Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
-
Fisha
őstag
Na akkor jövök az első sírásommal a B9 -> C1 cserével kapcsolatban. A HDMI-ARC-on egyáltalán nem megy ki semmilyen surround hang. Ugyanez a setup vígan működött a B9-sel...

A receiver megkapja a hangot, de csak PCM 2.0-t, közben a CEC megy.
Netflixről is ez helyzet és sima általános (nem DTS) file-ok lejátszásánál is. Látom neten, hogy nem egyedi a problémám, a voodoo dolgokat próbáltam (kihúzni, bedugni, áramtalanítani), de nem segített. Nincs valakinek valami szuper megoldás a tarsolyában? -
Fisha
őstag
Akkor kérdezek egy kicsit konkrétabbat: miért disabled a gamma állítási opció a HDR tartalom esetén? Tudok ellene tenni valamit? (C1)
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Megjött a 65C1-esem. Kalibrálgatnám, de amit rtingsen találtam az lényegesen soványabb, mint ami anno a B9-eshez volt. Van ennél valami részletesebb valahol? Előre is köszi.
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c1-oled/settings
-
Fisha
őstag
Köszi a sok reakciót. Akkor bátran cseréljek b9-et c1-re? Jobb lesz a mozgásom? Árban volt/ lesz ez még jobb.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Ezer éve nem voltam itt, egyszerűen csak használtuk az 55-ös B9-est. Most elkezdett bennem megint motoszkálni a gondolat, hogy esetleg váltanék. Talán emlékeztek, hogy anno rinyáltam a motion resolution miatt ennél a modellnél. Ez lenne az egyik ok. De persze csak emiatt nem nyúlnék a zsebembe, akkor már fellépnék 65 colra is. A kiszemelt áldozat valami ilyesmi : LG OLED65C1 (https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/lg-oled65c12la-65-4k-ultra-hd-oled-smart-tv-p251518). Elég jónak tűnik nekem ez az ár, de rég nem követem a dolgot.
Kérdéseim:
1. Jobb lesz a motion resolutionöm? Anno mintha a C-k jobban teljesítettek volna.
2. Van valami pro kontra érv még vagy szinte ugyanazt a TV-t fogom kapni csak nagyobban? Mintha a néhány nagyfelbontású audiószabványt kivettek volna már egy évvel korábban. Ezeknél ezzel mi a helyzet? Volt még valami nyirbálás? Esetleg valami plusz?
+1. Mit ér ma egy kb. 500-800 órás 55B9?Előre is köszi a segíséget.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Beruháztam egy Nintento Switchre, amit rákötöttem a TV-re. Az az egyetlen viszketésem tőle, hogy soha nem kapcsol be a képernyővédő, mert a switch képén mindig villog valami, ha más nem a kiválasztott menüelem. Mit lehet ezzel tenni? Tényleg mindig ki kell kapcsolnom a TV-t ha kicsit ott akarom hagyni? Vagy van valami kulturáltabb megoldás is?
Előre is köszi a válaszokat.
LG B9
-
Fisha
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Esetleg megoldás lehet, ha rögtön arra a bemenetre/alkalmazásra kapcsolsz be, ami éppen érdekel és nem használod a power buttont. Ez talán a legegyszerűbb, ha rendelsz hozzá egy gyorsbillentyűt a számok közül. Ehhez nyomd hosszan a számot, amikor az adott alkalmazás/bemenet aktív.
-
Fisha
őstag
válasz
ateszm
üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Én is gondoltam rá, hogy szándékos, de a youtube-on fent lévő főcímen nincs ez a kocka, illetve ami a nagyobb baj, hogy normál jeleneteknél is előjön, csak azért linkeltem ezt, mert ezt a legkönnyebb megtalálni.
Teljesen igazad van, fantasztikus látványvilágú sorozat. Talán a legjobb minőség amit eddig láttam, hallottam. DTS HD-MA hang, jó térkevereléssel, nagyon szépen bevilágítva és fényelve minden jelenet. Nomeg az első HLG, amit én láttam. Pont ezek miatt foglalkoztat (bánt) ez a kockásodás, mert minden más annyira 100%-os lenne. -
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Köszi szépen.
Megsasoltam vele az infót és ez valóban HLG.
Ilyen csúnyán kockás a főcím nálam (a csíkok nem érdekesek, azok csak a fényképen lettek)
Pedig ez egy 18.7 Mbites stream.Esetleg megnézi más, hogy más TV-k hogy birkóznak meg ezzel? His dark materials s01 főcím.
Nálam ez egy B9-esen ilyen, akár a TV-ről akár külső CE lejátszóról játszom le.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Ezt nézte már valaki rajtam kívül?
His Dark Materials
2160p x265.10bit HDR HLG DTS-HD MA.5.1Nagyon sok helyen olyan szinten csempés a kép, mint a egy 300 megás verziót néznék. Csak nálam van ez? Vagy esetleg köze van ahhoz, hogy HLG-s (volt?) az anyag?
Azért is zavaró nagyon a csempésség, mert hihetetlenül igényes munka amúgy képileg.
Előre is köszi a segítséget.
-
Fisha
őstag
válasz
Abanga
üzenetére
Talán senkinek sincs közvetlen tapasztalata, szóval csak találgatni tudunk. Az eddigiek alapján inkább a B-C az ugrás ezen a fronton, nem pedig az évjárat. Az biztos, hogy az X-ben rendelkezésre áll már a 120Hz-es BFI, de elég kevesen használják ezt a feature-et. Nekem is B9-em van, utálom a mozgásmegjelenítését. BX-re nem váltanék, de CX-en régóta agyalok.
-
Fisha
őstag
válasz
MrBazsi
üzenetére
Várjál, én a második részről beszélek.
50910Madwe
Köszi. Megnéznéd a belső lejátszójával is? Elvileg 3-as usb-n dugom rá. Több aljzatban is próbáltam. Fura, mert némelyik jelenet teljesen jó, másikok meg nem folyamatosan akadnak. Nem alkalmanként, hanem minden másodpercben.Illetve vinyóról még semmi mással nem volt gondom, az teljesen extrém sávszélességű tesztvidókkal sem.
-
Fisha
őstag
Az "interneten kering" a Vissza a jövőbe 2. UHD-HDR változata. Mindenhogy akad, mint a fene. Vinyóról is, nasról is. Az első résszel nem volt semmi gondom. Próbálkozott vele más is? (B9)
-
Fisha
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Van itt fórumtárs, aki egymás után birtokolt B9-et és CX-et és szerinte bőven van különbség a CX javára. Valszeg a BX-hez képest is pont ugyanannyi. Én csak az egyik végét ismerem, a B9-et, ott azért nekem bőven van miben jobbnak lenni pl. mozgás terén, és állítólag a CX jobb is. Ha valaha is érzékeny voltál a mozgásmegjelenítésre, akkor CX-et vegyél. Ha még sose fogtad a fejed egy-egy 24p svenken, hogy "anyám, de béna ez", akkor valszeg jó a B is.
-
Fisha
őstag
válasz
demmer123
üzenetére
Van most valami bajod vele, vagy hiányérzeted? Alapvető ugrás nem történt panelok terén azóta. Kicsivel szebb mozgást, 120-as bfi-t, jobb interpolációt, talán valamivel szebb feketéket kaphatsz egy CX-től. Illetve ha izgatnak az új konzolok, akkor érdekes lehet. Amúgy én a helyedben még nem váltanék, ha nincs semmi hiányod jelenleg.
-
Fisha
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Az a baj, hogy csak játékra még jobb is a B9, mint az X-ek a fullos HDMI 2.1 sávszél miatt. De ha újat veszel, szerintem nem érdemes erre a célra kifizetni a C felárát.
-
Fisha
őstag
válasz
hello28
üzenetére
bfi: black frame insertation. Mindez 60 helyett 120Hz-en. Elvileg a b8-ban is van ilyen 60hzen. Ha sose szemeztél a használatával, akkor neked mindegy ez a fícsőr. Szerintem a PS5-re teljesen jó a b9, esetleg a firmware frissítésekkel lehet csak lemaradás. Mondjuk nem tudom megér-e ennyi pénzt kiadni, ilyen kis változás miatt, ezt neked kell eldöntened.
-
Fisha
őstag
válasz
hello28
üzenetére
Az x saját lejátszója nem tud DTS hangot kezelni, illetve a HDMI sávszél "csak" 40Gbit. Az előbbi nem gond, ha úgyse akarnád használni a TV saját lejátszóját, az utóbbi se az elvileg, de még csak most jövögetnek a videókártyák, amikkel egyáltalán ki lehet próbálni.
Cserébe újabb masina, újabb proci (bár az is csak alpha7), van 120Hz-es BFI. -
-
Fisha
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Igen, bár ez talán - ahogy írtam is - itt most mindegy. Azért se raktam bele, mert akkor csak elkanyarodtunk volna, hogy jogos-e az igényem vagy sem.
Ami érdekes még: korábban láttam itt a topikban, hogy többen is ugráltatták azért az lg-t azzal, hogy sorban cseréltették a panelokat, banding/tinting miatt. Állítólag azért már ez sincs. Az első után kapnak egy szakvéleményt, hogy hát ez ilyen, utána szevasz.
-
Fisha
őstag
Kicsit off, de annyi óda van itt az lg szakszervízről, hogy leírok egy ellenpéldát is.
Bejelentettem egy hibát augusztus elején. Kaptam róla szakvéleményt, amit nem tudtam elfogadni. (a konkrét eset most irreleváns, mert csak az lg panaszkezelése a lényeg). Erre már rögtön semmi lehetőség nincs, hogy reagálj. Feladtam így hát egy új hibajegyet, amiben leírtam az előzményeket. Eltelt 20 nap, semmi. Felhívtam őket. Legyek türelemmel, látják, de 30 nap a válaszadási idő. Ma megint felhívtam őket, így 40+ nap után, hogy mi a helyzet. Hát. Nincs semmilyen függő hibabejelentésem. Itt azért eldurrant az agyam. Amúgy is rettenet a felületük, semmilyen visszajelzést nem kapsz a bejelentésedről. Még egy válaszemailt se, nemhogy azonosítót, amire hivatkozni tudnál. 20 nap után még látták 40 nap után, már szerintük sose volt ilyen. De ha akarom vegyünk fel újat, amiről megint nem kapok semmit, és majd vagy válaszolnak vagy kitörlik, mert nem tetszik nekik. Azt nem teljesen értem, hogy erre iso9001-et hogy lehet manapság kapni, nomeg egy tech világcégtől elég szánalmas megvalósítás. Mindeközben az idióta droid meg csak hajtogatta, hogy de mindegy is, mert van már egy szakvélemény és az az állápontjuk, és fel se fogta, hogy itt most már nem is ez a fő gond. Felvetettem velük hibát újra, ami mellé odacsaptuk, hogy ez a hibakezelés így minősíthetetlen. 30 nap. -
Fisha
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Normális eARC szerintem még mindig nincs sehol se. Kérdés, hogy a CX ki tudja-e küldeni a dolby trueHD-t, ezt még nem láttam, hogy itt bárki tesztelte volna. De lehet hogy mindegy is, mert akinek ez ennyire fontos témakör, az meg a DTS hiányától fog falnak menni. Tavaly más gyártónál még eARC se volt tudtommal, idén nem tudom mi a helyzet. Nem egy agyontámogatott technológia, az biztos. Szerintem emiatt nem érdemes még váltanod.
Képszétesés: nehéz a leírásodból eldönteni, hogy ez pontosan milyen hiba, de gyanítom, hogy csak a sima oledes mozgásmegjelenítés.
Az nem sokat változott azóta, csak annyiban, hogy lett 120Hz-es BFI is a CX-ben, ha valaki erre vágyna. Ha meg interpolációt használsz, akkor az szerintem nem sokat fejlődött a C8 óta. Amiben már 9-es proci van, az mind hasonlóan jó volt a korábbi közös tesztjeink alapján. -
Fisha
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
1. VRR: tudtommal nincs ezzel gond, de azért ezt erősítse meg valaki gémerebb. Ráadásul full 2.1-es HDMI sávszél van, ami CX-en már nincs.
2. Nem mennek ki a HD cuccok az eARC-on...
CX-en se, sőt, az DTS-t már le se tud játszani semmilyen formában.u.i.: hol tudsz most c9-et venni?
-
Fisha
őstag
1. Ha változó a tartalom mindenhol a képernyőn, akkor nem lesz gond az oleddel. Azért azt vedd figyelembe, hogy ezek kicsit törékenyebb jószágok, mint más TV-k, így a gyerekeknek nem szabad a micimackót puszilgatni a képernyőn.

2. Nincs
3. A tökéletes megoldás az lenne, ha mindent tudna a mediaplayered, mindent hangot ismerne az avr-ed, és minden videóformátumot át is engedne. Ha ezek valamelyike nem áll fenn, akkor már csak a kompromisszumok száma az érdekes.
4. Nagyon jó az LG lejátszója, mindenképp érdemes egy próbát tenned vele elsőre, és csak utána dönteni egy esetleges mediaplayer beruházásán. NASról simán le tudsz vele játszani, de smb nincs, arra számíts, csak dlna. Gigabit hiányi extrém esetekben lehet csak gond, nekem csak kifejezetten demo videóknál jött elő probléma 1 év alatt. -
Fisha
őstag
válasz
Erwinke
üzenetére
Ambilight olednél nem annyira nyerő, mert ott azért ajánlott a vaksötét a 100% élvezethet. Szóval, ha alapból se vonz, akkor amiatt ne vegyél philipset. Qled vs oled mozgás. Ha elég sok képkockával eteted, akkor igaz az, hogy az oled kijelző gyorsasága miatt jobb a mozgás, gyorsabb a reakció. Kevesebb képkockával ezt az érzetet már más tényezők határozzák meg, amiben lehet jobb a qled, de legalábbis ugyanazt a szintet jó eséllyel eléri. És ugye a filmek, sorozatok 24-ből gazdálkodnak.
Azért, több pénzt én semmiképp se adnék egy lcdért, mint egy qledért, max ha rettegnék a beégéstől.
-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien
üzenetére
Értem. Szóval akit a pár % színeltérés zavar, mint téged az igényes, akit a sevenkelésnél 3 fej az átlaguser. Szerintem nincs is több kérdés.

-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien
üzenetére
Milyen összefüggést látsz a kalibrálás és a helyes mozgásmegjelenítés között?
Bevallom, nekem kb mindegy, hogy most a képen látott rgb az 1%-kal odébb van-e ahhoz képest, mint amit a fényelő látott a monitorán, amikor csinálta a filmet. De ha 3 feje van az embereknek az zavar.
Bár nem tudom, hogy ez videofilség-e. 
Amúgy mérnökileg se teljesen értem a színhelyesre kaiblrálást egy TV esetében. Elég relatív a látásunk a fényviszonyok változása szerint. Pont ezért elengedhetetlen a kalibrálás ott, ahol csereszabatosnak kell lennie, mondjuk 2 studio között, vagy egy nyomdai munkánál. De pont ezért teljesen értelmetlen ott, ahol végfelhasználóként élvezel egy filmet. De elhiszem, hogy valakinek fontos a tudat, mások vagyunk.
-
Fisha
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi a részletes leírást. A CRT persze félig-meddig vicc volt, bár pc-s világban van reneszánsza.

Egy kérdés: A BFI freki, fényerő vesztés összefüggést honnan szeded pontosan? Nekem elsőre nem tűnik ilyen egyértelműnek a dolog, pláne, hogy gyanítom, hogy a CX-ben pont a kitöltési tényező állítható a low, normal, high beállítással. Azt sejteném, hogy 25-50-75%-os kitöltés lehet. Vagy te mindig a lehető lenagyobb fekete megjelenítési időből indulsz ki, azért mondod a frekivel csökkenő fényerőt? Mert 50-50%-es kitöltésnél maradva, elvileg mindegy lenne a freki. Van valami forrásod ehhez az infóhoz?
-
Fisha
őstag
válasz
Kleroo
üzenetére
Hehe, ez anno engem is mellbevágott, mert azt hittem, hogy ott vagyunk már, hogy lehet otthon tökéletes filmezési élmény. De igazság szerint, ha végtelen pénz áll rendelkezésre akkor sincs ilyen még ma. Még az elméleti technológiát se sikerült ehhez kitalálni. Megörököltük a 24p-s mozgást annak minden előnyével és hátrányával és 120 évvel később is ezzel küzdünk. Lassan lefedjük a teljes látható tartományt, szuper nyugodt, festményszerű képet alkotunk, de a mozgás eközben csak egyre rosszabb lesz.
Elő a CRT-vel! -
Fisha
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ez azért sajnos nem teljesen igaz, bár így lenne. A villámgyors response miatt nekem is sokkal kellemetlenebb az oleden az élmény, mert elmosódás helyett két-három feje lesz az embereknek, ami számomra sokkal zavaróbb. Mondjuk hogy egy boltba beesve rögtön szembeötlő legyen ez a hiányosság... Az nekem is fura.
"Ha jól értem LEDTV-tek van, na ahhoz képest semmivel nem szarabb az oled mozgásmegjelenítése, valamit nagyon benézhettetek. "
-
Fisha
őstag
Hasonló cipőben jártam. Pillants rá az Amlogic procis topikra. 10-20 között elég jó CE rendszert lehet összerakni. DV nem lesz, illetve Netflix se. Ezeket én továbbra is belső lejátszóval tolom, mert ehhez tényleg az általad említett összeg kéne.
De amúgy szerintem nincs különösebb baj a belső lejátszóval se, pláne, ha vinyóról tolod bele az infót.
-
Fisha
őstag
Más eszköz látja ezeket? A megfigyelésem szerint inkább a dlna server oldalon szokott a gond lenni, hogy sehogyse akar frissülni a directory.
Illetve még fontos, hogy iso-t vagy más bluray struktúrát nem fog lejátszani belső lejátszó sajnos. Bár szerintem látni azért kéne. -
Fisha
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Úgy látom te vagy a legnagyobb guruja itt ennek a mozgásfelbontás témának. Szeretnék okosodni ezügyben, mivel úgy érzem, hogy számomra ez egy nagyon fontos paraméter, de közben meg szinte sehol senki és semmi nem foglalkozik vele. Tudsz linket dobni? Azt jól értem, hogy ez nem egy technikai, hanem egy érzékelési paraméter? Ha igen, akkor hogy mérik hitelesen? Ha nem akkor, miben vagyok buta?

-
Fisha
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Ez csak azért nem a legjobb ötlet, mert az egyik nagy erénye az oleden játéknak a minimális input lag. Ezt az előnyt így teljesen elveszted, mert az interpoláció miatt egy csomó képkockát kell előre pufferelnie a TV-nek, illetve nyilván időigényes a számolgatás is. De ha neked így tetszik, akkor persze hajrá, de nem ez a tipikus gémer felhasználás.

(#49919) MarceeKa
A filmezés, sorozatozás miatt megfontolandó a C. Mindenképp próbáld megnézni őket élőben. Mondjuk az umbrella academy s01/e01 (UHD-HDR ajánlott) elején lévő babakocsis jelenet jó próba. Annál rosszabb semmi nem lesz.
Mindkettőn érdemes megnézni interpoláció nélkül, és mondjuk 2-es dejudderrel is. Ha nem zavar a barátokközt hatás, akkor kicsit feljebbivel is pillants rá. -
Fisha
őstag
Néha tényleg nem teljesen értem már, hogy miről beszélünk. Mi az, hogy mozgásmegjelenítés?
- Interpoláció: ok, jobb a C-ben, talán én nyomoztam a legtöbbet az ügyben, bár örülnék, ha élőben láthatnám egyszer egymás mellett a kettőt, hogy az emberi tényezőt minimálisra szorítsam. De erre kevés az esély.
- Bármi más mozgás: mégis miben lenne jobb? Hol van erre bármi teszt? Nehezen tudom elképzelni.
- Bármi más nagy frame rate-es mozgás: elképzelhetetlennek tartom, hogy bármi különbség lenne 60+ frame felett. Bárhol erről infó?Biztos, hogy egy forint pluszt nem adnék egy CX-ért a B9-hez képest, ha játékra kellene. Pedig szidtam itt eleget a B9-et úgy, hogy itt áll a szobában, nem elméletek meg tesztek alapján. Pláne nem adnék a korlátozott sávszél miatt, ami pont játéknál lehet szopó. Nem biztos, hogy az lesz, de lehet.
-
Fisha
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Félig ajánló, félig sirám: A third day sorozat látványa valami eszméletlen jó. Viszont hát sajnos hbo, így fhd-sdr. Pedig ordít a hdr-ért. Kár...
De még így is ajánlom. Eddig csak képileg merem, tekintve, hogy még tart és fogalmam nincs, hogy mire fog kifutni a sztori
, de az talán itt most mindegy is. -
Fisha
őstag
Nálam is B9 van. A menü azért tényleg nem gyors. Bűnlassúnak azért nem mondanám, mert tudom, hogy sajnos ma már a teljesen közvetlen reakció nem elvárható, még a csúcskategóriában sem. Mobilokon is vicc, hogy azt kell csodálni, hogy ha egyből megnyílik a telefonkönyv ha rányomok.

Valóban kicsit türelmesen kell nyomkodni. És elő-elő fordul akár 1-1 másodperc várakozás is. -
Fisha
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Szerintem így aránylag könnyű a dolgod. Sok fény lesz a boltban is, otthon is, meg tudod nézni melyik tetszik jobban. De azért játssz kicsit a beállításokkal. (Nem kockáztatok nagyot, ha azt mondom, hogy a boltban a Samsung fog jobban tetszeni. És neked, akkor lehet hogy pont otthonra is az a jobb.)
-
Fisha
őstag
válasz
golfvariant
üzenetére
Az ok, de te azt kérdezted, hogy az újabb széria megéri-e.

Igen, a C-nek vannak jobban-kevésbé bizonyított előnyei. De jelenelg c9-et nem nagyon kapsz sehol. BX-et én most nem vennék semmiképp se, mert nem éri meg azt a plusz 50-60%-ot felárban. B9 vagy CX most szerintem a befutó, igény és pénztárca szerint. LG vonalon. -
Fisha
őstag
válasz
golfvariant
üzenetére
Semmiben se lett idejétmúlt, az X széria képességekben minimálisan nyújt többet, sőt néhol kevesebbet. Szóval, ha az ár tényező, akkor kezd a B9 best buy lenni mostanában.
-
Fisha
őstag
válasz
paolinho
üzenetére
Elég off kérdés, bocsi, de itt biztos tudja valaki a választ: amazon primevideon van UHD-HDR? Milyen bitrátával? Minden újabb release-ből jellemzően? The Boys? Carnival Row? Good Omens?
Egy szánalom az oldaluk, még csak címlistát se lehet nézni belépés nélkül. Így nehezen csinálnak kedvet a pénzköltésre. Előre is köszi a választ. -
Fisha
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
És még tegyük hozzá: amit sokan benéznek, én is benéztem: céges számlával egyáltalán nincs sehogyse elállásod. Ami szerintem duplán is közröhej, mivel egyrészt pont ugyanolyan végfelhasználó, mint a magánszemély, másrészt el se lehet dönteni, hogy ki/mi cég és ki magánszemély egy egyéni vállalkozó esetében pl. De, ha meglátják, hogy kft vagy bt, akkor elhajtanak a fenébe rögtön. Vicc, de így van, érdemes rá figyelni. Ügyeskedős megoldást azért ehhez is tud találni az ember, ha kicsit agyal rajta, bár mindenkinek rosszabb tőle, de ha ezt akarják, akkor ez van.
-
-
Fisha
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Most a Syno beépített dlna kiajanlásával megy. Máshogy szerintem nem is mehetne, vagy te tudsz még valamit?

Plexet és embyt is próbáltam anno, egyikkel se lettünk öribarik. Most, hogy van CE player szinte minden onnan megy Kodival. Inkább csak tesztelésre, meg DV anyagokra van meg ez a vonal.Szóval annyira nem zavar, csak fura hiba, és ezek mindig izgatnak.

Ellenetesztnek kipróbálom még, hogy usbről tudom-e ezt a hibát produkálni, mert nekem rémlik, hogy onnan is volt ilyen, csak ritkábban.
-
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Hát lehet ez is egy gyanú, nem mondom, hogy bennem nem merült fel, hogy ilyenkor valami a server felé történő kommunikációban bajos. Ha megint elromlik, megint tesztelem, addig nem tudom.

Amúgy ez egy synology, szóval nem valami lengyelpiacos gagyi. Illetve ilyenkor a többi film vígan működik. Ezek azért jelentősen csökkentik a fenti feltételezés valószínűségét, de teljesen nem zárják ki.Marha jó lenne ezért is egy rohadt samba vagy nfs elérés ezekbe a TV-kbe... :(
-
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Kicsit próbálgattam, nagyon furán tud viselkedni. Ahogy mondtam volt egy film, amit eddig el tudtam indítani, de most nem engedte, ismeretlen formátumra hivatkozva, holott csak az egyik hangsáv nem tetszett neki. Próbáltam mindent újraindítani, újra felnyalatni, nyelvet állítani itt-ott, de semmi se segített. Ellentesztnek gondoltam, hogy akkor kiszedem belőle a "rossz" sávot. Hogy látszódjon az új file, a nason is nyomtam egy reindexet. Az új file el is indult szépen. Node ami a meglepetés: most a rossz sávos is elindult. Pont ahogy mondod, csak nem volt kiválasztható az adott sáv. Jó lenne rájönni, hogy alapján hülyül meg, és pláne arra, hogy mitől jön rendbe.
(minden belső lejátszóval természetesen, B9) -
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Az a fura, hogy valahogy nálam se teljesen determinisztikus. Egyik nap elindítottam és ment ugyanígy, ahogy mondod, másnap meg nem. Még nyomozom, hogy ilyenkor mi lehet a nyűgje pontosan. Mintha valamiből ki akarná találni, hogy melyik sáv induljon el, és ha rosszra gondol, akkor behal. De csak tipp, és fogalmam sincs mi alapján gondol bármelyikre is.

-
Fisha
őstag
válasz
bernina
üzenetére
Nem igazán. Egy MKVToolNix GUI megoldja hamar pl.
Amúgy szánalmas az LG-nek ez a megvalósítása, hogy ha ott van 2-3 hangsáv, amiből az egyik nem tetszik neki, akkor baszik még a videót is elindítani.Ezeket látva mindig belémhasít, hogy elég naivak vagyunk, hogy várjuk itt a mozgásmegjelenítés javítását a frissítésekkel.
Szerintem a TATÁtól bérelt 100 indiai fejleszti ezeket. -
Fisha
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Azért elég sokféle snyo van. Nekem volt "szerencsém" egy legkisebb J-hez, és az nemhogy erre, de ennél sokkal kevesebbre se volt elég. A DS118-on már egész jól ment az emby, de azt se szerette annyira, mert gyakran volt valami nyűgje. Szóval érdemes intel procis szinten gondolkodni, de az meg nem nagyon fér bele a fenti ársávba.
-
Fisha
őstag
A netflix az DD+-ban küldi az atmost, szerintem minden esetben, így nem nem mérvadó.
Dolby TrueHD-val kéne kipróbálni. Én nem várt eredményre jutottam: a B9 be se tölti a TrueHD hangot. Kiírja, hogy unsupported audio channel, és nincs ott a választhatók között. Ez normális, másnál is így van?
DTS-HD-MA-t amúgy betölti, de ki már sima DTS ment az erősítőre. Mivel nem sikerült még sehol megtalálnom, hogy az erősítőm tud-e Earc-ot így ez akár lehet normális is. A Doly TrueHD viszont fura.
-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien
üzenetére
De a TV lejátszója meg nem passthrough. Ki az aki bedugja a mediaplayert a TV-be, majd kivezeti a hangot earcon egy AVR-be? Szerintem ez nem életszerű, max soundbarral az AVR helyett. Erről beszélek én.
Vagy esetleg van arra valami megoldás, hogy ha a TV lejátszójával játszok le, akkor is kimenjen mondjuk CX esetén a DTS az AVR-re earcon mintegy passthrough-zva azt, és majd az AVR dekódolja? (deszép mondat)
-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien
üzenetére
De egy normális hangrendszerrel eleve mindent a AVR-be dugsz (mivel feltételezhetően van mellé valami lejátszód is). Ezért nem értem, amit írsz. igazából még most se.
MrBazsi: most mondjuk pont 5 kommentet kell kb. visszaolvasni.
-
Fisha
őstag
De volt már korábban téma, és még belsős ismerőssel is ezt mondták valakinek. Otromba hazugság ez így, mert 4 év múlva nyilván körberöhögnek, ha azt mondod, hogy de az köpcös, kopasz eladó azt mondta, hogy....
(#49470) Northlorien:
Nem teljesen értem a logikádat. Pont, ha van "normális" hangrendszer, akkor tökmindegy ez az átengedés. De ahogy FollowTheORI írja, ha valakinek csak valami soundbarja van, akkor lehet létjogosultsága. -
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Értem én, hogy más a kettő, de ha nem megy ki az eARC-on, akkor már édesmindegy, mert egyik se fog menni. Se lejátszás, de átengedés (de azügyben valóban jogos, hogy a 2020- még átengedhetne DTS-t, bár nekem nem tűnik életszerűnek az a bekötés). De majd letesztelem én is itthon most, hogy van már egy "mindenképes" AVR-em, hogy a B9-cel mi a helyzet.
-
Fisha
őstag
DD+ felett semmi se megy át a 2019-es modelleken. Pl. DTS-HD, Dolby TrueHD. Mondjuk az előbbivel biztos nincs gond az 2020-asnál mert le se játssza
. De a többi érdekes lehet. Ha letesztelnéd, légyszi ne csak azt nézd, hogy megszólal-e valami, hanem azt is, hogy mit mond az AVR az infóra, hogy valóban az ment-e át, ami a forrás volt. -
Fisha
őstag
válasz
Northlorien
üzenetére
Nyilván nem ez volt a lényeg, de pont az E-arcnak talán semmi értelme az LG-n, mert úgyse megy ki rajta semmilyen HD hang. Amúgy ez változott az X generációban?
-
Fisha
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Azért sokat segít, hogy vallási alapon letudjátok, hogy mindenben tökéletes terméket vettetek. Lásd a fenti stutter hiba, amit egyik panás se jelzett eddig itt a fórumon, pedig lett volna rá pár éve. Így ritkán kell gariztatni valóban.
49401: maxra tolt interpolációval nem fogod látni ezt a stuttert, az tuti.
-
Fisha
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Amúgy kb. holdciklusok van kötve ennek az LG vs Pana vitának az eljövetele?

És miért nincs LG vs Sony és Sony vs Pana és Philips vs... najó csinálok egy mátrixot, és pipálunk, hogy mi volt már. -
Fisha
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Azért látom sokan szeretitek itt az ökölszabályokat, és nem értitek, ha valaki meg szeretné érteni a miértjét (knowledge vs understanding). Én sem értem, hogy miért ne lehetne HDMI-t menet közben dugdosni, pláne, hogy a 19-es pin direkt erre (is) való: Hot Plug Detection, ami a szabvány része.
Elhiszem, hogy az a tapasztalat, hogy gond lehet belőle, de papíron szerintem se kéne így lennie. Így mondjuk garanciális elutasítástól se kell tartani emiatt.edit:
Amúgy jellemzően földhurok ás/vagy statikus feltöltődési problémákat írnak, mint lehetséges ok, az esetleges elektronikai károsodásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest