Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
salapp
üzenetére
Barmely jo minosegu alapanyag, pl fullHD remux es PC-n egy jo chroma upscale-elo "lejatszo", pl madvr.
A Pana-t at kell allitanod PC modra, s kikapcsolni minden mozgas-basztergalo funkciot, s latni fogod a juddert (akadozast) a normal modhoz kepest (ami chroma 4:2:2 vel mar tud judder-free 24p-t).
Es ha mar kiserletezel: hdr10 tartalommal megprobalhatod eszrevenni Vincent altal emlitett judder-t is normal modban!
-
chros
őstag
válasz
szmegma
üzenetére
UK? Ugy latom az arak nem mentek lentebb, mint tavaly ilyenkor az akkori modellekkel
Ha kineztel egy modell-t akkor keress ra pricehunter-en es google-n is, hatha latsz olcsobban valahol. Es nem tudom, hogy tudod e, itt a boltok price-match-elnek (megfelelo masik bolttal) alacsonyabb arral, hatha...
Es megnezheted, hatha van joarositott LG 65C9 meg, az is jo vetel. -
-
szmegma
aktív tag
Meg annyit aruljatok mar el, hogy az utolso betu mit takar?
TX-65GZ950E TX-65GZ950B
Eloszor azt hittem a szin kod, de az E vegu is fekete.
A masik kerdesem, hogy ugye nincs HDMI 2.1, az mennyiben hatrany a 2.0-hoz kepest? -
szmegma
aktív tag
Rendben megyoztetek a 65"-rol.
Koszonom a segitseget! -
Archttila
veterán
Ismét nagy dilemmában vagyok!

Most tudnék venni egy 65" Pana GZ 950-et de csak úgy, hogy kolléga vinné a gépből a VGA-at amit az utóbbi években már amúgy is csak a madVR-hez használtam, viszont!
ezen időszak alatt (utóbbi 4 évben) hozzászoktam 55" FHD-n az NGU high minőséghez és most félek, hogy hiába a minőségugrásbeli dimenzió a Panával, hiányozni fog a madVR (főleg 1080p upscale-hez)Aki használ(t) madVR-t nyugtasson már meg, hogy nem lesz rá szükségem mert az a helyzet, hogy egy ideje már Raspberry-n is simán elvagyok itthon, (saját project + ARM etc) szóval a PC mint olyan mehetne, játék egyáltalán nem érdekel, illetve igen de max csak (rövid) Indie címek.
(max ezért megtartanám a PC-t egy Ryzen APU-val)Források általában 1080p REMUX ha nincs akkor RIP, illetve sorozatoknál RIP és/vagy Netflix. Ami nagyon fontos: általam kalibrált a jelenlegi TV-m, a szemem pedig szereti a REMUX anyagot

Szóval elég a kis házi szerver vagy hiányozni fog madshi cucca?
-
daneel_hu
addikt
"Az szép!
Eltudom egyébként simán képzelni, hogy a upc (voda) net a kanyarban sincs (stabilitásra is) a digihez képest, főleg, hogy sok éve még mindig a 20-as feltöltés a szerintük rendben van, röhej 2020-ban, de 5 éve is az volt."Strezit kéne megkeresned, ő szerintem tudja mi a gondod.
Lehetséges, hogy az UPC router a gond a tévé felé. (nem biztos)
Nekem volt ilyen fehér bizbaszom, és mintha nem ment volna 100 fölött E6V-n sem a WiFi.
De Strezit keresd!Lehet majd benéz ide.
-
szmegma
aktív tag
Kemeny, 90%-ban PANA-t nyomjatok, viszont az a +£600 nem eri meg nekem a 65"-ert, mert £1100 az 55".
A hely az nem problema. Esetleg akkor varok meg es gyujtok hozza penzt, csak nem tudom mikori evjaratu ez a TV, lehet mire venni akarok mar nem lesz.
Viszont eldontottem, hogy Panasonic lesz! -
daneel_hu
addikt
válasz
salapp
üzenetére
Nálam a design, a megépítés, az anyag és mindenekfelett a képátló mérete a fontos.
Minden mást leszarok. (feltéve ha oled-ről beszélgetünk)
Elsősorban a márkáját... na az az ami pont nem érdekel. Nem a 90-es években vagyunk.Ha a fentiekben a következő tévém a Panasonic modellek közül fog megfogni, akkor azt fogom venni. De valószínűleg 77 col körüli kell majd legközelebb, és mint tudjuk a Panának olyan oledje perpill nincs. Nade majd talán.

-
Northlorien
tag
válasz
szmegma
üzenetére
+1 Pana Gz950-re, akár nem kompetitiv jatekra is, most a Last of us 2-t nyomom rajta ps-en, és elképesztően jól néz ki, semmi hiányérzet nélkül. Az hogy az LG a képrissítés és sync miatt jobb játékra nem zárja ki azt, hogy ne tudnál játszani a Panán. A régi Led Sony-mon is tudtam, minden gond nélkül, és rosszabb volt az input lagja mint most a panának. Azt akarom mondani ezzel, hogy az LG többmindent tud és jobb döntés játék fronton, összességében viszont ha nem vagy hardcore gamer, boldog leszel mindkettővel.
-
salapp
addikt
válasz
szmegma
üzenetére
Király, akkor te is amolyan régimódi videós-hifista lehetsz, a Pana a te tévéd, ne is gondolkodj tovább.
daneel: akkor neked gyártják az LG-nél a jobbnál jobb tévéket, vedd, vidd, élvezd!
Hiszen: "Jó, hogy lehet kapni" illetve "LG oled, a hülyének is megéri"
Ja és persze "LG... Digitally Yours" -
válasz
szmegma
üzenetére
GZ950. A szerviz alapján ne vegyél tv-t. Jó ha van, de ne ez legyen az egyetlen szempont. Mi akik Panára tettünk nem ismerjük a szerviz kifejezést. Egy kollága volt még 2017-es tv-vel, de neki kicserélték szó nélkül az aktuális újra. Szóval GZ950, ha nem lesz játék.
Nem mellesleg per pill csak a Pana tudja az összes létező hdr szabványt. HDR10, HDR10+, DV, HLG... -
szmegma
aktív tag
Panasonic - Mit jelent a GZ950 utani betu? Mert talaltam GZ950B-t nagyon olcson (-£200), esetleg az a szin kodjele, ha igen akkor az mar ugy eleg jo ar (£1100).
LG - Adnak 1+5 ev garaciat a Panasonic-hoz, ami mar boven jo nekem. A webOS-rol pedig annyit, hogy elsosorban a kep es a TV minosege erdekel, az hogy milyen a menu, majd megszokom. Foleg, hogy egyszer kell jol beallitani es kesz. A kulonfele appok nem izgatnak.
Koszonom a gyors valaszokat! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Passz.
Azé' egy GX ne legyen már hardver gyenge.
Főleg úgy, hogy - biztos emlékszel rá- mikor a 82-es dög nagy Qled-em volt még, ami, kb vagy 4-5 éve volt, hát röhögve megcsinálta ezeket a teszteket. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"De nem a technika miatt sz.rok a filmek, hanem a rendezés, silány forg.könyv, színészi játék ...
"+1
-
cichlid1
tag
Ha csak tv meg film, akkor én is Pana Gz950-re teszek egy voksot..Nekem nagyon bejön a képe...meg az egész tévé..
-
szmegma
aktív tag
Sziasztok,
Jo ideje csak olvasgatom a forumot, viszont most eljott az ideje, hogy kerdezzek is OLED TV-kel kapcsolatban.
Talaltam par TV-t amikkel szemezek, a lenti kepen lathatjatok oket es a velemenyeteket kerdezem, hogy ki melyiket venne, ha CSAK ezek kozul valaszthatna?
Persze, ha hasonlo ar kategoriaban tudtok jobbat ajanlani, nyitott vagyok mindenre.
Csak filmezesre lenne hasznalva leginkabb, TV musort, vagy console jatekot nagy ritkan.
Elore is koszonom a segitsegeteket.Udv!

-
Clay
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Akkor nálam miért méri a maxot?
-
-
Tulku
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Ha abba belegondolsz, hogy jelenleg az usákok a mozikban 10-20 évvel ezelőtti filmeket nyomatnak (júrapark épp most van a topon....) akkor azért könnyen borítékolható, hogy Pumbának lesz annyiban igaza, amennyiben nem a 60 fps-sel fognak sz@rakodni, hanem összeszedni kis pénzt egyáltalán egy ákombákom filmecske összeállítására....mert ugye van a borzalmasan nagyon vírus és mindenkinek lapostévét tüntetések....ezek azért nem mozdítják előre a hulivúdi producerek adakozási kedvét....
-
cichlid1
tag
Megnéztem a Panán a net sebességet én is ha már szóbajött. Én wifit nem állítottam be csak kábelen megy a net. 90 Mbit a sebessége. Ami viszont nagyon szar az a 107-es ping. Talán ez a magyarázat arra hogy miért nem megy az rtlmost.hu sem. Szerintem a szerver a gyenge ping miatt nem válaszol...Nálatok a pingek mennyire mennek?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Persze, régi sorozatok, filmek vannak. Én az utóbbi mondjuk 3-4 éven belüli időszakra próbáltam utalni. Még ami jónak ígérkezne, az is gagyi. Olyan mintha már csak a mű látványvilág számítana.
-
-
Nem a bukásokra gondolok, hanem, hogy mennyi 60 fps-s film jön majd ki azért mert költenek vagy nem költenek rájuk.
Szerintem sem lesz sok sajnos, de benne van a mondatban a "szerintem".
Amúgy azért is buknak mostanában a filmek, mert a mennyiség egyre nagyobb, a minőség meg megy le a béka segge alá. Nincs egy értelmes sc-fi, nincs kalandfilm, nincs egy hihető, értelmes akciófilm. A vígjáték kategóriáról meg ne is beszéljünk. Az gyakorlatilag nincs. A fingós, káromkodós sz@rokat nem tartom vígjátéknak. -
PuMbA
titán
válasz
rothfb
üzenetére
Elég megnézni, hogy az utóbbi 1-2 évben mennyi film bukott és mennyivel több a kevesebb költségvetésű film...boxofficemojo.com, valamint a HFR-ről jövő infók az utóbbi 1-2 évben eltűntek (pl. Avatar 2), tehát valószínűsíthető, hogy nem gondolkodnak benne

Pro Koryak: Ezt vágom, de a technika nem érdekli Hollywood-ot, csak a profit. Minek csináljanak 60fps-sel egy filmet, ha az drágább és nem mennek el rá többen?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
UPC fehér igen, abból megy jelenleg most egy Tenda AC10U-be.
Ezen van osztva net Pc-re, laposra, mobilra és a tévére.
Pc kábelen max, mobiltelefon (iphone 11 pro max) szintén max 5ghz wifin.
Egyedül a tévé böngészője b....kszik ezzel a méréssel.
Lényegében, amit írtam is.
Vodafone, Digi, telekom, ahol beépített speddtest pluginok mérnek, max 50, wifin és kábelen is.
Minden más oldalon már hozza, ami elvárható.
250-300 5gz wifin és kábelen pedig a 85-90 körüli értéket.
De mint írtam is, ezeket mind nem érdekelne már, csak a netflix is hasonlóan reagál, mintha lassú lenne, ezért nehezen áll fel a megfelelő bitráta.
Le tudsz rajta játszani komolyabb 4K / HDR anyagot hálózatról vagy azok akadnak
Még nem próbáltam ezeket, később megpróbálom.
Köszi Clay. -
daneel_hu
addikt
Milyen router? UPC-s fehér?

Nálam van 5 és 2,4-es wifi is, ráadásul többcsatornás, direkt az 5 gigásra van beállítva a tévé.
Volt évekkel ezelőtt ez téma, hogy wifivel miként lehet többszörösére vinni a sávszélességet, mivel sajnos 100-as hálókártya van a tévékben.
Le tudsz rajta játszani komolyabb 4K / HDR anyagot hálózatról vagy azok akadnak?
(nem YouTube, hanem belső lejátszóról megosztott filmek, tartalmak stb...) -
daneel_hu
addikt
"LG tulajokat szeretnék megkérni (c8, c9, b9 etc..), ha van egy kis idejük, legyenek szívesek mérni a tv böngészőjével 5ghz-en és/vagy kábelen a vodafone-nál [link] , majd utána itt [link]vagy itt [link] .
Egyszerűen felfogni nem tudom, hogy a speedtest pluginos mérők miért hoznak CSAK max 50m letöltést, minden más meg 250-300 között mér. "Szia,
Megmértem több sebességmérő honlapon... 200 / 200 szinte mindenhol.
(DIGI gigás net 1000 / 300, LG oled 65E8PLA)
Router: ASUS RT-AC88U.A többi eszközöm 5gigás wifin kicsit több, de nem sokkal. (220 - 260 körül)
Kábelen pedig jön a dedikált gigás sebesség. -
daneel_hu
addikt
"Most a COVID miatt egy ideig nem fognak többlet pénzt ölni abba, hogy 24 helyett 60fps-es filmeket csináljanak, ez biztos
Egy 60fps-es filmet csinálni mindig drágább, mint 24-et (jobb CGI, jobb díszlet stb.), mert sokkal nagyobb szintet kell megugorniuk. Így is 200 millák repkednek néha 24fps-es filmre és egyre több a (24fps-es) bukott film is az utóbbi 1-2 évben. Én nem látok semmi biztatót ezzel kapcsolatban."A "8K megbukik mint a 3d" topikban van pár értelmes hozzászólás amely egészen kivesézi ezt a jelenséget.
A 60 fps is előkerült.
Sokszor valóban arról beszélünk, hogy a megjelenítő és a forrásanyag "mit tud", mit jelenít meg, de arról kevesebbet, hogy a szemünk összekapcsolva az agyunkkal ebből valójában mit érzékel. És még ennek tetejében ez egyénenként is változik.
Szóval iszonyatosan összetett ez a dolog, minthogy kijelentsük a 60 fps nem jó...Van aki szerint a 60 fps miatt egy mozifilmnél csökken a térérzet, mert kevesebbet renderel az agyad. (most itt ugye nem 3d filmről beszélek, csak szimpla 60 fps-esről)
Az otthoni tévénézési szokások is merőben eltérnek. Van aki 4 méterről néz egy 55 colos tévét - és ez 2020-ban még relatíve nagynak számít -, míg pl mi otthon 1,5 -2 méterről a 65 colost. (van aki szerint még ez is kevésbé fedi le a látómezőt)
Az biztos, hogy amennyiben a nézett megjelenítő nem fedi le a látómező elég nagy részét, akkor az agyunk a megjelenítőn kívüli dolgokkal is foglalkozni fog.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
LG tulajokat szeretnék megkérni (c8, c9, b9 etc..), ha van egy kis idejük, legyenek szívesek mérni a tv böngészőjével 5ghz-en és/vagy kábelen a vodafone-nál [link] , majd utána itt [link] vagy itt [link] .
Egyszerűen felfogni nem tudom, hogy a speedtest pluginos mérők miért hoznak CSAK max 50m letöltést, minden más meg 250-300 között mér. Két mérőt találtam a store-ban, az egyik 85m a másik csak 22-30! között mért, kész röhej ez az egész...
Nagyon szeretnék a végére járni ennek az egésznek, mert valamiért a netflix is azt érzékeli, hogy nem gyors a net, ezért nagyon lassan éri el a megfelelő bitrátát, pl 4k dolby vision tartalomnál.
Egyébként már letojnám az egészet, ha ez nem lenne.Előre is köszi, aki szórakozik ezzel...

-
PuMbA
titán
válasz
polonic
üzenetére
Most a COVID miatt egy ideig nem fognak többlet pénzt ölni abba, hogy 24 helyett 60fps-es filmeket csináljanak, ez biztos
Egy 60fps-es filmet csinálni mindig drágább, mint 24-et (jobb CGI, jobb díszlet stb.), mert sokkal nagyobb szintet kell megugorniuk. Így is 200 millák repkednek néha 24fps-es filmre és egyre több a (24fps-es) bukott film is az utóbbi 1-2 évben. Én nem látok semmi biztatót ezzel kapcsolatban. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Valószínűleg a 60 fps-es kiadásuk (vagy mozivetítésük) nem hozta be a számokat.
Még a gyártás és marketing költéseket sem.
Szerintem erre gondol.
Ha így van, akkor az azt jelenti, hogy megbukott a film. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
salapp
üzenetére
Én most is 910V-t használok teljes megelégedéssel... Kicsit lassú néhol, de ezen kívül tényleg maximálisan elégedett vagyok vele. A képe most is csodaszép, a fényerő semmit nem csökkent (szemre) 3 év alatt, pedig napi 5-6 óra a minimum.
(#45426) polonic Ez így van. 60 fps a legjobb dolog amit "kitaláltak" az utóbbi évtizedekben.
-
daneel_hu
addikt
válasz
salapp
üzenetére
"A fancsik biztos azt mondják rá, hogy a 910v jobb, mert a C6-ra ráfordítottad a tekinteted, majd elkaptad, de puff, már be is égett.
"Direkt azért vettem E6-ost mert üveg volt és lapos kijelzős.
Gondolkodtam a C6-on, de valahogy nem bírtam elviselni, hogy ívelt tévém lesz.
Az egyik legnagyobb parasztvakítás ever.Ennél nagyobb talán csak a 60 fps-es film.

-
daneel_hu
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
"Az a tv egy piaci rest tolt ki ezert van ra kereslet. Ez pedig a 3D illetve az iveltseg. Es igen; van ganatikus aki ezt keresi. A b7 b8 b9 egykutya igy nagyobb a kinalat ebben a szegmensben. Az eg910v elott sem utan nem volt ilyen tv. En be is taroltam egyet tarcsi tvnek
"C6. (2016-os, ívelt és 3d-s - ráadásul az már 4k-s)
-
so_ha
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Nem véletlenül építette le ilyen gyorsan (szinte egy év alatt) az LG, és a Samsung is az LCD gyártását. Gondolom, hogy a kínaiak már a "spájzban vannak", és nem csak a gyártás mennyiségével, hanem a minőségével is. Így kényszerülnek rá most a piacvezetők, hogy tolják az OLED + a MicroLED fejlesztéseket.
A Samu halálát meg ne kívánd, mert a technológia akkor tud fejlődni, ha többszereplős a piac. Lásd, ahogy az Intel elkényelmesedett, már nem csak az AMD "szorongatja" a fejlesztéseivel, de az ARM architektúra is új konkurenciává lép elő. A másolásról meg annyit, hogy a második világháború után a japánok is mindent koppintottak, míg a 90-es évekre már ők voltak a technológia zászlóvivői ... nehogy Délkoreától most ezt a szerepet vegyék át idővel a kínai tech cégek. Az Apple nagyot dobott az iphone megjelenésével, de az utóbbi években már rég nem ők az innováció éllovasai, így kár keseregni rajta, hogy ki-kit másol, ha egy új iphone alkatrészeinek meghatározó komponenseit a Samsungtól veszi.
-
Samaungot... ugyan mar. Szerinted hany ember tud kulonbseget tenni hogy OLED v QLED? Kb 5 szazalek. De lehet h optimista voltam. Amig a Deak ter folott virit a QLED 8K hirdetes es ezt meg is eszi a nep addig nem lesz elmozdulas az LCD-tol. Pedig en nagyon kivannam a samu halalat azert amit muvelt a tv fronton anno meg az iphone-ok koppintasaval.
-
blakey
titán
-
Segal
veterán
A Samsung amúgy is ösztönözve van, mert ezt a jelenlegi állapotot már nem lehet sokéig fenntartani.
Gőzerővel fejleszthetik a micro ledet is hosszabb távra és a QD OLED-et meg rövidebb távra attól függően milyen jól sikerül csökkenteni a méretét és az árát a mikro lednek.
Jövő januárban már okosabbak leszünk
-
sakal83
addikt
válasz
salapp
üzenetére
Az a tv egy piaci rest tolt ki ezert van ra kereslet. Ez pedig a 3D illetve az iveltseg. Es igen; van ganatikus aki ezt keresi. A b7 b8 b9 egykutya igy nagyobb a kinalat ebben a szegmensben. Az eg910v elott sem utan nem volt ilyen tv. En be is taroltam egyet tarcsi tvnek
-
Bubukain
senior tag
válasz
jookomak
üzenetére
saját igen, szerintem nagyon jól szól, bár nálam komplett rendszer van belőle mélynyomóval, és még 2db play1 van hátul surround hangszórónak.
Sonos Beam-et cseréltem ARC-ra, sokkal teltebb, tisztább hangzás, szélesebb hangkép.
Ön magában sem rossz, de azért a mélyláda sokat tesz hozzá. -
Segal
veterán
-
blakey
titán
Közel 1,5 éve "visszatértem" a sztereóhoz, igaz 2.1 kialakításban, teljesen elégedett vagyok a hangzással és tulajdonképpen hiányérzetem sincs. Ha megfelelő az elrendezés akkor a sztereó-tér is adott, zenénél egyértelmű az előrelépés, mozinál a szub miatt azért vannak ütős részek is.
-
so_ha
senior tag
TCL invests $187 million in JOLED (06.20.) 1-2 hét, és elefant is lefordítja a cikket ...
Japán-kínai szövetség nyomtatásos OLED TV fejlesztésére (06.23.)
„A JOLED szabadalmaztatott nyomtatott OLED gyártási technológiáját fogja hozni, és nagyméretű OLED-ek közös fejlesztésbe kezd TV-s alkalmazáshoz a TCL CSOT-tal együtt”
"A CSoT már több mint másfél éve építi T7-es üzemét, mely az eredeti tervek szerint 2021-re már kész nagyméretű OLED TV-képernyők nyomtatásos tömeggyártásra."
-
Clay
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Nekem nem. Sok zenét hallgatok, ahhoz meg egyértelműen a sztereó a jobb, és ezért a filmeknél is jobban szeretem a sztereót, mivel az effekteken kívül nagyon sok filmben a zene is fontos szerepet játszik. Nem vagyunk egyformák. Az effektekhez visszatérve a legtöbb inkább a mély tartományokban szól, mély hangokra meg az embernek nincs irányhallása. Kizökkent a filmből ha a hátam mögül "ciripelést" hallok és azon gondolkodok, hogy az most mi is lehet. És hidd el, hogy nem azért, mert még nem hallottam jól beállított cuccot. És nem is azért mert savanyú a szőlő.
-
Clay
senior tag
válasz
Northlorien
üzenetére
Úgy, hogy nem mindenki szereti, ha a háta mögül is jön a hang, pedig a kép előtte van
.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
- , így ebben nem tudok tanácsot adni)

"
Vhiktor