Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Tata*
senior tag
Aki esetleg ebben gondolkozik.
Az Iponnál az LG 77G3 1260000- 3év garival.
-
boborján2
senior tag
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pedig élőben még ennyire sem látszik ,én meg nem tudok olyanról ,hogy a telefon kamerája sötétítene.
Am nem mind1 melyik szögből nézed ,ellentétes irányban meg nyilván a másik oldalon fogsz olyat látni ,ez mégiscsak nem oled.De próbáld ki nyugodtan ,fényképezz le bármilyen lcd t full sötétben ,
ha csak ennyit veszel észre ,az világbajnok a mai tömeggyártást tekintve.Celtis
Pont ezért van off-ban , -
hunspikey
őstag
G3 társtulajoknak : 3.30.70 firmware nem okoz semmilyen ABL problémát és nem lett sötétebb sem tőle a tv. Megint redditen pár okos világvége jós tolja a vegytiszta hülyeséget - semmi baja sincs a firmware-nek.
Ha valami történ akkor az csak újbóli pozitív javulás Near black árnyalatoknál. Én el is vettem IRE 2.5 és 5 értéktől az újkorában berakott +2 körüli belehúzást, nem kell már neki. Gyönyörű úgy ahogy van.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Azért a fekete hátterű képeknél az alsó sarkokban kellemes a bevilágítás, még így is, hogy a teló kamerája sokat sötétít a feketén, jobb képet lő, mint valójában.
Nem hiszem el, hogy élőben nem látszik!
#93474 cs.zs.
tehát a szervizes haverod szerint vegyünk kétütemű Trabantot.
Neki persze jobb az lcd, tele lesz a szerviz velük, így folyamatosan lesz munkája, tehát csak lcd tévéket vegyünk, ügyes
-
cs.zs.
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Nem az a jó kifejezés hogy "jobban lehet szerelni",
hanem
"van neki külön háttérvilágítása, ami cserélhető"Olednek nincs ilyenje, nincs mit cserélni.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ahhoz videót kell készítenem a jobbik telefonnal ,fogok majd csinálni mind a két készülékről ugyanazzal a tartalommal...

Csak az oled kijelzőt nem szeretik a fényképezőgépek ,A fekete szintet mindig jobban megdobja a fotó főleg ha sötétben készül ,így az látszódik ,hogy szinte majdnem tökéletes.
Ami a képen látszik az élőben nulla.Szerk.
Az élességet is butítja a 7 plus ,itt egy 13 pro max os cica. -
Kókuszdió
nagyúr
Ide is beszúrom a Sanyi legolcsóbb led készülékének a képeit.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Azért én átszámolva 648 ezer ft ért húztam be tavaly bf kor a 77S90c t. Ennyiért korábban ilyen oled elképzelhetetlen lett volna.
Szóval voltak jó árak már oledra. -
cs.zs.
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Igen, ezt mind tudjuk,
ezért mondta ő is ezt:
"A minőség összehasonlíthatatlan, de a tartósság is, csak fordítva." -
Quadgame94
őstag
válasz
cs.zs.
üzenetére
A lényeg, hogy ő azt mondja: ha hosszú távra kell, akkor NEM OLED.
LG Nanocell, Samsung Qled, stb
1000:1 kontrasztos nancoelltől ments meg uram minket.
Szemem kifolyik azoktól. Akkor inkább nezem a.plafont. De szerencsére van alternatíva LCD fronton szóval aki nem él vele az magára vessen. -
cs.zs.
veterán
Nem OLED,
de az a 400 ezres Easy-Shop ár eléggé odavág -
cs.zs.
veterán
Kérdés hogy mit tudnak majd ezek az Oled TV-k pár évnyi erőltetett menet után. Nálam majd kiderül, itt napi 20-24 órát megy a TV, és nem sötét/mozi üzemmódban.
Samsung szervizben dolgozó műszerész ismerősöm eléggé elkeserített. Múlt héten is vittünk hozzá 2 db led-tv-t javításra, meg tegnap is kettőt. Nekem 2 régi volt/van itthon, a szomszédomnak/haveromnak 4.
Korábban nem volt szívünk kidobni, de nem kerülgetjük tovább. Sorra megcsináltatjuk.
A kis 32" 40.000. Ft-os Tescósba 2.700.- Ft (!!) volt Aliexpressen a ledsor, a 40" Samsung 3D-be 13-15.000.- , és újra csodásan ketyegnek. (munkadíjjal együtt fizetendő 10.000. + 25.000.)
Amíg a led-háttérvilágításos verziókban a ledsor cserével (Aliról) 10-20, szerviz-áron 30-50 ezer Ft-ból talpra van állítva az 5 éves TV, addig itt nincs mit cserélni. Illetve van, de annyiba kerül, mint a komplett TV.
Kuka.
A minőség összehasonlíthatatlan, de a tartósság is, csak fordítva.
Elég lesújtó a véleménye. Azt mondja, hogy olyat kell venni, amiben cserélhető a megvilágítás, és ha ilyen sokat megy nálam, akkor tudjam rá, hogy évente 80-100.000 lesz a tévézés, mert 4-5 év múlva kell majd az új...
32" "Technika" márkájú, sok éves, új korában 40.000 Ft-os csoda
előtte/utána
[kép] [kép] [kép] [kép]
40" Samsung 3D
(ez a haveromé, anno még 3D szemüveg is járt hozzá)
régi ledsor/új ledsor
[kép] [kép] [kép] [kép]
Következő nekifutás nálam a pontosan 5 éves, 2019 januárban vásárolt Hitachi 49HK6000, amely (minden papírja, doboza megvan) 107.000.- Ft volt edigitalban.
Ez is ledsor-gyanús, 1 éve még szépen nyomta, de nemrég érdekesen kezdett foltosodni: [kép]
Ez utóbbi helyett vettem most az LG 55C31LA-t.
A lényeg, hogy ő azt mondja: ha hosszú távra kell, akkor NEM OLED.
LG Nanocell, Samsung Qled, stb
Érdekes, ugye? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
SW -ben szerintem stabilabb a támogatása egy Sony, LG, Samsung...stb TV -nek, és ezen szerintem nagyon sok múlik.
Persze ha tudnak 30 százalékot aláverni a piacnak (szerintem annyi nem lesz), akkor tuti nagy siker lesz, de egyelőre én e tekintetben a TCL vagy a Hisense márkát sem érzem igazán kiforrottnak.
Függetlenül attól, hogy amúgy jó készülékeket értékesít a TCL is, és az évek során több hardveres problémát kinőtt.
Szerk.:
Egyébként nem áll szándékomban ekézni a TCL -t, mert ha belépnek az OLED piacra, azzal csak nyerhetek.Vagy azért, mert kedvezőbb áron őket választom, ha tudják hozni a minőséget. Vagy azért, mert felkavarják az állóvizet és konkurencia is némileg igazít az árazáson.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Azt nem vitatom így vakon ,hogy egy mostani Samsung tömeggyártásnál jobb lehet ,de nincs személyes tapasztalatom velük és elég valószínű ,hogy nem is lesz.
-
Quadgame94
őstag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Többnyire igen, de azért akadnak ott más dolgok is, és azért látszik, hogy a szoftveres támogatáson is spóroltak.
Nem mondom, hogy rossz márka, mert én is csípem. Csak azért vannak fenntartásaim, és OLED árazás környékén már nem biztos, hogy őket választanám.
Persze cáfoljanak rám, az nekem csak jó.
A másik pedig az, hogy kíváncsi leszek OLED esetében milyen árképzés lesz.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem hajlandóak küldeni számomra teszt tvt. Valószínűleg félnek. Sokaknak nem érdek, hogy kiderüljön mit tud a készülékük.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
undercover
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Samsung oldalán nincs készleten semmilyen OLED TV, pedig onnan lenne a legolcsóbb.
-
válasz
Scholes9
üzenetére
95c- és G3 között azért összeszűkült az olló.

A 95 helyett az MLA , DTS, Dolby Vision és az 5 év gari miatt szeintem az a 10% felárkülönbség már kifejezetten jó ,de legalább egál. .Bár nem tudom samsungnál mennyiért húzható be,de mediánál és Emagnál nem vészes a különbség
De a 90C és a G2 között sincs nagy eltérés. csak a G2 lasan elfogy,de gondoloma C90 is kifutó már.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Pont ezért nem vettem G3-at. 65-ös méretben több, mint 200-zal volt drágább, mint az ugyanekkora méretű S90C.
-
ρσгτσ
addikt
Most az LG OLED is bekerült a hétvégi eMAG akcióba, de nem minden méretre alkalmazható. Csak 42, 48 és 65.

-
Quadgame94
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Biztos van egy százalékos lebontás melyiket használod a legtöbbet és ahhoz képest mennyire fontos. A következő tévénknél is szinte alig lenne TV adás nézve és nem annyira fontos, mert van másik TV (42 inch C2) amin nézhetem ha kell.
Nálam így néz ki a lebontás:
- 40%-ban Streaming (4K Dolby Vision, vagy esetenként HDR10)
- 30%-ban Bluray filmek (UHD 4K lemezeket gyűjtök. Tudom drága hobby
)
- 20% letöltött filmek/sorozatok (4K HDR10 vagy DV - de itt 4K SDR is becsúszik persze)
- 10% minden más (Spoty, YT, TV adás)És ez a fontossági sorrend is. Másképpen is fel lehet tenni a kérdést: Mi zavarna ha a tévédben ne lenne benne? Mi bosszantana? Nálam ez a DV. Szóval G3 lesz ebből csak várok még hogy lejjebb menjen.
-
Protezis
őstag
Ha LG C3-ra iPhone 13 pro-ról Airplayen kitolom a Fotók appból bármelyik videót, vagy akár csak képet, a TV átáll DolbyVision-re. Mivel ezek nem DV tartalmak, túl világosak a TV-n. Semmit nem találok erről neten, hogy lehet ez?!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Én általános használatra, filmezésre, streaming -re, néha játékra LG OLED -et használok. Játékra nálam jobban bevált a Samu OLED.
Mondjuk mi normál TV adásokat nem sűrűn nézünk, így arról nem sokat tudok nyilatkozni.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Ha számodra ugyanaz akkor szerintem a könnyed gari érdekében és mert a panel fő gyártója is szinte mindenhol ő ,
LG -
undercover
őstag
Köszönöm a leírást

Sajnos még mindig nem tudtam meggyőzni magam, hogy LG vagy Samsung

Lehet amelyik olcsóbb lesz előbb.
Összegezve:
SDR tartalmakban: Az LG jobb.
Streamingben: Samsung.
Gaming: Samsung.
Hang: LG.Igy ember legyen a talpán aki megmondja mit válasszak mert mindegyik kategóriát használom

Összeségében akkor jobb lenne az LG?
-
Ronam
addikt
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
cs.zs.
üzenetére
Írtam is nem rég ,hogy pont az ára miatt pl. a MM befejezi a forgalmazását mert senki nem veszi.
Lehet az űrlényes bolt is erre az útra tér ,marad a Sanyi szalon de azt is kitudja meddig ,
Azt sem tartom kizártnak ,hogy befejezi maga a gyártó ezt a részleget és nem lesz többé Sanya TV ,
mindenesetre én még betáraztam belőlük az aslo polcon.Szerk.
Ha az LG vagy a többi tudna egy ilyen fantasztikus procit gyártani a panelok alá mint Sanya bácsi akkor semmi létjogosultságuk nem maradna ,már így sincs sok az áruk miatt de ez a kevés is elveszne.
Remélem a végleges befejezés előtt ezt a titkos receptet átadják a többieknek. -
boborján2
senior tag
Szerintem most hanyagolom a topikot , este keresek háttérzajnak valami filmet ,pattogtatok egy csomag kukoricát , felöltöm a telefont és jövök Sanyis hozzászólásokat olvasni.

-
cs.zs.
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen, spotify is van, az is megy.
Parabola/netflix az alapértelmezett. Ha a párocskám a szobában van, keres vmi filmet, sorozatot. Ha kimegy a konyhába, zenét kapcsol. Parabolán egyszerűbb, pláne ha egyébként is az ment (pl HBO)
Ne csússz át a lényeg fölött!Gyorsgombot lehet kreálni pl spotifyhoz?
Elég szar, hogy ehhez most
Appok - szórakozás - spotify, közben sok navigálás...
Ő ezért nem foglalkozik vele -
torma1981
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nagyon jó tv, de ennyiért nekem is durva.
Akkor inkább a77 col. 3 méterről nézve monitornak tuti jó lesz. 
-
cs.zs.
veterán
Mi nem hallgatunk rádiót, (nincs is a lakásban semmiféle mini-hifi, vagy rádió)
egyéb tevékenységek háttérzenéje gyanánt amióta világ a világ, nálunk a TV van folyamatosan valamelyik music-tv-re kapcsolva.
Korábban is olvastam máshol, hogy az LG-nek van legjobb hangja. Ez nálunk kifejezetten fontos.
Az írásod után is megnyugodhatok kicsit, hogy 400.000 Ft magasságában az LG 55C3 emiatt is nagyon jó választás volt.
Mert valóban bitang a 2 kis mélynyomójával.
(2 normál+ 2 mély, leírásban ezért 2.2)
-
torma1981
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Na én pont így vagyok mint te.
Azért kb 810k-ért lassan el lehet hozni a G3-at. De hát olcsóbbért ott van a 77S90C.
Nem egyszerű. -
dropi
senior tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
Sajnos a 7-esekből ezt kispórolták, csak 2.0

Quadgame94: Igen, tudom, bocs a pongyola megfogalmazásért

-
Quadgame94
őstag
Annyi kiegészítéd hogy a DV is HDR. Amikor te HDR-ről beszélsz akkor HDR10-ről beszélsz valójában. Egyébként jól összeszedett írás. Nekem TV adás nem fontos mert kb heti 2 v 3 órát megy maximum.
S90C nagyon jó főleg ha kalibralva is van. Várok még rá hogy 65G3 legyen valaha 700K de lehet 77S90C lesz a kövi tévém.
-
dropi
senior tag
Nah akkor, ahogy ígértem, írok egy kis összefoglalót az LG C2 - Samsung S90C - Philips 718-as hármasról (55-ös mind)
Az utóbbi egy hétben mind volt nálam. Alapvetően fél éve volt meg a C2, de a menüt, távirányítót nem tudtam megszokni, ezért gondoltam a lecserélésre. Először a Vodától rendeltem az S90C-t, de azzal méginkább elégedetlen voltam. A kezelhetőséggel, az interpolációval és az SDR megjelenítéssel, ezért kezdtem el újra nézelődni, és húztam be a 718-ast.
Mivel én elég sok sportot nézek, nekem fontos az interpolációs készség, ezt én minden tartalomnál maxon járatom, a sportnak ez jót is tesz, emellett ugyan nem élénk módban használom, de szeretem ha vannak színek, és a képjavítókat se vetem meg, nem vagyok az a filmmaker típus...
TV-nézés: Vodafone settopbox van itthon, ezen kívül van előfizum egy világmindensportja iptv-re, így erről tudok véleményt mondani. Nos, ebben sztem a Philips ver mindenkit, a tévéadások képe szignifikánsan a 718-on a legjobb, vagyis felskálázásban mozgás kisimításban nagyon ügyes, a legrosszabb ezekben a Samsung volt, véleményem szerint.
+ kiegészítés: Visszanézzük a Youtube-on a legelső Éden hotelt, ami valami kritikán aluli minőségben van fent, ezzel az LG és a Samsung se tudott nagyon mit kezdeni, de a Philips - gondolom a felskálázás miatt - olyan szinten, javított rajta, hogy még a csajom is megállapította, hogy mintha jobb minőségben lennének fent a részek, mióta a Philipsen nézzük. De ez megfigyelhető szinte minden SDR Youtube videóra, abban köröket ver mindenkire a Philips.
Streaming: Van mind a 6 nagyobb céghez előfizetésem, ami itthon lehetséges, mindegyiken teszteltem, és számomra meglepő módon a Samsung vert mindenkit, mert bár nincs DV, de igazság szerint átlag felhasználó nem venné észre a különbséget a HDR és a DV között, de a fényerő miatt brutális volt a különbség. Philipsnél amúgy nagy előny (valaki korábban írta, hogy ez fontos neki), hogy a Netflixnél lehet válogatni a HDR és a DV módok között, nem kötelező DV-ben nézni, lehet HDR-ben is, ha valakinek az tetszik. Második helyen nem tudok különbséget tenni.
Játék: Itt is brutál fölényben volt nálam a Samsung, olyan dolgokat is láttam, amiket korábban ugyanannál a játéknál nem, nagyon észrevehető a fényerőbeli különbség. Nem vagyok ebben túl nagy szaki, nem számolom az FPS-t mindig grafikus módban tolom a játékokat nem performace-ban, nekem ez fontosabb. Ebben nekem a Philips bejön a második helyre.
Hang: Nem vagyok vájtfülű, nekem alapból ezeknek a tévéknek a hangja már bőven elég, de itt is látványos a különbség, az LG hangja szólt a legjobban, és ebben a Philips teljesít a legrosszabbul.Szóval, ahogy látszik, nem a Philips rendelkezik a legjobb megjelenítővel vagy hangszórókkal, de nekem a többi dologban annyi pluszt ad, hogy bőven ellensúlyozza azt. Szerintem még mindig a Google TV a legélvezhetőbb, legjobban testreszabható, legkézenfekvőbb rendszer, a beépített Chromecast és a kismillió app pedig elég nagy előny a másik kettővel szemben. Ezen kívül az Amibilight nekem még mindig varázslatos. Így hiába a Samsung brutál HDR fölénye, én azt küldöm vissza és a Philips marad.
-
ricsip
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Kár hogy a keresője világszintű rettenetes szar.
Ha láttál valamit ami érdekelne, de nem mentetted ki az elérhetőségét, másodjára már sok siker újra megtalálni ugyanazt, főleg ha nem emlékszel a pontos címére a hírdetésnek.
Szűrési lehetőségek kb. semmi.Hardverapró azért fasza, mert be lehet rakni mindenféle szűrőket, kategóriák a legrészletesebb szintig, helyszín, sorbarendezési opciók tárháza.
Mégis mindenki a féjszbukot használja sajnos, mert a sok egyszerű ember csak annak a használatáig jutott el agyilag. Így aztán sok ember ott fog esetleg belebotlani a hírdetésedbe, nem itt a hardveraprón. Aztán reméljük 10 év, és minden hasonló oldal a féjszbuk szintjére butul le használhatatlanságban.
-
sbai
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Illetve itt PH-n van [beárazós topic]
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Az egyetlen baja a facenak,hogy ott viszont olyan emberek is megtalálnak akik inkább no comment.
Hw aprón kevésbé akar bárki is választási malacot, meg mobilt adni cserébe. És nem értik meg hogy csak kp.
"Na de valahogy eggyezzünk mán meg báttya"

Aki gyorsan akarja eladni és mentálisan is bírja , annak ajánott oldal.
-
szkutyi
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Így van...face ver mindent lassan!
-
Quadgame94
őstag
Facebook nem nevetséges. Én az elmúlt három évben ott sokkal de sokkal több mindent adtam el mint itt aprón. Monitortól kezdve, telefonon át. Már nem 29 hanem vagy 60 pozitívnak kéne lennie, ha itt adom el.
Apró lett szerintem kicsit gyengébb. Alig hallanak róla emberek kb. én ajánlom mindenkinek a környezetemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Korábban nem volt szívünk kidobni, de nem kerülgetjük tovább. Sorra megcsináltatjuk.