Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz Grga_Pitic #85593 üzenetére
Akkor nem vágom, hogy mi van.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Terapeuta
őstag
válasz szőröscica #85594 üzenetére
Én abban erősítenélek, hogy a 12-14 mm a kardinális kérdés. Az a 2 mm jobban fog hiányozni, mint a 60-140. Beltérben biztos.
És én is arra szavaznék, hogy a fixet csak alapos indokkal engedd el . Sötétben szerintem csak azzal fogsz tudni fényképezni.Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
szpetri
tag
Vedd figyelembe, hogy 14-140-es Panából kétféle van! Nekem egyik sem volt, úgyhogy jó szívvel ajánlom bármelyiket
Ellenben ha kiváltaná az említett kettőt az új, akkor előtte nagyon gondolkodj el, hogy a 45-öst mennyire nem használod. Az egy nagyon príma obi, alapobira nem biztos, hogy becserélném. Pláne ha a 14-42 a Pana féle II-es verzió. Ott egy 12-60 nem biztos hogy annyival többet ad, hogy érdemes lenne beáldozni a fixet.
Persze ha csak porosodik a 45-ös, és nagyon beindult a "váltani akarok" vezérhangya, akkor nincs min gondolkodni.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ez abszolút tőled függ, nekem a 12-60.
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Utazóobjektívnek 14-140-es Pana vagy 12-60-ast javasoljátok inkább? Igazából nem tudom, hogy valaha is lett volna szükségem akkora átfogásra, amit előbbi tud.
Egy 14-42-es kitobit és a 45 F1.8-at váltaná nálam.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Speeedfire #85592 üzenetére
Lehet, hogy furcsa, de biztosíthatlak, hogy ez normális. Nekem sincs ilyen szöveg, más MFT objektívvel se.
Gondolom az MFT RAW-ba rakott korrekciós adatok miatt.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Végül csak sikerül megcsípni egy oly 45-öt HA-ról. Ez már tényleg úgy rajzol, ahogy én szeretném.
Viszont furcsa, hogy LR alatt a lens correction-nél nincs ott, hogy Built in. Vagy hasonló szöveg szokott ott lenni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok.
Az normális dolog, ha "filmfelvétel" alatt C-AF Tracking-ben az obi halkan kotyog (12-40)? Most megfigyeltem, képkészítéasnél is kotyog.Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
suits
tag
válasz scarabaeus #85588 üzenetére
Fene se tudja miért de én így vagyok fotogén.(lehet nagyon nem szimetrikus az arcom? )A feliratok a háttérben meg nem érdekelnek Jobb bokeh-s obi úgyis elmossa
G80-ban esetleg lehet ilyen funkció?
[ Szerkesztve ]
-
suits
tag
válasz Ereshkigal #85572 üzenetére
Hm...
Az nem jó nekem.Olyan opció nincs hogy ha kihajtod és magad fele fordítod az lcd-t akkor úgy lásd magad mint egy tükörben?(jobb kezedet a jobb oldalon látod vagy nem tudom hogy irjam le)Meg úgy is rögzit képet videót?mint mondjuk telefon front kameráján ? Vagy esetleg a mobil app-os szoftverében? -
Tua
tag
válasz andersen10 #85576 üzenetére
C-AF-et ritkán használom, de az S-AF Panasonic GX80-ban határozottan gyorsabb, mint az EM5/10 párosban.
-
Mercutio_
félisten
-
andersen10
aktív tag
válasz voriae #85577 üzenetére
Igaz, MF esetén hatványozottan fontos a jó keresőkép. A GX7 után is nem értettem miért érzem gyengébben a GX80 keresőjét, mert elvileg ua. az kereső technológia van mindkettőben. Rájöttem az a különbség, hogy a GX7 kereső jobban hátranyúlik, így közelebb van a kukukcsalencse a pupillához.
AF:
Csinálok a köv hokimeccsen egy tesztet, egy harmad a GX80-al, egy az E-M5 II-vel, ua. obival (75 1.8), kíváncsi vagyok CAF -ben lesz-e és milyen eltérés. -
Warton
őstag
4k nem kell, nem szoktam videózni csak fotó. AF szintén nem játszik, mert amiket ráaggatnék azok mind manuálok.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Mercutio_
félisten
válasz totálkezdő #85573 üzenetére
Pont azok a plusz funkciók amiket a CHDK-val vagy Canon dslr-nél a magic lanternnel kapsz nem a gyártók akkori jó szívének köszönhető, hanem külsős opensource kezdeményezés eredménye
Nézd meg ezek nélkül mit nyújtanak az érintett vázak...Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
voriae
tag
A gyorsabb AF jól jön majd a manuál obikkal! nemúgy a fos EVF, ami a GX80-ban van. Én rámennék egy használt EM10II-re! Jobb kereső, szebb színek (tudom...).
Különben nekem nem tűnt fel a jobb AF az 1. gen EM10-zel szemben (mindkettőt használom párhuzamosan), viszont pl. a stabi ezerszer jobb a Panában. Különben igen, a GX80 szuper gép, én is nagyon szeretem. De épp a kérdezőnek lehet nem ez a legjobb most. -
Warton
őstag
Használtan szeretnék beszerezni egy mft-s gépet max 100k-ért, de inkább alatta. Főleg manuál obikat használnék rajta. Cél: kirándulás jó időben, makrózás, általános felhasználás, semmi extra.
Leginkább oLympus gépeket néztem M5, m10, m10II. Melyiket lenne érdemes beszerezni mostanság? Egyáltalán van valamilyen lényeges különbség a fenti gépek között, mert én nem nagyon találtam.[ Szerkesztve ]
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Lassú Víz
addikt
Bosszantó, de vissza tudsz menni újra elkészíteni a képeket. Azért az egy tanulság, hogy ha szarakszik a kis vaku, akkor érdemes egy akkucserét bevetni. Nem gondoltam volna, hogy annak ilyen jelei vannak. Az, hogy nem exponál a gép, amíg nem tölt fel a vaku, az érthető. Ekkor sem ártana a keresőképbe valami ordítóan nagy figyelmeztetést betenni, hogy miért nyomod hiába a gombot. Főleg ha a külső vaku sem vitéz az akku probléma kijelzésében. Pl. a Godox TT685 esetén egy olyan vékony üres akku ikon villog, hogy szemüveg nélkül alig látom.
Ami az utolsó mondatot illeti, azt nem akartuk tudni rólad.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
totálkezdő
tag
Hát igen, ez a baj velünk, hogy azt hittük, hogy a vevők piaca van. Azaz, hogy a piacgazdaság olyan, mint Börcsök Mária Tapsifül című versikéjében (Kaláka megzenésítés) "Milyen furcsa eladó, a vevőt lesi, várja". Pedig hát nem, ez a gyártók piacgazdasága, azt vesszük, amit ők (a mi igényeink figyelmen kívül hagyásával) gyártanak nekünk. Pl. az a szolgáltatás, amit a kis Canon kompaktomba (A650IS, milyen jó kis markolata van, kihajtható kijelzővel) a(z ingyenes) CHDK feltelepítésével (ez 2008 óta létezik) kaptam, hogy a négy ceruzaakku állapotát százalékosan mutatja (és még rengeteg hasznos dolgot nyújt), tudtommal csak valamelyik legújabb Olympusban jelent meg.
-
suits
tag
Hali!
Panasonic g7 vagy g80 menüjében van olyan opció hogy vertikálisan tükrözi a képet/videót?És lehetőleg már igy is jelenití meg az lcd-n?
-
.mf
veterán
Jól kiszúrt velem tegnap az FL-LM2 kisvaku.
Végre összeállt a legó-bringám, feltekertem gyorsan vele a Gellérten a rétre pár fotóra, mivel az idő már közeledett a sötétedéshez, bedobtam a 36R-t is a táskámba. Ott vettem csak észre, hogy a 36R-ből múltkor kifogyott az akku, és most csak a miniszettel voltam fent, nem volt nálam tartalék. Sebaj, van a kisvaku, felrakom azt, egy kis fillre amíg sötétedik blue hour elején még az is elég. Lövök 2-3-at, még minden működik, áttolom másik helyre a bringát, és elkezd össze-vissza működni, pl. lövök -2 alexpó és vaku +0.3, minimált villant; vaku +0.7 hajszállal erősebb; vaku +1.0 villant egy jókorát, túl sok is lett, vissza 0.7, nem villan... Onnantól kezdve 80%-ban el se sült, bármit állítottam, fill, slow, slow2, manual. Kikapcsoltam, levettem, megtörölgettem a kontaktokat, semmi. Ma este itthon megpróbáltam megint, hogy behalt-e, vagy hátha a hideg miatt volt, de semmi. Ellenben a délutáni fotók után az akku már elkezdett villogni, úgyhogy kicseréltem másikra, erre azzal egyből villant...
Legalább valami figyelmeztetés lenne, hogy "hé öreg, csak fullos akkuval vagyok hajlandó elsülni"Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
válasz pandoukht #85565 üzenetére
Ha a boké a fontos, akkor jó választás a 25-ös. Lehet próbálkozni a régi és olcsó manuálokkal, de csak ideig-óráig fog megfelelni, mert nyitva nem túl élesek, általában 2.8-ig rekeszelni kell. A 25-ösből előfordult néhány gyenge példány, egyik kollégának garis is volt és cserélték, tehát érdemes tesztelni.
Másik natív objektív az Oly 45/1.8, valamint a Sigma 60/2.8, ennek azonos kompozíció esetén hasonló mértékű a háttérmosása mint a 45-ösnek és nagyon éles, míg a 45-ös 2.2-nél jön meg igazán az éle.
Semleges hátterű tárgyfotózáshoz azért ajánlott állványt használni, meg a jobb tárgybemutatáshoz a nagy mélységélesség, azaz szűk rekesz, hosszú záridő, alacsony iso. Valamint majd állványon kapcsold ki a stabit. -
jjeahh
nagyúr
válasz pandoukht #85567 üzenetére
Az új gépedben jóval nagyobb a szenzor, szal lehet, hogy a sima kitobival is el tudsz érni számodra megfelelő DOF-ot... nyitott rekesszel és zoomolj bele amennyire csak lehet. Meg az sem hátrány, ha a háttér minél távolabb van. Amúgy ha csak a szűk dof a cél és nem elég a kitobi, akkor túrj neten egy filléres helios 44-2-őt + M42 adaptert hozzá és kész... Ha élesség és kontraszt is kell, akkor zuiko auto-s 50mm F1.8 vagy minolta md 50mm F1.7, ezekhez más adapter kell.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pandoukht
csendes tag
válasz Schanyee #85566 üzenetére
Köszi, állvány van, egyelőre tényleg nem volt sok időm rá, hogy alaposan kipróbáljam, játszom majd a záridővel. Lehet, hogy általában nem előny a szűk mélységélesség, de itt néha textúrákat kell kiemelni, akár úgy, hogy a tárgy egésze már nem számít, vagy tárgycsoportból kiemelni egyet a sekély DOF-fal, vagy egy texturált felületen (pl, öreg faasztal) álló kisméretű tárgyat lefotózni úgy, hogy előtte-mögötte már elveszik minden. De mindenképpen kísérletezek még, mit tudok kihozni a kitből.
-
Schanyee
senior tag
válasz pandoukht #85565 üzenetére
Tárgyfotózáshoz fényerős objektív? Nem igazán látom az összefüggést. Nem okoz csak problémát ha a tág rekesz miatt kicsi a mélységélesség? Lehet másak a terveid meg igényeid, alapvetően nagyon jó és sokoldalú objektív lehet a 25 1.7, de ha csak tárgy a fotózásod célja akkor arra a kit objektíven felül nem költenék. Azt is hasonlóan rekeszelve használnád, hogy az egész tárgy éles legyen.
Próbálkozz, a GX80-ban nagyon jó a stabilizátor, így elég hosszú záridőket is ki tudsz tartani ha nincs állványod (ami amugy tárgyfotóhoz fontosabb mint egy objektív). Plusz a Canon-hoz képest jobb a végeredmény magasabb iso-n is, így a záridővel is többet tudsz játszani.
[ Szerkesztve ]
-
pandoukht
csendes tag
Sziasztok!
Egy Canon PowerShot S200-as kompaktról álltam át Panasonic GX80-ra, amit sok mindenre használnék majd, de főleg tárgyfotózásra. Még nagyon messze vagyok attól, hogy kiismerjem, de az már látszik, hogy kicsit csalódást okoz a 12-32-es kitobi fényereje, ami f3.5-5.6-os rekeszt jelent. A kompakt f2.0-5.9-et tudott, és a 2 meg 3,5 között érezni a különbséget. Várható volt, persze, akkor is javasolták a cserélhető obis topikban a nagy fényerős fix/manuál lencsét a tárgyfotózáshoz, szóval ez van... a kérdés, milyet?
Adja magát a H-H025 fix 25mm, f1.7-tel, ami nem is _annyira_ drága, de mit érdemes még megnéznem? Valami használt manuál csodát adapterrel (és akkor nincs autofókusz)? 50e fölé nem nagyon mennék. Az új Olympus lencsék közül ami hasonló kaliber, inkább 80e+-ért láttam.
Köszi -
un2112
tag
Megírtam én is a magamét erről a nagyon durva üvegről: Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 Pro.
-
b.vr
őstag
válasz Speeedfire #85557 üzenetére
Példaként hoztam a fórum saját honlapját, amúgy nekem tökmindegy milyen teszteket/ismertetőket olvasol, de _valamit_ azért csak olvasnod kéne, főleg mielőtt leírod hogy "ha jól tudom akkor ilyen meg ilyen problémák vannak" meg "elvileg ez és ez nem megy". Legközelebb azért legalább egy linket hozzál (és lehetőleg ne a blikk.hu-ról) hogy figyeljetek itt ezt és ezt olvastam, kérdezném mi erről a vélemény. Szóval valami alap azért legyen már.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #85509 üzenetére
összehasonlítottam egy belépő dslr-t egy oly epl-el.....tényleg nem találtam különbséget, iso-záridő kapcsán, dettó ugyanaz az eredmény jött ki, a franc se érti ezeket a méréseket, kezdem azt hinni hogy kamu az egész, már iso terén is jártam így más géppel, hogy mást mutattak mint én láttam, pedig még látok... ja, dinamikában szemre jobb az oly, az biztos, nem kicsit.
-
b.vr
őstag
válasz Speeedfire #85554 üzenetére
Azért érted, csak hogy a legfrissebbet vegyük, leírsz egy ilyet hogy "De az OI.Share elvileg nem megy vele", legalább a PH! saját E-M1-et ismertető cikkét elolvastad volna, van benne rész az O.I.Share-ről és hogy mindent lehet vele állítani wifi-n keresztül
-
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #85551 üzenetére
Hát nekem ez a különbség már nem annyira számít. Pipettával kimérve a fehér lap RGB-t Pana ~227, Oly ~224. Lehet, hogy ezt már látni. A csíkoknál szerintem elvitték és visszavitték a lámpákat, de csak majdnem ugyan oda tették le. A 20 megás versenyben a GX8 is hangyakukinyival mákosabb DP-n, mint a PenF, ott hajszálra azonos a világosság.
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #85551 üzenetére
Bocsi kifutottam a szerkesztésből...szóval a jobb oldali, üvegen látható fénycsík viszont erősebb a Panán. Ebből gondolom, hogy a megvilágítás nem volt konstans.
-
b.vr
őstag
válasz Speeedfire #85548 üzenetére
ja, tényleg, teljesen eltéved szegény olvasó itt a sok rémhír között...
-
MrChris
nagyúr
-
-
b.vr
őstag
Először hogy fókuszproblémák vannak az Oly gépeken Pana objektívekkel, aztán hogy az E-M1 shuttershock-érzékeny, aztán hogy az E-M1-en nem fut az OI.Share. Nagyot ment a topic tegnap óta, szeretne még valaki valamilyen rémhírt bedobni vagy most már csak holnap?
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #85545 üzenetére
Most ahogy nézegetem a tesztképet szinte biztos vagyok benne, hogy a DPreview csalt. Az alsó, sötét üvegeken egyértelműnek látom a NEM azonos megvilágítást.
Valaki jó lenne, ha megcáfolna, mert ez így elég gáz.Bocs a dupláért.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz jjeahh #85510 üzenetére
Letöltöttem a GX85 és EM10 II ISO 800 raw fájlokat Dpreview-ről. Szög azonos rekesszel és záridővel lőtték, papíron az objektív is azonos volt, de az Olympus egyértelműen több fényt kapott.
Nem tudom ki mért félre ennyire. Amúgy nekem úgy tűnik mások voltak a fényviszonyok a képminták készítésekor. Lehet a szemem káprázik.Szóval ennyit a DxO és DPreview tesztekről. Vagyunk ahonnan indultunk.
-
Royo85
tag
válasz Speeedfire #85543 üzenetére
Sokszor van az, hogy hiába kerül bele egy vázba firmware frissítéskor sok új dolog, az összehasonlítós oldalak nem veszik figyelembe. Az Olympus M1 be később került bele az elektromos zár is pl.
Egy csúcs vázról beszélünk amit sokáig frissítettek Olympus-ék.
A wifi s eszközzel simán távvezérelhető, telefon vagy tablet, csak le kell hozzá tölteni az Ol.Share progit. -
80hun
addikt
válasz Speeedfire #85541 üzenetére
Szerintem benéztél valamit de csak van itt valaki akinek van e-m1-e és ki tudja próbálni.
Nézdcsak itt azt írja hogy FW frissítés után lett aktív a LiveView
Itt van hogy az E-m1 mit kapott a frissítések során. Elég sokmindent
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz Speeedfire #85538 üzenetére
Ez van még az M1-hez is de ugye ez nem mobiltelóra való de sokat tud nagyon.
De azért ez sem egy sima kioldó mobiltelóra
-
Lassú Víz
addikt
válasz Speeedfire #85528 üzenetére
"Viszont telefonról vezérelni, csak az M5 II-t lehet. Az M1-nél csak a kioldó megy telefonról."
Azért ezt ne terjeszd! Más szavakkal fogalmazva egyszerűen nem igaz. Pont úgy vezérelhető telefonról mint a többi wifit tudó gép. Nekem van mindkettő, telefon és E-M1 is. Sőt tudom vezérelni is, csak nem szeretem, mert a vázon elvégzett beállítás + távkioldó számomra jobb eredményt ad mint az élőképes.
-
Studi
veterán
válasz andersen10 #85534 üzenetére
Markolattal már egész fényképezőgép méretű, meg lehet rendesen fogni.
Én amúgy úgy vagyok vele, hogy a fixeket szeretem az E-M5mII-vel használni, a zoomokhoz már inkább az E-M1-et veszem elő.
-
Studi
veterán
válasz andersen10 #85530 üzenetére
Semmi baja az E-M1-nek ilyen szempontból, sorozatban is tudja az elektromos első redőnyt, shutter shock ellen több nem kell.
-
Studi
veterán
A képminőséget már írtuk: E-PL5-től felfelé minden váz egál, a huszas szenzorokat lehet csak kiemelni.
-
andersen10
aktív tag
Azért azt ne felejtsük el, az M1 mark I még shutter shock érzékeny váz. Az M5 II, GX80 már gyk. mentes a problémától. Nálam ezért lett kizárva az M1 (és a GX8) (no meg azért, mert mert számomra az m43 rendszer varázsa a kicsi váz, kicsi obikkal...).
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Speeedfire #85520 üzenetére
Ez egy elég korrekt összehasonlítás-De pld az AF-az EM-1-ben hibrid van az 5-ben meg csak kontraszt alapú-meg több egyéb dolog a lényeg hogy az EM1-a záslóshajó-a profi gép így sok dolgot csak az kap meg .
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Speeedfire
félisten
Én ahogy látom képek minőségében kb egál. Masszívabb, nagyobb az m1. Illetve jobb az AF. Minden másban nekem egyenlőnek tűnik a 2 gép. Az M5 újabb. A tethering-et mindegyik ismeri.
Viszont telefonról vezérelni, csak az M5 II-t lehet. Az M1-nél csak a kioldó megy telefonról.Sörben én is benne vagyok.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Royo85
tag
válasz Lassú Víz #85524 üzenetére
Sajnos ez a teszt már nem fog menni!
A Panasonic GX80 as vázat már eladtam, pedig remek gép.
Nekem a videó nem játszik, fotóban pedig jobban bejön az Olympus.
Két gyerek mellett fontossá vált a gépből kiesett jpeg, így az utómunkára kevesebb időt kell fordítanom.[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Speeedfire #85515 üzenetére
Az egy profi gép, profiknak tervezve. Ez nagyon érződik rajta masszivitásban, kialakításban. Nekem egymás mellett van az M1mI, M5mII, hidd el, érezni rajta, hiába nagyon perfektek az M5-ök is. Az M10-ek, amik még mindig igen jó minőséget képviselnek a piacon, bazári kínainak tűnnek az M5-ök mellett.
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz Royo85 #85512 üzenetére
Ha van még kedved, lődd meg a két teszt képet M módban ugyanazzal a rekesz és záridő beállítással. Az ISO-t meg lehetőleg állítsd úgy, hogy azonos legyen a hisztogram a két képen.
Ha fontos a magas ISO úgyis ez számít. Pl. ott vagy a Fővárosi Nagy Cirkuszban, a rekeszt már nem tudod nyitni, a művészek mozognak és egyébként is az 50-200-as tele van fent, a záridőt már nem lehet növelni (hacsak nem mész rá a bemozdulásos képekre, amit király dolog lenne vakuval a 2. redőnynél kimerevíteni, de nem teheted mert helyben le is lőnének ), fény meg vagy nincs, vagy nincs. Marad az ISO amivel játszani lehet.
-
Muerte68
addikt
válasz Speeedfire #85520 üzenetére
Igen neki is.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Speeedfire
félisten
Ping b.vr.
Ha itt vagy, akkor írhatnál róla, hogy miért jobb egy régi M1 mark1, mint pl egy M5 mark2.
Ha jól rémlik, akkor Balinov-nak is M1 van, előtte meg M5 mark 1 volt.
Balázs, ha látod ezt akkor te is írhatnál ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Speeedfire #85518 üzenetére
De tényszerű Most nem vagyok gép közelben hogy konkrétan leírják de b.vr használja pld őt kérdezd
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Speeedfire #85515 üzenetére
Mindenben
-
Mercutio_
félisten
-
Studi
veterán
válasz Speeedfire #85486 üzenetére
Pedig ott az M1mI fél év garival, marcsával, akkuval 155-ért. Az kib@jó gép ennyiért.
-
Speeedfire
félisten
válasz andersen10 #85504 üzenetére
Remélem dobsz majd róla összehasonlítást, hogy szerinted miért jobb és melyik.
Hát, ha beesne 150 alá, akkor nem is agyalnék. Venném az M5 II-t. Az már támogatja a pc-s irányítást is. Pl van egy pár fotó, aminél jól jött volna ez a lehetőség.
Videó annyira nem érdekel, inkább csak a fotós képességek/funkciók/kezelhetőség.
-
Mercutio_
félisten
válasz Royo85 #85508 üzenetére
Jah, csak ha megnézed DxO-n akkor kiderül, hogy az valójában Olympusnál ISO760 Panánál meg ISO1100
Egyébként is úgy van értelme összevetni, hogy spot fénymérés, azonos rekesz és záridő esetleg ez még fokozható azzal, hogy raw-ban lősz ezzel is kizárva a jpg-motorok és az adott módok gyári élesítés, kontraszt, stb. beállításait és megnézed mit lehet abból kihozni.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Golota
aktív tag
válasz Speeedfire #85501 üzenetére
[Íme.] Létezik m4/3 -ban is, pont ilyen, mint a videon.
A képminőségben nem előrelépés az EM5 a PL6-hoz képest, de az az 5 tengelyes stabi jó dolog, nem is beszélve a keresőről.
-
andersen10
aktív tag
válasz Speeedfire #85484 üzenetére
Most upgradeltem GX7-ről EM5 II-re plusz lett mellé egy GX80 használtan.
Majd eldől melyik marad meg tartósan, esetleg mindkettőKépminőségben nem várj előrelépést, az E-M5 gen 1. (2012) óta kb ua. a Sony szenzor van a vázak többségében, így a Te PL6-odban is, se az AA szűrő elhagyása se a 20 MP-re ugrás nem hozott komoly változást.
Persze lehet a jobb AF, jobb stabi stb miatt több sikerült képed marad egy modernebb vázzal.
Ha nem a videó a prioritás, az E-M5 II-t a helyedben a listán tartanám, szürkeimportos oldalakon kezd 500 Eur körülre esni az ára, tavaszra beeshet 150 eft alá, főleg ha végre kijönne az utódja...
Sokkal jobb a keresője, mint az E-M10 vagy a GX80 szériának. Utóbbinak ez az egyetlen gyenge pontja számomra, de bőven megszokható. Az E-M5 II-t jobb kézbevenni, finomabban mozognak a tárcsák, gombok, az egész váz minőségibb érzést ad. A high res mód szerintem nagyon állat. OK, csak statikus témára és állványról, de leesett az állam most hétvégén amikor kipróbáltam, pedig csak egy 14/2.5 volt fölcsavarva. És van mikrofon bemenete videózáshoz, amit belépő vázak nem tudnak, szintén fontos lehet.
Viszont a GX80-al szinte eltűnt az Oly előnye IBIS vonalon, egyénfüggő, de nálam a 75/1.8-al már a Panával is biztosan lőhető az 1/8 s (4FE előny), de néhányszor a fél mp (6FE!) is összejött élesen.
Ami még fontos, a mozgatható kijelző, nekem a GX80 féle egyszerűbb, dönthetős megoldás szimpibb, mint az EM-5 féle kihajtogatós, lényeg hogy vagy ez vagy az legyen, különben a fej fölötti, földközeli technikákkal bajban leszel.
Ha viszont a 4K videó (illetve fotósorozat) fontos, akkor az EM5 kiesik.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Royo85 #85498 üzenetére
E-M5 II-nél a váz szerinti ISO-t vagy ténylegest nézed amikor összehasonlítod a zajt? (lásd. DxO tesztek a gyártó szeirnti és a valós ISO értékekről)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Speeedfire
félisten
válasz Royo85 #85498 üzenetére
Igen, de egyedül ott lehet előnye. Máskor nem látom.
800 felett már nem szívesen fotózok a pl6-al se.
Golota: Egy linket tudnál dobni róla? Csak, mert akkor lehet, hogy egyáltalán nem is váltanék. Biztos jó az 5 tengely, de ennyire nem mozgat.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest