- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunspikey
őstag
válasz
Mentolka #110756 üzenetére
Egy biztos, a fekete szintet ne tekerd, mert nem lesz fekete.
A black crush jelenségén nem tudsz vele állítani, mert a képalkotás nem így működik.
Már több tucat hozzászólást írtam róla ezért csak röviden:
A TV 50 alatti fekete szintnél azt dönti el, hogy mi ne legyen megjelenítve, míg 50 felettivel bármennyit is állítasz rajta nem kerül elő több részlet, egyszerűen a megjelenítésre ítélt képet emeli egyre feljebb szürke irányba - de NEM vesz elő újabb részleteket.
Magyarul a fekete szinttel lefelé érdemes ha olyan a helyzet, felfelé viszont soha nem szabad menni. Max 50!
Az IRE nindzsázás a már megjelenítésre ítélt részleteket tudja fényerősebbre tenni a többi árnyalattól szeparáltan. Tehát IRE 10 alatt vannak a sötétebb tónusok, ezen belül 2.5 a near black - 10-20 közép tónusok, pl arocok stb. 20 felett kültéri napsütötte cuccok és csúcsfények.
Elsőre emelj bele egy iszonyatosat a képi módba alul, aztán ha ott sincs meg a near black részlet akkor annyi- vége - zéró lehetőség további játékra.
Halkan jegyzem meg, hogy nálam pl a TV mi jelenjen meg és mi ne kérdést máshogy gondolja vivid módban, ott valós fekete mellett ténylegesen több részlet jön - persze sok sok hibával együtt...
Szóval mit tegyél:
HDR vagy Dolby Vision esetén 22 ponto állítás.
legalsó értékekhez +8 / +8 / +8 (DV esetén ez a 2.5%)
ezutánihoz +12/+12/+12 (DV: 5%)
harmadik: +7/+7/+7 (DV: 7.5%)
negyedik +2/+2/+2 (DV: 10%)ez brutálisan megtolja az alját- ha így sem találod amit keresel akkor másik TV kell neked, vagy az anyag nem tartalmazza ténylegesen!!!
üdv!
-
alaves
addikt
válasz
Mentolka #110756 üzenetére
Olyan sötét jeleneteket tartalmazó HDR10(és+) filmek esetén, ahol kevésbé látszanak a részletek és esetleg zavaró lehet valakinek: beállítások: 'tónus áthelyezés: be' + 'dinamikus kontraszt: alacsony (vagy tetszés szerint)
A láthatóság rovására elsősorban tömörített anyagoknál romolhat a képminőség (főként a világos jelenetnél válik láthatóvá).
DV-re ez nem vonatkozik. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Mentolka #110752 üzenetére
Szerintem az RPi4 nem támogatja a dolby vision-t. ez P5 anyag, nincs benne HDR sáv. Ha mkv-ban lenne a G2 saját lejátszója is csak zöld lila színekkel játszaná le mert az LG mkv-ból nem tudja DV-t. Szerintem itt az RPi4 nél is ez a helyzet, nem támogatott a DV rajta
-
hunspikey
őstag
válasz
Mentolka #110507 üzenetére
Érdemes szórakozni vele, legalább megszerzed a megfelelő ismereteket - és ténylegesen elbarmolni nem lehet mert ahogy írtad, reset a képi módra azt kész
Én két emgközelítést látok - HA neked nem a gyári profil tetszik és nem akarsz kalibráltatni.
1: black crush mentő profil DV-re és HDR-re:
itt ahogy beszéltük a legkissebb számértékektől kezdve emelsz, DV esetén könnyebb írni, mert ott normális százalékok vannak, szóval:
2.5: +4, +4, +4
5 : +8, +8, +8
7.5: +12, +12, +12
10: +8, +8, +8
15: +4, +4, +4ez nagyon megtolja az alját- cserébe a kép teljesen logikus módon kontrasztot veszít, szóval arányosan ebből vehetsz el.
2: természet film kontrasztosítása "tunning"
2.5: 0,0,0
5: -4, -4, -4
7.5: -8, -8, -8
10: -5, -5, -5
15: -2, -2, -2
20: 0,0,0
25: 2,2,2
30: 7,7,7
35: 10,10,10
40: 15,15,15
45: 10,10,10
50: 5,5,5
55: 2,2,2ez rendesen S alakban bele emel a képbe.
Hangsúlyozom, ahogy Viktor is írja: ez a kép diszkósítása, kb olyan mint a neon a suzuki aljára....
-
hunspikey
őstag
válasz
Mentolka #110505 üzenetére
Az igazából teljesen mindegy. A teljes skála 0-1023 ig megy, a felbontás már tv függő lehet, hogy hány ponton tud belenyúlni.
Minél kisebb a szám annál közelebb jársz a feketéhez, 1023 meg a lehető legvilágosabb fehér.
Első két értéken tolj +8akat, harmadikra írj be +4et RGB-re egyaránt. Ezzel ahogy Viktor is irja jól bele emelsz a gradációs vagy transzfer görbe aljába, de hogy ez most jobb képet ad műszeres nézve vagy rosszabbat arra nincs gari, viszont ha így megszabadulsz a black crush egy részétől akkor persze, miért ne?
-
-
hunspikey
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Mentolka #110484 üzenetére
Töröltem az eredeti postot, mert a telefon össze vissza korrekciozta.
Szóval hdr es dolby vision tartalmat teljesen sötét szobában kell nézni a szabvany szerint.
Lg tvkre szinte egytől egyig jellemzo a black crush(eltunnek a fekete közeli reszletek), 22 pontos fehéregyensúly résznél a 2.5% és 5% ire szintnél mindent allits +10-re, próbáld ki így. Ha nem elég, akkor ott vannak az otthoni mozi kepmodok. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Mentolka #109097 üzenetére
Filmeknél ez sokszor nem gond, mert nem is feltétlenül kell belátni minden egyes pontot a képernyőn. Vagyis nem minden filmnél fontos.
Inkább ott nagyobb gáz, ha valaki például játszik és folyamatosan különböző, egymástól távol eső részeket kell belátni. Pl. fókusz/karakter, HP, térkép, skillek...stb. Persze vannak játékok, ahol átrendezhető, de sok esetben ott sem lehet normálisan megoldani.
Nem minden a méret... Vagyis fontos jól megválasztani a méretet és a távolságot.
-
válasz
Mentolka #76632 üzenetére
Épp tegnap világított rá valaki a Shield topikban,hogy a Xiaomi Tv stick 4K már 2x ezer forintért mindent is tud(kivéve kandencia helyes lejátszást)DV ,atmos 4K stream.DTS is támogatott rajt akár egy LG mellé.Egyedül az USB c csati miatt igényel egy OTG kábelt hogy lehessen rátolni hdd-t vagy bármit.Azt go dolom ez már tényleg filléres összeg egy OLED mellé.Persze a Shield pro még mi díg a legjobb,de drágább is.
-
válasz
Mentolka #20492 üzenetére
Ha látja és le tudja játszani lényegében nem sok...
A DLNA annyi plussz általában, hogy sima share-t nem minden tévé támogat, DLNA-t meg szinte mind ami hálózatra képes mászni.
Plusz lehetnek plakát-ikon képek a filmekhez, illetve van/lehet többféle media library támogatás, pl csoportosítva rendező, vagy év szerint... nem csak a mappák szerint besorolva.
Illetve többféle nyelven is (pl a Serviio is tud ilyet). -
-
-
válasz
Mentolka #18720 üzenetére
Csak korlátozottan... nem lesz az igazi. Nem rosszak, de inkább ilyen átmenetnek mondanám a sima sztereó és a valódi többhangszórós rendszerek között.
És sajnos egy komolyabb soundbar sem olcsó, ami érne is valamit (ami pl felfelé is sugároz a plafonra, jobb térhangzást ad, Atmos képes, stb).
Lehet jobb egy olcsóbb erősítő meg 4-5 kisebb/olcsóbb hangfal.
Nem kell amúgy széttúrni, csak öteltesen kell megoldani a kábelek vezetését... csatornákban, vagy szőnyeg alatt, vagy padlószegély mögött stb.
Persze szoba méret, elrendezés, meg minden más függő is. Lehet kreatívkodni, van sok ölet a neten is szerintem. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mentolka #18715 üzenetére
Legolcsóbb, ha veszel egy Dac-ot többek között SPDIF bemenettel és továbbra is használod a sztereódat és legalább nem a tejfölös dobozokon hallod/nézed a filmeket. És persze ennek is vannak fokozatai, mert elmehetsz sztereóban is millió fölé árban, vagy pár száz ezerért már lehet házimozit is összeállítani.
Nálam előbbi üzemel... -
-
janos666
nagyúr
válasz
Mentolka #18699 üzenetére
Szerintem csak az MKV-ba (és talán [M2]TS-be) remux-olt anyagokat játsza le (azok közül, ami nem újrakódolt), az eredeti BD struktúrás mappás/ISO-s BD-ket nem. De lehet hogy én tévedek, főleg hogy én DLNA-val (Linux-os minidlna server) próbáltam ki (és ez valamennyire függ a szerver oldaltól is, hogy mit olvas be).
De tippre igazából te is DLNA-t használsz, mert a Windows féle médiamegosztás is hasonló (nem használom, nem tudom mekkorát tévedek, de szerintem az is ugyan annak a koncepciónak/szabványnak a Microsoft féle implementációja). A másik alternatíva az lenne, hogy SMB-n át éred el a file-okat, de tudtommal olyat nem képes felcsatolni a TV.
Amúgy az UHD BD-nél a maximális sávszél valóban túllóghat 100Mbps-en, de szerintem a legtöbb mai lemezt mind le lehet játszani, főleg némi buffereléssel, mert gyakorlatilag csak néha ugrál fel tüskékben 100-128 köré (ha egyáltalán), picit elsimítva a dolgot a bufferrel az átlag bőven beférhet 100-ba.
-
janos666
nagyúr
válasz
Mentolka #18235 üzenetére
A fényképe első ránézésre viszonylag vadul nézett ki (fekete ablakok a szürke háttéren), bár kicsit tovább nézegetve valószínűleg kiemelte a dolgot a fényképező autotuning-ja (vélhetően a háttér világosabbnak, az ablakok sötétebbnek tűnnek, jobban elüt mint élőben az auto-exposure és black-crush miatt).
Ha általában úgy nézne ki szabad szemmel, engem az szerintem már zavarna néha PC-s használat közben, de időnként feltűnhetne sötét film/játék-jelent alatt is.
+ rémlik, hogy láttam már látványos IR-t fiatal OLED-eken (főleg egy ~0 órás B6-on), de olyan agresszívet még nem, mint amit a kép mutatott, de az is igaz, hogy sohasem úgy álltam hozzá, "keressük úgy és addig, amíg találunk és ha elsőre nem találunk akkor meg próbáljunk csinálni, hogy legyen mit találnunk").
-
Partz
senior tag
válasz
Mentolka #17348 üzenetére
Ugyan olyan előrelépés, mint rec.709-ről DCI-re való átállás volt. Lényegében ennek és a nagy dinamikatartománynak volt lényegi értelme az uhd készülékek megjelenésével.
Arra viszont figyelj a 17 millió szín a panel színenkénti 8 bites megjelenítésére utal, tehát rec.709 színtéren belül hány lehetséges kombinációval képes megjeleníteni az árnyalatokat. Igazából a jelenleg használatban lévő uhd szabvány, ide tartoznak a jelenlegi oled tévék, DCI színtérben, 10 biten, 1 milliárd kombinációval bírnak.
A bt.2020 nagyobb spektrális teret jelent, ezzel együtt valószínű jönnek majd a 12 bites panelek még nagyobb fénysűrűséggel (4.000-10.000nit), amik az új színtéren belül 69 milliárd árnyalatot lesznek képesek megjeleníteni. Itt egy rövid cikk róla ha érdekel.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Mentolka #17348 üzenetére
[link] Ami a fekete háromszögön kívül van, azt még mind látjuk, szóval ha a jövőben elérjük a Rec. 2020 határát még mindig lesz hova fejlődni
Fontos viszont megjegyezni, hogy ne keverjük össze a színességet a színektől. Ha bemegyek egy boltba és megnézek egy kiemelt képbeállítású QLED TV-t csak legyintek a természetellenes színeken...kösz, de ez ratyi, inkább nézem az olcsó LCD-met normális színbeállítással.
-
Partz
senior tag
válasz
Mentolka #17342 üzenetére
Röviden igen, ez azért lenne nagy lépés kijelzők terén, mert ezzel gyakorlatilag lefednék a valóságban tapasztalt színteret. Teljességhez hozzátartozik, 2012 táján alkották meg ezt a szabványt, a neve arra utal, hogy 2020-ra szerették volna ezt elérni, bár nem sok esélyt látni rá addigra. Az oled ill. micro-led kijelzők alkalmatlanok erre jelenleg, ezek nem sokkal haladják meg a DCI színteret.
Eddig különféle quantum-dot megoldásokkal értek csak el 90% feletti bt.2020 színlefedettséget, ha nem is terjed el teljesen ez az irány (ami még jó pár évvel odébb van) mindenképp qd-hibrid megoldások kellenek majd micro-led, akár oled-terén. A quantum-dot szűrős megoldást az Lg alkalmazni tudná az oled gyártósorain, amint nagyban elterjed a nyomtatásos panel gyártás (kísérleti üzemben már megy). Kyulux-al szerződtek, jövő év közepén elérhetők lehetnek a hatékony hyper fluoresszens (tadf) kék oled anyagok, akár panelgyártás céljából.
-
Joshi
titán
válasz
Mentolka #16707 üzenetére
"Tehát, ha megveszem valamilyen lemezen, akkor azon normális képarányban (értsd: fekete csíkok nélkül teljes méretben) megnézhetem a 4k, HDR filmeket?
Mi a különbség ilyen szempontból a vetítő és a TV készülék között?"Két különböző képarányú filmet nem lehet egyazon képarányú kijelzőn nézni teljes képernyőn. Hogyan? Valamelyik torz lesz attól függ melyik milyen kijelzőre kerül. A mediainfó mutatja hogy éppen mekkora a videó hasznos felbontása. Az alábbi képen is láthatod, hogy nem 1920x1080 a valós képkocka hanem kevesebb. Ha mégis azt mutatja a mediainfo hogy 1920x1080 vagy 3840x2160 és mégis van fekete sáv, akkor ez azért van, mert bele van kódolva a videóba a fekete sáv is. Egyébként a gyári Blu-ray is ilyen, beleértve a 4K Blu-rayt is.
A vászont úgy állítod be ahogy akarod, addig engeded le amekkora képarányt akarsz és olyat vetítesz rá. Ahogy a moziban is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Mentolka #16703 üzenetére
FollowTheORI írta jól: "mivel a tévé mindig is konkurenciája volt a mozinak..."
Senkinek nem érdeke, hogy neked otthon "mozifilmes" tévéd legyen.
A mozifilm gyártóknak az az érdekük, hogy elmenj a moziba és megnézd a filmet.A Blu-Ray, DVD stb... kiadások megvásárlása pedig ezen kiadók érdeke, mármint a HOME ENTERTAINMENT cégeké. Ők azok akik jogdíjat fizetnek a filmekért, hogy korongon, digitális stream formájában megjelenhessenek. Persze mindig később mint a mozifilm.
Ha azonnal akarod látni, még mindig kénytelen vagy moziba menni. Szerintem ez így van jól.Amennyiben nagyon mozi feelinget szeretnél otthonra akkor el kell felejteni a tévét és venni kell egy projektort.
-
válasz
Mentolka #16433 üzenetére
Pont erről volt szó fentebb, olvass vissza...
Vagy rámásolod egy USB külső meghajtóra/pendrive-ra... vagy pedig Plex, Kodi, Serviio... stb media megosztó programmal kirakod DLNA-ra a PC-dről (transcode nélkül, csak "fájlmegosztás"), amit a TV helyi hálózaton lát és onnan lejátszod a tévé belős media playere simán viszi ezeket. UHD, HDR, DV mindent tud.
-
törölt tag
válasz
Mentolka #16433 üzenetére
A belső lejátszót nem tudom, de médialejátszóval HDMI-n akár Plex-szel, akár Kodival elindítja az ember a remuxolt filmet és megy is a HDR, semmit nem kell tenni vele. (Én ezt a kettőt használom.)
Amikor a teljes 4K Blu-ray lemezstruktúra van meg, akkor Kodiban be kell tallózni a megfelelő m2ts fájlt, és úgy lehet lejátszani.
-
PuMbA
titán
válasz
Mentolka #16033 üzenetére
A TV az TV, nem kizárólagosan 21:9 néző eszköz, mert az már túl speciális és sok pénzt kiadni egy olyan eszközre, ami csak egy speciális dologra jó az emberek 99,99999%-a nem akar
Ha létezne se lenne sok értelme, mert sok film meg 16:9-ben van és akkor meg ott nézheted a fekete csíkokat. A TV lényege, hogy bármit nézhetsz rajta a lehető legkevesebb fekete csíkkal, például fotókat is.
-
válasz
Mentolka #15812 üzenetére
Ez teljesen egyéni izlés és preferencia függő... állítsd arra ami neked jó az adott körülmények között.
Nincs kőbe vésett vagy "optimális" érték, hisz minden szitu más.Általában a 20-30 elég, de nagyon világos szobában simán lehet több.
Ha még mindig sötét a kép, vagy HDR-t nézel, akkor a dinamikus kontrasztot tedd "low/alacsony"-ra.
-
fplweb2012
csendes tag
válasz
Mentolka #15154 üzenetére
Utána néztem mert ha idén végre veszek TV-t akkor érdekelni fog a NETFLIX is. Senkit sem bátorítok rá, de megfontolandó körülnézni a világ legnagyobb piacterén szóval az Ebay-en. Most néztem és megbízhatónak látszó eladóktól 2000-3600 Ft-nak megfelelő Font-ért vehetsz 1 éves megosztott előfizetést 1 éves garival (4db. 4K eszközzel használható). A garancia természetesen nehezen értelmezhető egy internetes privát adásvételnél probléma esetén. Engem azért érdekel a NETFLIX mert szeretem Angol nyelven nézni azt a tartalmat amit fogyasztok. Tehát nekem se a felirat se a szinkron nem kell. A bankkártyával kapcsolatban, a kifizetés PayPal-on megy aminek részben elég jó a vevői reklamáció kezelési funkciója, ha esetleg gond lenne (most úgy emlékszem 180 nap). Illetve a vevő nem kapja meg a bankkártya adataidat ha PayPal-al fizetsz. Esetleg kérdéses lehet a NETFLIX régió kezelése, ami szűri az elérhető tartalmakat országonként. Vajon melyik szabály érvényesül?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mentolka #15154 üzenetére
Hamár szóba került. Ehez a 12EURos csomaghoz 5 ember (kisebbekben kevesebb) egyidejű profilja támogatott. Értsd 4 másik havert/rokont összeszedsz és máris csak 2-3 EUR lesz havonta. Egyszerre több mint 5 eszközön tudjátok használni, 5 profillal, így ajánlások, ki hol tart dolog is megoldott.
-
-
salapp
addikt
válasz
Mentolka #14979 üzenetére
Ja, könnyen, van egy ilyen tévéző/társalgó szobánk.
Mondjuk tapasztalatom szerint a legtöbb ember pocsékul rendezi be a lakását.
Egy barátom egyszobás lakásában moccanni sem lehetett, én funkciókra bontottam neki, és baromi jó élhető lakás lett, azóta imádja. És még a teknőseinek is lett egy kedves kis sarkuk. -
yodamastah
őstag
válasz
Mentolka #14978 üzenetére
Ez a táblázat csak támpont hogy látod e egy adott méretű kijelző felbontását a tervezett nézési távról.
A táblázat alapján Egy 100" kijelzőn kb 3.8-3.9 méterről kezded el látni a 4K felbontást, és olyan 1.8 méternél elkezd kevés lenni, nagyobb felbontás kell. De ez nem azt jelenti hogy egy 8K 100" kijelzőt 1 méterről KELL nézni.
100" meg hogy lenne nagyobb mint bármelyik szobád fala. 100" az 2.2 méter széles. Ez egy tök átlagos házimozis vászon méret. Kb 15 évig néztem 100" a nappaliban, semmi gondot nem okozott elhelyezni.
-
salapp
addikt
válasz
Mentolka #14972 üzenetére
Szerintem jók ezek, támpontnak. De mivel még legtöbb felhasználó igen vegyes tartalmakat néz, úgyis egyéni, hogy mi lesz a jó táv.
Nálunk megy az 50-esen BD, BD25ISO, 1080p, de néha régebbi sorozatok 720p-ben és javított képpel. Ugyanakkor a UPC Direct HD adásait (amik azért nagyjából 720p-nek felelnek meg), pláne tömörítésbe fulladó SD adásokat is kell nézni rajta hányós zacskó nélkül, ezért nálunk a 2.5 méter lett a megfelelő nézési táv.
A táblázat azt írja "worth it", vagyis hogy megéri/van értelme, az adott távolságból már látható az adott felbontás előnye a kisebbel szemben.
-
Gtaati
őstag
válasz
Mentolka #14028 üzenetére
Helló!
M4-t ha automatikusan nem keresi le akkor, kézzel kell a freqvenciát hozzáadni, felvenni ha jól emlékszem az időzítőknél lehet, vagy ha a távkapcsoló kurzorával a képernyő aljához mész akkor be kellene jönnie a felvétel funkciónak... Ha otthon leszek megnézem pontosan!
-
AL
addikt
válasz
Mentolka #13450 üzenetére
Szia ! Én is láttam . Reggel 7 - 8 órakor még 360 ért írták, de 10 órakor már nem volt . Így volt az elmúlt heti akcióban a Pana 950 is . Először 660 ért volt, miután megrendeltem eltűnt, de megkaptam azon az áron .
Valószínűleg a Panából és az LG - ből is minimális készletük volt . Két nap múlva már 750 ért adták . Aki megrendelte és azt visszaigazolták az megkapja a kedvezményes áron . Figyelni kell, mert szinte naponta 100-200 ezres ármozgások vannak . Márciusban az LG 450 volt, majd 500 - 600 lett, most pedig 360 . Üdv . -
toto222
tag
válasz
Mentolka #12366 üzenetére
4 méterről szerintem teljesen mindegy,hogy plazma vagy oled vagy egy jobb fajta sony lcd
Nálam most egy 55 ös oled megy 4K-s anyaggal tölem kb 1,5 méterre,mellette egy 42 colos pio plazma monitorként kb 1.3 m-re és brutál szép képe van a plazma mellett az olednek
Ami pedig az árakat illeti az 55 ös plazmák sem voltak az akkori fizetésekhez viszonyitval olcsobbak és mindent összevetve az olednek jobb a képe és a szolgáltatásai is mint a plazmának.
Ha viszont éjjel nappal sport műsort néznék 3-4 méterről akkor lehet,hogy inkább plazmát vennék vagy jobb fajta sony LCD-t.
-
válasz
Nézd. Nekünk otthon (szüleimnél) van plazma és LCD. Nálam OLED. Én egyáltalán nem vagyok háklis az OLED mozgás megjelenítésére. Sőt. Szerintem rohadt jó. Én a teniszközvetítéseken tudom lemérni mert ott tudom, hogy mit kellene látnom. A labda nem hagy csíkot (nincs után húzás) és a játék dinamikája is nagyon jól átjön.
Egyedül egy dolog lehet zavaró, ha pl egy filmnél a svenkelés lassú akkor látszik, hogy kicsit recés a mozgás. (mondjuk olyan mint a moziban) De ezen a plazma sem segít sokat.Egy szó mint száz nekem teljesen megfelelő az OLED pedig csak egy 910v-m van, és előtte 10 évig plazmát néztem.
-
törölt tag
válasz
Szerintem ezt úgy lehetne korrekt módon összehasonlítani, hogy tényleg összehozunk egy-egy "tesztet" úgy, hogy mondjuk X, akinek plazmája van és OLED-ben gondolkozik, elmegy Y-hoz, akinek olyan OLED tévéje van, mint amit szeretne. HDD-n elviszi hozzá a kedvenc filmjeit, és megnézi azt úgy, ahogy egy szobában szokás.
Annak idején én hangfalat vettem úgy, hogy a haver 5.1-es rendszerének a hangja megtetszett. Igaz, a szoba arányai miatt picit más lett otthon a hangzás, de évekig kiszolgált és nagyon szerettem. -
salapp
addikt
válasz
Ez nem kérdés többé. A plazma egy halott technológia. A legfiatalabb készülékek is lassan öt évesek. Ha valaki most új tévét szeretne és a lehető legjobb képminőség elérése a célja, akkor OLED.
És ahogy az előttem szólók is megemlítették, egyre több lesz a 4K tartalom (a most elérhető HDR miatt, ha jól értem az eddigi sok száz hozzászólást a tárgyban, még nem érdemes nagyon kapálózni), tehát lassan az utolsó szériás full hd felső kategóriás tévékről is egyre többen fognak OLED-re váltani. -
Tulku
veterán
válasz
Mentolka #11032 üzenetére
Mit jelent ebben az esetben a SEGÍTség szerinted?
Küldjenek képet olyan képernyőről amilyenjük nincs?
Vagy keressenek?
Én úgy láttam, a reakciók tetemes része segítőleg leírta, a készüléke semmilyen rendellenes megjelenést nem produkált. Az az egyetlen személy, akinél jelentkezett, szintén leírta, hogy a hibajelenség megszűnt (egyébként a hibáról készült kép a fórumon megtekinthető).Én inkább annak örülnék (pontosan embertársaim későbbi vásárlási anomáliáinak elkerülése érdekében) hogy egy pár soros (esetleg linkekkel, beállítási tanácsokkal is tarkított ) összefoglaló felkerülne a topik indító menüjébe...na az segítség...
-
Gtaati
őstag
válasz
Mentolka #10834 üzenetére
Helló!
Hát nem tudom, nem vagyunk egyformák.... Nekem sokszor darabos, akadozó, vibráló, nem folyamatos a mozgás, nem igazán tudnám jobban leírni. Van aki ezt látja van aki nem és ebből adódóan van akit zavar van akit nem...
Mondjuk nem tudom, hogy nálad a trumotion milyen állásban van, ha be van kapcsolva élénkre vagy simára akkor ezt darabosságot nem látod, nem érzed, cserébe vannak képi hibák, pl én ezért nem használom vagy minimálisan de akkor is jönnek a hibák, szóval akármelyik irányba is indulok el, akkor is az van hogy melyik kezemet harapjam.....
-
zakoshun
csendes tag
válasz
Mentolka #9805 üzenetére
Egyetértek (#9813) dgyuri0123 hozzászólásával, attól függ mit mennyiért tudsz venni, és mennyit szánsz rá.
Nekem is FHD OLED van - abból a keretből amennyit szántam TV-re, ez fért bele. Erősen gondolkodtam egy hasonló áru 4K HDR LCD-n, de.. Személyesen teszteltem mindkettőt és nekem abszolút az OLED nyert. Nézési távolságtól is függ, én kb 3.5 - 4 méterről nézem a TV-t, abból a távolságból nekem hibátlan.
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged