Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- Gaming notebook topik
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
A 2017-es LG OLED modelleknél nem láttam ezt a PLA végződést ami a 2018-as modelleknél van. Mit takar? Előre is köszönöm a választ!
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
A 2017-es és a 2018-as modellek közül tudnátok erősorrendet állítani?
Melyik a jobb a SONY, PANASONIC vagy az LG oledje (55-ös méretben)?
Előre is köszönöm a válaszokat!"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz alaves #13967 üzenetére
Ha jól tudom akkor mind a 3 gyártóhoz az LG Display szállítja a panelt.
De az új LG és a többi között már nem látok akkora különbséget mint a 2017-es modellek között.
összehasonlítás
Árban meg az LG a legkedvezőbb. Ezért is kérdeztem a hozzáértőket, hogy mennyivel jobb az LG-nél a Sony meg a Pana, vagy csak a márkanév jelenti a tetemes felárt..."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz dgyuri0123 #13974 üzenetére
Egy kicsit tartok az androidos tv-ktől, de a Sony ebből a szempontból jobb lenne mint a többi? Megéri droidos tv-t venni? Jelenleg 100k-val több a 2018-as modell mint a tavalyi, illetve 70k val több a c8-tól. Megéri ezt venni, ha jó árban lesz a foci vb előtt?
Amúgy a mobilom is LG (G4) most is kiválóan fut rajta a 6.0 droid...szerintem már hivatalosan újabb verzió nem fog kijönni rá."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz dgyuri0123 #14071 üzenetére
Nekem megér +200k-t az AF8...már csak az asszonyt kell meggyőzni
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz Partizan182 #14099 üzenetére
Bíztatóan nyitott a 8-as széria. Nem tartom kizártnak, hogy jó egy év múlva a 9-es széria megjelenésénél átlépi a 400k-s lélektani határt és beesik 400k alá az ára a 8-as szériának. Sőt egy készletkisöprésnél még akár közelebb lehet az árcetli a 300k-hoz mint a 400k-hoz.
-
Tengri
senior tag
A SONY idei oledjei is LG panelesek...
AF8"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz Ren Hoek #14191 üzenetére
PS4 Pro-val elég sokat tolom a gyerkőcökkel az NHL 18-at. Ott minden mérkőzésen kint van az NBC (tc csatornának) logója...emiatt is hezitálok sokat mert ha egy OLED TV vásárlása esetén beégne, az eléggé nehezen tudnám kimagyarázni az asszonynak egy ilyen drága tv-nél.
-
Tengri
senior tag
LG C8 vs Sony AF8...szerintetek melyik a jobb?
LG vs Sony[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz Pro Koryak #14264 üzenetére
daneel_hu
Szerintem a hangrendszer messze nem ugyanaz.
De lehet tévedek.
C8 vs E8[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
Miért? A szubjektív véleményed is érdekel. Miben jobb? Gariztatás?
-
Tengri
senior tag
Köszönöm a választ!
(#14299) Joshi:
Köszönöm a kiegészítést!Nagy a dilemma...valahogy a sony egy picit jobban tetszik, de az androidtól egy kicsit tartok.
MM-ben nagyon bejött a C8 is. Várom a foci VB-s leárazást, illetve hátha lesz rá kiterjesztett gari is még."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
-
Tengri
senior tag
válasz sakal83 #14590 üzenetére
Sehol sincs már eladó c7v. Csak a kiállított darabok amit visszaadnak a LGnek. Most irányítottak át a WestEnd ből a Nyíregyházi MMbe de ott is ugyanaz a helyzet. Marad a B7V.
-
Tengri
senior tag
Az LG 5 éves garija az teljes körű (mint egy biztosítás) vagy csak a 2 évet hosszabbítják meg 5 re?
-
Tengri
senior tag
Az ár az jó csak venni nem lehet...MM marketing.
-
Tengri
senior tag
Tegnap 3 MM üzletben is voltam, illetve a nyíregyházi üzletükkel telefonon beszéltem (ott elvileg 2 db volt még). Mindenütt csak a kiállított darabok, amiket vagy "visszaküldenek" az LG-nek (állításuk szerint), vagy egyéb oknál fogva nem eladók. A 2db nyíregyházi modell mind kiállított termék és megvehető de csak személyesen Nyíregyházán...a budapesti MM-ek nem rendelik fel a terméket, sőt az Árkádban lévő televízió osztályon dolgozó eladó azt is elmondta, hogy más budapesti üzletből sem rendelnek át csak a központi raktárból. Tegnap az MM-ek nyitásakor már nem volt sehol sem kapható C7V! Bár minden üzletben van kiállított darab eladó címkével ilyen jó árban...csak hát megvenni nem lehet.
-
Tengri
senior tag
válasz #72042496 #14675 üzenetére
A B7V is ugyanaz mint a C7V csak a talpa más meg a színben van eltérés. Tudom elsőre hülyén hangzik, de ha nekem a C7V tetszik akkor azt szeretném megvenni (azért szívesen alakítanám át a nappali szekrénysorát). Ez olyan mint az autó vásárlás. Ha nekem a vörös színű kocsi tetszik akkor nem a mályva színűt fogom megvenni hanem a vöröset. És nagyon rosszul esne szintén, hogy mind a kettő eladó de csak a mályva színűt tudom megvenni. Nem ugyanazzal az örömmel és tiszta szívvel venném meg, habár tudásra szinte teljesen ugyanaz mint a vörös csak a felnije, és a színe lenne más. Tudom, hogy használatban semmi különbséget nem vennék észre. Remélem érthető amit leírtam. Ezért is bosszant az MM-nek ez az üzleti"stratégiája".
-
Tengri
senior tag
Nincs eladó C7V! Csak a kiállított darabok vannak...de ha azóta válltozás történt nyugodtan szólj (telefonszámom a profilomban)! Ha van eladó BPesten ezen az áron (nem kiállított darab!) megveszem még ma.
Tegnap több mint 5 órát talpaltam (MM-ből MM-be), hogy vegyek egy C7V-t, de mindenütt falakba ütköztem.[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
A Westend-ben lévő MM-ben a kiállított darabot küldik vissza az LG-nek. Az Árkádban és az Arénában nem indokolták meg, hogy miért nem eladó. Ahol eladó lenne a kiállított darab (Nyíregyháza) ott meg nem adnak plusz kedvezményt rá illetve le kellene menni hozzá a helyszínre, mert BP-re nem küldik fel a tv-t. Annyit nem ér az egész...főleg hogy kiállított darab. Mindig is szerettem azokat az üzleteket ahol olyan dolgot árulnak ami nincs és nem is lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
(#14703) Balika911
"Kiállítottat én semmi esetre sem vennék."Én sem vennék kiállítottat. De ha alkudozás után 300k alá beengedték volna az árat elgondolkodtam volna rajta, mert egy esetleges Duck TV logo beégés miatt lehet hogy lett volna egy új panel bele pár hónapon belül
Igazából ez az akciójuk 22-től van és már 23-án 10 órai nyitáskor nem volt C7V-jük. Kifutó széria miatt nem is lesz, de azért mindenütt van kiállított darab mellyel reklámozzák mintha lenne megvásárolható készülék náluk.
A B7V is kifutó széria, de jelen pillanatban még tudnak rendelni belőle...na ez ami bosszant..."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz #72042496 #14709 üzenetére
Néha körülményesen és érthetetlenül fogalmazok. Elnézést érte.
Igen az a bosszantó, hogy minden üzletükben ki van rakva legalább egy példány, de készleten/raktáron egy darab sincs...azt meg nehéz elhinni hogy egy munkanap alatt az összeset elvitték az országban."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz junior11 #14730 üzenetére
Egész jó pontokat kapott a C8
-
Tengri
senior tag
válasz FIREBLADE78 #14739 üzenetére
Árban a duplája...
Az MM-ben 360 ezerért van a B7V. 5 év garival meg 0% THM-re akár 20 hónapra is.[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
A B7V-ből a központi raktárból elvileg tudnak még hozni...
-
Tengri
senior tag
Gondolom a C7V-re gondoltál. Na az a TV típus az ami sohasem volt nekik készleten eladó. Arra leszek kíváncsi hogy az akció után is így marad-e?
-
Tengri
senior tag
Persze hogy nagyon jó.
Kitartok az álláspontom mellett, hogy nekem az igazi a C7V lett volna ha valaha lett volna az MM-ben. Lesz még akció más hol is...de az igazat megvallva a C8 nagyon csábító. Persze nem a mostani áron majd ha bemegy 500k alá...addig gyűjtök rá."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
Jó pár hozzászólással feljebb már említettem, hogy nekem nem igazán akarták már Pesten sem egyik áruházból a másikba átkérni a készüléket. Azért próba szerencse.
-
Tengri
senior tag
válasz Benoe77 #14843 üzenetére
Printscreen amíg még aktív a hirdetés. Csatold a panaszlevélhez. Kérd a kivizsgálását az MM-től. Legrosszabb esetben nem történik semmi, de mivan ha igen...
[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz dgyuri0123 #14887 üzenetére
Írta hogy neki még az akciós árban hozzák, de valóban az 530 nem jó ár érte.
Érdekes, hogy azokban a budapesti MM üzletekben ahol a c7v-t szerettem volna megvenni mindenütt azt mondták hogy a 7-es széria kifutó és többet már nem lesz nekik 55-ös méretben. Úgy nézz ki, hogy mégsem..."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz dgyuri0123 #15246 üzenetére
Ne hagyjátok abba mindjárt kész a popcorn
-
Tengri
senior tag
válasz dgyuri0123 #15252 üzenetére
"egy sokadik önjelölt "szakértőtől"
Szerintem ez még mindig egy fórum és nem hiszem, hogy baj lenne az, hogy véleményét leírja a témával kapcsolatban."bizony parasztvakítás a 4k még akkor is ha ez igen fájdalmas érzés lehet egyeseknek/neked, akik sosem látnák be, hogy esetleg teljesen feleslegesen ruháztak be félmilliót egy tévére."
Szerintem (a tévedés jogát fenntartom) a 4K-s beruházás sok eseteben (a környezeteben tapasztaltakból kiindulva) nem igazán a médismaszlag benyelése. Egyik nagyon jó barátom is azért vett 4k-s Oledet mert egy kicsit előre gondolkodik. Sőt akkor már lehet őt azzal is támadni, hogy bizony a "mozis" szobájában építi ki a Dolby Atmos rendszert is, holott az Atmos is még "gyerekcipőben" jár. Tudjuk, hogy a 4K-s tartalmak még nem igazán elterjedtek, de azt is lehet látni (persze egyén függő), hogy ott is egyre jobban szélesedik a paletta. Az elkövetkező pár évben már lehet, hogy kifizetődik neki a felár egy FHD-s OLED-del szemben.
Szubjektív véleményem az, hogy mindenki vegye azt ami neki a legmegfelelőbb. Emiatt nem kell fikázni sem a 4K-s megjelenítőket, sem a FHD-s megjelenítőket sem."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz dgyuri0123 #15257 üzenetére
65-ös Lg-je van. Nem voltunk 3m-re sem a TV-től (jó ha volt 2,5-2,75), mondjuk a szoba sem nagyobb 16-18 m2-nél. Laikusnak vagyok, de a hangfalak (mennyezeti is!) Atmos hatása engem megvettek kilóra. A kép is gyönyörű volt és őszintén bevallom jobban bejött mint a mozi ( A film: Blade Runner 2049-volt).
-
Tengri
senior tag
válasz fplweb2012 #15271 üzenetére
Nem tudom, hogy ki a szolgáltatód, de ha esetleg a "T" akkor lehet kapni 22 havi kamatmentes részletre 426-ért. LG OLED B7V
itt az aprón is hirdeti sakal83 kollega 380-ért:apró[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
600 ezer alá becsúszott már az 55" B8
-
Tengri
senior tag
Érdeklődnék a Panasonic VIERA TX-55EZ950 felöl. Az LG-SONY-PANA 3-asból melyik a legjobb választás? A Pana csak az árával "emelkedik" ki a sorból vagy ténylegesen is jobb mint a Sony és az LG?
-
Tengri
senior tag
válasz Partizan182 #15352 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Tengri
senior tag
A tesztek alapján nekem az jött le, hogy jelenleg a sony af8 a legjobb, habár az androidos rendszer inkább hátrány mint előny. Az LG megkapta a kifejezetten ajánlott kategóriát, viszont a sony jobb mozgásmegjelenítésben és hangzásban egyaránt. A pana a magas ára ellenére nem szerepelt valami jól a teszten. Még mindig az LG és a Sony között vacilálok, illetve várom mikor megy 500 alá az áruk
-
Tengri
senior tag
válasz David75 #15419 üzenetére
Én a helyedben inkább B7V-t vennék. Árban nem sokkal lenne több. És jobb az input lagja is:
b6v vs b7v[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
Nem mindenkinek praktikus a stereo rendszer. Nálunk például a kábelek, meg a sok elérhető felület miatt (aprótalpúaknak kihívás és mindenképpen vonzza őket a megismerés vágya). Emiatt csak olyan rendszer jöhet szóba ami egyrészt wireless, másrészt nincsenek olyan frontsugárzók amik állandó kihívást nyújtanak a gyerkőcöknek. Akinek van gyermeke az tudja, hogy hiába van megtiltva nekik...csak az adódó alkalmat várják a közelebbi megismeréshez. Így nálunk is a sztereó szet szépen össze van pakolva és egy jobb hangprojektort szeretnénk lehetőleg dolby atmossal és wireless sugárzókkal.
Bocsánat az OFF-ért"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
-
Tengri
senior tag
Az 55-ös sony AF8 most "olcsó"
-
Tengri
senior tag
Pedig van. Az euronics-ban most minden bomba áron van
-
Tengri
senior tag
válasz junior11 #16051 üzenetére
Se DV se DA...az ára meg majd az egekben...
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Pro és kontra szerintetek melyik a jobb vétel? Az LG C8V vagy a Sony AF8?
Olvastam az AV fórumot, összehasonlítottam a Displayspecifications oldalán őket, de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb...az LG-nél ott van az ADVANCED HDR amivel jobb a HDR-je, illetve elvileg a Dolby Atmos hangzást is tudja (gondolom ezt a hiányosságot egy házimozi rendszerrel lehet pótolni a sonynál). Viszont a képminőség a mozgásban jobb a Sony. A webOS rendszere jobb az LG-nek, de mára már az android sem olyan rossz mint volt.
Szerintetek melyik éri meg jobban? Gondolok arra, ha ugyanolyan árban tudnátok megvenni, akkor melyiket vennétek?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Tengri
senior tag
válasz #72042496 #16066 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ!
Nem írtam, de maximum 55"-ös fér be úgy, hogy egy kicsit sufni tuningolni kell a szekrénysort, mert amúgy csak 1200 mm szélesség áll rendelkezésre.
Az 55-ös C8PLA és az 55-ös AF8 között vacilálok, de nem tudok dűlőre jutni. Mekkora előny az ADVANCED HDR opció az LG-nél? Illetve írták többen is, hogy várják a DV firmware update-ot a Sony AF8-nál.
Az AV teszten az LG végzett az élen és csak ajánlotatt kapot a Sony, de én úgy tudom, hogy képi megjelenítésben a Sony a legjobb...de lehet, hogy rosszul tudom.[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz #72042496 #16061 üzenetére
Nagyon tetszik az LG C8PLA, de az ilyen hozzászólások mindig elbizonytalanítanak: "Was at Best Buy the other day. Guy showed me a white room image upscaled on Sony vs. C8. On Sony, it was perfect with all details. On LG it had horrible pockmarks all over to make it look like a popcorn ceiling. Not sure if it was bad configuration or just the TV. This image. If you have access to either, try it and respond to say how it looks.
"
A fórumokon mindig van olyan aki az LG-t van aki a SONY-t részesíti előnyben. Legtöbbször az ára és az 5 év gondoskodás miatt ajánlják az LG-t, mert minden másban a SONY "szintjére jött fel"...ezt mondjuk kételkedve olvasom. Sőt most az LG a drágább a kettő közül. Az LG-nél a képernyő elhajlás veszélye is fenyegethet. Mind a kettő nagyon tetszik, de nem tudok dönteni...talán a vasárnapi HDTV test segít vagy csak jobban elbizonytalanít"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz FollowTheORI #16075 üzenetére
Csak vasárnapig él az 5 éves gondoskodás az LG-nél és most a legolcsóbb helyen is 70 000 Ft-tal drágább mint a Sony. Sajnos én vasárnapig nem tudom megvenni...marad akkor, hogy megvárom a következő akciózást, illetve hátha lesz még mellé 5 év gari is.
-
Tengri
senior tag
válasz #24536576 #16079 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor marad a türelmes várás a C8-ra.
Remélem az év második felében is lesz ilyen 5 éves gondoskodás az LG-től.
-
Tengri
senior tag
válasz kalimist #16071 üzenetére
Élőben is nézhető lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest