Hirdetés
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Zolom89 #7885 üzenetére
HDR pont oleden érne "valamit". Mivel az lcd-nek se valódi feketéje, se kontrasztja nincs, így ott inkább csak mókusvakítás a hdr.
(#7887) attiati: Ez nem telefon. 5,5" soha nem ér 100e-et, nemhogy 200-at, mégis megveszik. Ez meg 55"....számolj... A látványvilága pedig mindenképpen megér egy misét. Ne lcd-s "léptékkel" gondolkodj, ha oledről van szó.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
powerup2
addikt
válasz Zolom89 #7935 üzenetére
hát igazából az 5. elem cimű film 100 GB 4K változatánál nem volt gond
http://jell.yfish.us/
nekem ebből akadás mentesen vitte a legutolsót is
[ Szerkesztve ]
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
lackoka
tag
-
Joshi
titán
válasz Zolom89 #8175 üzenetére
Csak a Nagymenőket vettem az Xpress-ről, meg még az Interstellart fogom, az Alient és a Planet Earth II-t az Amazonról vettem. Elvileg a lejátszóm tud külső feliratot rendelni eredeti lemezekhez is, egyedül az időzítéssel lesz egy kis játék. Egyébként a sima BD50-es anyag is piszok jól néz ki az OLED-en, szóval nem gond az FHD sem.
-
Strezi
őstag
válasz Zolom89 #8449 üzenetére
Köszi
Sajnos nekem az 5G WiFi még lassabb, falak ill. kártya miatt, de azon lehet változtatni.Ennyit arról a mantráról (Plex, egyéb topikok), hogy a hálózati kapcsolat mindíg vezetékes legyen...
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
törölt tag
válasz Zolom89 #8465 üzenetére
Szerintem itt kérdezz utána, biztos van erről tapasztalat. Egy jobb példánynak nem szabad, hogy gondot okozzon a 4K, de tapasztalatból nem tudom megerősíteni. (A napokban ez remélhetőleg változik. )
[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
válasz Zolom89 #8465 üzenetére
Nekem egy asrock j3455 integrált processzoros alaplap dolgozik nas-ként. Eddig egy olyan "demo" volt, ami akadozott és nézhetetlen volt, "nem a negyedik elem" , de az 90 giga volt kb. Mással még nem volt gondom. A rendszer az Openmediavault 3.x, 4giga ram, 3 TD hdd az adatoknak és egy 16 gigás noname ssd.
-
zotyi8
tag
válasz Zolom89 #8725 üzenetére
A fő probléma, hogy az erősítőn /Yamaha RX-V657/ nincs HDMI. Ha PC-ről nézek filmet semmi gond mert Spdif-en kimegy az 5.1, viszont nem olyan szép a kép mint külső vinyóról.
Tehát az ideális az lenne ha vinyóról nézem és az 5.1 hangot át tudnám vinni az erősítőbe optikai hang kimeneten, de ez sajna nem sikerül. -
-
sakal83
addikt
válasz Zolom89 #9550 üzenetére
kijönnek alkatresszel es csere. 30-40perc a folyamat. 1 het a bejelentés es az alkatrész beszerzése. Teljesen korrektek. Sot tulzoan is. Mondta az lgs srac hogy 10bol 8nal hiba sincs... Ha nem tetszett volna az új kijelző siman rendelt volna egy ujat. Mondta hogy nem para.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz Zolom89 #9632 üzenetére
Kérdés, hogy mennyire fontos a hangminőség. A hangprojektorok az adott árért elég ergya hangminőséget nyújtanak amiatt, hogy egy hosszúkás alakban nem fér el nagyobb méretű hangszóró és még az alakja sem optimális. Nem véletlenül vannak általában nagy dobozokban a hangszórók. A hangprojektoroknál tehát a kényelmet és az kis helyigényt fizeted meg elsősorban és nem a hangminőséget.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Zolom89 #9801 üzenetére
Gigabites az otthoni hálózat, de mondjuk wifin próbáltam, most hogy írod xd, mert a régi tévéhez elért az utp ennek a másik oldalon van és rövid volt, de ac wifi 1m re a tévétől, elégnek kellett volna lenni, de majd dugok be kábelt, mert lusta voltam keresni 2m utp kábelt itthon vagy csinálni
-
Strezi
őstag
válasz Zolom89 #9841 üzenetére
Nekem a plex kavart be. Valamilyen beállítás miatt olvasgatta a filmeket, talán preview-kat generált?
Ez simán hazavág egy mechanikus háttértárat, az 4k filmek onnantól döcögnek.
Ugyanúgy bekavar ha seedeled ezeket. Igaz hogy csak kicsi a plusz olvasási sebesség, de a fejmozgás miatti késleltetésen már elvérzik a válaszidő.
Jó lenne ha fel lehetne tolni a plex szerveren az előre olvasást és bufferméretet valami (akár) GB magasságba.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz Zolom89 #9852 üzenetére
Nem.
AC WiFin van a tv, de az aggregált forgalom éri el a gigabitet, szóval a tv vezetékes (vagy AC) forgalma löki a limit fölé, esetenként. Két porttal külön irányokba osztható a wan és a lan forgalom a szervertől.
Router - szerver - tv, kapcsolattal képzeld a dolgot.[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Zolom89 #11518 üzenetére
Nem egészen biztos az hogy garanciában cserélik, ugyanis a beégés egyértelműen User error, ami nem egyenlő mondjuk a pixelhibával, ami gyártástechnológiából fakadó hiba. És, mivel a kezelési könyvben fel van tüntetve az erre vonatkozó figyelmeztetés, ez mentesítheti a szervizt, hogy ingyen kicserélje. Ettől függetlenül lehet, hogy méltányosságból kicseréli, de mindenkit óva intenék az "agresszív" magatartástól, mert abban az esetben egyszerűen elhajtanak, mert megtehetik.
(#11520) Balika911 : Van jelentősége ebben az esetben, hogy miért írták bele a kezelésibe? Szerintem semmi. Ráadásul, ha beég, nincs felelősségük, "én szóltam alapon". De ha jól meggondolod, miért ne lehetett volna számítani rá, mikor még egy lcd is be tud égni. Reptéren nézd meg hogy néznek ki a kijelzők. Tudom szélsőség, de akkor is létező a probléma.
A gyakorlati része majd most kezd felszínre bukkanni, mikor lesz elegendő mennyiségű és elegendő ideje futó oled tv, hogy észlelhető legyen a probléma. Meg aztán, amíg le nem futtatod a tesztábrákat, lehet észre sem veszed, hogy baj van. Ha meg észlelted, az már
általábantalán késő. Ennyi...Természetesen rengeteg múlik azon, hogy eddig hogy használtad, mert elvileg nehezebb beégetni mint a plazmát és ha kevés tv-t nézel, talán soha nem lesz beégésed.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
válasz Zolom89 #11842 üzenetére
Nem de a kolléga az OLED-ről nyilatkozott én meg arra reflektáltam.
Nem jövőálló? Ezt nem értem. Én tudok rajta filmet nézni. Ha nem krepál be akkor valószínűleg a jövőben is fogok rajta tudni így nekem jövőálló. Az más kérdés, hogy az LG meg a többi tech cég nem rajtam fog meggazdagodni de szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem vagyok az a típus akit egy egy új feature váltásra kényszerít. Annak örülök amim van.
Ha váltanék akkor max a méret miatt.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
daneel_hu
addikt
válasz Zolom89 #12630 üzenetére
Semmi különbség.
Nálam van egy asztali MacPro 5.1 - ezen dolgozom. Ráadásul ez WiFi-n keresztül lóg a helyi hálón.
Bármit megoszthatsz - ugynaúgy látja a tévé. (pl csinálsz egy médiaszervert)Nagy sávszélességű HDR-filmet nem biztos, hogy akadásmentesen lejátszol.
Sem WiFi-n, sem LAN-on keresztül, mivel ezekbe a tévékbe sikerült 100-as hálókártyát pakolni az LG-nek.
Tehát amennyiben HDR-re gyúrsz, akkor hosszútávon be kell szerezned egy erre alkalmas média playert. -
-
Joshi
titán
válasz Zolom89 #12663 üzenetére
Ha jó vételt tudsz akkor ok, de a használt árat ne nézzük. Vehetnék használtan egy kifogástalan állapotú OLED tévét is jóval olcsóbban mint egy LCD, de attól még nem lesz általánosan olcsóbb egy OLED.
Félreértés ne essék én megértem ha neked az Apple termékei a megfelelőek, felőlem mindenki azt vesz és használ amit akar. Én csak arra reflektáltam, hogy szerintem daneel_hu mire gondolt. Nincs szándékomban vitatkozni hogy mennyire érik meg az árukat az Apple cuccok. Amúgy is minden annyit ér amennyiért megveszik.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Zolom89 #12665 üzenetére
A macbook Air-ben Intel HD Graphics 6000 inkább az számít hogy milyen a hálózati megosztás és úgy egyébként a HD film lejátszása. Rég nem foglalkoztam a témával ilyen szinten (htpc), de otthoni környezetben inkább külső médialejátszó. A hálózati megosztás szerintem nem lehet gond Apple gépeken sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest