Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
Eddig is úgy tűnt az OLED már elérte a korlátait, de most ez már úgy néz ki lassan elindulnak visszafelé...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Gaben360 #43682 üzenetére
"Én is beléptem a 65-ös klubba egy C9-cel a mai nappal.
Sajna csak hétvégén fog a helyére kerülni.
Még el kell csoamgoljam a B8-at előtte,aztán mehet az apróra.
Nagyon kiváncsi leszek, hogy valóban annyival jobb lesz-e mint itt sokan mondják."Igen... a méret miatt mindenképpen sokkal jobb lesz.
-
chros
őstag
Friss: rtings CX review
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Időközben már egy ideje megérkezett hozzánk a C9. Felszereltem a falra. A családban mindenkinek nagyon tetszik,a gyerekeknek le is esett az álluk(a többieknek is).
A kérdésem az lenne,hogy mi az általatok javasolt beállítási paraméterek a képet illetően?
Köszönöm előre is a segítségeteket!Itt lenne még egy kérdésem(kerestem,de nem találtam megfelelő topicot), hogy egy nem netes tévéhez milyen tv okosító eszközt érdemes venni? HBO GO, Netflix és Youtube menne?!
-
nitro16
senior tag
válasz
MaxxDamage #43683 üzenetére
Ha van új akkor majd úgy is feldobja miután bekapcsoltad.
-
MaxxDamage
félisten
Lehet hülye kérdés, de FW Update amit nem találok sehol...vagy friss az FW?
-
Gaben360
senior tag
Én is beléptem a 65-ös klubba egy C9-cel a mai nappal.
Sajna csak hétvégén fog a helyére kerülni.
Még el kell csoamgoljam a B8-at előtte,aztán mehet az apróra.
Nagyon kiváncsi leszek, hogy valóban annyival jobb lesz-e mint itt sokan mondják.
Főként az xbox érdekel, hogy ott lesz-e látható javulás, g-sync stb....
Bár már a méret miatt is megérte a váltás,a többi már csak hab lesz a tortán, no meg jó áron is jutottam hozzá. -
janos666
nagyúr
válasz
MaxxDamage #43676 üzenetére
A "HIGH SPEED WITH ETHERNET" konyhanyelven 1.4, de ne foglalkozz vele, amíg működik (visszafelé sem garancia ez a címke, hogy ne működne akár HDMI 2.1-es eszközök közt is, most pedig a kisebb oldal lesz mérvadó, ami max 2.0 lesz ma).
-
blakey
titán
válasz
Ilyen kábellel nálam simán megy a 4K HDR, Dolby Vision, legalábbis 1,5m-en.
Használd egészséggel. -
Celtis
veterán
válasz
Gratula a TV-hez, remélem elégedett leszel vele!
A kábel sehányas. Pont az ami rá van írva. High speed with Ethernet. https://www.hdmi.org/resource/cables
Papíron 4K60p HDR-re már nem alkalmas, de a gyakorlatban a többség tudja. Csak akkor cserélj, ha képhibák jelentkeznek.
HDMI 2.1-hez (4K120p) már Ultra High Speed kábel kell. -
MaxxDamage
félisten
Megjött a C9
2020.04 hó (Manufactured)
Régi HDMI kábelt nézve ez hányas lehet? Ez az írás van rajta: STYLE 20276 80c 30V VW-1 HDMI HIGH SPEED WITH ETHERNET CABLEA TV még nem lett fel helyezve a helyére (segítségre várok)
Tartó sínek felhelyezve, talp és egyéb részeit ki sem bontottam, csak távkapcsoló lett kibontva.
-
Pelican
őstag
válasz
Pelican #43672 üzenetére
Pár perces teljes áramtalanítás után minden működik, ahogy kell, nincs gond a CEC-cel sem, így nálam 10/10-es a 65C9.
Persze még az AVR-t nem dugtam rá, de azzal már csak nem lesz gond...janos666:
Nem, mivel az előző tévén az az infra távmód beállításához kellett és olyankor lekapcsolta a CEC-et arra a HDMI-re. -
janos666
nagyúr
válasz
Pelican #43653 üzenetére
Végigmentél azon a varázslón, ami a kapcsolatok alatt van (angolul Device Connector), és ki lehet választani a csatlakoztatott HDMI eszköz típusát?
Sz.k.: Nem tudtam kihámozni, mi volt ezt a djpundro - blakey téma, úgyhogy visszatöröltem az egészet addig, ahol kezdődni látszott. Hagyjátok ennyiben!
-
Genji
őstag
Kicsit off, de talán még belefér: ti is Plex-szel játszátok le az UHD/HDR tartalmakat?
-
No ma kicserélték a panelt a B9-ben minden rendben volt.
Viszont sajnos elkezdett zúgni istentelenül a tv. Kb 40mp-ig zúg utána 5 mp szünet majd megint... Esetleg másnak is volt ilyen? Hívtam a srácot aki cserélte a panelt, hogy mi van ő azt mondta, hogy várjunk pár napot és ha nem múlik akkor megrendeli a tápot.
Indul a kálvária...
De a TV überjó. Még a YT HDR videók is csodálatosak hát még a virágboltiak.
-
chros
őstag
válasz
MultiDoodad #43661 üzenetére
Meg az 50 is sok SDR-hoz
Milyen beallitasaid vannak ISF Dark / Bright room-nal? -
-
MultiDoodad
aktív tag
LG 55B9LA a típusa.
Alapból kikapcsoltam mindent, kivéve a logo lum-ot az közepesen hagytam. Reggel próbálgattam kicsit, most igazából teljesen jó a játék SDR 50-es fényerőn. Meglepődtem, hogy bizony a fényes részeknél, tényleg fényes a kép... Filmezni ritkábban szoktam, mint írtam elsősorban csak játszom rajta. Napközben ha nincs olyan világos, a dark roomot szoktam használni filmezésre. A HDR-t egyedül a dinamic tone mapping-ban piszkáltam, semmi másban. Másrészről, mivel sokat Ps4-en játszom, így a játékok nagy része mind HDR-ben mennek. Tegnap este már meglestem, tényleg 7 hónapja van meg a készülék és éjjel nappal megy, mivel öcsém is használja, de eddig nyoma sincs a be égésnek. Egyedül talán pc-n viselkedik furcsán a HDR windows 10-es beállításnak köszönhetően.
Még egyszer, nagyon szépen köszönöm az információkat. Úgy néz ki, működni fog a dolog 50-es SDR-ben. -
chros
őstag
válasz
MultiDoodad #43654 üzenetére
Nem emlexem mar melyik TV-d van, de (#43653) Pelican -nak igaza van (en ezeket mar el is felejtettem), ki kell kapcsolni sok xart.
Az rtings C9 beallitasinal az elso ECO settings bekezdesbol, kapcsold ki:
- Energy Saving (Eco mode?)
- Eye Comfort mode
- Oled panel settings alatt is:
-- Screen shift
-- Logo luminance adjusment
- AI PictureEzutan probald ki SDR-rel, amit irtam, hasznald az ISF Dark / Bright Room preseteket erre:
- eloszor filmekkel teszteld
- majd ugyanezeket a preseteket (!) hasznalva jattekkalIrd meg mit tapasztalsz, akkor mehetunk az ABL reszre (es ez lesz az utolso).
Es ahogy (#43656) BusinessGuy emliti, HDR10 modot hagy ugy ahogy van, Cinema preset a szabvany.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
MultiDoodad #43654 üzenetére
Sdr-ben így hogy bejárattam a tévet nappali fény mellett 45 a plafon amit játékban használok. Este 25. Hdr játékot csak olyat aminek nincs full statikus hudja, vagy legalább lehúzhetó ezek ereje mint például a doom-ban.
A fő probléma hacsak nem hibás modellt fogtál ki, hogy hozzá van szokva a szemed hogy magas fényerővel kápráztasson a kijelző. Viszont az olednek nem kell magas fényerő hogy gyönyörű képet adjon. Sötétben amúgy rendesen érezhető hogy van fényereje még 15-ös fényerőn is egy erősen világosabb jelenet tudja zavarni a szemet.
Szoktasd magad, én qledről váltottam elsőre szokatlan volt. Hdr módot meg ne piszkáld szimplán ne játsz hdr-ben olyan cuccot ahol statikusság van. A legtöbb játékban manapság kikapcsolható a hud, vagy minimalizálható. Sajnos kevés fejlesztő gondol az oledre, a doomban például kifejezetten az oledekre tekintettel lehet állítgatni a hud egyes beállításait. -
MultiDoodad
aktív tag
Nem feltétlen, megnéztem élőben is mind a 3 féle (nano ips, oled, Qled) tévét és ott egyértelművé vált az oled számomra. Tisztában voltam vele mit választok, ha nem fogja bírni ezt a terhelést akkor tudom, hogy a jövőben nem nekem való a oled technológia. Addig viszont még ez nem következik be, imádni fogom ezt a készüléket mert konzollal valami fantasztikus játék élményt nyújt...
-
-
Pelican
őstag
CEC-et használ valaki a C9-en?
Nekem nem akar működni egyik boxommal sem.
Ugyanezek a régi LG-vel mind mennek.
Pár óra tesztelés után elégedett vagyok a tévével, teljesen sötét szobában még a 30-as oled fény is vakít. Persze az ECO-t ki kell kapcsolni hozzá, mert különben tényleg sötét.
Meglepetésemre minden hangformátum megszólal a tévén és bár nagyon keveset vártam a hangjától, annál azért jobb.
A netflixen nem minden DV film megy DV-ben, ezt a régi tévén nem vettem észre. -
chros
őstag
válasz
MultiDoodad #43650 üzenetére
Gamma beallitast piszkald SDR-nel, ne a fenyerot. Ez persze feltetelezi, hogy a fekete szint beallitasa helyes a TV-n es a PC-n.
Probald ki, ha nem hibas a TV-d, akkor meg fogsz lepodni -
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad #43650 üzenetére
Viccet félre téve, lehet neked egy QLED jobb lett volna...
-
MultiDoodad
aktív tag
-
chros
őstag
válasz
MultiDoodad #43643 üzenetére
... fenyes es sikamlos
De a viccet felreteve: azt ugye tudod, hogy ilyenkor ABL (nem is csak 1) dolgozik ezerrel? Azaz hiaba allitasz be 300 nit-et SDR-hez, az ossze-vissza fog ingadozni le-fel hasznalat kozben.
Meg1x, ha az adott keszulek nem hibas (!), akkor SDR-hez a kovetkezoknek elegnek kell lenniuk! :
- nappal: 40 oled feny, gamma 2.2 (extrem esetben 1.9)
- este/ejjel kis hatterfenynel: 33 oled feny, gamma 2.4Termeszetesen ugy hasznalod, ahogy akarod, de egy hibatlan keszulek eseten ez nem hogy csak nem rendeltetesszeru hasznalat., hanem tobbet ront az elvezeti erteken, mint dob rajta
-
dannyl
addikt
válasz
MultiDoodad #43646 üzenetére
Amúgy játék alatt nekem is sötét szokott lenni a 20-30 körüli. Filmeknél meg simán jó.
-
sakal83
addikt
válasz
MultiDoodad #43646 üzenetére
Itt a topikban mindig csodalkozva nezem a 10-30 kozotti oled fenyt. Nappal az 50esnel zerot latok sokszor de lehet az en fenyerzekelo sejtjeim egtek ki
vagy lehet az a baj hogy keves anyagot hasznalok
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
sakal83 #43645 üzenetére
Mint írtam, senkinek sem ajánlom, hogy így használja. Jelenleg én így szeretem, egyedül akkor szoktam 50 oled fényerőn használni SDR-ben ha HBO Go-t nézek rajta, de inkább játszom s mint sem filmezem rajta. Nagyon jól tudom, hogy ez nem a legmegfelelőbb beállítás amit használok, de nem is fogom sírva verni az asztalt 2 szerviz hívás között, hogy már pedig nem én vagyok a hibás. Nagyon sokat olvasgattam az Oledek után, de azt is észre vettem, hogy a régebbi szériáknál volt jobban probléma ez... Rtings-en is láttam a teszteket és azok alapján is állítottam be a tévét, kivéve a fényerőt.
-
sakal83
addikt
válasz
Egyebkent erdekes de itt a phs tesztnel is a CXet 60as oled fenyen kalibraltak ha jol emlekszem. En is a C8nal elengedem a nappali 50et. Felnyomom 80ra. A gyari beallitasoknal is 80on van isf szakerto modban is.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Én sötéten szeretem a szobát, de ha felhúzom mind3 redőnyt, akkor van fény/világosság rendesen. Általában a középső (ajtó) redőny van csak fel húzva és bőven jó. Holnap hozza a HDT a C9-t és kíváncsi leszek milyen lesz majd.
-
MultiDoodad
aktív tag
-
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad #43640 üzenetére
100 Oled fényerő SDR-ben is... Értem.
-
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad #43638 üzenetére
És SDR-ben mit állítasz?
-
MultiDoodad
aktív tag
-
sakal83
addikt
Ha valaki olcsobb oledet keres erdemes ranezni HAra. Van egy ket 65b8 egesz jo aron.
-
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad #43634 üzenetére
Az mit jelent, hogy maxon pörög?
-
MultiDoodad
aktív tag
Én nekem elejétől kezdve minden maxon pörög, közel 7 hónapja vásároltam. Semmi probléma nincs eddig vele... B9
-
blakey
titán
Használd, nem tudod úgy lecsekkolni ha utána jöjjön elő az esetleges hiba. Átnézed, ha mindent rendben találsz akkor használod, ennyi a dolgod, persze nem felhúzott fényerővel, kontraszttal meg mindenféle okossággal. Normálisan beállítod és használod, ha parázol akkor rosszabb lesz.
100-200 óra futásig be sem szabad kapcsolni a TV-t.Maximum a hang mehet, a képernyő legyen kikapcsolva.
-
Genji
őstag
válasz
nitro16 #43631 üzenetére
Köszönöm!
Ratings beállítással megvagyok, 20-30 írtó sötét nekem 60 OLED és 50 fényerő-nél tetszik egyelőre. Fehéregyensúlyt is belőttem. Mozgásmegjelenítéssel majd kísérletezem, egyelőre abban se vagyok biztos mire jó.
HDR filmet szívesen kipróbálnék, de nem kell "bejáratni"? Mintha azt olvastam volna az összefoglalóban 100-200 óra futásig kerülni kell a HDRt.
(#43630) Strezi
3 napig veszi vissza az MM, addig le kellene csekkolni. -
nitro16
senior tag
[rtings beállítások] általában mindenki ezt javasolja. Fényerő hdr-nél maradjon 100, sdr 20-30 körül szokták ajánlani (egyéni), logó fényesség érzékelés maximumra. Mozgásmegjelenítés tetszés szerint megint, valakinek kell valakinek nem.
Aztán mehetnek a filmek:avatar,avengers endgame/infinity war, bad boys 3, bloodshot,extraction, ford v ferrari,jurassic world fallen kingdom,venom stb ezeknél már látni fogod miért vettél ilyen tv-t, a lényeg ha lehet 4k/hdr verzió legyen.
-
janos666
nagyúr
válasz
hunspikey #43602 üzenetére
Pedig a W50 állás alapvetően ugyan az szokott lenni, mint a Warm2 opció (az EZ-ADJUST szervizmenüs Warm preset, amit a gyárban lőnek neki -> szóval a W50=Warm2 végül is kalibrálható egyedileg nem-hivatalos módon, de alapvetően nem javasolnám ezeken a TV-ken, ahol az 1DLUT is programozható).
Elvileg lehetne egyedi fényerő görbét is használni, gyakorlatilag túl bonyolult és amúgy sem ajánlanám.
Bővebben:
1: Minden képmódhoz tartozik egy 1DLUT, amivel a kijelzőpanel szürke-skáláját lehet finomhangolni (durván gamma 2.2 és 11K színhőmérsékletről indul, utóbbi a W al-pixel fizikai színe, amihez utána a szűrt RGB-t illesztik hozzá, mint semleges állapot) és egy 3DLUT, amivel a színeket lehet tetszőlegesen keverni (pontosabban ebből kettő van, egy "nagy" 3D-s mátrix és egy "kicsi" 2D-s 3x3 mátrix, de utóbbi redundáns, ha használod az előbbit, és az nyilván több mindenre jó).
2: DolbyVision módban alapesetben a 3DLUT "el van rejtve" (legalább is a hivatalos szoftver elől), mert a színkezelés a Dolby chip-re van bízva. Tehát ilyenkor csak az 1DLUT használható (hogy finomhangoljuk a kijelzőt, amin mellesleg SDR-ból HDR módba váltva, ahogy harsányodik a W alpixel, nagyon elcsúszik az a gamma 2.2). A Dolby chip pedig nem görbét vagy LUT-ot kap, hanem egyszerű 3x3 mátrixot és egy gamma értéket.
-> Ebből következik, hogy alapvetően kénytelen vagy valamilyen gamma értékre kalibrálni a kijelzőt az 1DLUT-al, hogy valós gamma értéket adhass meg a Dolby chip-nek. Ha ez hamis/hibás, akkor hibás lesz a 3D színkeverés is (nem csak a fényesség változik, hanem a színek is torzulnak valamennyit - de ez amúgy igaz az LG gyári "Home" képmódra is, ott is az 1DLUT-al variálnak).A másik praktikus probléma, hogy az 1DLUT-ra amúgy is csak gamma értéket enged célozni a CalMAN, egyedi görbét nem (tehát max pl. úgy lehet fényesebb hatást elérni, hogy gamma 2.2 helyett mondjuk 2.0-ra kalibrálod a kijelzőt). Csak 3DLUT-nál van olyan opciója, hogy "retarget LUT from profile" (ahol betallózhatsz valami egyedi színprofilt bármiféle görbékkel). Plusz nem enged 1DLUT-ot lementeni file-ba, vagy file-ból feltölteni a TV-be (mondjuk ez megkerülhető nem-hivatalos szoftverrel --- az a DV chip-hez nem fog tudni hozzáférni, de az már részletkérdés, hogy menet közben váltogatni kéne őket).
Személy szerint még nem játszogattam az open-source verzióval (és tudtommal csak a 2018-as szérián van valamennyire tesztelve, mert az van otthon az írónak). Nem javasolnám a használatát (csak indokolt esetben, de a fentiek matt szerintem eleve nem javasolandó az, amit szeretnél, így indokoltnak sem tartanám).
SDR módban könnyebben lehet játszogatni a 3DLUT-al, de már HDR10/HLG módban sem olyan egyszerű (a nyílt forrású szoftverek nincsenek külön felkészítve arra, amit a WRGB panel csinál HDR módban).
-
krx21
nagyúr
LG 9-es Oled ismeri a exFat-ot? (sd kártya)
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi #43608 üzenetére
"Nekem a budaörsi M.M-ban az eladó márciusban a plusz garanciával kapcsolatos kérdésemre azt válaszolta , hogy a beégésre is jó a biztosítás .( Le kell tisztázni ott helyben , apró betűs tartalmak gondos elolvasása és értelmezése)"
Nekem a budaörsi MM-ben azt mondta az LG-s promóter 2016-ban, hogy nem éghet be a cucc.
Plusz azt, hogy amennyiben nem tetszik a tévé, hozzam vissza 2 éven belül, visszaveszik fullos áron. -
Genji
őstag
válasz
jaja mondták, hogy arra nem vonatkozik.
Végül kértem +3évet és törés/villám/baleset kárt is. 635k volt így cakkpakk. Ha jön a beégés pottyan a készülék...
Első OLED tévém, mit és hogyan ellenőrizzek rajta? 3 napig visszaveszik..
-
Calogero
addikt
válasz
Hatályos ÁSZF: [link]
13.§ KOCKÁZAT KIZÁRÁSOK
A biztosítási fedezet nem terjed ki:13.30. pixelesedésre (ld. 1.18. pont), gáz leengedésre és újratöltésre, valamint képernyő beégésre,
-
-
Genji
őstag
Szerintetek érdemes +38k-ért +3 év garit venni a 65C9-hez? Még van 2db a Westendben 584K-s áron, de nagyon meditálok a plusz garancián. SOS help pls!
-
hunspikey
őstag
Azt tudja valaki (János?) hogy az Dolby Vision "élénk" kép módban szemmel látható fényesség előny megtartható-e oly módon, hogy ezt a képi módot kalibráltatnám? Iszonyú jó HDR-re, mert láthatóan messze a legfényesebb profil, cserébe gyári állapotában nézhetetlen a fehéregyensúly miatt. Próbáltam a WB csúszkán W50-re húzni, de még úgy is kék mint az állat.
Amúgy a többi része rendben van ennek a profilnak? PQ stb?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest