Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
fekete.puma #1734 üzenetére
Nálam konkrétan úgy összefagyott a WL Mint alatt, hogy reset lett a vége. Ott nem is erőltettem többé.
-
Krissz80
senior tag
válasz
Petya XT #1730 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Az a baj szerinrem az ilyen kevésbé elterjedt filerendszerekkel, főleg amik ennyi extrát tudnak, hogy azokkal nő a hibalehetőség is.
Gondolom az említett restore bug is ilyen.
Meg jól hangzik az is hogy csak a fájl módosult részét menti, de ha ott hibázik, kuka lehet az egész fájl.
Amúgy videó vágásokhoz hasznos lehet. -
Petya XT
senior tag
válasz
Krissz80 #1729 üzenetére
Szia, köszi a leírást. Egyenlőre elengedem a btrfs-t, amíg nem okoz ténylegesen valamilyen hátrányt az ext4, addig marad.
A laggolásra, gondolom ez KDE. Van egy sanda gyanúm, hogy X11-en vagy, érdemes lehet kipróbálni Wayland alatt is. Annak a gépnek nincs egy porcikája sem, ami köhögne miatta. Bejelentkezési ablak, bal alsó sarok, ott lehet a munkamenetet kiválasztani, megjegyzi. Nálam X11-en nem tudott felébredni rendesen, meg ilyen apróságok. A laggokról...két disztrót láttam, ahol egyáltalán nincs ez jelen: a Mint Cinnamonja, és a Manjaro Gnome. A többiben mindben volt, szerencsére minimálisan. Ez nyilván csak a saját tapasztalatom. Nem volt zavaró. Mondjuk Windows után lehet olyan érzése az embernek, hogy baltával faragták ki az asztali környezetet linux alatt. Néha nem adja könnyen magát.
-
Krissz80
senior tag
Nemrég használok csak Majnaro-t, illetve linuxot egyáltalán.
Már a telepítés óta, kb. egy hónapja tapasztalom, hogy az animációk, ablak lekicsinyítés be-laggolnak, néha jobban, néha kevésbé, illetve párszor a vezetékes networkre is kiírta, hogy disconnected és csak úgy éledt újra, hogy kihúztam fizikailag és vissza.Tapasztalt esetleg valaki hasonlót?
i5-7500 + 32GB RAM + Samsung 980 NvME SSD-n fut, a vga egy RX 6600
-
Krissz80
senior tag
válasz
Petya XT #1726 üzenetére
Én ezt találtam: "In terms of performance, Btrfs doesn’t offer the best speeds you may seek, but it is decently fast, especially for small data transfers. When writing large data, Btrfs may be relatively slow due to the CoW mechanism. Also, in benchmark tests using the Phoronix Test Suite, BTRFS showed lower read and write speeds compared to EXT4 – with higher latency."
-
-
Petya XT
senior tag
válasz
urandom0 #1724 üzenetére
Manjaro KDE volt a donor. Nem tesztelgettem szándékosan, volt egy két fájlmozgatás, ext4 es belső lemezről a btrfs SSD-re, és Ext4-es SSD-re. Valamikor régebben már szívtam meg Minttel, ott is a lassúsága miatt váltam meg tőle. Megvan az érzés, amikor leülsz a géped elé.....és mi a f...sz van ezzel??? Nah ez a fájlrendszer nálam ilyet okoz. Érezhetően lassabb, Celluloid, böngésző és minden is....lassan indul. Amit írtál, azt nem próbáltam, hogy egy lemezen belül mozgatni. Az kimaradt.
Érdekes amit írtál, még nagyobb kérdőjel van bennem, hogy itt miért ilyen lassú. -
-
-
Petya XT
senior tag
válasz
urandom0 #1711 üzenetére
Szia, elnézést, hogy csak most válaszolok, köszönöm a válaszod.
Most volt alkalmam kipróbálni, de sajnos annyira lassúnak találtam, hogy ezt a történetet elengedtem. Egy 400 mb-os profil mappát is majdnem egy percig másolt, ez nem elfogadható számomra. Sajnálom, remélem sok rendszerfunkció nincsen, ami használná. -
pch
senior tag
válasz
fekete.puma #1718 üzenetére
Az csak azt jelzi, hogy az sda2 partíciód tiszta. Azaz nincs rajta hiba és nem lett kirugva alóla a rendszer. Ellenkező esetbe létrehoz s lost+found könyvárat.
Szóval amit írtál azzal semmilyen összefüggésbe nincs.
(Kicsit mélyebben kellene ismerni az alapokat /már bocs/ de úgy veszem észre eléggé hiányosak) -
fekete.puma
tag
Kíváncsiságból újraraktam a Cinnamon minimal változatát és akkor nem jelezte .
Majd lefrissítettem 1,2GB-ot és utána előjött megint, a telepítő 2024. július 29-es.
Voltak furcsaságok pl nem mindig nyíltak meg elsőre alkalmazások, vagy mikor bezártam a brave böngészőt még utána pörgetett, mentett valamit.
Felraktam a hivatalosan támogatott KDE verzió minimal változatát, ennél nem jelzi és szép folyamatosnak érzem a rendszert. 2025. április 14. kiadás.
Lehet, hogy nem véletlenül jelzi azt, ezért zavart... -
pch
senior tag
válasz
fekete.puma #1715 üzenetére
Ha zavar:
https://wiki.archlinux.org/title/Silent_boot
ott a 6.-os pont -
Adamyno
tag
válasz
urandom0 #1711 üzenetére
Btrfs-ről én is ezt gondoltam. Aztán olvastam, hogy riogatnak egyes felhasználók, mert össze tud borulni a fájlrendszer. Ááá.. dehogy, én évek óta használom. Megbízható. Egyszemélyes statisztika. Aztán csináltam egy szervert. Volt snapshot és volt RAID is. RAID véd a hardveres hibától, Snapsot pedig egy hibás upgrade, egy hibás konfig ellen. Történt is egy hibás konfiguráció, gondoltam visszaállunk egy előző snapshotra. Látszólag működött is a történet, de baljós jelek voltak. RO fájlrendszer.
Biztos normális... csatoljuk fel RW-ben. Továbbra is RO. Megpróáltam kiforce-olni, de folyamat csak RO. Na jó, csináljunk fájlrendszerellenőrzést, hátha az a baja. Vannak hibák. Nem lehet javítani. Sehogy. Reboot. A helyzet ugyanez. Akkor ne a korábbi snapshotot indítsuk, hanem a legfrissebb verziót. El sem indul. Több snapshotot is megnéztem, mind ugyanaz. Szerver OFF. Reinstall, Ext4. Azóta minden jó. Backup rsync-el megy máshová.Majd a végén mondták az okosok: üdv a klubban
-
Pista0001
addikt
válasz
fekete.puma #1713 üzenetére
Igen. Korábban használtam Chakra linuxot is, ami szintén Arch alapú, az is ilyen volt.
Eközben felbontást is vált rendszerint, ez a sor rendszerint elég nagy karakterekkel jön be, majd vált valószínűleg natív felbontásra.
-
fekete.puma
tag
Abban tudnátok segíteni, hogy nálatok is előfordul minden induláskor, hogy a bejelentkezési ablak megjelenése előtt belép ebbe az állapotba és ilyet jelez? [link]
-
fekete.puma
tag
Manjaro Cinnamon-ban lent a menü-re menve a kijelentkezést és a képernyő zárolást ki lehet venni, hogy csak a leállítás maradjon a könyvjelzők alatt?
-
válasz
Petya XT #1710 üzenetére
Kb. 5 éve csak btrfs-t használok (nem Manjaron). Összehasonlítani az ext4-gyel olyan, mint ha Fat32-t hasonlítanál az NTFS-hez. Sokkal többet tud a btrfs, kérdés, hogy te ebből mennyit használnál ki.
Az ext4 előnye az, hogy kicsivel gyorsabb, a btrfs előnye pedig minden más. Snapshotok, subvolume-ok, fájlrendszer-szintű tömörítés, integritásvédelem, RAID támogatás... szerintem átlagos otthoni felhasználók leginkább a snapshot funkciót tudják kihasználni. -
Petya XT
senior tag
A legutóbbi Gnome verzió erőltetné teelpítéskor a btrfs fájrendszert. Érdemes ezt használni, vagy inkább ext4-et? Mezei, multimédia fogyasztásra használt gépnél hoz valamit a konyhára?
-
Krissz80
senior tag
válasz
Pista0001 #1704 üzenetére
Én is lecseréltem KDE-Plasma-ra.
Ilyen szempontból a rolling model tényleg jobb.
Csak több próbálkozást igényel, mert pl. a hwplug (külső FW audio) nekem lefagy a 6.12-es kernellel, most visszamentem 1-el, de még azzal nem próbáltam.Meg az is tetszik, hogy Ubuntunál az ALSA a 48khz-et forceolja audionál, és a QjackCtl-el nem tudom beállítani amit akarok, viszont a Manjaroval bármit be tudok állítani.
-
Sz_Imre
senior tag
-
pch
senior tag
válasz
Pista0001 #1706 üzenetére
Legutoljára mikor kipróbáltam a kde-t az alábbi hibákba futottam bele:
A google auth nem ment csak vagy 10.-re.
Nem ment a gdrive
Levelezésnél felraktam a kmail-t, na ott se ment a gmail
smb elször leszedte localba a filet és utána nyitotta meg (???)
Ezek nekem napi használatba vannak.
De persze kinek mi. Ez a jó, hogy nem kell erőlködni, hanem választasz másikat. -
Pista0001
addikt
válasz
Krissz80 #1703 üzenetére
Tudom, hülyeség, de a Gnome-mal van inkább, borzasztó ronda. Csak mivel azzal láttam először (meg sokadszor is), valahogy összekötöm fejben. Tudom, hogy más felülettel is létezik, de valahogy már megvan a pavlovi reflex.
Másrészt a rolling megoldás jobban tetszik, mint az x évenkénti rendszercsere.
-
Pista0001
addikt
válasz
fekete.puma #1700 üzenetére
Manjaro-nál párszor volt már gondom frissítésnél függőségekkel, de amúgy szeretem. Egyszer-egyszer szívás van vele, de inkább az a jellemző, hogy flottul megy. Én alapból Arch leszármazottal, Chakrával kezdtem napira linuxot használni, úgyhogy nem nagyon volt választásom.
Az Ubuntutól borsózik alapból a hátam, Debiant használgatok erre-arra, de az Arch alapúakat jobbnak érzem én is.
-
fekete.puma
tag
Nekem is ez a nézőpontom, hogy az arch alapú érezhetően fürgébb minden tekintetben.
Manjaro nem annyira gördülő így talán ideálisabb választás azoknak akik nem értenek annyira hozzá.
Az elrontott frissítések miatt akadnának gondok, akkor kipróbálnám az EndeavourOS-t és belemennék jobban, hogy a frissítéseket vissza minősítve x időre, úgy telepíteném.
Igazság szerint tesztelgetni kell őket mert ,pl utána olvasva a neten sokan szidják a Manjaro-t, vannak akik meg az EndeavourOS-t szidják és a Manjaro-t dicsérik. -
Adamyno
tag
Nálam ugyanez volt. Ez a sok snap meg flatpak... brutál mennyiségű adat minden egyes frisstésnél, ami plusz idő, plusz eszi az SSD-t meg eleve minden lassabb. Anélkül, hogy mélyebben érteném az Arch alapjait, a Manjaro működik, egész jó a community support, bele tudod magad ásni, de maradhatsz a felszínes használó szerepében is. Egy dolgot nem sikerült megoldanom gyorsan: AD hálózatban DFS share-ek elérése. Mint-en ez megy alapból. Biztos, hogy meg lehet csinálni, de nem volt időm.
-
pch
senior tag
válasz
fekete.puma #1697 üzenetére
Előtte ubuntu volt. De elkezdték rengeteg csomagnál eröltetni a snap-ot. Aztán felraktam at arch-ot és csak lestem mennyivel fürgébb lett minden. Utána kerestem egy olyan distribet ami már majdnem arch, de nem annyira rolling és több cucc van amit nem kell forgatni. Így lett a manjaro.
-
pch
senior tag
válasz
fekete.puma #1695 üzenetére
3 cégnél megy szerveren. 2 cégnél asztali gépeken is. Én nagyjából 4 éve használom otthon aztsalin és laptopon. Laptopról megy néha a mixxx is külső dj pulttal.
Már nincs is sajna szerver kadás.
Ez idő alatt egyszer volt gond, mikor a frissítés nem tette fel a kernelt. De usb-n bootolva megoldottam azt is.
Nekem bevált. -
Adamyno
tag
válasz
fekete.puma #1693 üzenetére
Fúú... meg nem mondom, 2 éve biztos.
-
Adamyno
tag
válasz
fekete.puma #1691 üzenetére
Annyira stabil, hogy én AUR-t is használok és élesben fut Windows, ActiveDirectory környezetben. Mennek a DFS sharek is, az a kevés szoftver is fut wine-al. Igazából nem tudok rá panaszkodni. Azóta a windowsaim csak virtuális gépben vannak, de adminisztratív célra meg ott a távoli asztal ha kell valami szerverről, szóval napi 8 órából kb. fél órát nyomom a windowst, de azt is csak lustaságból.
-
pch
senior tag
válasz
Krissz80 #1688 üzenetére
a progikat is a csoportba kell raknod.
Használd itt is nyugodtam az archlinux doksit.
https://wiki.archlinux.org/title/Professional_audio
Ítt írja:
Arch Linux provides the package group pro-audio holding all relevant (semi-) professional applications. All applications in the pro-audio package group are JACK clients. Also lv2-plugins, ladspa-plugins, dssi-plugins, vst-plugins and clap-plugins are subgroups of the pro-audio group.De ott a teljes leírás.
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
Én új vagyok itt, nem rég ismerkedem a Manjaroval.
Lehet kicsit mélyvíz. de egy külső hangkártyához szeretném elsőnek jól beállítari a rendszert.
Olvastam valahol, hogy ahhoz fell kell tenni a realtime-privileges-t és hozzáadni a useremet, illetve feltenni a pro-audio-t.Az első kérdésem az lenne, hogy ezeken kívül kell e még mást beállítani
A másik: a pro-audio-hoz igen sok package tartozik, nem tudom abból mi kellene, meg, hogy kellene e egyáltalán, ha a hangkártyánál már eleve van olyan opció, hogy pro-audio.Illetve nem tudom csak appokhoz rendelni a realtime priv.-et mert ha userhez rendelem, akkor nekem az lenne a logikus, hogy minden app megkapja.
-
Sz_Imre
senior tag
Szia!
E-szerint jártál el? Install Desktop Environments (valahol a lap közepén a Deepin)
Más megoldást jelenleg nem tudok. -
Sziasztok!
Valaki próbált már Deepin vagy UKUI desktop környezetet használni Manjaro-n?
Nálam egyik sem műxik szinte sehogy.
Nem jönnek fel a menük, nem lehet appokat indítani, csak amik alapból a dock-on vannak, stb.
Teljesen friss OS telepítés után raktam fel a Deepin-t. -
Sziasztok!
Egy manjaro community verziónak van bármilyen hátránya ahhoz képest, mintha letöltenék egy XFCE verziót és feltenném rá pl. a Cinnamon-t?
Bármilyen rosszabb rendszer beállítás, bekapcsolt telemetria, akármi.
Kössz!
-
válasz
Petya XT #1663 üzenetére
semmi fontos dolgot nem tárolok a rendszermeghajtón, mert nem tudom a következő frissítés után elindul é...
Érdemes lenne beleásnod magad a BTRFS snapshotok világába, arrafelé vannak nagyon jó megoldások ilyen problémákra.
hányan használták már itt, akár ebben a közösségben is a Mint hibajelentőjét akár?
Mintet nem használok, a Debiánét egyszer akartam, az nem jött össze... a Rocky Linuxnak küldtem már bugjelentést, most épp a SUSE bugzillájával levelezek, és az Elementary OS-nek segítettem egy bugot javítani
Meg a KDE telemetriáját mindig maxra húzom. -
-
Petya XT
senior tag
Pedig a KDE-t használó összes disztrónál arconcsapja az embert a beállításoknál. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez a funkció segíthet e az alaprendszer problémáiban, ha mondjuk a Plasmával összefüggésben van valami, és mondjuk rendszerszinten. Megosztják az adott rendszer fejlesztőivel vagy nem, vagy csak a Plasma fejlesztéséhez használják.... Mivel ez magához a rendszerhez jön, szerintem üdvözölendő. Majd a DW-on megnézzük egy pár hónap múlva, hogy mennyire volt sikeres. Bár vóna egy tippem....
-
Petya XT
senior tag
...ezért kellene ugye az adat, mert nálam meg menet rendszerint van valami. Pedig nincsenek speckó hardvereim. A Plasma is zavaró tényező lett, de ezt meg nem hiszem, hogy olyan tudatlan átlagfelhasználónak kellene orvosolni, mint én. Manjaro-ból is van 3 fő, 3 közösségi kiadás. Kinél mi jön elő.
BoB:
..volt is nagy vihar körülötte, szerintem mindenki ismeri, és mindenkinél ki van kapcsolva... -
pch
senior tag
válasz
Petya XT #1663 üzenetére
Én a stable kiadást használom. Nem nagyon volt még, sőt sose, hogy nem indult volna el frissítés után. Sőt, hogy emeljem a tétet, van egy cégem ahol 6 asztali gépen fut, és 2 szerveren is. Anno még volt szerver kiadás akkor lett felrakva, azóta csak update.
Nekem is csak update volt az asztalin, illetve az van egy laptopon, azzal se volt sose gondom. Pedig arról néha még zenélek is. Szerverből az előbb említett 2db-on kívül még üzemeltetek 4-et. Ezeken php+sql+apache fut. Azokkal sincs gond, pedig van olyan ahova fél évente jutok el csak.
Szóval én nem látom ezt a "katasztrófát", de lehet szerencsém van.
-
Petya XT
senior tag
válasz
growler #1661 üzenetére
Átlagfelhasználóként írok, egy, az Arch lelkivilágában jobban járatos személy könnyebben megugorja azokat a problémákat, amik előjönnek mostanában. Én eljutottam arra szintre már a Manjaro-n, hogy semmi fontos dolgot nem tárolok a rendszermeghajtón, mert nem tudom a következő frissítés után elindul é...
Nem is az volt a kérdés, hogy meglépik e, hanem, hogy mikor éri el az ingerküszöböt, az az instabilitás, ami jellemzi a rendszert. Valamit kezdeni kell vele, ezt én egy kifejezetten jó ötletnek találom a fejlesztők részéről. Ha tudják, hogy mi a gáz, hamarabb lehet lépni, javítani. Az önkéntes jelentés más disztróknál sem működik, egy-két lelkes embert leszámítva, mindenki sz@rik rá. Böngészőben, és minden egyéb programban is első dolog kilőni ezeket a telemetria, automatikus hibajelenség dolgokat többnyire. Most mindenki tegye a kezét fel.....hányan használták már itt, akár ebben a közösségben is a Mint hibajelentőjét akár? Nem sokan vannak gyanítom.
Nyilván kiirtható, sok rendszeren nem lesz fent, de hátha. Ha jellemezni kellene a Manjaro szempontjából lassan létszükséglet, privacy szempontból meg minimum aggályos, de melyik ujjukba harapjanak? Nálam 3 éve jelen van a rendszer, és összehasonlítani sem lehet a régebbi kiadásokkal. Annyira fragmentált a linux világa, hogy egyszerűen a projektek szempontjából kell az adat, ami ugye most nincs. És ez nem csak a Manjaro-t érinti, hanem szinte minden nagyobb disztrót. Dióhéjban erre gondoltam.
-
Pista0001
addikt
válasz
growler #1659 üzenetére
A fórumban a szavazással egyetértek. Lehet, de ne legyen alapértelmezett. Aki akarja, kapcsolja be, de ne jussunk a Windows szintjére, hogy használhatatlan a gép (és sok esetben a net a hálózat többi gépén, ha az ember a fejlett nyugaton adsl-t kénytelen használni...) bekapcsolástól x percig a háttérfolyamatok (értsd, telemetria, automatikus frissítések) miatt.
-
growler
őstag
Mi a vélemény a tervezett MDD-ról?
(Manjaro Data Donor) -
zoli62
addikt
A Manjaronak már nem is lesz magyar honlapja? Régebben még volt domain.
-
Pista0001
addikt
Jó ötlet volt, de előrébb bizonyos értelemben nem vagyok, nem derült ki, az alkalmazás miért nem boldogult vele. Sudo pamac update megtette, amit megkövetelt a haza, mindkét alkalmazást lefrissítette.
Köszi az ötletet. "Kicsit" elszoktam a terminálos frissítéstől, mert eddig jól működött az alkalmazás.
-
Pista0001
addikt
Arról tud valaki valamit, hogy az AUR-ból miért nem futnak le a frissítések. Az Opera és a Teamviewer van onnan, elakad, majd kilép az alkalmazáskezelő.
-
válasz
safranyek #1649 üzenetére
Dehogy hagyták, dolgoznak a Plasma 6 porton, itt van hozzá az issue: https://invent.kde.org/plasma/latte-dock/-/issues/134
-
growler
őstag
Manjaro 24.0.1Cinnamon ideiglenes onkentes kiadas.
3 valaszthato verzioban. [link] -
inf3rno
nagyúr
-
Pista0001
addikt
A Latte dock vajon mikor lesz Plasma 6-hoz igazítva? Annó Chakrához is használtam, Manjaroban ugye alapból benne is volt, de nem kompatibilis a Plasma 6-tal...
-
pch
senior tag
Március óta nincs stable frissítés?
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Melyik progival tudok boot-olhato iso-t kesziteni a belakott rendszer-rol (manjaro-cinnamon-23.0.1) ?
A Systemback progi nem telepul, hibaval megakad.
Koszi -
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1630 üzenetére
Ha kihúzom és újra bedugom a kábelt, akkor egy időre megjavul. Van, hogy teljesen elmegy az internet, és csak így jön vissza. Az alaplap tök új, nem hiszem, hogy annak a hardver hibája lenne, inkább a routerre gyanakszom. Másik gépen is tapasztalunk hasonlót, ott csak simán elmegy az internet, de az nagyon régi gép, és előtte is csinálta. Még az is lehet, hogy az zavarja a hálózatot és hardver hibás.
-
inf3rno
nagyúr
Lehet valahogy a hálózatot debuggolni? Valamiért 5 másodpercet késik egy-egy weboldal betöltésével. A saját oldalam pl. 300 msec alatt betölt normálisan, de mégis 5-10 másodpercig szokta tölteni, ha olyanja van. Facebookot most éppen be sem akarja tölteni. Firefox alatt hatványozottan érezhető a dolog, de Chromenál is előfordul, abból gondolom, hogy hálózati jellegű a probléma. Néha megjavul, akkor normálisan lejönnek a weboldalak. Vicces, hogy barátnőm gépe 15 éves, és gyorsabban betölti a weboldalakat rajta...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1617 üzenetére
Közben betettem a meghajtót fstabba, szépen mountolja indításkor.
Ha valakinek ugyanez kellene:
sudo blkid
-> /dev/nvme0n1p1: LABEL="hynix" UUID="{az-azonosito}" UUID_SUB="..." BLOCK_SIZE="4096" TYPE="btrfs" PARTUUID="..."
/etc/fstab
UUID={az-azonosito} /run/media/{user}/hynix/ btrfs defaults,noatime 0 0Nézegettem a mount options-t btrfs-hez, de úgy találtam, hogy nem kell semmi extra, mert jók az alapbeállításai többnyire, a tömörítés, vagy hogy max sebességgel működjön nekem most nem fontos.
-
inf3rno
nagyúr
Ti is tapasztaltok olyat, hogy többször le kell nyomni a jobb gombot, mert mindig eltűnik a menü, amikor felengeditek? Már 1-2 hete ilyen. Lehet csak az én egeremmel van baj.
-
Petya XT
senior tag
válasz
inf3rno #1623 üzenetére
Igazad van, a leegutolsó telepítéskor én is megszenvedtem velük, holott korábban nem volt probléma, egy NTFS, egy Ext4-es vinyóval. Valami jogosultsági, biztonsági dolog volt, mert korábban a Disks mindenféle root jelszó nélkül irogatott az fstabba(szóvá is tették többen), KDE alatt(Gnome alatt nem tudom) az mondjuk elég nagy gáz! Utána változott valami a lemezkezelésben, és a jogosultságokban, de megszenvedtem vele én is( bár gondolom ez nem nagy vigasz). Végül grafikusan a eltávolítható háttértáraknál éllítottam be, de ott is nekifutottam egy párszor.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Petya XT #1622 üzenetére
De biztos, csak jobban utána kell járni, hogy btrfs-nél milyen opciókat állítsak be rajta. Gondolom nem elég, hogy btrfs meg uuid. Nekem régen nem kért jelszót, csak mióta gnome disks-el beállítottam rajta az auto mountot úgy rémlik. Szóval elég zavaros az egész. Azóta mondjuk töröltem, de lehet visszarakom, aztán megnézem újra.
-
Petya XT
senior tag
válasz
inf3rno #1617 üzenetére
Én meguntam vele a vacakolást az fstabbal, beállítások, eltávolítható eszközöknél állítottam be mindent. Ez nem működik nálad?
Egyszer bekérte a jelszót( két lemezről van szó), azóta felcsatolja indításkor. Meg talán régebben jártam úgy egyszer, hogy csak a Gnome-Disks-el tudtam megcsinálni.
-
inf3rno
nagyúr
Belefutottam egy olyanba, hogy Manjaro nem mountolja fel a meghajtókat. Eddig jelszót kért, most viszont a jelszó bekérő ablak nem jelenik meg, csak kiírja, hogy nincs jogosultságom mountolni. Ez így egyik napról a másikra történt. A másik furcsaság, hogy mióta automount van a meghajtón, csak azóta kéri a jelszót, előtte jelszó nélkül ment simán rákattintva. Szóval valami nagyon nem kerek a mountolás terén. Tudtok ajánlani best practicet? Remélem nem kell fstabban turkálni, mert az eléggé 20. századi.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1611 üzenetére
Hát a végén onnan copyztam be
cp /usr/lib/php82/modules/openssl.so /usr/lib/php/modules
remélem így menni fog, majd kipróbálom valamikor. Elvileg a telepített PHP is 8.2-es, úgyhogy gondolom kompatibilis. Ha jól értem most két PHP van fent, az egyik, amit a szerver használ a php mappa alatt és egy, amivel az OpenSSL települt a php82 mappa alatt. Ha nem megy, akkor gondolom mindent át kell írni az Apache konfigban, hogy a php82-re mutasson.
-
inf3rno
nagyúr
PHP 8.2 OpenSSL csomagot hogyan lehet feltenni? Próbálkoztam pacmannal, de nem találja, alapból meg nincs benne a PHP telepítésben. :S
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1604 üzenetére
A vscode valami crash loopba ment át, nem sikerült elindítani. Nekem úgy néz ki ez az egész, hogy altatásnál eltörik valami, amitől szinte az összes program függ. Arra saccolok, hogy valami KDE függő, de más linuxoknál is tapasztaltam már régen, hogy hibernáció vagy altatás után meghülyültek. Szal még az is lehet, hogy valami nagyon régi kernel bugról van szó.
-
-
pch
senior tag
válasz
inf3rno #1602 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert a mime bejegyzés el van cseszve a vscode-nál.
Gnome alatt az a hibajelenség, hogy a desktop file (Amit kiraksz az asztalra) nem a fájlkezelőt nyitja meg, hanem a vscode-t. Minden frossításkor ki kell venni a dekstop ból a vscode bejegyést. Már írtam a fejlesztőnek, de ő is kde-t használ és sajna lesz@rja -
inf3rno
nagyúr
KDE, részben az okozza, hogy nincs felmountolva egy meghajtó, és nem találja a fájlokat, de emiatt nem szokott összeomlani, csak kiírja, hogy nincs meg a fájl. Jó lett volna hibakódot nézni hozzá. A Firefox sem szimplán crash-elt, csak furán kezdett viselkedni, nem jelenítette meg a lapokat vagy valami ilyesmi. Ha legközelebb lesz, majd leírom pontosan a tüneteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest