Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz Ren Hoek #13696 üzenetére
Pontosabb a kép. Látszik, hogy az 1080p-s anyag az 1080p-s képenyőn jobban jelenik meg, a 4k-s kijelző lefele skáláz. De elenyésző a különbség.
Én 3,5 m-ről látom, de tényleg jól látok messzire. Barátnőm kb 2-2,5m-ről veszi észre csak.
Most nappali fényviszonyok között egyértelműen világosabb a képe a B7-nek, simán nézhető. Az EG910-nél bizony a nappali fényviszonyok nem épp áldásosak. A b7 simán ajánlható nappal TVzésre nyugodtan.
És most látszik, hogy valószínűleg a tükrőződésgátló okozza a kékes hatás a B7-en (ahogy az A7-en is) a pirosast pedig az EG910-n. Kikapcsolt állapotban fénybne simán látszik.
A 4k hdr és az 1080p között tényleg eszméletlen a különbség, mintha más dimenzió lenne.
Érdekes volt látni, hogy bizony látható a különbség a 4k és 1080p között is 3m-ről. Ne mnagyon, de ha az ember jobban figyeli a füvet és a sziklákat, sokkal részletesebb a megjelenítés.
Be kell látni, hogy a fullhd kora leáldozott valójában a csúcskategóriában. Teljesen felesleges 1080p-set venni már újan.
Áreheztően jobb TV a B7 bármely fullhd-snál. 400k környékén best buy tv
[ Szerkesztve ]
-
gertitorpe
tag
a képernyőrezegtetős hang szerintem a házimozi mellett érdekes, mivel elvileg az LG megoldása képes lesz bizonyos pontokon rezegtetni, ami hasonló hatású lehet mint a moziban a vászon mögötti hangfal. Jobb ha
a vászon mögül (is) jön a hang mintha csak a TV alól a centerből szerintem.
Nyilván karcsú önmagában de házimozival megfejelve biztos érdekes ha működik együtt a kettő. -
sakal83
addikt
Valoszinu a kijelzo eltero bevonata miatt van az elteres. Az A7 vs eg910nel is ez volt. Hangsulyozom hogy szubjektiv velemeny mereseken nem alapul. De a 4k hdr brutalis tenyleg. Egymas mellett olyan volt mint egy fekete feher dobozos tv vs precision 2000
3;5 mre ulok tole.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
válasz sakal83 #13685 üzenetére
"Ami szamomra elonye a 910nek az a pirosas kep amely elenkebbe teszi a szineket a b7hez kepest aminek kicsit kekesebb a kepe amely miatt szebb a kek a feher es szurke."
Pedig B7-nek pont a pirosa jobb, a többi szín kb azonos. Ebben is fejlődtek a 2016 utáni uhd panelek, valószínű nem azonos képbeállítások voltak, ez igaz a kékes tónusra is.
"Es ami a legmegdobbentobb szamomra hogy a hajlitott kepernyo miatt nagyobbnak latom kepe"
Ha elég közelről nézed ez normális, a geometria miatt.
-
kets520
tag
Valószinű már le volt írva de nem találom
LGB7 hez mik az ideállis kép be állítások?
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Megvolt az EG910V vs B7V teszt.
1. A tvk legjobb tudasanal 4k hdr vs 1080p egyeretelmuen megdobbentoen jobb a B7.
2. 1080p vs 4k kulonbseget mar 3mnel lattam a baratnom 2mnel. B7 gyozott.
3. 1080p Az eg910v hajszalnyival jobb.
4. 1080p alatt a 910 jobb.Amiben meg jobb a B7:
Mozgas; fenyero lathatoan; valamint sokkal jobb hang es menu gyorsasag es tobb beallitasi lehetoseg.Ami szamomra elonye a 910nek az a pirosas kep amely elenkebbe teszi a szineket a b7hez kepest aminek kicsit kekesebb a kepe amely miatt szebb a kek a feher es szurke.
Es ami a legmegdobbentobb szamomra hogy a hajlitott kepernyo miatt nagyobbnak latom kepet
Donteni nem tudok igy mind a ketto megy fel HAra es csak egy maradhat
-
Ren Hoek
veterán
válasz Pro Koryak #13683 üzenetére
Egy ideig elég most az 55 col ... 70-75-t tartanám előrelépésnek... de ez OLED-ben horror. Inkább közelebbről nézem akkor. Játékra így is elég impresszív Már csak az GTX 1180 kéne alá
-
Ren Hoek
veterán
válasz Pro Koryak #13681 üzenetére
Persze ebben igazat adok. Sajnos még nem volt alkalmam leülni egy OLED házimozi + egy drága hangszett elé. (Egyik ismerősömnek sincs OLED TV-je, csak drága hangcucc és egy régi 40-48 colos IPS LCD ) - valószínűleg ha megszoknám, fancsali fejjel ülnék le a TV hangfal elé. Bár fülessel azért nem rossz szerintem, tényleg sok a plusz részlet a hangokban.
A mozis sorround annyira nem hiányzik, nem különösebben estem hasra IMAX-tól sem. Bár a csámcsogás, pofázás, röhögés, zombikólahörgés ront az élményen.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz Ren Hoek #13676 üzenetére
"Szóval én nem érzem, hogy annyira sok pluszt adna hozzá... de ismétlem ez a saját véleményem."
Pedig DE!
Pláne, ha olyan mély hangok vannak, amit nem is hallasz, csak érzed, hogy mozog alattad a kanapé, minden kis rezdülést, neszt, halk beszédet tisztán, érthetően hallasz. Sokat hozzátesz az élményhez, így lesz kerek az egész.
Nem muszáj üvöltetni, halkan is lehet minőségi hangzást elérni, normál hangerőn is hallasz mindent egy minőségibb rendszeren, nem kell milliókra gondolni.Pana idei oled mikortól lesz kapható?
-
törölt tag
válasz Borisz76 #13677 üzenetére
+1 a fejhallgatóra.
Saját helyen a hangszigetelés is opció, nálam is két réteg cucc van az előtétfal mögött, és nagyon sokat számít. Ebben a helyiségben nem is elsősorban azért hasznos, mert így döngethetem a rendszert. A szomszéd az, aki hajnalig (jóformán reggelig) hajlamos nyomatni a tévét, ráadásul tévéhangszórókon, mert azt is kihallottam!
(#13678) Gabor tm: Anno lakótársnak és nekem is volt hasonló, az alapján szerintem a tied is teljesen okés kis szett. Csak ezzel a véleménnyel a hifis meg házimozis témákat érdemes messze elkerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor tm
tag
válasz #72042496 #13671 üzenetére
Részemről félúton vagyok. A tv hangszóróját csak kipróbáltam egyszer, tv-hez képest szerintem egész jól szól.
Amúgy meg egy Logitech Z623 van rákötve.
Nem sorround, nem is egy külőn erősítős rendszer, de ahol most lakunk nem is nagyon kivitelezhető az olyan, viszont bőven elég erős, hogy ne panaszkodjak, 200W RMS meg THX minősítés.Áldás, békesség, Túró Rudi mindenkinek!
-
Ren Hoek
veterán
válasz Borisz76 #13670 üzenetére
Szerintem a B7-be amit bepaszíroztak kifejezetten jó TV viszonylatban. Lehet UFÓ vagyok, de nekem egyáltalán nem hiányzik egy drága hangrendszer. Moziban sem szeretem valamiért... Eleve van családja és lakótársa, szomszédai az embernek, akkor ők nem igazán szeretik a mozi szintű hangrendszert. Még családi házban is durva tud lenni. Konkrétan a házszomszédunk vadbarom gyerekei olyan mozi hangerővel nézték a filmeket, hogy szólni kellett. Jó nyilván lehet normál hangerőn is (Bár halkan szerintem nem, és nincs is értelme) - Szóval én nem érzem, hogy annyira sok pluszt adna hozzá... de ismétlem ez a saját véleményem.
Nekem megfelel (egyelőre), a TV hangfal, de legtöbbször egy jóminőségű fejhallgató jobb. Játékra, vagy egyedül filmezni nekem kényelmesebb és nem zavarok vele senkit... akár éjjel is nézhetem. Majd családi házba a dedikált és szigetelt moziterembe
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz #72042496 #13671 üzenetére
Lehet sarkosan fogalmaztam de az tény, hogy a mai vékony készülékekbe nem lehet rendes hangot varázsolni.
Megoldás lehet egy soundbar vagy egy régi sztereó erősítő egy pár hangfallal is.
Ez már pénztárca és igény függvénye......persze határ a csillagos ég.Mód : csak a tv képernyőt rezgető technikára reagáltam volna....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
válasz Borisz76 #13670 üzenetére
Azon túl, hogy mindenki eldönti magának, hogy mire spórol, belinkelek egy idevágó hozzászólást (#71) az AVSForumról.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Oled-re telik ? Tessék spórolni és egy házimozi rendszert is venni mellé.
A tv-k saját hangsugárzóin filmezni bűn. Max tv adást nézni....arról még már 5 éve leszoktam.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Joshi
titán
válasz gertitorpe #13649 üzenetére
"A Sony mellett a crystal sound és a jobb mozgás megjelenítés áll, de nekem túl nagy kompromisszum lenne a droid."
A Sonynak ilyenje nincs viszont van Acoustic Surface, szerintem a Crystal Sound az az LG megoldása lehet.Az Android 7 már nem olyan gáz habár havonta egy fagyásra vagy egyéb anomáliára lehet számítani, de kb ennyi. Az Android nagy szabadságot ad minden téren. A Sony AF8 viszont már Android 8-as lesz, de lehet megkapják az Android 7-es Sony készülékek is.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz ginola #13661 üzenetére
A mozgásmegjelenítés ezer oldalról vizsgálható 24p esetén:
- Ha minden szappanozó algoritmust kikapcsolsz akkor csak a nyers képet jeleníti meg. Egyes TV-k esetében (Philips) talán van olyan metódus ami javíthat ezen szappanhatás nélkül... de ez ingoványos talaj. Nem tudjuk mennyit számít, vagy mit csinál egyáltalán.
-Látványosan az interpolációval lehet javítani, azt meg sokan utálják, mert szappanoz.
-illetve a BFI-vel a panel vibráltatásával gyakorlatilag. Ezt se veszi be sok ember szeme.
Na most neked mi a szempont? Trükközés nélkül sok különbség nincs. A 24p az 24p
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
55-ös méretben 4K HDR tévék közül ár/ értékben mi ajánlott?
(LG B7V-t nézegettem) -
őstag
Arról van valami hír, hogy mikor jelenik meg a Freesync az OLED tévékben?
Szerintetek szoftverfrissítéssel ez bekerülhet meglévő készülékbe? -
Partz
senior tag
"Igen az AF8 is dől, de az A1-hez képest minimálisan (5°)."
Az A1-nek 5°, az AF8 szinte függő.
"Viszont az LG B vagy C szériája nincs pariban a Sony A1-el vagy a Panasonic EZ950/1000 szériákkal. Ezeknek a párja az E és G széria az LG-től."
A tavalyi B, C széria csak hangzásban és külsőben tért el az E vagy G-től. Az idei C8 széria erőlelépés hardveresen és videó feldolgozásban is a tavalyiakhoz képest. Az AF8 új panelt kapott, a többi maradt. Idén a nyitóáruk is azonos a C8-nak és az AF8-nak. Idén már egy ligába szánták őket, de ez tesztekből majd kiderül.
Balika911
"Bár én úgy tudtam, hogy az AF8-ban tavalyi panel van..."
Mind két japán gyártó 2018-as LG woled paneleket használ az idei tévéinél, beleértve a Pana FZ szériáját. Ezt év elején nyilatkozták, a AF8 pixel fotóin is látszik az új panel struktúra.
torma1981
"Idény ahogy nézem nem nagyon lett plusz a tavalyihoz képest. Majd a 2019-es nagyobb durranás lesz."
Német források szerint viszont úgy néz ki tényleg lehet számítani év végén a Sony-tól egy csúcs oled és egy a Z9D-t váltó lcd tévére, az új X1 Ultimate procival.
-
krx21
nagyúr
Én messze kerülném a crystal sound-ot...
-
PuMbA
titán
7-es droidról már jókat mondanak és a Sony is frissített pár régebbi modellt rá
[ Szerkesztve ]
-
gertitorpe
tag
Nekem a Sony az Android miatt felejtős. Nem szeretem droidot a TV-s verzióról meg kifejezetten sok rosszat olvasni, illetve azt hogy sok gyártó már menekülne róla csak nincs mire, ugye.
A mostani TV-n Webos 2.0 fut. Nem gyors a drága, de stabil, lejátsza amit kell, kezeli a feliratokat és megy rajt a az HBO go.
Ha a 65C8V idén ősszel megüti a 600-at, beruházok egyre. A C7 is volt egyszer 720e idén. Szimpatikus, hogy ahogy LG Display kezelte a korábbi banding hibákat, mozgásmegjelenítést, alacsony top fényerőt a 18-as szériában.
Sajnos az E modellt szerintem nagyon elrondították, legalábbis a 16, 17-es modellekhez képest ami a legszebb TV a mai napig szerintem (nyilván ez szubjektív).A Sony mellett a crystal sound és a jobb mozgás megjelenítés áll, de nekem túl nagy kompromisszum lenne a droid.
-
törölt tag
válasz daneel_hu #13645 üzenetére
"Szerintem ez a cucc akkor jó ha a lámpákat önmagában is tudod kapcsolgatni, zömében fali kapcsolókkal."
Létezik hozzá többféle fali kapcsoló is. Nekem egy Tap switch van, ennek három scene-t lehet a gombjaira beállítani. Se fúrni nem kell hozzá, se elem nem kell bele, jópofa nagyon. HUB alapú Harmony-ról is lehet vezérelni a Hue-t (ez engem elrontott), plusz talán Cortana és Alexa integráció is van már.
Na, de nem akarom itt tovább reklámozni, inkább csak ötletként dobtam be.
Árnál arra, hogy csak az izzók darabonként 20 ezer forint körül vannak. Így hamar sokszázezres magasságba szökne a dolog, még úgy is, hogy valószínű nem listaárakkal küldenék ki az ajánlatot.
"Bárcsak ez a sok-sok jó elmondható lenne a mai építőipar minőségéről..."
Ne is mondd. Nálam is vannak durva dolgok, de amit megcsináltattam se lett igazán normális, cserébe egy valag pénzt elvitt. Előre félek megint hozzányúlni a lakáshoz, két éven belül márpedig masszívan hozzá lesz nyúlva.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz #72042496 #13644 üzenetére
Megnéztem, tényleg nem rossz.
De azért vannak hátrányai is.Egy ilyen rendszer feltételezi azt, hogy mindig van működő hálózatod.
Az áramot vegyük ki, mert ha az sincs, lámpád sincs.
Ráadásul okoscuccról vezérled, tehát tablet vagy teló.
Ezeket dolgokat mindig máshova szoktuk lerakni, nem ugyanoda... tehát ha x lámpát fel akarsz kapcsolni, először meg kell keresned az okosegységedet hozzá.Nekem már a villanyszerelő váltókapcsolós megoldásai is túlzásnak tűntek, de ott belátom azt - van olyan élethelyzet ahol jól jöhet. Pl előszoba két végén váltózól, és teli vagy csomagokkal.
Vagy sáros a cipőd és nem akarsz átmenni a másik végébe, tök jó közel van a másik kapcsoló és ott is leoltod a lámpákat.Ellustulsz tőle.
A kanapén fetrengve tudsz bármit kikapcsolni, felkapcsolni.Szerintem ez a cucc akkor jó ha a lámpákat önmagában is tudod kapcsolgatni, zömében fali kapcsolókkal.
Egyébként mire gondolsz az árnál?
Erre a rendszerre vagy lámpástul/mindenestül?
Szerintem az összes világító egység a felszerelésekkel, mennyezeti megoldásokkal, kivitelezéssel jóval túlmutat a HUE árán.
(de ez csak tipp) -
-
Ren Hoek
veterán
válasz daneel_hu #13640 üzenetére
Ha jól rémlik fotós/grafikus vagy... náluk alapvetés egy ilyen komoly világítástechnika jól nézhet ki, ha jól be van lőve...(elkullogok szégyenemben az egyetlen IKEA állólámpámmal jó ez most albérlet, de otthon családiházat faterék is felpimpelték művész világítással)
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Nálunk 43 m2 a nappali.
Van a keretes álmennyezet 30 spottal, mellette 2 db dekorlámpa, 1 csillár az étkező felett, van 9db konyhaspot, a konyhasziget felett 3 logó lámpa + a konyhai előkészítő felett is egy fali cucc.
+ A keretes álmennyezet szegélye egy fehér ledsor.Erre találj ki mozgásérzékelőt.
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #13637 üzenetére
Pont tenisz ment, egyébként inkább foci, kézilabda, autósport stb.
Igen az AF8 is dől, de az A1-hez képest minimálisan (5°).
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #13632 üzenetére
Ilyen lakásokban mozgásérzékelős fényforrások vannak. Nem is tudtad?
-
Joshi
titán
válasz torma1981 #13626 üzenetére
Élőben egy 65A1 azért tekintélyt parancsoló, nyilván a hátradőléses megjelenés furcsa mert nem vagy hozzászokva. De egy dizájnlakásban nagyon jól mutat hidd el. Ja és nagyon minőségi a megjelenése, nem véletlenül írtam hogy egyáltalán nem a B7 vagy C7-el kell összehasonlítani.
-
Pro Koryak
addikt
Jólvanna, az lg 65c8 beesik 600e környékére és akkor nem veszek sony-t. Ígyjó?
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #13623 üzenetére
Na majd kiderül a tesztek alapján. Amúgy ez az idei Sony jobban néz ki külsőleg mint a tavaly. Az valami förtelem volt szerintem. Idény ahogy nézem nem nagyon lett plusz a tavalyihoz képest. Majd a 2019-es nagyobb durranás lesz.
Amúgy az OLED az egyik legjobb technológia az tuti. Az szidja csak aki nem látott este, jó filmet rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #13623 üzenetére
Az A1 szerintem csak a dizájnja miatt lesz kapható, nagyon extrém és egyedi.
Az AF8 falra szerelhetősége is praktikusabb, de ha talpon van még ez is bukik hártafele ~5°-ot. A 2018-as panel pedig új ahogy a 2015-höz képest a 2016-os volt. Az OLED még sokáig nem lesz jó befektetés, egyszerűen csak használja mindenki teljes megelégedéssel az adott évjáratát. -
Pro Koryak
addikt
válasz torma1981 #13615 üzenetére
Azt, hogy nem sávosodik, szerintem igen, homogén a panel, valószínű, a fényerő nagyobb az meg nem baj hdr-nél.
Ha már most ugyanannyiba kerül az idei sony, mint a tavalyi, te melyiket vennéd???Várom az idei lg c8-at is, kíváncsi vagyok arra is az a9 procival. Ráadásul ugyanannyiba fog kerülni, mint a sony.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz torma1981 #13617 üzenetére
Már hogy a fenébe ne lehetne észrevenni. A Sony-nak ez az erőssége, a tavalyi LG-knek meg a gyengesége. Az idei LG-k már jobbak, de a Sony szintjét nem érték el. Későbbi firmware-ekkel még alakíthatnak a dolgon, erős processzor már van hozzá.
A #13613-ban sorolt dolgok amúgy nem a Sony-nak, hanem az idei panelnek köszönhetőek. Bár én úgy tudtam, hogy az AF8-ban tavalyi panel van... ami fura, mert az idei C8-akkal kapcsolatban ugyanezeket az előnyöket emelték ki: világosabb kicsit, és homogénebb, javítottak a banding problémán.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
-
Joshi
titán
válasz torma1981 #13617 üzenetére
Hogyne tudnám, volt LG tévém is pont azért vettem Sony-t. A mozgásmegjelenítés nem a tévé panel típusától függ, hanem a mozgásmegjelenítésért felelős SoC-tól. Ezek rendszerint a gyártó saját fejlesztései és ebben a Sony az LG előtt jár.
ui.: abban igazad van hogy ezek nem drasztikus különbségek, de ha valami jobb akkor el lehet érte kérni több pénzt.
Viszont az LG B vagy C szériája nincs pariban a Sony A1-el vagy a Panasonic EZ950/1000 szériákkal. Ezeknek a párja az E és G széria az LG-től.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #13613 üzenetére
És ezeket látni is fogod normál használat közben? Nem. Ezek csak marketing baromságok. De ha valaki a Sony névért fizet +200k-300k-t hajrá.
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #13613 üzenetére
Igen, de te a mozgást emelted ki, holott csak a 2018-as LG panel pozitívumaiban jobb az AF8 és gondolom az LG C8 is mint a tavalyi modellek.
-
Pro Koryak
addikt
flatpanelshd teszt:
"we measured peak brightness to above 750 nits on A8F compared to 660 nits on A1 last year"
"banding on A8F has been significantly reduced compared to any OLED panel we have examined in the past."
"A8F delivers the best panel homogeneity that we have seen on any OLED TV to date" -
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #13606 üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy az AF8 jobb lenne bármiben is mint az A1, mivel ugyan arra a hardverre épül mint az A1. Egyedül az Android verzió magasabb az AF8-nál (Android 8). A1 vs AF8
-
krx21
nagyúr
Milyen beállításokkal nyomod a játékot? Az a baj, hogy én csak interpolációval tudom elviselni a 30fps-es játékot, de még a 60fps-hez is kell. Nélküle nem csak, hogy szaggat, darabos, de még a mozgó sorfelbontás is kb. 300 sor, tehát darabos és mosott is lesz a mozgás. Interpolációval meg magas az input lag... Sehogy nem jó...
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #13603 üzenetére
Szerintem rosszul tetted. Semmivel sem jobb a Sony. Normál használat mellett tuti nem veszed észre a különbséget. Max ha ott lenne egymás mellett.
-
belan
addikt
Jó képe van tényleg a full HD oled tv-nek de azért témát zárjuk már le egy full HD oled tv nem lesz soha olyan mint 4K HDR oled tv ,most nyomom a új gad of wart valami elképesztő 4K HDR be.
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest