Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi222
senior tag
Azt nem tudjátok,hogy ilyenkor elküldik sok időre ,vagy csak egy helyi gyors beállítás?
-
deja vu
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Látod
, valamiért csak megmaradt a bizalmatlanság a tamronnal szemben, meg spórolnak a minőségellenőrzésen meg blabla. De ez már a sokadik off, és már rég be akartam fejezni. 
-
*Ropi*
félisten
válasz
deja vu
üzenetére
KTTech nem tudom kiről írhatott (nagyjából közös az ismeretségi körünk fotós vonatkozásokban), de majd megkérdezem tőle. 10 db-ra biztosan felfigyeltem volna én is...

Fórumokra általában azok írnak be kérdezősködni, akiknek valami bajuk van az objektívvel. Ha nincs, akkor minek írnának? Csak használják boldogan.
Szóval nem releváns statisztika. 
Egyébként nekem is volt ~5 éve Canonon egy hibátlanul pontos példányom. Akinek eladtam, az ő vázán is tökéletes volt.
-
Real_Necro
veterán
Látod, a Nikon 70-200 VR-re annyit mondott párom: "ezt megtartjuk".

deja vu:
Szerintem ez az új obiknál már rég nem jellemző. Érdekes, hogy az utóbbi pár évben többen is vettek újan és nem hallottam rájuk panaszt. Nekem március óta van új, első darab tökéletes volt, 5 év gari. 18-105-ös kitobit cseréltem le vele. Azóta alapzoomnak csak azt használom. Szóval tegyél még egy tollvonást a plusszok mellé...

-
TayRol
nagyúr
válasz
deja vu
üzenetére
tele van a net olyan véleményekkel, amit csak összeolvastak/hallottak a userek. meg a szomszéd-szomszédjának az ismerőse mondta.
aki hallgatott ránk, és az itt levő emberkék tapasztalatira hagyatkozott az nem csalódott. illetve a régebbi példányok voltak gázosabbak, mostanában már nem jellemző.szép estét.
-
deja vu
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Igazad van.
Én régen napokig olvasgattam erről az obiról, mert oskolába jártam, és tutira akartam menni, de ha 100 lehúzó hozzászólást nem olvastam a különböző fórumokon a minőségére kapcsolódóan akkor egyet sem. De minden bizonnyal rosszul láttam, és föl kéne keresnem a szemészetet.
Végül nem vettem semmit, inkább elmentem nyaralni.
Ez már nagyon off, pardon.
Szép estét, szia! -
zolka78
senior tag
válasz
deja vu
üzenetére
2,5 éve használom Canon vázon. Egy hibája van csak, hogy vásárláskor jobban meg kell nézni mint a váz gyártója által gyártott obikat. Én használtan vettem de nem csalódtam. Amit tényleg problémának tartok a tami obiknál, az az hogy németekhez küldik szervizelni ha gond van, hosszadalmasabb procedúra. Itt vannak olyanok akiknek még a helytelen fókuszú obikkal is érdemes volt foglalkozniuk, még akkor is ha németeknél kalibrálták, mert egyszerűen 1-2 tami obinak nem nagyon van ár/értékben vetélytársa.
-
deja vu
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Örülök neki, hogy a tied jó.
Még régen én is akartam venni és olvasgattam róla, de mint mondtam én még obiról ennyi rosszat nem olvastam.
KTTech A Tamron 17-50/2.8 jó obi, de nehéz pontos darabot találni. Az egyik ismerősöm már a 10. példánynál tart, de egyik sem volt tökéletes...Engem is az ár/érték aránya miatt érdekelt anno, de a hozzászólások elriasztottak.
Szia! -
Freddy76
addikt
-
deja vu
addikt
A tamron 17-50-es obiról annyi rosszat olvastam már évek alatt, mint még soha semmiről. Mercutio_ Tamron 17-50/2.8-nak is csak annyi a baja, hogy nagy a gyártási szórás, olyan helyen kell venni ahol kipróbálható vásárlás előtt és több darabot megnézni (annó az enyém 5 közül lett kiválasztva
) -
robi222
senior tag
Szerintetek mit lehet csinálni ha nem teljesen jól fókuszál automatán egy tamron 17-50-es?Mert ha kézzel állítom , úgy sokkal élesebb lesz a kép, miközben automatán,csak minden 10-ik lesz éles.Még csak 2 hetes az obi, de elég idegesítő mert 100000-ért egy nagy minőség ugrást vártam a kitobi-hoz képest .A tegnapi kirándulásnál majdnem minden kép egy picit homályos .
-
Andrew31
senior tag
Meg szeretném nézni az új 70-200-as Tamront, remélem el tudok majd menni!
-
Perzeusz
tag
válasz
daninet
üzenetére
Üdv!
Én szintén a 18-55 ISII kitobit cseréltem le erre az alapzoomra: (nálam is 600D van)[link]
Ég és föld a különbség a kettő között. Van benne anyag rendesen. Majd fél kiló. Meg a 77mm frontlencse is tekintélyt parancsoló. Stabilizátor, HSM motor, fix fényerő... Soroljam?
Ne mindig csak a Tamron 17-50 -esét ajánlgassák
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, nikon d90hez szeretnék egy egyszerű telét. Anyagi keret szűkös. Kérdés 70-300 -ban tami vagy sigma. Igen a macro része is vonz.
köszi -
SchumiBácsi
őstag
Nem vettem.
15-85 USM nyert, 180k-ért, a 17-55 akkoriban 1éve 260k volt.
Jó lenne néha azért az f2.8, akkor is tervezgettem de gyakorlatilag a kit obi átfogás, nem érte meg nekem annyiért, hiába 2.8 végig, rajzolatban meg csaknem azonos a 15-85 és a 17-55.Azóta meg kicsit tanulgattam az ipart, és odáig értem hogy ISO6400-ből is tudok szinte zajmentes képet csinálni, látványos minőségromlás nélkül.
-
Tin
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
nyáron a Canon egyszerűen árat csökkentett egy pár obin... itthonra most ért el, most fogytak ki a készletek, de itt sokkal jobban látszik.
pl. a 35/F2 IS USM, 28/F2.8 IS USM ára is csökkent egy nagyobbat.
-
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Azt hittem már kaptál
40et esett az ára, mióta vetted. Vagy netán olcsón vetted és ezért vagy itt a fórumon a kórház helyett? -
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nemhinném, sztem már beállt az ára a piacon.
-
imyourfriend
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nem fórumról való az illető, ő D800-on használta az újabb 17-70et, mert 1 nappal előtte tört össze az fx objektíve. Azt mondta hogy minőségi különbség nincs a kettő között.
-
SchumiBácsi
őstag
Létezik hogy ez az obi ennyire "olcsó" lett?
mikor a 15-85-öt vettem még 270k környékén ment. Sztetek lesz még ettől olcsóbb?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.DLL
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nézd, az árral eléggé pontosan behatároltad a lehetőségeket, marad a Sigma. Ha mégis kell a "minél lejjebb" menő zoom, akkor a Canon 15-85-re gyűjteni kell még, de nem fogsz csalódni benne. A pénzed és a türelmed dönti el innentől a kérdést.
-
RoryBreaker
aktív tag
A lényeg, hogy 70mm alatti zoom legyen, minél lejjebb, mondjuk legrosszabb esetben 18mm től.
Még a végén 18-55-ös kitet kell vennem szégyen szemre
-
RoryBreaker
aktív tag
Köszönöm, de nem tudok elrugaszkodni sajnos... kicsivel több mint 100 rongyból kellene kihoznom.
-
schawo
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ennyi pénzből mindig a Sigma 18-35/1.8-at venném. A nyitott rekeszes képminősége verhetetlen, a fixeket teljes mértékben képes helyettesíteni.
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ha megengedhetném illetve nem a fényerő mellett tettem volna le a voksomat, a 15-85öt vettem volna. IS USM, kezdő 15mm!! és szép rajzolat.
17-85öm volt, de utólag már bánom, h fizettem érte. -
Klemice
senior tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
17-85öt ne vedd meg semmiképpen se
-
Tin
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
ha igényes vagy, és bentre is kell, az út vége úgyis a 17-55 IS USM vagy pedig a fényerős fixek lesznek.
-
RoryBreaker
aktív tag
OK
Akkor mondjuk maradjunk Canonnál 100 alatt.17-85 pl. nagyon felejtős?
-
fattyu
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nemsok és nem is egy nagyon jó obi az.
-
RoryBreaker
aktív tag
Jól gondolom, hogy 17-40 f4 L - nek nincs értelme crop-os gépen?
Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
Köszönöm!
Most az új C-s sigma és a Canon 15-85 között variálok. Persze jobb lenne a sigma ugye a fényereje miatt, de a 15-85-öt is agyon dicsérik. Csak persze az meg ugye 3.5 től indul.Ha meg már ugye sigma, akkor nincs nagy különbség árban a régi és az új C-s Sigma között...
Köszönöm a segítséget, még gondolkodom erősen.

-
Motaba78
addikt
válasz
hape60
üzenetére
ezt nem tudom, nekem a "régi verzió" van,
, ez egészen pontosan, teljesen megvagyok elégedve vele, nekem nagyon tetszik a rajza, stabija, nagyon finoman jár, igaz külföldön vettem, de nagyon nem bántam meg, mert nagyszerű objektív.(3év gar is tetszik)Ez pedig az új a "C" verzió

-
Fandango
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
En ilyen Sigmat hasznalok, nagyon jo. Ha kell a 2.8 vegig akkor a Tamron (5 ev gari eleg jo), ha nem, akkor Sigma; kicsit nagyobb atfogas, stabi, hsm motor (gyors es halk), es szerintem van olyan jo elessegben mint a Tamron.
-
cattus
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
A Tamron 17-50/2.8-at elggé dicsérik itt a fórumon, újonnan ~100k, 5 év garanciával. De a stabi nélkülit érdemes venni, a VC-snek rosszabb a képminősége.
-
RoryBreaker
aktív tag
Üdv! Segítsetek nekem.
Crop-os Canon gépre kellene nekem valami alapzoom vagy lehet kicsi nagylátószög is + nem árt ha van makro mód rajt. Az ár ameddig elmegyek az maximum 140. Gondoltam én egy Sigma 17-70 2.8-ra, az újra, a C-s re. Szerintetek? Jobb, esetleg olcsóbb ötlet? Jobban örülnék canonnak, de ilyen árban nincs szerintem.
Erről beszélek:
http://www.220volt.hu/Sigma+AF+17-70mm+f+2.8-4+DC+Macro+OS+HSM+CanonKöszönöm!
-
imyourfriend
őstag
válasz
Mikisys
üzenetére
Csak legyen napsütés hozzá, vagy egy jó állvány. Személy szerint kíváncsi lennék pár kézből lőtt képre, valahogy nem tudom elképzelni hogy lehet állványról a szabadban madarazni. Más kérdés hogy ezek olcsóbbak mint egy 120-400 viszont ez alatt nem tudom elképzelni a madarazást. Záridő kell hozzá min 1/160, azt meg a stabi által ki lehet tartani még 400mm-eren is. Esetleg én gondolom túl jónak a dolgot hogy nem használok állványt? Vagy nem értem.
-
-
zserbox
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
én nem rég vettem,f 2.8-on nagyon lágy f3.5től álom szép
-
Deadzone41
őstag
A tami 17 50 azonos rekeszen élesebb a 18 105nél? Gondolkodok a cserén.
-
lyunior
tag
Sziasztok!
A nikon 55-300 VR és a Tami 70-300 VC közül melyikre szavaznátok?
Fényerejük hasonló, áruk is közeli.
Milyen képet alkotnak? Melyik éri meg jobban az árát?Köszi.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Bandinho
üzenetére
Szólj ha találtál ilyent.
Valóban jó minőségű fotóhoz elkél egy AF-S 300/4, de egy 50-500-al vagy egy 120-400-al is el lehet követni jó képeket. Lesből fotózva elég lehet egy 55-200VR is, bár jobb lenne ha részletesen leírnád mégis mit mikor hol szeretnél fotózni. Milyen költségvetéssel. -
Bandinho
tag
Nikon D5100-hoz szeretnék valami telét venni, leginkább madarak fotózásához. Árról annyit, hogy minél olcsóbban szeretném megúszni, de maradjon a használható/jó kategóriában

-
indigo
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Nekem is volt a fentebb említett Tamronom és vásárlást követően összehasonlítottuk a szintén fentebb említett 70-200-as stabi nélküli Canon L-es obival. 70mm-en szinte észrevehetetlen volt a különbség, nagyon jó volt a Tamron - ha a Canont feltételezzük összességében a jobbnak. Aztán a gyújtótávolság növelésével szépen alulmaradt a Tamron képminőségben. Kipróbáltuk egy 1,5x-özövel a Canont, így pont 300mm-lett a legnagyobb távolság, ameddig 'ellát'. Ha jól emlékszem, nem érte utol még így sem a Tamron a Canont képminőségben - képekkel is dokumentáltuk. Egyébiránt a Tamron mellett szól a piszok jó stabilizátor, 5 év garancia és a könnyű, de masszív felépítés.
-
imyourfriend
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Ha masszív és jó felépítésű jó minőségű lencsét akarsz akkor a 70-200/4, természetesen a stabi hiánya ez ellen szól, viszont te tudod mit szeretnél fotózni és milyen fényviszonyok között. Rákészülős képet szeretnél vagy egy gyorsan elkapott madárröptét pl. Ha úgy érzed inkább záridő prioritás van és mindig tudod tartani az 1/300-at akkor a 70-200/4 nyerő lehet, 200 és 300mm-eres gyútáv között nincs nagy különbség [link] Elképzelhető hogy ekv 300-on lőtt képből még bőven kivágható egy olyan jó minőségű kép mint amelyet ekv 450-en lősz tamronnal.
-
Fandango
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
En is ilyen dilemmaba voltam regebben, nehez dontes volt az altalad is felsorolt okok miatt, vegul a Canon lett a nyero, igaz en ujat vettem.
pl manualba beallitasz 1/1000-et, f4, auto ISO (max ISO 3200ra van belove nekem) es katt, katt. Igy fotoztam tegnap is, par kepet lathatsz a kezdo fotos topicba beraktam a linket (volt jo par kep ami 3200as isoval keszult, de lemeretezve, utomunkazva meg se latszik). -
_seth_
veterán
Canon EF 70-200mm f/4 L USM vagy Tamron Canon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD objektív a nyerő választás? Utóbbiban van képstabilizátor és nagyobb az átfogása is az előbbi viszont egy L-es obi fix 4-es fényerővel de melyik hasznosabb a természetben? A képstabival 5.6-on felveszi a versenyt az F4-es canon obival? Árban jelenleg kb 110e a canon és 80e a tamron (vagy újonnan 100 körül van).
-
válasz
copass
üzenetére
Ha kell az átfogás és közelpont a canon 18-200nak 35cm...

Erről jut eszembe, valaki el tudná magyarázni, h a fentebb említett lencsének hiába van jó közelpontja, 200as gyújtávon, mégsem hozza egy makro lencse leképezésé(hez közeli értéket)? Azt gondoltam, h minél nagyobb a gyújtáv és minél kisebb a közelpont, annál jobb lesz a leképezési arány.
-
copass
veterán
sziasztok!
kérdés:
canon EF-S 18-135 IS vagy canon EF 28-135 IS USM? nem zavar 18/28 közötti különbség, usm felé húzok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, valamiért csak megmaradt a bizalmatlanság a tamronnal szemben, meg spórolnak a minőségellenőrzésen meg blabla. De ez már a sokadik off, és már rég be akartam fejezni.

Én régen napokig olvasgattam erről az obiról, mert oskolába jártam, és tutira akartam menni, de ha 100 lehúzó hozzászólást nem olvastam a különböző fórumokon a minőségére kapcsolódóan akkor egyet sem. De minden bizonnyal rosszul láttam, és föl kéne keresnem a szemészetet.
)

40et esett az ára, mióta vetted. Vagy netán olcsón vetted és ezért vagy itt a fórumon a kórház helyett?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)