- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #45599 üzenetére
Na, a hardver az biztos nem. Beszéltem azóta egy LG mérnökkel is. Ebben a tévében az elérhető egyik legerősebb soc van. 25% erősebb, mint pl a c9-ben, pont az LG-s mondta.
Ennél durvább lapokat néztem meg vele, amikről tudom, hogy kell a hardver, azokkal semmi gondja nem volt.
Szóval a faszi szerint egyszerűen ki kell kapcsolni a 2.4ghz-et, mert akkor vannak ezek anomáliák, de azt is mondta, hogy fokozatosan javulni fog a böngésző, mivel a típus olyan friss, hogy még forró.
Egyelőre kipróbálni nem tudom, mert el kellett utaznom.
De az is lehet, hogy túlzásba vitte a mondókáját, de hát miért tette volna?
Mindegy, majd jelentkezem, ha van valami fejlemény... -
Erre mondtam, hogy szerintem kevés hozzá a SoC...
Nem tud tölteni + képet frissíteni, stb egyszerre ezekkel a CPU igényes oldalakkal.
Egy sima webes sebességmérő azért jó és ezek azért nem.
Én még nem nagyon találkoztam olyan smart tévével amivel az ilyen animációs, pluginos, dinamikusan működő, vagy modernebb oldalakal jól lehet böngészni.Szerintem erős CPU-val megy csak ez a pluginos teszt jól... nem véletlen volt hogy anno a digi is pl előírt egy minimális gépet a gigabites netje tesztjéhez.
Meg nyilván a böngésző is ehhez van igazítva és egy fapados fos.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #45577 üzenetére
Igen írta ezt Blakey is meg sok már fórumtárs is, akik segíteni próbáltak (mindenkinek köszi), de minden maradt ua. Teljesen véletlenül "jöttem rá", hogy itt a böngészővel van / lesz a gond, ha megnézitek ezt a kis videót. Annyit csinálok mérés közben, hogy le-föl mozgatom az oldalt egy picit és akkor a mérő nem áll meg 50-nél...omg. Szóval ezt jelzem az LG felé, aztán meglátjuk mennyire "adnak" egy feedback-re.
-
daneel_hu
addikt
válasz
#18643456 #45594 üzenetére
"Találtam egy táblázatot, ami 4k-s forrást 1 méter nézési távolsággal ajánl 55" méretnél, bár többségében Full HD-t nézek, ami pedig az ajánlás szerint ebből a nézési távolságból tökéletes."
Nem a felbontás a lényeg, hanem a látómező befedése a képpel.
A THX szerint ez 65 colnál 2 - 3 meter között van. 40 - 28 fok a látómező fedettsége ekkor.
55 colnál az 1 meter az nagyon közel van, fáradni fog a szemed. -
Menotti
aktív tag
válasz
#18643456 #45594 üzenetére
Mindenki magának érzi a megfelelő távolságot....mondom ezt úgy,hogy egy 65" C9-et nézek kb. 2,2 méterről:-)(full hd , 4k vegyesen ,tv adás nem)
Nyilván az se jó megoldás hogy 4k-nál húzgálod a széket ide-oda.Ha jelentős a 4k-s nézési arány akkor egy kicsit még mehetsz közelebb. -
törölt tag
Sziasztok!
C9-es OLED tévém van 55" méretű. Eddig pontosan 3,7 méterről néztem, szerintem ez elég messze van. Átrendeztem a szobát, most kb. olyan 2,3 méterről fogom nézni, ez már megfelelő lesz, ugye? Találtam egy táblázatot, ami 4k-s forrást 1 méter nézési távolsággal ajánl 55" méretnél, bár többségében Full HD-t nézek, ami pedig az ajánlás szerint ebből a nézési távolságból tökéletes.
-
salapp
addikt
Azért ez így elég faja:
Auchan online felületen Sony 55AG8 399ezer.
Aki most keres és nem csak LG-re gyúr... -
AL
addikt
válasz
Mizurichi #45583 üzenetére
Szia . Ezen az oldalon szokták jelezni a frissítéseket. Üdv.
-
Mizurichi
tag
válasz
Pro Koryak #45586 üzenetére
Nekem falon van, akkor engem nem érint?
-
válasz
Mizurichi #45583 üzenetére
Tegnapelőtt én is frissítettem mindkét tv-t.
Változások: Improved stability..., illetve valami a Network applikációkkal.
Itt írják: linkAnnyit észrevettem, hogy ha pl tabletről küldök át valamit a Youtube-ból, akkor a tv Youtube applikációja sokkal hamarabb nyílik meg. Szinte azonnal.
-
zozika84
őstag
válasz
daneel_hu #45581 üzenetére
Akkor csak a válogatott panel miatt jobb
A black crushnál a nagyon sötétszürke árnyalatok már bebuknak feketébe, és ezáltal részletek vesznek el. A ref black utáni növekvő csíkokat (jobbra haladva) egyre világosabbnak látod. Az hogy a pont mellette lévő nem világított mint egy karácsonyfa dísz, az nem baj.
-
Mizurichi
tag
Jött a Pana Fz950 oledre új frissítés, valaki tudja mi változott?
-
chros
őstag
-
daneel_hu
addikt
válasz
zozika84 #45562 üzenetére
"Az lemaradt, hogy teszteld le külső HDMI eszközzel is, mert a tv youtube appján lejátszott tesztvideónál nekem sem kellett semmit állítani
"
Előszedtem a Popcornt, azzal is jó a feketeszint. Bár ott meg más probléma van, nem olyan a mozgásmegjelenítés (nem rossz csak más), a dekódolás sem olyan mint a belső lejátszóval, és a szimpla 1080p-s kép lágyabb.
Szóval black crush az nincs. -
EasyLife
aktív tag
válasz
FollowTheORI #45577 üzenetére
engedjük el a speedtestet, régen jó volt már nem az, tele van reklámmal, tv alig tölti be az oldalt.... nálam is csak 50 megát mutat le fel meg 200at, szelessav.net hiteles reklám nélküli (.... állami
)
-
janos666
nagyúr
@chros - Na, ezen most nyalakodhatsz. LG B8 v05.10.50
Az SDR-t elfelejtettem lementeni, de az úgyis unalmas. Nézd meg ezeket:
DV: [kép] [kép] [kép] [kép]
HDR10: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Egyszerűen nem értettem, hogy mi ez. Először azt hittem, hogy csak valami CalMAN konfigurációs hiba (én felejtek átállítani valamit), aztán azt, hogy azzal követtem el hibát, mikor a DV Cinema Home-ot kalibráltam (és talán a B8-on [legalább is ezzel a firmware-el] mégsem ugyan az a két Cinema mód, ha már reset-elve vagy kalibrálva vannak --- de már használtam így a DV Cinema Home-ot több LG TV-n is, az alap eltérésük abból az 1DLUT-ból adódott, amit felülír a CalMAN). De kb. ugyan ilyen a gyári Cinema mód ellenőrző mérése is (a tone curve része).
Tehát a HDR10 és a DV módok "alatt" is ugyan úgy van kalibrálva a kijelző, de mikor visszakapcsoljuk a HDR feldolgozást, akkor sokkal pontatlanabb lesz a DV, mint a HDR10.
Nem tudom, hogy ez vajon honnan jön, az új firmware-e az oka, és akkor melyik (általában nem is szoktam csinálni ilyen visszakapcsolt ellenőrzést, mert a Dolby chip munkájába úgysem tud belenyúlni senki és elvileg elég egyszer megcsinálnia valakinek egy-egy TV típuson, hogy tudjuk miként működik, azon túl pedig sokkal több >=C modellel volt dolgom, mint B-vel, szóval felőlem akár mindig lehetett ilyen a B8). Most külön kértek tőlem grafikonokat, és ezért futtattam le így is. (Az SDR grafikonok hiányoznak, mert sohasem fogom megszokni, hogy nem ment automatikusan a CalMAN. Mikor átlépek egy új template-be, akkor töröl minden adatot, nekem kéne kézzel mindig Save-t nyomni, és néha elfelejtem...) -
Jorgi Kormi
senior tag
Köszönöm: vilga & jookomak
-
vilga
tag
válasz
Jorgi Kormi #45572 üzenetére
-
jookomak
őstag
válasz
Jorgi Kormi #45572 üzenetére
PH topik. [link]
Amúgy nagyjából msi b450 alaplap, 16 gb ram, ryzen 5, ssd+hdd igény szerint, 500-as jó minőségű táp, plusz vga ami belefér. -
Jorgi Kormi
senior tag
Egy kis off : mivel látom , hogy itt vannak "játékos" oled tulajok , egy tisztességes pc-t komplett vagy esetleg konfigurálva hol érdemes venni játékra , no meg persze másra is lesz használva ( keret kb. 3 kiló , monitor nélkül) Születésnapra kellene beszereznem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rothfb #45568 üzenetére
Hát igen a Netflix volt eddig is a fő gondom, amiatt kezdtem el nézni, mérni a sebességet és így "ugrott" ki ez az anomália, hogy a speedtest mérőknél megdöglik a mérés max 50-nél... Amit visszavittem Sony-nál (AG8) is ez volt, ott nem mértem sebességet csak ott is észrevettem, hogy lassú volt...Igazából 50-nél is azonnal el kellene indulnia, de tetű lassú néha nálunk mire eléri a megfelelő bitrátát, amióta újból előfizettem rá. De az is lehet, hogy ez most ilyen (sz@r még mindig) és a netnek semmi köze hozzá. Passz.
Már nem értem az egészet, komolyan úgy vagyok vele, hogy veszek egy külső lejátszót, apple tv 4k, vagy shield, ezeken gigabit van, aztán majd elválik, hogy mi van az egésszel.
Nekem tegnap még azt is felajánlották, hogy visszavihetem a tévét, de egyrészt bármibe fogadnék, hogy a tévével semmi gond nincs, mert akkor minden mérőn ez lenne.
Ráadásul végre olyan brutális képminőséget sikerült elérni vele, amire nem is számítottam.
Na meg a gyorsasága, hát arra szó nincs, akármire nyomok, azt azonnal a képembe vágja. -
Ja értem. Akkor a Netflix app esetében mi a helyzet? Mert ezek szerint annak gyakorlatilag azonnal a legmagasabb felbontásban és minőségben kellene indulnia.
Elnézést ha le vagyok maradva, de már nagyon szövevényessé vált az ügyed, ráadásul több topicban is. Szóval lehet, hogy nem tudtam követni... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem akarom már tovább offolni a topikot ezzel a netes témával, mert már tényleg kényelmetlenül érzem magam és ezért elnézést is kérek mindenkitől, de most direkt lefényképeztem a böngészőket. Ez egy teljesen új fejlesztés lehet és valószínűleg itt lehet a kutya elásva. Talán majd frissül, (vagy nem) ez a része és akkor helyreáll, vagy mittoménmár... Vasárnap vettem a tévét és már két frissítés is jött rá.
Nálad:
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
blakey #45558 üzenetére
Közben hazaértem és kipróbáltam telenor net-tel, osztva mobilon.
60-70 között mért, kivéve a speedtest pluginos oldalakon, ott ezzel is megállt 50-en max.
Tehát innentől kezdve, kár az UPC box-szal bármit is csinálni. A tv böngészője, ahhoz képest, hogy a legújabb tévé, egy rakat fos.A UPC HGW legyen bridge módban, a Wifi fix csatornákon legyen, QoS, DoS Protection ne legyen bekapcsolva. Első körben ennyi jutott eszembe.
A bridge mód ki lett próbálva. ugyanaz volt. QoS, DoS Protection, továbbra sem tudom, hol van ilyen opció. -
blakey
titán
Valószínűleg nagyon egyszerű a magyarázat, a TV böngészője olyan algoritmussal dolgozik ami az adott oldalon nem támogatott. Jó lenne a gyártók részéről minden eszközön biztosítani egy sebességmérőt ami megfelelően mér és akkor nem lennének ilyen gondok. Szerintem semmi gond nincs a TV-vel, konkrétan a TV böngészője nem erre van kitalálva, még akkor is ha vannak ellentmondásos oldalak, 1-1 ilyen oldalon annyi "szemetet" szed össze, hogy nem tudja normálisan mérni és akkor még ott van a kiherélt böngésző is. ANetfliv meg most mindenkinél másképp viselkedik és nem csak TV-n. Ha minden helyreáll akkor lehet tovább gondolkodni a dolgon.
A UPC HGW legyen bridge módban, a Wifi fix csatornákon legyen, QoS, DoS Protection ne legyen bekapcsolva. Első körben ennyi jutott eszembe. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gago1975 #45553 üzenetére
Felhívlak hamarosan.
Tegnap este el kellett ugranom vidékre, ilyenkor másik telefon van nálam.
De a kérdésedre válaszolva, ami net.
Minden ki lett már próbálva. Modem és router mód, de most nem írok regényt, egyszerűen minden. 3 Topikban beszéltünk erről, plusz privátok és már senkinek nincs ötlete.
Azt gondolom, hogy ez a UPC (voda) oldalán lesz a hiba valahol. Most hívjak ki szerelőt, mit fog arra lépni, ha minden más max-on megy, csak a speedtest-es oldalakon 50, na meg a legfontosabb, hogy netflix is ezt érzékeli és CSAK ez a gondom, egyébként nem érdekelne az egész.------
(#45554) daneel_hu
Ha ugyanarra vezetéknélküli hálóra tesztelsz egy telefont (amin a tévé is van), akkor az 250 / 15 ?
Az iphone 11 pro ugyanazon a az 5ghz wifin. Szélessáv.net-en 400/20 volt. -
daneel_hu
addikt
válasz
KTTech #45537 üzenetére
"A black crush-t igen egyszerű tesztelni: küldj rá egy olyan képet, ahol szürkeskálában 0-17-ig vannak a sávok (a 254 lépcsőből). Amennyiben látod mind a 17 lépcsőt külön, akkor nyert ügyed van. Ha az aljából bármennyi hiányzik... akkor bizony képtelen rendesen megjeleníteni a sötét árnyalatokat."
Nem találtam ilyen képet.
Vagy lehet csinálnom kéne.
Ez csak a HDMI bemenetre igaz, vagy megnézhetem youtube és/vagy belső lejátszóval is?
Vannak ilyen referencia videók black-re, villogtatják a különböző szürke színeket, és egészen a ref black-ig látni kéne... Utóbbi alapján elméletben egész jól be van állítva az E8.
Viszont HDMI bemeneten nem néztem meg, külső lejátszóval.Szabad szemmel azért már nem látom a ref black melletti csíkot, megmondom férfiasan. Műszerrel biztos más lenne a szitu.
(tök sötétben néztem pedig)
-
gago1975
őstag
Most még találtam egy ilyet is, igaz ez apple eszközök beállítása: [link]
Az 5 GHz-es csatornaszélesség
A csatornaszélességgel szabályozható, hogy az adatátvitel – képletesen szólva – milyen átmérőjű „csövön” át folyjon. A széles csatornáknál nagyobb az interferencia veszélye, illetve annak az esélye, hogy a csatorna más készülékek működését is megzavarja. Az interferencia nem jelent akkora problémát az 5 GHz-es sávon, mint a 2,4 GHz-es sávon. A 40 MHz-es csatornákat általában széles csatornáknak, a 20 MHz-es csatornákat pedig szűk csatornáknak nevezik.
Ajánlott beállítás:
802.11n szabványú hozzáférési pont esetén az 5 GHz-es sávot állítsa 20 MHz-re és 40 MHz-re.
802.11ac szabványú hozzáférési pont esetén az 5 GHz-es sávot állítsa 20 MHz-re, 40 MHz-re és 80 MHz-re.
A maximális teljesítményt és megbízhatóságot mindkét csatornaszélesség engedélyezésével lehet elérni. Ez a beállítás azért optimális a teljesítmény és a kompatibilitás szempontjából, mert az egyes készülékek bármelyik általuk támogatott sávszélességet használhatják. Nem az összes kliens támogatja a 40 MHz-es csatornákat, ezért ne aktiválja önmagában a 40 MHz-es módot. A csak a 20 MHz-es csatornákat támogató készülékek nem fognak tudni csatlakozni a kizárólag 40 MHz-es módban működő Wi-Fi-routerhez. A 80 MHz-es módot se aktiválja önmagában, mert akkor csak a 802.11ac szabvánnyal kompatibilis készülékek fognak tudni csatlakozni. Azok a routerek, amelyek nem támogatják a 40 MHz-es vagy 80 MHz-es csatornákat, támogatják a 20 MHz-es csatornákat.Biztos, hogy a Tv-d az 5Ghz re kapcsolódik és nem a 2,4-re?
Csörögj rám, ha tudsz beszélni, mert tegnap még hívtalak de már nem vetted fel.
-
daneel_hu
addikt
válasz
gago1975 #45549 üzenetére
"WiFi mizéria ügyben szeretném megkérdezni, hogy ugye adott 1 voda illetve 1tenda router.
Melyik most amin a tv és melyik amin minden más müködik?
A voda/upc router bridge üzemmodként müködik? Mert a digi gigabites előfizetésnél ha gigabites netet szeretnél, lan on keresztül madzaggal megy az 1000-es net de Wi-Fi n csak 10/100, csak ha egy második router közbeiktatsz lehet 1000 net, de akkor amit a digi ad routert az ki kell iktattatni, be kell szólni, hogy állítsák át bridge üzemmódba és akkor az csak mint egy "összekötő híd" müködik."Ez valóban így van.
Nekem is azt mondta a DIGI-s tag, hogy amennyiben jót akarok akkor saját routert szerzek be az 1000-es net mellé.
Viszont EAGLE-nek nem DIGI van, hanem 500-as UPC. Persze ez most mellékes.Nekem valami olyasmi rémlik Strezi írásai alapján még anno, hogy ehhez a mutatványhoz dupla csatornás 5 gigás WiFi kell, és ezt ugye nem minden router tudja. Fogalmam sincs miért van ez amúgy, mivel a többi eszköze símán megy 200 / 200 felett. (gondolom)
Az biztos, hogy a történetben valamelyik router lesz a ludas, nem a tévé.
Egyébként a fehér UPC-s router elvileg 5 gigás WiFi-s cucc.EAGLE, lehet valami konkrét UPC-s topikban többet tudnának segíteni, ez most nem hinném, hogy tévéspecifikus gond lesz.
-
gago1975
őstag
Szia.
WiFi mizéria ügyben szeretném megkérdezni, hogy ugye adott 1 voda illetve 1tenda router.
Melyik most amin a tv és melyik amin minden más müködik?
A voda/upc router bridge üzemmodként müködik? Mert a digi gigabites előfizetésnél ha gigabites netet szeretnél, lan on keresztül madzaggal megy az 1000-es net de Wi-Fi n csak 10/100, csak ha egy második router közbeiktatsz lehet 1000 net, de akkor amit a digi ad routert az ki kell iktattatni, be kell szólni, hogy állítsák át bridge üzemmódba és akkor az csak mint egy "összekötő híd" müködik.Más, miújság a 921- gx arc összekötésel?
Sikerült megoldani a problémát ahogy telefonon beszéltük? -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #45543 üzenetére
"Mostanában nem tudnak egy normális filmet csinálni. A látvány egy dolog. De erről már volt szó mostanában."
Sci-fi fronton azért van pár jó az utóbbi 10-15 évben, nem is kevés.
A kreatív energiák viszont áttevődtek a sorozatokra. Ott nagyon jók is kijöttek az elmúlt időszakban, de nyilván ez azért van mert a stream-szolgáltatók egyre nagyobb teret nyernek a mozikkal szemben.
És animációs egészestések között is vanak szuperjók.Filmeknél hiányzik az igazi vígjáték és az igazi akció. Na ez már tényleg nincsen.
-
-
pityu350
friss újonc
Sziasztok! Valaki tudja mi ez? Lg55c9
Előre is köszönöm! -
KTTech
veterán
válasz
daneel_hu #45533 üzenetére
Nincs elvi akadálya, hogy FFD meghajtást használjanak OLED-nél (persze ez csak a Panasonicra igaz, az ő fejlesztésük). A panel bírná a 3000Hz-es frissítést, sőt még többet is, és még a ditherrel sem lenne gondja. Igaz, vibrálás fellépne, de az a BFI-nél is van.
A black crush-t igen egyszerű tesztelni: küldj rá egy olyan képet, ahol szürkeskálában 0-17-ig vannak a sávok (a 254 lépcsőből). Amennyiben látod mind a 17 lépcsőt külön, akkor nyert ügyed van. Ha az aljából bármennyi hiányzik... akkor bizony képtelen rendesen megjeleníteni a sötét árnyalatokat.
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #45521 üzenetére
"
. Én csak azt mondom, hogy LG valóban rugalmas. Most cseréltek a B7V-be panelt. B8-as panelt tettek bele. Második panel cserém, de kit érdekel 2 év garancia újra indult rá."
OK, de ha logikusan belegondolsz ennek gazdasági okai vannak, ez a pénzről szól.
Tegyük fel 100 000 Ft egy 65 colos 2018/19-es oled-panel előállítási költsége (mindent beleszámolva).Egyéb gyártók megveszik ezt mondjuk 200 000-ért / db. Egyértelmű, hogy fájóbb a panelcsere ott, még akkor is ha gariztatják az LG-felé. Mindenképpen van valamiféle anyagi vonzata, és több mint az LG-nél.
-
daneel_hu
addikt
-
torma1981
veterán
válasz
rothfb #45529 üzenetére
Hát pedig a mai világban elég rossz gondolkodás. Ami tönkre megy az fog is. Már a legfontosabb lett a garancia. Tele lehet pénzel, ha csak úgy leszarod a garanciát.
Jaa a másik, hogy rengetegen játszanak pl az OLED-en. Az összes Pana közelében sincs az LG-nek ezen a téren (is). Pedig, ha jönnek az konzolok fel fog vele futni a tv eladás is.
-
chros
őstag
válasz
Archttila #45514 üzenetére
Lassan kihalo faj vagyunk, de nem vagy egyedul ezzel
Nem csak "MM"-ben nincs leirva, de sehol sincs! A felhasznalok 99.99%-anak fogalma sincs ezekrol a hianyossagokrol. Vincent az egyik, aki megemlit ilyeneket, de o sem tud mintent, es eltart neki egy darabig, mire felvallalja -
salapp
addikt
válasz
torma1981 #45526 üzenetére
Ez a helyes hozzáállás. Mindenki vegye, ami tetszik (nyilván sokan a false marketing miatt veszik ezt vagy azt, pláne KÚÚÚLED-et. Vagy mert egyesek annyiszor leírják, hogy a Pana szarul szervizel, mások meg, hogy nem is kell szervizelni. Nehéz ügy, ahogy Marty is mondja). És akkor lassan jönnek a
HisenseToshiba oledek is, meg gondolom, TCL és egyéb kínai gyártók is bepróbálkoznak. -
torma1981
veterán
válasz
rothfb #45525 üzenetére
Akkor te Pana én LG. Legalább nem vesszük meg egymás elől a tv-t.
Azért mert te szívtál a szervizel az nem azt jelenti, hogy mindenki szív. Arra nem gondoltál, hogy a helyi szerviz a szar nem az LG a hibás? Nálam érdekes 3 nap és kész. És nem is helyben csinálták, mint t9bb helyen. Akkor 40 perc.
-
salapp
addikt
válasz
daneel_hu #45520 üzenetére
Az nagyon durva duma, Kuro talán tizenpár éve készült utoljára. Eleve a felbontásbeli különbség, a - hűha - HDR-képesség és megannyi más dolog, amiben egy mai oled kb. űrtechnológia egy régi Pio plazmához képest. Nem kéne hasonlítgatni. Egy utolsó VT60-ast is legfeljebb mozgásmegjelenítésben lehet hasonlítani. De pl. a plazmánál ott a vibrálás, vagy a ditherzaj, ezeket sokan eleve nem bírják, ja, meg az 50Hz-es anyagok általában recegős megjelenítése. Az szerintem nagyobb gond, mint egy szerintetek fontos chroma-issue.
Bizonyos plazma szériák bandingesek voltak és talán a Kuro-kra volt jellemző, hogy bepirosodott a kép, és mókolni kellett a szervíz menüben, hogy normalizálják valahogy. -
válasz
torma1981 #45508 üzenetére
Ne kezdjük újra a szervizes baromságot. Szerencsére itt egy "átlagos" szervizháttérel bíró Panát is simán választanak. Én nagy ívben szartam le, hogy milyen a szervizháttér és köszi, mindkét tv működik. Tökéletesek. Egyikről olvastam, hogy állandó panelcsere (plusz nekem is kellett szívnom LG szerviz miatt egy 2 hetes tv-nél), a másikról meg, hogy működik. Néhány eset a 2017-es verzióknál, de én 2018-asokat vettem.
-
torma1981
veterán
válasz
daneel_hu #45520 üzenetére
. Én csak azt mondom, hogy LG valóban rugalmas. Most cseréltek a B7V-be panelt. B8-as panelt tettek bele. Második panel cserém, de kit érdekel 2 év garancia újra indult rá. Ha megint gond van az már a 3-dik kérhetem a visszafizetést, utalványt stb. Akkor meg veszek egy vadi új aktuális típust. Ennyit megér nekem az az 1 nap amíg nincs tv-m.
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #45516 üzenetére
Szerintem nem sok különbség van most oled-fronton, de ez nem is baj.
Veheti mindenki ami tetszik neki, feltéve ha van rá pénzmag.De ami itt van az nulla konfrontáció.
Menj át a plazma-topikba és merd azt írni, hogy a dél-koreaiak szarják a spanyolviaszt jelenleg home entertainment megjelenítés fronton.(és nem a japcsik).
Majd meglátod mit kapsz.
"A Kúró üti az oledet stb stb..." -
salapp
addikt
-
Archttila
veterán
-
daneel_hu
addikt
Na majd megnézem.
De azt azért kell tudnod, hogy egy ilyen nagyszabású mozi mint az 1917, az kőkeményen a rendező látásmódját tükrözi vissza. És az nem biztos, hogy NEKED tetszeni fog.Épp ezért azt gondolom, hogy a HDR képességeit, lehetőségeit jobban visszaadja egy természetfilm, mivel ott sokkal fontosabb a színhűség mint egy nagy mozinál.
De ettől eltekintve még egy PE II-ben is színezgetnek dolgokat. (pl eget kékre ha épp kiégett a felvételnél). De összességében egy PE II vagy SEVEN WORLD megmutatja a HDR-t, jobban mint egy szétcégéízett mozi.
De van olyan film, sorozat aminek még így is jól áll a dolog, vagy baromira el van találva minden szín, pl STAR TREK DISCOVERY. (sci-fiknek jól áll).Vagy nézd meg pl A CÁPA 4k/HDR verzióját. Gyönyörűek a színek, nagyon szépen megcsinálták az UHD-verziót. De az nincs túltolva.
, pedig egy 1977-es film. (vagy régebbi)
-
Clay
senior tag
válasz
daneel_hu #45509 üzenetére
Hát én megnéztem ezt az 1917-t, elég vegyesek az érzéseim. Tényleg gyönyörű, de időnként, főleg a házfalak, olyan műanyag hatásúak(mintha a leesett vakolatot, a kilátszó téglával, csak odatették volna), olyan hamisnak tűntek a díszletek. Amikor a farmon vannak, a belső felvétek jók, a külső helyszínek voltak problémásak általában.
-
chros
őstag
válasz
Archttila #45506 üzenetére
Pontosan
Ezert lett itt is LG. A gond az, hogy mar nincs 65C9 (Mo-n, ha jol tudom), es a CX meg draga nagyon, varnod kell meg jo-par honapot, hogy beessen az ara 600 korulire. Februar-Aprilis kornyeken a legolcsobb altalaban a kifuto modell.
Meg annyit, hogy vannak bajok LG-n is HDR10-el PC modban (posterization, banding sotet reszeknel), de en igy nezem chroma 4:4:4 miatt PC-rol.@salapp: nem zavar a black crush, mert nalam nincs a 65B8-on (regi firmware-rel)!
Mas baj van, az zavar (lasd fentebb), de mint latszik, nincs tokeletes TV sajna. Ha lenne, azt vennem...@daneel_hu: mar regebben irtam, en meg nem lattam olyan HDR anyagot, ami ne lett volna jobb, mint az SDR parja! Es lattam mar rengeteget!!!
-
daneel_hu
addikt
válasz
salapp #45507 üzenetére
"A plazma után a legjobb általános képminőségért. A 4K - adott esetben, ami ritka, mert szinte minden felkonvertált - érdekel (mikor írtam, hogy a 4K nem érdekel?), elsősorban természetfilmeknél, ha olyan a forrás, a HDR csak ritkán ad hozzá valóban, engem többször inkább zavar, művinek hat. "
Szerintem nagyon jó a HDR, de valóban filmfüggő.
Ahol nem húzzák fel a színeket direkt, ott nagyon zsír tud lenni.
Ez is egy eszköz a készítőknél, csak nem szabad túltolni. -
-
salapp
addikt
A plazma után a legjobb általános képminőségért. A 4K - adott esetben, ami ritka, mert szinte minden felkonvertált - érdekel (mikor írtam, hogy a 4K nem érdekel?), elsősorban természetfilmeknél, ha olyan a forrás, a HDR csak ritkán ad hozzá valóban, engem többször inkább zavar, művinek hat. De hát örvendezzünk, hogy sokan ezekért vettek oled tv-t. Ugye megbocsátod nekem, hogy élek, és én nem ezekért?
sati: Igen, aki gémer, illetve szereti a (gyakori
) megértő szervíz hozzáállást és panelcseréltetést, az bizony ne vegyen Panát, úgy tűnik, jó neki az LG. (Na, de ez szigorúan csak gonosz poén volt, én többet nem is mondok LG-ről semmit, csak a Panáról jót, ha kérdezik)
-
szmegma
aktív tag
Mindenkinek koszom szepen a segitseget aki valaszolt!
Amugy £1770-ert talaltam es adnak +5 ev garit is. -
salapp
addikt
Engem sokkal jobban érdekel egy korrekt SDR kép, mint egy HDR. Nem az én drogom ez a HDR, na.
Nyilván majd az LG CX-et is szarozni fogja, aki annyira láma, hiszen "jáj-jáj, nincsen csak 40Mbit sávszél a HDMI 2.1-en" . Én azt is leszarom majd, csak az általános képminőség legyen jó, nem?
De amúgy az LG near black crush nem zavar jobban pl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest