Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Tudom, hogy nem az Androiddal hasonlítottad össze, de sztem a WebOS egy használhatatlan sz@r. Én egy éve 2 hét után eladtam a B1-et, mert egyszerűen komolyan attól féltem, hogy belevágom legegeres távirányítót a tévébe. Hiába volt oled, az a tévé nekem egy életre elvette a kedvem az LG-től. És mivel mindent használtam mostanában, 100 százlékig meggyőződtem róla, hogy az Android TV százat ver az összes más rendszerre

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Én teljesen megértelek, nálam is első helyen a képméret áll.
Ha itthon választanom kell hogy mondjuk 55 vagy 65 colos oleden nézzem a filmet vagy 100" felett projektorral, gondolkodás nélkül a projektort választom, még úgy is, hogy a képminősége sehol nincs egy oledhez képest. -
ribarszki
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Teljesen megértem. Egy 77" hiba mentes LG Woled és egy 65" Qd-Oled Samsung között nem is kérdés, hogy a 77"-es méretet választanám. Gondolkodás nélkül.
Én is azonnal adnám a Samut egy 77-es C1-ért. (Ha nem tintinges a panel
)
Ha egy árú lenne a 65-ös woled és qdoled, akkor pedig csak a qd-oled jöhetne szóba. -
krx21
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
“Az teny hogy az optikai kabelek verhetetlenek savszelessegben”
Ez így nem pontos, pl: szabványos audio optikai interfész (S/PDIF) még a HD hangokat sem viszi át…
Tehát a sávszélesség meghatározására maga az optika használata nem beszédes. Switch esetén is az optikai modulon múlik mit tud a rendszer…
-
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Mire használnád elsősorban ezt a kábelt azt jó lenne tudni
Másodszor elég olcsó kábel főleg,hogy 10 méteres nem lehet egy minőségi cucc, tehát megrendeled, aztán ha nem jó visszaküldöd nekik, gondolom az USA-ban is van ilyen opció nem? Harmadszor, ez az én meglátásom, az optikai kábel legyen optikai, a HDMI meg HDMI, nem értem egyáltalán mi ez a hibrid f*szság és mire jó egyáltalán, mert sok értelmét vagy előnyét nem igazán látom
A HDMI eleve sokkal jobb hang átvitelt biztosít,mint az optikai , szóval nem értem minek tettek ebbe plusz bele még egy optikait is
Minőségi 10 méteres HDMI kábel, ami normálisan is fog működni, minimum 100$, de inkább felette... -
powerup2
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Hát tudod a hifi meg a házimozi világába vannak akik azt gondolják hogy egy kábel javit a rendszeren. Egy bizonyos ár érték aranyig érdemes elmenni pl hangfal kábel esetén max 10 ezer forint per méter. Ami felette van már nem ad pluszt. Illetve placebo hatás. Mert nem mérhető. Meg házimozinál ahol dsp-zve van minden olyan lesz a hang amilyenre te alakitod ahogy épp tudod.
-
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Na jó ez magas labda volt, de ez nem mostanában volt
Amúgy nem bántásból vagy rosszból írtam valamelyik nap azt, csak kicsit minden össze jött rohadt szar napom volt, így utólag is elnézést, nem akartam én azt írni nem szokásom sem turkálni más zsebében, az irigykedés pedig nagyon messze áll tőlem 
Semmi extra, sima Nordost kábelek voltak, ebből a márkából létezik 12 milliós kábel is a kínálatukban
Most csak egy 6 millásat [link] találtam hirtelen!Amúgy csak kíváncsiságból vettem meg direkt online, hogy valóban van-e különbség egy ilyen, meg ami akkor nekem volt Valhalla kábel között amit 50K-ért vettem! Nos az ég egy adta világon semmit sem hallottam
Így ment is vissza... -
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
S95B-vel személy szerint még nem találkoztam, de Vinccent is megemlíti ezeket a videójában (hdtvtest), igaz ő a színhelyességről nem szokott beszélni game modeban, de nekem az összes samsung tv-vel amivel eddig találkoztam az a tapasztalatom, hogy sem a game mód és sem a pc mód nem kalibrűlható teljesen szín helyesre.
Lehet ez alól az S95B kivétel (de nem hiszem....), viszont az Vincent szerint is biztos, hogy a HGIG nem működik megfelelően.De ezek nem feltétlenül akkora porblémák, hogy ne válassza a vásárló, lehet fel sem tűnik neki.
Én csak azért írtam az LG-t mert a kérdező nagyon erősen a game mode-ra kérdezett rá, vagyis, hogy a játék a legfőbb szempont.
-
ribarszki
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ahhh, én voltam a béna..
Vhiktor segített rájönni.. A fejemet tettem volna rá, úgy emlékeztem, hogy az LG tv-n, DolbyVision tartalom alatt a Home Cinema és a Cinema (magyarban színház??) képmód teljesen ugyan az.A fenéket. Kiderült, hogy a Home Cinemában néztem, ami ég és föld a Cinemához képest. Minden világos, rá van tolva a gamma érték. A sima Cinema mód áll közelebb a natív DV tartalomhoz. Na ott pont ugyan úgy néz ki a kép, mint a Samsungon kontrasztjavítás nélkül. Szóval erős user error volt
-
ribarszki
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Még nem osztottam meg itt a beszámolót, mert csak holnap este lesz időm egymás melletti képeket csinálni az S95b - B8-ról. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a filmek jelenetinek nagyobb részénél nincs jelentős különbség. Ott ahol, nem használ a jelenet csúcsfényt fehérnél/színeknél. Illetve ahol a képi világ egyébként is pasztelesebb.
De egy Planet Earth2-nél a Samsung más ligában játszik mint a woled tv-k... Olyan zöld és olyan piros színe van, olyan magas csúcsfénnyel, olyan képpel ami emberfeletti. Nem lehet jól leírni, egy teljesen másik szint mint a woledek. Ahogy a fekete kőzetből feltör a piros láva.. Az LG-nél is döbbenet volt az a jelent, de itt..
De majd szerdán írok ide is bővebben. Van 1-2 dolog ami nem tetszik benne.. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Vodafonnál egyelőre nem tudnak vele mit kezdeni. A B7 nem eszi meg sehogy sem ezt a CI-t. Elvileg majd küldenek szerelőt ezer év múlva...de le van dögölve az informatikai rendszerük.
Addig is valakinek nincs erre ötlete? Használ valaki ilyet?
EurosportPlayer 4K-t tudja elvileg, de sajna az LG Content store-ban egyáltalán nincs ilyen app. Chrome-ból nézem, de elég ratyi a minősége a stream-nek. Ráskás a "Live" logó is. Pedig stabil 90 mbites a net. Ez még HD is épphogy..."Can-I-stream-Eurosport-in-Ultra-HD?"
[link]Vagy ez lehet nem a Playerre vonatkozik?.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Film esetében szerintem is semmi haszna, semmit nem ér.
Ráadásul akik programoztak a helyzet magaslatán lehettek, hogy mozgó képnél is aktiválódik ráadásul alacsony apl esetén is. Eleg buta algoritmus.A fejlesztők krémjei.....
Vagy az a helyzet, hogy valóban ennyire érzékeny az oled, de az meg a még rosszabb helyzet.
-
Bishi
tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Én a napokban egyedül kibontottam és földön beüzemeltem, lábat felraktam egy 65-ös C1-re. A víz levert néha, amikor döntögetni kellett a láb miatt. Nem részletezem, működik minden ok, de senkinek nem ajánlom ezt egyedül megismételni, lehet csak szerencsém volt, hogy sikerült. Jobb, ha szereztek segítséget. 77-esnél meg még ajánlottabb. Mellesleg a földről áthelyezni média polcra, stb már nem 1 személyes amúgy sem.
-
-FLY->
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Szerintem ez kondi, meg adottság kérdése. Majd 2m át tudok fogni, súlyba meg ezek kevesek ahhoz, hogy elbizonytalanodjak, de a 77-est max bútorra vállalnám be egyedül, falra tuti nem, az már kockázatos.
Ilyen összegeknél már nem úgy állok hozzá, hogy vagy sikerül, vagy nem. -
salapp
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Csatlakozok. 55-öst is ketten tettük fel. 65-ösnél már teljesen egyértelmű volt, hogy egyedül lehetetlen küldetés lenne, ha nem építenék rögtönzött csigás emelőt vagy egyebeket segítségül.
Vékonyak ezek nagyon. Érdemes frissen bontott cérnakesztyűket is használni, hogy ne az ujjlenyomatok törölgetésével kelljen kezdeni a beüzemelést. -
JulianSinulf
őstag
-
Csandi
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nekem csak 65-ös fér el, szóval abból terveztem a legjobbat. Ha most a G2 az akkor az
Megvenném én az A95K-t is de igen ezek a downsideok mellett nem érezném, hogy fú de megérőset vettem.PC-re most nem költök, nemrég adtam el a másfél milliós gépet, mert kihasználatlan volt már egy ideje, az új meló mellett
3070 Ti volt benne -
Pro Koryak
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Sőt, egy LG G2 kb. ezt tudja.
LG USA-ban piacra dob egy Star Wars-témájú OLED TV-t.
Azt elfelejtették megemlíteni a cikkben, hogy ez már bele lesz égetve a panelba.
Szemből nézed jól látható legyen, milyen egyedi tévéd is van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#73441 tthom
elvileg a Pana 9xx szériája 1-2éve kissé le lett butítva a felette lévő szériákhoz képest, pl. néhány képjavító funkciót nem vagy korlátozottan tud csak. Úgymond belépő kat. lett, mint az LG B széria. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
"Ilyen szempontbol mar lehet megvarnam az A95K-t, mert most az az extra premium heatsinkes QD-OLED. Ehhez mar nem biztos, hogy feler egy Pana JZ2000 mert csak "ciki" WOLED. Hiaba vilagit jobban, csak megtolja a feheret izombol. "
Azért majd várjuk meg Vincent tesztjét, már a bemutatkozó videó #73416 is eléggé
, pl. 950nit max fényerő, holott ezzel is volt reklámozva, mennyire odaver a wolednek ilyen téren is(ezzel kb. azt tudja, amilyennek az A90J-nek lennie kellene). Lehet nem lesz fele akkora durranás sem, mint amennyire eddig el vannak tőle ájulva. -
junior19
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Én ezért nem szeretem az "általában" szót használni, , mert ki lehet magyarázni a kijelentést.
Azért írtam, hogy óvatosan ezzel a kijelentéssel, mert szerintem senkinek nincs biztosan infója arról, hogy a gyári kalibrált értékek milyenek. Legyártanak több millió LGC1-es készüléket, még akik szakmájukból kifolyólag is kalibrálnak közülük talán pár százat, esetleg ezer darabot kalibrálnak. Ebből következtetést levonni, hogy minden C1-et érdemes kalibrálni, szerintem felelőtlenség. Biztosat csak egy előzetes mérés alapján lehet mondani.
Ha már meg említetted Vhiktor tesztjét, ha megnézed az sdr gyári mérését és az Rtings gyári mérést, jelentős különbség van a kettő között. Az Rtins kalibrálás változást egy átlag felhasználó is láthatja, a Vhiktorét már nem vagyok benne biztos, hogy észrevenne különbséget.Azért annyira nem érzékeny a szemünk, a Vhiktor sdr fehéregyensúly változást szinte lehetetlen észrevenni. Ha azt valaki szemre beállítja megfelelően, megemelem a kalapom. Sokkal nagyobb a esélye, hogy nagyobb eltérést fog produkálni.
-
bnorci71
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
de jó példa erre amikor a szerviz elvitte a 706-t és visszaraktam a 12éves Samu Lcd-t
hol vannak a színek az eddig tökéletesnek hitt tv-ből
aztán kicsit ráállítottam meg a fényerőre is és 1 nap alatt visszaszoktam és ugyan olyan szépnek láttam a képet mint előtte.Janaboy
próbált a mozgás javítással játszani -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Igen csinálok, igazából lehetne tízszer ennyi tartalom is a csatornán, mert csinalhatnek azokról a tvkrol is amiket csak kalibralok, de eddig nem csináltam, mert nem érzem fairnek, hogy 3 órás tapasztalat után véleményt formáljak róluk.
1 teszt készülék legalább 1 hónapig van nálam, mire véleményt alkotok róla.
Ez alatt az idő alatt rengeteg filmet és sorozatot megnezek rajta, megy rajta jó sok tv adás és játék is.
Konkrétan ebbe a tvbe több mint 200 órát beletettem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Mégnéztem nagyjából Vincent videóját. Szó sincs arról, hogy nem lehet kalibrálni.
Ő is több méretű mintával kipróbálta és többek között 9% méretű mintánál nő meg a fényerő, de szerintem ez fw frissítéssel meg fog oldódni, tehát ez szoftveres hiba lehet.
Sokan ennek egyébként még örülnének is, hogy világosabb/dinamkusabb a kép, hasonló történik, mint amikor a dinamikus tone mapping be van kapcsolva.Szóval csak fényerő téren van eltérés, a fehérben és színek x,y koordinátáiban nincs, magyrul bizonyos esetekben világosabb a kép mint aminek lennie kellene.
Lehet azóta orvosolta is egy fw frissítés ezt a hibát, illetve van amikor a review-ra küldött tv még csak prototípus és nem az ami a boltok polcain megtalálható.
Mindenesetre már kiváncsiam várom, hogy személyesen is találkozzak ezzel a tv-vel
-
alaves
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Számtalanszor leírtam, hogy talán azért nem használnak a WOLED kijelzőkön különösebb tükröződés gátló réteget (néhány modellen egy enyhe valamit, pl. 55A80J), mert ront a képminőségen. Nálam a fekete szint 'elrontása' is képminőség rombolás kategória. Gondolom a Samsung megfelelőségi kényszerben próbálkozott ezzel (átlag felhasználó tükröződés problémája, itt a fórumon is), vagy nem gondolták át kellőképpen.
Remélhetőleg a Sony nem kér rá semmiféle réteget, ha technikailag megoldható. Úgy tűnik az LGD-nél jobb a tervezői folyamat. -
gertitorpe
tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Én előrendeltem a Samsung S95B-t de szerettem volna pontos képet ezért visszamondtam miután mindenhol azt írták hogy nem pontosan jeleníti meg a színeket és nagyon kikalibrálni sem lehet belőle.
Aztán előrendeltem a Sony A95K-t egy bécsi boltba, mondva hogy egyszer élünk és itthon még előrendelni sem lehet. Végül olvasva a pletykákat, hogy lehet Július-Augusztus előtt el sem kezdik szállítani a TV-t azt is visszamondtam mert nem akarok addig várni.
Végül fele áron megrendeltem a 65"-os Panasonic HZ2000-et, ami már korábban is tetszett de szerettem volna nagyobb TV-t. Végül a QD-Oled megbarátkoztatott a 65-ös TV gondolatával (55 colos sokéves LG-ről jövök) és rájöttem hogy abban a méretben van más kiemelkedő TV is, nem kell feltétlenül QD.OLED-re várni. Reménykedek benne, hogy a Panasonic panelje rendben lesz. Minden téren előrelépéssel számolok a régi ócska TV-mhez képest szóval nem igazán izgat hogy pár ms-el magasabb a latency, meg teljes képernyős fényességben picit elmarad a 2022-es WOLED szériától. A Blu-ray, remux mutasson rajta szépen és pontosan.
Az USA-ban ahol nincsen Pana, valószínűleg a C1 vagy a sony középkategóriája lehet az ár/érték bajnok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nem, aboszolút nem ilyen volt a környezet, pont az ellenkezője.

Én megértem, mert hiába a referencia szintű kép, ha valakinek jobban tetszenek a túltolt színek és a kontraszt. Olyan ez mint a nyers kép és az agyon photoshopolt kép, vank akinek az agyoneffektezett jön be.
A legfontosabb az, hogy annak tetszen aki a végén nézni fogja a képet

-
belan
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Egyértelmű 77 c1 ,én meg mondom őszintét nekem jobban bejön c2 képe általában min Samsung Qled&oled megoldása persze van amibe jobb a Samsung megoldása és jelenleg nem is vészes a ára a 65 colnak , de én már csak azért se vennék samsungot sok garanciás panasz miatt amit olvastam Samsung topicba , és egy ilyen drága tv-nél nem mindegy hogy állnak a garanciához hozzá .
-
Kobe
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
En ezt a feher csikot speciel vilagos szobaban, nappali fenynel is eszreveszem, nem csak szurkenel hanem mas szineknel is latszik egy fakobb sav. Egy reszben monitornak is hasznalt tvnel annyira nem poen.
Filmeknel este sotet szobaban nagyobb fenyeron szinten latszik, nem maga a sav, hanem hogy azon a reszen mintha fakobb lenne a kijelzo. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Mivel csinálta a heat mapet?
Egyébkénteg az nem igaz, hogy az A90j out of the box jó filmmaker módban, sdr esetében dE 5 körül mozog az eltérés, HDR esetben meg rosszabb. Ezt közel 10 db A90J után írom.
Out of the box a sonyk elég rosszul teljesítenek egy lghez képest, ahol 2-3 az eltérés. Samsung is 4-5 körül szokott mozogni.
Out of the box a Panasonic van az első helyen, aztán LG, TCL(model fuggo), utána meg a többiek. De találkoztam már olyan samusnggal ahol 1-2 között mozgott az eltérés.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
A filmmaker mód nem garancia semmire. Meg adott markán és modellen belül sem, van amelyiknel egész jó, míg a másiknál kevésbé. Csak annyit jelent, hogy kalibrálás nélkül ez adja a legszinhelyesebb képet, de még itt is nagy eltérések vannak.
Valamint semmi különbség nincs mondjuk samsung esetében a filmmaker és mozi/film vagy LG esetében a filmmaker és az isf módok között.Tehát 2 tvt kivéve a dobozból teljesen badarság összehasonlítani őket meg filmmaker modban is.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Na igen, meg a Samu féle "laser design" a qd-olednél, az nem gond, hogy az LG(+a többi oled gyártó) már 10 éve ilyen vékony tévéket gyárt.
Megy ám a Samu féle szó szerinti hülyítés!
Ez a Fomo gyerek meg már az elejétől nem szimpi nekem, a többi önjelölt tesztelővel/összehasonlítóval együtt.
Azt azért láthatod még a saját monitorodon is, hogy ezekben az "egymás mellé" videókban a Samsung színeinek gyakran köze nincs a valósághoz. -
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ami teny, hogy egy 2000 vagy 4000 nitre masterelt anyagnal, pl ennel a rezf...u bagolynal valoban kozelebb lehet a Samsung, pl a sarga szemnel, mint a G2.
Viszont Vincent pont azt bizonyitotta, hogy a Samsung TV ott cheatel, ahol nem kene!... Siman 150 nites feluleteket is color meg luminance boostol... meghozza a referencia monitorhoz kepest, ami Vincentnel ott volt a tesztben es amit a filmesek hasznalnak. Errol valahogy elfelejtett szolni a FOMO-s arc (aki mar becsempeszte elso kommentben az S95B akciot).
Mert oszinten, hany film van jelenleg 2000-4000 nitre masterelve demokon kivul? Persze nyilvan ez a QD-OLED elonye... tehat maga a Samsung Display remek munkat vegzett a panellel, csak a Samsung Vision elfuseralta. Az ket kulon reszleg.

-
blakey
titán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Az első Samsung QD-OLED videónál az volt a véleményem, hogy "oké, a színek szerintem nem jók, van fényerő, de biztos, hogy az a jó?", aztán később láttam, hogy szinte biztos, hogy nem jó, mert egyáltalán nem olyannak kell lennie és ez a videó meg teljesen biztossá tette, hogy csak szemfényvesztés az egész, nem kell minden esetben világosabbnak lennie az anyagnak. ehhez egy jó elektronika passzolna és akkor talán helyre kerülnének a dolgok. Nem "csalódtam" a Samsungban, hozza a szokásos formáját, jelenleg nem kéne.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
HDR vagy Dolby Vision alatt?
Lehet vele próbálkozni (de nem ajánlott tone mappelt képre rákalibrálni a gammát), de ha alapból nagyon el van csúszva a görbe, akkor erősen bele kell nyúlni a 20 vagy több pontos fehéregyensúlyba, de ennek 99%-ban rohadt nagy banding lesz a végeredménye és nézhetetlen lesz a kép. Hiába lesznek szépek a mérési eredmények és grafikonok azok még önmagukban ilyen szinten semmit nem jelentenek. Kivéve ha több 1000 mintával van kimérve, mert ott már a grafikonon is látszódni fog a hiba.
Ha lehet a panel natív szintjén (2.2 gamma mellett) kalibrálni a HDR-t akkor már bíztatóbb a helyzet, de nem minden tv-t lehet ilyen módba állítani. Meg akkor ott a beépített algon is múlik, hogy mennyire lesz pontos utána a kiszámolt EOTF görbe.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ugyanaz a véleményem mint Neked és Vincentnek.
Kalibrált módban nem szabad semmiféle mágiának lennie, szabvány szerint kellene megjelenítenie a képet.
Még nem találkoztam ezzel a tv-vel, de hamarosan fogok, mondjuk 1 hónapon belül és akkor tudok róla valós véleményt alkotni.
De az is biztos, hogy a legtöbb felhasználónak jobban fog tetszeni így, mert "szebb" a kép.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Már nem azért, de az összes híres-neves önjelölt tesztelő által készített YT összehasonlító videóban a Samu színeinek köze nincs(ebben a videóban is látható) pl. az LG vagy a Sony oled színeihez, amik nagyjából hasonlóak(kalibrálás nélkül is).
Szóval ugyan olyan "túltolt" a képe, mint a Samu qled lcd-nek = az EOTF + Luminance görbe dettó ilyen qlednél is.Mondjuk egy kalibrált Pana HZ/LZ2000-el kellene összevetni, valószínű
lesz a vége a Samu szempontjából. Habár a sok nagytudásúnak elég lesz a túltolt kép
, aztán rendelik is ész nélkül. 
-
salapp
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Vincent viszonylag korrekt, illetve Caleb is elég szépen szét fogja majd tesztelni a QD OLED-eket. Én szurkolok ennek a technológiának, de törvényszerű, hogy lesznek gyermekbetegségek, és kell pár generáció mire nagyjából kiforrja majd magát.
Én egyelőre nagyon örülök a Pana plazmák után a WRGB OLED-nek is és nincs még ingerenciám próbálkozni.
Viszont nagyon kíváncsi leszek az itteni vásárlók véleményére, tapasztalataira. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Tapasztalataim és eddigi méréseim szerint a Dolby Vision jóval pontatlanabb képet ad bármelyik tv-n, mint a HDR. Ettől függetlenül tetszhet jobban a szemlélőnek. Nem véletlenül nem mutogatják a Dolby Vision mérésket még a legnagyobb teszt oldalak sem.
De nemsokára megjelenik Spears és Munsil Dolby Vision tesztlemeze és akkor fognak sokan rádöbbenni, hogy milyen is a Dolby Vision
(ezt maga Stacey mondta...) -
-
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Erről sok szó van itt a phn az ilyen technikai cuccok sokba kerülnek itthon ez így van sajnos . Én nem jártam usaban de akik ismerősök jártak ott azt mesélték a normális kaja húsok pl csirkemell drágább is kint . Pl én én 2k ért veszem a csirkemellet és ez nem bolti hanem egy kis hentesnél nagyon jó minőségű csirke ami nem esik össze stb sütés alatt.
Ebből nem akarok vitát csinálni mert tudom hogy több pénze marad kint az embernek csak szerintem nem fekete fehér .
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ahogyan Vhiktor írja, a Sony A90J túlhypeolt! Ez is pár sec után csökkenti a fényerőt, tesztekben meg is említik. Szóval messze van a Pana féle hűtött megoldástól, ami valóban folyamatosan tudja tartani a max fényerőt.
Sony A90J 1-10% window: ~750nit
Pana HZ2000 1-10% window: ~1000nit
Pana JZ1500 1-10% window: ~920nitNem tudom hol láttad, hogy 30sec ideig tudja tartani az 1500nitet a Samu.
30sec kellett bekapcsolás/hideg start/ után vagy képmódváltások után mire tudta az ~1600nitet.
Vincent azt mondja, pár sec után lecsökken ~1600-ról ~1000nitre. Több egymás utáni mérés elvégzésekor meg már ~600nitre csökkent! Kellett a panelnek úgymond pihenőidő, mire újból tudta a max fényerőt. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Majd ha újra a kezeim közé kerül egy akkor megnézem.
Sony ebből a szempontból is rosszabbul teljesit mint egy LG, ugyanis a sonyknak elég sok időre van szüksége ahhoz elerjek a csucsfenyt. Pl 10% ablakos mintával a csucsfeny elsozor csak 600 nit körül mozog (talalkoztam olyan A83J-vel ahol 540 volt) és vagy 20 masodperc alatt eri el a csúcsot... mondanom sem kell hogy hdrnel ez elég nagy probléma ugyanis van amikor csak pár másodpercig van a képen csucsfeny.....
Nyilván ezt csak a szoftver teszi és egy fw frissitessel ezen valtoztathatnak vagy esetleg már valtoztattak is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jackson elektromos gitár
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 8gb(1660ti,2060 szint) Kérlek olvasd végig a hirdetést
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én is azonnal adnám a Samut egy 77-es C1-ért. (Ha nem tintinges a panel
)

Másodszor elég olcsó kábel főleg,hogy 10 méteres nem lehet egy minőségi cucc, tehát megrendeled, aztán ha nem jó visszaküldöd nekik, gondolom az USA-ban is van ilyen opció nem? Harmadszor, ez az én meglátásom, az optikai kábel legyen optikai, a HDMI meg HDMI, nem értem egyáltalán mi ez a hibrid f*szság és mire jó egyáltalán, mert sok értelmét vagy előnyét nem igazán látom
A HDMI eleve sokkal jobb hang átvitelt biztosít,mint az optikai , szóval nem értem minek tettek ebbe plusz bele még egy optikait is
Minőségi 10 méteres HDMI kábel, ami normálisan is fog működni, minimum 100$, de inkább felette...

aztán kicsit ráállítottam meg a fényerőre is és 1 nap alatt visszaszoktam és ugyan olyan szépnek láttam a képet mint előtte.

lesz a vége a Samu szempontjából. Habár a sok nagytudásúnak elég lesz a túltolt kép
, aztán rendelik is ész nélkül. 
Vhiktor