-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ronam #110005 üzenetére
Ha jól működik minden akkor az automatikus jó. De van amikor nem működik jól. Ezért a legjobb egyformára állítani a forrás és a megjelenítő oldalon. Tehát vagy mindkettő limited vagy mindkettő full.
És vannak az extrém esetek amikor mindkettő mondjuk limitedre van állítva, de a megjelenítőnel mégsem limited a limuted, hanem éppen full, de ez ritka. Ekkor megvan cserélve a 2 beállítás. Projektoroknál bizonyos márkával előfordulhat.
Vannak megjelenítők amiken nem is lehet ezt állítani.
Az esetek 99%ban elég azt megjegyezni, hogy ha Pcvel használod akkor minden full, más esetben meg limited.A lényeg, hogy ne legyenek keverve.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Ronam #106872 üzenetére
ők sajnos azt sem tudták megmondani anno hogy a tv adást miért HDR-ben küldi a tv-re..illetve megkérdezték hogy hát miért baj az? hiszen élénkebbek a színek stb..ennek örülnöm kéne. Mondtam hogy örülnék is, csak sajnos Magyarországon egy tv csatorna sem HDR..nincs bennük fényértékre stb dolgokra vonatkozó metaadat, így a box fals jelet továbbít a tv-re. Hát szerintük a box rendben van, jól működik, a tv-m beállításaiban nézzek szét. Ott el is engedtem az ügyfélszolgálatos dolgokat. Azóta szerencsére kapott frissítést a box és át lehet kapcsolni adaptív HDR-re hogy csak tényleges HDR jel esetén aktiválódjon. Szóval az hogy ők nem tudnak ilyenről..nem meglepő. Vélhetően egyikük sem használ a boxon semmilyen lejátszó alkalmazást. Így fogalmuk sincs sajnos a box szoftveres dolgairól.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ronam #103544 üzenetére
Monjduk nézettségért?
Egy normális mérést nem láttam a vidóban, ráadásul valószinűleg nem hitelesített műszerrel ment az egész ami ki tudja mennyire pontosan mér (fénysűrűséget sem), szóval ennyit ér a videó. Lehet nem is mért semmit csak a netről szedett képeket.Illetve ami nagyon fontos, ha nagyon akarom akkor én is tudok többet mérni bármelyik fw-el, csak sok ideig kint kell hagyni a 10% ablak mintát és emelkedni fog a fánysűrűség egy ideig, ami ugye megint manipuláció....... Arról nem is beszélve ha nem D65 mellett mérik és még sorolhatnám, de felesleges.
Én a csúcsfénysűrűséget mindig úgy adom meg, hogy amint kikerült a 100% fehér az első mérés alpján. Sony olednél gyakran megfiygelhető, hogy ilyenkor jóval kevesebb nitet, tud, kell neki vagy 20-30 sec mire eléri azt amit tud, ami szívás, mert valós tartalmaknál soha nem fogja elérni azt a szintet, mert egy egy fényes jelenet sokszor csak pár pillantig tart.
+50 nitet ekkora fénysűrűség mellet észre sem veszel.
Illetve az oled panel rohadt instabil nagy fénysűrűség mellett -> össze vissza ingadozik a fénysűrűség, szóval lehet trükközni.
-
válasz
Ronam #102993 üzenetére
Ma bejelentettem lg-nél a képernyővédő hiányát, rögzítették a panaszom, azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy nem bug, szándékos, kérdeztem, hogy miért csinálták, nem mondott semmit, kérdeztem, hogy nincs véleményé - azt mondta, hogy van, de nem mondhatja el mert rögzítik a beszélgetést. Ezzel mindent elmondott...
Jelentse be mindenki, akkor talán visszacsinálják.
Egyre jobban utálom az lg-t
-
-
Vhiktor
Topikgazda
De ő nem az aki a videóban szerepel igaz?
Kérdés mivel és hogyan mért. Viszont Ő a game modrol beszél nem a film modokrol.Egy biztos hogy soha nem mértem s95b esetben 1000 nit felett kalibraltan, meg alatta sem. Általában hajszál pontosan 1000 nit. Legalábbis nen emlékszem magasabbra.
-
wiggen123
senior tag
Én első körben azt hittem user error, mikor olvastam valami fórumon,vagy redditen, mivel javasolt fw frissítés után gyári resetet csinálni. De a linkelt videon lévő tesztelő srácrol nem nézem ki, hogy ilyesmi hibát vétene.
Tetszik amúgy az S90C, de nem bízom a samuban. Max 2 évesen, jövő karácsony előtt elpasszolom, ha tudom és veszek egy sony-t, vagy LG-t. -
Sasi001
senior tag
Fényerőben akkor sincs hiány, hogy minden fw-nél csökken ahogy írják az nem igaz. Fordítva váltottunk emlékszem, én Lg-ről samsungra. Azért az Lg-nél is vannak gondok. A panel rothadást pl. elvileg kiküszöbölték a c1-nél mégis ha utánna nézel már a 2 sorozat is ezzel küszködik. Jövőre kiváncsi leszek a hármas sorozatra. Ez inkább gond. Egyszerűen nem bírják rendesen lezárni a panelt. Visszatérve a két tévére van a családban G3 őszintén mondom, számomra nem jobb. Játékhoz nem tudok hozzá szólni mert nem játszok a tv-n.
-
Quadgame94
őstag
Facebook nem nevetséges. Én az elmúlt három évben ott sokkal de sokkal több mindent adtam el mint itt aprón. Monitortól kezdve, telefonon át. Már nem 29 hanem vagy 60 pozitívnak kéne lennie, ha itt adom el.
Apró lett szerintem kicsit gyengébb. Alig hallanak róla emberek kb. én ajánlom mindenkinek a környezetemben. -
Vhiktor
Topikgazda
G3 youtube tesztemben benne van. De hogy fair legyek, hozzátenném, hogy amikor LG teszt tvt kapok, azok érdekes módon mindig meglepően jók gyárilag, amikor meg bolti darabbal találkozom az már nem hozza azt a szintet.
De hamarosan kalibrálok egy bolti darabot, arról majd megsoztom, az lesz inkább a valóság. -
szkutyi
addikt
Megvan a teszt!
Határozottan világosabb, sőt részletesebb a külső média lejatszón!(gondoltam arra is hogy ez a hirtelen pause miatt lehetséges, de 100 pause után ezt cafoltam)
Talán ezt a chroma okozhatja...ami fontos! Mindkét lejatszó esetében kalibralt kepmód, ugyan azok a beállítások, és semmi kepjavito funkció nem volt bekapcsolva!a telefon kamerája fix beállításokkal volt használva. Mindkét lejatszón dolby visionban indult el a film.
Itt vannak a képek: [kép] [kép] -
szkutyi
addikt
Hu akkor megpróbálom leírni...
Vannak fent a viragboltban hibrid realse...az azt jelenti hogy hdr alapsáv és dovi rpu rajta van...ezek mkv formatumuak..na ezt a c3 hdrben fogja vinni..ha át muxolod ts-be, akkor dolby visionba viszi DE RPU NELKUL. Azaz mint egy hdr...
Tsbol és mp4bol tudja vinni a dolby visiont, de hibásan!vagy nem használja az rpu-t vagy lilás ... -
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
Figyelj.en is egy hónapja mar hogy össze raktam a rendszert mindent felepitettem plexre...aztán most elővettem zidoot, rájöttem hogy lehet gyorsan váltani a két bemenet.kozott(plex-zidoo) na így ledobbentem...zidoo után olyan kontraszttslan, fatyolosnak tűnt,kevesebb fényerővel.. pedig mocskos jól néz ki a plex is....
Mit gondoltok jó kedvemből csinálom ezeket a teszteket?nem, a legjobbat akarom.itthon, és megosztom veletek is a tapasztalatomkép: [kép] [kép]
-
torma1981
veterán
Háát jó pát YT vidón nagyon látszik mind a fényerő, mind a szín csökkenés ahogy állítgatott a módok között. Eléggé látványos volt. FMM módban sokkal jobb színek, fényerő volt. Nem véletlen, hogy észrevették mások is a game mód lebutítását.
És persze nem kalibrált állapotot mondom hanem a gyárit.
-
torma1981
veterán
Redditen is ezt írták. Sokan használják FMM módban. Nem nőt annyira meg a lag. Hacsak nem valaki hardcore gamer.
Akkor ezek szerint jó volt nálad. Én most nagyon filózok a S90C/S95C vs G3 között. Múltkor leírtam az előnyöket, hátrányokat. Igazából annyi, hogy a Samsung is tudja a G-sync-t probléma nélkül. Ott annyi, hogy nincs DV és DTS támogatás.
De jóval olcsóbb mint a G3-rom. Samsung garancia a kérdéses még. Valakinek semmi baja vele más panaszkodik. LG hiába több a garancia igénylés (ugye sokkal több van belőle mint Samsung. Nagy számok törvénye.) mindig rugalmasak. Kivéve pár esetet amit itt olvasunk, de az a helyi szerviz/szerelő túlbuzgósága. Kell írni az ügyfélszolgálatnak, mindjárt intézkednek.Azért nehéz kérdés na.
-
ρσгτσ
addikt
Mondjuk ez eléggé egyén függő. Meg az sem mindegy milyen játékkal tolja.
Van aki szerint tök jó a 30 FPS OLED -en, van aki meg rákapcsolja a képjavító funkciókat is gaming közben, és azt mondja semmi gond vele. Van akinek meg az sem tűnik fel, hogy csúszik a hang, ha TV -n keresztül megy a BT füles.
Nehéz ebben igazságot tenni, ha ennyire egyénileg nézzük.
Az viszont tény, hogy az input lag nagyobb lesz game mode -on kívül.
A képi megjelenést lehet kalibrálni, a fényerő már lehet probléma. Attól függ milyen körülmények között játszik.
-
hunspikey
őstag
Nem, itt ezek után nem lesz fw update az 100%
Azoknak akik nem annyira otthonosan mozognak az IT oldalon.
Szóval van általában egy router nevű dobozka valahol a kecóban - általában ahol az internet kábel beérkezik.
Ennek a routernek van egy belső hálózatról elérhető webes menedzsment felülete, itt lehet konfigurálni. Aki saját routerrel megy annak nyilván van tudása, nem kell elolvasnia.
A belső hálózat azt jelenti, hogy a házon belüli eszközök akik vagy kábellel, vagy wifin keresztük kapcsolódnak a routerhez és azért hívjuk belső hálózatnak, mert a router nem más mint egy kommunikációs csomag továbbító az internet felé, oly módon, hogy belső eszközökről érezett kérelmekre bekér a kinti internetes világban lévő kiszolgálóktól kommunikációs csomagokat és ezeket visszaküldi a belső oldali eszköznek és csak neki. Mindeközben a kintről érkező kéréseket (melynek nincs belső kérelme, vagy nincs rá port továbbítási szabály) automatikusan elutasítja.
Minden routerben van, illetve kéne, legyen - úgynevezett URL filtering, ezt általában az un. access control menüpont alá teszik.
Keresd meg és itt vedd fel a két említett címet azaz URL-t.
A routered menedzsment felületét a router belső oldali IP címének webböngészős hívásával éred el. Ha erről fogalmad sincs, akkor szimplán windows-on nyiss egy cmd ablakot és írd be IPCONFIG, nyomjd entert és keresd meg a "default gateway" IP címét az internethez kapcsolt hálózati csatolód alatt. Általában minden ilyen home router C osztályos IP címet használ a 192.168.1.x tartománnyal, és itt általában a GW azaz az átjáró (maga a router) címe a 192.168.1.1 szokott lenni (ritkán 192.168.1.254)
Jó játékot kívánok
-
hunspikey
őstag
Hiába kapcsolod ki az auto frissítést minden egyes alkalommal TV bekapcs után felugrik a kérdés, "új szoftver.. bla bla" elég csak egyszer mellé nyomni, vagy asszony, vagy gyerek, vagy akárki egyszer csak hidd el véletlen igen-t fog válaszolni, hiszen minden alkalommal megkérdezi kikapcsolhatatlan módon. Ezért kell tiltani az update szervereket, mert így rá akar nézni, de nem lát semmit
-
Oneil85
csendes tag
Igen valószínű. De így is megrendeltem. Normálisabb üzletekben 930e ft magasságában van az ára, azért ez a 810e ft érezhetően olcsóbb. Így már szóba se jöhet a sony, de még a samsung is +2 év garral is drágább jóval. Mert arra ugye nincs 5 év panel garancia.
Köszi lala666 az ötletet.
-
Yodamest
veterán
Nincs értelme a regelésnek és igen ott 24 hónapot ír mindenre ezt figyeltem már én is, ha csak random rámész egy drágább tv adatlapjára ott is. Gondolom ez valami ilyen tök általános default érték és csak tájékoztatás jelleggel van feltüntetve, nyilván nem számolnak az értékhatárokkal és prémium garanciákkal ott.
-
Yodamest
veterán
Én a S90C mindenkori árából indulnék ki elsődlegesen, mert az az ellenfele. Most annak a minimál árát figyelembe véve szerintem azért egy 3 kilóért meg lehetne próbálni eladni, mert úgy még pont annyi a difkó, hogy lehet olyan akinek megéri az a -150K.
Aztán ha BF miatt tovább nőnek az árak fokozatosan, akkor valaki biztos rá fog ugrani annyiért.
-
kazmerr
aktív tag
Bevallom régről ismertem csak a plexet, és alapból ráz tőle a hideg. Utolsó emlékem, hogy 4kHDR-ért még fizetni kell, és ez nem ma volt. Reggel kolléga kv mellett felvilágosított, hogy most már érdemes lenne kipróbálni, mert ingyenesen is jó, és jó tapasztalatai vannak vele hosszútávon 4k hdr tartalommal is. Ránézek majd ha odajutok
-
bigdigit
addikt
Miután megvettem életem első oled tv-jét döbbentem rá életem legrosszabb vásárlása volt anyagilag. Jó esetben 5-10 év között annyi neki. Ha egy aránylag drága és ugye egyben nagy mérettel számolunk az évi 200 bukó. Ráadásul maradvány értékre kicsi az esély mert kuka lesz. Én biztos nem vennék kéz alól oledet az biztos.
-
bigdigit
addikt
[link] de van ott olcsóbb fajta is. Még ismerkedem én is melyik lenne elég nekem. Állítólag az integral 2 is elég. De az ha jól látom csak 1 bemenetes. Persze a tv nem fogja holmi csicsa felirattal kitenni most aztán csodálkozz mert DV megy de az lesz.
projektorokhoz is megfelel.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem jön mindig elő, van amikor beakad. És a legtöbben észre sem veszik.
Lehet azóta javították, nem tudom. Amikor legutóbb találkoztam Samsung tv-vel akkor ott még megvolt a probléma. De nem jön ám ez sűrűn elő.Érdemes minden tv-t néha napján teljesen áramtalanítani pár percre, sok gondot megold
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem, a menuben nem látszik semmi, ott minden jónak tűnik. Egyszerűen SDR tartalomnál lehet látni, hogy nem stimmel valami, túl világos összességében a kép (nem a maximális féynerő nő meg, hanem kicsit kontraszttalan lesz a kép). Nem mindenki veszi észre.
Szóval így lehet lészre venni, meg persze műszerrel mérhető. -
Yodamest
veterán
Nem kell ezt ennyire túlhurrogni, baromi jó tv a S95B és igen minden szoftver update után is baromi jó tv továbbra is. Semmi baj nincs azzal, hogy nem a 1300nit a max fényerő "csak" 1000... gyönyörű képe van. Olyan dolgok miatt problémáznak emberek, amit amúgy lehet észre sem vennének.
Érdekes módon nálam hibátlanul teszi a dolgát, semmi bug, semmi probléma, de nem is bújom naphosszat az update logot, hogy úristen mit variáltak, használom, élvezem, no problem.
-
-
AnonymusX
őstag
Én csak most tévedtem ide a fórumba, eddig nem követtem a Ph-n az Oled topikot, vissza sem olvastam, gondoltam leírom az én tapasztalataimat a jelenlegi Samsung tévémmel kapcsolatban Black Dragonnak, amelyek miatt én nem választanék ismét TV-t a Samsungtól.
Samsung Magyarországnak is igyekeztem jelezni, távolról be is léptek a tévémbe, de a firmware hibákra azt mondták írjak e-mailt. Mondom jó, de mégis hova? Ha a magyar support oldalon írok e-mailt, ugyanide jutok
, a támogatásnak kéne a firmware készítők felé jelezni a panaszt. Letudták az egészet egy gyári visszaállítással, amit ugye csak a szerviz menüből lehet megcsinálni Samsung tévén.
Illetve a megoldás az lenne, hogy ha lehetne lefelé is firmware-t frissíteni (főleg egy bizonyos ideig, ha felhasználó hibát tapasztal). Azt sajnos nem lehet, de akkor kiadhatnák újra a korábbit, mint új verzió, amit a TV el is fogadna. Szóval lenne rá megoldás, mintsem a rosszat tovább toldozgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest