-
PROHARDVER!
Üdv! Olvasd el, ha új tag vagy, illetve mielőtt képet osztasz meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wa2x_
veterán
Hozok párat az X300 Pro-val:

-
Wa2x_
veterán
válasz
Mopar Gabor
üzenetére
Ez nagyon jó, minőség ügyileg is
ezért is írtam, hogy a makró talán legjobb/hasznosabb az összes közül. Lassan itt a tavasz jönnek elő újra a bogarak.
-
Mopar Gabor
csendes tag
A Nokai 808 pureview -óta figyelem a telefonok kameráinak a fejlődését, most is a milc váz mellett kíváncsiságból tesztelem ezeket az objektíveket, persze ezek nem prémium üvegek, tisztában vagyok vele. Nincs most frissebb kép, így mutatom, hogy mit tud a telefon gyári makrója és a felhelyezett optika, crop nélkül. -
Wa2x_
veterán
válasz
Mopar Gabor
üzenetére
Igazából semmi, kevesebb a zaj, lágyabbak a vonalak, ez két katt LR-ban, ezért 26e Ft, hát kérdéses. Ráadásul a 2x az szenzor croppolt kép, szóval eleve rosszabb a minősége. Ezek a lencsék, amik érnek is valamit egymagukban kerülnek annyiba, mint neked az összes. A makró talán a leghasznosabb annak, akinek nincs telemakró a telójában.
-
Mopar Gabor
csendes tag
Szemléltetni szeretném, hogy mi a különbség a beépített főkamera 2x szenzor zoom ( baloldalt) vs a külső 65 mm-es objektívvel készült fotók minősége között. (Iphone 16 pro)
-
-
Ricardo
titán
válasz
Mopar Gabor
üzenetére
Jó lett
Hol vetted ezeket a lencséket? Milyen áron kaphatóak? -
Mopar Gabor
csendes tag
Egy kicsit kitérek a 240mm-es teleobjektívre. Ez az optika 1/1-ben Reeflex másolat, de jóval olcsóbb nála. A szettben volt 2 db macro előtét lencse is, amivel ilyen végeredmény született, kézből tartva. Az Iphone 16 pro teléje ugye 12 megapixeles, ez az obi gyakorlatilag egy kétszerező extender. -
Mopar Gabor
csendes tag
Sikeresen összeállt a teljes arzenál, így elkezdtem pár hónapja fotózni a harmadik féltől származó objektívekkel. A "váz" egy Iphone 16 pro + Neewer tok. Az Optikák 17mm-es menettel vannak rögzítve a tokhoz. Balról jobbra : 240mm , 85mm , 65mm és 18mm-es üvegek. A Neewer ár/érték arányban az egyik legjobb.
-
Wa2x_
veterán
Pár reggeli ködös erdős kép, bár a látvány alapján inkább őszi.
X200 Pro + LR
Ez a mélység élesség elképesztő...

-
Wa2x_
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Jó kis minimál, frankó lett!
-
bandhajon@
aktív tag
-
xhege
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Érdekes fotó, nekem tetszik.
-
Ricardo
titán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Szia. nekem tetszik az ötlet.
Annyi szólnék hozzá, hogy nekem picit furcsa hatást kelt hogyfordított a kép.
Tudom így nincsenek fejjel lefele az alanyok, de lyan, mintha a plafon lenne térkövezve, és azon tükröződnének. -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! Építő jellegű kritikát szívesen fogadok.
-
Wa2x_
veterán
Vivo X200 Pro

-
xhege
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Nekem tetszik!
-
bandhajon@
aktív tag
sziasztok! Hoztam pár utcai fotót..
-
Wa2x_
veterán
Na végre le tudtam cserélni az S24-et egy Vivo X200 Pro-ra, ebben végre van makró mód, méghozzá telemakró, ami szerintem a piac legjobbja jelenleg.
Ez a kép 3,7x-es nagyításon készült, ott egy kiálló gomba középen:

Ez pedig 20x telemakró, az a gomba, középen:

És egyéb nyalánkságok, többi kép a LINK-en:

Ez a pók is kb. 2 cm volt lábakkal együtt.

-
Ricardo
titán
válasz
Mopar Gabor
üzenetére
Köszönöm
-
Ricardo
titán
válasz
Mopar Gabor
üzenetére
Jó lett. A legjobb eredményt mindig egy fő lencsére feltett külső optikával lehet elérni. A telefon makro mlencséje nem olyan ütős, mint a fő lencse. Ez minden telefonra igaz. Én még nem láttam olyat, ahol a makrüóra használt lencse rekeszértéken, felbontásban...stb jobb lenne a fő lencsénél. Plusz így a képek mellett elég jó makró videókat is lehet csinálni.
Aztán minél jobb a külső, kiegészítő lencse, annál nagyobb az esély a jobb képminőségre.
Egyébként anno egész jó képeket/videókat sikerült összehoznom sima felcsíptethető lencsével -
Mopar Gabor
csendes tag
A Nokia 808 pureview megjelenése óta kísérem figyelemmel a mobilfotózást. 2009-óta iOS felhasználó vagyok ugyan, de mindig nyitott voltam más gyártók termékeire, így előfordult, hogy csupán a fotós képességek miatt megvásároltam olyan készülékeket, mint a Nokia 1020 Lumia, Nokia 9 pureview, Huawei Mate 30 pro, P40 pro, legutóbb meg a Xiaomi 15 Ultra volt a préda
. Habár a minőség évről évre jobb, de véleményem szerint most már elérték a fizikai határukat, inkább szoftveresen megy a finomítás. Ugyanakkor van egy másik lehetőség, méghozzá a külső objektív felhelyezése. Anno az Iphone 5-re kipróbáltam egy olcsóbb XY optikát, de a minőség persze messze elmaradt a vártnál.Azonban hallottam, hogy létezik egy kínai gyártó , (Neewer) aki piacra dobott egy 240 mm-es teleoptikát, ami kimondottan Iphone valamint a Samsung Galaxy S Ultra telefonokra lett optimalizálva. A dolog érdekessége, hogy nem a főkamera , hanem a teleoptika elé kell felcsavarozni (17 mm ) és 2x nagyítást nyújt, tehát ez egy 2x extender. Ez az optika valójában az amerikai Reeflex márka tökéletes másolata, de jóval olcsóbban kapható.
A teleobi mellé lehetett vásárolni macro kiegészítőt is, amit kértem is hozzá.
Az egész szett nem volt 50 e ft szállítással együtt.
Fontos részlet, hogy az Iphone gyári kamerakezelő szoftvere nem ideális, mert állandóan ugrál a főkamera és a teleoptika között, így vagy letakarod a főkamerát vagy vásárolsz egy külsős cégtől. A Reeflex szoftvere egy évre 7000 ft volt, de itt mindent belehet állítani manuálisan, ami főleg makrófotózásnál nagyon előnyös.A készülék egy Iphone 16 pro + Neewer LS-79 optika, Adobe Lightroom-ban szerkesztve.
Szerkesztett, de nem megvágott képek. [kép] [kép] [kép] -
xhege
veterán
Ricardo és Drakmusz
Köszi szépen!
Sokszor az a baj, hogy ezeken a helyeken (is) rohanásban vagyok, és nincs idő igazából fotózni. Miután eljöttem onnan, akkor jut eszembe, hogy mit lehetett volna még... Nyilván ez a full amatőrségemből fakad. Látom, hogy na itt lehetne lőni pár jobb képet a kirándulásos fotókon túl, de nekem sok idő kell, mire megtalálom, hogy honnan, hogyan is lenne jó az adott fotó.... Gondolom ez a rutinosabb fotósoknál sokkal gyorsabban megy.
-
xhege
veterán
-
Wa2x_
veterán
Voltunk múlt héten túrázni egy izmosabbat a Schneebergen Ausztriában, onnan hoznék pár kedvenc pillanatot telóval S24 + LR:

-
Wa2x_
veterán
Köszi srácok, reményeim szerint még idén váltja a X300 Pro az "öreg" S24-et és végre tudok makrózni is, ami már nagyon hiányzott.
-
Wa2x_
veterán
Pár őszit hozok én is S24 + LR:

-
tom570
aktív tag
Stockholm és onnan a hold.
Xiaomi13

-
xhege
veterán
Köszi mindkettőtöknek.
-
novinyul
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
A második tetszik
-
Roland861010
veterán
15Pro + saját fotó szerkesztője.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szerkesztett és makrófotók megosztása, véleményezése, tapasztalatok átadása, játékok, technikák és különböző makrólencsék bemutatása. Végeredmény = remek képek :)
- Parfüm topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Autós kamerák
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Iphone 15 Pro MAX 256GB, fehér titán, 85% akksi, TÖKÉLETES ÁLLAPOT
- Honor Magic8 Lite 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC! i9-9900K / RTX 3060 Ti / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- UTOLSÓ! 27% Áfás, Új, Bontatlan Apple Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igen, fogok is kimenni a Pilisbe, hátha szerencsém lesz
ezért is írtam, hogy a makró talán legjobb/hasznosabb az összes közül. Lassan itt a tavasz jönnek elő újra a bogarak.
Én legalább egy százasra gondolok.
Egy kicsit kitérek a 240mm-es teleobjektívre. Ez az optika 1/1-ben Reeflex másolat, de jóval olcsóbb nála. A szettben volt 2 db macro előtét lencse is, amivel ilyen végeredmény született, kézből tartva. Az Iphone 16 pro teléje ugye 12 megapixeles, ez az obi gyakorlatilag egy kétszerező extender.

sziasztok! Hoztam pár utcai fotót.. 

Szerkesztett, de nem megvágott képek.

]
]
]