Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- Gaming notebook topik
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
Ha már a méret.
77"-os a következő méret oled panelból, és ötször annyiba kerül mint a 65"-os társa. Még külföldön se nagyon kapni.
Jövőre tervez az Lg 99"-os panelt, elképzelni nem tudom ez mennyibe fog kerülni.Panel méret növelésével iszonyat megnő a selejt arányszám oled kijelzőknél.
A tavaly év végén üzembehelyezett gyártósoron 110" a legnagyobb panel méret ami kifér, nem véletlen még prototípusban sem mutattak ekkora tévét, pedig ígérték.Az input lag játékmódban 50ms körül van.
-
Partz
senior tag
ISF expert módban kalibrálva kb a duplája, kicsivel 100 felett. Interpoláció beállításra nem emlékszem.
Nem rég volt egy norvég riport Dél-Koreában az Lg oled gyárában, akit érdekel. Kicsit gagyi így fordítóval, de hasznos infók vannak a fejlesztés irányáról, meg hogy mi várható jövőre oled fronton.
Itt meg egy videó a gyárból, a titkos összetevővel.
-
Partz
senior tag
válasz hunspikey #88 üzenetére
Gyártók is hasonló számokat közölnek, utánaszámolás nélkül.
Lcd tv-kre 12-t mondanak.
Plazmákra, hdr képes lcd-kre, local dimminggel, 1000 nites csúcsfényességgel 15-öt. Ilyen pl. a Samsung JS9500. (a Dolby 4000 nites folyadékhűtéses csúcsfénnyel bíró lcd kijelzőt mutatott be)
Oled-re 20-at. A jövőre megjelenő oled tv-k már nem maradnak el nagyon az 1000 nit körüli csúcsfényességtől. Az ideiek kicsit 400 felett vannak, jövőre ezt közel megduplázzák.Jelenleg a hdr tv-k a hdr10-es szabványt alkalmazzák, ami a csatornánkénti 10 bitet jelenti (össz. 30 bit), ezt határozták meg a hdr szabvány minimumaként. A Dolby-nál ez az érték 12 bit (36 bit). Jövőre lesznek Dolby rendszerchippel szerelt tv-k, amik többek közt a 10-12 bites konvertálásért is felelősek.
Hdr-el kapcsolatban egyébként jelent már meg magyar cikk, bár részletek itt sincsenek, de egy jó általános leírás.
Ma megjelent egy cikk most angolul, jövőre mi várható oled fronton az Lg-től.
-
Partz
senior tag
Hétvégén volt egy összehasonlító teszt, ahol többek közt a csúcs Pana ZT60 plazmát meccseltették az Lg idei EF9500 oled tévéjével (ez gyakoraltilag Strezi új tévéjének a síkpaneles változata), és a Pana CZ950 oled-ével. Napokban várható részletes beszámoló. Elöljáróban ennyi.
-
Partz
senior tag
Itt egy órás angol beszélgetés a témáról a SpectraCal embereivel, sok érdekes információval.
-
Partz
senior tag
válasz #94529552 #140 üzenetére
Jó hogy megvan hirdetve sok helyen, de gyakorlatilag Magyarországon nem lehet kapni ezt a tévét. Konkrétan én is bementem személyesen megkérdezni Euronicsba (amit linkeltél) és nincs ilyen tévéjük, hiába van fent neten.
Strezi
Ha új tévét veszel az idei szériákból, inkább ajánlom az EF950 sík modellt, vagy az EG920 hajlítottat. Ezek hdmi-n keresztül is támogatják majd a hdr jelforrást, az EG960 sajnos nem fogja.
De inkább megvárnám a jövő évi modelleket, mint feljebb említve volt ezek közel kétszeres fényerővel bírnak majd, valamint lefedik a teljes DCI-P3 színteret (jelenlegi oled modellek 90%-ot fedik). Igazából ezeknek az uhd filmek terjedésénél lesz jelentősége. Ezeket a filmeket már P3-as színtérben masterelik, a mostani Rec.709 helyett. -
Partz
senior tag
válasz #94529552 #146 üzenetére
Nem tudom igazából, de tényleg vicc amit az Lg művel idén itthon oled fronton. Nap mint nap találkozik az ember oled hirdetésekkel. Ehhez képest csak a tavalyi EC930-at kapni (környező országokban tavasz óta kapni az ideieket)
Tavasszal fent voltak az idei tv-k a magyar honlapjukon, ezeket leszedték. Most 1-2 hete rakták őket vissza, lehet Karácsonyra szállítanak párat. Ezért körülményes a beszerzése itthon.
Strezi is ha jól emlékszem tavasz óta vadászott egy idei modellre, nyár végén sikerült rendelnie egy kósza példányt, amit nem tudnak cserélni mert nincs az országban. -
Partz
senior tag
Kora tavasszal egyszer már felrakták őket, gondolom mivel nem érkeztek leszedték a honlapról.
Viszont most pár hete visszakerültek. Voltam héten az egyik budapesti hülye vagyok boltban, és az 55" EG920V már kint van.
-
Partz
senior tag
Alakul, pont 2 éve ilyenkor jelent meg az első fhd oled tv itthon, 3 misi volt.
De az első uhd lcd tv-k is akkor jelentek meg, ami szintén 1,4 misi volt ebben az 55"-os méretben.
-
Partz
senior tag
válasz hunspikey #157 üzenetére
Sokan mondogatták, hogy ennek nincs jövője mert milyen költséges, és még mielőtt kiforrna a technológia halott lesz. Ezt nem hiszem, mivel dollár milliárdokat költ a következő pár évben az Lg mellett a Samsung is az oled fejlesztésekre, az állami támogatás mellett. Itt a cikk egy magyar portálról. És itt nem csak a tévé iparra kell gondolni, hanem számos egyéb területen ebben látják a koreaiak a jövőt.
77" méretben már most is gyártanak paneleket, én 2 évre tippelek, hogy 2 millió alá essen. Jövőre állítólag tervez az Lg 99" méretben is ilyen tévét.
-
Partz
senior tag
Szia! Oled-nél természetesen nincs beszivárgás. Mivel itt maguk a pixelek bocsájtják ki a fényt, így nincs semmi háttérvilágítás ami beszivároghatna.
Samsung 2013-ban egy szériában gyártott rgb oled tévét, ez KN55S9C modellnéven futott, de Európában nem került boltokba. 2014-ben már nem forgalmazták mivel nem tudták gazdaságos szintre hozni a gyártását. Ettől függetlenül a Samsung is fejleszti a háttérben az oled technológiát, állítólag 2017-ben térnek vissza tévé fronton, az Lg-hez hasonlóan wrgb megoldással.
Amit linkeltél, ez a quantum-dot-ok oled-hez hasonló pixelstruktúrába rendezett megoldása. Ezek a nano részecskék jobb fizikai tulajdonsággal rendelkeznek mint az oled, energia takarékosabbak, nagyobb színtér fedhető le velük, hosszabb az élettartamuk. Egy ilyen kijelző gyártása viszont az oled-nél is problémásabb. Ha sikerülne elérni a nagy paneles oled kijelzők hibaszázalék nélküli nyomtatásos gyártását, csak akkor tudnának igazából érdemben ezzel a technológiával foglalkozni. Idővel ez valóban leválthatja az oled-et, de ez meglátásom szerint több tíz éves távlat.
Ami az MM-es tapasztalatot illeti szinte biztos vagyok, hogy beállítással voltak gondok. Ez a tévé az általad említett dolgokban, mint szín árnyalat visszaadás lekörözi az lcd társakat. 3d-re is tapasztalataim szerint jobb bármelyik lcd-nél az erős kontraszt miatt. Van egy olyan gyanúm, hogy a tv alacsonyan volt, te meg állva nézted 3d módban, a vertikális eltolódásra a passzív megoldások érzékenyek, de otthoni használat során ez nem jellemző.
A 9-es szériás lcd Lg-ket én kerülném, az egy ips paneles edge-led tévé 1:1000-es kontraszttal, nem csoda ha nem akarják sötétben mutogatni.
-
Partz
senior tag
Ebben az árkategóriában mindenképp oled. Sony X9000C ugyanazt a vékonyított ips panelt használja amit az Lg 9-es lcd széria, ha Sonyval baj volt az Lg se lesz jobb ilyen szempontból. Ez mondjuk egyéni, nálam az ips panel kizáró ok felső kategóriában.
Ha fontos a 3d én a full hd oled modelleket nem ajánlom. A nagy pixeltávolság miatt a passzív 3d felerősíti a vízszintes csíkozódást. Itt én is tapasztaltam átlátást. Uhd modelleknél ezzel nekem nem volt gondom.
-
Partz
senior tag
2-3 hét nem árt neki, pár száz óra használatot egyébként is javasolnak oled tévéknél, amennyiben műszeresen kalibrálják. Ez idő alatt valamennyit világosodik a kép, és a fény egyensúly is javul beleértve a függőleges sávozódást. Előtte azért alaposan megnézném van-e bent maradó logó vagy bármi, amennyiben statikus kép ment. Így a pixelhibát is helyben letudod ellenőrizni ha esetleg van, bár újabban ezt már nézik tudtommal a gyártósoron.
A függőleges sávozódás 5% alatti sötétszürke képnél lehet legjobban látni, ez minden jelenlegi oled tévénél hiba, de nem gyakori az ilyen tartalom. Amit érdemes lenne megnézni sötétben, hogy a panel két szélén sötét tartalomnál van-e fekete sáv, az tényleg zavaró tud lenni. Az újabb paneleknél október-november már javítottak ezen is valamennyit. A teljes fekete hibátlan.
-
Partz
senior tag
Képeket amit felraktál az alapján nagyon rendben van. Se sárgás-rózsaszín foltot nem látok, a vertical banding is elég enyhe, bár sötétben jobb lett volna. Azt sajnálom olyan kép nincs amin az egész tévé látszik, mert a szélek érdekesek igazából. Az általad említett ips paneles lcd-kre köröket ver hidd el, de ezt majd sötétben fogod látni igazán. Egyébként látszik a tévén hogy már volt járatva, mármint a jótékony hatása.
A vonalas tesztábrában tapasztaltakra. Jelenleg nincs oled tévém így nem tudom megnézni, de biztos vagyok benne hogy pixelhelyesen belehet állítani a tévét, amikor én néztem ilyen gond nem volt.
A kontrasztos témához amit korábban írtál. Attól nem kell félni, a jelenleginél nagyságrendekkel nagyobb fényerő kéne, hogy a retina szűkülés miatt ne lásd a sötét részleteket.Egyéb érdekesség hdr ügyben.
-
Partz
senior tag
Itt egész jól összefoglalták mi várható az Lg-től jövőre.
Lg-n kívül a Panasonicnak is bővülni fog az oled palettája. A Sony is beszállhat a játékba, tévé fronton állítólag nagy bejelentésre készülnek. Igazából még 2 hét és kiderül, gondoljátok írok majd ide valami összefoglalót amik oled témával kapcsolatban elhangzanak. Így neten keresztül általában követem ezeket az eseményeket.
-
Partz
senior tag
Amit itt bejelentenek az általában késő tavasz, nyár elején szokott boltba kerülni. Hallottam most olyan pletykát, hogy a jövő évi oled paneles tévék, csak az év második felében kerülnek boltba, de ez nem 100. Mindenesetre jövő nyáron foci EB, olimpia, a gyártók igyekeznek az ilyen nagy sportesemények előtt piacra dobni az új modelleket.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Szia! Létezik flat típus 55"-ban az EF950V, de ez uhd-s, 1 millió körüli áron. Fhd-ban jelenleg sajnos nincs sík paneles oled tévé.
500 ezer környékén a 2014-es EC930V típust tudod kifogni, ha kapni még. Vagy valamivel drágábban a 2015-ös EG910V-t, amiről olvashatsz feljebb Strezitől.
Ha most nézegeted a tévéket érdemes megvárni jövőhetet, akkor jelentik be az idei tévéket, és lehet több gyártó közül válogathatsz. Valamint idén valószínű több síkpaneles készülék lesz, bár ebben az árkategóriában valószínű marad az Lg mint gyártó.
-
Partz
senior tag
Fejlemények hdr ügyben. Tévék amik megkapják az "uhd premium plecsnit".
-
-
Partz
senior tag
válasz AVhelper #235 üzenetére
Lcd-k tekintetében engem is most ez érdekel a legjobban. Amit még hiányolok, hogy semmi előírás a local dimming zónákat illetően, pedig marhára nem mindegy, hány van ezekből és milyen háttérvilágítással.
Ami tisztán látszik, hogy hdr vonatkozásban az oled a befutó. Azt meg kicsit viccesnek találom, hogy a tavalyi oled tévék ezeket az értékeket pont nem elégítik ki. (85-90% dci-p3 színlefedettség, és a 400-450 nit körüli csúcs fény mellett). Gondolom az idei tévék pont eleget fognak tenni az új szabványnak.
-
Partz
senior tag
2016 Lg Signiture OLED Tv-k, ami elhangzott a sajtótájékoztatón.
-Idei modellnevek: E6 / G6 (sík/hajlított)
-Méretek: 55" / 65" / 77"
-Vastagság: 2,57 mm ! (ahogy néztem az elektronika is sokkal vékonyabb lett, kisebb helyen)
-Hang: Integrált soundbar, ami tartalmaz mélynyomót is (a falra szerelhetőség adott)
-Panel bit mélysége: 10 bit
-Színtartomány: DCI 99%
-HDR: 0,0005 - 512 nit <= OLED (20 stop)
*LCD-nél ez az érték: 0,05 - 1024 nit <= (14 stop)
-Uhd Premium Plecsni
-Dolby Vision tanusítvány
-Web-OS 3.0 okosrendszer[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Panasonic, semmi extra.
Gyakorlatilag annyit mondtak, hogy a 2015-ös IFA-n bemutatott CZ950 oled tv, idén megjelenik az amerikai piacon is, a 4K UHD Blu-ray lejátszó mellett. Illetve lesz Uhd Premium Plecsnis lcd tv-jük DX9000 széria néven.
-
Partz
senior tag
Felső kategóriás tévéken többszörös haszna van a gyártóknak, teljesen más az árazás.
A Sharp kereskedelembe szánt 8K tévéje 130 ezer dollár.Kiderült sajtótájékoztató után, a zárt ajtók mögött tartott Lg bemutatón. Az összes idei csúcskategóriás oled tévé síkpaneles lesz, ahogy néztem a G6 csúcs szérián, a csatlakozók átkerültek a soundbarra, ezért lett jóval kisebb az elektronika. Amennyiben falra szereli az ember, a talppal falnak fordított soundbart kell rögzíteni, és ezen ül a 2,57 mm "vastag" tévé.
Ezen kívül lesz még, E6 szintén síkpaneles. C6 egyetlen hajlított, és a B6 sík 3D nélküli alapmodell.
Ebből a hajlított tévék hanyatlása látszik. Kis érdekesség, mikor tavaly megjelentek az első síkpaneles EF9500 oled tv-k az amerikai piacon, ötször annyi kelt el belőlük, mint a hajlított EG9600 verzióból.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Véletlenül nem egy Samsung promóter volt? Elképzelni nem tudom miért nem ajánlotta, ha az ember rászánja a pénzt. Én tuti megkérdeztem volna kíváncsiságból, max megmosolygom magamban.
Azzal tesztelném amire használnám. Különösebben ezek a tesztanyagok nem érdekelnek. Ha pl főleg sportot néznék, a mozgásmegjelenítést. Ha filmes vagyok, valamelyik kedvenc film részletét. Ha a kontraszt érdekel, valami sötét anyaggal. Ha videó játék, az input lagot nézném. Szerintem ez teljesen egyénfüggő. (de a design lenne az utolsó ilyen szempontból)
Közben Samsung sajtótájékoztató.
Semmi hír oled-ről. SUHD lcd tévék (most már kimondják hogy quantum-dot, a nano kristály helyett), az összes ilyen tévé megkapja Uhd Premium Plecsnit. Megmondták, hogy ez a tuti, mert az ember nem barlangban néz tévét, és ennek van a legnagyobb fényereje! Továbbra is erőltetik a curved vonalat. (mindig jót mulatok ezeken a Samsung féle marketing baromságokon)
Márciusban jön az UBD-K8500 uhd blu-ray lejátszójuk. Első lépések a nagyobb felbontás felé, Lg-nek és Samsungnak is a csúcs lcd tévéje 8K-s lesz idén.
-
Partz
senior tag
Tavaly kapott frissítést az 1.0 verzió, megkapott pár fontosabb 2.0 újítást. De nem a teljes verziót, mert hardverileg állítólag nem volt teljesen kompatibilis. Idén is ilyesmire számítanék.
A csúcs oled tv-k G6 / E6 széria, első negyedév (március). Az olcsóbb modellek C6 / B6, első félév (június). Mire hozzánk elér pár hónap csúszás közbe szokott jönni. Sőt a tavalyiból kiindulva, lehet a C6 / B6 lesznek a karácsonyi modellek.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Az árak év végére szoktak lemenni, a tavalyi modelleket ezek alá lövik valamivel. Az elején minden drága, a 65" G6 állítólag 10 ezer dollár környékéről indul, mondjuk ez mire megjelenik már olcsóbb szokott lenni. A Samsung UBD-K8500 uhd blu-ray lejátszója állítólag 400 dolláron nyit.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Van egy olyan sejtésem, hogy a friss fejlesztésű panelekre épülő tévéket az Lg betudja mutatni így év elején első kézből. Mire ezek eljutnak a konkurenciához, kész termék formájában idő igényes. Én arra számítok megint év végén lesz idei panellel szerelt Panasonic tévé, erre már volt korábban ígéret. Közben volt egy Sony sajtótájékoztató is, ők se mutattak semmit oled fronton.
-
Partz
senior tag
Avforums csinált egy gyors technikai videóinterjút, mit változtattak az idei paneleken tavalyhoz képest.
-
Partz
senior tag
A lényeget látja, akit érdekel. Nem is mondtad, hogy van külön egy 21:9-es oled tévéd, a sötét szobában! (ezzel csak a kontrasztot akartam érzékeltetni, mielőtt valaki félreérti)
qqzs
Azt hiszem te mondtad volt egy Sony X900-asod, amit visszaküldtél a zavaró fénybeszűrődés miatt. Ezt a képet egy random youtube német teszt videóból vágtam ki, itt megnézheted az egészet ha érdekel.
Bal oldalon az Lg 55" EF950V oled tévéje, jobb oldalon az általad említett Sony 65" X9005C lcd tévéje. Így talán szemléletesebb miért nem ajánl az ember ips paneles lcd-t felső kategóriában.
-
Partz
senior tag
Ott valamivel jobb a helyzet, úgy emlékszem az F7000 széria VA paneles 1:3000 körüli kontraszttal. Bár hibáktól az se mentes.
Úgy hozzávetőlegesen A Sony X9005C ips panel kontrasztja 1:1000
Plazmáknak vége felé olyan 1:20 000 volt.
Az Lg EF950V oled paneljénél 1:400 000 -et mértek. Ez a mérőműszerek hibahatárán belüli értéke, szóval nehéz definiálni, papíron még magasabb a kontraszt. Az idei hdr oled modelleknek megint másfélszeresére nőtt a fényereje. -
Partz
senior tag
Ahogy én követem az Lg panel fejlesztését. Tavaly év elején még tervben sem volt a 910. Akkor úgy állt a történet, hogy csak uhd paneleket fognak gyártani, illetve forgalomban marad a 930. Mint utólag kiderült minimális mennyiségben még folytatták az fhd panelek gyártását. Teszteket nézve a 910 mért fizikai tulajdonsága, mint a max fényerő viszont elmarad a 2015-ös uhd panelekétől (megegyezik a 2014-es modellekével). Összességében a panel lehet hogy újabb gyártású, de ezek az egy évvel korábbi technológián alapulnak, a gyártástechnológia ettől még finomulhatott.
Idei szériák színlefedettségét, fényerejét megint növelték tavalyhoz képest, ez lesz a G6/ E6 széria. (nyilatkozták Lg-től többek közt változtatták a vörös foszfor összetételét) Viszont raktáron maradt egy csomó tavalyi panel, illetve ezek gyártása még most is zajlik. Valószínű ez nem kuka lesz, hanem megy az olcsóbb kategóriába, C6/ B6 vagy a még be sem jelentett készülékekbe.
De ez csak az én teóriám.
-
Partz
senior tag
Az EC930V 2014-es szériába tartozik, de ez még 2015-ben is forgalomban volt, illetve gyártották. Egyébként hogy pontosan mikori, a tévé hátulján lévő matricán fent van hónapra pontosan, ill. ugyanitt a számkód is jelzi (511: 2015 november; 512: 2015 december) stb.
De most már kíváncsiságból, na mikori?
Egy ilyen tévét szerintem vétek nem kalibráltatni.
-
Partz
senior tag
Napokban a Samsung Display Co. jelentette, hogy jövőre (2017) ismét beszállnak az oled tv piacra, saját fejlesztésű wrgb panellel. Egy nem hivatalos bejegyzés, amit eddig tudni vélnek. A 2013-as rgb oled tévékkel a magas gyártási költség mellett az élettartam is problémás volt, ezzel az új eljárással ezt az időtartamot legalább nyolcszorosára növelik.
Itt meg egy beszélgetés pár érdekes információval, az idei Lg oled tévékről. Hamarosan megérkeznek az első tesztpéldányok.
"Neil also promised “much better uniformity” on this year’s OLED TVs. 2014 OLEDs in particular -but also some 2015 OLEDs - suffered from darker edges or bands on the panel. This issue should be drastically reduced on the 2016 OLEDs. LG now uses many more measurements points during production and factory calibration to counter thee sorts of issues."
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Ez azért van, mert rossz beállításokhoz szoktál. Mindenki aki először lát kalibráltat tévét, azt mondja sokkal rosszabb lett a kép. Én azt mondom úgy lehet megszokni, ha pár hétig csak az új kalibrált beállításokkal használja valaki a készüléket. Utána visszarakod a régit elfogsz csodálkozni azon, hogy tudtad ezt a túlszaturált förmedvényt nézni. Egyébként kalibrált tévék azért is jobbak mert sokkal több részlet kijön a képen, ami a feltolt színbeállítások mellett egyszerűen nem látszik. Például egy fa erezete, a felhők fodrozódása, meg ilyen finom részletek. (hdr ezek miatt is nagy előrelépés, de ebbe nem akarok belemenni megint)
Itt egy rövid tájékoztató videó, mivel jobb a kalibrált beállítás, két egyforma tévénél.
*Kár hogy a régi tévét nem kalibráltattad, szerintem meglepődtél volna.
Strezi
Az új kalibráló szoftvereknek (CalMAN 5.6+)egyébként külön van oled profiljuk is, hdr támogatással. Csak itthon nem tudom ki foglalkozik ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Ott valami nem klappol. Én úgy tudom a 2015-ös 4k modellek 150 nitet tudnak teljes fehér képernyőn (a full hd EG9100 kb 100 nit, ahogy írtad). 320 nit 25%-on, 400 nit 2%-on, 500 nit a felső küszöb, de itt már tolódnak a színek a hideg árnyalatba, ez nem kalibrált érték. (ezek nagyságrendi értékek)
Az idei modelleknél ezek az értékek megint emelkednek, 600 nit lesz a csúcs fehér, színhelyes megjelenítés mellett. Közben az első előzetes az idei G6 modellről.
"We were happy indeed with the uniformity we saw in the Value Electronics showroom. Displaying 1%, 2% and 3% above black patterns revealed only a few latent columns of differing brightness, and the performance improved still after letting the display calculate its uniformity offsets as part of the aforementioned process. Of course, it’s not perfect, but similarly to Panasonic’s OLED implementation, we feel that it’s now at the level where it’s no longer a deal-breaker, given the other strengths of this display technology.
Input lag measured using a Leo Bodnar tester came in at 34ms, representing improvement of at least one frame over previous LG 4K OLEDs."
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Ma a Philips (TP Vision) jelentette, a Panasonic mellett idén az év végi szezonra, ők is készülnek 55"-os oled tévével Európa szerte. Szintén az idei Lg wrgb oled panelt fogják használni, hasonló árazásra lehet számítani mint a koreaiak.
Egyéb érdekesség, mert voltak találgatások itt fórumon. Az idei CES-en bemutatott több oled monitor, köztük a Dell, Samsung féle oled panelt használ, és nem Lg-t.
-
Partz
senior tag
Az elmúlt hetekben megerősítették, újabb 3 milliárd dollárt fektetett a Samsung, az új 8. generációs oled tv gyárába. Azt becsülik idén szeptember környékén kezdődhet a gyártás, egyre biztosabbnak tűnik a Samsung 2017-es visszatérése az oled tévé piacra.
Itt meg egy egész jó kis cikk, a jelenlegi oled tévék "beégéséről". Mennyire valós probléma ez valójában.
Ha minden igaz, a héten kézbesítik az első idei G6 oled tévéket, az amerikai előrendelőknek. Következő napokban lehet számítani felhasználói beszámolókra.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
válasz AVhelper #456 üzenetére
Köszönöm az észrevételt. Elég sok hírt olvasok a témában, lehet más oldalon nem pont a "suggest" szót használták.
Májusban indítják tesztüzemben az új gyártósort. A kémiai gőzfázis kiválasztó és a Kateeva nyomtatásos eljárását akarják kombinálni. Amennyiben minden rendben megy, még az idén elkezdik a nagypaneles tömeggyártást.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
"Egyedül kontrsztban sikerült (végre) megverni..."
Végre? Az első generációs oled tévék is simán verték bármelyik plazmát kontrasztban.
Az idei tévéknél maradva. Március óta szállítják a tengerentúl az ide 65G6P oled tévéket. Ennek köszönhetően már vannak tesztek, csak pár azok közül amiket olvastam. Két héten belül szállítják odaát az 65E6P típust.
Kis összefoglaló.
Amiket javítottak a tavalyi modellekhez képest:
-Széleken esetenként jelentkező elsötétedés megszüntetve.
-Panel uniformitás, függőleges sávozódást olyan szinten leredukálták, hogy tartalmaknál nincs semmi látható jele.
-Sötét részlet, árnyékmegjelenítés szintén tökéletes.Ezen felül amiben az idei panelek fejlődtek:
-DCI-P3 színlefedettség 94% ez több különböző készüléken mért érték. Tavaly ez 86-88% körül volt.
-Max. fényerő készülékenként változó, de az összes mért érték 700-800 nit közé esett. Tavaly ez 400-500 nit közt volt.
-Még előny és nem panel jellemző, hogy megkapják a Dolby Vision támogatást. A témában kutatva ez szintén előny lesz a jövőben képmegjelenítés tekintetében, a csak hdr10 támogatottságú készülékekkel szemben.Ami viszont szemet szúrt fórumokon mikor rákérdeztek, az összes tesztelő kivétel nélkül lecserélné a régi Pio Kuro, Pana VT/ZT 60-át, egy idei Lg oled tévére, ha lehetősége lenne rá. Beleértve David Mackenziet, a fent említett hdtvtest-ről. Ez eddig nem volt ilyen egyöntetű.
Egyedül a mozgás megjelenítés kétséges ahogy írtátok, ott sokan a plazmát még mindig jobbnak tartják, de említik annak hátrányait is. Viszont képminőségben, annyival túlszárnyalják az idei oled tévék minden tekintetben a plazmákat, hogy nincs kétség. Erre jön még a hdr megjelenítés pluszba.Kíváncsian várom az olcsóbb modelleket és, hogy a Philips, Panasonic mit hoz ki idén ezekből a panelekből.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Azt ne feledjük hogy ezt a Signature sorozatot prémium terméknek szánják, ez látszik a dizájnon, beépített sounbar stb. Szóval aki olcsóbban szeretne ilyen készülékhez jutni, érdemes inkább a C6/B6 sorozatot megvárnia, ezek év vége felé lesznek kaphatók, valamivel gyengébb hardverrel viszont a panel ugyan az lesz.
Az ár biztos esni fog még addig. A 65E6P-t $7.000-os bevezető áron hirdették, de már most mondják egyes kereskedők, hogy olcsóbban fogják tudni adni, heteken belül mikor megjelenik. Tavaly az 65EG9600 $10.000 dollárról indult, év végén $5.000 volt a hivatalos ára. Ugyan ez a tévé 55"-ban $3.000.
Ami viszont szomorú, hogy a 77"-os nagyméretű készülékekről még semmi hír, mikor lesznek kaphatók. Ezek szerint ott még mindig problémás a gyártás, az induló árat is $25.000-ra teszik, de még semmi konkrétum.
-
Partz
senior tag
Közben megejtették az idei oled tévék európai bemutatóját.
Itt és itt lehet róla olvasni bővebben.
Az idei tévék előnyeit demonstrálták, amit fent említettem és az amerikai tesztekből már kiderült.
Illetve az európai bevezető árakról, megjelenésről esett szó.55/65E6V - £3.500/5.000 - április
65G6V - £6.000 - május
55/65C6V - £3.000/4.500 - június
55/65B6V - £3.000/4.500 - júniusAz összes készüléket még a foci EB előtt piacra akarják dobni. Mondjuk kíváncsi leszek idén hozzánk mekkora csúszással érkeznek.
Ami érdekesség és említették a cikkben is, a B6 a C6-nak a 3D nélküli, sík paneles változata. Mégis egy árban lesz a kettő, idén már a sík tévé számít prémiumnak...
Az év második felében jöhet a 77G6V - £25.000 bevezető áron.[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
válasz #72042496 #589 üzenetére
Fejből ami eszembe jut. Sorrend alatt nem tudom pontosan mit értesz, de tetején van a belépő alján a drágábbak. Voltak olyan modellek amik nem jelentek meg, azokat nem írom bele.
2013
EA970 (curved-fhd)
EA880 (flat-fhd)
EA980 (curved-fhd)
*Samsung S9C (curved-fhd)2014
EC930 (curved-fhd)
EC970 (curved-uhd)
EC980 (curved-uhd) 77"-os és csak mostanában került nálunk boltokba, ezt vesztegetik 8 misiért2015
EG910 (curved-fhd)
EG920 (curved-uhd)
EG960 (curved-uhd)
EF950 (flat-uhd-hdr)2016
B6 (flat-uhd-hdr)
C6 (curved-uhd-hdr)
E6 (flat-uhd-hdr)
G6 (flat-uhd-hdr)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest