Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
- Acer notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- SSD kibeszélő
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Joshi
titán
válasz toto222 #9793 üzenetére
A képminőség sok mindentől függ, most pártatlanul értem ezt. Itt most értelmetlen felhozni plazmát, lcd-t és oledet. Mindegyik paneltípusnak vannak előnyei és hátrányai. Badarság leszűkíteni egy panelra a minősítést. Én monitornak biztosan nem használnék oled-et, természetesen ez nem azt jelenti hogy nem lehet.
-
Ren Hoek
veterán
válasz toto222 #9793 üzenetére
SD adáshoz teljesen felesleges az OLED TV... de még a HD adások is sokszor felskálázott szarok. Láttam szörnyű adásokat mostanában 42 colon... Ezt csak rontja az 55 col.
Monitornak, böngészni én félteném. Bár a fehér fekete szövegek nem égnek bele, de a statikus színes logók/oldalsáv stb az 2-300 óra alatt beleéghet az RTINGS teszten.
Igaz az B6 volt... B7-et most tesztelik
-
-
törölt tag
válasz toto222 #10138 üzenetére
Ilyen helyzetben én hajlok arra, hogy egyetértsek zotyi8 ajánlásával, még ha én személy szerint PS4 Prót is tervezek olyan exkluzív játékok miatt mint az Uncharted, God of War, Last of Us, vagy Bloodborne.
A 4K@60 a konzolos csúcsjátékokon biztos nincs meg, de általában olvasom róluk, hogy mekkora élmény, milyen jókat lehet játszani rajtuk. Itt a topikban is konzoloznak többen, majd biztos írnak.
Nekem jelenleg csak PC-m van, és például a Mark of the Ninja, Ori and the Blind Forest, Hollow Knight, Renegade Ops, Little Nightmares, Trine, Inside (ilyesmikkel játszom), kifogástalanul mennek 4K@60-ban egy 1060-on, ami mellé nem kell mit tudom én milyen CPU és RAM se.
[ Szerkesztve ]
-
-
dom1n0
senior tag
válasz toto222 #10141 üzenetére
Szia!
Minimum 1080, inkabb 1080ti ajanlott a normalis 4k jatekhoz.
Sajnos most durvan elszabadultak az arak, 150-bol nem talalsz alkalmas kartyat
Konzolbol a ps4 pro nem rossz, de a legtobb game csak checkboard enginel felhuzott 4k, nem franko, de nem neznek ki rosszul ettol.
A feketeleves akkor jon, amikor a pc-n es es ps4pro-n ugyanazokat a jatekokat megnezed, eloszor mortaloztunk a ps4-en, utana a gepet (i7, 1080ti) rakotottuk a tv-re (szinten b7v), es letettuk az allunkat, merthogy durva a kulonbseg )
Just cause3 detto, doom detto.
A ps szerintem az exlusivok miatt jobb valasztas mint az xbox one, uncharted4, horizon zd, gt sport, shadow of colussus hamarosan, mindegyik kurva jo jatek
Remelem tudtam segiteni -
xedamen
senior tag
válasz toto222 #10458 üzenetére
Fura, most találtam pár Youtube videót, igaz nem tudom melyik TV hogy volt kalibrálva, de a fehér/világos részek túl világosak a Samsungon (már már zavaróan elvesznek a részletek) az OLED-en tök szép kontrasztos és jól látszik minden, viszont az LG-n a sötétebb részek (árkényos robot alkatrészek) meg alig kivehetőek, amíg a Samsungon tök jól látszik.
Kutya legyek, ha dűlőre jutok.
-
-
finu
tag
válasz toto222 #10502 üzenetére
3-m már jó, én 55-őst nézek 4 méterről és határeset.
EricssonGH337,388,T10,T28,Nokia8110,8210,6210,5210,6510,6310,8310,6230,6310i,7250i,6230i,6280,6288,8850,6300,LG4XHD,Optimus G,G2,G3,G4.Mate9,Mate10 Pro,P20 Pro, Mate 20 Pro.P30 Pro.P40 Pro.P50 Pro.13 Pro Max.14 Pro Max.15 Pro Max. 15 Pro. 16 Pro.
-
Joshi
titán
válasz toto222 #10518 üzenetére
Én is 65"-t használok. Tévéadáshoz ~3m-es távolság jó, filmnél meg attól függ hogy szélesvásznú a film(alul felül fekete sáv), vagy teljes képernyős. A teljes képernyős filmekhez nekem megfelel a 3m, de szélesvásznúhoz jobb lenne közelebb ülni.
Monitornak 65"! Ha beülök egy 65"-os tévé elé 2-3m-re az nekem akkor is tévé hiába játszok rajta. Szöveget meg ne szerkessz órákig az OLED-en. Egyébként a szürke háttér csíkos lehet ezen ne lepődj majd meg.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz toto222 #11004 üzenetére
Igen, pontosan....döntsük el végre, hogy használjuk a megvett készüléket, vagy teszteljük....nyilván egy Rolls-ot is lehet lehetetlen helyzetbe hozni...
Szerintem egyébként ezen a fórumon nagyjából abban kellene konszenzusra jutni, hogy mi kerüljön bele az összefoglalóba (ne 100-as oled szint, bejáratás...stb) sokkal többet segítene a nagyérdeműn, mint a "van beégés, nincs beégés" vagy " van fólia, nincs fólia" rigmusok....
Mert hogy kéne egy összefoglaló...
-
krx21
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz toto222 #11144 üzenetére
PH-eseknek igen, de itt nem az átlag igénnyel rendelkező kategória beszélget a tévékről.
Az emberek többsége nem vált 5 évente tévét, még a tehetősebb sem. (szerintem)Vannak olyan LG modellek amelyekre eleve 5 év garit akcióztak, az összes többi oleden 2 év van és további 3 évvel kiterjesztheted 5-re.
-
Ren Hoek
veterán
válasz toto222 #11295 üzenetére
Azért ne feledjük, hogy a foszforos plazmák teljesen más technológiára épültek. Maga a beégés fizikai folyamata és az elektronika is nagyban különbözik. Egy hasonlóság van, az pedig az egyedi pixelek inhomogén öregedése.
Meglehet, hogy a legújabb plazmák már védettek voltak ezellen, és/vagy inkább rövid idő alatt ghostingoltak de a folyamat visszafordítható volt.
Mindenesetre a lényeg az egyedi pixelek fényerején van. Gondoljunk bele 4K-nyi LED sor fényerejét, színhűségét kell teljesen homogén szinten tartani elektronikailag. Ez óriási kihívás. Szerintem főleg ezek az elhangolódások (image retention) korrigálhatóan a komp ciklus által.
Viszont a kumulatív beégést szerintem ez nem tudja kivédeni, mert egyszerűen az anyag elfogy azon a területen, hiába húzná utána a fényerőt. Mert az még oké, hogy egy pixel counter számolná mennyit, milyen intenzitással mennek a pixelek, és utánahúzná, csak ezt nehéz modellezni. Ráadásul ha utánahúzod, az x%-ban lebomlott anyag még több terhelést kap és gyorsabban degradálódik.Szóval az elektronika sem tud mindenre megoldást, ezt csak a kémiailag stabilabb OLED anyagok tudják megoldani. A fehér fényt különböző kémiai trükkökkel is elő lehet állítani, hogy minél kevesebb kék OLED komponens kelljen bele. Ezért lenne jó a quantum dot réteg még bele, azzal pont át lehet alakítani egyes hullámhosszú fényt hatékonyan egy másikba. + lehetne QOLED-nek hívni
-
daneel_hu
addikt
válasz toto222 #11473 üzenetére
Beégés elleni elektronika?
Gyakorlatilag elhasználódnak a pixelek, a legöregebbhez lehetne igazítani a többi fényét. Vagy az öregebbeknél fényerőnövelés de akkor mégjobban felgyorsulna a degradációjuk.Ha fizikailag nem változtatnak a pixeleken akkor be fog égni elöbb-utóbb. Mindegy milyen széria.
Lehet a 2016-os csak 200 óra után kezd beégni, a 2018-as pedig majd elbír 500-600-at.
De az sem kerülheti el, csak ha nincs statikus tartalom.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz toto222 #11824 üzenetére
Az viszont jó,hogy nincs plazma vibrálás,az 55 col 1.8 ról szerintem pont jó
Na egy veterán plazmás véleménye! Itt most aranyat ér Mert a BFI témában ez lesz a döntő... Lényegében a BFI egy plazma emulátor
Egy kérdés: Használsz True Motion-t, vagy DeBlur/DeJudder 0-n van nálad?
Köszi! -
belan
addikt
válasz toto222 #12325 üzenetére
Nem hinném így lenne mert van ismerős a mmbe és egy kiálított darabb volt és be mentem és a ismerosőm már is hozott egy újat pár órára rá ami bontatlan volt! Másik fele 3.4hete vettem a hatlapon 2018 01 28 lett gyártva !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
válasz toto222 #12330 üzenetére
Komolyan egyik hozzá szólásodba azt írod 100 százalék lg előre is tesz fóliát, másik hozzá szólasodba meg azt írod hogy tieden se volt elől fólia de tiéd tutti új volt enyém meg nem, nem értelek matricakat egyszer le szedi valaki utána már hiába rakja vissza le fog esni ki próbáltam és nálam matrica rendesen oda volt tapasztva. Értelek már az a lényeg nekem nem volt az a kis piros nyíl rajta ami mutatja hogy le kell húzni azt a fóliát tegnap amikor vettünk egy c7 azon meg rajta volt ennyi nagyjából. Bocsanat közzbe dolgozom és nem figyeltem annyira oda amit írtál.
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
törölt tag
válasz toto222 #13829 üzenetére
"mondjuk a + 300 000 et , +" 10 colért irreálisan magasnak tartom"
A 65" még azért viszonylag prémium méret, ennek megfelelő árral. De ha az 55"-oshoz képest nem azt hangsúlyozod hogy +10 col, hanem hogy +40% képernyőfelület, akkor azért máshogy hangzik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz toto222 #13918 üzenetére
Pont a kontrasztnak nincs köze a színekhez. A fényerőnek annál inkább. A történet egyszerű: A QLED színei úgy kezdenek fakulni, ahogy veszed le a fényerőt (háttérvilágítás). Az OLED-nél ez fordítva van, minnél világosabb a tartalom, annál inkább veszít a szín a mélységéből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest