Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigBear
    senior tag

Nem talált. IPS kijelzós mobilom van - G75, jó darabig, ha el nem pusztul, marad is -, meguntam a beégett meg szemkiejtős pwm szabályozású oled szutykokat. Kerestem egy darabig, mert sajnos mobiloknál gyakorlatilag már nincs más, a fillérestől kezdve a csúcsig mindegyik oled szutyukkal jön.
    Azért egy 4000+ zónás miniled elég szép képet produkál. Sajnos egyelőre nem túl nagy a választék, legalábbis felénk.
    3 évig garancia -> ezzel csak az a gond, hogy felhasználástól függően, de az oled biztosan beég. Egyszerűen a technológiából jön. Ha 4 év után lesz erősen látható, akkor meg a hajamra kenhetem a garanciát. Nem, nem 3-4-5 évre veszek monitort. A Dell 20-as monitorom (2005 fpw) a mai napig működik (ips), kb. 20 éves.
    Ja, ha már fáradás: ugye tudod, hogy ez azt is jelenti, hogy grafikai munkáknál rendszeresen kalibrálni kell az oledet, mert eltolódik a kép? Ez se éppen előny. Miért gond az, ha max. fényerőn használom? Ha világos helyiségben van a monitor, az oled fényereje eleve necces, ezt vegyem még vissza? Nem én vagyok a monitorért. Tápot soha nem nyomom le, de meló / használat közben nem fogok frissítést nyomni. Ha az alap kikapcsoláskori kevés, ismét: nem én vagyok a monitorért.
    Az emlegetett árszint jellemzően a bélyeg méretre vonatkozik. Ez se mindegy. Most már letisztult, elég szép kínlódás volt normál monitornál is mire találtam: UW kell, min. 34" és sík. Na, ilyen oledből egyelőre nincs, nem látok.
    Ja igen, a beégésre: CAD felhasználás van, én nem csak játékra használom a monitort. Sajnos nem úgy megy, hogy eltüntetgetem amivel dolgozom (menük). Sok-sok órán át ugyanaz a háttér, ugyanazok a vonalak stb. Igen, erre már megkaptam, hogy hát tudhatnám, hogy erre nem való az oled. :U

Új hozzászólás Aktív témák