Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
Aktív témák
-
PeliScan
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Sajna nem poén volt
nem sajnáltatom magam, az emberiség nagyobb része örülne ha azért fájna a feje h mi legyen az tönkrement kocsijával, bár azért nekem sajna ez most igen nagy kérdés h hogyan tovább. 
Lementem a kocsiért Győrbe, két nap egymás után, összesen vagy 8 órát próbálgattam, 60 kilométer próbaút (kissé kezdett már pofátlan is lenni a helyzet
) elvittem szerelőhöz is, átnézték, tudtam h kb mennyi kell még rákölteni, mik a hibái, számolgattam, és úgy döntöttem h okkéj, belevágok. Tudtam, hogy egy százalék esély van rá h az öreg vezérműszíj mgadja megát, és az így elszabadult dugattyúk elkaszáljanak pár szelepet (175e pluszköltség kb) és annak is van egy százaléka, hogy a váltószerkezetből jövő ritka zaj komolyabb hibát rejtsen. Vállaltam, elintultam, másfél km után az út szélén, vontatás, Győrbe lejárkálás, helyi szerelő keresés, stb... aztán kiderült, h ez ment tönkre, eltört egy tárcsa a kardán és a váltó között.
''Automatic Transmission Flex Disc
This part, unfortunately, often breaks apart with age and fails, causing
the car to shake like an LA earthquake. The automatic transmission sends
out vibrations that are dampened by the flex disc. As the disc
deteriorates, it is longer able to dampen the vibrations, and the car will
begin shake. Although expensive, this disc is necessary to keep the
automatic transmission cars from shaking themselves apart.
Flex Disc, 944 All, Auto Trans
E-116-065-04 $948.10''
Szal kb 200e egy kis DVD méretű tárcsáért... ennyit nem tudok érte fizetni, az asszem biztos, szal akkor lehet h el kell bontani az egész autót, vagy esetleg teljesen váltócsere 100e körülért, de akkor legalább az egész le lesz cserélve. Azóta felmerültek alternatív lehetőségek, hegesztés, aztán centírozás, egyesek szerint csak ideig-óráig megoldás, mások szerint bevett módszer ez, és megbízható.
Azért ha számolunk, telleg para. Ez a tárcsa, percenkent 1000 es 6000 kozott forog, és igen komoly eroket visz at, sokkal veszelyesebb, mintha az egyik kereked meg van utve: a 944-es meretu kerek egy masodperc alatt csak 7,5 fordulatot tesz meg 100-as temponal, megis komoly razast tud okozni ha jol meg van utve. Hajtsd a motort 1500-as fordulatszamon (200x nagyobb ertek) es 40000x nagyobb erok lepnek fel a tarcsan mint egy kereken ami ugyanakkorat ut. Hegesztes soran nem nehez 1-2g excentert elkovetni, igy az ominozus masfel ezres fordulaton a tarcsa akar 40-80 kilosakat (40000-80000g) tud utni a tengelyen.
Mindenesetre most azt szeretném elérni, h saját lábán hozzam fel pestre, mert itt van olyan szerelő, akiben igazán megbízom.
Szal lesz dolgom a következő hónapokban is.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nem sajnáltatom magam, az emberiség nagyobb része örülne ha azért fájna a feje h mi legyen az tönkrement kocsijával, bár azért nekem sajna ez most igen nagy kérdés h hogyan tovább.