- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Szia! Neked ilyenre cserélték korábban? Egészen jó ára van most.
SD, FHD adások felkonvertálásban melyik a legjobb 55"-es TV? Nekem ez lenne a legfontosabb. Rengeteg SD, FHD anyagom van, TV adásokat is nézünk. Régebben vettem 3db 4K-s TV-t, de az SD, FHD adások jobbak voltak FHD-s TV-n. Gondoltam talán fejlődött már annyit a technika, hogy felskálázva is van olyan jó minőség, mint a mostani FHD-s TV-men. Többnyire nem 4K-s filmeket néznék, csak látom az Amoled telefonon, hogy milyen jó a kontraszt, (még a TV-n halvány adások, pl. valaki Skype-on jelentkezik be, is jól néznek ki a telefonon)ezért vennék Oled TV-t. Samsung is Oled panelt vesz az LG-től, tehát lehet mégis ez a legjobb technológia. -
Archttila
veterán
Azért terjedt el, mert van benne igazság
Pont ez az, hogy nincs...
tenyek vannak, amik (jelen esetben) meresen alapulnak.
Semmivel nem jobb a Pana dobozbol kiveve mint az LG. De a lenyeg az, hogy ez nem fontos. Ha valaki ennel tobbre vagyik akkor kalibraltat. (LG-nel lesz 3D LUT a Pananal nem)gyárilag ilyen jó képbeállítást még soha nem láttam. A fényerőt vettem csak lejjebb. Tökéletes, élethű színek. Van egy kis térhatása is.
Mibol gondolod, hogy nem lattam?
De tudod mit, hiszek neked!
-
AssAssynn
addikt
Nagyon köszönöm a válaszod.
Én is bizonytalan vagyok a használt vásárlást tekintve, azért is kérdeztem meg. Reméltem, hátha olyan választ kapok, hogy "ezek el sem tudnak romlani".
1 év garancia a legtöbb, amit így használtan láttam, de leginkább még annyi sem. Persze az új lenne az igazi, de az ember igyekszik megspórolni, amit lehet. -
Monngoose
aktív tag
Szerintem egyetlen dolog rossz nála, a szeme.
Ha valaki az agyonszaturált youtube videókat is csak élénk módban találja elég színesnek, miközben a normál színteret fakónak látja, annál én a kezdődő szürke hályogot sem zárnám ki.
Egyébként janos666-tal értek egyet, nem kéne állandóan válaszolgatni neki, különben soha nem ér véget ez a saga. -
NYPD
aktív tag
Az a baj, hogy ez pl nem az ügyfélszolgálat volt, ott a kislány nagyon kedves volt és megadta a szerelő közvetlen telefonszámát, és innentől mindent vele beszéltem.. Lehet, hogy nekem hagy ki valamim, de nem értem a két dolog közöt az összefüggést sem (felbontás - van/nincs jel - kábel nem hiszem, hogy szűk keresztmetszet, mert most leszedtem egy 4K 60 HDR Sony Demo videót, és hibátlanul végignézem). Szóval, én itt elengedtem ezt a helyet... Keresek mást. T-nél vettem, ők nem foglalkoznak vele, a Sony ilyen téren elérhetetlen, marad a keresgélés, hogy ki vajon a hivatalos szerviz..
-
-
kisbalazs83
aktív tag
Szia! A Milyen TV-t topicban rainman72 csak viccelődött, miután írtam, hogy oled vs lcd, nanocell ár/érték arányra inkább ott kaphatna kielégítő választ. Itt az OLED az isten.
A beégés napi téma, ahhoz tényleg nem kell sokat keresgélni.
Sok hozzászólást olvastam Tőled. Tisztelet a kitartásért -
Kleroo
veterán
Mikori? Nekem 2016. Lehet másik társaság csinálta nekik. Funból betehetem a képez, kínos módon vicces, hogy minden kivételt képez. Rápróbáltam azért, de már a telefonban is monsták, hogy ha villámkár, akkor nem fognak semmit csinálni... Blöfföltem, hogy fene se tudja...de aztán végül visszamondtam a kárfelméfőt, mert elég könnyű megmondani h túlfesz jellegű baja van.
-
junior19
senior tag
Az, hogy szemre így megállapítani, hogy egy tévének tökéletes a gyári beállítása, elég nagy bátorságra vall. Az egyik baj ezzel, hogy akik kicsit is jártasak a képmegjelenítésben, azok tudják csak, hogy ez szubjektív megállapítás. a többségnek, akinek fogalma sincs, az jön le, hogy tökéletes a gyári beállítása, s az úgy jó, ahogy van.
A korrekt az lenne, ha ez a szemednek, s az ízlésednek szavak benne szerepelnének az írásaidban, s akkor nem lennének ilyen félreértések sem, amire sati reagált.
S így ajánlgatni tévéket a másik topicban, az nálam már a felelőtlenség határa, ezen az sem változtat, ha mindenkinél megjegyzed, hogy nézze meg azért élőben. -
-
Northlorien
tag
Csak a del-koreai modelleket érinti, az európait nem. Érdekes amugy olvasva a fórumot, hogy nem sok pana tulajdonos panaszkodik a készülékére - én sem - LG, illetve Sony tulajok igen, és ugyanez jellemző a külföldi fórumokra. Így egy-masfel hónap után nagyon örülök hogy a pana mellett döntöttem.
-
-
Joshi
titán
Abban igazad van, hogy a szinkronok nem a legjobbak. Viszont az is tény, hogy sokan este moziznak amikor nem nagyon lehet zajongani, ezért a hangosabb effektek miatt halkabbra van téve a hangerő. Na ilyenkor gyakori az, hogy már az eleve halk hangerőnél alig hallani a beszédhangot. Ha valaki 5.1-ben akar filmet nézni az tegye normál hangerőn amikor nem zavar vele senkit. Én pl este 8 után már nem nézek normál hangerőn filmet.
-
cichlid1
tag
Köszi szépen. Mondjuk nekem az állapot 8nál 33 és 31 az érték.
Azt a kettőt vajon miért nem csinálta meg? Mire kell odafigyeljek hogy miníg megcsinálja és ne legyen eltérés? Soha nem áramtalanítom, mikor kikapcsolóm szoktam látni az állapotjelző lámpán (sárga) hogy csinálja. Ilyenkor sosem kapcsolom vissza a tévét. Magyarul nincs ki be kapcsolgatva. Hol a problem? -
salapp
addikt
Ja, mondjuk műszaki áruházban, sokezer lux mellett fakó volt a legjobb plazma képe is. Az újabb lcd meg az oled meg baromira tükröződik, lényeg, hogy otthoni fényviszonyok között milyen.
Amíg még normális, exkluzív szaküzletként működött a Ferenc körúti Panasonic bolt, és volt bődületes választék a tévéikből, addig kellemesen visszafogott fényviszonyok között lehetett nézegetni a készülékeket.
Sajnos ma már mindenképpen haza kell vinni a tévét, hogy eldöntse az ember, jó lesz-e az a konkrét típus neki. -
blader81
csendes tag
Szia! Ugyanez a tv nálam random módra,hetente 1-2 alkalommal internet kapcsolat hibával indul.90% netflix megy,wifi kapcsolattal.valahol olvastam erről a hibáról,megkeresem.ilyenkor tv oldalán kikapcs gomb majd visza és jó minden.Nalad jelentkezik ez a hiba?
Meg is van
[link] -
salapp
addikt
Szia, lehet, korábban már írtad, de használod gyengébb felbontású/kisebb adatmennyiségből felépülő mozgókép megjelenítésére is? (pl. iptv beltéri egység SD és HD adások, felkonvertált eredeti DVD, 720p-1080p youtube videók, max full hd felbontásra képes minőségi médialejátszó, ha van neked, mint pl. Dune ). Ha igen, milyennek írnád le a korábbi Pana plazmád után az élményt két méterről? Köszi
-
renatto
őstag
-
renatto
őstag
Azt 100%-ra ki merem jelenteni, hogy egy elromlott ~650k-s javíthatatlan tévé után, garanciális cserében ha "ugyanolyan készüléket" kell kapnod, akkor a ~450k-s tévé, az simán 200k lehúzás a cég részéről...
Én kivártam volna a régi beragadt panelt és 100-as OLED fényen Nickeoldeon/Duck ment volna még akkor is ha elmegyek 2 hétre nyaralni.... -
Én is örülök, hogy megoldódott. Használd egészséggel a tv-t!
Amúgy irónikus a fogyasztóvédelem hozzáállása. Kiváncsi vagyok, hogy a nagy fogyasztóvédők, mint Daneel, mit szól ehhez. Mármint ahhoz, amit mondtak neked. Innentől már tényleg csak a bíróság lenne, de az idő, pénz és évekig tarthat, így egy pénzvisszavétel már nem éri meg. Nagyon nem. -
dh66e
veterán
Az időt soknak tartom ennek max 2 héten belül le kellett volna záródnia, csak nem képeslapon leveleznek a központtal 2019-ben.
Ami a cserét illeti viszont korrektnek tartom kaptál egy jobb,modernebb új készüléket teljes garival.Ennek így kell működnie.Esetleg az anyagi része miatt jártál volna jobban?
Gondolom akkor is panát vettél volna esetleg más tipust ezért lett volna jobb a csereutalvány?Egyébként igen, nem jó dolog ez még lcd-s időkben éltem meg ezt a hercehurcát egy japán gyártó termékével.Reméltem azóta felgyorsultak már az ilyen folyamatok ,de ezek szerint sajna nem.
-
Pro Koryak
addikt
Nehogy még te kérj elnézést tőlük, mert meg merted őket keresni a hibás tévével.
Ha valami le van írva a törvényben, akkor úgy kell eljárni, nekik is, ez a dolguk, ezt vállalták. Pont.Ha a következő is meghibásodik, akkor is kutya kötelességük megoldani törvényes keretek között, nem úgy, ahogy nekik egyszerűbb.
Ja, amúgy sok sikert!
Aztán csak keményen,az ügyintéző/lengyel nyominger fejével, ha tovább sz.r.kodna.
-
renatto
őstag
Meggyőződésem, hogy a Pana szervízzel van a gond. A Lengyel gyár csak a hibát vizsgálja, bírálja el. Azt hogy neked a Pana panelt cserél, új készüléket ad, pénzt ad vissza nehogy már az LG gyár mondja meg!
Nekem is a Lengyelek döntötték el, hogy a panel hibás és hogy panelcsere lesz, azt már hozza a helyzet, itt ugye, de ezt az itteni LG (BP) dönti el, így azt is ha csereutalvány gazdaságosabb, előnyösebb mindkét félnek... Továbbra is úgy érzem téged félrevezetnek, szépen terelgetnek, Te pedig nem is akarod ezt észrevenni...
-
renatto
őstag
Még a végén Te érzed kellemetlenül magad, mert besz@rt a több mint fél millás tévéjük?! Épp ezért kellene a pénzt kérned és akkor átgondolhatnád, hogy egyáltalán ezzel a céggel kapcsolatban akarsz-e maradni! De ez a Te döntésed, ha neked így jó..
ui: Többször voltam a Kormányhivatalos "fogyvéd" hivatalban és mindig segítettek. Volt hogy levelet írtam nekik a problémámról és felhívtak, majd 10 percig tájékoztatott az ügyintéző a lehetséges kimenetelekről. De volt hogy céges ügyben is segített, pedig az nem az ő hatáskörük.
-
Pro Koryak
addikt
Ha még van rá mód, nincs aláírva semmi, ne hagyd magad!!!
Kérdd vissza a teljes összeget vagy egy 65"-osra csere.
Persze bepróbálkoznak, nekik ez jobban megéri, neked nem.
Jobb tévéd lesz valamivel, de 200e-et buksz.
Csak határozottan, keményen, akár az anyázás szintjéig is eljuthatsz -
renatto
őstag
Ez kb 200k+ ami jelen esetben kb 50% plusz pénz (az ajánlott 55GZ950-hez mérve). Ennél azért én jobban beleállnék. És nem is kellene trógernak lenned, mert csak azt szeretnéd "megkapni, ami jár" a törvény szerint. TE DÖNTESZ! Nem kell elfogadnod az ajánlatukat. Gondolom még nem írtál alá semmit, mert a papírozás a cserénél történik. A helyedben megmondanám nekik, hogy nem igazán tetszik az ajánlat és megkérdeznéd előtte a fogyasztóvédelmet, mit javasolnak ilyen helyzetben... Nem hiszem, hogy ezen a ponton nem adnának egy kedvezzőbb ajánlatot, hogy arra ne kerüljön sor. 200k nem terem minden bokorban, az meg a másik, hogy 660k-t elég kevesen adnak ki tévére...
Ennyit a Panasonic garanciális szervizről.
ui: bár hónapokig nem húzhatják, törekedniük kell a 15 napra, de max 30nap. Inkább vettem volna ~40k-ért egy 32" tévét és "kiültem" volta azt a kis plusz pénzt.
-
daneel_hu
addikt
Te tudod, de egy kis erősködés ha beleférne akkor 65 colos tévéd lenne.
Ha neked nem éri meg a hercehurca - megértem -, de a törvény szerint vissza kellene fizetniük a vásárláskori vételárat.Nincs mit ragozni ezen vagy okoskodni.
A törvény teljesen világosan fogalmaz, teljesen mindegy mit hazudik a Központ vagy a Lengyel szerviz. Édesmindegy.
Ez nem RÓLUK szól hanem RÓLAD. Te vagy a kedvezményezett mivel a szerződést ők nem tartották be. -
daneel_hu
addikt
"Szia ! Csereutalványt nem adnak, hanem 55GZ950 - et kapok érte ( ha minden jól megy ).
Most egy Sony 49XF8505 - öt nézek, ami jó tévé, de mégsem Oled. Nagyon hiányzik már."Szerintem korrekt a csere felajánlása abban az esetben ha 65 colos GZ950-est kapsz.
Amennyiben még garanciális volt a régi készülék és úgy hibásodott meg, akkor a vásárláskori pénzt kellene visszatéríteniük - amely ahogy a többiek is írták minimum 650k -, jelenleg a 65 colos GZ950 kerül ennyibe. Tehát úgy korrekt ha egy ilyen tévét adnak, nem egy 55 colost.
Az 55 colossal 200k-val rosszabbul jársz.Nyugodtan írd csak meg nekik, hogy az eredeti vételárból jelenleg egy gz950 65 col jön ki, és hogy ezt kéred.
Nekem anno az 55 colos EV6 helyett először(!) egy 55 colos B8 lett felajánlva, majd mondtam az ipsének, hogy nézzen már a régi számlára rá egy kicsit mekkora összeg volt rajta.
Na aztán lett belőle 65E8PLA.Ne hagyd magad.
A törvény azt mondja ki, hogy ilyenkor a szerződés előtti állapot visszaállítása az irányadó.
Magyarán ha a szerződés előtti állapot létrejön (visszakapod a zsét, vagy legalább ajándékkártyát a vételár értékében!), akkor mondhatod el, hogy nem k***ak át. -
alaves
addikt
A Hitachi 2012-ben bezárta utolsó TV gyárát is. Nem tudom ki használja nevet és hol gyárthatják ezt az OLED TV-t. Az OLED TV kényes úgyhogy tényleg csak LG, Sony, Panasonic.
Pl. ez is csábító lehet, de inkább nem: https://www.mydealz.de/deals/grundig-55-zoll-4k-oled-tv-lokal-mediamarkt-erlangen-1437150
Pedig az uncsitesóm Hitachi D-3300M kazettás deck-je elég jól szólt -
xthemax
csendes tag
Köszi a választ.
Oké hátul egyérelmű. Elöl viszont olyan mintha a panel része lenne annyira jól rá van laminálva de kikapcsolva védőfóliának néz ki.
Az a furcsa hogy néztem kicsomagolásos videókat többön volt fólia elöl de volt rajta egy lehúzó fül is ezen meg nincs. Illetve itrak korábban hogy lehet uv védelem miatt van a tvn. ... -
alaves
addikt
Értem, köszi. Nálam filmnézés közben is sokszor látom, pl. közeli arcnál a téglalap belső területén világosabb a bőrszín. Nagyobb homogén felületekről (pl.fal) ne is beszéljünk. Engem nagyon zavar, ráadásul az enyémen erősödik a jelenség.
Apropó, ha lejár a gyári garid és úgy hagyod a masinád, utána már több százezer lesz a javítás.
-
Az igaz, hogy nem biztos, hogy jobb, ha később veszünk tv-t, de én úgy értettem, hogy az oled max pár éves és még bőven fejlődési státuszban van. Magyarul egyik évről a másikra is sokkal megbízhatóbbá, tartósabbá válnak, mint az előző évben gyártott termékek. Az igaz, hogy összességében nem az a cél, hogy minél tartósabb termékeket gyártson bármelyik gyártó, bármelyik termékénél. De ez megint egy más tészta.
Az meg, hogy a korábbi készülékeknek jobb volt a képminőségük, ezzel nem értek egyet. Ezt nem lehet kijelenteni, mint ahogy azt sem, hogy a mostaniak kevésbé tartósak lesznek, mint a pár évvel ezelőttiek, hiszen a mostaniakról még nem tudhatjuk mennyit fognak bírni, nem látunk a jövőbe. -
Van a családban egy 65 colos FZ950 és egy 55 colos FZ800 és semmi ilyesmi nincs. A 2018-as évre sokat fejlődött a panelgyártás az LG-nél és az elektronika a Panánál. Konkrétan a tesztek alapján a legjobb képminőséget adják ezek a tv-k. A legszínhelyesebbek, mozgásban is az LG felett állnak, a rendszerük konzervatív, de tökéletesen működik, az FZ950 hangja a hangprojektornak köszönhetően szerintem kifogástalan. Még nem csináltak 80 perces karbantartást, de ahogy észrevettem, ezeknek a Panáknak nincs kötött karbantartásuk, van, hogy pl 3 órás használat után karbantartanak 4 percet. Ez a normál karbantartás. Az üzenetes hosszabb karbantartás még nem volt.
Szóval a kicsit talán tovább kellett volna kivárni és 2018-ban oledet venni. Talán az LG tv-knél is kevesebb lenne a panelprobléma.
Persze nem okoskodni akarok, meg utólag már nincs is sok értelme. -
Joshi
titán
Képminőségben hogy a fenébe lenne számottevő különbség ha mindegyikben LG panel van? Soha nem is állítottam ilyet. Most is a felhasználási szokás alapján beszéltünk márkákról, és tény hogy ha TV adás és mozi akkor Sony/Pana feltéve ha nincs túl nagy difi az árakban. Egyébként szeretik elmosni az egyébként ilyen téren nem kis különbségeket az LG tulajok, és gyorsan érvelni azzal hogy bizony mindegyik LG. Én meg azt mondom hogy nem, erre azt mondják hogy de és soha nem lesz vége.
A "topikodat" csak azért említettem, mert te úgy ajánlasz ott lcd márkákat/modelleket mintha mindből lenne legalább egy otthon. Az információid fele a googleról származik ezért jegyeztem meg.(#19636) krx21 "Muszáj igazolnia, hogy miért Ő az egyetlen Sony tulaj az Oled topicban..."
Tudjuk hogy nem én vagyok az egyedüli Sony OLED tulaj, talán az elsők között voltam ez tény. Viszont az utóbbi időben nézd csak vissza hogy mire és miket írtál és szóltál hozzá a topikban. Erre inkább ne pazarold az energiádat. -
a2d2
addikt
Ok, igazából alzánál bizonyos időn belül csak egy kattintás a visszamondás ezért lemondtam az olcsó 65-ös panát (alzások tényleg hülyének néznek, szerencsére náluk vettem a projektoromat úgyhogy talán nem kerülök fekete listára
), bementem mediamarkt-ba, megnéztem és utána megrendeltem online a sokat dícsért FX9005-öst 350-ért. Ez most kb ugyanannyira jön ki mint a 800-as pana OLED a fényképezőgéppel.
Igazából mellette volt egy A szériás sony, valóban jobb volt a képminősége de valóban nem volt annyira egetverő különbség a kettő között (persze világos volt a bemutatóterem). A feketéje rendben van és ha csutkára húzom a fényerőt (1000 nit) akkor remélhetőleg tökéletes lesz napközbeni játékra is. -
a2d2
addikt
Köszi, megnyugtattál kicsit. Sosem adtam még ki még csak hasonló összeget sem TV-re (6 évvel ezelőtt 160e-ért vettem LG-t) és eléggé bennem van a para hogy elkapkodom a vásárlást meg hasonlók.
Igazából valószínűleg pénteken adják csak át a futárnak mert csak kedden vagy szerdán érkezik, ezért még vissza tudnám mondani (utánvéttel kértem), és bevallom a kommentek után eléggé el is gondolkoztam rajta.
Mindenesetre ha valaki lát a napokban jobb akciót ne tartsa magában mert tudok még váltani.
Köszönöm! -
energomatt
őstag
-
energomatt
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged