Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
Csak egy gyors biztonsági kérdésem lenne.
Jól értettem / emlékszem ugye?Az LG G3-ak MLA panelesek, ez volt benne az újdonság. De a legnagyobb méretben nem kapta meg ezt a panelt, ha jól értettem itt.
A 77-es G3-as az még MLA, vagy már az is kb. csak C3-as panellel van ellátva?Szemezek egy G3 77-el... majd egyszer, de ha ugyan az a panel van benne mint a C3-ban, akkor elengedem. (Tudom nem csak a panelben más a G a C-hez képest.)
Előre is köszi!
-
zsistvan7
kezdő
válasz
NoOne1976
üzenetére
Én minden új tv-t, monitort le szoktam ellenőrizni vásárlás után, így esetleg még időben észre vesszek olyan hibákat amelyet teszt nélkül csak később szúrnák ki, amikor már nem tudnám cseréltetni vagy visszaküldeni a terméket.
Samsung monitor vásárlás után a tesztel vettem észre a pixel hibát, és így gond nélkül cserélték, teszt nélkül lehet lehet hogy csak később vettem volna észre, amikor már kifutottam volna a 14 napból, nem volt annyi hiba rajta hogy elérte volna garanciális hiba határt.
A munkahelyi monitoron is csak több hónap után vettem észre a pixel hibát, pedig valószínűleg már az elejétől megvolt, az már más kérdés hogy ott valamiért nem zavart, pedig egész nap bámultam.
Saját eszköznél pedig idegbajt kapok tőle, de ezt már inkább egy pszichológusnak kellene megfejtenie hogy miért van így
-
hunspikey
őstag
válasz
NoOne1976
üzenetére
Csak egy tipp: mivel a streaming 5.1-ben ad és ezáltal a párbeszéd a közép csatornán van, ami a tv-nek meg nincs, így csak azt hallod ami kevéske kikeverődött mellék zajként szinte a jobb meg bal frontokra. Ez olyan mintha egy 5.1-es rendszernek lehúzod a centerjét - egyből semmit sem értesz/hallasz. A normál dvb-c esetén lehet hogy szima sztereo vagy netán mono mix eleve az egész és ezért jelen van megfelelő jelszinttel a valamikori center csatorna hangja.
-
NoOne1976
őstag
Adott egy 55"-os Lg c8-as. A streaming szolgálatókat a dedikált appokról nézem. Mi lehet az oka, hogy a sima dvb-c kábeles adás vagy a szolgáltatói beltériből jövő jel esetében is elég a 10-15-ös hangerő, de streamingnél nem. 40-50-re kell feltenni, hogy egyáltalán érteni lehessen a beszédet.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Telefonos app még lehet megoldás. Vagy ha olyan régióban használja a készüléket, amiről hozzá lehet kapcsolni a Google Home -hoz vagy az Alexa -hoz.
Persze utóbbi csak akkor érdekes, ha eszköze is van hozzá. Mert a legkényelmesebb az, ha hangutasítással kapcsolgatja az adott TV -t. Úgy aztán végképp nem zavar be semmi és a telefont sem kell bökdösnie meg párosítania.
Vagy opcióként ott van még a TV -n lévő be- és kikapcsoló gomb használata.
-
ρσгτσ
addikt
Tudtommal a távirányítón a be- és kikapcsoló gombon kívül a többihez nem kell IR. Ezért írtam a kitakarást.
Nálam más gombokra is bekapcsol a C1, gondolom nálad is. Pl. számok vagy dedikált gombok, mint a Netflix. Így ha kitakarod az IR -t, akkor a többi még menni fog.
Persze ez csak akkor érdekes, ha tartósan leválasztható az egyik távirányító az egyik készülékről. Ezt még nem próbáltam én sem.
-
Alien4
tag
válasz
kingpython
üzenetére
Csao, C3 szombat ota
PM ha van kerdes -
Haart
addikt
Hát kitakarni de miért? Akkor a saját jelét se fogja venni
Ez blama hogy erre semmi használható megoldás nincs.
És igen mindig a bekapcs gombbal van van a baj utána már nem reagál a többire ugye a kikapcsolt tv. Csak KI/Be-nél van szívás. Egyiket lekapcsolom másik bekapcsol
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Scholes9
üzenetére
Teljesen jól játékra. Én is arra használom, amire te. PS5/XSX. Csak jól be kell állítani. Főleg a színt.
Szerk.:
Szín azért fontos, mert olyan játéknál, mint a Motorfest, FH5 ki fog égni az agyad, ha nem veszed lejjebb. 10-15 körül jó lesz egyéni ízlés szerint. Többi beállításra ott van például az rtings is. -
Scholes9
nagyúr
Na látom vannak vegyes vélemények az S90C-ről
Nekem elvileg csütörtökön érkezik egy 65-ös példány, egy 55-ös QN90B-t vált, az megy a másik szobába
Remélhetőleg játékra nem fogok benne csalódni 
-
ρσгτσ
addikt
Nem próbáltam még, de azt nézd meg, hogy a távirányítót le tudod -e választani az egyik TV -ről. Mindezt úgy, hogy nem kapcsolódik vissza bármilyen gomb használatánál.
Ha ez megy, akkor az lesz a probléma, hogy az IR is fogja a jelet. Így az egyik TV -n biztos ki kell takarni.
Például a távirányítón a ki- és bekapcsoló kizárólag az IR -en kommunikál. CX -en is elvileg a pirosan világító LED -nél (TV -n) van az IR.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Celtis
üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Megoldás: ne futtas teszt videót.
Teljesen jogos, a családot is kezdem már fárasztani...
Az elszíneződéssel kapcsolatban, a telefonomba elég alap kamera van, az istenért nem tudtam normális képet készíteni, vagy fehérnek látszott a sárga, vagy nagyon zöldesnek.
Nem vészes a dolog, lehet hogy van a panelbe egy kis felhősödés, és ezt miatt látom zöldes árnyalatúnak, a fene tudja.
Még egyszer köszi. -
zsistvan7
kezdő
Sziasztok.
Az alábbi furcsaságot tapasztaltam egy LG 65C3-nál, másfél hete lett vásárolva.
Végig futtattam Vhiktor fórumtárs panelellenőrző videóját, külön köszönet neki, meg a beállítós videóért is, nagyon profi lett.
Elsőre nem is vettem észre semmi furcsát, rendben volt minden, majd amikor másodjára néztem akkor láttam hogy a sárga színnél (az összes többi szín oké volt), a képernyő jobb oldalán egy zöld csík, a bal oldalán pedig egy piros csík van, kb. 1 pixel széles, olyan mintha egyik oldal a zöld a másikon meg piros maradt volna ki a „keverésből”.
Na mondom frankó, fel is ment a vérnyomásom :)
Készítettem több méretben teljesen sárga png képeket rgb(255, 255, 0), a 3840x2160 méretű képen ugyanúgy megvolt ez a hiba, viszont a 1920x1080 méretű képen a legnagyobb meglepetésemre a képpel együtt vándorolt a széleken a csík, tehát mindig a sárga terület szélén volt, akkor is ha a kép nem töltötte ki a képernyőt.
Ekkor megpróbáltam a korábban említett videót 4:3-ban lejátszani, ott szintén látszottak a csíkok, csak most nem a képernyő szélén voltak, hanem a sárga terület szélén.
Hozzáteszem hogy normál használat mellett semmi nem látszik ebből a hibából, tökéletes a tv képe.
A kép mozgatást próbáltam kikapcsoltam (oled védelem), de nem hozott változást, egyébként semmilyen kép "javító" funkció nincs bekapcsolva.Van esetleg valakinek ötlete hogy mi okozhatja ezt? Nagyon megköszönném.
Mellékeltem egy képet az egyik oldalról, a zöld csíkról.
Még egy kérdésem lenne, amikor a sárga képek teljes képernyőre vannak kirakva, akkor lesz nekik egy enyhez zöldes árnyalatuk, de csak akkor, ha nem tölti ki a képernyőt teljesen a kép akkor teljesen sárga, a Simpson család teszt is rendben van.
Ezt az ABL okozhatja? -
Haart
addikt
Van egy CX illetve egy C2-es tv-m egymástól kb 3 méterre.
A problémám az hogy egyik távjával ki be kapcsolgatom a másikat akaratlanul.
Nincs valami megoldás erre hogy két egymás melletti tv ne vegye ugyanazon távirányító jelét? Txh
-
ricsip
addikt
válasz
tothbe
üzenetére
Ott egyedül az lehet még a veszély, h. a kültéri optikai szál egy acél merevítő vezető szálhoz kötve jön be a lakásba. Az ugyan nem megy végig az eszközig, előtte oár centivel lecsippantja a szerelő mikor beköti az optikát, de ha van a közelben bármi fém amihez hozzáérhet, akkor azon is bejöhet a lakásba a villám.
-
tothbe
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Igen, ilyenbe már én is futottam bele sajna. Szerencsére csak a saját router egyik portja bánta a szolgáltatói kábelmodemen túl. Erre tényleg jó lehet az optika is(erre még nem is gondoltam, kösz az ötletet), bár léteznek galvanikus leválasztó védelmek is kb az összes kábel típushoz, azokkal is meg lehet oldani.
-
boborján2
senior tag
Sem a dvb-c -t sem az iptv multicast adatfolyamának nem számít mennyi user van a túloldalon.
Nézheti 1 ember vagy egy ország is egyszerre.
Csak az számít mennyi adatot (tv adást)kell a végpontig kiküldeni.A diginél elvileg valami gerinchálózatos spórolás megy (vagyis utoljára ezt olvastam valahol).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Ilyen esetben kockásodást, szétesést általában a kábel, vagy másik kábel/eszköz szokott okozni. Vagy antenna elosztó.
Nálam a nappaliban egymás mellett van 2 TV. Ha nem rendezem el rendesen a kábelt, akkor nekem is kockásodik minimum az egyik TV -n.
Szerk.:
Már ha jól értelmezem amit írtál. Tehát 2 TV van és az egyiken csinálja. -
-
tothbe
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Bár igaz, amit írsz, de mégsem teljesen. Minden egyes konverzió vagy időveszteséggel jár vagy pedig valamilyen szintű adatveszteséggel. Illetve általában ezen kettő valamilyen kombinációjával. Tehát rövid távon is létezik az a mennyiségű illetve minőségű konverzió, ami igenis befolyásolhatja a használatot.
Arról már nem is beszélve, hogy minden ilyen konverziós pont egy plusz hibalehetőséget visz az egyenletbe, amit aztán kereshetsz, hogy melyik résznek melyik eleme lett hibás. -
apszi
őstag
válasz
Daszkalosz19
üzenetére
A jobb tv jobban kihozza a hibákat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Daszkalosz19
üzenetére
Az én elvárásom mindig ,hogy összeségében egy TV n minden jól nézzen ki ,sajnos ezt nem minden gyártó tudja teljesíteni.
-
paatrick
őstag
válasz
ricsip
üzenetére
Na akkor álljon itt az év eleji tapasztalat. Elköltöztem, az új helyen digi optika jött be a lakásba, nekem előtte Vodafone volt koaxon, így ezt akartam újrakötni. Jön is a vodás fiú bekötni, keressük miafranc nincs sehol a kábel. Na a lakáson kívül feljött egy mindenes koax majd ott valami doboz átalakította digi optikára és az jött be a lakásba, ami belement egy átalakítóba a lakáson belül és kijött belőle a koax meg a net kábel amit beledugsz a TV-be. Ennyit az optikáról

Vodafone ugyanazon a mindenes koaxon jön, kártyával használom.
Jó minőségű csatornák: Film+ HD, RTL 3, AMC HD, az összes sport (spíler1-2, sport1-2, aréna, match4)Többi már sokszor látványosan gyengébb vagy tömörített DE A REKLÁM AZ KURVAÉLES 8K, a nem HD csatornák meg jajj

-
boborján2
senior tag
Trékom is jó lehetne. Optikán és koaxon simán fentebb lehetne húzni a bitrátát.
Csak mivel országosan ugyanazt a multicast streamet kapja mindenki, ezért a DSL miatt alacsonyan kell tartani.
+állítólag régi f0s encodereket használnak
VAGY
Ha kivezetnék végleg a régi iptv csomagokat a régi boxokkal és helyette mindenki telekom tv-t kapna droid h265 boxokkal, akkor mehetne a h265 tömörítés és ugyanezzel a bitrátával látványosat javulhatna.
Az meg csak hab lenne a tortán, hogy a droidos boxuk a megjelenése óta egy raklap sz... és még több embert tennének az idegosztályra.

Amíg nem tanulnak meg szoftvert fejleszteni vagy pénzt áldozni erre , addig ez ilyen marad.
-
ricsip
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
A digi kábeltv (dvb-c) addig teljesen jó minőségű volt, amíg meg nem vette őket a 4ig. Ezután valamikor 2022 végén vagy 2023 eleje környékén egyik napról a másikra le nem csapták az összes csatorna bitrate-jét látványosan. Előtte az SD csatornák is nézhetőek voltak, a HD csatornák pedig kifejezetten szép képet adtak. Láttam családban telekom iptv-t is évekig. Hiába optikán jött a lakásba, agyontömörített kockásodó fos volt szinte minden csatorna. De a magyar proliknak jó volt ez is, nem voltak érte tüntetések a telekom székház előtt. Így mikor a 4ig kezébe került a gyeplő, ők is megjátszották ugyanezt pár hónap alatt. Most a digi HD adásai is ugyanilyen low bitrate-es kockásodó szarok lettek, mint a telekom iptv hulladék. Így kell szétbaszni azt ami régen valóban, számszerűleg kimutathatóan minőségibb volt.
-
cs.zs.
veterán
Gyerekcipőben jár a magyar (műholdas) TV-zés. Hiába vannak fullHD adások, ha rendszerint ronggyá vannak tömörítve .
120 cm parabolával nézek Digit, UPC-t, mindent ami fent van. Svéd-Norvég adásokat is látok, azok sokkal szebbek, kevésbé szemcsések, kevésbé kockásak, kevésbé moslékok.
Mellettük a magyar-román-szlovák UPC-n tényleg kb az látszik hogy "jó az ide..."
Telekom és egyéb kábelesekről nem tudok nyilatkozni, nincs olyanom, nem ismerem. -
nikos21
aktív tag
válasz
Daszkalosz19
üzenetére
Nekem az MM ben az eladóval meg pont azt mondta, hogy jobb a s90c nek a fel skálázása mint a Lg nek. Én is ebben a típusban gondolkozom Lg után mert az eladók is jókat mondanak de minél többet olvasok itt a fórumban annál jobban elbizonytalanodom.
s90c vs c2 -
ρσгτσ
addikt
válasz
Daszkalosz19
üzenetére
Samsung S90C OLED Calibration Settings
Van ami persze egyéni ízlés kérdése. Pl. sharpness, color, motion setting...stb. Nekem LG OLED van mellette. Ahhoz hasonlóan állítottam be, csak nyilván nagyobb fényerővel.
Egyébként régebbi FHD TV valószínű amúgy is alkalmasabb lesz szimpla TV adásokra, de ha nem tetszik érdemes másik készüléket választani.
-
szkutyi
addikt
válasz
Daszkalosz19
üzenetére
Na várj!
"Nem a víz a hibás ha a hal nem tud úszni!"
Ha egy rakat szar jel jön ki a Telekom boxból, akkor abból várat építeni nehéz...a fullhd LED tv-d képe lehet szert szebb mert az egy 6eves fullhd!ellenben ez egy 4k oled,
Ha tv adásra kell tv, feleslegesen vetted a tv-t, vehetsz lg-t sony-t panasonic-ot, hellyel közzel ez lessz!.
Állítsd be helyesen az oledet, csapass fel youtube-ra és tegyél be egy valóe 4k hdr anyagot! -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Daszkalosz19
üzenetére
Ismerős érzés ,
Hol vetted és hány napos elállás volt? -
Daszkalosz19
aktív tag
Sziasztok!
Karácsony előtt vettem egy samsung s90c oled tv-t a nappaliba. Hát mint mondjak. Egy rakás szar! A hálószobában lévő 6 éves samsung fhd képe szebb mint az oled-é. Próbáltam állítgatni de akkor sem jobb. Telekomos modem van. Ott is próbáltam állítani de semmi javulás.
Valaki tud segíteni?
Mi a répát csináljak? -
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Erre írtam hogy nem tudod összevetni a HDR-t a DV vel két eltérő Tv-n , főleg hogy az egyik nem is támogatja azt, mert nem tudod mit kellene látnod és mit nem .
Én ezért kalibráltattam..
A HDR-t tudod összevetni a HDR -rel a Ti esetetekben ha meg öszenézed a C1 Dovival a Samu HDR-t azzal mit nyersz? ott azt nem tudod a Samsungon milyen lenne az. Ezért haragszom rájuk, amiért nem lépnek ez irányban.
A DV lényege nem az hogy láss mindent is, ezért írom a fentit...hanem a dinamikus metaadatok amik akár jelenetenként változtatják az összképet. Egy olyan TV-n mint a tied vagy egy G3, A95, hatalmas előrelépés lenne néhány BR UHD Dovi film , ebben biztos vagyok.
Amúgy vannak pocsék Dovi és remek statikus HDR filmek, pl Mátrix is az utóbbi. -
Sasi001
őstag
Ezt írta
”Töltsd le Apokalipszis Most Final cut verziót 4K DV változatban nkórról. A film legvégén van az a jelenet, mikor jön ki Martin Sheen a koromsötétben a kőtemplomból és várják a bennszülöttek. Natúr HDR10-ben nálam C1-en kb. semmi sem látszik a sötétben. Ha meg bekapcsoltam a DV-t, teljesen jól kivehető volt a sötétben is minden.”
Ezért írtam, hogy ne a saját tévéjén hasonlítsa össze a két képmódot. Ugyanolyan jó HDR-ben a Samsung képe mint nála a DV. Nála ugyanazon a tv-n értelemszerűen gyengébb lesz a HDR. -
válasz
Sasi001
üzenetére
Én elolvastam .
Sajnos megint te nem értelmezted mit írt meg amit te írtál azt sem..... Azt írta hogy ha Doviban nézte azt a filmet látott olyan részleteket amiket HDR ben nem, ugyan azon a Tv-n te meg jössz azzal hogy .
"Ne ugyanazon a tévén nézd a különbséget HDR meg DV között"Esetleg azt akartad írni hogy ne ugyan azon a TV-n nézze meg a HDR-t és a HDR-t ,mert úgy lenne értelme annak ,amire gondolsz, hogy a te tvden a HDR jobban nézne ki ,ami valószínűleg igaz is. Erre írtam, hogy a Dolby Vision is...
Nem az első ilyen jellegű vita veled... -
Sasi001
őstag
Miről beszélsz? dropi Idézem: Netflixet néztem. Amúgy korábban itt is írta más is, akinek szintén ez volt a dilemmája, hogy kb ha nincs egymás mellett a két tévé nem venni észre. Nálam egymás mellett volt, és úgysem nagyon. Posztoltam ide összehasonlító képeket szombaton este.”
Erre volt egy válasz ricsip-től amire válaszoltam. Olvasd el mielőtt hozzászólsz. -
válasz
Sasi001
üzenetére
Ez nem LG DV meg Samsung HDR, ilyen nem létezik. Nem erről volt szó. Ez egy bugyutaság amit írtál.
Egy Dolby visison anyagnál lehet hogy pont nem látod azt amit amúgy sasungon igen a HDR nél , mert így akarták- bekalibrált Tv-n sötétített szobában kell összevetni a kettőt egy értelmes anyagga ugyan azon a Tv-n..
nagyon sokszor a Dovi sötétebb és részleteket kevesebbet látsz,a fényes jelentetek meg kijönnek jobbanm meg fordítva is, mert így van felvéve.
Ezek nem számottevő különbségek ,de van akinek számít. -
válasz
Sasi001
üzenetére
Nem támadásnak írom az alábbiakat vagy VS vita indításnak újra...
Igazából akkor előny hogy nincs DV...
Engedjük már ezt el. Valaminek a hiánya az nem előny.
Van értelme a DV nek sokadszor írom le.
Nézd meg egy értelmes Bluray lemezen, kalibrált TV-n,ahol kikapcsolod a Dovi-t meg vissza. Éppen ugyan azon a Tv-n van értelme ezt megnézni, ami tudja a szabványt és ki is tudod rajt az kapcsolni. Ha kikapcsolod sima HDR-t kapsz ,mint te. A te TVden a Dovi is jobban nézne ki a színfényerő miatt attól függetlenül, hogy te látod ott azt a jelenetben a részleteket,mert a statkus HDR sokszor ugyan oda van átlagosan kalibrálva mint a Dovi Dinamikusan , pár jelenetnél látható ez a különbség.( és nem feltétlenül kellene látszódia annak ami látszik ez alényege amúgy.) nem számottevő ez tény...
Megértem ha neked és általában a Samsungosoknak nem hiányzik kb ennyi,de még nem láttad hogy nézne ki ugyan az jó minőségű tartalom ott. próbáld ki Bluray lemezzel , HDR10+ be és ki ( nem tudom i lehet e kapcsolni)mondjuk az Alita egy sikátoros esti jelenetében vagy a WW ben. ha jól látom 2023 ban öszesen kettő darab Bluray UHD jelent meg HDR10+ támogatással. Jó lenne ha Samsung is lépne a Dovi irányába mert a HDR10+ nem létezik igazából... -
ricsip
addikt
Töltsd le Apokalipszis Most Final cut verziót 4K DV változatban nkórról. A film legvégén van az a jelenet, mikor jön ki Martin Sheen a koromsötétben a kőtemplomból és várják a bennszülöttek. Natúr HDR10-ben nálam C1-en kb. semmi sem látszik a sötétben. Ha meg bekapcsoltam a DV-t, teljesen jól kivehető volt a sötétben is minden.
Nyilván filmje válogatja, és világos jeleneteknél kb. soha nem fogod észrevenni, de sötétben van ahol lesz látható különbség. Persze valóban csak nüansznyi.
Meg hát igazából aki a 480p-s xvid-et (vagy agyontömörített IPTV-DVBC szar SD csatornákat) is megnézi a 77-es oled-en, annak nyilván nincs miről beszélni. -
boborján2
senior tag
Nekem miniled van. (Tcl 65C835)
Ugyanaz az anyag,ugyanazon a tv-n , pl. az új napoleon film , összehasonlítva hdr és dv -ben , kis túlzással ég és föld, ami leginkább a sötét(ebb) jeleneteknél látszik igazán.Nem gondoltam volna hogy oleden ennyire nincs különbség a két szabvány között.
-
-
dropi
senior tag
Volt 806, korábban, azzal valóban elégedett voltam. Lehet, hogy ezt meg is nézem, a Telekomnál van 718 436-ért. De Philipseket nem követem annyira, ez fényerőben nagyon elmarad a C2-től mondjuk? Az nekem elég lenne, nem kell a Samsung fényereje. Bár egy dologban biztosan jobb a Samsung a tapasztalatok alapján: Tudok játszani a Tomb Raiderrel delelőtt 10-kor is (délkeleti tájolású nappali, L alakban üveggel a tévé mellett)

undercover : Tettem ki képet, ahogy egymás mellett van a két tévé, és akkor mindent kiprobáltam. A mozgás megjelenítésen az interpolációt értem, amit én mindig minden tévémen maxra nyomok fel, én így szeretem. És azt vettem észre, hogy a Samsung ebben sokkal jobban elmarad a C2-től. De igaz ez a youtube-ra is nálam.
-
cs.zs.
veterán
Egymás mellett megnézve/meghallgatva lehetne igazán jól dönteni.
Mindenki választhatna saját ízlés/preferencia szerint.A fényerő meg becsapós. Ebben a kategóriában már a legkisebb fényerejű is bőségesen elég.
Én marhául világosítok. LG 55C31LA
Haveromom átjött, megnézte, neki ez sok, bántja a szemét.
Jelenleg Fekete fényerő 100/ kb 65, Oled pixelek fényereje 100/80-85.
Ha a redőnyt leengedem, ez mehet lejjebb.
Ha átmegyek hozzá, az övé full sötét, egy sötétebb ruha csak egy sötét folt. Neki úgy a jó. Nem vagyunk egyformák.Én elhiszem, hogy a Samsung meg a Sony mégnagyobb fényerőt tud. Miért ne tudhatna?
Sokszor úgy tűnik egy-egy megfogalmazásból, hogy az LG kevés lehet.
Nem az . -
undercover
őstag
Arra gondolsz, hogy a vodafone setboxból jövő sima TV csatornák szebbek voltak LG-n? Mert abban talán egy picit jobb a Samsung.
Viszont szerintem ha streamingen rendes 4k hdr tartalmakat nézzel ott nem kéne lennie ilyen különbségnek, valamint játékra is elvileg jobb a Samsung.
Vagy nem értem mi a gond a Samsung mozgásmegjelenítéssel? Ez minden tartalmat érint?
-
dropi
senior tag
válasz
jesszjessz
üzenetére
Megmondom őszintén, én szeretem a fényerőt meg a színeket, de nekem nem jött be eddig az S90C, hiába tolom minden mozgásjavítót maxra, még mindig látom a mini kis ugrálásokat, az LG-nél pl ugyanannál a Voda set-tob-boxbol érkező jelnél maxra véve a smooth motiont, ezerszer simább volt a képe. Ez pl nagyon zavar benne. A menü mindkettőnél pont ugyanannyira szar, csak a Samsungon kevesebb dolgot tudsz állítgatni, de egy androidtól olyan szinten vannak lemaradva mindketten, hogy azt le se lehet írni. A távirányító viszont ezerszer jobb a Samsungnál.
Viszont, ami fontos, a DV hiányától nagyon féltem, de kb észrevehetetlen a különbség LG C2-n DV-ben ugyanaz, mint az S90C-n HDR-ben. Most filózom, hogy visszaküldjem, de igazan versenyképes androidos OLED meg nincs se a Telekomnal se a Vodanal
-
cs.zs.
veterán
válasz
Zen Master
üzenetére
Akkor fordul elő ilyesmi, amikor korábbi beszerzéskor (régebbi széria) magasabb volt az Eur/Huf árfolyam, és valóban drágábban vették meg az adott boltok.
pl az Iphone 14 Pro 128GB 2022 őszén 70-80.000 Ft-tal többe került, mint 2023 őszén a 15 Pro 128GB.Nem akarnak minusszal kiszállni a sztoriból, valaki meg majd úgyis ráharap.
-
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
Az LG 55C21LA miért drágàbb, mint a C31LA? -
cs.zs.
veterán
válasz
ricsko72
üzenetére
Mindenkinek más a jó, nem vagyunk egyformák,
csak egy ötlet volt, hátha passzol az egyik neked is.
(Telefon, laptop, TV, bármi)
Örülök, ha valóban besikerül valamelyik.
Én mindenképp LG OLED-et akartam, végignyálaztam az internetet, itt volt a legolcsóbb.
A kiszállítással full hadilábon álltak, nem tudta a jobb kéz hogy hol is van a bal, de végül Karácsonyra ideért.
Hétfői napon rendeltem, már akkor megmondták, hogy nagy csomag, más szabályok, lassabb. Péntek vagy hétfő. Csütörtökön újra telefonáltam, érdeklődtem, válasz ugyanaz: holnap péntek, vagy hétfő. Erre a 2 napra ellőttem a 2 utolsó szabimat, a cégnél mindent át kellett variálni, anyukám biztosan csuklott, úgyhogy a csomag magabiztosan megérkezett a kettő között, SZOMBATON.
Na akkor csuklott a Telekomnál is mindenki, pedig ugye ez egy happyend
-
ricsko72
tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
Ezen most elgondolkodtam. Köszönöm az infót. Ha jól olvastam még az 5 év panel gar is megvan náluk.
Az alapvetés ugye a 300-on belül maradni és abba az összegbe 55" méretben a TLC miniLed 55C805-öt javasolták. Láttam mostanában 170 centi körüli LG ledet és azt vettem észre, hogy a felskálázott adásnál a nagyobb méretű mozgó dolgok kissé mintha laggoltak volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem elvileg csütörtökön érkezik egy 65-ös példány, egy 55-ös QN90B-t vált, az megy a másik szobába
Remélhetőleg játékra nem fogok benne csalódni
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor