Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
"Itt kell megjegyezni, hogy az idei LG TV-k sem rendelkeznek még HDMI 2.1 bemenettel"
bye-bye vétel idén...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
salapp
addikt
Megérheti használtan venni, csak a Joshi által említett áron. Jó BFI-s OLED-et majd én is inkább újat veszek, amikor 5 év gyári garanciával adják, értelmes áron.
De azért egy hibátlan, 6-8ezer órát futott, dobozos pana 50GT60 plazma nekem ma is jöhet, de max 130-ért.
El kell fogadni, hogy tévénél az az 5év baromi sok.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
A fejlődési irány jó, de erre a tv piacon az ár miatt még nagyon sokat kell várni. Főleg amiatt is, hogy az OLED-hez képest sokkal szebb képet ez sem fog tudni. arra meg nekem személy szerint nincs szükségem, hogy x ezer nittel kiégesse a retinámat.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Joshi
titán
Én csak azért sokallom a C8-ért a ~800k-t, mert itt van a B7 ami 450k. Korábban linkeltem egy tesztet ahol nem volt kiemelkedő a C8 a B7-hez képest. Az induló árak mindig vadak, de az is biztos hogy nem idén lesz egy 55"-os OLED 300k. Persze extra akciók lehetnek, de arra nem lehet alapozni.
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
Német hivatalos LG55C8-as bolti árak 2.219€-tól (kb. 688eFt + szállítás).
-
torma1981
veterán
Jaja. Persze majd 700k hivatalos rendes garival rendes boltból mi. Persze. Majd jövő ilyenkorra térjünk vissza mennyi volt az ára jó? Mert tuti nem lesz 300k. Nem tudom hol olvastattad,hogy drasztikusan megnövelték a termelést. Majd csak akarják. Jó LCD-t sem kapsz 300k-ért de persze majd az OLED lesz. Ezt te sem hiszed el.
Miért a német árakból indulsz ki? Magyarországon élünk nem? ÁFA? A garancia meg nem mindig az amit írnak. Nem biztos,hogy működik ha nem MO-i LG-n keresztül lett véve. Nézz utána.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A tavalyi és az az előtti induló árak irreálisak voltak ezt mindenki tudja, nagyjából idén vannak "normális" induló árak. Persze ez nem azt jelenti hogy az idei modellek ára ugyan úgy ~50%-ot fognak esni.
Kérlek mutass egy normális boltot ahol a Full HD A7V 250k volt valaha is. Ne a külföldi üzletekből indulj ki, az emberek tévét nem nagyon szoktak külföldről rendelni. Én is 0% THM-el vettem, de sokan ennél jóval olcsóbb készülékeket is így vesznek.
-
so_ha
senior tag
Tudom, ez is a németeknél van, da a folyamatokat szépen illusztrálja, hogy a prémiumkategória csúcsán lévő tapéta Oled tv ára hogy tud 1 év alatt -55%-ot csökkenni. A bevezető ára 20.000€ volt, pár napja akcióban 8.888€, és hab a tortán, hogy az új csúcs modell már nem 20.000€-ról indult idén, hanem 15.000€-ról, ami 25%-os csökkenésnek felel meg.
-
törölt tag
Én az esetleges garanciális ügyek miatt nem preferálom a külföldi dolgokat. Értsd, ha elromlik és vissza kell küldeni, akkor az egy komolyabb pénz (csökken az árelőny), illetve én a dobozt is szeretem kiszórni, anélkül meg a posta/futár elég macerás.
Nem zárom ki a külföldi rendelést, de százezres nagyságrendű árkülönbözet alatt nem szívesen mozdulok ki a komfortzónámból. Ha túl drága itthon, akkor jellemzően inkább várok a vétellel.
Ez a nagy, nehéz és drága elektronikára vonatkozik mint a tévé is, más dolgokat én is elég gyakran külföldről szerzek be. Lehet, aztán az LG garanciát éppen lehetne itthon is érvényesíteni, ilyet írtak már, de nem néztem utána.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Minek linkeled megint a Német árakat? Ez magyar fórum. Nem külföldi oldalakról fogy rendelni valaki. Nézz utána,hogy az LG Magyarország csak az általuk forgalmazott tévékre ad garanciát. Nem fog neked német tv-t gariztatni pl. Ez nem Apple ww garancia. De te látom tudod,hogy annyiért fogja adni az LG a 4k HDR OLED-et mint az ips paneles LCD-t. Amit tudni lehet,hogy növeli a termelést az LG. De még nem történt meg. Majd pár év múlva. De te ezt is tudod.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Látom te nagyon tudod a garanciális feltételeket. Ezt majd mond azoknak akiknek nem gariztatják a dolgaikat mert nem fogadják el. Ezt bizonygatod már mióta,de nem mondasz konkrétumot. Az meg konkrétum,hogy az LG Magyarország csak saját maga által forgalmazott termékekre adja a gyári garanciát.
-
Joshi
titán
Az általad linkelt német bolt gyári LG garit ad? Érvényesíthetem Magyarországon is? Erre konkrétan nem válaszoltál.
Nem tudom hogy honnan veszed ezeket a drasztikus áresőket, de az idő mindenképpen megmondja az igazat. Hozzáteszem legyen igazad és legyen olcsó az OLED. Egyet viszont szem előtt kell tartani, ahhoz hogy az OLED olcsó legyen az LCD-nek is olcsónak kell lennie. Nekem még mindig sántít a jóslatod, és az elmúlt évek irreállisan magas bevezető áraihoz nem hasonlítanék semmit. Egyébként se tuti hogy a most bevezető árhoz képest ugyan olyan mértékben fog csökkenni a tévék ára mint az elmúlt években. Egy közel 2millás 65A1 árat simán meg lehet nyesni akár 50%-al is, ugyan ez 1.1millánál már kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Ez az egyik legfontosabb szempont nem? Hiába adják 300k-ért a külföldi oldalak az OLED-et ha nem jó a gari?
De te csak linkelgeted a külföldi árakat. Meg, hogy mennyire olcsó lesz. Légy szíves a lottó számokat küld el privátban.Joshi leírta,hogy nem fog annyit esni az ára. De te csak várj amíg 300k lesz. Innen indult az egész úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
2013-as 55"-os FHD oled 15000 $-ba került. Most 450e Ft a 4k-s. [link] Ha így vesszük, 5 év alatt kb. tizedére estek az árak. Amennyiben ezt a vonalat folytatjuk, akkor oda jutunk, hogy 4 év múlva 50e forint lesz egy 55"-os oled. Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Te nem érted... Amíg pl. egy Samsung UE55KS9000 500e Ft, addig nem várható jelentős árcsökkenés az olednél sem. Mégis miért kellene Samsunghoz képest 40%-al olcsóbban adniuk az oledet, mikor semmivel nem rosszabb annál, sőőőt... Majd ha 55"-os csúcs LCD lesz 300-ért, na akkor lehet hogy az oled is beesik arra az ársávra, de addig minek?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Ren Hoek
veterán
Az LG-nek is vannak még prémium LCD-i, sőt high is 3-400 körül. Hülyék lesznek lehúzni az OLED-et oda, mikor még le kell húzni pár bőrt az LCD üzletágról is.
Ha hirtelen lelőnék a saját LCD gyártásukat, akkor van esély erre... de egyelőre jelét sem mutatja ez még....de off off...
(Illetve még mindig azt mondom, hogy 300 vagy 400 már tök mindegy. Olcsó akkor lenne ha 200-ért adnák. Addig meg úgy is high-prémium marad)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anime filmek és sorozatok
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Yettel topik
- Mini PC
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest