-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
Plusz én nem játszom kompetitív játékokkal, csak Singleplayer címek futnak már (a média tartalmak mellett), ezért gondoltam, hogy nem kell nekem a 240-480Hz-s kategória (+100k alsó hangon). Talán erre elegendő lesz a 165Hz-s panel is. Majd meglátjuk, végül is, ha nem válik be, még vissza tudom majd küldeni az Alzához pár napon belül. Boltokban nézegettem (Media Markt, Euronics), de sajnos Oled monitort sehol sem tudtak nekem mutatni errefelé (főleg nem 4K-s monitort), csak rendelésre van minden sajnos (bár ezt is meg tudom érteni).

-
TBT
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Ez 3. QD-OLED az ASUS szerint, kismillió beégés elleni "megoldása" van, szóval talán tényleg nem lesz vele baj évekig. Bár sokat úgysem fog menni, maximum 2-3 órákat naponta (de ez sem minden nap).
2018 óta 4K monitort használok, játékok miatt talán a 1440p is elég lett volna (a videokártyám könnyebben kihajtja ezt a felbontást), de nem akartam most visszaváltani, így marad a 4K felbontás.
Alzánál még akartam volna rá kiterjesztett garanciát kötni (+3 év és akkor 2032-ig lenne rá garancia), de a support tájékoztatott róla, hogy Oled monitor beégésre ez a garancia nem érvényesíthető, szóval maradok a sima 3 éves ASUS garanciánál.A szoba sötétebb részén használom majd (napfény ott abszolút nem éri semmilyen formában), fűtőtest is 50-60 cm-re van tőle. Talán nem lesz gond vele.
-
TBT
addikt
És ez az ASUS monitor mennyire számít jó vételnek?
31,5" ASUS ROG Strix OLED XG32UCDSA többi boltban jóval magasabb áron van jelenleg.
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Egy 60Hz VA paneles 4K LG (régebbi modellű) monitorról váltanék valami újabb, szemkímélőbb, szebb képet adó megoldásra (talán OLED?).
Az alábbi két modellt néztem:
31,5" ASUS ROG Strix OLED XG32UCDS
31.5" MSI MAG 322UP QD-OLED E16A két márka közül melyik a jobb, megbízhatóbb és időtállóbb választás?
Általános jellegű felhasználás lenne, szóval táblázatkezelés, szövegszerkesztés évente 1-2x, órákig statikus tartalom nézése ritkán lenne, inkább böngészés (+fórumozás), YT, videojáték és filmek+sorozatok.
A videojátékok java része 60FPS-ben megy jelenleg 4K-ban (MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit kártyám van), származik ebből bármi hátrányom 165Hz esetében? Nem lesz screen tearing vagy ilyesmi?
Vagy inkább várjam meg az új 2026-os Oled monitorokat már?
Illetve a beégéstől mennyire kell félni? Mennyire valós az manapság? Vagy használjam úgy, ahogy szoktam (úgyis van rá 3 év gari), utána meg dobjam ki?
Előre is köszönöm a válaszokat, javaslatokat és tapasztalatokat!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Diablo IV
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- AKCIÓ Dell Ultrasharp U4025QW (5120 2160) IPS, 120 Hz, profi színpontosság, ívelt, Garis
- 27% ASUS VY249HF White IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- Samsung Odyssey G5 LS27CG510 27 QHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG
- TP-Link TX401 PCIe Hálózati Kártya - 10Gigabit!
- Lenovo LOQ GAMING Laptop! Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
- Asus ROG Strix B650-A Gaming Wifi alaplap
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2018 óta 4K monitort használok, játékok miatt talán a 1440p is elég lett volna (a videokártyám könnyebben kihajtja ezt a felbontást), de nem akartam most visszaváltani, így marad a 4K felbontás.

Skynet258