- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- Összefoghat az Intel és a Samsung üvegszubsztrátumok piacán
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós kamerák
- Projektor topic
- Mini PC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
A Róbert Károlyra vittem,és szerencsére egy értelmes ügyintézőt kaptam ki. cserélni nem tudják mert ezt a monitort már nem forgalmazzák a gyártása is megszünt. Vissza nem tudták adni most a pénzt, de minden hiba le lett írva és külön írva lett a központnak ez ügyben egy panasz, hogy ezt nem fogadom el a most futott 30. napos garancia rendezés kimeneteleként, hiszen nem tudták megjavítani a monitort hiába küldték vissza. Erre 3 napjuk lesz reagálni, kíváncsi leszek.
-
emiki6
veterán
Akkor sem, ha a szemeddel követed a mozgást?
Nálam úgy egyértelműen látszik ezen a teszten. Söt még az is, hogy a 240 kicsit kevésbé éles, mint a 360.Ha nem látod, akkor valóban felesleges a 120+ fps, bár a max hz még úgy is előny, hogyha nincs vrr és leesik 120 alá az fps. (120hz-en a 110fps akadozóbb lesz, mint 240hz-en).
-
emiki6
veterán
Nézd meg ezt 240-re állított monitorral (240 vs 120):
https://www.testufo.com/framerates-versus#framerate=120120 szerintem még mindig gyász. 165+ -on kezd jó lenni. (A 360 meg varázslatos.)
Amivel játszom, az sajnos csak 120-at tud, látom is, hogy "darabos", de nem zavar annyira. Hasonló téma a 4k vs 1440p is szerintem. Meg pl ha jó egy film, azt SD-ben is lehet élvezni, de van amit imax-ben érdemes. -
emiki6
veterán
A VGA driverben szerintem lehet beállítani a játékokra egyéni korlátot. Sok játéknál kevéssé számít, főleg a gyors mozgásoknál tud jól jönni. 2x annyi fps 2x annyi információ, hogy ez megéri e és hol az egyéni preferencia és játékfüggő.
A gépnek tökmindegy, hogy a monitor mennyin megy, ha a hardver a gyenge keresztmetszet. Ha játék közben nincs is meg a max, desktop környezetben előny, ha ki van használva a monitor. 60fps-es felvételen is jól látszik mennyivel "fürgébbnek" érződik az egérmutató. Görgetésre ugyanez igaz.
Bár van ember, akinek kellemesebb, ha az animációk darabosabbak, de az ritka.Ha meg nem szereted, hogy hangos a gép, akkor érdemes lehet alulfeszelni a procit, vga-t, esetleg a fogyasztást visszábbvenni, ventiprofilokon finomítani. Elégre minek akkora max teljesítmény, hogyha nem szereted, hogy akkora teljesítményen megy.
-
4264adam
veterán
2025.07.17.-én már átbeszéltük ezt veled, lapozz vissza ott vannak a hozzászólások.
Utána
"Ribi" kollégával mélyebben elemezgettük, boncoltuk a témát de az utolsó hozzászólások elvesztek a leállás miatt
ACE- :Használd így:
1- Natív frissítés
2- Vsync helyett Lock a 120FPS-re.
1829 és 1870 közötti hozzászólások elvesztek, ami pont ide kellett volna -
emiki6
veterán
Ezeket kicsit a saját lelke miatt csinálja az ember. Azért is írtam most, mert sok praktikát olvastam, mostanra nagyjából végigpróbáltam és kialakult, hogy mi az ami nem kényelmetlen.
Amit a valaki írt, arra én nem emlékszem, de a HUB videóban volt tálca inverz beégés (mert fehér ablakon melózott és sötét volt a tálca).
Mindenesetre szerintem nem érdemes a tálca elrejtéssel szopatni magunkat. De mondom, szerintem a tálca eltűnés-előtűnés lassú animációja az, amitől nem jó használni, amúgy nem zavarna.Amit én kerülnék, az az auto-hdr a win11-ben, mert játékoknál a világos HUD rikítani fog és statikus is, így azt tuti beleégeti az oledbe, ha sokat játszik az ember egy játékkal.
-
Drizzt
nagyúr
En annyit csinaltam vegul, hogy 3 perc utan fekete kepernyo screensaver, 15 perc utan monitor standby. Azert nem 3 perc a standby, mert a hangot is mindig monitoron keresztul kuldom. Igy 3 perc utan elmegy a hang is, ami kiidegel. Screen saver viszont nem bolygatja a hangot.
-
Én újból kezdtem a Control-t, éppen megvan a 60fps, dlss-el, RTX4080-al.
És ez egy 6 éves játék.
Alan Wake2-t is végigtoltam harmadszorra, szintén 70 fps.
Ja, és 3440x1440 felbontás, nem 4K, azon talán meglenne a 30-40 fps is.
200fps feletti monitornak szerintem akkor van értelme, ha 25 éves játékokkal játszol és/vagy leveszed a grafikát low-ra, nagy élmény lehet oled-en.
Persze mindenki úgy játszik és azzal, amivel akar, csak enyhén vicces látni, hogy 3-400Hz-es monitorok a priorítás az ajánlásoknál, akkor is ha egy 3060-al tolja az illető. -
ricshard444
veterán
Itt is tud villogni, szintén Displayport.
Ambilight tv -k játéknál rendesen lekövetik a színeket ?
Sokat eladtam belőlük, de csak demokat tudtam rajta megnézni anno.
deathcrow42:
Ahogy gyárilag volt úgy hagytam, nem vagyok benne biztos, hogy annyira színhelyes lenne dobozból kivéve, de ki tudja. -
4264adam
veterán
Mert nem kell a VRR Flicker-el szenvedni.
És a 240Hz monitor frissítést visszafogni az FPS értékedre, Ezzel növelni a frametime értéked. Ami a Framrate értéked reciproka.
A VRR a képtörés ellen van. 240Hz esetén 4.2ms, 360Hz esetén 2.8ms a frissítés --> elméletileg van képtörés gyakorlatilag nem tudod látni.
Biztosan nem szenvednék a VRR-el.
Ez a kifejtésem rá: [link]
-
-
4264adam
veterán
Hiába jelzed az ÜFSZ-nek. A firmware így képes lekövetni feldolgozni és kiadni az utasítást. Ez talán majd javulni fog ha lesz frissítés fm-ben, de ne igen számíts rá. --> Ez ilyen lesz, vagy kikapcsolod vagy megszokod vagy 1 fix színt állítasz be.
Ha VRR On-ban a flicker-re gondolsz az jelen van minden monitor esetén, nem csak ezen a Philips-en.
Legtöbb esetben VRR Off-ot használunk. -
csizo13
tag
Köszi a visszajelzést.
Nem vitatom, hogy a natív felbontás és skálázás fontos — de sajnos úgy tűnik, hogy a Mac Mini M2 Pro-val még ezekkel együtt sem produkálja azt a szintű HDR-minőséget, amit az ember várna.Most kipróbáltam egy tippet: AirPlayen keresztül (pl. iPadról) lejátszva a filmeket megjött a várt minőségű kép.
Szóval úgy tűnik, a probléma nem is a monitorral van (1440p-ben is szép képet ad ezzel a lejátszási módszerrel), hanem inkább a macOS/Mac Mini és a kijelző közti kommunikáció sajátossága lehet.A „szutykolás” részt viszont kicsit erősnek éreztem — nem volt célom fikázni sem a monitort, sem más véleményét. Egyszerűen csak leírtam az első benyomásomat.
Azóta egyébként pozitív irányba változott a véleményem, de nem biztos, hogy nálam is eléri majd azt a „wow” szintet, amit sok helyen olvasni.
Az viszont látom, hogy a használati útmutatóban leírtakon túl is ki kell ismerni a működését. -
Frorika1972
csendes tag
Ha a 2.1vs1.4 kábelekre gondolsz nem lehetetlen, de a kompatibilis vs modulos chip esetében erősen nem. Akiknek volt-van ilyen monitorjuk egyöntetűen állítják, hogy láthatóan ugyanazok a játékok, amikkel korában játszottak mezei kompatibilis monitorral, és most modulos gsync-el láthatóan simábban folyékonyabban reagálnak hirtelen-gyors mozdulatoknál egérrel pl külsős kamera nézetben.
-
4264adam
veterán
Vica versa mind a kettő.
Adaptive sync az alapja AMD marketing Freesync nevezi.
Ha a monitor gyártó fizet akkor kaphat G-sync compatible plecsnit de 99% hogy működik a 48Hz - felső határSamsung G6 egy sóher lépés marketinge:
Se AMD se Nvidia licensz, de még a Vesa HDR400-at sem fizették ki
persze mindet tudja
-
Gomez1984
aktív tag
ÁÁ Online meccs közben mikor extrém nyomás alatt vagyok, el nem eresztem az egeret meg a WASD-t hogy a szám elé tegyem a kezem
Amúgy nagyon megszerettem ezt a G6 matt kijelzőt. Amennyit rágódtam rajta anno hogy cseréljem IPS-t, jobban megérte mintha VGA-t cseréltem volna vagy bármi mást. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix XG32VQ Ívelt Gaming VA Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 4ms / FreeSync
- 27 IPS monitor (AOC 27E2QAE, FHD, 75Hz) + ingyen dual kar!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- LG UltraWide 34WN750P-B IPS Monitor! 3440x1440 / 75Hz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Setup! Kamatmentes rèszletre is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest