Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- LG LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pelican
őstag
65 C9 és CX közül szerintetek megéri az ártöbbletet az újabb?
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
daneel_hu
addikt
válasz Celtis #43387 üzenetére
Pedig itt van: (aláhúztam neked)
Az új Ptk. szerint olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik. Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a törvényben foglaltak szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz GalaHU #43363 üzenetére
"Még mélyebb keresés, és kiderült hogy az év elején hipp-hopp megszűnt az együttműködés."
- tételesen nem igaz, légyszi ne terjeszd mert még valaki elhiszi.
LG Content Store-ban fenn van az aktuális változat, felrakod és megy[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
daneel_hu
addikt
Pl azt sosem értettem idehaza miért van Apple termékekre 1 év garancia, holott az eu-ban elvileg kötelező lenne ilyen termékek esetén a 2 év.
-
daneel_hu
addikt
válasz Celtis #43387 üzenetére
Ez valami eu-törvény lesz, nem magyar, és a bírói gyakorlatban fordul elő.
Gondolom meg lehet tagadni, de ha bíróságra megy az ügy, akkor könnyen rábaszhat a kereskedő.
Szerintem a kötelmi jognál keresendő. Ptk 6:174. § Értelmezésem szerint ha X-szer cserélik ugyanazt az alkatrészt a szavatossági időn belül akkor neked mint fogysztónak nem érdeked ez, és a törvény a te oldaladra áll. De a tévedés bennevan, nem vagyok jogász.Egyébként nem véletlenül cserélgetik a beégett paneleket, mert szinte egyetlen normális bíró előtt nem állna meg az ügy a gyártó részéről.
Mellesleg abban is bonyolódik a dolog, hogy a GYÁRTÓI garancia magasabb szinten lévő szerződés(!) mintha veszel valamit az EU-ban, de nem kapsz rá gyártói szavatosságot. Pont a gyártói garancia miatt a manualban a gyártó meghatározza számodra a helyes(!) felhasználási szokásokat. Legalábbis nem tudom másképp értelmezni pl az LG oled-manualt a statikus elemekkel.
Kíváncsi lennék azért egy próbaperre a bíróságon, amennyiben nincs panelcsere.Egyébként úgy gondolod, hogy JOGOS az ha egy gyártó 5x kicseréli ugyanazt az alkatrészt, mindeközben te még használni sem tudod a cuccot?
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz poli27 #43386 üzenetére
Nálam egyszer még visszajött, utána végleg eltűnt ez a hibajelenség, majd jött a képernyő jobb szélén végig, úgy 1-2 cm -es sávban a rengeteg red subpixel halála, valamint az egész kijelzőn szétszórva pontszerűen olyan red subpixelek, amelyek láthatóan kisebb fényerővel világítottak.
Én viszont azt vettem ki az LGs figura szavaiból, hogy csereutalványt az eredeti vásárlási időponttól számítva 2 éven belül adnak. A kijelzőcsere nem az egész TV gariját hosszabítja meg, viszont utána elvileg végtelenségig cserélnek panelt indokolt esetben.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #43367 üzenetére
Csak jeleztem, hogy az említett 3 helyett már akár 1 után is előfordulhat. Sajnos törvény ide vagy oda, ez továbbra is ritka mint a fehér holló, még LG-nél is, aki igen nagylelkű szerviz téren. Ezek szerint LG a legtörvénytisztelőbb?!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
janos666
nagyúr
válasz Celtis #43381 üzenetére
Akkor hihető, ha viszonylag rugalmasan szabhatja meg a gyártó/szerviz, hogy mi a rendeltetésszerű használat mellett is kopó elem, és mi nem számít "fő elem"-nek (egy mechanikus kapcsolóra szerintem ráhúzható az is, hogy kopik, és nyilván az is, hogy kiegészítő, de nyilván mehetünk ezzel tovább, hogy akkor a dugattyúk és a motorblokk is kopnak, nem csak a csapágyak, vagy a gumik, de még a karosszéria is fárad, úgyhogy a végén semmi se marad ).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Celtis
veterán
válasz daneel_hu #43383 üzenetére
https://www.fogyasztovedelem.hu/Varia_x/alapfogalmak.htm
Nem látok ilyet leírva. -
-
Celtis
veterán
válasz daneel_hu #43377 üzenetére
Akkor keresgéld, mert így elég nehezen hihető. Még az átkosban - amikor volt igazi fogyasztóvédelem - sem volt ilyen. Csak annyi, hogy az 5. meghibásodás után volt csere.
Elképzelem, amikor egy autón másodszor tönkremegy az ablakemelő kapcsoló mondjuk az 5. évben és ez alapján kéred az autó visszavásárlását az eredeti árán... Nem életszerű. -
torma1981
veterán
válasz daneel_hu #43377 üzenetére
A hivatalos LG hozzáállás az, hogy pl 3 panel csere után csere utalványt kérhetsz. Ettől mint látszik eltérhetnek. De 3 után tuti kapsz utalványt. Ezt havernak mondták az LG-nél mikor panel csere volt. Neki még csak a 2-dik volt ott még az LG-s mondta, ha van panel cserélik. Így is történt. De mivel újra lett 2 év garancia igazából így is jó.
-
daneel_hu
addikt
válasz Celtis #43376 üzenetére
Valami komolyan garanciával foglalkozó műsorban volt nemrég, egy szagértő mondotta vala.
Ez egy eu-törvény, nemrég szavazták meg.
A lényeg, hogy nem lehet ugyanazt a meghibásodott alkatrészt / alkatrészcsoportot büntetlenül cserélgetni a végtelenségig... ilyenkor a vevő kérheti a szerződés előtti állapot visszaállítását.Ha lesz időm megkeresem... de két rosszcsont rágja a fülem.
-
Batyops
aktív tag
Az új Oled szériáról Cx vannak már tesztek? MM-be láttam hogy már megvásárolható de még teszteket nem találtam róluk.
-
scavy
tag
Sziasztok!
LG WebOS -el (oled65 C9-em van, OS verzió: 04.71.25) kapcsolatban kérdés: néhány .mkv videófájlnál, akár 4K, akár 1080p, egyszerűen a beépített video lejátszó nem mutatja a feliratot, lehetőségként sem. (külső vinyón vannak a filmek és USB-n át van csatlakoztatva a tv-hez)
Próbáltam a fórumos ajánlások alapján extractolni a feliratokat (MKVToolnix + MKVExtractGUI párossal) de nem is látja a beépített feliratot valamiért, és nem lehet így kiszedni. Sajnos ezekhez a dokumentumfilmekhez subscene-en sem találok semmilyen feliratot. Van esetleg bármi más mód hogy megoldjam ezt a problémát? (anélkül hogy a notimat rákötném a TV-re HDMI kábellel)
Esetleg nem lehet valami kicsit komolyabb videolejátszót telepíteni a TV szoftverei közé? (Jó lenne, mert sajnos a felirat pozicionálhatósága sem a legjobb, nem lehet teljesen levinni, ott ahol a fekete sáv van, és így a képen jelenik meg.)
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nálam elérhető a HBO Go a magyar régióra állított C9-en. A Store-ban be sem kell írni a keresőbe, felkínálja legnépszerűbb programok közt.
Youtube-ról is úgy "dobod át", hogy elindul a TV-n a Youtube kliens és csak a videó URL-t küldi át a telefon, aztán a TV játssza le. Talán a HBO is tud ilyet, ha a telefonon van HBO kliens, de telepíteni kell a TV-re is.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #43364 üzenetére
Törvény szerint ha egy alkatrész cseréje után meghibásodik ugyanaz az alkatrész gariidőn belül, akkor már tervezési hiba is fennállhat, ilyen esetben az user kérheti a szerződés előtti állapot visszaállítását.
A TE esetedben ez a törvény szavatolja ezt a lehetőségedet, nem a szerviz jótékonykodása.
Az más kérdés, hogy szeretik így beállítani. -
Segal
veterán
hdmi kábel
pc-ről simán menni fog"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
renatto
őstag
válasz torma1981 #43316 üzenetére
Nekem a gyári 55B7 panelt 1x cserélték, és miután az még rosszabb lett, mint amit cseréltek, kérvényeztem a csereutalványt, amit meg is kaptam. Ez fél éve volt. Szóval a helyi szervizen/LG is múlik.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
GalaHU
őstag
Megjött az Alzától a C9-em, eddig minden okés vele, nem tűnik refurbished-nek.
De úgy néz ki az HBO GO-val csúnyán alászaladtam. A vásárlás előtt csináltam egy gyors keresést a Google-ben a HBO GO és az LG tévék kapcsolatáról. Az első 3 találatba beleolvastam (köztük a hivatalos LG oldallal) és azt írták hogy a 2016-19-es modellek mind, köztük a C9 is HBO GO képes.
Hát úgy tűnik nem, mert nincs ilyen App-juk. Még mélyebb keresés, és kiderült hogy az év elején hipp-hopp megszűnt az együttműködés. Lehet, hogy csak nekem új, de ez azért gyomron vágott...
Sürgősen kellene valami megoldás arra, hogy hogyan HBO GO-síthatom a készüléket, mert kitör a lázadás a családban.
Van otthon XBox és PS4 is, de ott az accountjaim mind külföldiek (a PS-nél nem is tudom megváltoztatni, az XO-n talán) így azokról sem megy. Próbáltam telefonról "átdobni" de amíg egy YouTube videóval könnyedén meg tudom tenni (megjelenik a listában a TV) addig a telefonos HBO GO applikációban nem, csak valami "Közeli készülékek" ez után viszont PIN kódot kér, amit szerinte a TV látnom kéne, de persze nem...
Olyan megoldás kellene amit könnyen tud kezelni minden családtag, végső esetben egy másik hardver is szóba jöhet, de akkor azt vezérelje a TV távirányítója is. Vagy már túl sokat kérek?
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
heurisztika1
csendes tag
Üdv! LG B7V felirat kezeléséről.. MKV Kb. 40 belső feliratot tartalmaz de csak az első 7 -et lehet kiválasztani! A magyar persze a 17.! Ki tudd erről valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz janos666 #43360 üzenetére
Nem értem, hogy miért éppen a vásárlás, meg az ár ugrik be mindenkinek Pusztán azért linkeltem, a menü bemutató specifikus részt, mert oldalakon át olvastam itt már tőletek EOTF, meg egyég HDR értekezéseket
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
janos666
nagyúr
válasz Strezi #43351 üzenetére
Chros nem cserélget évente, én pedig már a C9-en is tudom ezeket babrálni CalMAN-el és/vagy madVR-el (bár lehet, hogy az a "tits involved" verzió, mert azért tejelni kell ). Ez a menü 2018 előtt lett volna igazán hasznos. De azért jó, hogy linkelted a videót.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Balaxux #43348 üzenetére
Áramtalanítsd pár percre, majd csatlakoztasd és kapcsold be újra, aztán szerviz.
Az első automata kikapcsolás után vártál türelmesen? Frissítés után néha lassan indul újra, akár fekete képernyő mellett dolgozik az ügyön. Ha esetleg ott sikerült félbeszakítanod, akár egy apró áramszünettel, az esetleg okozhatott gondot.
De lehet véletlenszerű, új TV révén főleg, talán nem is maga a frissítés okozta.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
so_ha
senior tag
"A jogdíjmentes AV1 videoformátumot az Apple, a Facebook, az LG, a Microsoft, a Netflix, a Samsung és még sokan mások támogatják. Az LG OLED TV-k és NanoCell TV-k valamint a Samsung TV-k csúcsmodelljei elsőként már tartalmazzák az AV1 hardveres dekódolást is."
-
Segal
veterán
válasz Tengri #43350 üzenetére
Inkább 2021 hogy az ára is megfelelő legyen
Meg ugye akkor már a 3080Ti is kapható lenne hozzá"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Strezi
őstag
A CX review ezen részére szerintem páran itt is nagyon rá fognak izgulni
https://youtu.be/w-xQfjs1dLA?t=1083torma1981: nem neked szólt Chros, meg janos66 szerintem a célközönség
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Tengri
senior tag
-
Balaxux
friss újonc
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni az alábbi problémában. Van egy ujonnan vásárolt LG Oled55c97la tvm és beüzemelés után miután kértem a frissítést kikapcsolt. Azóta sem tudtam bekapcsolni csak kattan egyet mikor bekapcsolom és rá 4-5 másodpercre kattan mégegyet. Esetleg találkozott már valaki ilyen, vagy ehez hasonló hibával?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Segal
veterán
válasz Tengri #43346 üzenetére
Elméletben juniusban érkezik és az 55-ös árából kikövetkeztethető hogy 500k alatt lesz
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Tengri
senior tag
Ez egy nagyon jó hír!
Sajnos a 48"-asról még semmi infó...igazából én arra vagyok kíváncsi.[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
bisiz
tag
Hello!
LG C9-nél a HDMI black level low vagy high-on optimális HDR modban? PC-n játszom rajta , de nekem low-on black cush van, high-on meg mintha egy rossz LCD tv lenne....
SDR-ben full rgb és high hdmi black level-el használom.ASUS ROG B660-F GAMING WIFI, I5 14600KF, 4, Kingston 2x16gb ddr5-6000, ASUS TUF RTX 3080, Corsair rm650x
-
Serf
csendes újonc
+1 a Pana Gz950 mellett.
Én nekem semmi bajom a menüvel se és a média lejásztóval se.
Egyszerűen amikor töltesz valamit úgy is a legjobbat akarod mindenből, akkor azt is kell letölteni.
Igaz én se játszom rajta, Kábel Tv, Netflix, Youtube, + a letöltött média lejátszás(válogatott)
Hja és nem beszélek a TVhez azt kibírom -
veterán
válasz salapp #43339 üzenetére
Én pont az accoustic surface miatt nem választottam anno Sonyt. Nem tartottam jó ötletnek, hogy a rezgő oled panel adja a hangot. A panelt féltettem. Illetve az android oprendszer is visszatartott. Sok jót nem olvastam róla. Telefonon jó, de tv-n...
Aztán lehet, hogy tévedtem és alaptalanul tartottam ezektől. -
salapp
addikt
válasz csucsu54 #43328 üzenetére
Márkahűség is fontos lehet. De aktuáls árak mellett én az AG8-on is elgondolkodnék, és ha patent a panel, akkor hozzá +3 év Sony gari. AG9 érdekelne igazán (ász felkonvertálás, center speaker acoustic surface, dolby vision day/night), de én tévére annyit a ma elvárható élettartam mellett nem adok. Majd, ha egy utópiában újra japánok felügyelik a panel és elektronika gyártást, akkor talán.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
veterán
válasz csucsu54 #43326 üzenetére
55FZ800 és 65FZ950 (ehhez legalább normális távirányítókat adtak, kicsi okos tapizóst és nagy fémházas világítóst) van a tulajdonomban és sok sportot nézek.
Jól járhatsz az FZ800-al, viszont ugye az FZ sorozatban még nincs Dolby Vision.Szerk.: Mivel 65-ös méretben egy árban vannak, mindenképpen a GZ950-et javaslom! Most 600 mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz janos666 #43330 üzenetére
A TruMotion mindig offon van A tv megdoccen egy pillanatra amikor a ValosaghuMozit bekapcsolom, valamit csak csinal, max akkor pont ezek az osszefoglaloban levo judder tesztek nem mutatnak kulonbseget Mert tenyleg nem latok valtozast, ugyanugy vibralnak a csikok, ha 20 centirol nezem is, 5 percig vizslattam.
F1
-
alaves
addikt
Megnéztem: 2160p/60Hz/4:2:2 - 12bpc vs. 10bpc banding különbség: annyira halvány banding van mindkét esetben, hogy nem láttam különbséget.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
BusinessGuy
őstag
válasz janos666 #43332 üzenetére
Ahogy írtam ps pro szintén.
Pc-n passzolom nem hdr-eztem ott még.
Filmeket szigoruan külső vinyót a c9-re dugva tolom, kategóriákkal jobb mint pc-n a kmplayer,vlc és egyéb lejátszók. Még olyan br film is ami pc-n néha akadt, problémázott, visz problémamentesen.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz BusinessGuy #43331 üzenetére
Az az XO(x) sajátossága lehet (szoftver nyavaja, vagy valami hardware keresztmetszet). Talán másképp "mozaikol", mint ahogy az UHD TV-k várják. Az a GCN2 elég régi GPU design (és nem natív HDMI 2.0, hanem Displayport 1.x-ről fut integrált átalakítóval).
Gondold végig: a GPU mindig Full RGB-ben dolgozik. Azt csak 4:4:4-be lehet geometriai információ vesztesége nélkül konvertálni, onnan pedig a 4:2:2 dob el kevesebb információt, mint a 4:2:0
Noha az is igaz, hogy az az RGB, amiből jön a 4:2:x, az legtöbbször max <=FullHD, ritkán 4k render, szóval a 4:2:0 is legtöbbször csak interpolált információt dob el, tehát nem veszítesz sokat.Még az is előfordulhat, hogy sokaknak egyszerűen csak jobban tetszik, ha egyformán homályosabb a két irányban a chroma. Játék grafikánál másképp jelenik meg az aliasing.
Én PC-n nem játszom úgy, hogy 4:2:2-t küldök a TV-re, de nekem is rémlik erről valami, hogy a 4:2:2 talán "recésebb" (aliasing), míg a 4:2:0 bár lágyabb/homályosabb, viszont ez elmossa az aliasing-et (ami chroma subsampling mellett színes recézettség).
De ez ízlés kérdése is.Viszont küszöbön a HDMI 2.1, azzal nem lesz ilyen gond, mehet minden játék RGB-ben.
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
válasz janos666 #43330 üzenetére
Érdekes mert one x-en is gyengelébb képet kapsz 4:2:2-n mint 4:2:0-n, pro meg kapásból azt az opciót dobja. És kvázi az összes külföldi szakfórumon milliószor kivesézett téma. Hdr alatt játékra a 4:2:0 ajánlott akárcsak filmre. Saját tapasztalat szerint is. Pc-n passz ott nem szórakoztam még hdr tartalommal de nem huszem hogy másképp lenne.
-
janos666
nagyúr
(#43286) chros - HDMI 2.0 óta már átmegy 4:2:0 is.
(#43287) szabeska - A Kontraszt-ot ne tologasd (esetleg nagyon jó okkal). Az ABL a Kontraszt-tól és OLED Fény-től is függ, de alapvetően 35-40 OLED Fény alatt mindegy (SDR), az után pedig inkább az alacsonyabb Kontraszt és magasabb OLED Fény szokott kevéssé agresszív ABL-t jelenteni, de 2017-től kezdve ezzel sem érdemes már vesződni (2016-ban még agresszívebb volt ABL, mint később).
(#43295) DVlad - De ha mindig ott van a fekete keret, akkor mégis mindegy, hogy az hozzá öregedett-e homogénen a közepéhez.(#43299) BusinessGuy - A 4:2:0 sohasem optimális PC-hez vagy játékkonzolhoz, mert 4:2:2-vel is átfér 10bit (több nem kell). Egyedül filmlejátszásnál ideális (de ott is csak akkor, ha a lejátszó processzora képes úgy kitolni az YCC-t, hogy nem konvertál közben RGB-be, majd vissza, mint a PC GPU).
(#43323) szabeska - Fure. A TruMotion-t is kapcsold ki. Az automatikusan letiltja a RealCinema-t. Bár ilyenkor ki is szürkül.
Mindenképp 24Hz-en küldd ki a 24fps-t, de vedd figyelembe, hogy a 24fps mindig akadozó lesz, mert egyszerűen kévés. Egy átlagos LCD ez jobban elmossa, mint az OLED (nagyobb csóvát húz a mozgás, elkenődik, elolvad a mozgó él...).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BusinessGuy
őstag
Nem konvertál az semmit, be tudod állítani 4:2:2-re is manuálisan, az eredmény szarabb kép. Pont hogy a 4:2:2 a gyengébb képességű tv-k miatt opció,és nem mindig találja el jól a gép, erről one x topikban egykor hosszasan beszélgettek a szakik... Ps pro menüböl kapásból 4:2:0-ra lőhető. A médiatartalmak is "itt" készülnek. Kapásból az összes szakfórumon ezt ajánlják hdr alá. Hdmi 2.0 óta szabvány a 4:2:0 is, nem tudom miről beszélsz....Kissé idejét múlt amit ide linkeltél...
Full rgb 12 bitet meg 4k-ban nem az biztos, maximum borzalmas alacsony képfrissítéssel, ráadásul értelmetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu54
tag
válasz daneel_hu #43311 üzenetére
Nagyon sok sportot nézek,bár most ez lecsökkent a korona miatt,túlsúlyban a foci,4K-s beltérim van jelenleg,szinte a kezdetektől műholdazok,kizárólag reklámmentes full HD-s külföldi adások,természetfilmek,mozi,sport stb.,DVD.Semmi gondom a plazmával,tökéletesen működik,gyönyörű a képe,csak a kisördög motoszkál bennem az újdonság irányába,de a mozgásmegjelenítés fontos számomra!
-
chros
őstag
válasz MultiDoodad #43300 üzenetére
Persze, hogy nincs! Akkor leirom meg1x: HDMi szabvany nem tamogatja a 4:2:0-t!!!
@BusinessGuy: az lehet, hogy ilyet enged kivalasztani a One X, de felkonvertalja legalabb 4:2:2-be mielott kikuldi hdmi-n.
Az LG (is) belul 4:2:2 adattal dolgozik. Pl van olyan, aki HDR-t ycbcr 4:2:2 10bit-el kuld ki PC-rol, mert ekkor van a legkevesebb problema a megjelenitett keppel.
Akkor en miert full RGB 12bit-et hasznalok film lejatszasra? Mert sajna tobb fajta rgb->ycbcr konverzio van colorspace-tol fuggoen, s ezeket nem lehet beallitani a GPU panelen. [link] -
szabeska
addikt
Üdv!
Ismét egy kis segítség kellene. Letöltöttem az összefoglalóból a judder tesztfájlokat, próbaképpen. A Valósághű Mozi kapcsolót BE álláson használom, mióta megvan a tv (1 hete). Viszont ha fut a tesztfájl, és ki-be kapcsolgatom, semmi sem történik, ugyanúgy szaggatnak a vonalak, teljesen egyformán Madvr be van állítva, hogy átkapcsoljon 24p-re ha 24p-s a film is, de ez nem lehet gond, mert ha kikapcsoltam ezt az opciót, akkor is ez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy 24p helyett 60p-ben megy a monitor lejátszás közben. Mit rontok el? Vagy ez ilyen, és szó szerint semmit nem csinál ez a Valósághű Mozi hülyeség?
F1
-
alaves
addikt
válasz BusinessGuy #43284 üzenetére
Akit érint, fekete szint vezérlés: Philips 55OLED754: nincs kapcsoló. Automatikusan állítja, felhasználói beavatkozás nem lehetséges (egy bemenetnél sem).
SDR-nél és HDR-nél is 2160p/60Hz/YCbCr 4:2:2/12bit jelet adok neki PC-ről, fekete és szín egyaránt tökéletes.
(B7-nél van kézi fekete szint állítás, viszont szürke automatikus felirat van, amikor a TV tuner adja a jelet)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz torma1981 #43316 üzenetére
Hozzáállás kérdése mind a vevő, mind a helyi szakszervizes fószer, valamint az LG központ részéről. Én csereutalványt kértem mert 3. cserét már nem szerettem volna, megértőek voltak (1. eredeti panel: beégés, 2. panel: téglalap hiba, 3. panel: >40 dead red subpixel).
-
alaves
addikt
válasz poli27 #43313 üzenetére
Nálam pontosan ezen a helyen volt a folyamatosan világító alpixel a B7-en (szerintem a W teljes HDR fényerővel). Ha 2 éven belül vagy akkor kérd vissza a pénzt, mert végtelen panelcserébe futhatsz bele, mint én. Az eredetileg beépített kijelzők elfogadhatóak, de a cserekijelzőkkel valami nem stimmel.
Egyébként 2x egymás utáni kézi pixelrefresh nekem javította a dolgot, de aztán pár hét múlva elhalt egy rakás red subpixel.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
daneel_hu
addikt
válasz csucsu54 #43305 üzenetére
"Szia!Végül is melyik oledet vetted meg a plazma helyére,milyen a mozgásmegjelenítés a sport adásoknál,a foci mérkőzéseknél a sok zöld nem okoz majd gondot!?"
Mindegyiknek jó már a mozgása, feltéve ha egy sample and hold masinát jó mozgásmegjelenítésűnek lehet nevezni. (számomra a plazma sokkal jobb ebből a szempontból)
Még nincs róla a topikban konszenzus, de Philips, Sony, Pana jó mozgással bír, LG-nél pedig a C9 és az annál drágább modellek. (B9 pár tag szerint gyengébb, - szerintem is -, de nincs ebben egyetértés)Sportközvetítések zöme 50/60 fps... ott nem kell még interpoláció sem.
-
salapp
addikt
válasz csucsu54 #43305 üzenetére
Ja, GZ950, nekem semmi bajom a mozgással, viszont imádom, hogy nem vibrál, mint a neoPDP csinálta. És - bár ettől is féltem - ez a típus nem fűt, mint a plazmák. Viszont én sportot, tévéműsort nem nézek rajta, sajnálom szegényt. Néha műholdas adások (arte, 3Sat, ZDFinfo főleg - a logók ezeken általában áttetsző fehérek). Játszani sem. Szóval én neked nem vagyok jó mérce, olyat kérdezz, aki mindenre ezt használja.
A táv kőkorszaki (majdnem ugyanaz a gomb kiosztás, mint a hét éves plazmáén volt), én így szeretem. A menü kinézete a kilencvenes években ragadt, de én igazából megjelenítőként használom, arra tökéletes.
A 720p régebbi filmek is elég jól néznek ki rajta (2,5 m). Szerintem nem bánnád meg, ha amúgy is Panát keresel.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
csucsu54
tag
Szia!Végül is melyik oledet vetted a plazma helyére,milyen a mozgásmegjelenítés a sport tartalomnál!?
-
Van egy AKG 551-es fejhallgatóm ami jó lenne akár filmezéshez is mivel házi mozi rendszerem sajna nincs. A kérdésem, hogy a 9-es széria fejhallgató portja hány ohm-ig képes meghajtani a fejeseket?
Az enyém 32-es
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
sakal83
addikt
válasz poli27 #43297 üzenetére
Nem kotekedesbol de hogy es milyen tavolrol vettel eszre 1db pixelhibat?
Tegnao neztem vegig a C8ast asszonnyal es kb 20cmrol vizslatva talaltunk 4dbot pixelhiba teszten:) en meg nem lattam olyan oledet amin ne lett volna 1 db pixelhiba. Igy ha cserelik javaslom hogy ne keress rajta mert mimdig van szinte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest