Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak #11796 üzenetére
Magyarországon?
Szerintem ez kizárt...max a B7 mászik le 400K-ra, amíg még lehet kapni. Nyárra a B8-at 550-650 közé tenném... -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11793 üzenetére
A jóslásokból már ennyi is bőven elég volt, részemről a témát lezárom.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #11789 üzenetére
Akkor olvasd el azt a hozzászólásomat is, ahol leírtam hogy szinte azonnal 700k lett a B7 ára. De amúgy se foglalkozok már a kérdéssel, mert úgy is megtudjuk.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #11780 üzenetére
Mindegy...
Megjelenik az idei széria, megnézem a bfi-t valahol. -
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #11788 üzenetére
Igen ez így van, csak arra gondoltam hogy ha megint be dobnak egy ajándék kártyás akciót de nem hinném lesz még egy ilyen akció.
-
Topuka
csendes tag
Üdv nektek!
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdést de,
A tv-re (b7v) dugott külső vinyón szaggatva játsza le a 4k 30fps felvételt (gopro 5), full hd-vel nincs baj.
Synology nas-on keresztül szintén
Dune solo lite lejátszón keresztül is szaggat.
Lapotopon lejátszva minden szép és jó.
Mi lehet a gond? Vettem Inakustik hdmi kábelt, sajnos az sem segített.
A másik, hogy nem vált át HDR módba a kép, pedig olyan anyagot adok neki (John Wick 2). Szerintetek?
-
Partz
senior tag
Attól függ milyen lcd, nyilván egy átlag lcd-nél nem. De egy Z9D-hez hasonló bonyolult local-dimminges lcd gyártása bizony költségesebb. Most se feltétlen olcsóbb mondjuk egy Samsung Q szériás lcd vagy az említett Sony. Most hétvégén benéztem egy MM-be, 433 volt az 55B7.
Példánál maradva az idei alap B8 széria, év végére szerintem egy árban lehet majd egy felsőbb Sony XF900-as lcd szériával. Házon belül az LG valószínű olcsóbban adja majd az lcd-it.
-
tothl
addikt
Tanúsítom, az első lapostévém, aminek van annyira értékelhető a hangja, hogy ha épp nincs olyan nagy igényem akkor nem kapcsolom be a házimozit. A samsungjaimnak eddig értékelhetetlen hangja volt.
-
esox
senior tag
válasz
xedamen #11757 üzenetére
Van szerencsém megerősíteni, amiket írsz
A hangzás viszont szerintem csak 20-25ös hangerőn kezd feléledni. De 25-30as hangerőnél már a Dolby Atmos hangsávos filmek demók is egész szépen szólnak.
A fekete...hát az csúcs. Ajánlom figyelmedbe a Stranger Things sorozat bizonyos részeit megtekintésre
Thome iptv-t tudod irányítani a magic remote-al? Kell valami speciális beállítás?
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #11771 üzenetére
Most épp crt-t nézünk, “nyaralunk”. (Csak este)
Annyira megszoktam az oledet, hogy ennek a vibrálása már zavar. Ráadásul 24p anyag svenkelésnél ugyanúgy röcög.Úgyhogy meg kell nézni mit tud majd ez a bfi.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #11771 üzenetére
C6?
Annak görbe a kijelzője, olyat sose vettem volna. -
Partz
senior tag
De ezeket az áras dolgokat minden évben végigzongorázzuk. Tavaly ilyenkor mondtam az 55"-os 2017-es 4k oled tévét 500 alatt lehet majd kapni 1 év múlva, konkrétan emlékszem kb lehülyéztek. Most már látszik, hogy az idei belépő 55"-os 4k oled tévék jövőre befognak esni a 300-400-as sávba.
-
Partz
senior tag
Az itthoni nyitó ár attól is függ mikor hozzák be. Lehet mire nálunk kapható, már nem ezek az msrp árak lesznek. Eleinte huszár vágásokkal szoktak árakat csökkenteni. Az hogy irreálisan magasak voltak tavaly az induló árak, minden évben így van. Itt a topicban is népszerű Sony 55XE9005 lcd példa, itthoni nyitóár 660.000 volt, ami 1 év alatt 365.000-re csökkent.
-
daneel_hu
addikt
válasz
gertitorpe #11759 üzenetére
2018-asban van BFI.
Ha rendesen meg van csinálva, akkor az szuper lesz. -
Joshi
titán
Ahogy korábban is írtam, a 2017-es modellek induló ára volt irreálisan magas. Nagyjából az idei árak mondhatók "normálisnak". Mindenesetre senki ne számítson 50%-os áresésre, max az EMAG-nál vagy itt-ott egy újracsomagolt esetleg.
A képet tanulmányozva gyakorlatilag az 55B7-nek is 700k volt az induló ára, ugyanis egy hónapon belül 900-ról beesett 700-ra az ára.
-
Joshi
titán
Még mindig nem vágom hogy lesz a 2018-as modellek ára kevesebb mint a 2017-ké?
Ha az 55C8 induló ára 2500€, mert ugye egy egyben lesz megadva az ár, akkor az 775.000 Ft ellenben az 55C7 most 5-600k. Idővel biztosan olcsóbb lesz, de az LG P10 gyár termelésének felfutásához több évre van szükség.
A B7 árát most a legolcsóbb helyen 470k, és valószínű hogy a később megjelenő B8 lesz a 2017-es modellek tesója. Na az lehet hogy annyiba lesz mint a B7 v C7.
-
krx21
nagyúr
válasz
UberMutant #11761 üzenetére
Azért evvel sokan vitatkoznának. Szerintem a méret is nagyon komoly szerepet kap az élményben... Sőt!
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #11753 üzenetére
Szerintem is jobb a full hd oled tv mint akármelyik led LCD 4k hdr tv.
-
válasz
gertitorpe #11759 üzenetére
méretben lehet , hogy nem ugrás az 55 LCD -> 55 OLED , de nem a méret a lényeg...
csak te még ezt nem tudod -
gertitorpe
tag
Csak szerintem sokkal szebb a tavalyi 65E7V mint a 2018-as "E" széria?
Ilyen TV mellé alap a házimozi de a rács a alul nagyon jól néz ki. Azért megnézem majd élőben is a 2018-ast. Eddig visszafogtam magam, de ha a 65E8V hoz pár újdonságot, jobb panelt az ára pedig becsorog millió alá Black Friday környékén lehet hogy bevásárolok. 55 col már most is beleférne talán, de mivel most is 55 colos LCD-m van, nem tűnik elég nagy "ugrásnak".
AVS Fórumban azt írta az egyik kommentelő hogy a 2018-as TV-k már ott állnak a raktárakban Amerikában és hogy a paneleken sokat dolgozott az LG (CES-en akik fotózgatták, írják hogy más a pixelek struktúrája), például sikerült a bandinget még jobban kiküszöbölni... -
Ren Hoek
veterán
Ezt mondjuk nem értem.
Ha van pénzetek (365K) egy luxus, prémium készülékre, akkor nem jelenthet gondot pár hónapig nélkülözni, és mellécsapni az OLED-hez valót. Nem csak, hogy lényegi különbség a kettő között, lehet bármilyen csúcs LCD is... de árban is túl sok. Ha meg fontosabb helyekre kell a pénz, akkor vennék átmenetileg egy 120 ezres LCD-t. Teljesen jók azok is Duck TV-re meg főzős műsorokra... de amúgy csak halkan megjegyzem, filmekre is. Évekig azon néztünk filmeket. Minimális bukóval eladható, vagy megy a gyerekszobába, és nem apa OLED-jét gyilkolják a Duck TV-vel
Ha beindul 1-2 az OLED-ek árának csökkenése, egy ilyen drága LCD a leghorrorabb "befektetés". Még az OLED TV-k is azok... de az LG simán megteheti, hogy felpörgeti az OLED gyártást és letarolja a piacot. Akkor végképp papírnehezékké válnak a mai prémium LCD-k, és verheted a fejed a falba, hogy megvetted. Míg valamennyivel többért akcióban egy OLED TV simán nézhető marad több évig még, nincs értelme lecserélni.
Én már biztosan nem tudnék 365 ezret kiadni egy LCD-ért, nyugodt szívvel. Akkor inkább nézem a falat.
(Szerintem) -
xedamen
senior tag
Igen a Planet Earth II az... Mikor a sivatagban mutatják, hogy a gyík a testén csapatja le a párát és a nyelvével törölgeti a szeméről a vizet, úgy iszik
Annyira közeli felvétel, annyira éles, hogy esküszöm soha az életben nem nyílna lehetőségem még élőben sem ilyesmit látni.
Egyébként én a HDR-t az Otthoni Mozi módban használom, annyira természetes, színes, de nem túl szaturált, mint az Élénk mód. A hangzáson is dobtam azért egy hátast, teljesen korrektűl szól egy TV-hez képest szerintem.
Továbbá számomra hatalmas plusz, hogy a TV a magic remote tudja irányítani az IPTV-t.
Csináltam egy rövidke kis videót (4K 60 fps-ben vettem fel, de az iOS youtube kliens csak HD-ban tudta feltölteni) a TV feketéjéről
Elnézést az angol nyelv miatt, egyik barátomnak csináltam, aki ausztrál és ő egy Q7F-et vett (talán említettem régebben, hogy rá akart beszélni). 100% sötét szobában mutatom be, hogy semmi különbség a kikapcsolt és a bekapcsolt fekete között
-
Partz
senior tag
Ide is beírom, talán többen olvassák. Kikerültek a tegnap az idei US nyitóárak megjelenéssel. Sajnos több oldal elhamarkodottan közölte őket a napokban, köztük a Ph.
Összeszedtem a tavalyi nyitóárakat, hasonlítás kép.
55" LG C7 - $3,499 => 55" LG C8 - $2,499
65" LG C7 - $4,499 => 65" LG C8 - $3,49955" LG E7 - $4,499 => 55" LG E8 - $3,499
65" LG E7 - $5,999 => 65" LG E8 - $4,49965” LG W7 - $7,999 => 65” LG W8 - $6,999
77" LG W7 - $19,999 => 77" LG W8 - $14,999Ezek nyilván zuhanni fognak év végéig. Emlékeztetőül jövőre várható a hdmi 2.1, 8K mint felbontás a 65" feletti méretben, új tervezésű panel struktúra, csak így az előzetesek alapján.
-
Joshi
titán
válasz
xedamen #11754 üzenetére
Amiket most leírtál pont ezekért kell OLED-t venni. Kicsit vigyázni kell rá főleg az elején. Mindenképpen vedd le az OLED fényerőt és ne nézz olyan tévé csatornákat hosszú órákon keresztül amiknek a logójában van piros és sárga szín. Ja és nem áramtalanítjuk a tévét kikapcsolás után. Soha, vagy csak akkor amikor nyaralni megyünk. Nyilván az első néhány hónapra vonatkozik ez, de a magas OLED fény továbbra se ajánlott.
ui.: OLED tévéről élménybeszámoló nem Off.
Gondolom a Planet Earth II és a Blue Planet II-re gondoltál, nagyon ütnek ezek a természetfilmek 4K HDR-ben.
-
xedamen
senior tag
Hello mindenki...
Kicsit eltűntem, de gondolom a fórumlakók emlékeznek még milyen aggályaim voltak a TV-vel kapcsolatban.
Nos már 2 hete megvan a B7 és csak annyit tudok mondani, hogy aztabüdösk*rvag*ciAz egy dolog, hogy volt Samsung 4K HDR LED TV-m, az egy másik, hogy a 2016-os 4K SUHD LG-m (850v) is volt, de ez valami elképesztő... YouTube -> keresés -> 4K HDR 60 Fps ->
Az upscale sokkal jobban működik benne, mint a Samsungokban, konkrétan egy IPTV-n 1080p-s Discovery HD csatornán a Morgan Freeman-es csillagászati műsorom nagyon jól néz ki, szépen feljavítja a képet, úgyhogy ez is pipa.
A legjobban ismert magyar to**ent site-on van fent egy 6 részes BBC természetfilm sorozat... Emberek ez már nem normális. Az egy dolog, hogy nem fogom fel, hogy milyen kamerákkal rögzítik kb 3cm-ről 4K-ban makróban bizonyos állatokat, 10 cm-ről azt, ahogy egymást ölik a ragadozók, de hogy mindez úgy jön vissza a TV-n, mintha előtted lennének, annyira éles, hogy a szemem már fel sem fogja...
Néha megszívom, mikor bekapcsolom a TV-t, de az IPTV ki van kapcsolva, majd elfelejtem, hogy a TV be van kapcsolva, mert annyira feke a fekete, hogy nincs különbség a kikapcsolt és a bekapcsolt állapot között
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha nem akarod 2-2,5m-nél közelebbről nézni, FHD oledet vegyél, nehogy lcd-t. 350-ben megáll és HDR-es 4k-s lcd-nél sokkal jobb képminőséget fogsz kapni. A HDR eleve kamu egy lcd-n mert nincs hozzá elegendő kontrasztja. A HDR lényege lenne a hatalmas képdinamika tartomány, amit fekete színek (tartomány) hiányában nem fogod úgy látni, mint az SDR tartalmat egy "mezei" oleden. LCD-n a nagyon magas fényerővel próbálják kompenzálni a feketék hiányát, ami csak arra jó, hogy kiégesse a retinádat, de messze nincs olyan élvezeti faktora, mint egy FHD olednek.
-
Mentolka
senior tag
belan: telefonról írsz menet közben? nagyon rossz olvasni a mondataidat.
-
törölt tag
Ezt ebben a topikban kellene inkább megérdezni. Ha a Sony érdekel, akkor itt kérdezz utána.
-
AniPe
újonc
Sziasztok
Mindig olvasom a fórumot annak ellenére, higy sajnos nem tehetem meg hogy oled készüléket vásároljak és ahogy látom, ez nem az a kategória ami 400 ezer alá es e bármikor is. Persze, lehet sporolni még, de család
mellett az a plusz 100-150 ezer is hiányozna bármikor. Viszont szeretnék jó tévét vásárolni 55ös méretben UHD HDR 4K-t. A keret 350 ezer Ft.Mit ajánlanátok? Minimálisan többért A központi Sony szalonban 365ért van most Sony XE9005. Tudom, android. Esetleg más?
Előre is köszi!
-
Dadan01
senior tag
válasz
szabog74 #11742 üzenetére
Lehet méretet is, színt is változtatni. Továbbá ha a film mellett azonos névvel ott van a felirat fájl (srt), akkor felajánlja a külső-belső felirat kiválasztásának lehetőségét. USB-ről és minidlna esetén hálózatról is, más média szervert nem próbáltam.
(#11729) lucky750 TrueHD Atmos hanagsávot nem játszik le a tévé, mikor elindul a film, ki is írja egy rövid időre Ez a videó nem támogatja a hagot.
-
toto222
tag
internet sebességnél mekkora az optimális ? most 50 mb/s van gondoltam 100mb/s- ra váltok az elég lesz ?"digi sajna nincs nálunk"
-
-
TJ2
csendes tag
válasz
goranje #11703 üzenetére
Fura, hogy senki sem adott eddig neked használható választ...
A helyzet az, hogy semmit nem kell fejleszteni. Hálózaton megosztod a lejátszandó tartalmakat, 4K videó, fotók, akármi, és a tv kiválóan lejátsza. Minden fájllal boldogul, amivel próbáltam eddig (ilyen-olyan letöltött 4K HDR filmek is), kezel feliratokat, hangsávokat, stb. Mint egy beépített Kodi/XBMC.
Se lejátszót, se PC-t, semmit nem kell fejleszteni, hogy kihasználd. Legfeljebb a hálózatot, ha eddig nem volt, vagy nagyon lassú. -
Zolom89
senior tag
Szoftver frissítésen átesett az LG B7V-m, tudja valaki mit hozott az új szoftver?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lucky750 #11729 üzenetére
MkvToolNix-et telepíted és újramuxolod a filmet.
Az alapértelmezett - Default - hangsávot pedig az angolra állítod be.
3-4 perces művelet Hdd-n. SSD esetén még kevesebb.
Tárhely minimum annyi kell a mentéshez mint amekkora maga a film.Ha így sem játsza le , akkor a Tv szoftvere a hunyó.
Ez esetben külső lejátszót,pc-t kell alkalmazni.
Vagy a Tv menüjében kell keresni olyan beállítást ami az atmos hangsávot "lebutítja" mondjuk sima sztereóra.Sajnos nincs a birtokomban ilyen oled készülék....
-
lucky750
tag
Sziasztok. nekem LG B7-em van. Az angol hangsávot az istenért se akarja lejátszani a Blade Runner 2049-nél. Szerintetek mit lehet tenni? Illetve ki se írja, hogy Dolby Atmos. Angolul szeretném hallgatni a TV hangszóróival.
-
toto222
tag
válasz
#72042496 #11721 üzenetére
55C7 volt csak raktárról az MM-ben,kb 500 ért,az 55B7 pedig 430 ért egy napig.
65 ből szerintem egyik sem
Mindenesetre ha beválik akkor 300 ért jövő év végén eladom az 55-öst és a 9 es szériából lesz egy 65 ös,decemberi akcióban 7-8 00 körül biztos lesz.
Mondjuk ha túl nagy lesz a kereslet az oled iránt akkor összejöhet egy panelhiány ami megdobhatja az árakat a számítógép memóriákhoz hasonlóan.
-
Joshi
titán
válasz
goranje #11722 üzenetére
"És egyáltalán nem pénzkérdése szerencsére a tv vásárlása (sem),nem arról van szó, inkább arról hogy még mire akarok költeni, mire vagy nem."
Ha neked 55"-os FHD OLED tévéd lenne és bekopognék hozzád majd felajánlanék neked egy 55B7-et 1:1-ben mit mondanál? Köszi nem kell jó nekem a FHD OLED is?(#11724) goranje lehet, de ahogy nálad is általában meg van az oka.
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #11721 üzenetére
Nem kérdés hogy egyre nagyobb tévéket vesznek az emberek, de azért itt 2-3 év az nagyon kis lépték. Nem vagyok jós, de az hogy 5-600k-ért 65"-os OLED lesz általánosan kapható az abszurd.
A 77C8 induló ára 10.000€, mi lesz ezen akciósan érdekes? Azt gondolod hogy leviszik 5000€-ra? Nézd meg hogy a 77"-os méreteket mennyiért árulták akciósan.
(#11720) belan
-
goranje
tag
Persze: értem én hogy úgy tűnik hogy önigazolni akarom magam, de nem, nem így van. Igazából csak eszme futtatás volt ami ami kicsit bővebben lett kifejtve mint amit ki kellett volna, ebből indult ki az egész.
És egyáltalán nem pénzkérdése szerencsére a tv vásárlása (sem),nem arról van szó, inkább arról hogy még mire akarok költeni, mire vagy nem.
A lényeg az hogy a tv-k terén egyenlőre úgy érzem hogy ettől több nem kell.
De ezt így néhány sorban, a körülmények ismerete nélkül nehéz megvitatni.
Üdv: L.
-
törölt tag
Múlt héten is volt 750-ért B7 vagy C7, raktárról. Mindegy, akció volt is, lesz is, aki kifogja, örül.
2-3 év után viszont én is biztos vagyok benne, hogy a tévégeekek körében sokkal elterjedtebb lesz a 65" mint most, és inkább a 77" lesz az az igazán extra méret, ami pár évvel ezelőtt még a 65" volt.
Ezért is írtam a másikban, hogy a 77C8 az izgalmas. Jó kis indikátor, hogy év végén, jövő év elején mennyiért lehet majd leárazva elcsípni.
-
Joshi
titán
válasz
goranje #11714 üzenetére
Tehát akkor mi is volt a célod? Tudomásunkra hozni hogy:
"Egyenlőre nagyon is elvagyok a régi Sony tévémmel, szerintem nagyon is elég nekem az FHD. Nekem ami előre lépés lenne az max. az hogy fényképeimet a TV.-n nézem, arra tuti jobb lenne egy B7.De csak ez miatt nem akarok egy halom gubát kiadni, jó lesz az másra is. Mind ez persze csakis szerintem."
Ez tulajdonképpen valamire egy válasz, csak éppen nem volt feléd kérdése senkinek. Ez kb olyan, mintha én beírnék a Merci topikba hogy nekem egy Skodám van és igazából nincs is szükségem Mercire blablabla. Hozzáteszem, neked pont ez volt az első hozzászólásod itt az OLED topikban. Nem véletlenül "álltam beléd". -
Ijk
nagyúr
Nem lesz egyik napról a másikra.
De akkor is váltanak ha drágább lesz, mert elérhető szint, ellenben mondjuk a 77"-al. Maga az OLED pedig még egy darabig önmagában prémium kategória. Akinek meg volt félmillája 55"-osra, annak lesz 700 ezre is amikor rájön hogy elfér a 65".
Egyre nagyobb képátlók terjednek el, 10 éve sokan elképzelhetetlennek tartottak még egy 42"-os készüléket is, lassan meg ekkora méretűt csak belépő szinten kapsz. 65" meg talán nem is nagyon volt, 60"-os Kuro az ügyvédeknek. -
gerii
addikt
válasz
goranje #11712 üzenetére
Nem baszogatásból írom:
Nagyon úgy tűnik, hogy csak önigazolásra vágysz ezzel a fHD oleddel.
Az "elavult" cuccok mellé akarsz venni egy elavult tévét, aminek semmi értelme ezen a szinten - háromszázezer forint qrva sok pénz már erre, mikor 400-450 körül van a csúcskészülék is.
- Kijelzőként használhatod alacsonyabb felbontáson.
- HDR azért nem izgat, mert nem tudod, hogy a minőségbeli ugrás akkora mint az LCD-OLED között.
- Pár év múlva mit csinálsz a mostani kütyüparkkal? elavult lesz minden, lehet a tv-t is cserélni újabb 4-500-ért.Ha nincs rá ennyi, akkor én várnék, mert ez így csak egy felesleges kör lesz. Hadd égesse a zsebed még az a pénz
-
goranje
tag
"válaszolsz is magadnak az úgy érdekes.
"
Csak persze itt megint az a baj hogy nem is kérdeztem semmit!!!
Másvalaki kérdezett az A7-ttel kapcsolatban. Arra kapott egy választ (hogy FHD-t már nem kellene)
Erre egy másik reagálás volt többek közt az árkülönbség, amire még egy gondolatmenetet elhelyeztem.
Erre Te betámadsz az Lcd-vel, de Te tudod.De szerencsére vannak itt mások is akik kultúrtan is tudnak érvelni.
-
Joshi
titán
válasz
goranje #11712 üzenetére
Ne haragudj, de kit érdekel az anyagi helyzeted? Az látható hogy tisztában vagy az árakkal, akkor gyűjtsd a lóvét és vegyél 1-2 év múlva cuccokat. Én se részletezem hogy miért veszek csirkefarhátat bélszín helyett. A saját belső vívódásaidat hozod egy fórumba, miért nem mész el pszichológushoz?
-
goranje
tag
Hát igen, teljes mértékben igazat adok Neked, ez mind így van.
De én nagyjából úgy vagyok vele hogy az FHD egyenlőre elég nekem, HDR meg nem izgat. Sőt mint írtam fényképeimet is a tv-n nézem, az még bele is tud rondítani a színhűségbe. (is) Igaz normális körülmények közt ezt még sajnos nem tudtam lecsekkolni.
A komponensek óvatos lépcsőzésében is így van, de ha az UHD-t választom akkor nyomban pc-t kell uppolnom, mert ez a monitorom is nagy részben. (Igaz van egy 24" is) És a nagyobb felbontást nem viszi a gép, tehát kb. 460+80 a számla vége a Telekomos 313.000 szemben.
Ugyan még semmi sem dőlt, de valószínüleg ez a verzió jön be. Főleg hogy érik még egy váz csere is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
goranje #11707 üzenetére
Az a baj, hogy hiábavaló ez a vita, mert nem gyártanak már FHD OLED-et, ami van az is kb egy 2015-ös modell. Amivel nincs gond, de konkrétan még pár hónapig lehet kapni az A7-et, aztán nem lesz többé.
A 8-asok között már egyáltalán nem szerepel.
Azon lehet vitatkozni, hogy megéri-e 300 felett most rohanni megvenni. Szerintem nem, mert lesz jó akció, vagy a B7 kúszik be akár 400 ropi köré... de ez is csak pár hónapig, aztán többé nem lehet kapni az A7-et, ritka lesz mint a fehér holló... de a B7 is készletről megy már.
-
Joshi
titán
"Főleg annak tükrében hogy szinte garantálom hogy 2-3 éven belül az itt lévők háromnegyede cseréli 65"-ra az 55-ös készülékét."
Ez nem úgy működik hogy a 65"-os képátló egyik napról a másikra 55"-os árban lesz kapható. A 65" már nagyon nagy, még sokáig prémium kategória lesz függetlenül a panel technológiától. Ha pedig még évekig nem tudnak érdemben lépni az LG WOLED-el szemben, akkor ez méginkább igaz lesz. -
Joshi
titán
válasz
goranje #11707 üzenetére
Azzal nincs gond hogy érdeklődsz, de hogy ezzel
"Egyenlőre nagyon is elvagyok a régi Sony tévémmel, szerintem nagyon is elég nekem az FHD. Nekem ami előre lépés lenne az max. az hogy fényképeimet a TV.-n nézem, arra tuti jobb lenne egy B7.De csak ez miatt nem akarok egy halom gubát kiadni, jó lesz az másra is. Mind ez persze csakis szerintem."
válaszolsz is magadnak az úgy érdekes.
-
goranje
tag
Igaz, nem kell feltétlenül váltani, de ha már van egy jobb megjelenítőm akkor már ki is akarom használni.
Mint LCD tulajként meg azért bele vau, mert valamikor cserélnem kell, és akkor mindenképpen OLED lesz.
Csak azon dilemmáztam hogy melyik verzió.
Mint ahogy olvasható, nem is az LCD vs. OLED hitvitát pörgettem. De volt olyan kérdés hogy melyik milyen, és arra írtam egy kicsit. (Vagy nem kicsit)De azt remélem hogy nem egy zárt fórum ahova csak OLED TV tulajok írhatnak!?
(Mert ugye LCD-t csak nyomokban tartalmazott)
-
Ijk
nagyúr
válasz
goranje #11703 üzenetére
Szépen elmegy a FHD a 4k kijelzőn, emiatt nem nagyon kell aggódni. Nyilván ha elég közel ülsz és megtapasztalod 40°-os betekintész szög felett a 4k előnyét, akkor ott fog motoszkálni a komponensek fejlesztgetése folyamatosan, amelyik inger FHD-nél nem jelentkezik.
Elsősorban a kérdés mennyit ér az UHD és HDR. Egy jó FHD, SDR tv-t nem feltétlen éri meg rohanni lecserélni 4k, HDR-re. Ha meg gyengébb LCD-ről történik, akkor erősen megfontolandó szerintem a több mint 100k-s különbség és a +3 év garancia. Főleg annak tükrében hogy szinte garantálom hogy 2-3 éven belül az itt lévők háromnegyede cseréli 65"-ra az 55-ös készülékét. -
Joshi
titán
válasz
goranje #11703 üzenetére
A felbontás miatt nem feltétlenül kell 1080-ról 2160-ra váltani, de ugye 2016-tól ott van a HDR is mint ficsör. Nem győzzük ismételni, hogy az OLED évről-évre fejlődik, a mai 7-es szériánál jobb lesz a 8-as 9-es stb.
Egyébként se értem hogy miért írtad ezt LCD tulajként az OLED topikba. -
goranje
tag
Sziasztok!
Bocs hogy kicsit később szólok hozzá ahhoz a vitához hogy az FHD vagy a kb. 110e ft.-ttal többért kapható UHD verzió éri-e meg jobban de csak most kezdtem újból belenézni a topikba.
Szerintem a dolognak van még egy vetülete, a járulékos kiadások. Ha az UHD-ra szavaznák cserélnem kellen a PC-met, mert nem tudná meghajtani. Ez már kb. lehet akár olyan 80e.ft.
Ezenkívül cserélhetném a media és a blu-ray playert is, na meg az AVR-t is.Legalább is az én esetemben. De szerintem azért sok emberkének vannak hasonló eszközök a TV-én. És ezek nem kevés forintok.
Egyenlőre nagyon is elvagyok a régi Sony tévémmel, szerintem nagyon is elég nekem az FHD. Nekem ami előre lépés lenne az max. az hogy fényképeimet a TV.-n nézem, arra tuti jobb lenne egy B7.
De csak ez miatt nem akarok egy halom gubát kiadni, jó lesz az másra is. Mind ez persze csakis szerintem.
Üdv: L.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Keresünk dokkolókat
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest