Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sayCet
aktív tag
válasz
Williamgrant #44193 üzenetére
Tegnapelőtt rendeltem be a B9-et. Erről még nem olvastam, hogy tiltania kéne az fw frissítést, felvilágosítanátok miért?
-
chros
őstag
válasz
Williamgrant #44197 üzenetére
Biztos nem valtozott valami a halozatodban? B8-nal nincs masra szukseg (bar ugye a firmware majd egy evvel oregebb mint a B9-nel).
-
janos666
nagyúr
válasz
Szerintem a téma-összefoglaló végén a szürke lesz az (nemrég lépett érvénybe az SSL).
-
dh66e
veterán
válasz
Vesszőcske
-
Williamgrant
nagyúr
[link] Ez alapján tiltottam B9-es lg tévém frissítését, most megint talált valami szervert, tudja valaki hogy az előző három után most vajon milyen címet kellene blokkolnom?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. LG C9-nél lenne egy kis gondom. Hdmi kábellel kötöttem az erősítőhöz, de csak 2.1-et küld át. Mindkét eszközön a dedikált Arc portot használom. Az erősítő egy Yamaha rx-v379. Pl tv-n a Netflix appban meg sem jelenik az 5.1 hangsáv. Ha az xbox one x-et direktben kötöm az erősítőre akkor van 5.1. Ez lehet kábelhiba vagy valami beállítás nem stimmel? Arc-t engedélyeztem mindkét eszközön.
-
MultiDoodad
aktív tag
Akkor gondolom ezt a logó fényességet ne kapcsoljam ki?!
-
sutiand
tag
Nos 27.-én reggel sikerült megrendelnem a féláfás akció keretében a Panasonic 65gz950-et a MM-ban (536e Ft). Külön köszönet gago1975 topik társnak aki ezt a hírt megosztotta itt a fórumban.
Nekem egy Panasonic 42G20-as plazmát vált, ami családon belül kerül további használatra (10 éves 5100 üzemóra).
Remélem minden rendben lesz szállításkor és átvételkor is. A szállítást egyébként a SZAMI GROUP végzi. Van valakinek velük kapcsolatban olyan információ ami hasznos és fontos lehet?
Amint megérkezik a készülék, és beüzemelem , majd írok egy rövid összefoglalót róla. -
PATTA86
csendes tag
A GZ1500E-t én az LGE9-hez hasonlítanám, mivel az is soundbaros, szóval a C9-től jobb a hangzása, C9-et inkább a GZ950-el venném egy kategóriába... úgyhogy ha neked számít a beépített hangsugárzó, akkor gz1500, ha nem, akkor gz950 a jó választás c9 helyett.
Közben ehhez kapcsolódva lenne itt nekem is egy kérdésem azokhoz akik a Pana 65GZ950E és az LG 65C9 között gondolkoztak, hogy ki melyik mellett döntött végül??
Ugye a C9 580k alá nem ment és már nagyon nincs is sehol, a Pana volt már 530k, árban talán idáig ez volt a legjobb vétel. Szóval gyarapodtak most a Panások vagy mindenki a C9 mellett döntött inkább? -
sakal83
addikt
Ha jol tudom csak a hangjaban kulonbozik.
530k volz a 65gz950 nemreg. 500kert bizzltos nem vennek 55gz1500at.
"As the GZ1500, GZ1000 and GZ950 all use the same panel and processor, the difference between them comes down to aesthetic and sound quality discrepancies"
En vennek amig van egy 55gz950et 400k alatt vagy 65gz950et 534kert.
-
MultiDoodad
aktív tag
A logó fényesség lesz a ludas, főlek Rdr2-ben vettem észre nagyon. Ott fényes nappal eléggé zavaró ez a sötét folt...
-
janos666
nagyúr
válasz
MultiDoodad #44182 üzenetére
Vagy IR lesz (élénk statikus elem átmeneti foltot hagy), vagy a "logó fényesség" késik (tovább tompítja a területet, ahol logót vélt észlelni, és még nem jött rá, hogy már nincs ott).
-
MultiDoodad
aktív tag
Azt megtudja nekem valaki mondani, hogy a sötét foltok a hudoknál HDR-ben ha lerakok asztalra, miért látszódik továbbra is a sötét folt? Persze eltűnik egy idő múlva, csak fura.
-
RZozo
aktív tag
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a Panasonic TX-55GZ1500E OLED tévéjével.
500k alatt beszerezhető. Most, hogy LG C9-et annyira nem találni, főleg jó áran, LG CX jóval drágább, valamint itt dicsérték a Pana GZ950-et. Elvileg ez annál jobb lehet, de nincs igazán infóm, hogy hova sorolható, megéri-e az árát.
Panasonic plazmáról váltanék, nem LCD-ről. Ahhoz képest nyújtana-e sokkal jobb képminőséget, ami miatt megéri-e most a váltás? -
sakal83
addikt
Esetleg a lentiekben tud vki segiteni?
A stell sho 3300 es 3310 kozul valasztanek ha nem tudtok esetleg arertek aranyban jobbat. Melyiket vegyem meg?
Lg 65C8hoz lenne.
-
Lg 55 C8-on hogyan lehet megjeleníteni a Netflix lejátszás adatait (sebesség, felbontás) A C9-en az info gombot ehhez megtaláltuk. C8 az másképp néz ki, műszaki leírásban sincs rá utalás, hogy melyik az a gomb, ami a funkciót előhozza.
-
sakal83
addikt
Mi a pontos neve? Esetleg linket kerhetek?
-
Zirowe
nagyúr
Mi a kevésbé káros: 5-15 percekre kikapcsolni, majd visszakapcsolni a tvt vagy ugyanennyi ideig full fekete képernyőn hagyni?
Egyáltalán a teljesen fekete kép az beleszámít az üzemórába?Mert beállítottam most a mediaplayert, hogy 1 perc után full fekete képernyővédő legyen.
-
chros
őstag
válasz
renatto #44152 üzenetére
Meg kell kulonboztetnunk a 2 modult:
- alaplap (mainboard): ezen van a gyari kalibracio es a firmware, azaz egy adott modell osszes funkcioja, amit a menukbol tudsz allitani
- panelvezerlo modul (panellel jon): ez felelos az alaplapbol kijovo vegso video jel (rgb? vagy meg mindig ycbrb 4:2:2?) panelre torteno "kirakasara", beleertve a pixelszerkezet figyelembe vetelet isAzaz ahozz, hogy pl b8-bol c9 legyen, nem csak a panelt (es ezzel egyutt a panelvezerlot) kell cserelni, hanem a hozzatartozo alaplapot is (s lehet, hogy tapot is, ha tobbet igenyel az uj).
-
válasz
MultiDoodad #44160 üzenetére
Jatekoknal nagyon valtozo a hdr minosege, nekem a division 2-ben ha bekapcsolom a hdr-t olyan szinek jelennek meg mintha a kek osztriga barban jatszodna a jatek pedig a monitorom hdr kompatibilis.
-
MultiDoodad
aktív tag
Nem változott semmi, de ágy érzem ez játék függő. Van olyan játék aminél hibátlan a HDR.
-
Tradiator
csendes tag
Most néztem meg egy 2007es LG b7et, piros szinnél előjött elég határozottan banding, és ez elbizonytalanított, ez nem romlik idővel? Mit gondoltok használtan venni 3 éves oled tvt, mennyire szokott elromlani a kijelző, panel?
-
MultiDoodad
aktív tag
Köszönöm szépen, mindjárt ki is próbálom (amúgy most meleg 2-n van).
-
alaves
addikt
válasz
MultiDoodad #44154 üzenetére
Alapból azt hiszem 55 -re van állítva a szín LG-n HDR profilokban. Vedd le akkor 50-re ha neked sok, illetve kapcsold ki a színjavítókat ha nincs kikapcsolva.
-
Clay
senior tag
válasz
MultiDoodad #44154 üzenetére
Állítsd át HDR profilban, meleg1-re.
-
MultiDoodad
aktív tag
Azt megtudja nekem valaki mondani, hogy miért néz ki másképpen a tűz HDR-ben mint SDR-ben? Például God of War vagy The division 2... SDR-ben normál sárga színe van a tűznek, viszont HDR-ben mint ha túlszaturált piros lenne.
-
daneel_hu
addikt
válasz
renatto #44152 üzenetére
A BFI és a Logo Luminance-hez WebOS-oldali támogatás is kell, tehát ezek egy olyan funkciók amelyek a menüben is elérhetőek, a régebbi webOS-ben viszont nincsenek ilyenek.
Ezek biztosan nem működnek neki...Egyébként nem tudom miért olyan nehéz ezt elképzelni.
A panel és a közvetlen vezérlő = kijelző.
Az okostévé pedig ami mögötte van... össze-vissza kavarhatsz az okostévével, funkciókkal, de attól még valószínűleg nem túl bonyolult ráheggeszteni a "kijelzőre".
Ha a Pana és a Sony is mögérak egy tévét akkor miért ne sikerülhetne az LG-nek aki a panelt csinálta? -
daneel_hu
addikt
válasz
renatto #44149 üzenetére
"Épp azért kérdeztem, mert pont a 2017 vs 2018. év között elég jelentős fejlődés volt. Így ha a 18-as B8 panelra cserélik vezérléssel együtt (ami gondolom másképp nem megy), az olyan mintha egy B8-at kapna B7 talppal, meg hangszóróval és ez így jelentős fejlődés is egyben. Fényerő, beégésellenállóság, WebOS..."
A beégésellenállóság majd mostanság fog kiderülni, amikor 2 évesek elmúlnak a 2018-as modellek. Addig azért még ne vegyünk erre mérget.
Már a 2017-esek is jobbak voltak mint az egy évvel korábbiak, ahol elég soknál akadt probléma. 2015-ösöket azért nem mondom mert azokból sok van ami még full hd-s volt, gondolom más ott a felállás. Plusz kevés volt a vásárló akkoriban, nem releváns mennyi égett be 2015-ösből.Avforumson még ott a szavazás, bár már február óta nem írtak bele.
2016-osok 57%-a, a 2017-esek 17%-a, a 2018-asok 6%-ánál voltak gondok.
Látszik a fejlődés, de ezt okozhatta az is, hogy minél öregebb a panel, annál biztosabb az inhomogenitás. -
renatto
őstag
válasz
sakal83 #44114 üzenetére
Épp azért kérdeztem, mert pont a 2017 vs 2018. év között elég jelentős fejlődés volt. Így ha a 18-as B8 panelra cserélik vezérléssel együtt (ami gondolom másképp nem megy), az olyan mintha egy B8-at kapna B7 talppal, meg hangszóróval és ez így jelentős fejlődés is egyben. Fényerő, beégésellenállóság, WebOS...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MultiDoodad #44147 üzenetére
SDR / HDR (nem tudom mi különbség van) nekem "alapjáraton" megfelel
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
MaxxDamage #44144 üzenetére
Gondolom SDR-ben használod a win10-t alapjáraton? Mert én sok esetben HDR-ben tolok rajta mindent. ( Ja amúgy az egy jó lapos
Öcsémnek is olyan van.)
-
blakey
titán
válasz
MaxxDamage #44145 üzenetére
Korábban valaki azt írta, hogy az SLA-ban van kiemelt sport üzemmód, mivel ez egy EB modell Magyarországon. A kezdeti B9ek nem kapták meg a G-Sync támogatást, de a B9S már igen.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MultiDoodad #44105 üzenetére
-
Serf
csendes újonc
válasz
Northlorien #44126 üzenetére
Szia!
Csatlakozom az elottem szolokhoz,ne aramtalanits. En nagyjabol a fenyt vettem vissza es bar sokan irjak, hogy keves, de nekem boven eleg a 20-as fenyero, nem egy vacak szetvilagitott tejfelt nezel. Este olvasni lehet mellette, nappal, ha zavar feltolhatod nagyobbra. Amikor megvettem osszeszereltem nappal volt, elinditottam, alapbol 60 volt a fenyero, a nejem rogton ramszolt, ez nagyon fenyes.
Osszeszerelesnel ne emeld a panelnel. Kepernyot ne torolgesd amikor karbantart es ne hagyd ott allo keppel.Udv
-
darvin555
tag
Sziasztok! Tudja vki mi a különbség az LG OLED55B9PLA ÉS OLED55B9SLA között?
-
Strezi
őstag
válasz
Chibass #44136 üzenetére
Mennie kellene, mind a kártya mind a tévé tudja a 4K 60Hz-et. Nekem akkor nem volt kép 60Hz-en, csak 30-on, amikor olcsó , de hosszú kábel votl a kártya és a tévé között... Próbáld ki másik ábellel. Egy olcsó másfél méteres is tudja ezt a felbontást általában.
Látom, megoldódott
Abba én is belefutottam, de egyáltalán nem volt kép emiatt. Viszont a tévé érzékelte és be is kapcsolt a jelre...
-
Chibass
tag
Köszi szerencsére megoldódott, banális hiba, hogy félig kihúzódott A foglalat. Minden helyreállt és én is kisimultam.
-
Chibass
tag
válasz
gertitorpe #44137 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy 2.0 nem tud 4K60hz-t? A végső cél nyilván a 4K120hz 2.1-el, ha lesz a piacon.
-
Chibass
tag
Sziasztok segítsetek, ha tudtok, mert felrobbanok. Vettem egy LG OLEDC9 készüléket és szeretném az MSI Armor 1070 kártyámmal kihozni a 4K@60hz felbontást, de nem megy csak a 30hz. A kábelt direkt most vettem Belkin 48gbps ra van hitelesítve (8k@60hz). 1080p120hz megy, custom felbontással 1440p60hz megy, de a felajánlott 120hz már nem. A 4K60hz is a listában van de csak fekete kép fogad, akkor is ha átteszem 422-re. Mi lehet a megoldás?
-
MultiDoodad
aktív tag
Azt megtudjátok mondani, hogy játék közbeni hud-ok körül és mögött lévő sötét folt természetes HDR módban? Egy idő után eltűnnek de néha nagyon észre vehető. (B9)
-
salapp
addikt
válasz
"-Arra figyeljetek, hogy a herceg ki ne menjen!" Gyaloggalopp
Neked meg csak arra kell figyelned, hogy ne aramtalanitsd, miután legalább négy órát ment a tévé, lehetőleg. Most nyilván néhanapján nem gond ez, de lényeg, hogy le tudjon futni a javító.
GZ950 tök jó, semmilyen extrém baromságra nem használom, elsősorban filmek, sorozatok. Nekem nincs bajom azzal, hogy nem Android, sőt.
Viszont most hétvégén még a Sony AG8 is igen jó áron van MM-ben. Ha nekem lett volna opció, lehet, elcsábultam volna.
GZ950: valóban nagyjából állítgatni sem kell out of the box a képet. Kicsit elavult kinézetű oprendszer, de teszi a dolgát
AG8: elvileg legjobb felskálázás alacsonyabb felbontású tartalmakról, object based HDR, képernyőbe épített hangszóró, gyors android -
AL
addikt
válasz
Szia . Nekem most 55GZ950 - es készülékem van.
Olyan tökéletesek a gyári beállításai, hogy szinte semmit sem kell állítani.
Én csak a fényerőt vettem lejjebb. A hangja is vetekszik egy alap hangprojektoréval.
Ha 4 órát használtad ( legalább ), akkor kikapcsolás után elvégzi a készülék a pixelfrissítést.
Az idő összeadódik többszöri kikapcsolás esetén is.
Természetesen, akár 10 órát is nézheted a tévét, majd kikapcsoláskor lefut a frissítés. Ilyenkor sárgán világít a készülék elején lévő lámpa.
1000 üzemóra után csinált egy 80 perces "kötelező" panelkarbantartást.
Lényeges, hogy kikapcsolás után ne áramtalanítsál, mert akkor nem tudja a frissítést megcsinálni.
Üdv. -
chros
őstag
válasz
adamssss #44119 üzenetére
Osszefoglalta meg1x, amit eddig is tudtunk: [link]
Az egyetlen (?) fejlodes a CX-ben a C9-hez kepest a BFI, de:
- vennek meg bug-ok vele
- s csak (!) SDR-rel javallott a hasznalata (fenyero jelentosen csokken HDR10-el meg a leggyengebb beallitasaval is)Mar csak 1 kerdes maradt a jatekosoknak:
- lehet-e 4k 120Hz-en hajtani a C9-et -
sakal83
addikt
válasz
rothfb #44124 üzenetére
Ugy nez ki a tenyek cafolnak tvk eseten :) b7 vs b8 panellal
ott van rtingsen a nagy fejlodese az oledeknek... a b7=c7el a b7 hiphopp b8 a c8 ugyanaz mint a c9; a c9 egykutya a cxel
es itt a kepminoseget ertem ezalatt. Maradjunk annyiban hogy marginalis elteresek vannak.
Egyetlen valoban elteres a gz2000nel van az alulap miatt:)
-
Northlorien
tag
Sziasztok!
Oled TV vásárlásán gondolkodom, pontosabban egy Pana Gz950-esen. Érdeklődni szeretnék, hogy milyenek a tapasztalataitok vannak a TV-vel kapcsolatban, homogenitás halott pixel, illetve beégés terén. A pixel refresher 4 óránként lefut? Vagy inkább úgy értődik, hogy ha 4 órát használod akkor azután miután kikapcsolod, standby módban elvégzi? Az érdekelne, hogyha megnézném a 6 órás Sátántangót, akkor 4 óra után ki kellene kapcsolnom a tv-t amíg lefut a pixel refresh?
Milyen egyéb dolog van amire figyelni kell - összefoglalót elolvastam. -
daneel_hu
addikt
-
válasz
sakal83 #44114 üzenetére
"egy ket chip ter el a tvben"
Mondjuk van egy számítógéped Intel Celeron 300 Mhz-es procival és mondjuk Geforce 1 videókártyával és van egy másik Intel Core i7-el és mondjuk Geforce GTX 1660-al, akkor csak két chipben (pongyolán fogalmazva) térnek el, de azért igen jelentős a különbség a két gép között...
-
janos666
nagyúr
Miért foglalkozna bárki a PC címkével (főleg, hogy még többet kell kattintgatni érte a menüben, mint korábban), ha anélkül is tudna 4:4:4-et a Játék mód?
Itt minden ugyan az, egymás után készülnek a képek, csak a címkét váltom: HDMI1 | PC
Én igazából örülök, hogy nincs kijavítva a PC mód CX-en se, idén nem "kell" cserélnem. -
chros
őstag
@Janos, kiderult, hogy Vincent mirol beszelt: o nem "chroma 4:4:4"-rol, hanem "full chroma bandwidth"-rol
Megall az eszem ...
Osszefoglalva (ahogy Te is mondtad), az osszes eddigi LG-n (igy a CX-en is):
- meg mindig PC ikon szukseges chroma 4:4:4-hez!
- meg mindig latvanyosan xar a PC ikon (foleg) HDR10-el!Szerinted valaha kijavitja a PC modot az LG???!!!
-
daneel_hu
addikt
válasz
sakal83 #44114 üzenetére
"Szerintem tulgondoljuk ezt az oled vezerles es tarsai kerdest. Ezek a tvk szinte ugyanazok... a kijelzo ugyanaz legfeljebb egy ket chip ter el a tvben. Az is azert hogy minden evben ki lehessen adni ujkent:)"
Sőt, a közvetlen panelvezérlés tulajdonképpen cserélve van ha új panelt kap valaki.
Tehát ha hoznak egy B8-as panelt, akkor azon B8-as vezérlés van...
Érdekes is lenne ugyanazzal, hiszen a B7 és a B8 panel között jelentős különbségek vannak már subpixel-szinten is. -
chros
őstag
válasz
janos666 #44101 üzenetére
Akkor azt akarod mondani, hogy PC cimken kivul nincs 4:4:4 a C9-en?
Vincent mirol beszelt akkor a C9 vs Q90R Gaming tesztben (kb 7 percnel)?
Ugyanezt allitja CX-nel is: van 4:4:4 Gaming modban (soha nem tudjuk meg mit jelent pontosan) es nincs a PC modban lathato posterization HDR10-el. -
nitro16
senior tag
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Jelentem a B7 panelek helyett B8-as panelt tesznek a B7-be. Most volt itt a szervizes. Már nem nagyon van B7 panel ezért kábel hosszabbítóval, átalakítóval B8-at tesznek bele. Havernak is ezt tették bele, csak a szervizes rosszul mondta, hogy B9-et. Tehát akinek most javítanak B7-et az B8-as panelt kap.
-
daneel_hu
addikt
válasz
cichlid1 #44102 üzenetére
Jani szerint a HDR 100-as oled-fény nagyjából az SDR-es 20-asnak felel meg.
Gondolom a 3 subpixel terhelése szempontjából... (?)
A W-alpixel megint más tészta, az elvileg megy SDR-ben is.Viszont szerintem ha statikus elemeket tolsz, főleg piros, sárga vagy zöldet akkor hiába HDR-ben nyomod az ugyanúgy para.
-
daneel_hu
addikt
válasz
MultiDoodad #44105 üzenetére
7 hónap alatt elég ritka esetben jelentkezik egy kumulatív beégés.
A nemzetközi fórumokon is inkább 2-3 év, ahol rendszeresen statikus elemet lát a készülék.
De ott is szerintem nincsenek jól beállítva a tévék. -
daneel_hu
addikt
válasz
takacsbotond #44108 üzenetére
AnyMote?
De nem LG-applikáció. -
MultiDoodad
aktív tag
Én most úgy vagyok vele, hogy mivel ebben a 7 hónapban bevált a B9 (utóbbi 3 hónapban napi 12-14 órákat is ment), nyugodt szívvel fogok év végén beruházni egy 65CX-re... Rettenetesen féltem a be égéstől, de eddig se híre se hamva. Mióta meg van a tévé, kukáztam szegény Acer 1440p-s 144hz-es monitorom. Teljes mértékben kiváló nekem COD-ra, R6-ra, sztori játékokra és egyébb multi játékokra is. Igaz csak 1440 p-ben van meg a tévén a 120hz és a G-Sync, de észre sem veszem, így minden szépen simán fut 1440p-ben (ami számomra fura, hogy egyáltalán nem pixeles sőt szebbnek tűnik mint monitoron, pedig közel ülök mind a kettőhöz..).
-
-
cichlid1
tag
Sziasztok, csak egy kérdés merült fel bennem. HDR esetén miért nem gond a 100as OLED fény? Pár hozzászólással előbb is lett írva ha az áruházban HDR demó ment akkor mázlija van. MIért? Annak a pixelnek nem mindegy hogy miért van maxon járatva? Nem ugyanolyan erősen világít 100-as értéken HDR és SDR esetén ugyanúgy?
-
janos666
nagyúr
Továbbra is kizárólag a PC mód a 4:4:4, a HDMI címke marad 4:2:2
A Színház+ALLM pontosan ugyan azt tudja mindenben, mint a Játék (a játék lényegében egy n+1 klón ugyan arról a profilról, mint a Színház is, csak fixen be van kapcsolva rá az LLM).(#44042) chros - Tényleg fura, hogy 2019-ben a switch chip megoldás többet tudott, mint most a natív implementációjuk (ha ez már tényleg az, nem csak egy olcsóbb switch chip). De szerintem tényleg semmi gyakorlati hátránya nem lesz a 40G-nek.
(#44017) szabeska
Igen, "be lehet neki tanítani", hogy ALLM-nél az LLM aktiválásával együtt váltson-e át Játék módba is, vagy ne. Alapból átvált, de ha egyszer visszarakod kézzel, akkor többször nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest