-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
HDR bekapcs csak OLED-en. És a Cyberpunk 2077 megfelelő rá, hogy megnézd, ajánlom kihozni a maximumot Reshade + RenoDX szigorúan Vanilla mastereléssel és D65 fehérponttal. A 2.3 CP-ben megfelelően működik a Saturation ott nézz rá milyen neked 0.15-el eltolva, DX-el a fekete szint megfelelő lesz
-
4264adam
veterán
a HDR nem izzasztja a kártyát. Viszont ha nem is tudod az micsoda akkor értelemszerűen felesleges foglalkoznod vele mert tudni kell mikor mit kell látnod és ha valami HDR implementáció nem működik megfelelően a masterelés miatt akkor két út van: vagy létezik rá reshade javítás vagy el kell engedni mert soha nem lesz jobb mint az SDR.
Általában az Assassin Creed címek ilyenek amit utoljára írtam.
-
4264adam
veterán
SDR : 40
HDR: 80
ha egy kicsit akarsz segíteni a monitoron akkor ne a kézi pixel refresht erőltetném hanem az alacsonyabb fényerőt mint a max illetve bekapcsolni minden védelmet 2-es szintre.
A nagy Kijelző védelem mellett ne felejtsük el hogy más része is tönkre mehet pl elektronika.
Vagy akár az is ha a szomszéd napelemei hullámoztatják a hálózatot. Vagy a villám.
Sok minden lehet de bele lehet bolondulni ha ezekre figyelünk túlzottan. Egyszerűen élvezd, használd ahogy neked jó és mellette gondoskodj egy kis védelem segítésével -
HEAHEA
aktív tag
Azt olvastam én is, hogy 6-15 perc, de hogy mikor végzett az nekem sem egyértelmű.
Villog a világ végéig csak.
A fordítások is érdekesek számomra: native ( anyanyelvi), preset (előbeállítás).
A power led nullára állítva értem én, hogy nem világít, de akkor kikapcsolt állapotban minek világít (villog) folyamatosan? -
emiki6
veterán
Ha nem csinál semmit, akkor néha felvillan a lámpacskája. Ha frissít, akkor villog, mint egy index lámpa.
Van asszem egy sima, rövid frissítés, ami az alapvető és egy hosszabb nagy, amit csak ritkán csinál vagy hosszú használat után. Mintha az útmutatóban olvastam volna erről valamit.
-
emiki6
veterán
+1 ádámnak, vedd lazán. Többet ér a lelki nyugalmad, mint egy mondvacsinált óraszám.
Volt mar, hogy 12 óra után jutott oda a gép, hogy kikapcsoljam és lefuttathassa (persze ebben volt jó pár óra fekete kijelzővédő).
Használat közben már sosem engedélyezem a frissítést, mert lefuttatja és kikapcsol. Meg kell varni, aztán kapcsolhatom be, hogy folytassam amit abbahagytam.
Ha vigyázni akarsz a monitorra is és sajat magadra is, akkor csinalhatod azt, hogy a 4 óras jelzés után elkezded befejezni amiket csináltál, aztán kikapcsolod a gépet, hagyod, hogy lefusson és később folytatod.
-
hopeless69
csendes tag
Ezt én néztem be!!
,de leírom, ha tényleg érdekel... :I
A vállalkozásomba vásároltam az alkatrészek egy részét. Cégeknek az Alza ad egyedi kedvezményt. Amit kinéztem tápot az fehér volt, de ekkor bedobta az
ASUS PRIME 850W GOLD tápot 30% kedvezményre cégre.
Nos megnéztem az Asus oldalán is látom van fehér meg fekete táp. Beraktam a fehéret hát a kosárba, de azt már nem néztem meg, hogy a kábelek feketék lesznek. Ráadásul nem is találtam hozzá gyári fehéret.Amikor megjött, hát ment a miatyánk rendesen.
Vissza nem akartam küldeni, mert számla visszarontás több tétel egy számlán, szóval beszereltem így. Mondom majd veszek hozzá fehét kábeleket.Aha, de az nem így megy. Rengeteg gagyi kábel van, vagy nem passzolnak a pinek. Nem gondolom, hogy már ezen a tízezer forinton fog múlni, hogy tényleg egységes legyen az én szememnek is, de ehhez valami hozzáértő kell akár innen is, mert egy rossz kábellel hazavághatom az egészet.
-
4264adam
veterán
Le van írva, hogy a villogás változik a kézi befejezett pixel frissitesre.
Kb 30 perc
de nem eröltetném ezt a mindenképp 4 órát. Használd ameddig kell majd megcsinálja amikor nem használodindítottam már kézzel én is 1 alkalommal amikor megérkezett valóban van villogasi különbség
-
Csandi
addikt
Ja én is DLSS Qualityzom. De most pl. csak Arc Raiders-t játszom, ott kinyomtam a dlss-t mert a távoli dolgok túl homályosak voltak vele, úgyhogy most natív 4K és így is 180-240fps között megy. Látótáv max, árnyék high (így a sötétebb részek valamiért fényesebbek, tesztelték), többi low.
-
-
-
GeneraL_XTX
veterán
A Róbert Károlyra vittem,és szerencsére egy értelmes ügyintézőt kaptam ki. cserélni nem tudják mert ezt a monitort már nem forgalmazzák a gyártása is megszünt. Vissza nem tudták adni most a pénzt, de minden hiba le lett írva és külön írva lett a központnak ez ügyben egy panasz, hogy ezt nem fogadom el a most futott 30. napos garancia rendezés kimeneteleként, hiszen nem tudták megjavítani a monitort hiába küldték vissza. Erre 3 napjuk lesz reagálni, kíváncsi leszek.
-
emiki6
veterán
Akkor sem, ha a szemeddel követed a mozgást?
Nálam úgy egyértelműen látszik ezen a teszten. Söt még az is, hogy a 240 kicsit kevésbé éles, mint a 360.Ha nem látod, akkor valóban felesleges a 120+ fps, bár a max hz még úgy is előny, hogyha nincs vrr és leesik 120 alá az fps. (120hz-en a 110fps akadozóbb lesz, mint 240hz-en).
-
emiki6
veterán
Nézd meg ezt 240-re állított monitorral (240 vs 120):
https://www.testufo.com/framerates-versus#framerate=120120 szerintem még mindig gyász. 165+ -on kezd jó lenni. (A 360 meg varázslatos.)
Amivel játszom, az sajnos csak 120-at tud, látom is, hogy "darabos", de nem zavar annyira. Hasonló téma a 4k vs 1440p is szerintem. Meg pl ha jó egy film, azt SD-ben is lehet élvezni, de van amit imax-ben érdemes. -
emiki6
veterán
A VGA driverben szerintem lehet beállítani a játékokra egyéni korlátot. Sok játéknál kevéssé számít, főleg a gyors mozgásoknál tud jól jönni. 2x annyi fps 2x annyi információ, hogy ez megéri e és hol az egyéni preferencia és játékfüggő.
A gépnek tökmindegy, hogy a monitor mennyin megy, ha a hardver a gyenge keresztmetszet. Ha játék közben nincs is meg a max, desktop környezetben előny, ha ki van használva a monitor. 60fps-es felvételen is jól látszik mennyivel "fürgébbnek" érződik az egérmutató. Görgetésre ugyanez igaz.
Bár van ember, akinek kellemesebb, ha az animációk darabosabbak, de az ritka.Ha meg nem szereted, hogy hangos a gép, akkor érdemes lehet alulfeszelni a procit, vga-t, esetleg a fogyasztást visszábbvenni, ventiprofilokon finomítani. Elégre minek akkora max teljesítmény, hogyha nem szereted, hogy akkora teljesítményen megy.
-
4264adam
veterán
2025.07.17.-én már átbeszéltük ezt veled, lapozz vissza ott vannak a hozzászólások.
Utána
"Ribi" kollégával mélyebben elemezgettük, boncoltuk a témát de az utolsó hozzászólások elvesztek a leállás miatt 

ACE- :Használd így:
1- Natív frissítés
2- Vsync helyett Lock a 120FPS-re.
1829 és 1870 közötti hozzászólások elvesztek, ami pont ide kellett volna
-
-
emiki6
veterán
Ezeket kicsit a saját lelke miatt csinálja az ember. Azért is írtam most, mert sok praktikát olvastam, mostanra nagyjából végigpróbáltam és kialakult, hogy mi az ami nem kényelmetlen.
Amit a valaki írt, arra én nem emlékszem, de a HUB videóban volt tálca inverz beégés (mert fehér ablakon melózott és sötét volt a tálca).
Mindenesetre szerintem nem érdemes a tálca elrejtéssel szopatni magunkat. De mondom, szerintem a tálca eltűnés-előtűnés lassú animációja az, amitől nem jó használni, amúgy nem zavarna.Amit én kerülnék, az az auto-hdr a win11-ben, mert játékoknál a világos HUD rikítani fog és statikus is, így azt tuti beleégeti az oledbe, ha sokat játszik az ember egy játékkal.
-
Drizzt
nagyúr
En annyit csinaltam vegul, hogy 3 perc utan fekete kepernyo screensaver, 15 perc utan monitor standby. Azert nem 3 perc a standby, mert a hangot is mindig monitoron keresztul kuldom. Igy 3 perc utan elmegy a hang is, ami kiidegel. Screen saver viszont nem bolygatja a hangot.
-
-
Én újból kezdtem a Control-t, éppen megvan a 60fps, dlss-el, RTX4080-al.
És ez egy 6 éves játék.
Alan Wake2-t is végigtoltam harmadszorra, szintén 70 fps.
Ja, és 3440x1440 felbontás, nem 4K, azon talán meglenne a 30-40 fps is.
200fps feletti monitornak szerintem akkor van értelme, ha 25 éves játékokkal játszol és/vagy leveszed a grafikát low-ra, nagy élmény lehet oled-en.
Persze mindenki úgy játszik és azzal, amivel akar, csak enyhén vicces látni, hogy 3-400Hz-es monitorok a priorítás az ajánlásoknál, akkor is ha egy 3060-al tolja az illető. -
Itt is tud villogni, szintén Displayport.
Ambilight tv -k játéknál rendesen lekövetik a színeket ?
Sokat eladtam belőlük, de csak demokat tudtam rajta megnézni anno.
deathcrow42:
Ahogy gyárilag volt úgy hagytam, nem vagyok benne biztos, hogy annyira színhelyes lenne dobozból kivéve, de ki tudja.
-
4264adam
veterán
Mert nem kell a VRR Flicker-el szenvedni.
És a 240Hz monitor frissítést visszafogni az FPS értékedre, Ezzel növelni a frametime értéked. Ami a Framrate értéked reciproka.
A VRR a képtörés ellen van. 240Hz esetén 4.2ms, 360Hz esetén 2.8ms a frissítés --> elméletileg van képtörés gyakorlatilag nem tudod látni.
Biztosan nem szenvednék a VRR-el.
Ez a kifejtésem rá: [link]
-
-
4264adam
veterán
Hiába jelzed az ÜFSZ-nek. A firmware így képes lekövetni feldolgozni és kiadni az utasítást. Ez talán majd javulni fog ha lesz frissítés fm-ben, de ne igen számíts rá. --> Ez ilyen lesz, vagy kikapcsolod vagy megszokod vagy 1 fix színt állítasz be.
Ha VRR On-ban a flicker-re gondolsz az jelen van minden monitor esetén, nem csak ezen a Philips-en.
Legtöbb esetben VRR Off-ot használunk. -
-
-
csizo13
tag
Köszi a visszajelzést.
Nem vitatom, hogy a natív felbontás és skálázás fontos — de sajnos úgy tűnik, hogy a Mac Mini M2 Pro-val még ezekkel együtt sem produkálja azt a szintű HDR-minőséget, amit az ember várna.Most kipróbáltam egy tippet: AirPlayen keresztül (pl. iPadról) lejátszva a filmeket megjött a várt minőségű kép.
Szóval úgy tűnik, a probléma nem is a monitorral van (1440p-ben is szép képet ad ezzel a lejátszási módszerrel), hanem inkább a macOS/Mac Mini és a kijelző közti kommunikáció sajátossága lehet.A „szutykolás” részt viszont kicsit erősnek éreztem — nem volt célom fikázni sem a monitort, sem más véleményét. Egyszerűen csak leírtam az első benyomásomat.
Azóta egyébként pozitív irányba változott a véleményem, de nem biztos, hogy nálam is eléri majd azt a „wow” szintet, amit sok helyen olvasni.
Az viszont látom, hogy a használati útmutatóban leírtakon túl is ki kell ismerni a működését. -
Frorika1972
csendes tag
Ha a 2.1vs1.4 kábelekre gondolsz nem lehetetlen, de a kompatibilis vs modulos chip esetében erősen nem. Akiknek volt-van ilyen monitorjuk egyöntetűen állítják, hogy láthatóan ugyanazok a játékok, amikkel korában játszottak mezei kompatibilis monitorral, és most modulos gsync-el láthatóan simábban folyékonyabban reagálnak hirtelen-gyors mozdulatoknál egérrel pl külsős kamera nézetben.
-
4264adam
veterán
Vica versa mind a kettő.
Adaptive sync az alapja AMD marketing Freesync nevezi.
Ha a monitor gyártó fizet akkor kaphat G-sync compatible plecsnit de 99% hogy működik a 48Hz - felső határSamsung G6 egy sóher lépés marketinge:
Se AMD se Nvidia licensz, de még a Vesa HDR400-at sem fizették ki
persze mindet tudja
-
Gomez1984
aktív tag
ÁÁ Online meccs közben mikor extrém nyomás alatt vagyok, el nem eresztem az egeret meg a WASD-t hogy a szám elé tegyem a kezem

Amúgy nagyon megszerettem ezt a G6 matt kijelzőt. Amennyit rágódtam rajta anno hogy cseréljem IPS-t, jobban megérte mintha VGA-t cseréltem volna vagy bármi mást. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó kishibás 31.5" HP OMEN 32c
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- OLED GAMING MSI 321UPX QD-OLED
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Samsung 27" 2K 2560x1440 monitor Pivot is, állítható magasság S27A850D PLS panel, picit gyenge talp
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Villog a világ végéig csak.

A gyártói oldalon ezt írják:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"Ribi" kollégával mélyebben elemezgettük, boncoltuk a témát de az utolsó hozzászólások elvesztek a leállás miatt 

a vga van ertem es nem forditva. 240Hz-es monitort mar jo, hogy nem 60-on hasznalod.

Skynet258