Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz nikos21 #3604 üzenetére
Szia, köszi.
Igazából én ugy érzem hogy bőven elég.
720as sorozatok es full hd filmekhez bőven elég, az meg hogy oled, az serintem a kep minosegert fele a felbontas véleményem szerint a műsor felbontasa határozza meg.
Persze a 4kn biztos még szebb lehet a kep, de az akkor is felskalazas es nem forrás alapu felbontas.
Vagyis en úgy érzem tökéletes a kép, fullhdben.
Persze 4ks tévén nem próbáltam, igy nem akarom kategorikusan kijelenteni, mert 4kval nincs tapasztalatom.
Az eddigi teveim mind fullhdk voltak."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz nikos21 #3604 üzenetére
55"-on normál nézési távolságból (2.5-3m) max. a nagyobb szintér és a(z esetleges) HDR miatt lát(hat)nál jobb képet egy 4K-s TV-n nem (önmagában) a nativ felbontástól függően ....
(passziv 3D esetén jöhet jól a több pixel, a "felezett" vizszintes felbontás miatt, de ezt meg ugyis "megszüntette" a legtöbb gyártó, igy ez sem kell, hogy már szempont legyen .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Skorpio.59.j
tag
válasz nikos21 #36526 üzenetére
Amennyiben visszaolvasol találsz erre (beégés) irodalmat.
Egy viszont biztos: a MM-ban egyetlen oled tévé van,amin folyamatosan tv adás megy(,legalábbis én akárhányszor bent voltam az ment rajta) és ez nem más mint a Panasonic GZ 950.Tüzetesen átnézve,én beégést nem vettem rajta észre.Természetesen ettől még lehet,de én nem láttam.Az eladó szerint sincs rajta.Ő ezt avval magyarázta,hogy betartják a pixel frissitési ciklusokat.Vagyis hagyják a tévéket regenerálódni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kérlek, hogy az Euronics tvosztály és a szakemberek egy mondatban ne szerepeljenek már. Azok eladók. Kész, pont. Tudod ki a szakember? Pl ebben a fórumban János a topicgazda.
A beégés pedig minden olednél ott lóg a levegőben. Tény, hogy a 2-3 évvel ezelőtti modelleknél jobban előtérben volt a probléma. Most nem annyira, a 2018-19-eseknél még nem találkozott a fórum beégéssel, én legalábbis nem olvastam. De az is igaz, hogy még nem elég régen futnak ahhoz, hogy egyértelmű következtetéseket vonjunk le. -
daneel_hu
addikt
Szia,
Az az hsz amire válaszoltál - csak ugyanazt tudom ismételni és azt, hogy: nem tudjuk.
Az biztos, hogy a 2016-2017-es készülékek kényesebbek erre. 2018-as és 2019-es panelekben meg van növelve a red subpixel, amely a leghamarabb öregszik a tartalom végett. (a red sub szinte mindenhez kell!)
2018-ra a red-subpixel mérete 40%-kal nőtt ez biztos, hogy tartósabbá tette a paneleket.Annyit tudok mondani, hogy a topikban és úgy általában a PH-n csak 2016 és 2017-es készülékek égtek be. Újabbak nem, de ez lehet csak idő kérdése mert a 2018-asok most lesznek lassan másfél évesek és ez az időtartam még kevés volt ahhoz, hogy bármilyen problémát előhozzon.
Harcore használattal avforums-on égettek be 2018-as oled-készülékeket. De az egy szavazás, és már 2018 nyarán be volt írva a 7 eset, ami több mint furcsa.
Az oled-technológiából fakadóan a készülékeket be lehet égetni, ez egyértelmű.
Aki mást ír az hazudik.
Beállítástól és tartalomfogyasztástól nagyon függ, hogy ez mikor következik be.
A panel attól is el tud fáradni, ha teszemazt folyamatosan egy piros ruhás bemondónőt bámulsz valamelyik csatornán. (amely mondjuk mozog a székében, de mégis nagyjából a kép közepén helyezkedik el.)
Szóval nem kell szigorúan véve statikus elem, hogy beégés-szerű folt képződjön a készüléken.Észszerű használat mellett biztos, hogy ma már 3-4-5 évig kiszolgálnak ezek a tévék is.
De ki tudja... lehet, hogy ez a 3-4-5 év valójában 7-10.
Nem tudjuk. -
addikt
válasz nikos21 #93391 üzenetére
Ezek nem szimplán újracsomagolt eszközök, hanem általában felújítottak. Ami egyébként nem feltétlen jelent rosszat, mert más piacon is vannak ilyenek. Főleg, ha tényleg "minősített" felújítás.
Nekem a garanciával van problémám. 12/24 hónap bolti garancia vs. 36 hónap gyártói garancia. Nekem többet ér a normális garancia, mint amennyit az árán spórolnék.
Inkább várnék egy akcióra. Vagy ott a Telekom kedvezményes vásárlás is, ha neked opció.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
veterán
válasz nikos21 #93391 üzenetére
Igen, ezt hagyd.
Ez nem újracsomagolt, hanem pl kiállítási db, ami akár hosszú hónapokig nyomta demo-módban.Egy szimpla újracsomagolt az kb 0-km-es lenne, csak mondjuk nem fért be a helyére, vagy hirtelen másra kell a pénz és visszaküldik, stb.
Ez egy használt, majdnem új árban.
Miért nincs eredeti forgalombahelyezéstől 36 hó garija? Ha az én használtamat megveszed, még 35 hónap garit is kapsz.
(nem eladó)
-
Lameh
csendes újonc
válasz nikos21 #98612 üzenetére
Bocs, de miért írsz butaságot? Vagy lehet én értettelek félre, akkor elnézést!
LG 65 C31LA most épp 590k HUF az LG oldalán. Ebből lejön a hétvégi 15% kedvezmény, amit írtam, így egész pontosan 501 491 HUF-ért tudod most megvenni.
Lehet, hogy az alapárát felvitték 40ezerrel, most meg adnak rá 89ezer kedvezményt, vagyis múlt héthez képest akkor 49ezerrel olcsóbb.
Szívesen szólok máskor is, ha látok akciót hátha valakinek számít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest