Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Projektor topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Szerintem idehaza márciusban még nem lesz elérhető a C8. Vagy most visszamondod a C7-et és bevállalod a C8-at, vagy elengeded a C8-at és élvezed a C7-et. Nem akarlak semmire rábeszélni, de én inkább a C9-re várnék, ott már lesz komolyabb fejlesztés is. Talán még a BFI is használhatóbb lesz.
A Sonynál most a Mozgásnál ez jött be nekem,
MotionFlow -> TrueCinema
Film üzemmód -> Alacsony
tudom hogy interpoláció, de nincs "szappahatás" és képhiba, viszont a 24p nem annyira szaggat. Persze szaggat még, de már bőven elviselhető mértékben. -
Joshi
titán
Itt részletesebb árak vannak, meg aztán ez itt nem újdonság mert valaki már linkelt 2018-as árakat. PH le van maradva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én most húztam le 2hét után.
-
krx21
nagyúr
2018 Oled árak. [link]
-
Joshi
titán
válasz
janos666
üzenetére
"Amúgy meg halkan röhögök most magamban, hogy a C8-en lesz BFI.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire jön majd be ezzel kapcsolatban a jóslatom, hogy akik szerint eddig totálisan felesleges volt, most hogy lesz az LG-n is, majd jó ötletnek tartják-e innentől. Már nem kell sokat várnom, és kiderül."Ha valami jó akkor jó, teljesen mindegy hogy mi az. Anno minden monitor PWM vezérlésű volt ma meg már PWM mentesek. Ez azért van, mert valakiket zavart ahogy zavar a BFI is. A Sony beletett egy olyan BFI megoldást az OLED tévéjébe ami sz@r, bekapcsolva szerintem mindenki érzi a villódzást. Tudom hogy vannak olyanok akiknek a sz@r is kell csak mert ingyen van(pedig nem mezőgazdász).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
toto222
tag
Na ma kaptam üzenetet z MM-ból,hogy a pénteki 55B7 es rendelésem 430 000 ért már át is adták szállításra,ami azért ad némi gyanút,hogy nem-e valamilyen trutyi újra csomagolt vagy áruházi bemutató kirakat hulladék lehet,mert a termék jelenleg a kínálatukban nem is szerepel és 1 hónap mulva szállítást írtak még pénteken.
Megtudom valahol nézni,hogy volt-e használatban a készülék,mennyi üzemóra van benne ?
Illetve csomagolásnál meglehet azt állapítani,hogy volt-e már bontva ?
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Valami majd lesz.
Egyelőre várok, sok más dolgot kell elintéznem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nem volt kalibrálva soha, magas fényerőn ment mindig.
A színeket állítgattam, mást nem nagyon. -
rendon
tag
valaki azt írta hogy, ha gond van a panellal, szó nélkül cserélik

Akkor az enyémet is szó nélkül cserélik, hogy néha észreveszem a sávosodást oldal irányú kameramozgásnál? -
tothl
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Nekem még rajta van...lehúzzam ?

Vagy ha hozol egy sört átjöhetsz lehúzhatod...

-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182
üzenetére
Nálad is koreai hostesslány vetkőztetés analógia a fólialehúzás?
én már csak ezért veszek drága kütyüket 
-
janos666
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem igazából csak játékhoz hiányzik a BFI, filmeknél nem veszem észre, meg amúgy is eleve blur-osak... PC-n viszont ki tudom kapcsolni a játékban a motion blur effect-et (ha márt nem "mókolással", de ott szokott lenni a menüben a kapcsoló), akkor tű éles lehetNE a mozgókép (és a jó öreg plazmákon majdnem tejesen az is volt, amit mindig is szerettem).
(#11680) dgyuri0123
Tudom, hogy az arra való, hogy már kibontáskor lehúzd. Nem szándékosan hagytam rajta, hanem véletlenül (mert máig nem tűnt fel, hogy ott van), de szerintem semmit nem változik a hűtés, sohasem melegszik ez igazán, és most is egy műanyag lap van ott, ami nem bordázott, nem lukacsos, nincs lamella vagy szellőzőrács, csak sík műanyagburkolat, és nem olyan vastag az a fólia. (Kíváncsiságból tapogattam néha új korában, hogy mennyit melegszik, de leginkább csak a lentebb lévő "dobozsegg" langyos, abban is gondolom a táp fűt legtöbbet, aztán a kis számítógép...)
-
törölt tag
válasz
Palapo
üzenetére
Konkrét dátum még nincs, külföldön március-áprilist emlegetnek. A közelmúltban felkerültek az LG oldalára a német árak, a múlt héten az amerikai árak is előkerültek. Készpénznek ne vedd, de szerintem egy-két hónap és kaphatóak lesznek, már itthon is.
Ami biztos, hogy lesz bennük BFI. (Black Frame Insertion, egy eljárás, amely fekete képkockákat szúr be, így pl. a 24p filmek folyamatosabbnak tűnnek, de van, aki játéknál is várja. Hátránya, hogy csökken a fényerő, illetve a vibrálás valakinek látható/zavaró.) A C sorozat kap egy erősebb processzort is, így várhatóan fejlődik a TruMotion (az interpoláció) és a felskálázás.
Én ezeket emelném ki az eddigiek alapján, bár, egyéb dolgokról is volt itt szó az új sorozat kapcsán. De azokról majd a megjelenés után lehet többet tudni.
-
janos666
nagyúr
Bocs, kijavítottam, a C8-on lesz (2018-as "felsőbb" modellek).
B8-on szerintem nem, mert az örökli a 2017-es chipset-et (ott közös mindegyiken), csak C-től felfelé kapnak újat idén.
Ugyan így nem hiszem, hogy a 7-es széria megkapja frissítéssel. Bár a fene tudja. Az a baj, hogy SDR-hoz szerintem meg tudnák oldani, de HDR-hoz nem biztos, így ez is egy ok a tartózkodásra (a nyilvánvalón túl, hogy "vegyél csak újat, fizess érte"). Bár épp SDR-ban van több létjogosultsága, mert alapvetően felezi a fényerőt (bár a 2018-asról nem tudom, hogy pontosan felezi-e, vagy tuningoltak valamit), így HDR-hoz még kevesebben kapcsolnák be, mint SDR-hoz... -
janos666
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Igen.

Találtam amúgy még egy érdekes kapcsolót ott: Module HDR
Ezzel ki lehet kapcsolni a fehér al-pixelt HDR módban (ami eleve csak HDR módban működik, ahogy nézegettem, pontosabban ISF SDR-ban látom, hogy nem, Vivid SDR-ban nem néztem, ott talán aktív).
Persze a gyár tone-mapping elcsúszik így, nem idomul hozzá automatikusan a TRC (továőbbra is úgy megy, mint ha ~1000 nit lenne a csúcs, ami valójában 650-700 a fehérrel együtt és 400-450 anélkül), szóval ez csak érdekességre, esetleg külső 3DLUT profilozásra jó (a mai programokkal azt feladtam, inkább megszoktam hogy kicsit pontatlan a gyári képminőség, vagyis a gyári + amit a menüben lehet piszkálni). -
janos666
nagyúr
Ha esetleg nem vagyok ezzel egyedül: tegnap feltűnt, hogy az LG C7 hátán van egy terebélyes műanyag védőfólia (majdnem a káváig elmegy és viszonylag nehéz körömmel felkapni, illetve végig fel van ragadva, szinte hámozni kell, nem csak meghúzni, hogy "leessen"), ami elkerülte a figyelmem kicsomagoláskor (mikor a többi hasonlót lehúzgáltam, illetve azóta is, ha valamiért láttam a hátát). Nem takart el semmi szellőzőnyílást, de azért lehúztam, Így mattabb a háta, nem olyan fényes műanyagos (na nem, mint ha sokat nézegetném, akkor nem felejtettem volna rajta
).Ugyan itt jelzem, hogy azóta sincs beégés, pedig nyúzom intenzíven kikapcsolt SABL-el és HDR módban is játszottam már eleget HUD-al együtt. Még IR-t se szoktam látni, ha nem keresek (de akkor se nagyon).
(Nyilván nem marhulok azzal, hogy X óra után direkt pihentetem, csak használom folyamatosan egész nap, amikor épp akarom, ahogy és amennyit akarom...)Amúgy meg halkan röhögök most magamban, hogy a C8-en lesz BFI.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire jön majd be ezzel kapcsolatban a jóslatom, hogy akik szerint eddig totálisan felesleges volt, most hogy lesz az LG-n is, majd jó ötletnek tartják-e innentől. Már nem kell sokat várnom, és kiderül.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Palapo
aktív tag
Köszönöm a sok-sok helpet!

Új építésűbe költözünk,így lesz helyünk bőven.
Feleségem barátnője belsőépítész.
Idén mikorra ígérik a 8-as szériát? Lehet bármi infót tudni arról? Miben fog többet tudni?
Mert lehet nem marad pénz tv-re és majd csak később lesz megvásárolva,addig kell más egyéb is(komplett konyha, bútorok,kocsi,stb.).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Egy biztos: erre a tv-re vigyázni kell, nálam egy pana plazma 10 év alatt nem égett be kvázi ugyanilyen tartalom mellett."
Ha kalibrálva volt az a plazma, akkor nem volt 100-110 cd-nál nagyobb a fényereje. Úgy elég nehéz beégetni, de aki 90-100% kontraszttal nyomta, annak bizony ott virít az RTL logó. Nem tudom, nálad hogy volt...
Oldenél sincs ez másképpen. Rtings pl. 300 cd mellett "égeti a logókat", de amúgy normál tartalomhoz a fényerőt ők is 110 cd-ra kalibrálják. Szóval, nem mindegy az hogy hol áll az a csúszka..(#11670) Partizan182: Jah, úgy könnyű..

-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Meg hát, szted hogy lett meg a halott subpixel? Nem eladtam, csereutalványt kaptam (nem beégés gondja volt hanem banding/tinting).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Igen... próbáld meg gariztatni. Látod, nekem is sikerült, pedig kellett hozzá jóindulat a szerviz részéről. Ráadásul az új panel sokkal jobb, mint az eredeti volt. Okát nem tudom, nem is firtatom, de nagyon megérheti a csere.

(#11667) Partizan182: Eladás előtt megnézted RGBWY tesztképekkel? Gondolom nem... Új tulajt kellene megkérdezni...

-
Ren Hoek
veterán
Ez izgalmas..., 6 panelből 1 (pont a gyenge CNN) csinált fura inhomogenitást 4 hét alatt Red/Magentában
Alulra pedig látható, egy Pre és Post pixel refresh, a Magentába mintha az tette volna bele az inhomogenitást.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ja és még annyi, hogy a B7-nél megemelték a HDR fényerőt, (meg talán SDR-ben is a maxot) + az ABL megszűnt SDR-ben és kevésbé agresszív HDR-ben.
Ezt szerintem csak úgy lehetett megoldani, hogy 3x stack-ot alkalmaztak... A panelszerkezet megváltoztatása nélkül csak feszültségemeléssel lehetne fényerőt növelni, ami a "vékonyabb" réteget jobban terhelné, ami miatt simán előbb beégne mint a B6.
Meglátjuk... Az RTINGS real life teszt 6xB7-en lesz a döntő.
-
-
Gtaati
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Helló!
Én októberben vettem a B7-t, most lesz fél éves márciusban, és semmi gondom sincs vele pedig megy rendesen. Asszony otthon van a gyerekkel, szóval nálunk is megy kb 8 órát vagy többet is naponta, vacak tv adásokkal köztük a duck tv-vel, ez mellett ha van idő és lehetőség a gyerek mellett, akkor filmezünk és a géphez monitornak is ezt használom netezésre és játékok mellé is. Volt hogy 8-9 órát játszott egyhuzamban ugyanazzal a játékkal és volt benne hud is térkép is statikus tartalomként és hála az égnek nálam nem jelentkezett eddig semmi probléma, pedig direkt próbáltam homogén egyszinű pirossal kékkel sárgával fehérrel szürkével stb.
-
Pro Koryak
addikt
Nem ártana egy összefoglaló, oda be lehetne írni az átlag felhasználónak mit és hogyan kellene az első bekapcsolás után állítani.
Ne maxon menjen minden => aztán 2 hét után anyázzák az oledet. -
PuMbA
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Különösen vicces amikor valami 2 hónapnyi oledezés után kijelenti, hogy beégés gond nincs"
Fél éve pedig még ez volt itt. Meg, hogy a külföldi fórumokon a Samsung marketingesek csinálják direkt a beégéseket
Mindig kell időt adni egy cuccnak és utána dől el, hogy beválik arra a felhasználására vagy nem.(#11658) Warck: Helyes az LG-től

-
Warck
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Mielőtt meg vettem, meg kérdeztem az lg a beégés ügyében! Azt írták sajnos létező dolog és dolgoznak rajta! Kérdezte hol szeretném használni? Mondtam Magyarországon! Erre közölte, hogyha gond lenne az LG cseréli a panelt! Szóval ha gondod van hivd az lg t ki cserélik! Sőt van olyan akinek, nem is igazán volt hibás a panel és az Lg szónélkül ki cserélte! Szóval ha gond van, Lg egyenlőre korrekt módon segít!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Majd meglátjuk 1 év múlva mi lesz a hetes szériával. Egyetlen B7, C7 sincs itt amely min 1 éve az usernél lenne.
Részemről nem fogok cserélni, mert még 100% vörösnél is alig-alig látszik a logo- de ha már “megszívtam” akkor más ne kerüljön hasonló helyzetbe.
Egy biztos: erre a tv-re vigyázni kell, nálam egy pana plazma 10 év alatt nem égett be kvázi ugyanilyen tartalom mellett.
Lehet partvonalra rakni ezt a problémát, de attól még létezik. Különösen vicces amikor valami 2 hónapnyi oledezés után kijelenti, hogy beégés gond nincs.
-
tothl
addikt
Én karácsony óta nem futtattam manuálisan ezt a pixelfrissítést, szerintem az csak komoly vész esetére van.
Nem is állítgattam semmi ilyesmit. Folyamatosan használom a TV -t, a PS4 HDR rendesen küldi fényerővel de semmiféle retentiont nem látok sehol.
Lehet, hogy be fog égni idővel de egyelőre leépült bennem az OLED -para.
-
H1N1
tag
Ez a pixelfrissítés dolog biztos,hogy egészséges ha minden nap lefut? Mi történik ilyenkor? Nem dolgoztatja meg nagyon a pixeleket?
-
newclass
tag
Illetve nem tudjátok a szerviz menübe hogyan lehet belépni?
Néha ránézne az ember, hogy mennyit ment, hányszor volt frissítés, stb...
-
daneel_hu
addikt
-
newclass
tag
Kérem segítsetek, összezavarodtam az OLED pixelfrissítés kapcsán.
A TV: 55b7vA Kép/Oled Panelbeállításo/Pixelfrissítő menüben tudom beállítani, hogy lefusson a pixelfrissítés.
Be lehet állítani, hogy kikapcsolást követően vagy azonnal induljon.
Minden egyes bekapcsolást követően újra be kell állítanom, hogy kikapcsolás után lefusson.
Fura, hogy nem lehet úgy beállítani, hogy elmentse ezt a beállítást.
Felmerül bennem, hogy minden alkalommal szükséges ezt lefuttatnom? Vagy ha csak mondjuk több mint 4 órát használtam? Vagy ha sokáig volt statikus tartalom?Ti hogy használjátok ezt a funkciót?
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Palapo
üzenetére
A talp és káva dizájnja más (a B7 körben fekete-ezüst, a C7 fekete). Más különbség nincs, tudásra egyezik a kettő.
Közvetlenül falra szerintem csak a W sorozat megy, de az egy másik kategória. Nem tudom, tetszik-e, vagy megvalósítható-e, de süllyeszteni, valahogy így, esetleg egy hasonló bútorral megoldani?
A teteje egyébként akkor se lenne a fal síkjában, ha közvetlenül a falra szereled. Egy fix konzol pár centit ad csak hozzá pluszban, én egy olyanra már fel merném tenni.
(Csak zárójelben írom, hogy érdemes lehet lakberendezőt is megkeresni. Vannak nagyon jó ötleteik, amire nem is gondolna az ember.)
-
Palapo
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Palapo
üzenetére
Ennyiből újonnan az LG 55B7 vagy 55C7 vehető meg, ezeknél ilyen a leosztás:
B7 > 2 HDMI és 2 USB oldalt, a többi hátul
C7 > 3 HDMI és 1 USB oldalt, a többi hátulItt találsz képeket is. Amerikai oldal, de ahogy nézem, az európai modellek is ilyenek, javítson ki vlaaki ha nem így van.
3D egyikben sincs.
VESA-kompatibilisek, be is cseszne ha gond lenne abból, hogy fali konzolra szereli őket az ember. Ezek inkább fölfelé szellőznek, hátrafelé csak egy kisebb rács néz rajtuk. Közvetlenül a falra ne rakd azért, konzolra nyugodtan mehet.

Három hónap múlva egyébként nem biztos, hogy olyan nagy választék lesz ezekből. Hamarosan érkezik a 8-as sorozat, a 7-est pedig kivezetik.
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Három hónap múlva költözünk egy új pecóba.
Tv-t le szeretném cserélni. A mostani egy 106cm-es NeoPlasma FullHd-s Panasonic. Alapvetően meg vagyok vele elégedve.
Amire le szeretném cserélni, az egy OLED tv 139cm és lehetőleg LG. Az új tv-t a falra szeretném tenni, lehetőleg minél kisebb kilógással. Tehát olyat keresek,aminek a hátulján a csatlakozók inkább lefelé vagy oldalra néznek. A tv hűtése nem lesz problémás, hogy nagyon a falra lesz szerelve?
További elvárás a 4K,viszont a 3D abszolút nem kell(ha mégis benne van és jó ára van,akkor nem kizáró tényező). Teljes internetezési élmény jó ha benne van. Az árat illetően szeretném 500 ezer ft-ból megoldani.Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Ijk
nagyúr
válasz
poli27
üzenetére
Beég, ez van. Gondolod nem direkt kibaszásból gyártanak beégésre hajlamos panelt, hanem mert a technológia sajátossága. Lehet sírni emiatt, elfogadni vagy hagyni ezt a technológiát és venni LCD-t amelyek között azért akad szép számmal jó képminőségű. Ezt már régen lezongoráztuk plazma fórumon is, volt pár ember akinek ott virít a mai napig az rtl-klub logó, milliós készülékeken.
-
poli27
veterán
Nem kell védeni, a beégést.. nem így árulják, nehogymár ha veszek 5 kilóért egy tévét aminek tévé a neve ne tudjam tévére használni..... annyi film nincs, hogy csak azt nézze rajta az ember... ezt nem gondolod komolyan...
Vagy mindig cserélgessem a tévét a nappaliban hogy ha tévézni akarok ekkor az lcd, ha filmezni akkor az oled, és a kisszobából mindig kiballagok a megfelelővel?.... nem értelek komolyan... -
Ijk
nagyúr
Kisebb méretben egy va ill. nagyobb méretben ips paneles tv teljesen jó. 30 fokos nézési szög felett már érdemes ips-t számba venni. Nappali fenyviszonyok kozott annak is eleg a kontrasztja.
Minden technológia kompromisszumos, nincs ultimate legjobb, adott igényekhez van legjobb. Tv-re nem vennék oled-et, ahol meghaladja a napi 1-2 orat es tobb mint a tartalom fele. -
Tulku
veterán
Igen de átleg usrenek nem 2-3 tv-je van hanem 1....
Nekem spec semmi bajom eddig az oleddel...tv-zek is módjával (természet csatornák) de inkább filmek...
Ha pedig valaki sokat tv-zik, akkor -ahogy írod is - arra a minőségre nem kell csúcs tv, bármi jó...zalán a legjobb volt a katódsugárcső, az szépen tompított mindent... -
Ijk
nagyúr
válasz
poli27
üzenetére
Minek? Bőven jó egy lcd tv nezesre, azert ne legyen már az hogy uhd hdr oled alatt nincs élet, minden más szar. Tv csatornákhoz bőven jó egy kozepkategorias lcd, nehogy már milliós technika kelljen rtl-klubhoz.
Hazimozira meg ott az oled meg projektor, ilyen hasznalat mellett nem kell beegestol tartani. -
Joshi
titán
válasz
poli27
üzenetére
Azt nagyon sokáig még nem tudják ilyen méretre kicsinyíteni, főleg azért, mert a microLED pixelének ~90%-a egy fekete semmi hiszen ez adja a feketét. Maga a LED az nem lehet pixel méretű hiszen a led nem fekete, tehát ha kikapcsolod akkor se lesz fekete. Jó az OLED, csak oda kell rá figyelni. Pont azért van ez a fórum hogy vásárlás előtt, vagy közvetlenül vásárlást követően informálódjon a user.
-
poli27
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
sztem nem az oled, hanem a led lesz a megoldás a beégésre, ha tudják legalább 55" kicsinyíteni!
-
Tulku
veterán
válasz
üzenetére
Nyilván tesznek ellene (beégés)...és nyilván nem egy itthoni szervizes jóslása mérvadó oled front fejlődésében...ez a technológia egyre finomodik...lehet nem oly mértékben, mint az elején, de gyanítom, hogy egy 2018-as TV minden tekintetben lekörözi a 2015-ösöket...
Szerintem erről kár polémiát nyitni...

-
törölt tag
Szintén az AVSForumon írják, hogy a 65C8 kézikönyvében van egy Logo Luminance Adjustment nevű beállítás. Kíváncsi leszek rá, hogy működik. Innét tölthető az 50 megás HTML alapú kézikönyv (User Guide), a Tour List of Settings > Picture > OLED Panel Settings alatt:
Logo Luminance Adjustment
Adjust the luminance of static images such as logos within content to correct potential picture quality issues.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nem ennyire egyszerű a történet. Plazma technológiát 1964 óta ismerjük, de mégis csak 1997-ben született meg az első Pioneer plazma tv. Ha ennyire egyszerű lenne az optimális anyagok kiválasztása, már rég azt használnák, de nem így van. Pont a csúcs közelébe érve a legnehezebb még jobbat alkotni, de legyen igazad és pár év múlva szülessen meg egy teljesen beégésmentes oled, hiszen én is venni fogok majd másikat és csak örülni tudnék annak, ha nem kellene zoomolnom.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nem kell azért teljesen más összetevő. Elég a jelenlegi anyagok és stack felépítés variálása.
Sok cég dolgozik új kék elektrolumineszcens anyagokon, amiket simán fel lehet használni a fehér subpixelekben. Nem rég linkelték is, vagy itt vagy a Samsung OLED cikk alá.Ez a kulcsa a stabil OLED anyagoknak, és míg a Samsung ezzel nem tud játszani túlzottan, mert natív alpixeleket használ. Addig a WOLED-nél szabadon változtathatják a panel rétegeit és arányait. Meg lehet nézni a korábbi WOLED fehér subpixelek milyen rétegekből álltak, és a 3 stack ehhez képest milyen.
Még az is lehet a 2016-osokban nem ez volt:
[link]Szóval ezer millió fejlesztési irány van, koránt sem érte el a csúcsot a technológia. LG folyamatosan fejleszt, és az elumi anyag gyártók is.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Persze így volt, de több pénzt nem is akartam ki adni egy full hd oled tv-ert.Én általában mindig ki várom a jó vételt.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ne hidd azt a emagba volt ez a nagy akció amikor gyári garanciával árultak fekete pénteken 320volt akkor ez a tv. Lg b7 most 410ezert vettem a mediamarktban 40ezerért el tudtam adni a ajándék kártyát.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Például lg eg9a7v 295vettem egy hetes volt a tv 5 év gyári garival 3 hónapja kb.Akkor még 350 400 körül mozgott a ára kb.
-
dgyuri0123
nagyúr
Piszok nagy szerencséd volt. Ki az a hülye, aki bolti árnál 25e-el olcsóbban használt tévét vesz? Főleg oledet..
Akkor már ezerszer inkább egy dobozos, amit én járatok be.
(#11613) belan: Próbáld úgy hogy oled fényerő (sötét szobában) kb. 25-30, a fényerőt viszont vidd fel 50 körülire. Egész biztosan nem fog kiszürkülni és jobban kíméled vele a cellát.
-
belan
addikt
Hát olyan sok nincs mint neked))) összesen 15.25ezreket buktam a tv cserelgetesen na jó lg ec930v 35ezer volt mostani full hd tv is 35 buktam ,de most jött el az a pillanat hogy vége elég volt.Dgyuri csak vicc volt hogy felhős ,amúgy oled fény 65 kontraszt 79 háttérvilagitás 33 ,de így is sötét neha egy egy játéknal ,azért félek beég ,háttérvilagitás meg nem húzom feljebb nekem már 45 50 szürkés kicsit a fekete.
-
Joshi
titán
"2015be vettem meg a legelső 4k tv-m, és azóta ez 12 tv-m"
Hú bakker, ez durva. Ezek szerint rengeteg lóvéd van. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"de 4k filmet még soha nem néztem."
Próbaként töltsd le a Blue Planet II HDR változatának első részét. Ámulni bámulni fogsz.
(#11610) dgyuri0123 szerintem viccűt.

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
üzenetére
Szíved joga..

"a fórumban mutatott vörös logók beégését viszont késleltetheti."
Feltételezés. Ez is csak annyit ér, mint halálsoron némi plusz idő.

(#11604) Warck: Két hónapja? Ne viccelj, ha ennyi idő elég lenne beégéshez, az nagyon nagy szégyen lenne oledre nézve. Néha nézegess RGBWY tesztábrákat, mert úgy hamarabb észreveszed, ha kezdődik valami.
-
Joshi
titán
válasz
Zsmester89
üzenetére
Már nem, mióta meg van az Oppo 203 azt használom NAS-al.
-
Warck
tag
válasz
üzenetére
2 hónapja nyuzom, a 55b7 et napi 8 órát legalább és nyoma sincs, semminek semmilyen logó nem ragadt még be. Úgy tudom hogy a ezek a tvk úgy készülnek, hogy fehér színű oled adja a fényt és szinszürök vannak igy kapjuk meg a színeket! És ez miatt a beégés nem annyira veszélyes!
-
Joshi
titán
Nézd meg a Blue Planet II-t HDR-ben, beszabehu.
Nem muszáj agysorvasztó filmeket és tévéadásokat nézni, van igényes és érdekes tartalom bőven. Még ott a Planet Earth II HDR változata, az is nagyon gyönyörű és érdekes. Kár ilyen jó tévét pihenni hagyni, ráadásul az előbb említett videók 1.78:1-es képarányúak.Szerencsétlen mobil le se tudja fotózni amit lát az ember, nagyon durván jó.

-
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ugyanannyi okom van kételkedni a linkelt CES 2018-as képek valódiságában, mint bemondásra hinni egy termékfejlesztéshez fogalmatlan szervizesnek: semennyi. Nem 100%, de logikus arra számítani, hogy az idei panelek szerkezete ilyen lesz. Pár hét, és talán ki is derül.
A WOLED paneleknél a pixelrács elég vastag, így igen, az összes alpixel méretét lehetne hová növelni, ki tudja, talán dolgoznak is rajta. Idén úgy látszik, a vöröshöz képeztek tartalékot, ez volt megvalósítható és a fontosabb. Egy felületes írásban (Techradar) ebből persze semmi nem fog látszani, a fórumban mutatott vörös logók beégését viszont késleltetheti.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).

Vagy mindig cserélgessem a tévét a nappaliban hogy ha tévézni akarok ekkor az lcd, ha filmezni akkor az oled, és a kisszobából mindig kiballagok a megfelelővel?.... nem értelek komolyan...
Hol állnak a fényerő csúszkák?
Vhiktor