Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen videókártyát?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Farkassacred
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Szia. Hasonlót nálam is csinált pár hónapja, azóta csináltam egy kábel variálást és egyenlőre úgy látszik minden rendben.
Egy próbát megérhet nálad is.
Egyébként ez valami szoftveres baj lesz szerintem, vagy a külső eszközökben vagy a tévében. Én az utóbbira tippelnék.
Mondjuk az is érdekes, hogy nálad is box van mellette. Sanszos akkor, hogy az is lehet a ludas. -
Farkassacred
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Az érték már az ami nincs meg ebben a cégben sem. 2 széria hibás oled sorozatukkal megszívtam már, a gyárban ezek még az lg-nél is jobban tojnak kb mindenre. Egy ügy még folyamatban (ahol nekem kell laptop hűtővel hűtenem a tv tápját), kíváncsi leszek mi lesz belőle. Körülbelül 15 db ugyanilyen esetet osztottam meg velük külömböző fórumokról és már nálam is járt 3 tv, mind elcseszett volt sajnos. De szerintem még így se fognak vele foglalkozni.
Ez a minőség már a múlté, személy szerint nem ajánlom már senkinek se. Ha mégis elviszik jön is a helyére egy g4.. -
-
Farkassacred
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Végre valaki.. mi csak jót akarunk tényleg. Páran szívtunk már azzal, hogy nem vittük vissza..
-
Farkassacred
őstag
válasz
Gaben06
üzenetére
Sosem értettem ezt a fényerő mizériát. Ha nem elég kontrasztos a kép, akkor mégis mit érünk az extrém magas fényerővel? A két tévé közti különbség egymás mellett egyből meglátszik, véleményem szerint azért is mert már kopott technológia ez a led, meg a variánsai is..
Napos szobában meg, redőnyt/ függönyt nem leengedve egyszerűen lehetetlen mozizni/játszani. Max a csatornák járatása élvezhető abban a napszakban. -
Farkassacred
őstag
Elküldtem végül a sony felé a képeket a laptop hűtés megoldásomról egy Bravia A80k tévén (a táp melege miatt kell, fűti a panelt, foltosan látszik is ha nem hűtöm) és hogy páran jártak már pontosan ugyanígy ezzel a típussal, itt a link.
A 2346. poszt ezen a linken. És itt egy másik.
3804. hozzászólás és a 3805 meg is magyarázza a dolgot röviden. Ezt elküldi a sony mérnökei felé azt írta nekem a hivatalos sony szervíz, de valahogy sejtem hogy mi lesz a válaszuk.. úgy hogy még van bőven gari rajta..
Úgy egyébként a hűtéssel most működik rendesen, de 500k-ért kissé furcsa ki-be dugdosni bármit is plusszban..
Arról nem is beszélve, hogy a mostanival együtt már három ilyen készülék járt nálam, és hoppá, mindnél jelen volt a folt centire pontosan a bekapcsolás után 4-5 perccel.goethe83: Ezt tv adás közben csinálja? Nálam működik minden flottul, az energia beállításokat leszámítva gyárin van még minden.
-
Farkassacred
őstag
A sony-nál nekem nem sok szerencsém volt eddig. Bár itt szerintem nem is szervizzel van a baj, egyszerűen náluk semmilyen minőségellenőrzés nincs, avagy csak hozzánk kerülnek a hibás termékeik. Megszívtam velük rendesen, bár biztos balszerencse is kellett ehhez..
A többi terméket nem ismerem, jelenleg még egy lg c3 készülékem van, de szerencsére szervíz még nem kellett hozzá. De jókat mondanak róluk nagyon.
-
Farkassacred
őstag
válasz
hyppo!
üzenetére
Nem, a tv még mindig nem autó és a kollega jól mondja, inkább ők vannak értünk nem pedig fordítva.
Mondjuk az lg-n kívül sok jót nem hallottam a többi márka szervizeléséről (sony például még a saját gyári hibáját sem ismeri el), így egy kis odafigyelés persze nem árthat. Én 80-as oled fény mellett használom a tévém a csatornákon. -
Farkassacred
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Sikerült végül megoldanom, de jól elrejtették azért ezt a beállítást.
Beallítások - Rendszer - További beállítások - kezdőlap beállítások - és itt az első opciónál lehet kiválasztani ahogyan szeretnénk. Meglett, ez a lényeg.
Egyébként imádom ezt a tévét, úgy tűnik nem véletlen vesznek ennyien lg oledet.
Köszi a segítséget, így hogy beállítottam azt amit írtál felettem már csak egy távirányítóra van szükségem. -
Farkassacred
őstag
Sziasztok.
Egy Lg oled c3 tévével vannak gondjaim. Miért nem jegyzi meg a készülék, hogy utoljára melyik hdmi-t használtam a kikapcsolás előtt? Bekapcsoláskor nem vált át a yettel tv-re (ő is be volna kapcsolva, de próbáltam ki be kapcsolással is a boxon, viszont sajnos akkor sem reagált rá..), pedig a sony oled tévém egyből átkapcsol bekapcsoláskor arra a hdmi-re amin használtam legutóbb. Egy idős szomszédnál is ez volt a probléma pár hónapja, nem tudtam rájönni hogy hogy lehet rávenni az automata átkapcsolásra.. Marhára zavaró mindig manuálisan átváltani..
Viszont.. Kb semmiben sem jobb a Sony a80k tv-m a mostani lg c3-hoz képest. Sőt a kijelző még fényesebb is.. A hang, a menü gyorsasága, az alkalmazások teljesen megegyeznek. Tehát ebben az árkategóriában semmi értelme + pénzt fizetni a nevesebb" márkának. Nagyon max a 900+ kategóriáknál lehetnek különbségek.
A válaszokat meg a kérdésemhez előre is köszi, szép estét. -
Farkassacred
őstag
válasz
Bandeee82
üzenetére
Kíváncsi leszek visszaír e egyáltalán, bár egyébként teljesen normális volt a fazon mindkétszer mikor hozta a tévét. Meglátjuk.
Nem tudom hány darab hibás tévéről lehet szó pontosan, egy angol fórumon 20 esetről már biztosan olvastam ugyanezzel a hibával. 2022 májusában kezdték el a gyártást, a hibás példányok 2022 augusztusa óta garázdálkodhatnak a boltokban, akkortájt történhetett valami a gyárban. Biztos spórolni próbáltak valamin.. -
Farkassacred
őstag
Végül kétszer is cserélték már az a80k típusú tévémet a legutóbbi hozzászólásom óta. Mindhárom ugyanabban a foltos hibában szenvedett, amiről korábban írtam itt. Mint kiderült a táp melegszik fel és fűti a panelt azon a ponton, ahol a képeken látni lehetett. Most vagy a hűtőborda hiánya okozza ezt, vagy csak valamit elcsesztek a gyárban a szakik nem tudom, de megoldást terveznék.. Írtam a szervíznek is, hátha ki tudnak valamit ötletelni. Tudtok esetleg valami kisebb ventilátorról vagy valami hasonló megoldásról, ami beválhat? Félek, hogy hamar meghalnak majd azok a pixelek a hő közelében.
-
Farkassacred
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha nem látni, akkor nincs is, legalábbis én ezt vallom. Keresgélni nincs értelme, ha baj van hamar kiderül úgy is.
ImpersonatoR:
Ez egy nagyon szép panel, gratula a tévéhez.
szkutyi:
A tied is egy teljesen normális panel, a lényeg, hogy tartalomnál ne látszódjon zavaróan semmi, a többi nem számít. -
Farkassacred
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyébként a pixelhibát látni 2 méteres távolságból?
-
Farkassacred
őstag
Ma felhívott még délelőtt a szervizes akiknek írtam a hétvégén. Nem volt egy egyszerű beszélgetés azt kell mondanom. Eleve volt szó olyanról, hogy ezeknél a tévéknél egyenlőtlenségek előfordulhatnak, aztán jött az, hogy hát akkor vigyem be a tévét hozzájuk, mert megvizsgálnák ők is. De aztán (talán) sikerült a beszélgetés végén kicsikarni egy helyszíni szemlét. Huh
És hivatalos (ha nem a legnagyobb) sony szervízről van itt szó, meglepődtem ám rendesen. Jah és egyébként a képeken amiket ide is belinkeltem, azokon nem látott semmi hibát, se foltot se semmit, hm. Aztán persze lehet, hogy még szemle se lesz ebből. Lassan tényleg kezdi azt érezni az ember, hogy a 15. nap után, már csak az lg foglalkozik igazán az emberrel, legalábbis az itt hallottak alapján.
-
Farkassacred
őstag
-
Farkassacred
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Nem egyszerű a sztori. Először szóltam annak a hivatalos sony szerviznek, akik korrekten intézték az előző oled tévém. Ki is jött hamar, fotózott egyet aztán mondta, hogy el kell küldeni a főnöknek (állítólag Brüsszelben döntenek róla, persze a 2021-es hibás tévémnél egyből hívott az email után, hogy csereutalványt vagy egy ugyanilyen készüléket kérek, no mindegy.)
Aztán 1 hónapig semmi, nekem kellett végül utána érdeklődnöm, hogy most mi a helyzet, aztán jött a visszautasítás meg Brüsszel stb. Gondolom, ha nem hívom, sose kaptam volna választ. Aztán mondta, hogy írjak az ügyfélszolgálatnak ilyen esetben, de ők is csak annyit írtak 15 kép után, hogy ez még belefér, de azért hívjak fel egy másik sony szervizt, hogy ők vizsgálják ki jobban az esetet. Küldtem is egy email-t a másik szerviznek, azok meg másnap már hívtak, hogy hozzák az új tévét, de aztán ismét hívtak még aznap hogy mégsem hoznak újat, mert benne volt már a rendszerben a hiba visszautasítva.. Gondolom, ha először hozzájuk megyek, már lenne egy új tévém..
No mindegy, a lényeg, hogy a Sony support önmagában nem tud segíteni, még szervizest is magadnak kell keresni, semmit sem intéznek.
Most írtam egy másik szervizesnek is, majd kiderül mi lesz. -
Farkassacred
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
Igen az az. Előszőr a szervizes beégésre gyanakodott, de direkt megnéztem a szerviz menüben, hogy mennyit futott, és hát nem sokat. Kb csak annyit amennyit használtam 1-2 hét alatt. Megaztán a beégés egyből látszódna, ez meg 10 perc után mutatkozik csak.. Az előző tévémen (2021-ben amit cseréltek) egyből látszódott mindig az a két folt bekapcsoláskor, ki érti ezt.
-
Farkassacred
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Ez sem teljesen igaz, mert 2021-ben még cseréltek nálam tv-t, hasonló hibával.
Ezzel itt. (jobb fele az az élesebb folt csak kosz)
Szerintem csak szimplán bohózat ami itt megy Magyarországon, a Media Markt visszaküldött darabjait random feladó hozzáállását is beleértve. Valszeg azért sem éri meg sony-t venni mert kevesebb fogy, hamarabb hozzád vágnak egy visszaküldöttet. Vagy csak nem szabad a novemberi-decemberi időszakban oled-et vásárolni, fene tudja.
Mindegy, megyek még pár kört, aztán hagyom a fenébe. -
Farkassacred
őstag
Én nekem egy Sony oled tévénél van uniformity hibám és az igazán érdekes benne az, hogy a bekapcsolástól számítva csak 5-10 perc után jelenik meg a folt (gondolom amíg bemelegszik a panel), addig teljesen makulátlan a panel. De a nagyobb vicc az egészben az, hogy a Sony részéről ez még hibahatáron belül esik és nem is foglalkoznak vele.. Hogy ne csak a samsung legyen itt fikázva mindig.
Képek a hibáról:
1
2
3
4
Sajnos elég sűrűn viszontlátom ezt az "aprócska" kellemetlenséget.. -
Farkassacred
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Jó kép" Dettó ízlés kérdése ez, ugyanúgy mint a hangzás a fejhallgatóknál pl.. Szakmailag értelmesen nem lehet vitázni róla. Vagy lehet, csak parttalan vita lesz.
-
Farkassacred
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ez gyári?
-
Farkassacred
őstag
válasz
üzenetére
A samsungról hallottam már ilyesmi hibákat, de akkor a sony-val nincs komolyabb gond.
Más. Visszaszívom amit a múltkor a sony szervizről írtam, 2 hét múlva hozzák az újat. Csak nem akart eltűnni az a csúnya folt..
Csak a sok márkaszervíz közül ki kellett fogni egy rendeset.
-
Farkassacred
őstag
Ez meg a másik dolog. Az ügyfélszolgálatos rendes és jó fej dolgozó nem egyenlő a szervizessel és az adott cég üzletpolitikájával a hibával kapcsolatban.
Nem egyszer estem már pofára, pedig az ügyfélnél rendesek voltak. Na mindegy, kemény egy világ.dgyuri0123: Grat hozzá, nem tudtam, hogy ilyet is lehet.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
De ott egy egész paletta értendő a megrendelés gomb megnyomása után, míg a többinél csak egy termék a dobozában a hibáival együtt..lehet ez black friyday vagy csak egy szimpla akció, az eredmény ugyanaz. Szelektálják a szarokat, nehogy rajtuk maradjon.
Egyszerűbben, egy Sony-t vagy Panát egész biztos, hogy okkal akcióznak le, ők maguktól a sajátjukat biztosan nem adnák olcsóbban.
Premium szegmens. -
Farkassacred
őstag
Van az a mendemonda, még itt a fórumon is hallani sokszor, hogy az lg a jobb paneleit odaadja a többi gyártónak, a rosszakat meg megtartja magának. Gondolom erre gondoltál te is, erre írtam, hogy szerintem ez nem lehet igaz, mert akkor nem lenne a 800k-s Sony tévé is bandinges.
(tavalyelőtti sry, már 2023 van tényleg
)
Kíváncsi leszek az idei oledekre mit tudnak majd. -
Farkassacred
őstag
Egyáltalán nem igaz ez szerintem, legalábbis a fórumok erről árulkodnak. A Sony tavalyi csúcs tévéjében is akadtak bandinges panelek sajnos, de hallottam már millió feletti vásárnál is elfogadhatatlan hibákat. És van hogy elhajtanak a fenébe velük, tehát még rosszabb lehet a helyzet, mint az lg-nél.
Az a baj, hogy szerintem minden hiba elfogadhatatlan amit filmnézés közben látsz.. Egyből 100%-as panelt meg csak ott van esélyem kapni, a qd-oled-nél. -
Farkassacred
őstag
válasz
lala666
üzenetére
A beállításokra tényleg kíváncsi lenne az ember. Media Markt-ban meglesve csodás képe volt annak samunak.
Sony qd-t sajnos nem találtam kiállítva, így arról nem tudok nyilatkozni.
Egyébként egy másik kérdés. A fent látott minőségű Dolby tartalmat, milyen drága kütyüvel tudjuk a legjobb formájában lejátszani?
A Netflix és társai Dolby az már teljes/egész vajon
És a virágboltos verzió drága lejátszóval mennyit tud..
Nem egyszerű a profi tévések élete az tuti. -
Farkassacred
őstag
Már egyszer leírtam, és nektek akarok jót tényleg.
Minden esetben egy erősen leárazott tévé panelje egész biztosan hibás/foltos lesz, ez 98%. Legalábbis a media markt-nal ez a rendszer. Persze lehet szerencsét próbálni, de az utaztatást és az összerelést jól megszívja az ember.. -
Farkassacred
őstag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Ezen gondolkodtam én is pár napja. + vajon akkor tutira jó panelt kap kézhez az ember?!
-
Farkassacred
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Ezen egyébként minek aggódtok ennyire

Ha szép panelt kaptál eleve, akkor már nincs is baj + beégésre kb 0 az esély, ha ésszel használod a tévét.
Javarészt minden a kibontás után dől el..Más. Az akciós tévék a média markt-nal javarészt visszaküldött termékek, ügyesen visszacsomagolva.. jobb ha tudjátok.
-
-
Farkassacred
őstag
Köszi, bár úgy érzem ide szerencse is kellett.
Érdekes egyébként, hogy mennyivel egyszerűbb volt ezt összerakni, mint az előző 48 colos tévémet (Kd 48a9).
Egy nagyobb tévé tényleg sokat dob a hangulaton. El sem merem képzelni egy 65-ös milyen lehet.. főleg összeszerelni. -
Farkassacred
őstag
Az egyszer sem futott le az biztos. Írta is, hogy évente csak egy alkalommal ajánlja ezt a funkciót. Ez az amit 2000 óránként megcsinál magától a tévé, csak gondolom lerövidült a funkció 10 percre az egy óra helyett. (Előtte órákig pihent a tv, ha ez jelent valamit). 2 ezer óráig már nem volt kedvem azt a foltot nézegetni..
-
Farkassacred
őstag
Nofene. Minden jó, ha vége jó.
Még a karácsony előtt vásárolt Sony oled tévémnek (a80k) sajnos volt egy igen kellemetlen vízszintes világos foltja, úgy kb 15 centire a tetejétől, amit ködös szürkés és sötétebb jeleneteknél szomorúan ugyan, de tisztán láttam mindig. 100 óra használat után még tűnt el, de egy pixel frissítés már teljesen megoldotta a dolgot. (Ami a rendszer szerint 10 perc volt)
Új tévéknél, bár nem egyből ugyan, de bátran ajánlom ezt a frissítést jómagam. -
Farkassacred
őstag
Akkora méretben pedig már igen nagy szerencse kell, hogy teljesen homogén legyen a panel. Nagyobb sony tévéknél is sokan írtak már a neten furcsa jelenségekről a kijelzőn..
Talán a Qd oled kiküszöböli majd ezeket a hibákat, és ha így lesz akkor pár év múlva énnálam ő lesz a befutó egész biztosan. -
Farkassacred
őstag
A szürke képeken nálatok is előfordult már friss új oleden világosabb folt? Már a harmadik Sony tévémet "fogyasztom" és kettőnél egyértelműen jelen volt/van ez a dolog. Én arra a pontra jutottam, hogy ezt letudom az oledek kisebb ips "backlight vérzésének".. Banding az nincs szerencsére (max extrém haloványan, nem tudtam közelről kivenni), már ha ez a folt nem annak a maradéka persze..
salapp: Köszönöm szépen a linkeket a távirányitóról, januárban beszerzek egyet szerintem.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Kicsir túlaggódtam a dolgot, másnap már szerencsére simán lejöttek azok a fránya csíkok.

Minden frankó, tisztára mozis hangzást nyújt a tévé és kép is fantasztikus, röviden egyszerűen csodás a tv. A típusa egyébként Sony Xr 55a80k. A médiában ez tűnt a legjobb választásnak ebben a kategóriában.
A samsungot is megnéztem, de úgy mozog talpon az a kijelző, hogy az kész vicc. Ennyire spórolni minek.. Úgy hogy azt a tévét hamar ki is zártam a listából.
Boldog Karácsonyt mindenkinek.
Jó tévézést az ünnepek alatt. -
Farkassacred
őstag
Nemrég vettem egy 55 colos Sony oled tévét a médiából. Nem volt sajnos a kijelzőn fólia, csak a két ragasztott energia útmutatót tudtam leszedni róla. Amiknek a szélei(vékony csíkok) rajta maradtak a kijelzőn nedves tisztítás után is.
Lehet, hogy nem új a készülék? Nem tudom, hogy 55 colnál szoktak e fóliázni, előtte 48-asom volt és ő róla le kellett szednem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A 48-as c3 300 körül kapható, de a kisebb általában drágább szokott lenni ebben a szegmensben, tehát rossz vétel nem lehet szerintem.
Egyébként imádom ezt a tévét, úgy tűnik nem véletlen vesznek ennyien lg oledet.
Nálam biztosan nem.
Nálam a 48-as is kínszenvedés volt, pc-re teljesen alkalmatlanok szerintem.