Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Régen nem volt 4k hdr még is nagyon jó tv-k voltak el voltak a emberek 4k hdr nélkül is, sőt amikor volt már 4k tv nem is volt hdr nagyon, emlékszem legelső 55 colos ívelt tv-re 4k volt de hdr nem volt benne ,ha nem játszanék biztos nem vettem volna 4k hdr tv filmre szerintem bőven jó a full hd oled tv is. Ha kijön a 8k biztos nem fogom le cserélni horror áron lesz amúgy is.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
8K még nagyon sokáig nem lesz 55"-os méretben, legalábbis nem lesz tömegtermék, ellenben a 4K már bőven az. Ahogy írtam a FHD már kevés főleg projektoros körökben, de a 4K már rendben van. Az sajnálatos dolog, hogy a tartalomszolgáltatók nem erőltetik a 4K-t. 4K focimeccs. Ahogy nézem már törölték azt az oldalt.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Te igénytelen sz...... r
Hidd el sokan örülnenek egy A7 nek vagy eg910v is!! Főleg használtan ha veszi meg valaki gyári garanciával jóval olcsóbban meg veszi mint a b7 vagy c7 . Aki meg újat vesz akkor kell el gondolkodni csak kell a 4k hdr. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A HDR-t nem kell hajkurászni, jön szembe az magától is.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Az is világos hogy a FHD kevés de a 4K egyáltalán nem hátrány sőt. Kb ez igaz a HDR-re nagyobb színtérre stb, szóval itt nem arról van szó hogy fölösleges ficsörök lennének. A FHD OLED teljesen rendben van mert az OLED önmagában is jó panel, senki nem ajánlja a cserét 4K HDR-re. Aki viszont most akar OLED-et venni annak egyértelműen a 4K HDR verzió az ajánlott még ha valamivel drágább is. A 8K otthonra nem pálya, de egy reklámfelületnek óriási kijelzőnél jól jöhet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Hajkurásszátok csak nyugodtan a HDR-t, én boldogan nézem addig a saját szaromat SDR-ben.
Plazmát sem azért cseréltem le, mert "kevés" volt. Én speciel a "tökéletes feketék" miatt cseréltem, nem egyéb ficsörök miatt. Ezt a jelenlegi oledem is bőven teljesíti, sőt nagyon sok mindenben jobb a plazmánál és, mivel én egy ilyen igénytelen user vagyok, nekem bőven jó lesz pár évig ez is. Ja... olvasom, hogy idén jön a 8k-s tévé. Elképzelek sok usert, milyen idegesek lesznek, hogy nekik csak 4k-s tévéjük van.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kalimist
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Minek adni SDR-nek esélyt, amikor a HDR mindig jobb kivéve ha nagyon elcseszik a stúdióban. A képet egy SRGB/BT.709 kijelzőn megközelítőleg sem fogod olyanra állítani, mint egy BT.2020/DCI-P3 kijelzőn. 16.7 millió szín vs több, mint 1 milliárd szín. Minden sokkal természetesebb a bőrszínektől kezdve a sávosodás-mentes naplementéig, magasabb kontraszt stb stb. Olyan részleteket látsz árnyékos jelenetekben, amik SDR-ben nem látszanak.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Limitált csúcsfény + limitált színtér + nagyonkevés 8 bit színgradiens.
Majd ha lesz lehetőséged nézd meg otthoni körülmények között ugyanazzal az anyaggal (hdr be/ki), addig felesleges hitetlenkedni.
10.000 csúcsfénnyel, rec2020-ban, 12bittel szemben meg a mostani hdr tűnne fátyolosnak, szal minden relatív.
-
Joshi
titán
Itt már elő lehet rendelni az LG 55C8-at.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Sőt elég jó a képe a A7-nek .
-
-
toto222
tag
Ami a nézési távolságot illeti,az értelemszerűen a lejátszandó film minőségétől függ leginkább,55 esetében UHD nál 1,5-1,7 fölött már nem jön ki a 4K előnye,65 nél ez 1,7-2 lehet szerintem.
Mindenesetre oled esetében mivel a plazmával ellentétben nyugodt a képe,közelebb lehet ülni,nem zavaró a szem számára.
FHD-HD-SD esetében viszont fokozatosan lehet növelni a nézési távolságot.
Nálam most az 55B7 közvetlen az ágyam előtt van,gyakorlatilag 1,7 körül van a nézési távolság,és csak 4K-s anyagokat néztem vele az elmúlt héten,esti mozizásra így számomra tökéletes.
Ha monitorként megy majd akkor persze más lesz a felállás.
Ami az internet sebességet illeti azt leteszteltem,ha valaki gyorsabb wifis nettet szeretne ahhoz a 2,4Ghz es router kevés,5Ghz-es router kell a tv wifi szabványa miatt,hogy konkrétan mi a max wifin keresztül azt nem tudom,nálam 150mb -os az internet azt maxon hozta,lehet,hogy a digi 1000 est is hozná.
Talán játékoknál lenne értelme ha valaki 4K-n nyomja,filmeknél szerintem a vezetékes átvitel is elég,mondjuk érdekesség képen a régi routerem ott max 75 körül tudott az új kétcsatornás ami 90-95 mb körül.
Egyébként rengeteg 4K-s anyag van a youtubon,4K ban barangolni pld a világ nagyvárosaiban vagy 4K HDR ben tüzijátékot nézni nagyon ott van

A képminőség jó anyaggal valóban pazar.
A hangja lehetne jobb is,habár az esti nézés miatt leginkább fejhallgatóval szoktam filmet nézni,és ebben az irányban is mennék el hangminőségben,tudna esetleg valaki ajánlani egy jó fejhallgatót ami kihozná a TV audió képességeit ?
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerintem nem.
-
Sziasztok. Mi a legolcsóbb értelmes OLED TV? LG-t preferálnám.
-
Partizan182
senior tag
Ke? Hugom tegnap átjött vendégségbe, azt se tudja a HDRt eszik vagy isszák.
Idézem: "Tényleg olyan mintha egy koszos fátylat lehúztak volna a képernyőről. Zolinak (hapsija) kérlek ne mutasd meg."
Uncharted 4en csodajó a hdr on/off, különösen hogy az már SDRben is gyönyörű, szal tényleg csak a technológia rak hozzá (nem a jobb uhd mastering pl).
-
tothl
addikt
Nekem idaig referencia filmek a passengers es a life.
Nem utolso sorban elso osztalyu tobbszor nezheto film mindketto. -
Joshi
titán
Ezt a túltolt beállítást se értem, mert nekem a Sony A1 alap beállítással is hibátlan HDR képet produkált. Mgyarul átjött hogy ez tényleg király. Aztán ott van az LG OLED fénye ami Sony-nál nincs, de az alap fényerő Sony-nál max 50. Beállítások terén szerintem LG több mozgást enged mint Sony.
-
De ha HDR filmnél kikapcsolod a HDR-t akkor nem a fátyolos képet kellene látnod? Mert a Passangers filmnél próbáltam és az olyan volt..
-
krx21
nagyúr
A lényeg, hogy Te az oppo-val tudod ki-be kapcsolni a sdr/hdr-t. Ilyenkor a legnagyobb különbség amit látsz, az abból fajad, hogy a Tv-nek más a HDR és az SDR beállításai. Ha sikerülne a kettőt nagyon hasonlóra beállítani, akkor már csak a 8bit vs 10bit maradna mint szignifikáns különbség.
Sok ember azt hiszi, hogy a világos és a sőtét részletek a HDR képes TV miatt van jelen ...
Az ilyen részletek alapvetően a felvételtől, a kamerától függ. Mint amúgy ahonnan a szó is ered, a HDR a kamera tulajdonsága és mérhető egzakt műszaki adat, melynek konkrét mértékegysége is van.. (dB) -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Pedig a méret a lényeg.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én ezt már leírtam egy párszor. A legtöbb embernél a HDR "hűha" érzés nem a 10bit-nek, hanem a TV HDR beállításainak szól... De szeretünk elvarázsolódni a marketingben...,
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
pont most néztük meg, tetszett benne hogy nem akarta komolyan venni magát és így lett jó, nézhető. Minőség teljesen rendben volt, az etalon még mindig az új Szárnyas fejvadász minőség terén -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Majd egyszer ha lecseréled méret miatt a jelenlegi OLED tévédet
, akkor majd újra kezdjük a HDR témát. Igaz akkor már lehet te fogod mondani hogy a te tévéd mennyivel jobb HDR és egyéb ficsörökben, mint az én A1-em. 
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Az új Jumanji nem akar több lenni mint egy jó kis popcorn film, de azt jól csinálja. Kis izgulás, humor, béna romantika ennyi. Szórakoztató volt.
Igen, ennél a filmnél nem sokat tett hozzá a HDR, de azért vannak filmek ahol bizony pont hogy a HDR-től lesz igazán kerek az egész. Most nem részletezem, meg kell nézni sok-sok filmet hogy lássa az ember. A Jumanjinál nem annyira volt lényeg a HDR.
-
dgyuri0123
nagyúr
Én is épp most láttam a filmet. Nem rossz, de nem kiemelkedő alkotás. Bár ez is tömény dicséret ha úgy vesszük.
Más... ha adnál SDR-nek még egy kis
esélyt, szinte úgy be tudnád lőni a képet hogy alig alig lenne különbség HDR-hez képest. Szerinted miért írtam le sokszor azt amit?
Végre valaki vette a "fáradságot" és megnézte így is meg úgy is.
-
-
gerii
addikt
Telekomos B7-re lehet + garanciát venni?
-
Joshi
titán
válasz
chris0000
üzenetére
Pont most néztem meg, nekem nagyon tetszett. Rég láttam lerágott csontról ilyen jó folytatást.
Viszont itt kipróbáltam az Oppo 203 távján lévő dedikált HDR gombot. Vagyis ki/be kapcsoltam a HDR-t és nagyon pöpec volt SDR-ben is a kép. Megnéztem tényleg SDR-ben ment, de a színek így is teljesen jók maradtak. Inkább a visszaverődő fények és úgy általában a kontrasztok változtak meg. Nehéz leírni, de akinek semmi gondja nincs az SDR-el az nyilván azért mondja mert az is nagyon jó OLED-en. Eddig eszembe se jutott hogy ezt kipróbáljam az Oppon.

-
Joshi
titán
Látom utólag raktál be képet, a mélyládát hiába irányítod a nézési pont felé, hiszen a mélyhangot nem tudja pozicionálni az emberi hallás. Magyarul nem tudod honnan jön a mélyhang. A kép alapján nem fér el egy normális front sugárzó pár az erkélyajtó miatt.
(#12148) Ijk moziélmény nem feltétlenül attól van hogy batár nagy a kijelző, de nem hátrány az biztos.

-
Ren Hoek
veterán
Hát szerintem sokkal inkább nézek filmet OLED-en, mint egy 1000:1 kontrasztarányos projectoron... legyen az 1000 colos.
Én már moziba se járok, mert nem üti meg a szintet. Hiába batár nagy a képátló, nem minden a méret. Na meg a sok proli csámcsogását, kólahörgését + indokolatlan helyeken röhögését sem akarom hallgatni...
-
chris0000
őstag
igaz,meg az jó,h 6hónapig még van türelmi idő...de mindenképp vegyél szerintem +garit így vagy úgy,mert ez az OLED elég új dolog (elérhető áron van!) és itt sincs senkinek szerintem,több éve meglévő B7-e,így bármi megtörténhet...bízunk benne,h nem lesz gond és sok évig fog menni hibátlanul...

-
Mankó
veterán
Igen az egy kinyitott ágy, az is cserés lesz. Szóval lehet újra kellene gondolni az egész szobát. Ha átkerülne a nagyobb falra a teljes rendszer könnyebben lehetne tervezni, viszont az elég nagy beruházás lesz akkor, mert a másik oldalon egy faltól falig érő szekrény van.
Sajnos a körülményekhez kell igazodni, így nem egyszerű a történet és a végén még lehet neked lesz igazad, hogy nem vagy nehezen kivitelezhető a dolog.Ezen a HDR dolog mizérián már én is túl vagyok, pont emiatt kell majd erősítőt cserélnem. Aztán tv, erősítő csere, akkor már lehet át lehet variálni ezt a szobát is.

-
Joshi
titán
Akkor mi az az ágy a tévé előtt? Ki van nyitva?
Az Onkyo 600-as széria nem olyan rossz, nekem is egy 636 van, de jelenleg a video direktbe megy a tévébe a HDR miatt, sajnos a HDR-t csak a 646-os erősítőtől viszi át. Én inkább a hangzásra gondoltam, mindegy milyen drága holmit raksz össze, ha a szoba elrendezése eleve alkalmatlan a feladatra. Még nálam is sok a kompromisszum pedig úgy alakítottam ki hogy legyen egy megfelelő tér. -
Mankó
veterán
Másik szobában alszunk, ez a nappali, ahol a tv van. Házimozi rendszer, hát van valami hasonló. Onkyo TX-NR609 erősítő, ott is van a képen, 200/400-as JBL Sub + Boston 5.1 surround hangfalai. (sajnos az eredeti sub nem nagyon jött be az alsó szomszédnak, pedig nem is hallgattuk hangosan a rendszert.)
Igen érdemelne egy jobb rendszert, de a lehetőségekhez képest ez sem rossz. Majd talán a tv csere után az is sorra kerül, mert az erősítőt így is úgy is ki kell majd cserélni a 4k miatt.
Szerk.: Van ott még hely, de igazad van, lehet hogy újra kellene gondolni az egész szobát egy ilyen tv és esetleges házi mozi cseréhez.

-
Ren Hoek
veterán
Ez most komoly?

Ki tenne egy OLED TV elé motoros vásznas projectort?

Az illogikus pazarlás mellett, állandóan azon rágnám magam, hogy miért nincsenek feketék 100 colon. Ha meg váltasz, akkor meg kicsi a képátmérő.
Ezt csak valami OCD betegnek tudnám elképzelni. Dönteni kell és megszokni. -
Joshi
titán
A centersugárzó hossza 64cm, talán ez ad némi viszonyítási alapot(a tévé szélessége 145cm). Én még november közepén vettem az Extreme Digitálnál 0% THM-el 1milláért. Most se nem olcsóbb se nem drágább, de azóta se láttam sehol 0% THM-et, vagyis de csak ott jóval drágább volt.
(#12132) Ijk jobbfajta projival max 100"-om lett volna a kis vetítési távolság miatt, ráadásul drágábban jöttem volna ki. Ja és csak FHD SDR tartalmam lett volna. Az is kompromisszumos lett volna.
-
Mankó
veterán
Ekkora falfelületen el is férne a nagyobb, bár ez a tv nem tűnik 65-ösnek. Köszi a képet, sokat segít!
belan: sajnos én is afelé húzok. hogy az lesz a jó megoldás. Persze közben itt lesz a vb és biztos bomba ajánlatok lesznek megint. Egy 0%-os akcióban lehet elcsábulnék.

-
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én is ezen agyaltam, menyit kérhet a lg 1vagy 2 év gariert vajon.Mankó kép minősegben nagy ugrás lenne méretben nem, ezt neked kell el dönteni ,milyen a mostani tv csúcs led mert ha az akkor nem biztos kellene váltani.
-
Mankó
veterán
Akinek 55 colos 4k Oledje van, az milyen messziről nézi a tv-t és miről váltott?
Egy 55-ös Sony Lcd-t váltanék Oledre és eléggé gondban vagyok, hogy merre tovább.
2.7m-re ülünk a tv-től, a tv így is meghatározó eleme a nappalinak. (3x4.5m-es a szoba, 50 nm-es panel).
Gyakorlatilag 65-ös lenne a megfelelő méret számításaim szerint, de egyrészt piszok drága lenne a tv (ok várhatunk egy 20 hónapos 0%-os akcióra is), másrészt szinte teljesen elfoglalná a falat. Tanácstalan vagyok. Gyűjtögethetünk még a 65-ösre, persze addig tutira kifut a 7-es széria, vagy vesz az ember egy 55-set és lehet savanyú lesz a szőlő a méret miatt.Ti mit tennétek?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
mike92
üzenetére
MM megbízható. A kiterjesztett gari más kérdés. Nekem is volt ilyen garim, de 2 éven belül tönkrement a gariztató biztosító, igy buktam a további éveket. A pénzemet ugyan visszakaptam, de elbuktam a plusz 3 év garanciát. Ezért lenne jó a hivatalos LG garancia, nomeg azért mert 3-4 ev múlva senki nem fog kifizetni uj panelre 400e forintot, ha egy biztosító a garanciavállaló. Ő majd leírja hogy gazdaságilag nem éri meg javítani es kifizeti az akkori értékét, ami esetleg 150-200e forint lesz. De csak szerintem...és csak hangosan gondolkodom.
-
mike92
csendes tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
ok meggyőztetek, le is mondom az emagos megrendelést. viszont aki figyeli az árakat, melyik üzletet javasolja? A Media Markt szokott 450 környékén akciózni 55B7-et? Kicsit parázok a sima 2 év garitól, mindenképp hosszabbat szeretnék, van olyan bolt ami korrekt áron ad kiterjesztett garit és nem gáz a garanciális ügyintézése?
-
Joshi
titán
EMAG
"Olcsó húsnak híg a leve", szokták mondani.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
mike92
üzenetére
Volt aki visszaküldte és talán még most sem kapta vissza a pénzét. Mindig volt egy kifogás hogy miért nem fizetnek. Ráfogták hogy elrontotta, és ez nekik kárt okozott ezért elküldik bevizsgálásra.....meg hasonlók...hát rohadjon meg az ilyen kereskedő. De csak szerintem.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szép csoda hogy még van emag, remélem minél kevesebb ember vásárol majd tőlük ,kevesebb embert vernek majd át.
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Sajnos ez az emag mindenhol feltünik és csak negatívan.. Munkatársam mosógépe első pillanattól fogva rossz volt, nem lehetett vele mosni annyira rászkódott.. kijött az Emag szervize mert ugye nem gyári garanciás, és azt mondták hogy ez jó mind így működik..nem részletezem tovább a lényeg az h 3 hónapig nem tudta használni, mikor is kihívta a samsung szervizt és egyből megmondták hogy rossz a dob ezért kicserélik az egész mosogépet és be hajtják az Emagon...
Szóval ki teheti kerülje őket!! -
mike92
csendes tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
ja amúgy pár hónapja vettem tűlük kenyérpirítót és teljesen meg vagyok elégedve vele

-
mike92
csendes tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
mondjuk van 30 napos visszavételi garanciájuk, szóval ha bármi gond lenne a készülékkel visszaveszik
-
belan
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ez nem butaság aki meg vette tőlem a tvt neki is úgyan ezt dumat mondták elsőre hogy 4 év emagos garancia van rá, szerintem csak akkor adot a emag lg garanciat amikor volt lg-nek az a születés napja vagy mi. Hívd fel tuti azt fogják mondani 4 év emagos garancia van rá ,mert akár hol nézem nem írjak a oldalon hogy gyári garancia is van rá. De mindjárt fel hívom őket még kérdezem kíváncsi leszek mit mondanak.
-
daneel_hu
addikt
Persze, hogy nem olyan mint a 3d mert a legtöbb filmből ki lehet nyerni 4k felbontást.
3d-vel is próbálkoztak néhány film esetében de darabokra kell szedni a képet, és a végeredmény nagyon kérdéses. (részemről sz*r)Viszont a CGI-vel teli filmeknél teljes szívás lesz továbbra is.

Gladiátor is ilyen. -
belan
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Vettem egy A7 használtan 2 hetes volt kb srác 5 év hivatalos lg garanciával vette amikor volt fekete péntek,nem küldtek ki a hivatalos garancia papírt és be telefonáltam hogy küldjék ki erre azt mondják 4 év emagos garancia van rá nincs gyari garancia aki meg vette tőlem a tv-t ő fel hívta őket és nagy nehezen ki küldtek a hivatalos garancia papírt mert anélkül nem él a lg garancia. Szerintem az 4 év emagos garancia tutti nincs, nincs oda írva 2 év hivatalos garancia. Ezek után nem veszek semmi emagos dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED C1 55"
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hidd el sokan örülnenek egy A7 nek vagy eg910v is!! Főleg használtan ha veszi meg valaki gyári garanciával jóval olcsóbban meg veszi mint a b7 vagy c7 . Aki meg újat vesz akkor kell el gondolkodni csak kell a 4k hdr.
Plazmát sem azért cseréltem le, mert "kevés" volt. Én speciel a "tökéletes feketék" miatt cseréltem, nem egyéb ficsörök miatt. Ezt a jelenlegi oledem is bőven teljesíti, sőt nagyon sok mindenben jobb a plazmánál és, mivel én egy ilyen igénytelen user vagyok, nekem bőven jó lesz pár évig ez is. Ja... olvasom, hogy idén jön a 8k-s tévé. Elképzelek sok usert, milyen idegesek lesznek, hogy nekik csak 4k-s tévéjük van.... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Túltolt csak egy beállítás lehet...

Vhiktor