Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
8-10 bit konvertálást mivel végzed? Van rá valami progi ami betippeli a köztes átmeneteket (hasonlóan a sony smooth banding funkciójához)?
10bites nemhdr cuccról csak pár animéről tudok, azokat látod nem próbáltam.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Ez viszont biztosan nem helytálló. Médialejátszón 10 biten használva bizony eltűnik a colour banding. Ha nem így lenne, akkor azt mondanám, hogy tényleg nem kezeli a 10 bitet. Mellesleg a Panasonic plazmák 10 éve tudták kezelni a 10 bitet, szóval kizárt hogy a 910V ne tudná. Nem a HDR 10bitre gondolok, még mielőtt bárki nekem ugrik, hanem a 8bites anyagok 10 bitre konvertálására.

-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Panel is 10 bites elvileg, de csak 8-at fogad / játszik le. 910-es panelben lenne egy csomó potenciál, csak az elektronika / firmware nincs mögötte.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Tudtommal az összes WOLED tévében 120 Hz-es a panel. A többi gyártót nem ismerem, de LG-közül 120 Hz-es jelet fogadni csak a 7-es és 8-as sorozatúak tudnak, azok is maximum 1080p-ig. (Vagy konkrétan csak 1080p-t? Ezt a tulajok majd megmondják.)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
-
Gaben360
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Hát akkor így jártam,ez miatt nem cserélek tv-t.

De majd rápróbálok,hátha....
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182
üzenetére
Ha PC GPU végzi az upscale-t, akkor bármilyen beállítható. Ki is akarok majd próbálni pár verziót.
Annyi, hogy 4K output kell

-
Gaben360
senior tag
Ha már előjött a 910v,xbox one x-em van,és májusban jön rá egy frissítés,hogy lehet 120Hz-en hajtani 1080p-ben.A kérdés,elboldogul majd vele a 910v? Ha jól tudom,akkor 120 Hz-es a panel.
-
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Pont az 1080-ról 2160-ra való felskálázással nincs semmi baj, pont a négyszerese. Egy pixel infó jelenik meg négy pixelben.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
torma1981
veterán
Far Cry 5 nagyon jó kezeli a HDR-t. Nvidia 1080Ti-vel marha jó a kép. Eddig csak szenvedés volt PC-ről a HDR de most úgy tűnik szuper. Az AC
rigins is szuper HDR-ben. Aki teheti próbálja ki. -
Magi
tag
-
Magi
tag
Illetve még egy kérdés B7-tel kapcsolatban.
Most reggelt próbálkoztam a Netflix-el. Jelenelg az erősítőm egy optikai kábellel van összekötve a TV-vel. Sajnos a TV csak PCM jelet küld az erősítő felé. Csak akkor tudom az 5.1-et kiküldetni, ha a TV-n nincs hang. (Ez azt jelenti a valóságban, h elég sokat kell nyomkodni, mire beállítom a hangot.)Nincs erre valami egyszerűbb megoldás? (Pl. a Pana kiadta a TV-n a sztereót amit lehalkítottam és az erősítőre meg automatikusan ment az 5.1)
Illetve hasonló a problémám a BT fülhallgatóval. Vagy az egyik, vagy a másik megy.
Köszönöm előre is.
-
Magi
tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Még 1 bugyuta kérdés. A tv-n gyárilag van egy fólia, amit le kellene gondolom szedni. Azonban nálunk van 2 kisgyerek, akik előszeretettel tapizzák a tv-t. (Mire észrevesszük, h közelít már mutatják is rajta, h mit szeretnének nézni
)A kérdés, h nagy gáz ha ezt rajta hagyom? Rátud égni vagy valami hasonló?
Illetve ha le kell venni, akkor mivel lehet takarítani?Köszi
-
Partizan182
senior tag
Igen, egyik világos, másik sötét szobára (nappal/éjjel). Ha nem akarod, az oled lighton kívül nem is kell piszkálni semmi mást, max a Trumotiont ha nagyon szappanozna a kép. Oled lightot meg a szoba fényviszonyainak megfelelôen ahogy jól esik.
Ha bele kívánsz esni a kalibrációs rabbit hole-ba az Rtings.com-on találsz jó settingeket, legtöbben kb azt használjuk.
-
sakal83
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
A Magenta mit jelent pontosan? Ezekszerint a 910-ben az van?
Néznék én minden hdr-ben, de a csillagkapu és az agymenők nem hdr-es

Na kíváncsi vagyok milyen lesz egymás mellett a kettő
legfeljebb csak egy maradhatot játszanak a HA-n
-
Partizan182
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Én 910-rôl váltottam 2 hónapja, alapvetô különbségek a te felhasználásoddal a B7-nek:
- ezerszer gyorsabb menü (Webos 3.5)
- jobb fekete-közeli árnyék kezelés (910 jobban töri a feketét)
- sokkal megengedôbb Brightness limiter (~140 nit vs 90 nit full fehér képpel)
- összességében fényesebb kép (nappal lehet fontos)
- nincs 3D, nincs ív (utóbbit szerettem mert a tükrözôdéseket könnyebben ki lehet vele kerülni)
- Magenta helyett kékes tükrözôdésmentes bevonat
- 4 hdmi
- rácsháló kevésbé látszik közelrôl
- kicsit lágyabb a képe FHD anyaggal (felskálázás miatt)100 ezer felárat röhögve megér a b7, egy hét múlva mâr mindent hdrben fogsz nézni hidd el

-
Magi
tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Köszi szépen. Az ISF az expert mód világos és sötét?
-
sakal83
addikt
Sziasztok.
Eg910v vs b7 eseten mire szamithatok kepminoseg teren?
Max fullhd anyagok es tv nezes. A kulonbseg 100k.
-
Magi
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szia,
Köszi a választ. Ezek szerint rosszul kérdeztem.
Tehát azt tényleg megtudom csinálni, hogy a 987-es számú csatornát átrakom a lista tetejére, ez nem probléma. A problémám az, hogy 987-et ír ki akkor is és nem 1-est.Képminőség. A boltban meglett nézve, de ugye az köztudott, h boltban sem a beállítások sem a fényviszonyok nem olyanok, hogy igazából lehetőség legyen meggyőződni a minőségről. Egymás mellé helyezve a G30-at és ezt nem látok semmi előrelépést. (Bár mint írtam, ez nem igazán probléma, mivel annak is jó képe volt.)
(QLED-et hagyjuk
)Visszatérve a csatornákra.
Olvastam olyat is, hogy a WEBOS 3.0-ban át lehetett írni a számokat illetve le is lehet menteni a csatornakiosztást pendrive-ra és gépen módosítani azt. Ez a funkció nálam valamiért nem elérhető.Valami tipp?
-
dgyuri0123
nagyúr
A csatornákat úgy rendezed, ahogy akarod. Át lehet rendezni úgy is, hogy a 987. helyen lévő legyen a 1. akár. Csatornák kezelése menüpont alatt van.
A távirányítón lévő + - gombbal miért bonyolult a csatornaváltás?
Semmiben nem különbözik egy átlagos tévé távjától. 
A képminőséget illetően csak annyi... ha elmentél volna egy akármilyen üzletbe, ahol ki van állítva működő oled, láthattad volna milyen a képminősége hellyel közzel. Most utólag panaszkodsz? Ettől függetlenül magasan veri a plazmát is véleményem szerint az oled, úgyhogy nem értem a problémádat.
Szerintem vidd vissza és vegyél helyette qledet, vagy amit kapsz.
-
Magi
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni. Tegnap vásároltam egy LG OLED 55B7v típusú tv-t, melyen WEBOS 3.5 van. A képminőség elmegy kategória, nem jobb, mint az előző plazmám de nem is rosszabb.
Azonban nem így vagyok a menüvel. Na az számomra valami rettenet a Panasonic faékegyszerűségű menüjéhez képest. (Gyakorlatban ez azt jelenti, h a párom várhatón még egy csatornaváltást sem tud megcsinálni kérdés nélkül ...)
A kérdések:
- csatornalista - Panánál megszoktam, h létrehoztam egy Kedvencek mappát, amibe beletettem a kívánt csatornákat. Ezek lehettek a szolgáltató listáján akár 354-es sorszámmal is, ha az első helyre tettem, akkor 1-es volt a száma. A kedvenceket megtaláltam itt is, azonban ha az első helyre rakom pl. a 354-est, akkor az ugyanúgy 354-esként jelenik meg - ezt hogyan lehet megoldani?- képbeállítás - nem akarom elhinni, h ez a technológia csak erre képes (0 előrelépés 10 év alatt? 2x drágábban?) - van valami javasolt beállítás amivel kilehet hozni a legtöbbet belőle?
Köszönöm előre is.
Attila -
Liner
aktív tag
SZiasztok. Rendelkezek egy oled LGb7V tv vel. Szép is jó is. Egyetlen dolgot nem értek. Ugye ez a tv 200hz et kéne tudjon ha jól mondták. Ez magától ennyire törekszik ahol lehet vagy állítani lehet? Vagy lehet állítani csak én nem találkoztam vele. Másik.. Az elején amikor vetem volt egy szoftverfrissítés lehetőség. Amit most nem találok. Merre annak a helye? A harmadik pedig ha belépek a Mass effect 4 be akkor rámerőlteti a deap clourt utána meg nuku kép. Ha meg újraundítom lehet játszani, De más játékoknál akadást produkál többek közt. Hogy tudnám ezt kikerülni vajon. Nagyon nem tetszik a gépnek az egyik újraindításnál majdnem kiugrottam a fotelból ugyanis. Kék fehér csikos képernyő tárult elém pc újraindításkor. Előre is köszönöm!
-
vonSux
őstag
A 360eft-os B7-re azt mondták a Media Markt-os srácok, hogy elárazták (rossz kedvezményes százalékot adtak meg) az online felületen az akciós árat. Nagyon hamar levették, de pár rendelés így is becsúszott

Ezért ne bánkódjon senki, vak szerencse ill. hiba volt, legalább páran jól jártak. -
AL
addikt
válasz
Mentolka
üzenetére
Szia ! Én is láttam . Reggel 7 - 8 órakor még 360 ért írták, de 10 órakor már nem volt . Így volt az elmúlt heti akcióban a Pana 950 is . Először 660 ért volt, miután megrendeltem eltűnt, de megkaptam azon az áron .
Valószínűleg a Panából és az LG - ből is minimális készletük volt . Két nap múlva már 750 ért adták . Aki megrendelte és azt visszaigazolták az megkapja a kedvezményes áron . Figyelni kell, mert szinte naponta 100-200 ezres ármozgások vannak . Márciusban az LG 450 volt, majd 500 - 600 lett, most pedig 360 . Üdv . -
Dniel
tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
Én is láttam 55B7 397 65b7 750 körül és akad még 1-1 dobozos legalább
-
gertitorpe
tag
A 65 colos B 750k ugyanúgy a Médiában és az még van is nekik.
Illetve az alza már belistázta a 77C8-at is 3 millióért
Az már nem is olyan sok, főleg ha pár hónap múlva benéz 2 alá. Mit kapni annyiért? Egy új suzukit se 
-
cujo69
tag
MM-ben B7 362eft.

-
RobexX10
aktív tag
Valakinek ötlete hol van legjobb áron RECON TECH KONTROLLER? 18-19e között több helyen látok. De alatta esetleg valahol??
Félrement

-
junior19
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
A referencia feketét(fekete szint) a fényerő állításával kell beállítani, az nálad jó is lehet.
Én a 180-ra írtam, hogy magas, mert 120 körül kellene lennie, ha az ISF módban a 20 pontos szürkeskála állításnál kiválasztod a 100-as értéket, akkor ott 130-at fog írni fényerőre. Ezért is sok szerintem a 180, nem is értem miért annyira kalibrálták.
A háttérfényből nyugodtan vehetsz vissza bőven, főleg ha sötétben film nézésre használod. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Esetleg? Melóban nem megy a YT, szóval csak címszavakból gondolom, hogy ez valamilyen releváns tapasztalat.
Rtings C7: Update 04/24/2017: Turning on PC mode on any of the picture modes will result in input lag of about 21ms. 1080p outside game mode has been corrected after being re-tested. [link]
Némi információ van azért...
-
-
Gaben360
senior tag
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Van gyárilag PC cimke,nem Te nevezed át,és igen letilt bizonyos ficsőröket.
Például én az X-hez játék képmódot és PC címkét használok a 910v-n és tökéletes.
Viszont egy jó barátom vett egy használt EC 930-at,és neki is azt lőttem be a konzolhoz,de full szar fakó volt a kép,így átraktam játékmódba a hdmi címkét. -
Gsx-rr
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Mar 10 eve hallottam, ez olyan varosi legenda!
Ha igy lenne ahogy irtad,lenne gyarilag Pc mod.Ha 4k-ra irom at vagy Hdr-re akkor a fullhd tv fel fog konvertalni?

-
Gsx-rr
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Errol valahol lehet olvasni valami hivatalosat?
-
Batyops
aktív tag
Pc bemenetre cimkezed fel a bemenetet akkor biztos hogy az input lag alacsony és ezt használhatod a haladó sötét vagy világos beállításaidhoz is az input lag alacsony marad. A többi cimkének szerintem igazából nincs jelentősége.Azt hiszem hogy pc cimkénél egy pár dolgot nem enged ilyenkor bekapcsolni pl.tru motion.
-
alaves
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Igazad van, az az igazi ha minden egyes TV külön-külön bekalibrált. Kalibrálás hiányában a neten talált kalibrálási beállításokat kipróbáltam és a flatpanelhd lett nekem a legjobb. A windows 7 asztal és a videolejátszók alap fényereje meg szerintem az LCDk-hez lett beállítva, OLED-nél nálam azért kellett felhúzni kicsit hogy a referencia fekete pontos legyen.
-
gertitorpe
tag
Ha valaki mostanában venne 55 colos 55C7-et, most 500k a Mediában, amiből hétvégén még lejön 14% kuponnal. Az újságban volt. Van 0%-os THM is ha szerintetek jó ötlet hitelt felvenni egy félmilliós Tv kedvéért.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ehhez elég csak átnevezni??? Nem a képalkotó séma a döntő?
-
junior19
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Nálad valami nagyon nem kerek, és a te példád is bizonyítja, hogy nem lehet más kalibrációs értékeket használni. A teszten ha kinagyítod a kalibrálás utáni ábrát, akkor látható, hogy a piros és a kék a helyén, a piros kicsit túl megy. Mivel ez 2d-és ábra, ennyiből nem lehet megállapítani, hogy a telítettség sok, vagy a fényerő nem megfelelő.
Igaz, hogy én B6-ost kalibráltam, de automatikuson megfelelő helyre kerülnek a színek. Nem hiszem, hogy visszaléptek volna a következő modellben ezen a ponton. Mondjuk én a 180cd/m2 fénysűrűséget is soknak tartom.
Azt is tudni kell a színtelítettség állításával kapcsolatban, hogyha a nem egyforma szinten vannak a színek, akkor a színtelítettséggel csak egy színt tudsz megfelelően beállítani. A többi szín másként fog eltérni. Magyarul, ha a piros sok volt neked, és a kék meg kevés a zöld pedig pont jó, akkor a színtelítettség csökkentésével a piros jó lesz, a zöld csökken, a kék pedig tovább csökken. Ezért jó a cms, mert ott külön lehet korrigálni. Ugyanez igaz az árnyalatra is, ha a cián és a sárga a helyén van, a magenta pedig nem, akkor az árnyalat változtatásával a magenta a helyére kerülhet, a cián és a sárga viszont eltávolodik a megfelelő helyről.
Én a helyedben ha lehetőséged van rá, megméretném a tévét. Arról még nem is beszélve, hogy ezek a szélső értékek, a közbenső szaturáció és colorcheker értékekről semmi infó nincs, azok pedig fontosabbak, mint a szélső értékek. -
claire78
senior tag
Jófogáson 580E-ért van 65B7, nem tudom belevágjak-e. Tudom, bolti garanciás, de a jelenlegi 910 is az és nekem semmi gondom vele. Ráadásul emberi áron be is számolnák.
-
alaves
addikt
válasz
junior19
üzenetére
A kalibrálást a https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1506590109 készítette, azt módosítottam, amúgy a neten talható összes kalibrálás a Warm2-ből indul.
Igen a széles színskála miatt 45 a telítettség, és sokkal szebb a kép, szerintem az automatikus opció nem igazán állítja be helyesen a dolgot. Nálam a PC-n 2160p@60Hz, 32bit, 8bpc, RGB teljes (0-255) a beállítás, de az LG belső videólejátszóján is csak széles színskálánál villog a color clipping piros és kék 223-ig, a zöld 233-ig. A beállításaim MPC-HC és MPC-Be lejátszókra vonatkozik, PowerDVD16 esetében fényerő 58, kontraszt 40.
A hibával küzdő kollégának: a youtube-on vannak többórás brutális pixeldolgoztató videók, amelyek talán felélesztik az ellustult, fagyott pixeleket.
-
Joshi
titán
Én már vadul kalibrálom a monitoromat az i1 display pro-val.
Nekem azt mondták hogy nem minden kalibráló jó az OLED-hez, mert nem tudja a 0 feketét. Persze lehet hogy a ColorMunki tudja. Melyik verziót vetted?(#13411) Bakus nekem segítség kellene a tévé kalibráláshoz mert az nem olyan egyszerű mint a monitor kalibrálása.

-
junior11
veterán
-
alaves
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Igen, igen, de a színskála automatikus és bővített beállításánál még 219-en sem villog a kék és a piros.
-
alaves
addikt
Egy régebbi hozzászólásomat kiegészíteném: LG OLED55B7V
Nálam alapvető beállítás:
(TV-hez, PC-hez, belső video lejátszóhoz egyaránt)ISF világos
Aspect ratio Original
Just scan On
Global OLED Light 65
Contrast 85 (belső lejátszónál 95 -ig jó)
Brightness 50
H Sharpness 10
V Sharpness 10
Color 45
Tint 0
Expert Dynamic contrast Off
Super resolution Off
Color gamut Wide
Edge enhancement Off
Gamma 2.2
White balance Color temp Warm2
Method 2 point
R High -11
G High 10
B High -1
R Low -3
G Low 0
B Low 1
Picture settings Noise reduction Off
MPEG noise reduction Off
Black level Low
TruMotion: De-judder: 4, De-blur:10PC monitorként:
a pontos fekete és kontraszt beállításhoz a AVS HD 709 Brightness Calibration és a AVS HD 709 Contrast Calibration videókat használtam. Az AVS HD 709 Color Clipping szerint széles színskála kell mindíg, mert különben a kék és a piros sehol sem villog.
Tehát:
Nvidia vezérlőpult -->
- Asztali színbeállítások megadása --> Nvidia beállítások használata --> Fényerő: 55, Gamma: 1.05 (a többi marad)
- Video színbeállításainak megadása --> Fényerő: 54, Kontraszt: 44, (a többi marad)
speciális fülnél dinamikatartomány: Teljes (0-255)Remélem tudtam segíteni annak a kollégának is, aki nem látja a részleteket a tökéletes fekete miatt.
Beégés továbbra sincs!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Cyberpunk 2077
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
rigins is szuper HDR-ben. Aki teheti próbálja ki.
)

Az árukeresőn még írja ezt az árat.Valamit benéztek,hamar lekapták!

, de már most is látszik a javulás.
Vhiktor