Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92297 üzenetére
Én úgy emlékszem amikor nálam volt az A80L, hogy van talán 1-2 hét, de ahhoz iá regisztráció kellett.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz zsoltesz85 #92295 üzenetére
Tapasztalat?vagy mi alapján?
Teszten a95l és a g3at meg nem tudnád különböztetni...meg lehet Vhiktor sem. .foleg ha kandenciahelyes a lejatszás...
Sőt...most nézem, alacsony minőségű tartalomsimitasnál meg az LG G3 a jobb.....
De te miről is beszélsz.g1 VS A80L??vagy? -
zsoltesz85
csendes tag
válasz szkutyi #92293 üzenetére
Ha egymas melle tennenk a teveket ugy meg tudnank mondani melyik tevenek szebb a kepe. Jatekosoknak valoban az Lg a jobb megoldas +a magasabb fenyero sdr es Hdrben. De sotetebb szobaban szerintem a Sony is megalja a helyet. En foleg hd sportcsatornakat neznek rajta ezert nekem fontos lenne a tueles kep es a jo mozgasmegjelenites. A Sony A95l pedig mar nagyon tularazott. Elvbol nem veszek olyan draga tevet.
-
szkutyi
addikt
válasz zsoltesz85 #92292 üzenetére
Hát ezzel lehetne vitatkozni...akinek a legjobb minőségre van szüksége az vesz egy LG g3at vagy Sony 95L vagy Samsung s95c.....
Azért ebben az ár sávban az LG c3 olcsóbb is több szempontból jobb mint az A80L.
Helyesen inkább úgy szólna a mondat hogy akinek a legjobb mozgasmegjelenites......de mit is számít ez 23,976-on???semmit .
Mondjuk ha felső kategóriát nézem, lehet a Sony felé billen a mérleg a processor miatt
De mint mondtam 23.976 esetén ez semmit sem jelent.[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz kolosszus87 #92289 üzenetére
Sajnos nem így van teljesen, amiket vennék azoknál egyiknél sem lehet....legtöbbnél nem lehet max. baszom nagy mértenél.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92286 üzenetére
Gratula a TV-hez
Az alsó polcóstól azért fényévekre van ám , jó tv.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kolosszus87
senior tag
válasz lala666 #92287 üzenetére
Többféleképpen lehet a lábat állítani a legtöbb modelljükön, rakhatod középre is. A soundbarok miatt használják ezt a megoldást, mert így be lehet tolni alá.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
kolosszus87
senior tag
válasz TechN7ne #92286 üzenetére
Nem sokat teketóriáztál a tv vásárlással ha már meg is vetted az A80-at, de grat hozzá! Sonynak megvannak az elévülhetetlen erényei amit sokan lebecsülnek. Mozgásmegjelenítés, felskálázás... ezekben élen jár.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
lala666
őstag
-
TechN7ne
nagyúr
Na Skacok ,volt eddig kemény 2 óra a 55 colos Sony 80A élménnyel ,de nem vagyok szakértő (olyanunk már van itt).
Csomagolást már említettem ,nagyon biztonságos + kartonokat rejt a többi hungarocel mellett (sarkok,szélek).
Anyaghasználat és összeszerelési minőség kifogástalan ,nincs nagy súlya és nem annyira vékony mint a LG G1-es (ennek nagyon örülök ,főleg gyerkőc mellett).
A minőség:
Hihetetlen ,de elméletileg ez egy "alsópolcos" oled tv ,jelenleg meg az állunk leesik (egész háztartás) a gyönyörű szép és tűéles képminőségtől ,színmélységtől gyárilag kalibrált állapotban (nagyon kiemelkedő).
Mozgásmegjelenítés vlmi fantasztikus módon üzemel ,összeségében nem csak az uhd ,de úgy minden tartalom szép rajta (sd,hd,4k) ,benne rejlő processor képfeldolgozása lehengerlő teljesítményt produkál.
Szebb a képe mint a G1-nek volt valaha is ,és természetesebb mint a Samsung 95 oled.Menü és az alatta lévő hardver:
Az utóbbival nem vagyok tisztában milyen cpu t is rejthet a google rendszer és hány gb ram lehet benne ,de eddig esélyünk nem volt megakasztani bármit is csináltunk.
Gyorsabb mint az LG G1 volt valaha és gyorsabb mint a fent említett Samsung 95 Oled.
A saját media lejátszója szépen dolgozik ,viszont nagyobb méretű háttértár csatlakozásával usb n keresztül úgy vettem észre ,hogy ha 128gb-nál nagyobb akkor problémás néha ,viszont Vhiktor ajánlatára felraktam a Kodi-t és azon azonnal indul bármilyen és bármekkora tárhelyes külső eszköz (nem kavarodik össze).Ha rosszat kéne róla mondani ,akkor az utóbbi usb s történet (ami megoldható) ,avagy a TV hangja elég gyenge (Samsung ennél sokkal,de sokkal jobban szól határozottan) - de lehet ezt is csak be kell járatni.
Végszó ,
A Sony annyira becsülendő ,hogy hihetetlen még 2023 gusztustalan tömeggyártás idején is ,
Ha a legolcsóbb TV-t vesszük tőlük akkor is egy tisztességes terméket kapunk.
A Sony nem mindenképp szeretné ,hogy mindenkinek Sony tv-je legyen ,nem fektet akkora reklámot ezekre a készülékekre ,hogy jobban vigyék.
Úgy gondolom a Sony tudja ,ha vlki tőlük vesz TV-t az nagyon is tisztában van vele ,hogy mit csinál.Ahogyan tegnap írtam ,itt rossz nincs ,vagy átlagos vagy átlagon felüli.
A legolcsóbb is vlhol a közép kategóriát célozza meg ,legyen az led vagy oled tőlük.
Poén ,hogy a legolcsóbb termékükkel is átlagon felüli élményt produkálnak ,
Nagyon boldog vagyok ,hogy Sony tv t választottam és reméljük jó pár évig még a családban marad ,
Én nagyon bátran ajánlom mindenkinek aki Sony tv t szeretne venni vagy csak gondolkozik rajta ,tisztességes gyártó (számomra az első).Rosszabra számítottam és azzal is beértem volna ,de még jobbat kaptam a vártnál.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz RockCNC #92283 üzenetére
Ha jól emlékszem tesztemben benne van:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
RockCNC
senior tag
G3 55'' talpról tud valaki egy linket küldeni?
(Hol és mennyiért lehet vásárolni?)
Illetve van valakinek képe hogy néz ki összerakva?
Thx -
zsoltesz85
csendes tag
En is a Sony A80l neztem ki mivel szeretnem a legjobb kepminoseget nem lenne semmi jatek csak sima tv es streaming. Ugy hallotam a Sony jobb kepminosegben mint az Lg. Esetleg ezt valaki meg tudna erositeni vagy mi a velemenyetek rola? Egyaltalan eszre lehet venni a kulonbseget pl hd csatornaknal?
-
Peetey91
senior tag
A csomagolás milyenségéről van egy sztorim.
LG C9 55 colt vettem még anno a Media Marktban, Westendben. Persze egyedül mentem érte így a cipelésben segítségem nem volt amíg leszenvedtem a parkolóba.
Ott amíg az autó csomagtartóját kinyitottam hagytam állva a dobozt, mert stabilnak tűnt. Ahogy kinyitottam az ajtót a TV úgy ahogy van lapjára eldőlt. Nem kicsit izgultam, hogy vajon mi maradt belőle mire hazaérek.
Szerencsére semmi baja nem volt, úgyhogy jól vannak ezek becsomagolva. Mondjuk az úton hazafelé öregedtem vagy két évet. -
Enrico77
csendes tag
Sziasztok,
ismét kérném a segítségetek.
Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag, az LG G2 nem látja a szervert Plexen keresztül.
A Plex fent van a PC-n, ez a szerver.
Szintén telepítve van telefonra, másik, Samu tévére, mindenhol tökéletesen működik, kivéve a G2-t.
Egyszerűen nem látja a szervert, tehát valamilyen hálózati problémája lehet, csak nem értem, hogy mi, hiszen minden más (HBO Max, Disney, Youtube, stb.) működik.
Plexnek ugyanaz a beállítása mindenhol, mint a többi, jól működő készüléken, így a tévé beállításaiban lehet a gond, úgy gondolom.
Volt esetleg másnak ilyen problémája? -
junkpod
veterán
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92271 üzenetére
Samut mozi kepmodba tenni.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92266 üzenetére
Rosszul van beallitva az a samsung
Ha boltban kókányoltak vele nézzék meg hogy nem e natív szinterre van állítva.A csavaros témát nem igazán sikerült értelmeznem
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #92264 üzenetére
Mindent összevetve az A80L egy jó tv, csak az aktuális áraktól függően lehet kapni ugyanazért az árért alkalom adtán jobbat is. Bár hogy kinek mi a jobb az megint szubjektív.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Vhiktor #92228 üzenetére
Kapott négy darab csavart ,a gyárilag hátulra becsavart csavarokat kell erre a 4 db csavarra kicserélni ha fali állványra akarom rakni és és a cserélt csavarokba belemegy a gyárilag belecsavart csavar…?
Remélem érted ,elég rosszul fogalmaztam.
Más,
Nem rég a nővérem kapott egy ilyen Samu oled et és róla írtam.
LG G1 em sokkal szebb minden tekintetben ami csak létezik.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92237 üzenetére
A samsung túlszaturált színei városi legenda. Ha megfelelő képmódban van használva és nem nyomkodjak össze vissza semmivel sem rosszabb mint a másik 2 márka.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz kolosszus87 #92231 üzenetére
A Sony A széria sajnos soha nem volt az LG C szériávál egy szinten, alatta van. Én inkább azt mondanám hogy jó esetben B és C széria között van. A "valamire való teszt oldalak" szerintem az árazása miatt vetik azokkal össze, illetve hogy kapjanak teszt tvt.
Ha valaki szereti a mozgas interpolaciot és egyéb kapjavito dolgokat azoknak tökéletes a Sony, mert ezeken a területeken tényleg erős.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz torma1981 #92255 üzenetére
Csomagolás?
Hmm ,
Nem rég hoztuk fel a Sony 80 as Oled et és csomagoltuk ki.
Csomagolás:
Nem elég a hungarocel mindenhol (alul,oldalt,felül,kijelzőnél) de + nagyon kemény kartonok is védik a sarkokat ,széleket (ilyen nem igen van Samu és LG nél).
Két távirányítót már kikaptam ,készüléket hagyom még egy 2 órát állni szoba hőmérsékleten és utána indul a buli. -
baluka
tag
válasz Pro Koryak #92256 üzenetére
-
szkutyi
addikt
válasz ricsip #92259 üzenetére
Nincs baj a fektetéssel tényleg ha nem történik baj...lck plazmák esetében simán meglogott a panel, bele vert a világításba és kakukk...nem láttam még oledet szetszedve, főleg 77est..
De azért a gyártói ajánlás nem hiába van ....
Mondom én is hoztam fektetve, ment is a para, a c3at is fektetve hoztam ráadásul pofával lefelé mert az idióta Euronics dolgozói erre nem voltak kompetensek hogy helyesen csomagolják vissza próba után....monjuk én egy rahedli paplant alá tettem.... -
ricsip
addikt
válasz boborján2 #92257 üzenetére
Hűtőnél pont van tényleges hatása ha fektetve szállítják, mert az olaj kifolyik a kompresszorból. Ezért ha fennáll a gyanúja h. fektetve tárolták, szállították, akkor tilos megérkezés után egyből bekapcsolni. Ilyenkor állítva hagyni kell pár órát, amíg visszafolyik az összes olaj az aljába. Csak utána szabad beüzemelni.
-
-
boborján2
aktív tag
Nekem egyébkent a hűtőt is fektetve hozta a futár?
Sőt az összes fektetve volt a kocsiban. Volt rajta piktogram ,hogy csak állítva.
De semmi baja, pihent a lábán 8órát áram nélkül és kész. Sőt ahogy olvasom erről is megoszlanak a vélemények és megy a vita pár helyen.
Annyira nem izgatott a dolog mert új és garis vétel volt.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Pro Koryak
addikt
válasz ricsip #92243 üzenetére
Azt honnan veszed, hogy fektetve kell szállítani?
Véletlenül nem ilyen jel szokott lenni a dobozok oldalán? Ami a doboz alsó éle felől a teteje felé mutat.Amúgy itt a csomi oldala:
[link]#92254 baluka
fényképezd már le a gyengébbek kedvéért a dobozon hogyan van jelölve.Ez te vagy? Azt hittük csak egyet vettél...
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz szkutyi #92252 üzenetére
Hogy lenne már kuka? Láttad, hogy vannak ezek becsomagolva? 1mm sem tud mozogni annyira durván van becsomagolva. A dobozon simán lehet ugrálni,akkor sem lesz baja. Szerinted netán konténerekben mennyit mozog a doboz össze vissza. Az megint más, ha targoncával neki menne, stb. Kis helyen éri sérülés a dobozt. Ennyire nem kell megijedni.
-
-
szkutyi
addikt
Nem rossz szándékkal írta, csak fektetett állapotban ez a 77-es sokkal nagyobb eséllyel lessz kuka a panel mire haza ér.
Sokan fektetik, mert így tudják megoldani...nincs gond amíg nincs baj!
Megnéztem c3 manualt- ott kitér rá hogy legyen óvatos, csak megfelelő autóval állítva, állványok, vagy konzollal, megelőzve a borulast szállítsa.
Részemről itt lezárva.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ricsip #92248 üzenetére
Gyártói javaslatok alapján is lehet állítva szállítani. Sőt, több mint valószínű, hogy a szállítók is úgy fogják kivinni.
Átlag személyautóba nem sűrűn fér be állítva. Főleg, ha nagyobb méret. Így persze fekve is szállítható a jelölés szerint.
De amúgy én éreztem a jóindulatot a hozzászólásodban. Nem rossz szándékkal írtad.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
szkutyi
addikt
válasz ricsip #92248 üzenetére
Az a piktogram nem azért van rajta hogy úgy kell szállítani...hanem hogy merre néz a kepernyő...nagyon is helyes ez a szállítási mód...mindenhol, mindenki ezt ajánlja, és a legvégső esetben ha nem megoldható, kell elfektetni....(én fektetve hoztam el már 3. Tv-met, tudom, utána jártam)
Főleg egy 77" esetében...biztos el nem fektetném...akkor inkább berelek én is egy ekkora autót....[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Mennyi nagyságrendileg egy 55C1-ben a panelcsere?
A gyerek meglepett karira egy betört képernyővel ma reggel.... -
baluka
tag
Tiszteletem, nagyon régen írtam jelen topikba utoljára, most megtöröm a csendet, ugyanis elérkezettnek láttam az időt hogy a jövő januárban hatodik évébe lépő 55-ös Sony A1 oledemet lecseréljem...
Semmi komoly indokom nem volt a cserére, a tv a mai napig tökéletesen teszi a dolgát, soha semmi gondom nem volt vele, de mivel adódott a lehetőség úgy gondoltam szintet lépek, tegnap hoztam el az új tv-t az Alzából, épp csak felfért keresztben a céges kisteherre:Falra rakni és beüzemelni majd csak az ünnepek alatt fogom, addig itt alussza téli álmát a szobámban...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #92232 üzenetére
Nem érdekel a fényerő ,600n. bőven megfelelő még ha vissza ugrik is 400-ra.
Bőségesen elég ez a fényerő ,erős hideg fényű boltokban is kiállítva tökéletesen szerepel.
LG panelt használ de saját elektronikával és processorral ami nagyon nem mind1.Írtam fentebb ,van egy LG G1 ami nyilván nem sokkal marad el egy C3 tol de a B2 nél meg sokkal jobb ,akkor minek vegyek még egyet?
Am ma veszem át a TV t ,majd írok róla ha beüzemeltem,
Tiszteletem ,Szerk.
Nem teszteket kell olvasni (nyilván az is számít) ,élőben kell megnézni.
Oled sorrend minden esetben:
Sony a legszebb ,
LG a második ,
Samsung meg inkább felejtse el az oled gyártást mert túl szaturált színekkel dolgoznak és az élességgel is szenved ,samsung oled helyett inkább egy Sony led tv t vennék.
Samsung tol már egy gyufaszálat sem vennék….[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz Quadgame94 #92235 üzenetére
Olvasok én is teszteket, láttam én is az rtings értékeléseit, hiába közelíti meg a B széria fényerőben, attól még egy tv nem csak a fényerőből áll. Szóval igen, fényerőben megközelíti a a B széria az A80-at, de minden más képi aspektusban jobb az A80, összességében egy jobb tv mint az LG B szériája. Minden valamire való tesztoldal (AVforums, FlatspanelsHD, stb. a C szériával veti össze, az a kategóriatársa). Most vitatkozhatunk itt nüanszokon, de sok értelme nincs. Egyéni véleményem, hogy sok értelme nincs is a B széria létezésének, nem tudom más országokban milyen az ára, de itt nálunk rendre olyan kicsi az árdifi a B és C széria között, hogy értelmetlen a B szériát választani a C helyett.
-
Quadgame94
őstag
válasz kolosszus87 #92234 üzenetére
A B széria pedig továbbra sem A80 szint, hiába írod le 100X.
Én:
Fényerőben pedig igenis a B2 szintje.
Rtings:
The Sony A80L/A80CL OLED and the LG B3 OLED are very similar OLEDs with similar features and performance. The Sony gets a bit brighter in HDR and has better image processing, so it's the better choice for movie aficionados. Alternatively, the LG has slightly lower input lag, 1440p support, is a bit brighter in HDR when in Game Mode, and can do Dolby Vision gaming at 120Hz, so it's the better option for gamers.
B2 pedig szinte ugyen ezt tudja.
Aham, okés.
[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz Quadgame94 #92233 üzenetére
Persze, hogy jobb ár-érték arányú a C3, én is azt választanám a kettő közül, de el kell fogadni, hogy lehetnek olyan szempontok valakinek ami miatt valaki a Sony A80-at választja. Ilyen a mozgásjavítás pl. vagy a gyárilag sokkal pontosabb játék mód. A B széria pedig továbbra sem A80 szint, hiába írod le 100X.
-
Quadgame94
őstag
válasz kolosszus87 #92231 üzenetére
Fényerőben pedig igenis a B2 szintje. Márpedig OLED esetében ez döntő faktor. C3 akkor is 50 ezerrel olcsobb
-
Quadgame94
őstag
válasz TechN7ne #92227 üzenetére
Gxőzködheted magad attól még nagy felárat fizetsz. Attól még az az A80L egy B2 szintű TV marad amit én 370 ezerért vettem (55.inch) 1 éve te.meg 500 ezerért idén Bocs de nekem ez komikus. Attól még a C3 sokkal jibb 450 ezerért. A B3 meg minimálisan 400 ezerért.
És ne értsd félre. Imádom a Sony-t. De annyira túlárazzák magukat hogy kösz nem.
-
kolosszus87
senior tag
válasz Quadgame94 #92226 üzenetére
Túlárazottnak lehet nevezni, de nem B széria szint, ezt engedd el. A Sony A80 szériáját mindig is az LG C szériához mérték, azzal van versenyben. Az egy dolog, hogy fényerőben nem éri el a C széria szintjét (A80L 650 nitet tud tesztek szerint), de egy tv nem csak a fényerőről szól, de még a HDR sem, annak megvalósítása, a tone mapping algoritmus mind beleszól abba hogyan fog kinézni a végeredmény. Arról nem beszélve, hogy a Sony XR procija a legjobb a piacon, a mozgásjavítása szintén. Sokaknak ez is fontos. számtalan ember van akik kikapcsolt mozgás interpoláció nélkül nem képesek tv-t nézni, nekik például szuper megoldás egy Sony a nagyon finoman és vajsimán futó mozgásjavításával.. Az LG B szériája nem csak fényerőben, de prociban is elmarad a C szériától, sőt az idei B3 már a 600nitet sem éri el fényerőben.
-
Dareiosss
senior tag
válasz TechN7ne #92227 üzenetére
Te tudod, de már a Sony se úgy áll a tv gyártáshoz mint 5 éve. A Sony 80 as oled széria már nem átlagos hanem nagyon is átlag alatti, ráadásul nagyon drágán. Az A95L egy nagyon jó modell lett vedd inkább azt, abban samsung panel van. A 80 asban meg Lg, ha panelcsere miatt veszel sonyt, semmivel nem leszel előrébb, max annyival, hogy a sony lehet nem cseréli neked amit az lg igen...
-
boborján2
aktív tag
válasz ripo05 #92225 üzenetére
Direct now esetén pont a sport közvetítések voltak olyanok ,hogy darabosan ment nálam is többféle droid boxon. Ezért is meg az ócska tömörített hang miatt dobtam. Most voda tv van internet alapon (OTT), minden csatorna teljesen oké és simán megy.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92224 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #92226 üzenetére
Köszönöm de van már ,meg volt is bőséggel ,szeretem őket is.
Most viszont mindenképp újra Sony tv t szeretnék (van egy 8 éves 55 colos lcd ,mai napig hibátlan).
Nem elég ,hogy gyönyörű a képük ,de a Japanok az “alsópolcon” is mindig egy tisztességes tv-t raknak le az asztalra.Náluk nincs rossz ,
Vagy átlagos ,vagy átlagon felüli.Szerk.
Ráadást úgy vettem észre ,mostanság az árakkal is lejjebb mentek ,[ Szerkesztve ]
-
ripo05
tag
Köszi a beállításokat.
C3-on ezeket beállítottam, de focilabda továbbra se tökéletes (darabos). Mondjuk nem rendes kábeles előfizetésünk van, hanem Direct One online. Lehet, hogy kábelen jobb minőségű lenne? Vagy ez az OLED technika miatt van? A C3-ra a rtingsen azt írták, hogy jó a felskálázásban. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92221 üzenetére
Lényegében ugyanaz a 2 tv, minimális eltérésekkel. Az A80L 2023-as és a 2022-es A80K utódja.
Én az A80L-t venném, tesztem róla:
[link][ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Új 55-ös Sony oled-et szeretnék ,leginkább az olcsóbb között nézegetek (600k alatt).
Van egy LG G1 ami lassan 3 éves lesz és kb. 3x volt panel benne cserélve ,XR-55A80L vs XR-55A80K
Különbség érdekelne ,utóbbi durván 50k al drágább de ha megéri akkor őt választom.600k-ig esetleg ha van még más 55 colos Oled alternatíva nagyon szívesen meghallgatom (+/-20k lehet) ,mindenképp Sony t szeretnék most vásárolni.
Köszönöm szépen ,
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Loptam ezt a linket innen a fórumból még pár nappal ezelőttről:
https://developer.dolby.com/tools-media/sample-media/video-streams/dolby-vision-streams/
--> eleve a Dolby főoldalról el se lehet ide jutni, nincs ide mutató link
próbálnám leszedni az itt felsorolt fájlokat, de azonnal 403-at dob rá az oldal:
-------------------
403 ERROR The request could not be satisfied.Bad request. We can't connect to the server for this app or website at this time. There might be too much traffic or a configuration error. Try again later, or contact the app or website owner.
If you provide content to customers through CloudFront, you can find steps to troubleshoot and help prevent this error by reviewing the CloudFront documentation.
-------------------
Másnak sem működnek a linkek?UHD stream examples
http://media.developer.dolby.com/DolbyVision_Atmos/mp4/iOS_P5_GlassBlowing2_1920x1080%4059.94fps_15200kbps.mp4
http://media.developer.dolby.com/DolbyVision_Atmos/mp4/iOS_P5_GlassBlowing2_3840x2160%4059.94fps_15200kbps.mp4
http://media.developer.dolby.com/DolbyVision_Atmos/mp4/P81_GlassBlowing2_1920x1080%4059.94fps_15200kbps_fmp4.mp4
http://media.developer.dolby.com/DolbyVision_Atmos/mp4/P81_GlassBlowing2_3840x2160%4059.94fps_15200kbps_fmp4.mp4
http://media.developer.dolby.com/DolbyVision_Atmos/profile5_HLS/master.m3u8
http://media.developer.dolby.com/DolbyVision_Atmos/profile8.1_DASH/p8.1.mpdHD stream examples
http://media.developer.dolby.com/Atmos/MP4/Universe_Fury2.mp4
http://media.developer.dolby.com/Atmos/MP4/shattered-3Mb.mp4
http://media.developer.dolby.com/DDP/MP4_HPL40_30fps_channel_id_51.mp4
http://media.developer.dolby.com/DDP/MP4_HPL40_30fps_channel_id_71.mp4-
-
-
demmer123
őstag
Akinek s90c van hogy oldotta meg a beállításokat? Mert hdr tartalomnal kivalasztom film maker képminőséget, akkor ha sdr tartalmat indítok azon marad ott meg a movie képmod kell
-
sir0cco
tag
Sziasztok. Van valakinek még a csoportban Philips 706 Oled tv-je? Ha van és szánna rá egy kis időt készítene egy közelebbi fotót a tápkábeléről ? Köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz lzolka #92206 üzenetére
Írtam.
-
Pokskill
tag
Sziasztok.
Ugye a napokba kértem a segítségeteket olyan ügyben, hogy megjelent ez a függőleges csík a kijelzőn.
Lefuttattam már vagy 4 pixel frissítőt nem történt semmi erre ma magától eltünt.Valaki tudja mi zajlik ilyenkor a háttérbe esetleg?
Várható előjön újra?
"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
törölt tag
válasz kolosszus87 #92204 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen
-
kolosszus87
senior tag
válasz #84927744 #92194 üzenetére
Ha PS5 a fő felhasználási mód akkor a C1-et vedd. A C8 (2018-as modell) még nem rendelkezett 2.1-es hdmi portokkal, nem támogatja a 4K 120hz gaminget, nincs VRR, stb. Ahhoz, hogy a PS5 lehetőségeit maximálisan kiaknázd, illetve kihasználhasd kell a hdmi a 2.1 port. Az LG C1 2021-es modell, ott már 4hdmi 2.1 port van és maximálisan ki tudod használni a gaming lehetőségeket.
-
Pro Koryak
addikt
válasz Quadgame94 #92182 üzenetére
Egy 20-30millás proji is csak szégyenkezne egy oled, de még egy jobb lcd mellett is. Szóval már tuti nem projiznék, lenne egy min. 100" oled, qled, Sony micro led fal...
ez meg a másik. -
törölt tag
válasz Quadgame94 #92199 üzenetére
Igen használtan a c8-at. De annak az árából már veszek egy c1 cs-t, szóval szerintem utóbbi lesz még ha kisebb is.
-
ricsip
addikt
válasz alaves #92198 üzenetére
akkor kb. azonos színeket láthatsz (nyilván a színfényerő nem lesz azonos, de az arany színe igen.)
Ha abból indulunk ki, h. az SDR-nél a színtér Rec.709, míg HDR-nél meg BT.2020, akkor már csak ezért sem lehet teljesen ugyanazon jelenetnél egy kiválasztott szín a 2 esetben. Max. hasonló. HDR-nél pl. 10bit színmélység van, míg SDR-nél csak 8.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest