Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
PeliScan
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
A kocsi lassan gurulóképes lesz
csak sajna eddig összesen már 500e-be van, ami igencsak közelebb visz ahhoz, hogy télleg fontolóra vegyem a vesém eladását. 
mindenesetre úgy tűnik, hogy jövő hétre meglesz a zöldkártyája és a műszakija is, múlt héten már átirattam (nm volt drága, csupán 62.ooo pénz hagytam ott a vérszívó mocsok okmányirodában
) meg megköttöttem a biztosítást is rá (nagypapper nevére, mert neki 70e egy évre, szemben az én nevemre szóló 160-nal) -
PeliScan
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Nah a PH! fórum, meg az 1000 naposság is egy csúnya veszélyforrás.
történt ugyanis, h bnőm a fotózz.hu-n akarta megnézni a feltett képeimet, de nm találta h hogy lehet userre keresni, így beírta a google-be h PeliScan. Erre persze kiadott soksok találatot, köztük jó 50% PH! hozzászólás meg efféle. Aszonta hajnali háromig olvasgatta, többnyire tetszett neki, de aztán csak úgy megnézte mit írtam több mint másfél éve a ''legjobb napom'' v vmilyen topicba, és kiakadt h nem írtam őt bele, meg h két éve amikor azt mondtam h otthon voltam, nem is otthon voltam, hanem vhol buliban meg effélék derültek ki... szal volt balhé.
( aztán persze elmagyaráztam neki, h egy netes fórumon az ember nm teljesen az az ember, aki IRL, tehát pl nem fogok a legmélyebb érzéseimről egy hülye topicban írogatni, azért nm írtam őt bele a legjobb napomba, stb )
Szal mindenki vigyázzon mit ír ide, mert aztán múlva még gondja lehet belőle
-
PeliScan
addikt
válasz
Lord Zero
üzenetére
Nekem is eszembe jutott, mert ugye úgy volt, hogy csütörtökön egész nap próbálgattuk a kocsit, aztán mire megegyeztünk, esete 6 lett, nem volt nyitva egy bank sem, tehát én hazamentem, másnap vissza győrbe, és akkor már nem mentem vele, csak átadtam a pénzt, és indulás a kocsival... aztán meg másfél km után százas tempónál reccsenés, elfolyt kb 3 liter olaj, és azóta (15 napja volt ez) várok h felhozhassam.
Ennek ellenére szerintem nincs átverés benne, ez egy durvanagy pech.
-
PeliScan
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Sajna nem poén volt
nem sajnáltatom magam, az emberiség nagyobb része örülne ha azért fájna a feje h mi legyen az tönkrement kocsijával, bár azért nekem sajna ez most igen nagy kérdés h hogyan tovább. 
Lementem a kocsiért Győrbe, két nap egymás után, összesen vagy 8 órát próbálgattam, 60 kilométer próbaút (kissé kezdett már pofátlan is lenni a helyzet
) elvittem szerelőhöz is, átnézték, tudtam h kb mennyi kell még rákölteni, mik a hibái, számolgattam, és úgy döntöttem h okkéj, belevágok. Tudtam, hogy egy százalék esély van rá h az öreg vezérműszíj mgadja megát, és az így elszabadult dugattyúk elkaszáljanak pár szelepet (175e pluszköltség kb) és annak is van egy százaléka, hogy a váltószerkezetből jövő ritka zaj komolyabb hibát rejtsen. Vállaltam, elintultam, másfél km után az út szélén, vontatás, Győrbe lejárkálás, helyi szerelő keresés, stb... aztán kiderült, h ez ment tönkre, eltört egy tárcsa a kardán és a váltó között.
''Automatic Transmission Flex Disc
This part, unfortunately, often breaks apart with age and fails, causing
the car to shake like an LA earthquake. The automatic transmission sends
out vibrations that are dampened by the flex disc. As the disc
deteriorates, it is longer able to dampen the vibrations, and the car will
begin shake. Although expensive, this disc is necessary to keep the
automatic transmission cars from shaking themselves apart.
Flex Disc, 944 All, Auto Trans
E-116-065-04 $948.10''
Szal kb 200e egy kis DVD méretű tárcsáért... ennyit nem tudok érte fizetni, az asszem biztos, szal akkor lehet h el kell bontani az egész autót, vagy esetleg teljesen váltócsere 100e körülért, de akkor legalább az egész le lesz cserélve. Azóta felmerültek alternatív lehetőségek, hegesztés, aztán centírozás, egyesek szerint csak ideig-óráig megoldás, mások szerint bevett módszer ez, és megbízható.
Azért ha számolunk, telleg para. Ez a tárcsa, percenkent 1000 es 6000 kozott forog, és igen komoly eroket visz at, sokkal veszelyesebb, mintha az egyik kereked meg van utve: a 944-es meretu kerek egy masodperc alatt csak 7,5 fordulatot tesz meg 100-as temponal, megis komoly razast tud okozni ha jol meg van utve. Hajtsd a motort 1500-as fordulatszamon (200x nagyobb ertek) es 40000x nagyobb erok lepnek fel a tarcsan mint egy kereken ami ugyanakkorat ut. Hegesztes soran nem nehez 1-2g excentert elkovetni, igy az ominozus masfel ezres fordulaton a tarcsa akar 40-80 kilosakat (40000-80000g) tud utni a tengelyen.
Mindenesetre most azt szeretném elérni, h saját lábán hozzam fel pestre, mert itt van olyan szerelő, akiben igazán megbízom.
Szal lesz dolgom a következő hónapokban is.
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Hát, ha nem is éjjel nappal, de április elsejétől egész nap, ezért, jah. És ha jobban beüt a ménkű (az ótóba) akkor sajnos még elég sokáig ezért kell majd.
Azért válaszottam a Posrchét a Skoda helyett, mert ugye ez utóbbi fogyaszt mondjuk 7-8 litert, ez pedig itt mondjuk kétszerannyit - ez pedig azért jó, mert ugye igen későn kapcsolódok be a Föld olajkészletének elégetésébe, és kisfogyasztású autóval nem nagyon tudnám beérni a lemaradásom a többiekkel szemben. 
(amúgy, amikor még azt hittem h marad némi pénzem, úgy terveztem h környezetvédelmi megfontolásból is, gázinjektorossá építtetem át, de hát az még 220e
)
Arnold, köszi a gratot
escie, azt szokás mondani, hogy bármennyi is egy 944 vételára, összességében 1 milla lesz az autó. Mert ha olcsóbb, akkor rá kell annyit költeni - ha nagyon olcsó, nagyon sokat. Nem hittem el, pedig lehet h igazuk vót. 
-
PeliScan
addikt
amúgy, ha mán itt vagyok, hadd büszkélkedjek

Egy Porsche 944 büszke tulajdonosa vok
Bővebben: link
Csak sajna a pénzátadást követően 5 perc alatt mozgásképtelenné esett szét, most pakolják össze. Az egyik vesém amúgy eladó, alkatrészekre szánom a befolyt összeget.
-
-
PeliScan
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jah, de nem lesz csúnya? Mert itt fontos lenne az esztétikum.
-
PeliScan
addikt
Halihó Offtopic népe

Gyors kérdés; vki mondja meg sürge lécci, hogy kell használni a zsugorcsövet? Tudom, h hőre szűkül, ezért is vettem, de miféle hőt adjak neki? Hőlégfúvó nincs, forrasztópáka, hajszárító, apró szúróláng-vető van. Melyikkel essek neki? Én a hajszárítóra tippelek, de hátha vannak nálam gyakorlottabbak is.
Thx előre is!
Aktív témák
- Jövedelem
- Linux kezdőknek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gaming notebook topik
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Arc Raiders
- Hyundai, Kia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csak sajna eddig összesen már 500e-be van, ami igencsak közelebb visz ahhoz, hogy télleg fontolóra vegyem a vesém eladását.
) meg megköttöttem a biztosítást is rá (nagypapper nevére, mert neki 70e egy évre, szemben az én nevemre szóló 160-nal)