemenni a zidoo 422re se 420ra.. sajnos.. - miért, min marad, 444-en? Akkor sem vált, ha pl. 50/60fps a videó? Az viszont baj, ha így van.
A plex a hybrideket csak hdrben hajlandó.elinditani...de ennyi.... - azokkal csak a baj van, de írj egy példát, ami nem jó.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Celtis #90292 üzenetére
A TV-tuner is bemenetnek számít (mint pl. a HDMI), fogd fel, hogy az adott régióhoz alkalmazkodik, tehát miután megadod, hogy EU és Magyarország, akkor annak megfelelő lesz a megjelenítés.
Nem vált fps a TV-k belső lejátszója, tehát a kadenciahelyes szó használata téves, az, hogy a megjelenítés jó, már a TV elektronikájának köszönhető.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Yodamest
veterán
válasz szkutyi #90287 üzenetére
külső lejátszó vs tv natív lejátszás kérdéskör összegző:
blakey nagyon átvette itt tőlem a stafétát közben, ami nem baj, mert alapvetően ezt mondom én is, hogy egy külső lejátszó mindenképpen többet fog tudni, ez szerintem nem is kérdés.A lényeg az, ha te szkutyi vagy bárki más nem érzitek szükségét, mert számotokra "tökéletes" amit láttok, és nem szenvedtek hiányt akkor nektek nem kell. Nem kötelező, ha nincs rá igény. Nekem volt rá igényem, mert mondom, láttam hogy a pásztázó kameramozgások akadoznak és zavart, illetve kellett a plex stabil működéséhez nekem a Gb-es lan hozzáférés, hogy az egész library és a filmek gördülékenyen, fluidul menjenek.
Én nagyon kihasználom az appletv lejátszót, erősebb is a procija, mint a tv sajátja, szóval nem csak a net sebesség, de maga a készülék sebesség miatt is már gördülékenyebb a lejátszás, beletekerés, gyorsítás, akármilyen műveletek amik a filmnézéshez kapcsolódnak.
Az infuse gyönyörűen kezeli a feliratokat is, jól konfigurálhatók, méret, szín, áttetszőség, minden van. Időzíteni is hót egyszerűen lehet, mert néha van hogy kell pár ms-et előre vagy hátra időzíteni és szerintem ezt is sokkal nehezebb lenne natív a tv lejátszójában megoldani, már ha egyáltalán az tud ilyen featureket...
Szóval ha kihasználod végtelenül jó, ha nem használod ki, nyilván akkor nem fogod érteni, hogy mire jó.
-
blakey
titán
válasz junkpod #90290 üzenetére
Az Infuse-t úgy kell elképzelni, mint egy Netflixet, beállítás után (gyakorlatilag ugyanazokat a protokollokat ismeri, mint a Kodi, legalábbis a fontosabbak mind működnek) szépen, automatikusan mindent beállít. Kompatibilitásban van, ahol jobb, van, ahol gyengébb. Ha van valamilyen "almád", akkor egyszerűbb, ha kipróbálod, mert ahogy a Kodi úgy ez is olyan, amit nem biztos, hogy mindenki szeret. A minőség függ az eszköztől is, de nagyon jó a felskálázása, ha szükséges, kezeli az ISO-kat…
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Celtis
veterán
válasz Vhiktor #90286 üzenetére
Úgy tűnik nehezen akarják egyesek felfogni amit írsz. Azt csak mellékesen teszem hozzá, hogy ha a tv nem tudna 50/100 Hz-re váltani, a tv adások nézhetetlenek lennének.
Ha végre megosztanád velem a teszt videókat, megcsinálnám a kadencia tesztet a 60Hz-es LG OLED-en is.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #90289 üzenetére
Hiába állítod be zidoon a yuv 422 vagy 420at..4k-hdren nem fog lemenni a zidoo 422re se 420ra.. sajnos...két külön zidoot két külön megjelenítőn is teszteltünk.4 külön fw-vel
Gondolkodtam appletv-n a dolby vision miatt, de elvetettem.ez az az egy amiben különbözne a mostani lejatszotol..
A plex a hybrideket csak hdrben hajlandó.elinditani...de ennyi....
Szerintem ez nekem.nem.er ennyit...én tv gombnyomás után pár másodperc és tudom indítani a filmet plexen amit akarok..mocskos gyors...nem gondolkodik.
Ugyan ez nem mondható el a chromecast-on lévő plexrol...mert ugyebár vettem a dv-miatt...repült is a kislány szobajaba.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90287 üzenetére
Nagyon rá akadtál a kandencia helyes szóra. - nem, neked kattant be rosszul, de nyilván én vagyok a hibás, mert értem a szavak jelentését.
Akkor ne nevezzük így... - Igen, így jobb, helyesebb.
Szoval oké szép jó az apple tv, de nekem totál felesleges.... - vagy csak addig amíg ki nem próbáltad. Mindenkinek mások az igényei, van, aki a TV hangszóróit használja, van, aki sound bar-t használ, van, aki sztereó rendszert és van, aki 5.4.4-es Atmos házimozit.
Egy dolog ami tetszik rajta, de szinte totál mind1: az az állitható yuv 422.....zidoon ugye ez hiába állítható, marad a yuv444... - abban az esetben felesleges, ha megfelelően vált, mert akkor minden esetben jó. Akkor rossz, ha beállítod és mégsem az lesz az eredmény.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #90286 üzenetére
Nem az a probléma, hogy nem nézhető, hanem nincs fps (frekvencia) váltás, és ugye ez leginkább 24/25 fps váltásánál lehetne jobban látni. Én is használom a TV-ken futó appokat, de a 25 fps tartalmakat a belső lejátszó és appok sajnos apró hibákkal játszák le, nem nézhetetlen, de hibás. Netflixen is előfordul néhány 25 fps anyag, HBO Maxon is, viszont mivel ritka így a 23,976 és 24.000 fps anyagok szemre semmi hibát nem produkálnak és ezért fordul elő az, hogy szinte tökéletes képet látunk. Android TV alatt is egész jól van megoldva a lejátszás, nem csak TV-n, egyéb boxokon is látom, hogy nézhetően működik úgy, hogy az sem vált fps-t.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #90285 üzenetére
Nagyon rá akadtál a kandencia helyes szóra.
Akkor ne nevezzük így...
Így már jobb?
Szoval oké szép jó az apple tv, de nekem totál felesleges....
Egy dolog ami tetszik rajta, de szinte totál mind1: az az állitható yuv 422.....zidoon ugye ez hiába állítható, marad a yuv444... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz blakey #90285 üzenetére
Legutóbbi philips olednél megnéztem ilyen frame ratek mellett is a belső lejátszót, semmi probléma nem volt. Én is meglepődtem. Ez nem azt jelenti, hogy a többi tv-nél nem lehet.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #90283 üzenetére
25, 50 fps-t nézd te is, ott jönnek elő a látványosabb problémák. A 23.976, 24.000, 29,97, 30, 59,94, 60fps mind "belefér" a 120Hz-be. Te is nagyon jól tudod, hogy a kadenciahelyes szó mit jelent, kb. ugyanazt, mint hangoknál a RAW vagy passthrough és LPCM, vagy Dolby Vision esetében a TV vagy a lejátszó alakítja át a jelet.
-
szkutyi
addikt
válasz Vhiktor #90283 üzenetére
blakey: én Vhikor nélkül ami tv-vel és lejatszással kapcsolatos, semmit nem csinálok, nem hiába tettem félre a zidoot, mi ezt a témát már rég privatban kiveséztük..
ha nem lenne kandencia helyes, azt látnám, és maradt volna a zidoo..ennyi...hiába magyarazod fel oldalakon keresztül....
Nalam tv lejátszó és plex 120hz 5:5 pulldown-nincs hiba a lejatszasban, ésittapont. .lg c3 -
Vhiktor
Topikgazda
válasz blakey #90266 üzenetére
Nem egészen ezt írtam. Külső lejátszó esetében is a 120 Hz-es panel 8.3 ms eltéréssel rajzolja ki az első és utolsó sort 23.976 frames filmek esetében is, miután a tv megkapta a framet. Ha a panel valóban vissza váltana 24 Hz-re akkor 41.6 ms lenne ez az idő.
Szóval attól függ ki mire gondol az alatt, hogy a panel vissza vált 24 Hz-re.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz boborján2 #90276 üzenetére
AC 1000/1000routerem van,.soha nem.volt egy reccenés sem!.kb 300at fog belőle a tv.
Tv belső lejatszoja van zidoo z9x: [kép] [kép] [kép] [kép]
Ahol Z betű van az a zidoo, ahol a."tv" az a tv lejátszó..ahol semmi, ott ki kell találni.xddd
Grátisz: [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz blakey #90278 üzenetére
Ha időm engedi majd kipróbálom.
Buta régi tv-n egyértelmű volt. Ott a belső lejátszó nem váltott frissítést. Hdmi-n viszont 24p -re váltott. Egyértelmű lett a jobb lejátszás.
Kíváncsi leszek ,hogy a mit tesz hozzá az új tv-hez az apple cucca.Sőt lesz e egyáltalán 24p mód és észre fogom e venni a különbségeket.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #90277 üzenetére
Szóval ha a 180 kép helyes volt, mégsem kandencia helyes?kérlek mesélj akkor mi a kandencia helyes????mivel tesztelnéd te?mert a zidoon tesztelve is hibátlan a 180 kép, és tv-n is plexen is!akkor?
Te mivel nézed ezt meg és állapotod meg?
Igazad van..akkor lehet azt a szót használni, hogy KANDENCIAHELYES ha a lejátszó 23,976ot küld ki, és a fogadó fél 23,976hz-en fut...na ez nincs a c3-on az tuti, mert 120hzen megy...dughatsz te rá barmit, apple, zidoo, ugoos....
Akkor miről beszélünk?...[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
válasz Howkeddlee #90273 üzenetére
Egész biztosan nem lesz csalódás a C3. Első körben az S90C mellett én is arra mentem volna rá, de beesett egy kis plusz, így meglett a G3.
Rappi
-
blakey
titán
válasz boborján2 #90276 üzenetére
Napestig lehetne sorolni a különbségeket, venni kell egy külső, jó lejátszót. Esetleg személyes segítséget kérni, hogy mit és hogyan nézz, majd egy bizonyos idő elteltével kiderül számodra, hogy kell-e neked, vagy sem.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90275 üzenetére
Ugyanúgy rész a Plex-nek és a problémáknak, mert egy jó lejátszóval még a Plexet sem kell megvenni, mert a kliensnek nincs rá szüksége.
megveszem ma.direkt az appot, tuti nem fog működni ott sem a távoli meert kevés a szerver... - ha neked tuti, akkor ne vedd meg, felesleges.
Mégegyszer le írom hátha megérted. TESZTELTEM. - én is, mások is, én tudom, hogy mi aszavak jelentése, nem azzal van probléma, hogy jól jelenik meg a kép, hanem azzal, hogy te ezt kadenciahelyesnek nevezed, mert nem az, rosszul használod a kifejezést. 100+ készüléket, lejéátszót, TV-t teszteltem, tesztelek, jól tudom, hogy melyik, hogyan viselkedik.
Nem megnéztem 3 filmet...hanem fogtam a teszt videót, le ültem, és lőttem 180 képet...mindd hibátlan volt. - ez nem teszt, és bár szemre az a lényeg, hogy jó legyen, a szó (kadenciahelyes) használata helytelen. Egy szóval nem írtam, hogy nem jó a végeredmény, de az nem fps-váltással történik, hanem a TV belső szoftverével, az adott (fix) frekvenciára.
Vhiktor a 120hzrol beszélt...a tv nem fog 23,976ra váltani semmikor....az 120hz 5:5 pulldown lessz még zidoon is. - én tudom miről ír. Nagyon jól tudom, hogy az adott fps-nek megfelelő többszörös frekvenciára vált, és "szerencsédre" a 120 épp a 24 5X-röse, ami nem véletlen a videótechnikában, de 50, 60, 72, 96, 100 és 120Hz-eken is dolgoznak a TV-k. A HDMI-k, a TV-tuner és a TV-k belső appjai külön "bemenetnek" számítanak, egyértelmű, hogy a HDMI-k és a TV-tuner mindig az fps-nek megfelelő frekvenciára vált, viszont a belső lejátszók fix fps-en vannak.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
boborján2
aktív tag
válasz Yodamest #90251 üzenetére
Tv márka/tipust nem nézve kérdezem.
Ha egy bármilyen(nyilván nem alsókategória) tv saját lejátszója tökéletesen simán, és akadozásmentesen lejátsza a tartalmat. Akkor mit tud ehhez hozzáteni az apple tv a kadenciahelyes lejátszással?A lejátszással nyilván lejet gond 100as lanon. De egy jól működő és jól konfigurált ac wifi ezt már bőven megoldja. Ha meg nem ,akkor nekem AX is van. Bár nem próbáltam,mert nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #90274 üzenetére
Ember ne keverd ide a távoli lejatszást teljesen más az megoldódott,.kevés a szerver hozzá..de van egy iPad, megveszem ma.direkt az appot, tuti nem fog működni ott sem a távoli meert kevés a szerver...szóval NE KEVERD AZT IDE.XD.
Mégegyszer le írom hátha megérted. TESZTELTEM.
Nem megnéztem 3 filmet...hanem fogtam a teszt videót, le ültem, és lőttem 180 képet...mindd hibátlan volt.
Nem a levegőbe beszélek, ha azt mondom hogy teszteltem akkor nem ranezessel, hanem arra való anyaggal....
Vhiktor a 120hzrol beszélt...a tv nem fog 23,976ra váltani semmikor....az 120hz 5:5 pulldown lessz még zidoon is.[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz SeatZola #90167 üzenetére
Köszönöm a korábbi segítséget neked is. (#90142) (hunspikey neked is thx)
Amit írtál hogy megpróbálsz csinálni képet G3-S90C-S95C-ről egymás mellett, ott lehetne a G3 helyett a C3?
Több Samsung cuccom is van, lcd tv-m, mobiljaim, tabletem, monitorom is Samsung (nem volt szerencsére még bajom velük, így nem kérdés melyik tv volt a prioritás) de tegnap döntöttem, és váltva a márkáról megrendeltem az LG C3-t. Remélem hogy nem lesz majd csalódás, habár sajnos az év végi melós hajtás és így időhiány miatt nem tudtam elmenni semelyik áruházba, hogy bármelyik kiszemelt tv-t (S90C, C3) élőben is láthassam.
De már várom hogy megérkezzen...[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90269 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni.
A TV-k belső lejátszója fix Hz-en jeleníti meg az összes tartalmat, ami magával a szóval, hogy kadenciahelyes, nem áll összhangban. Az, hogy a TV-k szoftvere korrigálja, egy másik dolog.
@Vhiktor pár hsz-szel korábban csak ennyir írt és csatlakozom hozz: "Nagyon hosszú és bonyolult leírni, megoldja a tv." - ami nem gond, megoldja, de a szó használata kerülendő, nem kadenciahelyes.
Tv nekem 5ghz wifin van a 200as.bitratanal sem reccent meg...nem.tudom.milyen az a bufferelés amiről beszélsz mert én meg nem láttam ilyet pedig nekem a.tv-n van az app.xd. - Plex topikban te "panaszkodsz", hogy távolról pufferel, ami egy jó lejátszóval és klienssel nem fog.
Nálam c3 belső és plex is kandencia helyes!!!!ezzel kezdtem a tesztet. - nem az, csak jó a lejátszás.
Pl. a TV-d támogatja a DTS-HD, de mégsem ugyanaz, mint egy normális hangrendszerrel, úh. kb. ennyi a lényeg, tehát van, lejátssza, nézhető, nem találsz zavaró hibákat, de a kadenciahelyes lejátszás az, amit pl. a Zidood is csinál, mindig a forrásnak megfelelő fps-re vált és a megjelenítőt is arra "kéri".ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #90263 üzenetére
60 képet lőttem, tudja a kandencia helyes lejatszást...keresem a képet, később belinkelem!
Tv nekem 5ghz wifin van a 200as.bitratanal sem reccent meg...nem.tudom.milyen az a bufferelés amiről beszélsz mert én meg nem láttam ilyet pedig nekem a.tv-n van az app.xd.
Én meggyozheto vagyok, de amiket most leirtál, totál az van nálam is csak 60k+ős készülék nélkül...
Pedig eskü megvenném ha valami újat, jobbat nyújtana.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Celtis #90259 üzenetére
Nem tudják, de ne nyissunk vitát, mindent fix 60Hz-en vagy ha jobban tetszik, akkor 120Hz-en játszanak le.
ui.: mielőtt megint ezen rugóznátok, vissza kell olvasni, vagy megnézni, elolvasni @Vhiktor véleményét, mert kíváncsi volt rá és igen, fix Hz-en történik a megjelenítés a belső lejátszóval.
A kadenciahelyes megjelenítés, nem azt jelenti, hogy ha nincs hiba, akkor za, hanem azt, hogy mindig az adott fps-nek megfelelő frekvencián történik a lejátszás.
Ha azt írod, hogy a legtöbb esetben a TV-k belső lejátszóival is nézhető, megfelelő a lejátszás, akkor oké, de nem kadenciahelyes.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz junkpod #90256 üzenetére
Az infuse gyakorlatilag egy Kodi fork. - nagyon nem, teljesen más és csak iOS, tvOS és macOS-en érhető el. Te a MrMC-vel kevered, valószínűleg, de az nem annyira jó.
-
Celtis
veterán
válasz Yodamest #90261 üzenetére
Félek kis tévedésben vagy. A kadenciahelyes lejátszás egyáltalán nem azt jelenti, hogy mennyire simítja ki a tv a film alacsony fps miatti természetes darabosságát.
Javaslom az rtings mozgásmegjelenítést (judder, stutter, motion interpolation, stb) magyarázó leírásait és videóit tanulmányozni.
1. rész [link]
2. rész [link]
3. rész [link]
4. rész [link]
5. rész [link] -
blakey
titán
válasz szkutyi #90252 üzenetére
Nos,
- a TV-k figx 60Hz-en játszák le a tartalmakat, nincs fps-váltás. Nem számít, hogy te nem látsz hibát, akkor is ez van.
- TV-ken nincs gigabites ethernet, Wifi meg olyan, hogy vagy jó, vagy nem
- az említett Infuse-zal soha nincs átkódolás, tehát ami neked pufferel, az Infuse alatt hibátlanul megy.
- Sokkal gyorsabb, folyékonyabb működés.
- Több, jobb testreszabhatóság.
Te most ismerkedtél meg a Plex-szel, ha a Zidoo-n futna olyan app, ami kezelné a Plex adatbázist is, akkor nem lenne kérdés, hogy ott a jobb, pl. Kodi, Infuse, MrMC, ezek látják és kezelik a Plex adatbázisát és nincs szükség semmilyen átkódolásra.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #90257 üzenetére
Nagyon hosszú és bonyolult leírni, megoldja a tv.
Neten fellelhető a válasz rá.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Yodamest
veterán
válasz Celtis #90259 üzenetére
Nekem a lassú kameracsúsztatások sosem voltak olyan szépek alapból. A tesztek nem tudom miről szólnak, ott a mozgás simító funkciókat pl bekapcsolják-e, lehet azok valamit javítanak rajta, de az sem az igazi, illetve más jellegű artifactokat okoz.
Illetve felhasználás függő, nálam 23-25-ig összevissza vannak framerate variációk a filmeknél, sorozatoknál, animéknél, szóval kell az, hogy érzékelje és igazítsa valami a frameratet.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #90255 üzenetére
A múltkor amikor erről szó esett - mármint az 5:5 pulldown-ról bedobtam a kérdést, hogy hová lesz a hiányzó tört frame-idő? Mert 5 x 23.976 mégsem 120.
Ez úgy van, hogy pusztán egy elméleti max a 120hz, de amikor 23.976 anyag megy akkor a valóságban 119,88hz lesz a panel frissítése?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Yodamest #90253 üzenetére
23.976 Hz-es anyagoakt, kb minden 120 Hz-es tv kadenciahelyesen jeleínt meg a belső lejátszójával. A többi frame rate-l szokott probléma lenni.
-
sinick
senior tag
válasz kolosszus87 #90189 üzenetére
-
szkutyi
addikt
válasz Yodamest #90251 üzenetére
Várom a videót...én megnéztem párat hát nem győzött meg.. totál akadás mentes nálam a plex a tv-n.frame rate az követi a filmet..ha 23.976 akkor elvileg a film is..én meg hibát nem láttam a lejatszasban...a legutolsó tesztelt film ahol volt 200Mbps felszúras is volt az a nyugaton a helyzet változatlan volt!
Az infuse látja a plex szervert? -
Yodamest
veterán
válasz szkutyi #90249 üzenetére
Eleve az infuse, ami csak appletv-re elérhető, egy sokkal jobb, minden formátumot is támogató lejátszó. Tehát ott nem a plex saját nem túl jó lejátszója nyitja meg a filmeket, hanem az infuse és annak felülete, ami azért komolyabb minden szempontból, havonta fizetem 400ft a licensz, de ez minőségi program. Ezen felül az appletv-ben csomó dolog beállítható, amit egyébként ilyen minőségben nem oldana meg neked önmagában a plex. Full akadozás mentes egyenletes mozgás, mivel olyan frameraten fogja neked a filmet tolni, amilyenen kell. Ezt önmagában a tv vagy a plex nem tudja. Vannak tesztek arról is pl. hogy appletv-n keresztül lejátszva konkrétan szebb sdr vagy hdr minőséget tud a tv, mint natív a saját belső programjával. A tv-ken nincs gigabites lan csati tehát a magas bitrátás filmekkel gond lehet, az appletv-n gyönyörű smooth a megjelenítés, mert ott nem ütközöl sávszél korlátozásokba. Fú még írhatnám, de telóról nem mrgy jól, hirtelen legyen elég ennyi.
-
hunspikey
őstag
Azért azt szerintem ne mondjuk, hogy egy helyesen megjelenített dovi konténeres anyag nem pont kotta ugyan úgy néz ki mint ugyan az a kontent egy csak HDR-t tudó TV-n. (ha nem jobban a jelenetenkénti metadata miatt)
Itt inkább az a baj, hogy minden TV dovi megjelenítésében hiba van - de erre talán nem az a megoldás, hogy olyan TV-t veszünk ami nem tudja a dovit hanem inkább az, hogy bekalibráltatjuk a dovit.
Én most nagyon kíváncsi vagyok erre és magam is feltételes módban írtam a fenti sorokat. Majd kiderül mert Viera kolléga S95C mellett döntött én úgye G3-azok, de össze fogjuk vetni a tapasztaltakat.
Annyit látok, hogy iszonyatosan be van döntve a DoVi alja - nem értem ezt miért nem írják le többen. Vhiktor kimérte, de mintha a külföldi szakemberek erről nem beszélhetnének.
-
Swami
senior tag
válasz boborján2 #90243 üzenetére
"Dolby SVP of Business Giles Baker has stated that the royalty cost for Dolby Vision is less than $3 per TV."
Szóval kevesebb, mint 3 dodó per tv - és nem fér bele a 6-7-800+ ezres készülékekbe??? Vagy hogy van ez?Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
lajbii
tag
Igy van,
Én is azon akadtam ki hogy a 4 évvel ezelőtti LG "B9" -es ami 360.e.ft-volt "még csak" meg az előtte levő "B7-B8" -as kezdő LG -ken tök alap volt mindem kép, videó és hangformátum támogatása természetesen DTS-is!!!
Erre 4-év "fejlődés" után a 2022-es modellekből mint például 600.Ft-os LG 65C21 -ből szoftveresen kivették a DTS támogatást.
Majd most a 2023-as modelleknél Újításként beteszik mint valami csoda!?Ez ugyanúgy otvar dolog az LG részéről mint a Samsung Oled tv-je nem tudja a Dolby Visiont !!!
Majd jövőre mint valami isteni csoda meg újdonság a Samsung is beteszi a Dolby Vision támogatását!!!???[ Szerkesztve ]
lajbii felhasználónak 52 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + A Mostani.
-
félisten
válasz Sántha Lajos #90233 üzenetére
Igen, a gyári lejátszó nem igazán naprakész kodekek terén,de szerencsére az Android felület miatt szinte határtalan lehetőségeid vannak.
Kodi jó kiindullási pont,de ha van PC-d vagy NAS akkor Plex is felmegy a Philipsre és mindent lejátszik neked. Mindeképpen javaslom amit írtál, egy gyors SSD vagy HDD-t sokat tud segíteni és nem tudom mennyire vagy otthon ezekben de Kodi azért igényli a jó beállítást, lehet csak ott van problémád, van neki különj topikja javaslom nézz be oda. Plexnél én is tudok segíteni, nyugodtan írj rám priviben ha az mellett döntesz. Én előfizettem rá az az igazi.
Plexet nagyon szeretem.
Philipsnél nincs gond a támogatással. HDR10+ is szépen megy, ha van Prime előfizetésed, ott vannak ilyen anyagok .
Ez tényleg igényektől függ. Nekem a hang elég fontos, van egy viszonylag jó rendszerem és sokféle erősítő fordul meg a kezem között amin nem mindíg van eARC támogatás.
Sajnos Philipsen még mindíg előfordul eARC-on át a hangkimaradás,ha erősítőt használsz mellé például ezért is jó a külső lejátszó.
Abszolút egyetértek blakey szempontjával a külső lejátszórol.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TJ2
csendes tag
válasz dgyuri0123 #90200 üzenetére
Meddig trollkodsz még? Mit nem értesz azon, hogy valakinek hiányzik egy funkció? Nekem is baromira hiányzik, és még sok másik embernek is. Ez nem olyan dolog, aminél számít, hogy egyetértesz-e vele. Nekem is van külső lejátszóm, csak a DTS miatt használom néha, és ez full szívás. Illetve szivatás. Legalább meg lehetne venni külön, de nem.
-
boborján2
aktív tag
válasz junkpod #90238 üzenetére
Én is stereo-ban hallgatok mindent.
Igazi házimozinak persze nem nevezem. De nekem bőven oké. Fiatalabb koromban odáig voltam a térhangzásért ,ma meg valahogy nem hoz lázba.
Nyilván a stereo hangot nem sokol rádió minőségben hallgatom, mert azért az megmaradt hogy ha odacsavarom,akkor legyen benne kraft.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
junkpod
veterán
válasz dgyuri0123 #90206 üzenetére
Amúgy, de. Kell.
Ha neked jó egy DTS HD Master sáv sztereóra lekeverve hallgatni, akkor te egy nagyon erős kompromisszumot fogadsz el. Azért ez egy fél milliós tv esetén szerintem nincs rendben.Box's don't touch!
-
boborján2
aktív tag
válasz Trohak91 #90234 üzenetére
Ez a létező legrosszabb megoldás.
A böngészős lejátszás megeszi a tv összes cpu erőforrását és cserébe még a minőség is vicces tud lenni.
Használj külső usb-s adathordozót, tedd hálózatra és játsz le dlna-n ,vagy dugj rá hdmi-n valami pc-t. De ezt engedd el szerintem.
-
junkpod
veterán
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung oled televíziónk, amit most vettünk két hónapja.
Böngészőn keresztül szoktunk sorozatot nézni vele a sorozatbaraton keresztül. Sajnos mostanság nagyon lassú a böngészőben. Nagyon lassan megy a kurzor ha megy egyáltalán....
Mi lehet az oka?Java scriptet a böngészőben már kapcsoltam ki de úgy nem jó, mert sok még osztó nem jön be, ami bejön az is úgy h nem lehet tekerni bele.
A sok reklám lehet az oka de sehogy sem lehet a java script kikapcsolása nélkül kikapcsolni...
Mi lehet a megoldás?
Köszi
-
Sántha Lajos
tag
Köszi a választ , nekem is Philips tv-m van , 1 éve vettem .Én most azt néztem meg hogy rádugtam a hdd-t a tv-re vártam fél órát , és indítottam filmeket . A beépített lejátszónál sajnos voltak akadások , de a Kodi-nál minden zökkenőmentesen ment . Lehet hogy csak én voltam úgymond türelmetlen , mert tv-re rádugtam eddig a hdd-t rögtön indítanám a filmet , és a Kodi-n is voltak megakadások . Viszont most hogy vártam kb. fél órát minden tökéletes volt . Nem igazán tudom hogy működik ez , gondolom be kell töltődnie a file-oknak , de ebből én nem látok semmit , csak azt hogy érdemes várnom valamennyit utána már stabil a kodi . Én hamarosan veszek egy hdd-t vagy ssd-t (1 terra). Na most a mostani hdd-n vannak dokumentumok , képek , saját videók (telefonal készített)zenék , szóval elég sok fajta cucc . Viszont amit veszek majd azon CSAK filmek lesznek , lehet hogy ez is számít , nem tudom . Ez a Xiaomi TV Box S ha tényleg tudja , azt amit írnak róla , nem pénz érte bőven megéri . De basszus van már annyi ketyerém hogy be se tudnám dugni , tele van a hosszabbító . na sebaj , ez már az én problémám , csak akkor veszek ilyen cuccot ha muszáj lesz .
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
oliwwer
aktív tag
válasz dgyuri0123 #90226 üzenetére
igen, amit én is vegyek még mellé lejátszót csak ha szűkös a keret akkor necces..
-
Swami
senior tag
Szia, nekem is ez a bajom a DoVi-val. Járt nálunk egy TCL 65C835-ös miniLedes tv, és nézhetetlen volt rajta a Dolby Vision tartalom. Sötét volt, fátyolos, részletek vesztek el, stb. Azóta néztem más tv-n is, ahol nem volt ennyire vészes, de a DoVi nem a kedvencem. Ezért fogok (több, mint valószínű) S90C-t venni, mert ott nincs ezzel gond. Kíváncsi vagyok, hogy mik a tapasztalataid az S95C-vel. Tudtommal az se tudja a DoVi-t, hanem az is HDR-ben jeleníti meg az ilyen tartalmat.
[ Szerkesztve ]
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Yodamest
veterán
válasz oliwwer #90220 üzenetére
Még karira ki kell birkózni mellé egy appleTV 4k lejátszót amin ethernet is van, problem solved. Elmondani nem tudom mennyire fasza eszköz, plexen keresztül olyan digitális librarym van rajta mint a csuhajj, kadenciahelyes, gyönyörű hdr kezelés. Mindent is lejátszik, egyszerű letisztult kezelőfelület, nagyon jó! Erőn felül fog vele teljesíteni a tv!
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Ráadásul így te extrán rosszul jártál ,mert a legtöbb esetben az eredeti hang dts , a szinkron megy valami butább (amit ismer a tv)
Én 600k kiadása előtt 6x körbejártam volna a témát.
Lehet te csak simán bíztál benne ,hogy ennyiért mindent is tud.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
alaves
addikt
Ki hogy oldja meg. Nálam egyszerű megoldás adódott a Telekom smart box-szal. Ha DTS hangsávot szeretnék hallgatni (vagy pl HDMV/PGS felirat kell az mkv-ban), akkor az a boxon DLNA-n keresztül Just Player-el történik (PCM stereo lesz a hang a TV-n), az LG távval megy minden.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
félisten
válasz Sántha Lajos #90174 üzenetére
ha nem kell USB , akkor [Amazon Fire TV Stick 4K Max]
ha kell USB akkor [Amazon Fire TV Cube (3rd Gen)]
ÉN Nvidia Shield pro-t használok. van még az Apple Tv és a Xiaomi TV Box S 2nd [link]
ezek mind messze olcsóbbak 150 ezer forinttól. Az ember nincs kiszolgáltava egy Tv gyártónak sem.
Én Philipset hazsnálok minet lejátszik szinte és mindent támogat, mégis ott maradt mellette a Shiled. Ha mégis beütne a gond akkor nem kell ezen aggódnom, mit veszek vagy mit nézek, ráadául a külső lejátszó nem igényel eARC támogatású AVR-t a jó minőségű hang átviteléhez egy erősitő mellé.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
oliwwer
aktív tag
válasz dgyuri0123 #90212 üzenetére
De pont erről van szó, hogy kiadtam 600K-t egy tévére és nem játsza le a hangot, nekem ez a bajom vele
Nem a DTS gyönyörét akarom élvezni, hanem hogy legyen hang . Kiköhögtem nagy nehezen 600k-t a tévére, fogcsikorgatva, és nincs hangom, vennem kell egy külső lejátszót.
ha olyan a film, hogy van egy eredeti angol hang DTS-sel, a másik pedig magyar, akkor meg vagyok lőve, mert eredeti hanggal nézem a filmeket.
-
blakey
titán
válasz kolosszus87 #90217 üzenetére
Azt cseréltem le.
-
janos666
nagyúr
Feldobtam egy rövid tesztet Logout-ra arról, hogy mérések alapján kb. mennyit torzít az RGB -> WRGB konverzió (avagy W-substition) LG WOLED-en (konkrétan LG 55 C9-en) SDR módban: [link] (Igen, eszmbe jutott, hogy volt valamikor nekem rég egy blogom. )
(A felhasznált "mintakép" egy amolyan "belsős vicc" részemről valakinek.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kolosszus87
senior tag
Gyerekek a megoldás egyszerű! Philips oledet kell venni! Az egyetlen gyártó aki nem spórol semmilyen formátumon, van HDR10+, DV és DTS hang is!
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
blakey
titán
Egy külső lejátszó mindig jobb lesz egy elsősorban megjelenítésre szánt eszköz beépített lejátszójához képest és nem elsősorban a képminőségre értendő. Nekem most van először olyan TV-m, ami nem támogatja a DTS-t, de nem is hiányzik, a lejátszóim mindent tudnak. Előtte olyan TV-im voltak, amik minden hangformátumot ismertek, mégsem használtam ki. Nálam a TV hangképessége nem elsődleges, csak akkor döntök olyan mellett, ami minden hangformátumot ismer, ha a többi eleme is megfelel. Ezért sem vártam pl. az idei modellekre, mert számomra nem nyújtanak többet, de ha most lenne egy tavalyi és egy idei modell azonos áron, akkor nyilván azt választanám, ami mindent támogat, azaz az ideit.
-
félisten
válasz szkutyi #90160 üzenetére
Nincs semmiféle erős túlzás. Nem C3 ról volt szó, hanem C2 ről. A C2 ből és a C1 ből hiányzik az egyik alapvető hangtípus támogatás a DTS a Samsungból pedig az egyik alapvertő HDR formátum ,a Dovi. Ez nálam kimeríti a "kenterbe veri" fogalmát.
-
blakey
titán
-
Bazsi747
aktív tag
Mivel szoktátok amúgy a képernyőn tisztítani?
Most is próbáltam ilyen monitor tisztító nedves kendővel de csak húza rajta a port és ennyi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90210 üzenetére
Hidd már el hogy értem...
De akkor leszek tárgyilagosabb. Minek vette meg, ha eleve nem is akarja/akarta orvosolni ezt a "hiányosságot" egy külső lejátszóval, ami tudjuk, hogy nem 150e, hanem akár 15-30e-ből is kijön. Mások rossz döntéséért nem velem veszekedj.Azt még nem is mondtam, hogy vannak DVD9 koncertjeim is, amiket lehetetlen beszerezni jobb minőségben (vagy más formátumban). Pl. Jean Luc Ponty, vagy Beorge Benson, stb stb.. Ezek, mint tudod, Vob fájlok sokaságából állnak. Nos, ezt sem eszi meg egyetlen tévé belső lejátszója sem...tudtommal. Akkor?
És mondom, értem, de lehetnek/vannak egyéb szempontok is, mint a DTS képesség. Nekem pl. fontosabb a kompatibilitás/mindenevőség és a képminőség."csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90209 üzenetére
Kár, hogy egyáltalán nem akarod megérteni. Nem rólam van szó, egy szituációról és egy konkrét felhasználóról (lajbii), akinek nem áll szándékában lejátszót is venni "+150-ért".
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90207 üzenetére
"nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t."
Előbb is értettem...
Akkor talán nem kellett volna megvenni azt a tévét. Múltbéli tévedéseket ne nekem hánytorgass fel kérlek.
Ha pedig elég a tévé hangja is, mint fő műsorforrás, az elég szomorú...de tudom, nem vagyunk egyformák.Van pár "erdeti" DB25 koncertem, eredeti formában, tehát m2ts fájok alakjában. Ezt melyik tévé lejátszója eszi meg? Ha tudsz olyat, elfogadom amit írsz...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90204 üzenetére
A lényeget nem idézted: "…nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte." plusz: …nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t.
Ez egy szituáció, amit nem lehet másképp választani, ha azt szeretnénk, hogy minden esetben legyen hang és természetesen kép. Nincs semmilyen más szempont, egy konkrét szempontot írtam le.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz junkpod #90205 üzenetére
Semmi gond, nem kell. Van egy kínai boxom (CE), amin be van állítva a hang konverzió, minden formátumhoz, így DTS-hez is. Ebből megy a HDMI a tévébe, amiből optikán vissza a NODE-ba, ami nem DTS kompatibilis, mégis szól, de a DTS HD, vagy HD Master is ugyanúgy szól sztereóban. Ez egy 20e Forintos box, amivel az öszes ilyen és hasonló kalamajkát meg lehet kerülni, arról nem beszélve, hogy szolgáltatásban, képminőségben, és kompatibilitásban is
jócskánfelülmúlja a tévé saját lejátszóját. A C2 oledem tudja a DTS-t, de a NODE nem tudja. Kézenfekvő, hogy a boxon is állítok sztereó konverziót + a tévén is, hogy a DD adásokat is halljam optikán / NODE-on keresztül, hiszen, mint említettem, az egy sztereó streamer, ami így viszont előlépett kétcsatornás (nem is akármilyen) házimozivá.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
junkpod
veterán
válasz dgyuri0123 #90187 üzenetére
Kell mert, ha van egy lejátszó, erősítő, tv kombó akkor el kell dönteni, hogy merre menjen az av jel.
Mehet a lejátszó -erositő-tv vagy a lejátszó -tv-erősítő úton.
Az első esetben az erősítőnek kell ismernie minden féle videó szabványt , második esetben a TV -nek kell ismernie minden hang szabványt. És úgy továbbítani hogy nem nyúl bele.
A videó továbbítása a nagyobb kihívás. Ezért vettem DTS képes TV -t.Box's don't touch!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90202 üzenetére
"Ha van két eszköz, egyik támogatja a DTS-t, a másik nem, árban ugyanaz, akkor biztos, hogy a DTS-t támogatott verziót választom, és nem azért, mert a DTS jobb, hanem azért, mert lesz hang"
Ez te vagy. De vannak egyéb szempontok is, nemcsak ár, vagy a DTS."csak a zene van"
-
hunspikey
őstag
Jó hír G3 tulajoknak, hogy állítólag (AVS fórumon ténykedő emberkék véleménye) nem a TV 1D LUT-ban lévő hiba okozza a dolby vision mód sötét részlet bedőlését, hanem a dolby config fájl ami gyárilag a TV-n van. Ezt tavaly is többször cserélte az LG, idén is lehet számítani rá.
Aki nem bír magával az természetesen kalibráltathat így lesz neki saját, új, remélhetőleg hibátlan DV configja, vagy aki nem akar költeni/várja hogy beérjen a panel, az megtolhatja a 22 pontossal az alsó 10IRE értéknél a cuccot progresszíven elvéve.
Én IRE 2.5-nél bele emeltem nagyjából 8-10 értéket - nem egységesen mert kivettem egyúttal a zöld fátyolt is belőle, szóval 8-10 környékén kezdtem és IRE15-bél fejeztem be RGB, 2,2,2 értékekkel.
Ezt csak az csinálja aki tudja mit csinál- bár megjegyzendő hogy nagyon elszúrni el lehet de cserébe egy képi mód alaphelyzetbe állítással minden nullázódik, szóval nem egy nagytűz ha hányinger lett a kép
Mivel házilag nem áll rendelkezésre DV szürke rámpa, meg egyebek, ami youtube-on HDR esetén szépen elérhető és a következő kis trükköt szoktam használni:
Keress egy olyan jelenetet ahol valami gradiens féle látható - pl folyósó ahol a kamera közelében van világítva és hátrafelé haladva sötétül. Ez nagyon jó. Kezdj IRE 2.5-nél hogy megérezd mit jelent stimulusban. Tekerd el az egyik színcsatornát jelentősen pl +30 és nézd a TV-t. Látni fogod - mert ordít, hogy mi esik bele a 2.5 IRE közeli sávba és mi nem érintett már. UGyan ezt IRE2.5 nullázás után csináld meg IRE5-re, majd 7,5-re.
Így már kapizsgálni fogod hogy min állítasz.
Ezután próbáld meg belőni úgy hogy tartsd a fehéregyensúlyt. Kezdésnek egyforma RGB értékeket javaslok IRE szintenként. Általánosságban még egy dolog elmondható: ha túl nagy a lépcső két IRE érték közt akkor ott sávosodás alakul ki hiszen széttéped az árnyalatokat azon a helyen. Ezért figyelj, hogy lehetőleg 5 értéknél jobban ne térj el a szomszédos IRE értékektől.
Szeretném elmondani, hogy ez nem helyettesít egy profi kalibrátort- igazából csak arra jó, hogy lásd mennyire rendbe lehet tenni az alját - pont ha hívsz egy profi kalibrátort!!!
Kellemes tekergetést
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90200 üzenetére
te nem érted, hogy minimális odafigyeléssel lehet DTS-t hallgatni sztereóban, csak legyen egy külső lejátszód. - miért, nem ezt írtam és ezzel kezdtem? Te nem akarod megérteni, hogy mi a helyzet, még alá is húztam, de te csak erőlteted a hülyeséget. Még egyszer, nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte.
Példa: Ha van két eszköz, egyik támogatja a DTS-t, a másik nem, árban ugyanaz, akkor biztos, hogy a DTS-t támogatott verziót választom, és nem azért, mert a DTS jobb, hanem azért, mert lesz hang és nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest