Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Elvileg igen. Hát ha 180Hz-re nem lehet állítani akkor nyilván nem jó a 150FPS miatt, max a 240Hz. De elvileg képben mindegynek kellene lennie nálad, hogy 360 vagy 240 amíg 240 fps alatt maradsz.
Legalábbis Oled esetén. Nem tudom más monitoroknál van-e ráhatás a response time-ra Hz-től függgően, de Oled esetén úgy tűnik nincs, mindig retkes alacsony. Elvileg emiatt mindegy hogy mennyi Hz amíg FPS-ben alatta maradsz. Legalábbis a linkelt videjóban is ezt mondták. Én azért vettem lentebb, mert nekem a monitor tápja jobban cicereg amikor 240-en megy. De amúgy is 100-120 FPS limitet szoktam beállítani játék függően és nem is játszok mostanában fps-t. -
Ribi
nagyúr
Itt is azt mondják, hogy csak akkor van értelme magas Hz-nek, ha fps-ben is követed.
Ha kevesebb az fps akkor semmi értelme a magas Hz-nek. -
Ribi
nagyúr
Vagyis nyilván ha 240Hz-el megy a játék 120 helyett akkor kevesebb lesz a motion blurr.
Ja végülis igen. Ez így igaz. Habár gondolom nem pont ugyan olyan blurr lesz mint normál monitoron, de az agyunk kb ugyan úgy blurr-ként dolgozza fel.
De ha 240Hz-en van a monitor és 120 fps lock van az szerintem pontosan ugyan olyan lesz blurr szempontjából mintha 120Hz-re van véve a monitor. Akkor csak a response time vagy marad.
Mondjuk én is 120Hz-en használom a 240-es monitort, de ez nem oled, de VA. Meg a felbontás is kisebb, de még sose vettem észre VRR flickert. 120Hz nekem is bőven elég. -
-
Ribi
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Igen, de ez milyen szám? Mert a monitor 0,3ms alatt rajzolja ki, nem mondjuk 4-6ms alatt mint a normál monitorok. Vagyis megkapja a képet és azt ki is rajzolta. Effektíve nem nagyon fog fél képlockát kirajzolni. Annak semmi értelme hogy ugyan azt 2x kirajzolja, vagy 2x annyi ideig van kint ugyan az a kép. Ez a két dolog vizuálisan egyenértékű egymással. Semmi értelme "ugyan azt" kirajzolni többször, mert a pixel ugyan olyan marad ha 10x kirajzolja vagy ha 1x is.
#18184264adam: Ugyanez. Mi értelme ugyan azt többször "kirajzoltatni" amikor a monitoron SEMMI változás nem lesz? Ez nem CRT hogy frissíteni kell a fluoreszkáló fényerejét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Gigászi óriás! 43"/4k/144Hz/HDR csak a tiéd! Ajándékot is kapsz!
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- ASUS TUF VG279QM1A Gaming Monitor 280Hz GARANCIÁLIS!
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG LS49AG950NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- Retro nagy ATX toronyház 2001-ből
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- AKCIJÓÓÓ!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Skynet258