- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Bőven 50 gramm alá fogyott a Keychron kétféle borítással kérhető, "karmos" egere
- Ön vezető vagy önvezető? Az Uber az utóbbi mellett voksol
- QHD OLED és extrém frissítés: bemutatkozott a Sony INZONE M10S II
- Bekebelezi az Amazon az Apple műholdas partnerét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
barnam_
üzenetére
Na végül megrendeltem a Gigabyte MO27U2-t.
Nagyrészt kipipálja amit kell, a 65W-os PD töltést el tudom engedni, viszont legalább USB-C videobemenet és hangszóró van.
Biztató hogy rendelkezik TÜV Flicker Free minősítéssel, akkor talán 2D-ben nem fog villódzani - igazából ez a legnagyobb "félelmem" az OLED monitorokkal kapcsolatban, nem a VRR flicker, az csak játékban fordulhat elő. De pl. a laptopomban lévő OLED kijelző 240 Hz-es PWM-t használ, az azért zavaró tud lenni.
A fényes felületet meg majd megszokom
Viszont GPU-val is pozitívan csalódtam a Gigabyte-ban, remélem ebben sem kell. Árban is a kínálat alja - 200€-val drágább monitor sem ad sokkal többet (vagy épp semmit).
-
-
Üdv,
Van itt tapasztalat 27" 4k QD OLED monitorokkal?
Próbáltam infót keresni de a tesztek nem adják vissza a hosszú távú tapasztalatokat...Kérdés, hogy ezek mennyire tükröződőek? Elvileg mindegyiken van valami AR réteg bár kérdéses a hatékonyságuk. Ablakkal szemben ülök egy elég világos nappaliban, sötétítő függöny van. Állólámpa van az asztalomtól úgy 1,5 - 2 méterre, bár ugye maga a fényforrás jóval feljebb van és a mennyezet felé világít.
Szóval nem tudom egy ilyen semi-glossy felület mennyire tükröződne...Egy modell van amit kifejezetten úgy hirdetnek hogy nem tükröződik, a Samsung Odyssey OLED G8 G81SF, 27". Bár ennél meg azt írják a tesztben hogy kicsit szemcsés a képe ami szöveg esetén közelről látható adott esetben. Kicsit sajnálatos, hogy se USB-C se hangszóró nem fér bele az árba, de tudok nélküle élni. Viszont tetszik a dizájn hogy nem ilyen "ultra gaming" kinézete van.
A másik jelölt a GigaByte MO27U2, ez a legolcsóbb és van USB-C, KVM, hangszóró de fényes a felület.
Beégés meg ilyenek nem érdekelnek, egyrészt van gari meg másrészt majd figyelek rá.
De a tükröződés és a maximum fényerő kérdéses, hogy használható-e nekem ezek a monitorok.szerk.: ja meg a másik! PWM vagy DC dimming van ezeken?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- 27% - Crucial 96GB (2x48GB) DDR5 5600MHz CT48G56C46S5 Notebook RAM!
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Skynet258