-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #92510 üzenetére
Profi 1 képmódban, de az egyéni is ugyanez, ha ugyanaz a színhőmérséklet van kiválasztva. Mint ahogy látható a színhőmérésklet nem volt jó.
Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, mert ez csak egy db A95L volt, lehet a többi nem ilyen.
-
junkpod
veterán
válasz
kolosszus87 #92361 üzenetére
Meg hát az a híres ár/érték arány sem egy objektív mérőszám. Mindenkinek más az ár és más az érték jelentése, tartalmi kitöltése!
Mindenkinek oledfényes karácsonyt kívánok! -
lala666
őstag
válasz
kolosszus87 #92289 üzenetére
Sajnos nem így van teljesen, amiket vennék azoknál egyiknél sem lehet....legtöbbnél nem lehet max. baszom nagy mértenél.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #92231 üzenetére
A Sony A széria sajnos soha nem volt az LG C szériávál egy szinten, alatta van. Én inkább azt mondanám hogy jó esetben B és C széria között van. A "valamire való teszt oldalak" szerintem az árazása miatt vetik azokkal össze, illetve hogy kapjanak teszt tvt.
Ha valaki szereti a mozgas interpolaciot és egyéb kapjavito dolgokat azoknak tökéletes a Sony, mert ezeken a területeken tényleg erős.
-
Quadgame94
őstag
válasz
kolosszus87 #92234 üzenetére
A B széria pedig továbbra sem A80 szint, hiába írod le 100X.
Én:
Fényerőben pedig igenis a B2 szintje.
Rtings:
The Sony A80L/A80CL OLED and the LG B3 OLED are very similar OLEDs with similar features and performance. The Sony gets a bit brighter in HDR and has better image processing, so it's the better choice for movie aficionados. Alternatively, the LG has slightly lower input lag, 1440p support, is a bit brighter in HDR when in Game Mode, and can do Dolby Vision gaming at 120Hz, so it's the better option for gamers.
B2 pedig szinte ugyen ezt tudja.
Aham, okés.
-
Quadgame94
őstag
válasz
kolosszus87 #92231 üzenetére
Fényerőben pedig igenis a B2 szintje. Márpedig OLED esetében ez döntő faktor. C3 akkor is 50 ezerrel olcsobb
-
törölt tag
válasz
kolosszus87 #92204 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen
-
paatrick
őstag
válasz
kolosszus87 #92145 üzenetére
Akár jó is lehetne de annál meg nincs one connect box, és esélyes hogy a TV mellett szekrény lesz, tehát nem tudok már mögé férni dugdosni a kábelt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #91945 üzenetére
Tesztelnem kellene
-
hotian
tag
válasz
kolosszus87 #91730 üzenetére
Igazad lehet, most ismét meggugliztam és találtam egy fórum bejegyzést, ahol azt mondják átnevezték a menüpontokat és MJC menüpont alatt lehet kikapcsolni a soap opera effect-et. Ami miatt nem találtam elsőre, hogy a manual ezt mondja: "MJC: Optimalizálja a TV-készülék videó-beállításait, hogy a mozgóképek jobb minőségben és olvashatóságban jelenjenek meg. Jelölje ki ezt az opciót és nyomja meg az OK gombot az elérhető opciók megjelenítéséhez. Hatás, Demó felosztás és Demó opciók érhetők el. Állítsa a Hatás opciót Alacsony, Közepes vagy Magas értékre, hogy engedélyezni tudja az MJC funkciót."
Kicsit kínai, de mind1, a filmmaker mód egyelőre bevált. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #91180 üzenetére
Illetve LG. Csak meleg50-re kell állítani game módban is.
-
viera
őstag
válasz
kolosszus87 #91180 üzenetére
Köszi
Sony mozgásjavítás a legjobb, ezt tapasztaltam az utóbbi időben.Játék mód már most nagyon jó, hogy nincs is kalibrálva.Samsung nagyon túlszaturált volt nekem.
A másik esélyes a Panasonic MZ2000 lett volna ha 77-es méretben MLA panel lenne.Még a G3 is esélyes volt de győzött a mozgásjavítás meg a QD-OLED panel.
A TV hangzása is szerintem a legjobb amit eddig hallottam.Nem igazán használom de azért kipróbáltam.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
kolosszus87 #91135 üzenetére
Az sem mindegy mikor jelenik meg a boltokban. A Sony jóval a Pana előtt már kapható, ők a legutolsók, most is már szinte év vége mire érdemben a boltokba került az MZ2000.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
kolosszus87 #91151 üzenetére
Akkor ez mégiscsak egy igen belépő modell, így nem éri meg az árát.
-
zapco1269
tag
válasz
kolosszus87 #91114 üzenetére
Sajnos ez így van, marketingre abszolút nem költenek. Itthon tulajdonképpen most már sehol nincs kiállítva, az ALZA is száműzte a bemutatóterméből a Panasonic Tv-ket.
A Media Markt 2-3 éve nem foglalkozik vele, csak a web felületén lehet megrendelni.
A magasabb árával van itt gond sajnos. A 2 Koreai márka a marketing bullshitjé-vel teljesen bedarálta az egész TV iparágat elmúlt 6-8 évben.Az egyetlen a Videopart KFT itthon, aki magába a szakszervíz is, ők a hivatalos magyar képviselet, több mint 15 éve.
Náluk mindig lesz az aktuális modellből kiállítva, legalább is ezt az információt kaptam.Sajnos a másra koncentrál a gyártó a világ piacon: Fényképezőgép-Klíma- Egészségügy-Akkumulátor-Háztartási eszközök.
-
zapco1269
tag
válasz
kolosszus87 #91053 üzenetére
Szia!
Valamit tisztázni szeretnék a Panasonic 2000 OLED szériával kapcsolatban.
MZ-LZ-JZ-HZ-GZ típusoknál az 1500-hoz képest mindig volt + a kép minőségben. Az a bizonyos Luminance Booster technológia.
A 2000 modell a hűtőbordában is különbözik 3 rétegből áll nem csak 2-ből.
Mindig és mindenki a különbségnek a jobb hangrendszert említi a 2000 és az 1500 között.Ez a különbség csak akkor látható ha a 1500 és a 2000 modell egymás mellett van és ugyan az az anyag fút rajta.
A 2000 széria minden model évnél látható: minimálisan fényesebb, átrajzoltabb, a szín tónusok még finomabban elkülönülnek és a kép méretezése is jobb.
Ez a tapasztalat OUT OF BOX készülékeknél igaz. A kalibrált készülékeket nem volt szerencsém tesztelni egymás mellett.MZ 2000: 4K OLED / Master OLED Ultimate / Luminance Booster technológia
MZ 1500: 4K OLED / Master OLED PROLZ 1500: Paneltechnológia 4K OLED / Master OLED PRO
LZ 2000: Paneltechnológia 4K OLED / Master OLED PRO / Luminance Booster technológiaJZ 1500: 4K OLED / Master HDR OLED Professional Edition
JZ 2000: 4K OLED / Master HDR OLED Professional Edition / Luminance Booster technológiaHZ 2000:4K ULTRA HD / Master HDR OLED Professional Edition
HZ 1500:4K ULTRA HD / Master HDR OLEDGZ 2000: 4K ULTRA HD/OLED Professional Edition
GZ 1500: 4K ULTRA HD / OLED abszolút fekete szűrővelA minden 2000 modell a menüjében tartalmazza ezt a csuszkát.
-
Piftuka
veterán
válasz
"Megjelent az új (butított) belépő MZ800 széria, 60hz-es panellal, gyengébb procival. "
Elnézést, de a Panasonic MZ800 egy 120 Hz-es panellel szerelt készülék.
(Az "MZ700" a 60 Hz-es, "belépő" OLED modelljük, az LG "A" sorozatának analógiájaként.)
A teszt alapján kifejezetten korrekt darab, és szerintem az EURONICS mostani Black Friday akciós áraival nagyon jó vétel is mindazok számára, akik Kína, vagy a "kistigrisek" produktumai helyett japán terméket választanának.
-
cujo69
tag
válasz
Gyakorlatilag a Panának hagyományosan nem volt olcsó, belépő butított oledje 2023-ig!
De igen,2020 ban a HZ980
-
Pro Koryak
addikt
válasz
kolosszus87 #91055 üzenetére
Még sehol nem láttam, olvastam, van a sima hűtőborda meg van a spéci hűtőborda. Eddig kizárólag az 1500/2000 széria kapott hűtést. Emiatt tud nagyobb fényerőt folyamatosan, hosszabb ideig is, nem csak 5-10mp-ig, mint a többi gyártónál.
A 800nithez meg nem kell hűtés, az én 4 éves Panám is tud 750-800nitet, mindenféle spéci borda nélkül.
-
Partz
senior tag
válasz
kolosszus87 #91055 üzenetére
Az LZ1000-ben nincs "hűtőborda", ami gyakorlatilag egy alu-hátlap. Viszont képfeldolgozásban erősebb az LZ980-nál, ezért erősebb csúcsfényben.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
"Ez felett van egy kis extra hűtést tartalmazó LZ1000"
Ezt pl. hol írják?
-
Swami
senior tag
válasz
kolosszus87 #90958 üzenetére
Ezzel a Pana LZ980-al én is szemezgetek a C3 meg az S90C mellett (65 Coll). Eddig a Samu az elsődleges, de minél többet olvasok róla meg az LG- ről, annál inkább tűnik szimpatikusnak a Pana.
-
Mtex1
kezdő
válasz
kolosszus87 #90951 üzenetére
Szia, köszönöm. Igazából akkor így várakozom, hogy a 65ös c3 ismét 500 körül legyen valahol, emagon annyit vaciláltam, hogy végül nem vettem meg, persze rá 10 percre amikor már nem volt, megbántam azonnal.. s90c-vel kapcsolatban pedig csak kattogok, rengeteg rosszat olvasni a supportról külföldi oldalakon is. Úgy gondolom a C3 lesz a befutó, csak győzzem kivárni
-
Dareiosss
senior tag
válasz
kolosszus87 #90855 üzenetére
Én átszámolva 610 ért húztam be 77S90C-t.
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87 #90849 üzenetére
Ez igaz, bár a kettes szériáig ez főleg build quality, tehát szerelési minőség, belső elektronikára minőség, egyéb anyaghasználat illetve megjelenésbeli különbség volt, képben pont rettenetesen együtt voltak. A G3 vs C3 az első, nyilván tudjuk miért, jelentős képminőségbeli különbség.
Egyébként ezt rohadtul megérezte az LG.
Én szigorúan magamból kiindulva, ha most nincs G3 illetve nem MLA paneles lenne, akkor én már valószínű hogy Sony user lennék..
-
Pro Koryak
addikt
válasz
kolosszus87 #90838 üzenetére
-
Pro Koryak
addikt
válasz
kolosszus87 #90770 üzenetére
A C3 is tud 800-900nit között. Az árkülönbség meg 83" esetében 250e-től 500e Ft-ig terjed, főleg most akció nélkül.
Attól még átb.szás az LG részéről annak, aki nem jár utána. -
sentinel123
csendes tag
válasz
kolosszus87 #90524 üzenetére
Akkor lg , köszi az infot😊
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87 #90495 üzenetére
Igen, szerintem nagyon jól látod! A cikkben leírják, hogy érintetlen nem konfigurált, nem kalibrált dobozból bontott, de káva letakart és menürendszer takart készülékek versenyeztek abban az állapotukban ahogy az áruházból te vagy én megkapjuk.
Pont ez volt a teszt lényege.
Megint más kérdés, hogy ugyan ez a brigád mit mondott volna ha minden tv a lehető legprecízebben be van kalibrálva és ténylegesen csak a motorháztető alatt lévő hozzá nem férhető képi algoritmusokban és a panel képességeiben van a különbség.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy a Samu a Sonyval (egyforma panel) mit meccselne illetve a Panasonic az LG G3-al és a Philipsel - (szintén kotta ugyan az a panel) mit meccselne kalibráltan.
A g3 a játék módban szerzett hatalmas előnye és a többi téren összegyűjtött csak kismértékű lemaradásával nyert. Igaz mindenes - az áráért minden tekintetben kapsz egy jó készüléket.
Én három hete folyamat tekergetem az enyémet és mostanra - teljesen totál szubjektív módon, rettenetesen szép képe van - számomra - bár aki látta az mind azt mondta, hogy gyönyörű..
Ami érdekes, hogy a G3 rettenet szereti lenyelni a fekete közeli részletet.
Az új kedvenc teszt filmem: Az Usher ház bukása, első rész, kb első 10 perc, amikor az ügyész kiszáll a tesla taxiból és elé áll a kivilágítatlan háznak - na onnan vállik el a szar a májtól... Gyárilag az enyém nézhetetlen volt - hulladék, igazi DoVi fekete kénköves pokol. De lehet javítani. És a FOMO videójában szerepel ugyan ez a jelenet és ott elmondja, hogy azért a Samsung és a Sony bizony ott mutat dolgokat, szóval G3 tulajok - tekerni kell - vagy inkább kalibráltatni - van mit...
-
Lestat3
csendes tag
válasz
kolosszus87 #90376 üzenetére
Igen én is megtaláltam a videót, de kb semmi mást. Én sem bízom így benne, inkább ha lesz Samsung 55S90C vagy LG C2 jó áron akkor annál maradok. (C3 túlárazott szerintem)
-
ChrissTa
tag
válasz
kolosszus87 #90378 üzenetére
Köszi a válaazt. Este és napközben is szoktam tv-t nézni. Nappal inkább hétvégén sima tv adás, esetleg valami gagyibb sorozat ilyen háttér tévézésnek. Ha kifejezetten filmnézés a cél az inkább este esélyes.
A mini ledes tv-ket is néztem, de a jobbak (Sony x95l vagy samsung QN90C) árban ott vannak, mint az S90C vagy a C3. Ezért gondolkodtam az oledben inkább.
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87 #90378 üzenetére
Én ezt inkább elhanyagolhatónak minősíteném illetve egyszerűen nem minden esetben igaz, mert pl SDR full field white az LG-nél világosabb. HDR-nél persze más a helyzet, itt érthetetlen módon (szoftver korlátozás) az LG nem hozza teliképre még azt sem fényerőben amit SDR-ben hajlandó.
Aztán szintén SDR-nél pl 25%-os képernyő fedettség (full fehér mérőábra) esetén a samu egy picivel világosabb 50% és afölött meg a C3.
Ezt nem azért írom, hogy bevédjem az LG-t, nem kapok pénzt tőlük sajnos, sokkal inkább azért, hogy nehogy azt higyje, hogy ha vesz egy samsungot akkor jelentősen világosabb képet kap a nappalijába. Nem fog. Sokkal többet számít a tükröződés gátló bevonat ilyen esetekben.
Illetve azért gondolom, hogy az SDR számok jellemzőbben az esetében mert pl egy nappaliba nappal nem gondolom, hogy HDR tartalmat bármilyen TV-n lehetne fogyasztani én még a G3 esetén is csak este mozizok, egyszerűen akkor látod azokat a hiperfinom near black részleteket.
Amit viszont tudunk - gyakorlatilag botrányosnak is alig lehet minősíteni a samsung ügyfélszolgálat teljesítményét / garis ügyintézést - ezt mindenképp belevenném a döntéshozatali körbe.
SZERK: bocs, nem volt ajánló
szóval nappaliba négy méterről? Csakis valami ótvar LCD 85 col méretben - szerintem. Nálam egy Samsung 85Q60 tevékenykedik, youtube-ot játszik egész életében - pont erre jó
-
Pro Koryak
addikt
válasz
kolosszus87 #90374 üzenetére
Nem oled árat, hanem 230e-et lcd árat csengetsz ki! Mondjuk én sem venném meg, max gyerekszobába.
-
HF77
őstag
válasz
kolosszus87 #90359 üzenetére
köszi
(neked is hunspikey)
-
junkpod
veterán
válasz
kolosszus87 #90297 üzenetére
Ok. Megfogtál.
Amúgy ha jól tudom a HDR 10+ a legritkább forma egyelőre? -
sinick
senior tag
válasz
kolosszus87 #90189 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
kolosszus87 #90217 üzenetére
Mint ahogy a Sony is képes ezekre.
-
blakey
titán
válasz
kolosszus87 #90217 üzenetére
Azt cseréltem le.
-
viera
őstag
válasz
kolosszus87 #90173 üzenetére
Pont erre vagyok kíváncsi milyen lesz.
Nálam most Sony A83J-n hátrány a DV mint előny. -
sinick
senior tag
válasz
kolosszus87 #90171 üzenetére
Szia! Nekem is Panasonic plazmám (50GT60) van és Panasonic OLED-re tervezek cserélni (LZ vagy MZ2000, 55-ös elég), ha a plazma megadja magát. Az okok kb. pont ugyanazok, amiket felsoroltál (kivéve játék mód, mert arra nem használom).
Azt meg tudod mondani, hogy:
1. A 980-as tud felvételt készíteni?
2. Működik-e médiaszerver módban? (DLNA szerver, és hálózaton másik eszközről látni lehet a a felvett műsorokat és az élőadást [LiveView]. Ezeket a plazmám tudja.)
3. Telepíthető nincs HBO max sincs? Lehet, hogy csak nincs alapból telepítve. Ugye a Panasonic alkalmazások menüjében van "áruház" (talán "Market" a neve) és ott vannak telepíthető alkalmazások (játékok, böngészők, más app-ok).
3. Milyen streaming alkalmazások vannak alapból rajta?Köszi, sinick
-
SeatZola
őstag
válasz
kolosszus87 #89847 üzenetére
Köszi! Azt tudtam hogy nincs talp. Nekem eleve nem is kell mert mindhárom tv a falon van nálunk!
-
szagnes69
aktív tag
válasz
kolosszus87 #89840 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ és már a következő kérdésemet is megválaszoltad, hogy esetleg más megbízható gyártótól hasonló árkategóriából tudtok-e javasolni tévét, megnézzük az 65 LG C3-at is. Nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítséget!
-
válasz
kolosszus87 #89774 üzenetére
Abszolút egyetértek. ÉN láttam és látom élőben az A95L tv-t napi szinten.( Céges) A fent felsorolt tömörített és kifényképezett, nem feltétlenül színhelyes megjelenítőn megtekíntett YT videók alapján levont következtetések hibásak és félrevezetőek. Csúcs TV. Ami számomra nagyon tetszik a mozgásmegjelenítése és a "képélesség" nehéz ezt megfogalmazni,de lehetséges hogy színfényerő miatt,de sok dolog pont élesebben rajzolódik ki. Ha a pénz nem elsődelegesen számít, akkor A95L. Szerintem.
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87 #89761 üzenetére
Hidd el ha ismernél személyesen tudnád hogy nekem azért van G3-mom mert számomra ez tűnik a legjobbnak az összes paramétert kiértékelve. Ha egy pillanatra is a Sony-t gondolnám a legjobbnak, azonnal megvenném... Amit te előnynek gondolsz az másnak nem az. Ami meg nekem érték, az számodra nem az. Nálam a vétel ár teljesen közömbös. Viszont a megbízhatóság már nagyon nem az. Nyugis ember vagyok - LG sosem hagyott még cserben, szóval te meg fogadd szépen el, hogy nem mindenki gondolkodik egyformán, illetve nem egyformán súlyozzuk a dolgokat. Egy TV teszter csak arra a pár napra kölcsönkapott TV képéről fog írni meg a műszeres méréséről, mi mást tehetne, cserébe mi fogyasztók azért mást is kénytelenek vagyunk figyelembe venni - szerintem.
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87 #89754 üzenetére
Hogy mennyire egyértelműen a Sony az év TV-je, azt ezek alapján elég nehéz megérteni, mivel egyáltalán nem egyértelmű ez annyira mint amennyire előadja mindenki.
Állítsd meg a videót 5:21-nél és nézd meg a 30 ezer angol fontot kóstáló referencia minitorhoz képest, hogy a Sony mennyi részletet nyelt le a jobb felső sarokban lévő szőnyegből. A G3 legalább megmutatja. Ugyan itt látszik az is, hogy jelentős szaturáció vesztéssel mennek a sötét árnyalatok, a fekvő figura állához, szegycsonjához érkező hátsó kék drapéria csík bizony silány módon jelenik meg, a G3 sokkal élethűbben hozza a referencia monitort.
Az 1/3-as másodperces kép késés illetve a nagyon csúnya sötét képek esetén (<10% stimulus) konkrétan otronbán látható függőleges sávosodás erős visszatartó erő kéne, hogy legyen, ahhoz, hogy ezt hívjuk az év TV-jének.
A kamera svenkelés 90%-ban horizontális és ezek a típusú csíkok nagyon ki tudnak zökkenteni a filmből a Dűne film jelenetei kiábrándítóak.Ha ehhez hozzávesszük a szaggató user interfészt, illetve a jelentős ártöbbletet akkor már egyáltalán nem vagyok meggyőzve arról hogy valóban ez lenne az év TV-je (egyértelműen)
-
Bile Demon
őstag
válasz
kolosszus87 #89355 üzenetére
Más módban, azt hiszem a "Expert.dark space" mód, de próbáltam a "filmmaker" módot is. Filmezésre szoktam használni. A beszélgetéseknél nem zavaró a hang sietése. Csak az elején, amíg elindítom a lejátszást...
PC nevet választottam a HDMI bemenethez, mintha kicsit jobb lenne úgy, de továbbra is sokkal nagyobb a késés, mint a monitoron.
-
krepp
tag
válasz
kolosszus87 #87858 üzenetére
Plazma TV-t annyian mondják hogy jó a mozgás megjelenítése hogy el kell hogy higyem, de még sajnos nem láttam. A Pana/Sony OLED nél én is halottam hogy ők valamit tudnak szoftverből amit a Samu/Lg nem....
Én alapvetően ez utobbiakhoz hasonlítottam a mini ledet, ami bfi-vel és minimális (2/10) mozgásjavítással, nekem jobban bejött.
(direkt olyan jeleneteket néztem ahol ez nagyon kijön)
Mivel az LG nagyot megy itt fórumon, nem godoltam hogy tényleg annyival jobb lenne a Pana/Sony... Kövi generációnál ránézek..
Amúgy én crt időszakból semmi ilyen hasonló gondra nem emlékszem, mondjuk lehet mert sokkal kisebbek volta a akkoriban kijelzők, DE ha lenne 65'-ös, szerinted hova kerülne a rangsorodba? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #87313 üzenetére
Egy érdekes példa. Rengeteg C1-el volt dolgom, meg sem tudom már tippelni a darabszámot. Általában 700 nit körül tudnak kalibraltan, volt összesen 2 db ami tudott 780 nitet, ez 10% eltérés. Szóval van szórás elég keményen.
Illetve még egy titok(nem is annyira titok, sokaknak köztudott), hogy előfordúl, hogy tesztekre "kiválasztott modelleket küldenek bizonyos gyártók, főleg a nagy követő táborral rendelkező csatornáknak, weblapoknak, így ezek a tv-k jobban teljesítenek, mint amit a boltban átlagban kapsz(ugyanakkor nem kizárt, hogy hatalmas szerencséd van és a boltban is kifogsz egy ilyen darabot.
Éppen ezért érdemes több tesztet is nézni ugyanazon tvről, és abból egy átlagot levonni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ha megnézed Vincent mérését ott is látszik, hogy ingadozik a fényerő attól függően mennyire van bemelegedve a panel(mennyi ideig van kint a minta, úgy hogy nincs kompenzáció, tehát pár másodpercig beszúrva sötétszürke kép).
Én csak egyetlen módszert tekintek elfogadhatonak, mégpedig, hogy amint kikerul a minta azonnal történik a mérés és nem sok másodperc múlva. Mert hdr filmek esetében is a csucsfenyek csak pár másodpercig vannak jelen a képen. Hiába tud egy tv mondjuk 100 nitel többet 30 másodperc múlva, addigra a filmben már nyoma sincs a csucsfenynek, kb a hajra lehet kenni. De ez is filozófia kérdése, mert ha a maximális fenyerore vagyunk kíváncsiak amit kitud izzadni magából a panel, akkor arra jó, csak hát nem sok értelme van, szerintem.70-100%ig egyformának kellene lennie a fenyeronek. Ha megnezed amit bekarikaztam, ott csak 570-580nit körül mozog Neki is. Máris nálam vagyunk.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Egyrészt van szórás a panelek között illetve az sem mindegy hány colos a tv.
Se 806, se 856 nem tud kalibraltan 700 nitet, 10% ablak mellett mérve. Illetve az sem mindegy hogy mérik. Lásd sony a80l tesztem.
Én nem hagyom kint 1 percig a 100% fehéret, hogy minél többet merjen a műszer, mert az nem valos adat. Illetve van aki nem 10% ablak mellett adja meg, hanem ott ahol a legtöbb.Kétféleképpen is kalibrálva lett az említett tv, calman autocal-al, ahol csak 540 nitet tudott, majd utána másik képmódban manuálisan is, ahol 565 nitet, ezzel ki is lett maxolva. Szóval ennyit tud.
-
woodyka
csendes tag
válasz
kolosszus87 #87233 üzenetére
Kolosszus87, köszi szépen az infókat, amelyek alapján a 807-es lesz a befutó.
-
válasz
kolosszus87 #87223 üzenetére
Tök jó videó, szépen látszik a különbség.
-
woodyka
csendes tag
válasz
kolosszus87 #87188 üzenetére
Kedves kolosszus87! Köszi az ajánlást. Megnéztem az összehasonlítást és abban ténylegesen a hangrendszer teljesítményében van a különbség a 707 ês a 807 között, ahogy írtad. Ezek szerint még a panel is azonos? Viszont nem értem a Philips árazását, hogy lehet 130000 ezerrel több a 807-es, ha csak a hangban van különbség? Vagy valami elkerülte a figyelmem?
-
so_ha
senior tag
válasz
kolosszus87 #87038 üzenetére
"a G3 kifutó ára 800k körül lesz majd"
Az árukeresőn lévő boltokból kiindulva jelentős beragadt raktárkészletek vannak. A 77G2 most 900e-ért árulja az Euronics, én nem emlékszem, hogy 1 misi alatt lett volna ekkora méretben "G" széria, és a 65"-os is 600e ugyanitt, miközben 27 bolt kínálatában van még a tavalyi 65G2 modell (a korábbi évek 1-2 ajánlatával szemben). Gondolom a visszafogott általános fogyasztás és pár boltnak a gyengébb forint mellett, magasabb áron beszerzett készlet is lehet teher (sokan nem tippeltek az extrém forint gyengülés után ugyanolyan extrém erősödésre sem). Tavaly ilyenkor az MM-ben is azt mondták, hogy biztosak a további drágulásban, és akciókra ne is számítson senki sem ... amit utólag az élet rendesen felülírt. Az MNB legújabb tanulmánya szerint (és a pénzügyminiszter szerint is) már reálgazdaság szintjén nem érdek a gyenge forint, így jó eséllyel stabil, vagy tovább erősödő forinttal lehet kalkulálni a következőkben (amennyiben a gáz világpiaci ára nem száll el újra ...), ami pozitívan hatna az importált termékek árára. -
Mankó
veterán
válasz
kolosszus87 #87035 üzenetére
T-nél érdemes feliratkozni a készlet értesítőre. Bár legutóbb is volt náluk készleten 65-ös G3 880-ért. Én egy 77-esre csaptam le 1.215-ért. Szerdán érkezik.
Nem lehetetlen, de résen kell lenni, mert nagyon gyorsan elfogy a készlet.Vhiktor: Pontosíts! Mindannyian ki vagyunk éhezve a tapasztalataidra. Egy összefoglaló is jöhetne.
Különben mennyi használati idő után érdemes egy új G3-at kalibráltatni? -
törölt tag
válasz
kolosszus87 #87035 üzenetére
Telekomnál 837 ezer forint a 65G3 (szolgáltatás nélkül 880 ezer), van raktáron.
Pár napja írták, egy próbát biztos megér. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #87032 üzenetére
Ez így van, ezért fogalmaztam úgy hogy aki G2 és G3 között gondolkodik (ebben az esetben feltételezem, hogy nem gond az összeg).
De ez a majdnem dupla ár a G1 és G2 között is igaz volt amikor a G2 megjelent, itt viszont most tényleg van érdemi előrelépés nem csak pici tuning, mint ott volt. -
Yodamest
veterán
válasz
kolosszus87 #86823 üzenetére
Akkor már inkább ez: S95B - 550K
Szerintem baromi jó deal most ez.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kolosszus87 #86823 üzenetére
Az a baj,hogy csak falra applikálható
-
dropi
senior tag
válasz
kolosszus87 #86489 üzenetére
Na köszi szépen, így már minden világos. Akkor így persze kizarom az A2-t.
A megunas meg egyszerű, nem a kepet, magát a tévét, az távirányítót (jó, ha LG lesz azonnal a dobozban is hagyom, és veszek egy normálisat), a rendszert, magát a készüléket. A programokat, ilyesmiJó ez az én dilim, tudom. Telót is parhavonta legyalulom teljesen, hogy újnak tűnjön
-
dropi
senior tag
válasz
kolosszus87 #86484 üzenetére
A legalapvetőbb oka a cserének az, hogy megunom.
Telefonnal is így vagyok sajnos
Bár ott ez az egy év ez kiemelkedőnek számít. Költözni is viszonylag sűrűn szoktam
Meg egyébként én azt gondolom, hogy a tárgyak vannak értünk, és nem mi a tárgyakért. Persze, nem dobálom a telefont nyilván, vigyázok rá, ha úgy van, de nincs érzelmi kötődésem a tárgyakhoz. Szóval nem is rakok rá fóliát meg tokot, mert elcsúnyítja. Tévénél is azért nézem így, mert nekem egyszerűen így tetszik a képe. Nem hergelésből mondom, vagy hogy csak itt jaszkarizzak ezzel.
Beégés témához: Alapvetően évek óta nézegetem, néha kommentelek ebben a topicban, de még itt se lűtta olyat, hogy egy utóbbi pár évben készült tévé bárkinél beégett volna, és akkor módosítom is a vélményem, annyira kicsi a valószínűsége, hogy én az ilyesmit már kiveszem a lehetséges veszélyek közül
A2, oké ezt elfogadom, nem ismerem annyira, de amennyire utánaolvastam, nem hordják le, nincs akadás, fényerő is kb annyi, mint egy átlag OLED, szal akkor tulajdonképpen mi a gyengesége? Én a tesztekből, amit olvastam azt vettem le, hogy kb annyi h nincs HDMI 2.1 VRR meg ALLM? Ezek pl nem szempontok nekem. De ebben pl jól jön a segítség, mert az LG tévéket szinte egyáltalán nem ismerem.Vhiktor: Köszi szépen!
-
dropi
senior tag
válasz
kolosszus87 #86477 üzenetére
Köszi, volt már három oledem, egyet sem égettem be, a szervízháttér nem döntő tényező számomra. Ez a beégés egy begyöpösödött, tíz évvel ezelőttről ittmaradt probléma, mai oled tévét sztem max szándékosan tudsz beégetni, annyi védelem van bennük. Nem vagyok a tévékhez hülye, de ritkán is tartok meg egy tévét egy évnél tovább. Most szeretnék egyet venni ismét, de nem 4-5-6 évre kell, ahogy magamat ismerem.
A Samsung felé hajlok az ár-érték arány miatt, hiszen itt az elmúlt hónapokban mindenki nagyon dicsérte, és nekem akkor úgy tűnt, hogy az jobb tévé, mint a C2, mégis hasonló árért adják most. Ezért írtam az elején, hogy nekem ez a legfontosabb tényező. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kolosszus87 #86477 üzenetére
+1
-
bigdigit
addikt
válasz
kolosszus87 #86317 üzenetére
Ez elég brutál ár.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
kolosszus87 #86193 üzenetére
még a Magyarországra szánt példányok is ?
-
kbela365
tag
válasz
kolosszus87 #86116 üzenetére
Köszi az infót. Abból, hogy 730, vagy 800 nit egy földi halandó észrevesz annyit, hogy megéri a felárat? Vagy sötét szobában igazából teljesen mindegy, mert mind a kettő kiégeti már a szememet?
-
apszi
őstag
válasz
kolosszus87 #86090 üzenetére
Köszönöm a leírásod, utánaolvastam, tetszik amit róla találtam, főleg képfeldolgozás tekintetében.
Vhiktor
Találkoztál már a Panával (LZ980)? Korábban írtad, hogy "a Pana tojik a game módra". Itt mire gondoltál? Ezen felül van valamilyen tapasztalatod a masinával? Tényleg kíváncsi lennék a véleményedre.Lujo123
Senki nem szól bele, hogy mekkora és milyen legyen. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #85939 üzenetére
Én még arra is céloztam a cikkel kapcsolatban, hogy azt írta, hogy vacak a gyári kalibració, és egy sonyban jobb. Na meg a black crush. Meg, hogy szinek nem jók. Ez színtiszta hülyeség.
Képinterpoláció egy kicsit szubjektív dolog, hogy kinek melyik algoritmus jön be jobban. Én mindegyiken látom a hibákat ami engem zavar.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #85935 üzenetére
Azért ez a teszt majdnem minden szakmaiasságot nélkülöz és most nagyon vissza kellett fogom magam, hogy ne mást mondjak.
Most az a80l van nálam tesztelesen.
Meredek úgy kijelenti dolgokat egy tesztben, hogy semmit nem mért de még a szeme sem működik jól.
A képinterpoláció valóban egészen jó annak aki szereti, aki purista annak tök mindegy.
A többit majd a tesztemben.
-
Leonidas89
friss újonc
válasz
kolosszus87 #85914 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Még van egy hetem a 14 napbol most hétvégén még jobban megvizsgalom aztán dobom a kérdést.
Homogenitás szempontjából ezerszer jobb az Samsung. Ezért (is) valtottam erre.
Ha a Samsung nem dobja be a QD Oled et az LG képes lett volna még 10 évig kiszúrni a fos paneljeikkel a szemünket.
És a fost úgy értem, hogy szuperlatívuszokkal jobb MLA szűrős panel technológia ott lapult már náluk rég óta nem újdonság és csak mivel kénytelenek voltak versenyezni rakták bele végre a tv ikbe.
Gondoltam ,már csak ezért is szavazok bizalmat a QD Oled-nek. Akinek a mozgása megfelel szuper tv. Nekünk nem sajnos.
-
Leonidas89
friss újonc
válasz
kolosszus87 #85901 üzenetére
Én azoknak a tesztek zömét nem értem akik mind azt írtak milyen szuper a mozgásmegjelenítése a Samsungnak.
Ezek vagy vakok, vagy egy vastag boritékkal van a szemük eltakarva.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Nem elhanyagolható az ár érték arány sem. Sony Pana jóval drágábbak. Mennyivel is jobb a mozgásmegjelenítése a többlet árhoz képest? Van aki észre sem veszi a különbséget.
-
Leonidas89
friss újonc
válasz
kolosszus87 #85899 üzenetére
Valószínűleg ez lesz a vége. A95K nincs 77' ben sajnos az a A95L idén pedig 2.600.000 forint lesz a sony hivatalos magyar oldala szerint. Annyiért , meg bár szeretem a Sony-t elmehetnek a pics*aba szerintem.
Vincent Teoh is beszél erről a jelenségről amit látok amit ő "Artifical Pop" nak hív és hogy csalódás a TV mozgásmegjelenítése. Igaz ez az S90C de szerintem nincs különbség az enyémmel valószínűleg ugyanaz a processzor csak a panel más:
6:33 másodperctől:
https://youtu.be/32TU1ATIrjk
-
válasz
Philips is a jók között van ebben, de volt akinek az is problémás volt itt. Meg kell szokni azt gondolom az OLED panel reszponzív mivoltát.
-
lajbii
tag
válasz
kolosszus87 #84856 üzenetére
Azért gáznak tartom hogy a "B9 és C9 " széria után levőket media lejátszás terén butítják és a DTS hangot 1 tollvonással kivették stb....
Én igaz nem játszok meghát megelégszek a "régi" B9 képével és nem vágyok jobbra
Cserébe szó szerint mindent tökéletesen lejátszik ( usb-re ) csatlakoztatott 8.TB-os Vinyóimról.
Nincs semmi problémám még a DTS / DTSx hangokkal sem mert ezt még nem butították le. -
válasz
kolosszus87 #84856 üzenetére
Gépről filmezek . (VLC)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #78200 üzenetére
C2nek nagyobb a fényereje mint a c1-nek, de a c1 esetében én a régi panellel folyamatosan nagyobb csucs fenyerot mértem mint az evo panellel.
Evo panellel viszont pontosabb a szinvisszaadas Hdr és dv esetében.Azt azért hozzátenném, hogy c1 esetben elég nagy szórás van. 90%ban 700 nit körül mozognak, de volt olyan aminél majdnem 800 nitet mértem.
Egyébként meg az lg ezt minden genreciovaltasnal eljatssza, hogy évről évre 10-20-30%al nő a fényerő ami nem igaz, mert egy B7 is 700 nit körül mozgott, ebből kiindulva most már legalább 1.200 nit körül kellene járni.
Természetesen a G és Z szériának nagyobb a fényereje.
-
krx21
nagyúr
válasz
kolosszus87 #78200 üzenetére
Az rtings-nek sikerült feljebb is kalibrálni, mint a C1-et…
-
krx21
nagyúr
válasz
kolosszus87 #78197 üzenetére
Bár ahogy nézem, a nem Evo paneles C2 csak 42”-ra igaz és ott is a 2022Q2 előtti gyártásnál. A kalibrált fényerő lehet igaz, de attól még az lehet Evo panel. Valószínűleg azét mert nagyobb a szoftveres “óvatosság” az LG részéről mint a C1-nél.
Mindenesetre én elégedett vagyok a C2-vel, a E9 után. A megnövekedett színtér látható. Meg persze egyéb finomságok is. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #78197 üzenetére
Azok a C2-k amikkel eddig találkoztam 740 nit körül mozogtak kalibraltan.
Azok a c1-k amik nem evo panellel vannak szerelve, rendre magasabb fényerővel rendelkeznek mint az Evo panelesek.
-
krx21
nagyúr
válasz
kolosszus87 #78138 üzenetére
Nyugodtan megveheted. Nekem az van PS5-el (volr XSX-is).
Alapvetően van egy VRR gamma remegés probléma, ha nagyon nagy az fps ingadozás.
Ez a gyakorlatban, de ott is ritkán töltő képernyőnél lelhető fel.
Igazán problémát csak Xbox Halo 5-nél láttam játék közben, de ott is azért mert valami beteg vrr támogatás van.
De ez a jelenség amúgy van hogy lcd-nél is fennáll csak nehezebb észrevenni. -
tutis
őstag
válasz
kolosszus87 #78138 üzenetére
túl sokat olvasol
vegyed..
-
Zafi
tag
válasz
kolosszus87 #77907 üzenetére
Köszi a segítséget x90j jól hangzik
-
dropi
senior tag
válasz
kolosszus87 #77681 üzenetére
Ott nem járok még, három hétig külföldön voltam, de ha megnéztem majd mondom, hogy láttam. Bár nekem gyári Élénken van, kb szinte semmit sem módosítottam rajta. Ezzel a beégés dologgal meg én nem vagyok hajlandó foglalkozni. Én rendeltetés szerűen használom a tévét, és baja lesz, akkor ki kell cserélniük/meg kell javítaniuk, ráadásul itt a fórumban kb rossz tapasztalatot beégéssel, vagy annak a javításával kapcsolatban még nem olvastam. Azért egyelőre még a cuccaim vannak értem, nem én a cuccaimért.
Nyilván az meg, hogy kinek mi tetszik, az saját ízlés kérdése. Én a filmmaker meg cinema módokban vagyok képtelen nézni a tévéket. A meleg fakó tónusok nekem nézhetetlenek. Vhiktor beállításait is kipróbáltam, de egyszerűen nekem ezek nem jöttek be, nem tetszettek. Én azt szeretem, ha a piros piros és lerobbantja a retinámat
Ja és ne borulj ki, de az interpoláció a legmagasabbon van minden módban alapból -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87 #69984 üzenetére
CX-el tényleg a G1 van inkább pariban, a C1 kicsit visszalepes CX-hez képest.
Bár szemmel lehet ebből semmi nem látszik, de jobb nem lesz az is biztos. -
törölt tag
válasz
kolosszus87 #69984 üzenetére
Én se. Szerintem a C1 épp a drágább váltás, mert gyakorlailag ugyanolyan tévé. G1-ben legalább a dizájn más és több fényerőt enged.
Ha muszáj, akkor PS5 mellé én Sony 65A90J-ben, vagy akár Panasonicban is gondolkodnék.
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
kolosszus87 #69928 üzenetére
LG BX-en: 30-ból 1 film ahol hozzátesz a HDR és nem elvesz, inkább nézünk sima, a szemünknek is természetesebb SDR 1080p-t....
-
ricsip
addikt
válasz
kolosszus87 #69928 üzenetére
A dizni felvásarolt szarjait hálistennek nyugodt szívvel tudom bojkottálni, rohadjon meg az a köcsög vállalat a teljes döntéshozói vezetésével együtt.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
kolosszus87 #69825 üzenetére
Panasonic mindig is egy élettelen ,sötét ,gyengén kiemelkedő képminőséget produkált - ez ma sincs másképp.
Ha valaki szemre vesz TV-t ,Panasonic az utolsó amit választana - nincs a képében semmi szépség ,az átlagot is csak alulról súrolja.
Sony-t meg felesleges hozzátenni ,reggelire felzabálja nem csak a Panát de a televízió gyártók 99%-át. -
Pro Koryak
addikt
válasz
kolosszus87 #69839 üzenetére
Nem hülye, de értelmes oledek között piszlicsáré eltérés van nem akkora mintha egy qled lcd-t hasonlítanál egy ips lcd-hez.
Ennyiből a Pana 2009 óta meg nem gyárt értelmes hifi terméket, sőt, előtte sem igen. -
Pro Koryak
addikt
válasz
"Az általad felsorolt olcsóbb oledek alatta is vannak minőségben. "
Gondold ezt. Nekem is Panasonic oled van."Képben nálam abszolút a Panasonic a csúcs, az volt régen is plazmáival. "
Azt meg a Pioneer-nek köszönhette, nélkülük kb a középmezőnyben vagy sehol sem lettek volna a plazmával. -
Fandango
veterán
válasz
+1
-
Fandango
veterán
válasz
kolosszus87 #69551 üzenetére
Köszi infót, és még 0% THM akció is van!
-
Traugutt
csendes tag
válasz
kolosszus87 #54390 üzenetére
Nekem jobban tetszik az LG C8 képe, mint ismerősöm Sony A8H tévéjének képe.
De nyilván ez szubjektív.
Az androidtól is aggódtam, de nála hiba nélkül működik.Panasonicon régebben nem volt HBO GO. Most van?
-
wallace 234
őstag
válasz
kolosszus87 #54398 üzenetére
Így van a képminőség az elsődleges, többi már jó ha van, meg ha már van müködjön. Nekem volt ha jól emlékszem 2018 as droidos tvm de nem volt gond, ill egy volt az órája nem akart jó lenni! Jó sokáig nem volt jó mire jött egy frissítés!
-
wallace 234
őstag
válasz
kolosszus87 #54390 üzenetére
-
Peet 80
csendes tag
válasz
kolosszus87 #53240 üzenetére
UHD lemezem ugyan még csak 30DB van (majd innentől jobban gyűlik
), viszont BD lemezből 500DB sorakozik itthon a polcon. Mivel még csak BD-t adtam a tv-nek tegnap óta, szerintem le fogom éjteni az államat ha megérkezik az új masina. Állítólag az UB9000 a BD-knél is eléggé szép munkát végez a felkonvertálás terén.
-
Peet 80
csendes tag
válasz
kolosszus87 #53236 üzenetére
Köszönöm! Én is minőségi ugrásra számítok mind kép, mind hang terén a mostani 11 éves sony BD lejátszómhoz képest, ami még ugyan működik, de azért jócskán eljárt már felette az idő.
-
Madwe
nagyúr
válasz
kolosszus87 #53211 üzenetére
Valószínű az lg meg poénból ment rá a gaming vonalra s ajánlja mindenki a 4k120 vrr gsync támogatással s direkt egy FAKÓ SZAR FOS képet tolnak game módba, tekintve h ez a zelda se elég élénk neki
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- Bose quietcomfort ultra
- HOPPÁ! Samsung QE65Q8FAAU - 65" (163cm) QLED - 2025-ös modell - 4K Q8F Vision AI Smart TV
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged