- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zilai81
csendes tag
Halihó
Már van hozzá Újabb [Firmware!]
én már felraktam! -
c41r0^
őstag
Gigabyte MO27Q28G
Illetve, hiába van DP inputon és van bekapcsolva az "auto switch on" funkció, hogy jelfogadáskor automatikusan bekapcsoljon, mégis a joystickal be kell kapcsolni még standby állapotból is, azaz nem kapcsol be automatikusan, ha jelet érzékel DP-n (RTX 5070). Ezt lehet javítják majd még fw-el, kicsit fura. F05 legfrissebb fw-t egyből felraktam rá nyilván, az volt az első.
Itt nálam volt user error, mert több monitor is rá volt dugva a VGA-ra, és az UEFI a HDMI kimenetet tette elsődlegesnek, ezért nem kapcsolt csak be a monitor automatikusan. TV-t és másik monitort lehúztam a VGA-ról, így az UEFI érzékelte h a DP 1-es port az egyetlen (amire a MO27Q28G van kötve) és így az lesz a default VGA kimenet, így már gép bekapcskor a monitor is feljön stdby-ból, és mutatja a boot képernyőt, stb. -
c41r0^
őstag
Előrendeltem Alza-n a Gigabyte MO27Q28G -t, 230K-ért. Várható érkezés nov. 1.
Reddites fórumok alapján Malajziában és Szingapúrban kapható stabilan már kb. 1 hónapja, de EU-ban belgákhoz, hollandokhoz, lengyelekhez, csehekhez érkezett még csak, de pár nap alatt mindenhonnan el is fogyott és már nem elérhető ott sem. És azokba a boltokba is előrendelések alapján került a nagy része. Korlátozott számban terítik EU-ba (gondolom nagy is rá a kereslet, meg kevés monitor került legyártásra, aztán így nehéz teríteni...) , így inkább megrendeltem most, mert a cseh Alzához (és így idehaza is) valszeg valóban fog jutni belőle a napokban, remélhetőleg.
-
emiki6
veterán
Engem inkább az aggaszt, hogy a tesztoldalaknak nincs referencia spektrójuk stb, csak "konzumer" műszereik, aztán hogy a méréseik így mit jelentenek... 🤷♂️
Próbáltam a natív wide gamutot, megvan a varázsa, de már sRGB-ben megy egy ideje.
Ami pedig az igazat illeti, tényleg nincs szükség pontos kalibrálásra, ha nem munkára kell. Legyen "elég jó". Az agy úgyis megváltoztatja az érzékelést, korrigál stb, nem tűnik fel ha valami nem pontos egy kicsit.
-
emiki6
veterán
Neked is belinkelem. Matt 1080p ips vs glossy 1440p qd oled, hátam mögött nagy ablakokkal: [link]
Ha nagy a fényerő az matt-on sem jobb, mint glossy-n. A matt szóródás legalább olyan zavaró, mint pl az ips glow.
Persze tudom, valahogy dönteni kell és egyszerű 1-2 rossznak vélt tulajdonság miatt elvetni technológiákat, én a woledet vetettem el, pedig sosem láttam még. A tükröződés és s magenta szóródás szerintem nem valós probléma 1-2 kivételt leszámítva.
Szerk: Felejtsd el az oled kalibrálást szerintem. Az olcsó műszerekkel a program csak félrekalibrálja és azt hiszi jó munkát végzett.
A gyári kalibrációk jobbak mint amit egy nem referencia műszerrel el lehet érni. -
4264adam
veterán
OLED technolgóiából adódóan ilyen.
Nem várható érdemi fejlődés a védelemben. Ami kell azt már elérték. Első ökölszabály ne 100% fényerőn használd.Ami fejlődésben várható:
- Fényerő növelése
- elektronika fejlesztése magasabb Frissítési Hz-re kedvezőbb gyártási költségek mellett
- nagyobb színtér lefedése -
szasanyi
félisten
Pontosan. De a legfontosabb, valóban megfontoladnó tényező a naponta és/vagy egyhuzamban történő használati időt ill. az, hogy akkor mire lesz használva. Ha ez megfelel az OLED technológia szempontjából, akkor jöhet a melyik típus, hol és mennyiért. Szerintem.
Nálam a napi 8-9 óra minimum meg van, aminek legalább a 80%-a statikus tartalom ezért maradt a jelenlegi MSI. -
-
-
4264adam
veterán
Ez így nem igaz, nem lesz belőle IPS szint. És amiről te szeretnél írni az ez lenne:
- Matte bevonat miatt szépen használható nappali fényviszonyok miatt ekkor viszont a fekete rétegben lilásodás szín látható amikor nincs a kijelző használva.
Hidd el nappali használatban nem sokat fogsz ebből látni amikor használod. Ha pedig ez nem tetszik venni kell Glossy bevonatosat ami kevésbé ügyes a nappali fénnyel.
SDR: 15-ben használom nappal is
HDR: 40
-
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY INZONE M10S, 26.5", QHD, 480Hz Monitor / Új, Bontatlan, Garanciás, Akciós Ár /
- Dupla Óriás Konferencia Monitor Szett - 2 x 70" -Cisco MX800 (2xCisco Imola-70FPX)
- 23" Érintőképermyő - Full HD - Konferencia monitor - Cisco DX80 CP-DX80-K9 V05 - All in one
- 10" Hirdető monitor - LED - Philips Color10BDL4551T Multitouch - Kamerás - Hangszórós - érzékelős
- 12" Monitor akár Microsoft Teams / Zoom beszélgetésekhez - HP Center of Room Control TPC-I032-CRC -
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Skynet258