Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Jó kérdés...én PC-t használok.
Mert univerzális :
Netezem, játszom , filmezek ugyanazzal a PC-vel.
HDMI-vel rákötve egy házimozi erősítő.
Filmek meg a NAS-on.Annó így nézett ki félkész , összedobált állapotban :
Itt egy másik felállás :
-
Borisz76
nagyúr
válasz
gurus
üzenetére
Ez világos és szép dolog is.
Csak sokan a TV belső lejátszóját használják....az meg lófütty képességekkel rendelkezik ilyen téren , ráadásul ott a HDMI ARC vagy eARC-n menne "visszafelé" a hang az erősítőre....már ha van.
Ezért kell egy jó lejátszó eszköz, aminek van HDMI kimenete , támogat mindenféle kép kódolást.
Átküldi a jelet egy jobb házimozi erősítőbe ...ami dekódolja a HD hangot....a képet meg továbbküldi a TV-re.
Ergó a TV "csak" egy megjelenítő eszköz.
Csak sokan ezt nem képesek megérteni, elfogadni, anyagilag áldozni rá.Meg azt imádom még mikor mindent is wifi-n akarnak átküldeni
-
Borisz76
nagyúr
válasz
B.attila
üzenetére
Milyen NAS ?
Ha Syonlogy, akkor a "Médiaszerver" APP-ot kell feltelepíteni.
[Médiaszerver] -
Borisz76
nagyúr
válasz
Ciccuka
üzenetére
Én pár éve 14-15 EFt körül egy ilyen konzolt vettem.
Jól elszaladt az ára azóta....
Úgy voltam vele, hogy idővel úgy is nagyobb TV-t veszek ezért inkább legyen erős , masszív darab és ne utólag kelljen ezt is cserélni.
Azóta is ugyanaz az 55"-s TV pihen rajta.....remélem már nem sokáig.
B30-s tégla falba , 20 cm mélyen a tipli és a hozzá való csavarok.
Összesen 8 db-ot használtam hozzá.
A szerelés végén "rácsimpaszkodtam" a közel 90 kg-s súlyommal.....nem szakadt ki a falból. -
Borisz76
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Használj céleszközt a böngészéshez :
PC , laptop.Mod :
A TV mint olyan ELSŐSORBAN ....minő meglepő ....de TV nézésre van kitalálva.
MINDEN más csak extra de nem garantált, hogy menni is fog !Kb olyan mint a netes szolgáltatók által adott eszköz.
Elsősorban a kapcsolatért felel.
Ha komolyabb dolgokat akar az ember, akkor SAJÁT router-t érdemes használni. -
Borisz76
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha lenne egy rendes házimozi rendszered , klasszikus , rendes hangfalakkal és a hozzá tartozó centerrel....na , akkor meg pont úgy kellene állnia a TV-nek, hogy a képernyő síkja a center hangsugárzó síkjához legyen közel. Azaz a faltól el kellene állnia kb 15-20-25 cm-t , attól függően , hogy milyen "mély" a center.
Mint nálam : [link]És így a kezem is kényelmesen elfér, csavart is lehet húzni , csatlakozókkal sem szenved az ember.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
HTPC-nek általában a speciálisan filmezésre épített , alacsony fogyasztású , alacsony zajszintel rendelkező PC-t értjük....amin valamilyen speckó program is van : Kodi , Plex stb...és indulásnál ezek fogadnak téged....aztán "csak" lépkedni kell a filmek között és mehet a mozi.
Amúgy egy átlagos játékra szánt PC is megfelel a filmezésre....legfeljebb többet fogyaszt és hangosabb kicsit.
Nálam is PC a központ Win11-el de én nem kifejezetten filmezésre használom hanem úgy általában mindenre....netezés, játék, filmezés és néha zenehallgatásra is.
Én is a MPC-BE-t használom filmezéshez.
A filmek ( és más adatok ) pedig egy NAS-on pihennek.Amúgy van HTPC ( Házimozi PC ) fórum is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
anderledani
üzenetére
Tv-n válts 2.4 GHz-ről 5 GHz-s sávra.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Sasi001
üzenetére
Nálam van bevésve a kábelcsatorna.
A szoba adottságai miatt csak azon a falon lehetett megoldani....
Egyik oldalon utcafronti ablak.
Vele szemközt ajtó.
Harmadik fal külső ahol elég nagy helyen lett kívülről rombolva , gyengítve a fal a villanyóra szekrény miatt.
Ezért egy fal mardt csak talonban....az viszont csakis a TV , házimozi , PC-nek lett szánva.
Ennek már 4 éve.....nem is tervezem átalakítani. -
Borisz76
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Az előtétfallal "csak" annyi a baj, hogy idővel minden TV-t cserélni kell.....és általában az új készüléket ha veszünk, akkor már legyen nagyobb.....Így az előtétfal már nem mutat olyan szépen.
Nálam felújításkor egy nagy kábelcsatorna be lett vésve a falba.
A padló szinttől felfelé kb 180 cm-s magasságig.
Akkora méretben, hogy akár 5-6 HDMI kábel is elfér benne a koax és a LAN kábel mellett.
Amikor a kábelcsatorna fedelét rápattintom a falban lévő részre, akkor az síkban van a fallal.
A TV nagy részét eltakarja....alatta a center is takar és nálam íróasztal is van PC-vel , sallangokkal , forgó szék stb...
Tehát nagy része nem is látszik.
Nekem nem az esztétika volt az első, hanem a későbbi praktikus és könnyen hozzáférhető szerelhetőség....ha valamiért piszkálni kell.
Bár ez nálam alap beállítottság....az esztétika kevésbé fontos.
Inkább a praktikusságot tartom szem előtt. -
Borisz76
nagyúr
válasz
warren29
üzenetére
Egy eszköz alap programjának ( Firmware , FW ) frissítése sok dolgtól függhet.
Tegyük fel, hogy van egy NAS-od , ami LAN csatlakozik egy Média Player-hez. Innen mész tovább HDMI kábellel a házimozi erősítőbe.
Majd az erősítőből egy újabb HDMI kábel viszi tovább a jelet a TV-be.
Ha jó a lejátszó és minden formátumot kezel , dekódól, akkor a jó hangot a házimozi erősítő intézi....a kép megy a TV-re.
Azaz a TV mint "csak" megjelenítő funkcionál.
Ha kijön a TV-re egy új FW, akkor a change log-ban lehet megnézni, hogy mi változik az előző verzióhoz képest.
Ha elégedett vagy a TV tudásával és a logban semmi értelmes változtatás nincs , akkor nem is érdemes piszkálni , upgrade-elni.
De ez MINDEN eszközre érvényes.
A média player-re és a házimozi erősítőre is.
Sőt....volt rá példa, hogy egy adott FW-ben elvettek bizonyos funkciókat , képességeket.
Sajnos a mai , modern világunkban már a hűtőn , mosógépen és a mikrón is szoftverek futnak....
És egy hibás szoftver haza tudja vágni a rendes működést.
Tehát ha nem létfontosságú biztonsági frissítés vagy valami új, hasznos szoftveres támogatás érkezik az adott eszközre, akkor bizony nem érdemes frissíteni.
Viszont egy TV esetében, akkor sem a vezetékes ( LAN ) sem a vezeték nélküli ( Wifi ) kapcsolatot nem szabad engedélyezni...mert sokszor a háttérben futnak le ezek a frissítések a felhasználó tudta és beleeggyezése nélkül !
Viszont ha nincs netes elérés, akkor a TV-n nem lehet Netflix és társai APP-ot használni.
Ezért kell egy jó média player....ami kezelni tudja ezeket is.
Sokszor az egyszerű dolgok jobbak....de manapság már szinte semmi sem egyszerű.
Röviden :
Hogy frissíts e vagy sem ?
Persze lehet....csak előtte tájékozódjon az ember ....
azaz ÉSSZEL kell csinálni. -
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
anderledani
üzenetére
Synology NAS esetén egy Médiaszerver nevű gyári APP-ot kell telepíteni : [link]
Telepítés után jelenik meg a TV-n a NAS mint választható forrás eszköz.
Feltételezve, hogy egy belső hálózaton vannak.
Azaz ugyanarra a routerre csatlakoznak.
NAS-t illik kábelesen csatlakoztatni.
A TV már kicsit más....mert a legtöbb - mind !! - készülékben "csak" Fast Ethernet csatlakozók vannak.
TV esetében ha tudja, akkor jobb lehet a wifi ( AC vagy AX képes ! ) -
Borisz76
nagyúr
válasz
decso
üzenetére
Még amit nem értek, hogy amikor a kábelen laptopon működik 940 Mbps-al az élő adás tökéletesen. Ezt rákötöm HDMI-vel a TV-re miért kezd el szaggatni?
Ez szerintem inkább laptop beállítás téma lesz.
Grafikus Driver gondolom telepítve van....
Az LG C1 OLED 4K Ultra HD (3,840 x 2,160) felbontású.
Bírja a lapos ezt a felbontást ?
Ha bírja is....milyen frekvencián ? 30 , 60 esetleg több fps ?A HDMI kábel milyen ?
Mert elviekben nincs olyan , hogy 2.0-s vagy 2.1-s HDMI kábel !!!
A verzió szám a csatlakozóra és annak képességeire utal.
Kábeleknél pedig a
- High Speed
- High Speed With Ethernet
- Premium High Speed With Ethernet
- Ultra High Speed
jelöléseket használják.....s ezek utalnak a képességekre.
Hivatalos oldalukon pedig látszanak a képek is , amit a kézzelfogható termékeken kell keresni !!!
[https://www.hdmi.org/resource/cables]
Tehát a kábel is lehet "ludas"....nem csak a Laptop beállításai. -
Borisz76
nagyúr
válasz
decso
üzenetére
Telekom 1000Mbps, vékony üveg kábelen jön be, nem tudom mi a pontos neve.
Telekom Optikai net , 1000/1000 csomag.
Üvegszálas megoldás. A szolgáltató eszközétől megy egy LAN kábel tovább a BOX-ba....onnan HDMI-vel a TV-be.
Ez az IPTV része.
Nincs vele gond.
Látom a LAN kapcsolat hozza is szépen a sebességeket.
A TV esetén érdekes a le / fel arány.
94-95 Mbit/s kellene legyen le és fel is....normál esetben...mert a Fast Ethernet ( 10/100 ) ennyit tud átengedni magán.
A Gigabit Ethernet ( 10/100/1000 ) elviekben 125 MB/s sebességet tud. Ez a gyakorlatban kb 100-110 MB/s belső hálón.
Tehát a 940 Mbit/s kábelen le és fel teljesen jó !A Wifi-s mérést sokminden befolyásolja.
Milyen a környezeted ?
Úgy értve, hogy családi házas övezet vagy lakótelepi ?
Ez utóbbi a rosszabb mert mindehol körbevesz a rádió ( wifi ) és egymást is zavarják !!! Interferencia lehet.De sajnos a wifi az ilyen....zsákbamacska.
Amit tehetsz, hogy a T-s eszközön csatornát váltasz.
Előtte érdemes ellenőrizni az "étert"....egy
WIFI Analyzer-hez hasonló telefonos APP-al.
Ez megmutatja, hogy mely csatornák foglaltak, zsúfoltak...s melyek szabadok.
Egy próbát megér ....bár lakótelepi környezetben nem nagy az esély, hogy találsz tiszta "sávot".Valamint a wifi-s sebességet befolyásolja maga az eszköz képessége is amivel csatlakozol a router-re.
Tehát lehet hiper szuper wifi routered ha a telefon/tablet akármi nem támogatja a legújabb , leggyorsabb verziót...akkor csak is a lassabb módban fog menni.....valamint számít az eszköz mérete is mert pici cuccba nem lehet nagy antennákat építeni
Többek között ezért is szeretem jobban a vezetékes ( LAN ) kapcsolatot. Stabilabb , biztosabb. Csak hát nem mindenen van LAN csati.....
Wi-Fi-vel mért internet sebesség Tv-n: 50 Mbps letöltés, 212 MBps feltöltés.
Mint látható a feltöltés itt már kb 2X gyorsabb mint LAN-on !
Viszont a letöltés....halovány valamiért. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Nálam igazából ez nem gond....
Mivel egy asztali PC-t használok , amire monitor ( DP ) és a TV ( HDMI , Házimozi erősítőn keresztül ) is rá van kötve.
Így nálam a TV csak egy megjelenítő.
Bevallom, hogy azért be van dugva a seggébe a LAN kábel....
Mert előfordul , hogy PC-t bütykölök de azért a NAS-ról nézek fél szemmel egy jó filmet is....ekkor a DLNA-nak veszem hasznát.
De ritkán mert a TV saját lejátszója elég fapados....
Mondjuk a TV sem egy mai darab.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
decso
üzenetére
Szia !
Elviekben a TV-ben lévő 10/100-s LAN csatlakozó ( Fast Ethernet ) sokmindenre elég.
Ha stabil a kapcsolat , akkor akár 4K-s filmet is lehet nézni rajta.
Azért akadnak olyan 4K-s filmek aminél a pillanyatnyi adatok ( kép + hang ) olyan sok , hogy nem elég a 100-s csatlakozás.Erre lehet megoldás , hogy HA VAN 5GHz-et , AC vagy AX szabványt tudó routered, akkor a TV-n a beállításoknál a vezetékes kapcsolat helyett használd a vezeték nélkülit...azaz a wifi-t.
Sajnos azért itt is van kompromisszum !!!
A 2.4 GHz-s wifi kevesebb adatot képes továbbítani de nagyobb területet képes lefedni.
Az 5 GHz-s wifi rádiója több adatot képes átvinni de ezt csak kisebb területre képes szórni.
Minél magasabb a frekvencia , annál jobban befolyásolják a tereptárgyak a rádiót......a falak, a födém leárnyékolja a jelet.A legjobb ha az 5GHz-t tudó routered ugyanabban a szobában van mint a TV is.....esetleg 1 fal választja el őket.
Kábelen mért internet sebesség a laptopon (940 Mbps) , ugyanazon a kábelen a TV-n (40-60 Mbps).
Itt nagy eséllyel az a gond , hogy a TV-ben és a Laptopban nem azonos hardverek ( CPU + memória ) vannak.Mod :
1995 !!! óta létezik a Gigabit Ethernet.....
És még most sem képesek belerakni egy k@rva drága OLED TV-be sem ! [Wikipédia Ethernet] -
Borisz76
nagyúr
válasz
SaMURaIDrAkE
üzenetére
Egy Samsung UE55F6470SS tipusú LCD-t vettem még németországban évekkel ezelőtt.
Aztán amikor hazaköltöztem ...hoztam magammal.
Megvan a mai napig.
Lassan cserélnem kellene....lehetőleg OLED-re.
De vannak fontosabb kiadások és sajnos váratlanok is. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Szatura
üzenetére
Nálam kicsit mások voltak a feltételek de van egy közös pont :
Vízszintes helyzetben szállítottam én is.VW Golf 4-es.
Hátsó űlések lehajtva.
Szinte teljesen tele pakoltam.
Az egész tetejére feltettem egy íróasztal lapját.
Azt leterítettem egy pléddel , takaróval.
Erre fektettem az 55"-s Samsung TV-t.
Majd ezt is letakartam.
Aztán éjszaka indultam és másnap délután értem célba.
1400 km-t utaztattam a házimozi erősítőt , hangfalakat , NAS-t , lapra szétszedett bútorokat , ruhákat....stb.
Tehát megoldható. -
Borisz76
nagyúr
válasz
apszi
üzenetére
A CEC (Consumer Electronics Controls) a HDMI-kábelekkel csatlakoztatott eszközök közötti kommunikáció és működés egyik módja. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy egy eszköz vezérelje egy másik eszköz alapvető funkcióit, például kikapcsolja az eszközt, vagy módosítsa a tv-készülék kiválasztott bemenetét.
A dolog szépséghibája - tudomásom szerint - , hogy VGA-val nem megy....
Amúgy én pont, hogy kikapcsoltam a CEC finkciót.
Nem akarom, hogy minden eggyes alkalommal amikor bekapcsolom a házimozi erősítőt...akkor kapcsolja a TV-t is.
Majd én tudom, hogy mikor akartok filmezni.
Az erősítő pedig kell mert a PC is rá van kötve és úgy van hangom... -
Borisz76
nagyúr
válasz
RockCNC
üzenetére
Nekem a szüleim fizették mert suli mellett nem volt önálló keresetem. Persze idővel rájöttem : kihasználják, hogy van jogsim.....elmentek bulizni a barátokkal és engem használtak taxisnak
Persze nem bántam , mert akkor is és most is szeretek vezetni.Sajnos a fizum nem éri el az átlagot....pedig melóhelyet is váltottam és jelenleg sokkal jobb munkám van mint 2-3 éve......és a fizu is több.
Csak időközben minden felment.....a fizetések pedig nem olyan tempóban emelkednek mint az árak. -
Borisz76
nagyúr
Köszi srácok...persze a terv az, hogy 65" vagy esetleg 77"-s készülék.
Sajnos az anyagiak egy új 55"-s TV-t sem engednek meg most ....A fiam most szerzi a jogosítványát......eddig 400 EFt-ban van és még a kötelező 30 órából kb csak 20-t tudott le.....és az a gyanúm, hogy ha meg is lesz a 30 óra vezetése, akkor sem biztos, hogy az oktató egyből küldi forgalmi vizsgára.
Én 1993-ban ( 31 éve ) szereztem jogsit ....akkor picit olcsóbb volt
-
Borisz76
nagyúr
A mai napon , délután a fiamnak volt egy kis programja Debrecenben , ami 2-3 órásra volt tervezve....
A párommal bevittük de gondoltuk, hogy addig elugrunk kicsit szétnézni és vásárolni 1-2 apróságot a debreceni Auchan Áruházba.Szétváltunk és mindenki ment a maga útján.
1 óra bámészkodás , nézelődés a műszaki osztályon nekem elég volt....gondoltam kimegyek és rágyújtok amíg a párom még vásárol.
Nem is kellett soká várnom : hívott telefonon, hogy a műszaki osztályon keresett de nem talált....menjek, ott lesz és megvár !
Megyek , nézem....sehol sem látom.
Mondom , akkor a sorok végén elsétálok ...minden sorba bekukkantok.Meg is lett....és nem is Ő lett volna :
Egy zöld színű "gamer" forgószékben ült és TV-t nézett.
Azt mondja nekem, hogy ennek a TV-nek nagyon jó képe van !!!
Igen , mondom mert ez egy OLED készülék.
Azt mondja, hogy Ő nem tudja, hogy az mi.....de ilyet vegyünk !
Egy 55"-s , LG C4-t nézett !
Ezt : [link]
Csak az a gond, hogy a jelenlegi TV-m is 55"-s ( Samu LCD ) .....és ha már veszek , akkor nagyobbat szeretnék
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Magán a TV-n nem igen lehet.....
A router-en megoldható ha jól tudom.....mármint a blokkolásuk , szűrésük. Olvastam olyat aki a RPi-t tart erre a célra....megszűri az egész hálózatot , ezáltal reklámmentes lesz minden eszköz ami a belső hálózaton lóg. Sajnos részleteket nem tudok. Én magam sosem voltam annyira kiváncsi, hogy ki is próbáljam....pedig engem is zavarnak a YT és egyéb helyen felbukkanó reklámok.Talán a [Az otthoni hálózat és internet megosztás] fórumban többet tudnának mesélni erről.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Squirrel
üzenetére
Talán egy ötlet : CEC kikapcs.
A TV-s APP-ok ( Netflix , Disney stb....) hangja mehet kifelé optikán is.
Bár ott ugye nem minden formátum támogatott.Ha van ( HT ) PC-d vagy Media Player-ed , amivel saját forrásból játszol le filmet az mehet HDMI-vel az erősítőbe , majd onnan tovább a TV-be.
Egy ideje elengedtem én is ezt a CEC dolgot mert állandóan kapcsolgatta nekem.....
Pedig majd ÉN tudom, hogy mit akarok 5.1-ben hallgatni.
TV adás nem igazán....hallgatni ....sőt nézni sem nagyon.Nálam a PC a filmezés , játék , böngészés szent háromságát fedi le.
Így ilyenkor manuálisan bekapcsolom az erősítőt.
Ennyi. -
Borisz76
nagyúr
válasz
koncsik
üzenetére
Csak befejezésként pár apróság :
A fiam szobájában van egy Onkyo erősítő és hozzá 2 db , 30 éve saját kezűleg épített hangfal. Filmezésnél jól jön.
Az udvaron a melléképületnél pedig egy kis mini-hifi 2 db Videoton Altus F4-s ládával...amiben a hangsugárzók már nem az eredetiek.

[link]
A párom kertészkedés , én fűnyírás közben hallgatom....a szomszédok nagy örömére. Leginkább rádió szól belőlük.Talán ez minden

-
Borisz76
nagyúr
válasz
koncsik
üzenetére
Rendben....igen Technics motyó.
Az előzőekben látott kép készítése óta kikerültek az előszobába azok a cuccok.
Egy 1990-ben vásárolt SL-PG100-s tipusú CD lejátszó.
Egy RS-BX 626 deck és egy SA-AX 730-s rádiós erősítő.

A szobában maradt a többi cucc , amit egy Sony STR-DN 1030 házimozi erősítő hajt.
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
máyköl
üzenetére
Amikor Németországból költöztem vissza, akkor telepakoltam a kisautómat műszaki cikkekkel. ( Hangfalak, erősítő , NAS , stb... ) Az egész tetejére egy szétszedhető , nagy meretű íróasztal lapját tettem , azt letakartam egy pokróccal és arra fektettem az 55"-s TV-t , amit megint letakartam egy másik pokróccal.....1400 km-t autóztam vele és most is megy a TV.
Ennek már vagy 6-7 éve. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
De simán el lehet dönteni másoknak is ,hogy melyik kép áll közelebb a valósághoz......Mátrix - A valóság
-
Borisz76
nagyúr
válasz
OPiiPO
üzenetére
Egy fejhallgatónak ?
Nem.
Persze lehet venni D/A konvertert is...akkor OK.
Van házimozi rendszerem is....úgy is OK.De ha valaki csak TV készülékkel rendelkezik és nem is akar mást ....akkor bizony csak a jack csatlakozó marad ha BT eszöz sem játszik....
Amúgy jelenleg nem tervezek TV-t venni.
-
Borisz76
nagyúr
Létezik olyan OLED tv , amin van 3.5 mm-s vagy 6.3 mm-s jack aljzat ?
Ezt a jó öreg de stabil és megbízható csatlakozást a legkönnyebb használni egy klasszikus vezetékes fejhallgatóval , amiben az aksi sem megy tönkre.Nem értem a gyártókat.....a 100 LAN csatlakozó a másik dolog , ami irritáló.....
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ursache
üzenetére
Nem olvastam még sehol, hogy Gigabites lenne a csatlakozó....bármilyen TV-ről is van szó.
Erre megoldás lehet a TV saját Wifi-je.( Bár én magam ellenzem , hogy mindenhol wifi-t használjon az ember.....amelyik eszközön van vezetékes LAN csatlakozó azt azon érdemes használni !!! Wifi maradjon csak a telefonnak , tabletnek és a csatlakozó nélküli laptopoknak ! Kivétel a TV.....mert ott tényleg szűk lehet a Fast Ethernet 10/100-s csatlakozása. )
Az újak már AC-s illetve AX szabványt is tudják.
Sajnos a rádiójelek nehezebben mennek át a falakon a födémen stb...
Ezért célszerű a routert abban a helyiségben üzemeltetni, ahol a TV is van....vagy max 1 fal választja el.
2.4 GHz
- Lassabb adatátvitel
- Nagyobb lefedett terület
5 GHz
- Gyorsabb adatátvitel
- Kissebb lefedett területAmíg a gyártók sajnálják azt az 1-2 dollár plusz költséget készülékenként...addig marad mindenben a Fast Ethernet.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Tölts le olyan verziót , amit a lejátszó támogat....
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A kép kockásodása nem feltétlenül tuner hiba !
Van itthon 3 db Samsung és 1 db LG tv.
Ugyanazt a csatornát nézve a három Samun jó a kép.....az LG pedig kockás !Digi előfizetés , koax-on megy a TV adás a szolgáltató eszközéből.
Az egy szem koax kimenet 4 felé van osztva.
Osztás után kb azonos a koax kábelek hosszúsága is.Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy az LG tv tuner ÉRZÉKENYSÉGE nem olyan jó ....
Tehát hi kicsit gyengébb a jel, akkor már kockásodik.
Míg a többi tv nem csinálja ezt.Mielőtt kérdeznéd :
Igen , próbáltam úgy mint a napraforgó....vittem a TV-t szobáról szobára és több "végponton" is leteszteltem.
Sajnos nem azon múlt a dolog, hogy egy adott "koax ág" esetleg 1-2 méterrel rövidebb vagy hosszabb.Sajnos a LG TV-k tunerja kevésbé érzékeny.....jobb minőségű vagy erősebb jel kell nekik.
Sajnos eltérő modellek esetén megeshet, hogy a tuner nem ugyanaz a fajta....és valamelyik gyengébbet kapott. -
Borisz76
nagyúr
válasz
akika85
üzenetére
Én annó mikor költöztem , lehajtottam a 4-s Golfom hátsó ülés háttámláit és elkezdtem bepakolni a lapra (szét)szerelt szekrényeket stb....
Mindezek tetjére került egy szintén szétszedett nagyobbacska íróasztal lapja.
Erre terítettem egy takarót.
Erre tettem a TV-tpofával...akarom mondani képernyővel lefelé.
Így utaztam vele a német albérletből haza a kecómba...1400 km-t.
Mindez már vagy 6 éve és az 55"-s Samsung LCD TV még működik
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Így van.
Nem feltétlen a távolság a gond.
Mert mindegy, hogy 1 méter vagy 5 méter.....
( Azért ne legyen 15-20 méterre 2-3 fal mögött mert az már jelentős.)
Inkább az, hogy a TV készülékhez képest hol van a forrás....azaz előtte , oldalt ...esetleg mögötte ?
Ezzel lehet játszani esetleg, ha a router kábelezése engedi.
De a wifi az mindig is ilyen volt és ilyen lesz....azaz a környezeti változók nagyban befolyásolják.
Sokkal stabilabb a vezetékes kapcsolat...amit én magam is preferálok , mert mindent amin van LAN csatlakozó azt vezetékkel kötök a routerre.
Sajnos a TV gyártók nem haladnak a korral és minden készülék Fast Ethernet ( 10/100 ) csatlakozókkal van szerelve.
Bár igaz, hogy FHD felbontású és alacsonyabb bitrátájú 4K-s anyagok is átmennek ezen is !
Gond esetleg a MAGAS bitrátájú 4K-s anyagokkal lehetnek....na meg azzal, hogy a TV milyen formátumokat és kódolást támogat. -
Borisz76
nagyúr
válasz
KRoy19
üzenetére
Jó, de mi értelme tárolni a vinyón a virágbolti anyagot, amikor akkor töltöd le, amikor akarod és lejön pár perc alatt?
Egy új filmnél , sorozatnál persze, hogy sokan vannak....akiktől le lehet tölteni.
De mi van egy régi de jó anyaggal ?
Nem sokan seed-elik......
Ekkor bizony lassan lehet csak letölteni...ha lehet egyáltalán.
A torrent már csak ilyen....a friss / felkapott cuccokat sokan seed-elik de az elfeledett vagy kevésbé jól sikerült alkotások....esetleg réteg-film/sorozat bizony nem sok embernél marad meg hosszútávon. -
Borisz76
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én úgy tudom, hogy csak magánszemélyek részére létezik a 14 napos elállás.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tamasgolf1
üzenetére
Kösd a PC-t direkt a TV-re és úgy próbáld ki.
Ha így megy, akkor lehet a házimozi erősítőben kell szétnézni beállítás ügyben.Kicsit utánanézve a VGA tudja a 4K-s felbontást DP-n és HDMI-n is.
Az erősítő szintén.....
Lehet valami szoftveres hiba van ?! -
Borisz76
nagyúr
válasz
csabika0001
üzenetére
Beégés témához :
2-3 éve olvasgatom ezt a fórumot ( is ).
Ez idő alatt nagyon sokan kérdezték azt amit Te is.A válasz minden esetben az volt...és az is lesz :
Normál használat mellett nem kell tőle félni!
Ha nem hagyod órákig ( 4-5-6 óra ) ugyanazt futni a képernyőn ( ps5 játékok HUD-ja , csatorna logók a sarokban ) , akkor nem lehet gond.
Meg amúgy is van bennük védelem ami bizonyos időnként lefut a háttérben kikapcsolás után.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nálam minden adat NAS-on.
3 szoba , 3 TV , 3 PC
Tehát nálam a PC-k a lejátszók.
A TV készülék DLNA képességeit is csak kipróbáltam, rendszeresen nem használom egyik TV-n sem. Régebben a PC-kre KODI volt telepítve...az tetszett. -
Borisz76
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Szoftveres gond a tv belső lejátszójában.
Próbálj másik progit telepíteni.
Esetleg olyan formátumban töltsd le amit kezel.
Külsö lejátszó a 3. megoldás. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Ghostman78
üzenetére
Már írtam, hogy 10/100-s Fast ethernet csatlakozó van benne.
Azért ennyi a sebesség.
Spórolnak mindenen a gyártók.Ha mindenképpen gyorsabb netes sebességet szeretnél a TV-n :
Akkor egy AC-s routert tegyél a szobádba és csatlakozz a Wifi-jére.
Ha a router második,harmadik szobában van, akkor nagyon gyengül a jel és csökken az elérhető sebesség....a sok árnyékoló , jel-elnyelő fal miatt. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Ghostman78
üzenetére
Nem láttam még olyan TV-t amin 10/100/1000-s azaz Gigabites csatlakozó van. Ha van is fehér holló....nagyon fehér....
Tehát 10/100-s Fast Ethernet van rajta.
Ennek a szabványnak az elméleti maximuma 12.5 MB/s
Gyakorlatban kb 10-11 MB/sAz XBox Gigabites ( 10/100/1000 )
Gigabit elméleti sebessége 125 MB/s
Gyakorlatilag kb 100-110 MB/sWifi :
Zsákbamacska.
2.4 GHz vs 5 GHz
Előbbi lassabb de nagyobb a hatótáv.
Utóbbi gyorsabb de "minden" megfogja...azaz kisebb a hatótáv.
Az sem mindegy, hogy családi házas övezet vagy sűrűn lakott panel / bérház. Mert panel esetén a rengeteg lakó rengeteg 2.4 GHz-s kütyüje piszosul zavarja egymást. Olyan környezetben 5 GHz-s routert , AP-t érdemes használni. Családi ház esetén jól jöhet mindkettő.....udvaron is fogható a 2.4 GHz mert nagy a hatótáv....a házban meg jól jön a nagyobb sebességű 5Ghz-s AC-s Wifi. Ekekhez persze megfelelő router / AP valamint kliens oldalon megfelelő Telefon / tablet / usb-s wifi stick kell ! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- World of Warships
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a fene megeszi.

Nem.