Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Üdv! Olvasd el, ha új tag vagy, illetve mielőtt képet osztasz meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Szia. nekem tetszik az ötlet.
Annyi szólnék hozzá, hogy nekem picit furcsa hatást kelt hogyfordított a kép.
Tudom így nincsenek fejjel lefele az alanyok, de lyan, mintha a plafon lenne térkövezve, és azon tükröződnének. -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! Építő jellegű kritikát szívesen fogadok.
-
Wa2x_
veterán
Vivo X200 Pro

-
xhege
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Nekem tetszik!
-
bandhajon@
aktív tag
sziasztok! Hoztam pár utcai fotót..
-
Wa2x_
veterán
Na végre le tudtam cserélni az S24-et egy Vivo X200 Pro-ra, ebben végre van makró mód, méghozzá telemakró, ami szerintem a piac legjobbja jelenleg.
Ez a kép 3,7x-es nagyításon készült, ott egy kiálló gomba középen:

Ez pedig 20x telemakró, az a gomba, középen:

És egyéb nyalánkságok, többi kép a LINK-en:

Ez a pók is kb. 2 cm volt lábakkal együtt.

-
Ricardo
titán
válasz
Mopar Gabor
üzenetére
Köszönöm
-
Ricardo
titán
válasz
Mopar Gabor
üzenetére
Jó lett. A legjobb eredményt mindig egy fő lencsére feltett külső optikával lehet elérni. A telefon makro mlencséje nem olyan ütős, mint a fő lencse. Ez minden telefonra igaz. Én még nem láttam olyat, ahol a makrüóra használt lencse rekeszértéken, felbontásban...stb jobb lenne a fő lencsénél. Plusz így a képek mellett elég jó makró videókat is lehet csinálni.
Aztán minél jobb a külső, kiegészítő lencse, annál nagyobb az esély a jobb képminőségre.
Egyébként anno egész jó képeket/videókat sikerült összehoznom sima felcsíptethető lencsével -
Mopar Gabor
csendes tag
A Nokia 808 pureview megjelenése óta kísérem figyelemmel a mobilfotózást. 2009-óta iOS felhasználó vagyok ugyan, de mindig nyitott voltam más gyártók termékeire, így előfordult, hogy csupán a fotós képességek miatt megvásároltam olyan készülékeket, mint a Nokia 1020 Lumia, Nokia 9 pureview, Huawei Mate 30 pro, P40 pro, legutóbb meg a Xiaomi 15 Ultra volt a préda
. Habár a minőség évről évre jobb, de véleményem szerint most már elérték a fizikai határukat, inkább szoftveresen megy a finomítás. Ugyanakkor van egy másik lehetőség, méghozzá a külső objektív felhelyezése. Anno az Iphone 5-re kipróbáltam egy olcsóbb XY optikát, de a minőség persze messze elmaradt a vártnál.Azonban hallottam, hogy létezik egy kínai gyártó , (Neewer) aki piacra dobott egy 240 mm-es teleoptikát, ami kimondottan Iphone valamint a Samsung Galaxy S Ultra telefonokra lett optimalizálva. A dolog érdekessége, hogy nem a főkamera , hanem a teleoptika elé kell felcsavarozni (17 mm ) és 2x nagyítást nyújt, tehát ez egy 2x extender. Ez az optika valójában az amerikai Reeflex márka tökéletes másolata, de jóval olcsóbban kapható.
A teleobi mellé lehetett vásárolni macro kiegészítőt is, amit kértem is hozzá.
Az egész szett nem volt 50 e ft szállítással együtt.
Fontos részlet, hogy az Iphone gyári kamerakezelő szoftvere nem ideális, mert állandóan ugrál a főkamera és a teleoptika között, így vagy letakarod a főkamerát vagy vásárolsz egy külsős cégtől. A Reeflex szoftvere egy évre 7000 ft volt, de itt mindent belehet állítani manuálisan, ami főleg makrófotózásnál nagyon előnyös.A készülék egy Iphone 16 pro + Neewer LS-79 optika, Adobe Lightroom-ban szerkesztve.
Szerkesztett, de nem megvágott képek. [kép] [kép] [kép] -
xhege
veterán
Ricardo és Drakmusz
Köszi szépen!
Sokszor az a baj, hogy ezeken a helyeken (is) rohanásban vagyok, és nincs idő igazából fotózni. Miután eljöttem onnan, akkor jut eszembe, hogy mit lehetett volna még... Nyilván ez a full amatőrségemből fakad. Látom, hogy na itt lehetne lőni pár jobb képet a kirándulásos fotókon túl, de nekem sok idő kell, mire megtalálom, hogy honnan, hogyan is lenne jó az adott fotó.... Gondolom ez a rutinosabb fotósoknál sokkal gyorsabban megy.
-
xhege
veterán
-
Wa2x_
veterán
Voltunk múlt héten túrázni egy izmosabbat a Schneebergen Ausztriában, onnan hoznék pár kedvenc pillanatot telóval S24 + LR:

-
Wa2x_
veterán
Köszi srácok, reményeim szerint még idén váltja a X300 Pro az "öreg" S24-et és végre tudok makrózni is, ami már nagyon hiányzott.
-
Wa2x_
veterán
Pár őszit hozok én is S24 + LR:

-
tom570
aktív tag
Stockholm és onnan a hold.
Xiaomi13

-
xhege
veterán
Köszi mindkettőtöknek.
-
novinyul
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
A második tetszik
-
Roland861010
veterán
15Pro + saját fotó szerkesztője.

Új hozzászólás Aktív témák
Szerkesztett és makrófotók megosztása, véleményezése, tapasztalatok átadása, játékok, technikák és különböző makrólencsék bemutatása. Végeredmény = remek képek :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- Diablo IV
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Netfone
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- További aktív témák...
- iPhone 16 pro, 128GB eladó
- Samsung Galaxy Z Fold7 Dual SIM 256GB 12GB RAM 5G (Jet Black) Fekete, gyári független. BONTATLAN!
- LEGJOBB ÁR AKCIÓ! Samsung Galaxy Z Fold7 256GB 12GB RAM, gyári független. 2 hetes, hibátlan!
- UTOLSÓK A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

sziasztok! Hoztam pár utcai fotót..

Szerkesztett, de nem megvágott képek.
Milyen meló ez, ha publikus?

]
]
]