Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
seralevente
üzenetére
Mennyibe fájt és "origi" volt?( Melyik MM-ban volt még)
-
seralevente
újonc
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Az Oled 65C9-lett a befutó (sikerült találnom MM) , remélem jó választás volt
. Délután üzemelem be. Üdv, -
válasz
zozika84
üzenetére
Az ABL tulajdonkeppen a hotermeles visszaszoritasa miatt kellett mert magasabb homersekleten gyorsabban oregszenek a pixelek ami ugye beegest/inhomogenitast eredmenyez. Igy ergo igen ha hutened akkor valoszinuleg magasabb fenyerot engedne az elektronika. De csak elmeletileg mert a tapot meg biztosan az ABL-hez mereteztek ergo ha a hofok engedne akkor az energia hiany miatt venne vissza a fenyerot. Szoval hutsd a panelt, cserelj benne tapot es meg a software-ben is mokolj valamit.
-
salapp
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A fóliával lényegében majdnem visszabutítottad VA-paneles lcd-re. Állati.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jesszus ember!!!
Megsugom h az a folia nem teljesen atetszo hanem 5 szazalekos. Ha leveszed olyan mintha egy szurke fatyolt huznal le a tv-rol. Tenyleg nem tunt fel?a hatarol meg azert hud le mert tulhevulhet es az abl agresszivebb lesz.
-
válasz
blakey
üzenetére
Le fogom húzni, eddig ilyen 2-3 óránál többet nem volt használva (folyamatosan) így nincs gond. LG is felhívott pont most és elmondta, hogy 5-6 óra folyamatos használat mellett lehet gond ha nincs lehúzva a fólia. A G-Sync meg van ha a laptop kijelző le/fel van nyitva akkor is.
Lényeg a legújabb FW megléte a TV-n. -
BusinessGuy
őstag
Hátulról mondjuk én sem szedtem le mert egyrész sokáig észre se vettem hogy van, másrészt nem fed le semmilyen szellőző vagy egyéb nyílást.
-
Dale Cooper
csendes tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azért biztos ami biztos, tegyél rá még valami extra védelmet, nehogy a gyári fólia megkarcolódjon!
-
blakey
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Remélem a TV a dobozában van és vágtál neki egy ablakot, hogy a többi rlsze ne porosodjon.
-
-
MultiDoodad
aktív tag
A kép nem túlszaturált, tű éles és szín hű.... amiket felsoroltam azok jelentenek problémát, mint például a tűz vagy robbanás, teljesen más a szín mint SDR-ben úgy , hogy minden más ugyan olyan csak élesebb szebb. Például God of war teljesen tökéletes HDR-ben de a tűz/tűz effektek teljesen más színben jelenek meg, ahogy már írtam, túlszaturált pirosas valami.
-
Batyops
aktív tag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Ott nálad akkor beállítási gond lesz. Az említett játékok közül a Horizon zero dawn és a God of war de még a Cod is kifejezetten jobbak HDR-ben mint SDR-ben. Vannak olyan játékok amiknél nem működik jól a HDR pl.Red dead redemption. Ha tólszaturált a kép akkor ott színbeállítási gond lesz. A Auto-n van? Illetve a színmélységet 50-55-re vedd le alapból 60-on van aszem.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szia Maxx.
Ha jót akarsz magadnak akkor azonnal leveszed a fóliát.
1. Tulhevűl, melegszik, a kijelző úgymond hőleadó felület
2. Akármilyen a fólia, tutti nem olyan tiszta, éles a kép.
Én ilyenről még nem is hallottam, hogy valaki így nézi.
-
MultiDoodad
aktív tag
Na, tesztelgettem HDR vs SDR dolgot csupán csak játékokkal, elsősorban ps4 pro-n.
Azt kell mondjam, sok esetben jobb volt az SDR tény, hogy HDR-ben “fényesebb” az érzés, de túlszaturáltak némelyik játékban például a tűz,robbanás,neon fények stbstb (több beállítást is próbáltam) természetesen ez csak játékmódban. Filmeknél értelem szerűen győzött a HDR, de játékoknál game módban szinte minden esetben jobban tetszett nekem az SDR. Tesztalanyok voltak : Bf5, Horizon zero dawn, god of war, Cod Mw, The division 2, star wars battlefront 2, cod WWII, és még sorolhatnám. Érdekes, hogy csak game módban tűnnek kicsit túlszaturáltnak a tűz effektek. -
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Még meggondolom.
adamssss: Full rajta van.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az elejerol vagy a hatuljarol?
-
BusinessGuy
őstag
válasz
seralevente
üzenetére
Én 75 colos samsung q70 és 65 colos c9 között vaciláltam. A q70 megeszi reggelire az lg ips paneles sm9000 fosát, még véletlenül se vedd azt. A c9 mellett döntöttem kisebb méretben, és nem bántam meg, az oled gyaláz, pláne az ips-es csodákat....
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Itt a topicban valaki már leírta , hogy a fóliát célszerű levenni , a panel megfelelő hűtése miatt.
-
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Közbe azért ránéztem és ez szerint is minden rendben.
[kép] -
munky
őstag
Sziasztok!
Ma jött meg egy LG B9 és a kijelző elején található 2 kis matrica nem húzta fel a rajta található fóliát. Másnál is elfordult ilyen? Hogyan elhetne leszedni róla kijelző sérülés nélkül?
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Áhhh...ilyenekkel nem foglalkozom.
Maradok a tiszta "játék" mellett.
Azért köszi.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Teljesen mindegy az LG mit mond, mert az NV dönt, és náluk hivatalosan csak Turing van... RTX és GTX 16xxx jelenleg.

Még esetleg ezt megpróbálhatod, valahogy hátha működésre lehet hack-elni:
Nvidia Profile Inspector-os megoldásDe ez sem igazi megoldás, ha megy is.
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Közben írtam a Microsoftnak is.

Microsoft Support (nem Technikai) az sokat nem tudott segíteni, mert "PC Game/XboX Game" témában tudtam velük Chatelni. Magyar képviselettel meg csak telefonon lehet felvenni a kapcsolatot kb.
LG szerint a laptopom és a benne lévő hardverek támogatják egymást, tehát van G-Sync. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Dolby Vision anyagoknál az oled fényt 30-ra vagy százra érdemes állítani? (LG c9)
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, ha rá guglizik az ember, van egy két ilyen "beszámoló" hogy úgy tűnik mintha menne. De vagy bug/hibás feature vagy valami véletlen, ilyesmi.
Semmiképp sem hivatalos teljes G-Sync...
Ezt akárhogy erőlteted nem fog sose tökéletesen jól menni, hacsak az NV nem oldja meg hivatalosan, erre meg egyre kevesebb az esély, hisz már a következő generációs kártyák jönnek lassan, nem foglakoznak már szerintem ilyen mélyen a Turing előtti 3-4 éves technikájukkal.Amit eltudok képzelni még az lehet, hogy ilyenkor a kártya a G-Sync laptop kiejzőre szinkronizál valahogy, akármilyen okból és amiatt tűnik úgy, hogy a TV is szinkronban van, főleg ha úgy használod ahogy láttam, hogy kvázi mindkettő 120Hz... nem lepne meg ha feltennéd a TV-t, 4K60-ra, akkor nem lenne egyből semmilyen sziknron, vagy "úgy érződik hogy megy" dolog se.
És mivel ha kilövöd a notebookod kijelzőjét, akkor megszűnik ez a szinkron és megy vele a levesbe is G-Sync-nek vélt bug/feature szinkron a tévén is.Sajnálom, de erre egyetlen igazi megoldás, hogy Turing GPU-s notit/kártyát vesz az ember.
Ott kapásból van hivatalos támogatás és nem csak véletlen érződik úgy hogy menne, hanem teljesen hivatalosan ki tudod választani a kijelzőt és aktiválni rá a G-Sync-et.Senki sem hibás, nincs itt hiba... nem támogatott feature a hardvereden. Ne is keresd a hibát/hibást.

-
cichlid1
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Pont ugyanígy vagyok, azért vettem hogy használjam. 4 hónap alatt tettünk bele 1000 órát. Most mondjuk a karantén sokat rátett. Sok Netflix, youtube, meg tévézés ment bele vegyesen. Azt gondolom ennyi védelemmel, és hogy 25-ös oledfényen használom sdr-ben, bírnia kell. Ha nem bírja akkor meg így jártunk, de nem fogok azon gondolkodni, hogy most azért ne kapcsoljam be, mert hogy mi lesz a panellal....
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
seralevente
üzenetére
Én mondtam , hogy a c9 a tuti.( Vagy más oled : Sony, Pana , Philips) És idén jön a "sötét ló" : Xiaomi oled tv.
-
blakey
titán
válasz
seralevente
üzenetére
Már írtam neked az LG topikba is, hogy mit válassz, hiába 75", a 65C9 sokkal jobb minden szempontból. Inkább a minőséget válaszd a méret helyett.
-
daneel_hu
addikt
válasz
seralevente
üzenetére
65C9
-
Segal
veterán
válasz
seralevente
üzenetére
Mai regisztráció
Üdv közöttünk
Én a 65C9-et venném a helyedben a kettő közül
-
seralevente
újonc
Sziasztok, TV vásárlás előtt állunk. A két kiszemelt:
1, Lg 75 SM 9000 Nano cell + direkt Led 539 e. a 7 2 gen proci
2, Lg 65 C9 Oled 585 e. a 9 2 gen proci
YouTube, TV adás, letöltött filmek nézésére vennénk.
Melyiket ajánlnátok, esetleg hol tudok olcsóbban beszerezni ( 1,5 garanciás használt még belefér).
Most egy Lg 55 SUHD 7707 használunk. Kb 4 méterre van a TV. Nagyobb és modernebb a csere oka...
Előre is köszönve segítségeteket.
Kellemes napot! -
válasz
salapp
üzenetére
Így van, az nem oled volt. 2 hét után véletlenszerűen elsötétült a kép kb óránként egyszer 1 másodpercre. Képzelheted. Ott ültem, telefonnal a kezemben, amit felvételre állítottam, hogy felvegyem a hibajelenséget, hogy tudjam bizonyítani a hibát. Mégsem ültethettem a szervizest órákra a tv elé. Nem is lehetett volna. Nem cseréltek helyben semmit, elvitték és 1 hónapig vártam. Aztán én hívtam a szervizt és nagy nehezen sikerült kiharcolni, hogy visszaadják a pénzt.
-
salapp
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
B@szki, ezen felröhhentettem. "Volt két hétig LG tv-m. Amíg el nem romlott."
Nem értelek, hiszen, hallod, hogy akár tizenegyedjére is készséggel kicseréli a paneleket az eldzsí, há' mé' nem álltál be a sorba az igazán okos fogyasztók közé és vetté' aztat?!
Jó-jó, csak viccelek, nyilván nem oled volt az az LG, ami szinte azonnal elromlott nálad.
Amúgy én is lehet, hogy vennék LG-t, mondjuk inverteres klímából, ha nagyon akciózzák. De inkább drágábban egy Daikin. -
mucsácsó
tag
Én is hasonlóképp vagyok, nekem is PS4-PS5 + Netflix + filmekre kéne - de valahogy elképzelhetetlennek látom perpill, hogy kibírjon 5 évet szegény TV mindenféle hibajelenség nélkül ezzel a technóval..
mert jó, 2 évig cserélik (elvileg) a panelt, nade utána..? ezek a plusz garik/biztosítások meg nem fedezik papíron a beégést/pixelhibákat 
nagyon vacillálok én is a B9-en (55"), CX/BX szerintem idén már nem lesz 400k alatt...
vagy maradok a SONY-nál egy XG95/XH95-tel - bár ez nem OLED nyilván, de nálam a SONY abszolúte bizonyított a LED-del, mert már 5 éve nonstop nyúzva a mostanim hiba nélkül.. -
plgr
tag
Sziasztok,
hosszú távra (min 5 év) érdemes most 65" LG B9-et venni? Összes hátránya amiről tudok (C9-el szemben) a régebbi proci és a HDR10+ hiánya (főleg az első aggaszt). Ezek miatt tűnik számomra kevésbé "jövőálló"-nak, de nem tudom hogy érdemes-e várni, főleg hogy lassan kikopnak a tavalyi modellek, az újak pedig ismét nem férnek majd bele a keretbe (talán majd egy év múlva).
Amire használnám: PS4, streaming, PC-ről való médialejátszás. -
jookomak
őstag
Sziasztok!
Láttam mostanában sokat volt téma az earc support. Soundbarokat nézegetek a b8-amhoz, és szeretném, ha hdmi-n kimenne az atmos hang, lehetőleg minőségvesztés nélkül, elsősorban netflix és disney+ használata esetén.
Tudom, úgymond felesleges atmoshoz ragaszkodni soundbarral, de szomszédok, helyhiány és egyebek miatt (asszony
) nem fogok házimozit összerakni.
Az atmos és a hd hang probléma csak a belső lejátszóval áll fenn?
Illetve egy ilyen Sonos készülék esetén milyen hangot kapnék hdd-ről történő filmlejátszásnál dd, dts, illetve atmos esetén? Sima "5.1"-et 384 kbs-el? -
blakey
titán
-
-
cichlid1
tag
Srácok, egy kis tapasztalatmegosztás, ha már annyi hasznos infót kaptam innen a fórumról. Elérte a gz950-es Panám az 1000 órát február óta. Takra megcsinálta a 80 perces karbantartást. Felajánlja egyébként hogy elhalaszthatod a karbantartást, de ugye én ezzel nem szórakoztam, csinálja csak meg. Persze utána néztem egy oled panelteszt videót rajta azonnal. Továbbra sem látok semmi problémát. Tény hogy nem nagyítóval 12 centiről néztem át a panelt, de homogén és szépek a színek továbbra is. Szóval nekem perfekt

-
Segal
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A laptop a hiba forrása. Tessék asztalit venni, azt nem lehet lecsukni
-
-
Dreimus
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Lecsukott laptop kijelzővel elég régóta csak a baj van (ismerősőm már egy éve több hibába belefutott, így ő csak lehajtja hogy aktív maradjon a laptop képernyő), sajnos ez ilyen, talán egyszer majd javítják, elvileg win hiba, ahogy olvastam
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ha a kijelző "aktív" (nem lecsukott) akkor a TV-n van G-Sync , de ha a kijelző le van csukva, akkor a TV-n nincs G-Sync

TV-n nem írja a G-Sync képességet (nem lecsukott laptop kijelző esetén aktív a G-Sync) úgy mint laptop kijelző esetén, de a laptop esetén az ki sem kapcsolható és a TV-n az 1440p / 120Hz van használva, a laptop kijelző meg max. 1080p amit tud.
Amúgy Game alatt érzékelhető a különbség a TV-n.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jaaa... most látom ez nem fog menni sose... neked GTX1080 van és azzal nem megy az OLED G-sync hivatalosan.

Azért nem is jelzi egyik képen se a TV-t G-sync képesnek.Szóval kár próbálkozni.

-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na az a gond, hogy a W10-be azt állítottad be hogy a másodlagos legyen csak aktív, és az NV cp-be meg ezt nem követted le... akkor ott is mindig állítani kell, hogy akkor a TV az elsődleges és aktív, és engedélyezni a G-sync-et rá... de ez nagy macera...
Ne haszáld szerintem így, legyen csak simán kitejesztett és mindekettő aktív... és akkor nem kell állandóan variálni a beállításokat is mindenhol.
Illetve nyilván ekkor ettől még a laptopra kikapcsolhatod, ha akarod a G-sync-et, bár nem hiszem ezzel érdemes foglalkozni így, jó az úgy engedélyezve mindkettőn. -
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Jelenleg úgy van, hogy laptop kijelző nincs lecsukva.
Kiterjesztés (Win10-be) meg a "csak masodlagos aktív" így a TV-n van G-Sync a laptop kijelző meg nem aktív. Nos akkor mit s hol/hogy állítsak és mire?
OK
Ránézek majd.
Akkor nem is olyan egyszerű ez...

Én csak a TV-t akarom használni G-Sync mellett, a laptop fixen van 99%-ban. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az biztos hogy nem jó, ha kikapcsolod a laptop megjelenítőjét a multi-view alatt (utolsó kép).
Az maradjon ott, mert amúgy a G-Sync képen írja is (6. kép), hogy ilyenkor a 2. képernyő sem jó és tedd át azt elsődlegesre, ha használni akarod, amit gondolom nem akarsz egymagában használni.Szóval először legyen a multi-view jól belőve... aztán a G-Sync-et is engedélyezni tudod majd szerintem.
Tehát maradjon a laptop az elsődleges és engedélyezett a multi-view alatt. A LG OLED a másodlagos (ha ilyen konfigurációban akarod használni, gondolom igen).
És csak simán ezután engedélyezd a G-Sync alatt mindkettőre a sync-et. Legyen kipipálva mindkettő esetén.Ha viszont mindig váltogatni akarod melyik az elsődleges, akkor mindig be kell állítani azt elsődlegesnek és mindig engedélyezni kell a G-Sync-et rá... ha jól emlékszem ezt elfelejti, ha állandóan variálod a kiejlzőket.
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Laptop felhajtott kijelző esetén ON a G-Sync (lehajtom és eltűnik a listából)
Itt keresendő a megoldás (biztosan)
nV Control Panel beállításaim (felhajtott laptop kijelzőnél) [link] -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
NV control panelbe hogy van beállítva a dolog?
-
Ha valaki tudja erre a megoldást azt megköszönném!

[link]
Mivel OLED téma is egyben, ezért ON -
-
so_ha
senior tag
Az LG idei Oled sorozatában is 100 Megabites a vezetékes LAN.
-
bozso067
tag
válasz
blakey
üzenetére
A kérdés, ez esetben az, hogyha a 10/100-as LAN-on csatlakoztatom a TV-t a netre , és pl. egy online forrást, pl. filmet szeretnék 4K-ban nézni, nem kell-e a nagyobb sávszélesség. Ebből indult ki az egész feltevés. Viszont ha csak USB2 a port, akkor felesleges is az ethernet adapter, jól gondolom?
Nem vagyok szakértő, csak laikus, ezért kértem segítséget. -
bozso067
tag
válasz
Pelican
üzenetére
Nekem volt a válasz arra feltevésre, ha a LAN nem Gigabites, csak 10/100-as, akkor egy Gigabites ethernet network adapterrel ki tudnám használni a TV-n is a teljes sávszélességet. Mivel az előttem hozzászólók megerősítették, hogy csak 10/100-as LAN-nal szerelik a TV-ket, ezért ehhez viszont kellene az USB3 a megfelelő adatátvitelhez egy Gigabites ethernet network adapter számára.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Elszállt az egyik usb port. lejelentve, szerelő telefonált, h jön pár nap múlva új alaplappal.
a 2év gyári gari miatt kérdem, korábban mintha olvastam volna itt, h fődarabcserénél újraindul a gyári gari? de javítsatok ki ha tévedek.
plussz akkor jól sejtem h alaplapcserénél, összes behangolt csatorna plussz, képi üzemmódbeállításnak annyi, minden indul alapbeállításról? -
MrBazsi
senior tag
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Délután üzemelem be. Üdv,

Megsugom h az a folia nem teljesen atetszo hanem 5 szazalekos. Ha leveszed olyan mintha egy szurke fatyolt huznal le a tv-rol. Tenyleg nem tunt fel?
mert jó, 2 évig cserélik (elvileg) a panelt, nade utána..? ezek a plusz garik/biztosítások meg nem fedezik papíron a beégést/pixelhibákat

Vhiktor