Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
un2112
tag
Sziasztok!
Pár hete említett itt valaki egy olyan figurát, aki fényképezőgépeket javít. Az rémlik, hogy "a Dohány utcánál rendel".
Megköszönném, ha megírná, aki tudja, ki ő és hol van! -
un2112
tag
Na, ez a DZ Optics 10mm f/2,0 AF-fel érdekesnek ígérkezik. Amennyiben szép képet ad, meg az ára is baráti, és így tovább.
Meg lesz (van?) más MFT-jük is. -
un2112
tag
válasz
csurgoi
üzenetére
Hát nem is rád értettem. Látom, hogy járod a természetet, lövöd a képeket, és biztos van, aki szerint az is shift-delete, de úgy tippelek, amúgy élvezed a dolgot, csak néha bassza a csőrödet, hogy de még milyen obi kéne, és ez is teljesen normális, erre nevelnek minket a marketingosok, csak nehogy már az legyen, hogy bármi ilyen elrontja bárkinek a jókedvét, amit a fotózás okoz neki! Ahogy ugye nekem is épp, ahelyett, hogy lenyugodnék és elkönyvelném ezt is, hogy á, ilyen a világ meg az emberek, nem kell mellre szívni

-
un2112
tag
válasz
csurgoi
üzenetére
Vegyél E-M1X-et, annak elég fasza a követő fókusza, de gondolom, az E-M1 II-nek is.
De lehet, sokaknak, akik szaroznak mindent, érdemes beleásniuk magukat a fotózás történetébe, megnézni pár klasszikus alkotót, akik mai felfogás szerint béna szar semmire nem jó gépekkel és obikkal oldottak meg kb. mindent, és kapták el a tökéletes pillanatokat, aztán megpróbálni a saját cuccukból kihozni a legjobbat, ahelyett, hogy mindent és mindenkit leoltanak. Mert az még mindig áll, hogy a fotó tőled lesz jó, nem a gépedtől, és hogy nem az számít, hogy XY kurvaokos, valódi életet nem élő vagy épp túlfrusztrált amúgy-rendes-ember-lenne mit mond rá, hanem az, hogy neked tetszik-e, te hogy érzed magad, mikor fotózol. Bár megfelelő szemszögből nézve semmi nem számít semmit, mert végül úgyis meghalunk, és egy darab fotót sem vihetünk magunkkal
-
un2112
tag
válasz
itouchfan
üzenetére
Ahogy már említették fentebb: próbáld kipróbálni. Ha try&buy nem megy, akkor ismerősnél, vagy ráérő topiktagoknál. A legtöbb véleménynél nincs odaírva, hogy szerintem, de attól még mind-mind csak egy vélemény, neked viszont azok összege sem fogja helyettesíteni a saját véleményedet. Én pl. G80-ra próbálnálak rábeszélni, de lehet, hogy a te szemednek tényleg nem jönnek be a Pana színek, mások meg az Olympus/Sony/Fuji/akármi színeit nem szeretik. Meg ez is, hogy színek... mintha nem lenne 120 különféle beállítás, hogy az ooc jpg-eket a magad ízlése szerint állítsd...
-
un2112
tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Nekem ez, de ez egy teszt volt, nem saját cucc, amit hónapokon át használtam volna.
-
un2112
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Ez fura, pedig belinkeltem, linknek is látszik, aztán mégse.

-
un2112
tag
Engedelmetekkel, GX9 teszt.
-
un2112
tag
Némileg off: még van pár nap jelentkezni az Eisa Maestro fotópályázat 2018-ra (a főszerk. megkért, hogy szóljak), és ahogy nézem, van itt nem egy ember, akinek természet meg tájkép vonalon van mit felmutatnia, szóval hajrá.
-
un2112
tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Tényleg azon múlik, mire használnád. De az egy jó próba lehet, hogy fogod a kitobit, amin ugye az összes kérdéses gyutáv megvan, és rászánsz némi időt, hogy belövöd 20-ra, 25-re, 45-re, és megpróbálsz fixen azzal fotózni. Persze a fényérték nem lesz az, mint a fixeknél és ez is számíthat, de az érzés meglesz, hogy milyen látószöget kapsz, és mit tudsz vele kezdeni, és az azokkal készült képek hogy tetszenek.
Pluszban portréra én még bedobnám a Pana 42,5 mm f/1,7-est, pláne, hogy G80-ra veszed. Szerintem gyönyörű, éles képe van, és bár nyilván szűkebb, mint a 20-as és 25-ös, portréra azért sokkal jobb ezeknél.
Amúgy meg ha egyszer kezedbe kerül egy Pana 20-as, és ráérzel az élességére meg a háttérelmosására, akkor a listádon lévő két másik úgyis kiesik
(De igen, az a lassú autófókusz néha nagyon lassú tud lenni, főleg, ahogy mások is mondták, gyorsan mozgó témánál.) -
un2112
tag
Imhol egy teszt az Olympus 300mm PRO obiról. Sajnos csak kevés ideig volt nálam, de azt is megemlegetem

-
un2112
tag
Megírtam én is a magamét erről a nagyon durva üvegről: Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 Pro.
-
un2112
tag
Megírtam meg felkerült végre az én tesztem is az Oly 12-40-ről. Valószínűleg nincs benne semmi, amit b.vr kolléga ne írt volna le, de ha már dolgoztam vele, megosztom veletek. Béke.
-
un2112
tag
Engedelmetekkel: Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 II POWER O.I.S. teszt tőlem.
-
un2112
tag
Engedelmetekkel: Olympus 12-100 teszt tőlem.
-
un2112
tag
A bestbatt.com-ról szoktam rendelni. Ugyan nem kínai, hanem amerikai, de 1. jók az áraik, 2. döbbenetesen gyorsan kihozta a posta (bár most, karácsonyi időszakban nem lesz az olyan gyors), 3. amikor bajom volt az egyik akkuval, nyomban küldtek másikat, a hibásat sem kellett visszaküldenem. Van vagy 4-5 akkum tőlük, G80-hoz is, és remekül működnek. De lehet, hogy a többiek tudnak mondani jót kínai forrásból is.
-
un2112
tag
Mivel a szűrő topikban nem nagyon kaptam választ, itt is megkérdezem, hátha:
62mm-es ND1000-es szűrőt szeretnék venni, lehetőleg olcsón jót, nyilván. Minthogy UV szűrőt már vettem jó drágán...
Camdiox, Haida, Fotga, W-Tianya, Zomei (silver rimmed verzió, mert a HD mintha nem létezne 62-esben, vagy HD 67-ben és step-up ring?), Rise(UK).
Ezeket találtam, de normális tesztet egyikről sem. Van bármelyikkel bármi tapasztalatotok? Kimondottan ND1000-essel, nem faderrel?
Köszönöm! -
un2112
tag
Csak tippelek, nincs rálátásom, de olyan érzésem van, hogy a japán piac a meghatározó, és az eléggé máshogy működik, mint erre mifelénk. És hogy ott egy olyan logika, hogy túlhúzunk mindent, hogy a buyer elhiggye, hogy ettől ő profi fotós lesz, az működik. Az meg, hogy "ami drágább, jobb", mindenütt bejön...
Mindezt nem csak az MFT világra mondom, mindenütt ezt látni. Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy a Sony példáját követik. Istentelen drága minden, amit csinálnak, és a népek megveszik, mert Sony. (Érdemes megnézni, ha az ember turistáknak fenntartott helyeken jár, hogy 10 távol-keleti turistából hánynak a nyakában lóg Sony, s hánynak más.)
És igen, szerintem is messze PRO cucc a G9, ahogy az E-M1 II, a Fuji X-T2 és megannyi más is, mégis megveszi rakás amatőr, mert kell. Mert úgy van tolva, hype-olva, hogy kell. És aki profi, abban az értelemben, hogy ebből él, ez a rendes 8-16 órás munkája, és a megrendelői sznobizmuson elbukhat a biznisz, annak biztosan kell. Annak is, aki ki tudja használni. Mi többiek aligha. Imádom a G80 és a GX80 gépeimet, és ami csak megfordult még nálam, mindet élvezettel tudtam használni. Ugyanígy az objektívek. Igazán szart már csak elvétve találni, de tényleg szükségünk van a legjobbakra, pl. egy 200-300mm-es nagy dögre, amivel Máté Bence kifotózza az oroszlán szájából a kaját, de mi akár verebet is ritkán látunk úgy amúgy, s ha látjuk, se fotózzuk le?
A másik meg az, hogy szerintem (minden, amit ide írok, szigorúan csak szerintem) a jó fotó, főleg manapság, már a legritkább esetben múlik a felszerelésen. Speciális esetekben talán. Sportnál, természetnél, akármi. OK, a gyerekfotózás is extrém kategória, de azon túl, hogy elég gyors vagy-e te meg a géped, végül is azon múlik, hogy milyen a szemed. És persze totál szubjektív, kinek mi tetszik, de végül is csak az számít, hogy neked mi. Ha te élvezed a fotózást, ha neked jól esik, akkor minden más mellékes. Ha viszont valójában csak beszippantott a vegyél-még-gépezet, de közben nem is használod a cuccod, meg nem szabadít fel a mindennapi gondok alól, nem ad jó érzést akár csak pillanatokra is, akkor a csúcsgépekkel sem lesz neked jó. Mittomén, ki írta vagy mondta, hogy néha érdemesebb elmenni egy tanfolyamra, vagy elolvasni egy fotós könyvet, mert többet segít a fotózásban, mint az újabb szuper cucc. Ami attól még nyilván zseniális, és ha megnyerem végre a lottót, én is megveszem majd, ti meg mind vendégeim vagytok három sörre
Na, ennyi volt mára a mindfulness a micro four thirds-ben rovat
-
un2112
tag
válasz
csurgoi
üzenetére
Szerintem a 12-32-es az elején élesebb. És ugye könnyebb is, ami sokaknak előny. A 12-60 meg becsületes, viszont sokkal nagyobb átfogást ad (szerintem sokan vagyunk úgy, hogy a 12-32-esnek a 12 fölötti részét csak elvétve használjuk), több mindenre jó. (És van nálam eladó
)
Viszont ha a pengeség a lényeg, akkor a 12-40 (vagy akár a 12-35) az atyaúristen. -
un2112
tag
Mindeközben: http://www.rossgrieve.com/blog/introducing-lumix-g9/
-
un2112
tag
Bár b.vr szuper cikkei után mindig úgy érzem, hogy ideje letenni a pennát, azért bátorkodnék egy Olympus E-M10 III teszttel jelentkezni

-
un2112
tag
PhotoExpóra vasárnap vagy FotóVideó kiállításra jövő szombaton jön-e valaki? Konszolidált, úrias topiktalálkozó jelleggel?

-
un2112
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Sajnos a Pana 7-14-et még sosem teszteltem, magaménak sem tudhattam, mindössze párszor barátkoztam vele ilyen-olyan Pana rendezvényeken, úgyhogy erre én nem tudok válaszolni érdemben. A Pana 8-18 volt nálam, lesz teszt arról is, de az sem a Laowával együtt volt nálam. Kb. hasonló képeket mindkettővel lőttem, de nem ez volt a kérdés...
-
un2112
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Kár, hogy itt nincs teccik gomb

-
un2112
tag
Engedelmetekkel, itt a Laowa 7,5mm tesztem.
A cikkben van egy link a Flickr albumhoz, ahova raktam olyan képet is, melyen összehasonlítom a Laowa és egy 12mm-es obi látószögét. Olvassátok egészséggel
-
un2112
tag
Elég hosszan fogok róla írni a FotóVideóba, kész is a cikk, de még alakul, mikor kerül ki. Eggyel több ok, hogy mielőbb

Mindenesetre én nem vagyok épületfotós, nem ilyen szemmel használtam, de pár saját, nem teszthez, hanem merő kedvtelésből készült fotóm itt van
Szerintem a széleken f/2-nél nem biztos, hogy elég éles arra, amire neked kell, de rekeszelve adja azért. A torzítás már más tészta, viszont úgy gondolom, hogy ha valaki pont ilyesmivel foglalkozik, az azt is megtalálja, hogy hogyan küszöbölje ki. Ha bármi módot találsz rá, mindenképp próbáld ki. -
un2112
tag
válasz
voriae
üzenetére
Igen, és nagyon szeretem, bár megvan a maga karaktere, úgy képben, mint használatban. Biztos lesz halom ember, aki utálni fogja, másik halom meg imádni. Szerintem, ha teheted, menj el olyan boltba, ahol tartják, kezdve a Fotoplusszal, hátha kipróbálható. Cipőt is rizikós próba nélkül venni

-
un2112
tag
Ha önreklámnak számít, bocs és törölje az admin, de szóval tervbe vettem egy merőben szubjektív cikksorozatot Oly üvegekről stabilizált Pana vázakon, és az első cikk az Oly 75mm-esről szól.
-
un2112
tag
Szerintetek olyat miért csinál a G80, hogy 914-nél tart a számozás, majd csinálok vele egy videót, s aztán 1000-re ugrik a számláló...?
-
un2112
tag
Rendes markolatot GX80-hoz még nem láttam. Van ilyen rácsíptetős izé, amibe tán a hüvelykujjat lehet bedugni vagy mi (Ebay-n látni ilyet), de az nem tűnik igazi megoldásnak. A fából faragott markolat meg mintha drága lenne, de nagyon. Viszont vettem ilyen féltokot a magaméra, és az, bár ránézésre nem tűnik úgy, egészen sokat segít a fogásán. De azért messze nem ugyanaz, mint a G7/G80.
-
un2112
tag
Bocs az enreklámért, de készítettem egy interjút a Pana Lumix magyar nagykövetével, és megosztanám veletek.
-
un2112
tag
válasz
role_of_72
üzenetére
Hát, igen.

Amúgy mióta nálam volt a Pana 8-18, azóta csak arra vágyom, de az majdnem kétszer ennyibe kerül, és megfelelő szemszögből nézve ér is annyit, épp csak én máshonnan nézem
-
un2112
tag
válasz
role_of_72
üzenetére
Szia!
Úgy hallom, a Fotoplus a hivatalos magyar forgalmazó, tehát náluk lesz, de hogy mikor, azt én is szívesen megkérdezném tőlük
-
un2112
tag
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Szia!
Szerintem vannak témák, amik bármely fényképező fénymerőjét becsapják, pláne automata módban (pl. nagyon napos helyek, vízpart, vagy épp hó), amúgy meg ha fogásra jónak találod a GX80-at, nem hiszem, hogy megbánnád. A G7-nek viszont a markolat miatt biztosan jobb a fogása, tehát automatával lőni bizonyos tekintetben az a jobb. A GX80 meg a stabilizátora miatt. (Igen, tudom, hogy most nem sokat segítettem...
) -
un2112
tag
Urak (és Hölgyek, ha olyan szerencsénk van, hogy akad itt olyan is
), erről a Luminarról van bárkinek véleménye, tapasztalata? RAW feldolgozást is tud állítólag a beta verzió:
[link] -
un2112
tag
Puffogás következik.
Kikölcsönöztem az Oly Teddpróbárától két obit. Egy hónapja, mára. Ekkorra tudták adni.
Odafáradok az átvevőhelyre, ami egy másik fotósbolt és jó nagyon, hát csak az egyik obi van ott.
Aztán az ember mondja, hogy a papírok egyikén ott egy megjegyzés, hogy a másikat majd máskor.
A másik obi is ott volt amúgy, valaki másnak odaadták egy vázzal.
Szóval szerintem ez nemfrankó.
Annyira nem, hogy nem nekik írom, hogy bajom van (ahogy szerintem illene), hanem itt puffogok, mert ők sem vették a fáradságot, hogy szóljanak, hogy nem fogom megkapni mindkét obit, pedig az volt megbeszélve, és számítottam rá, és úgy alakítottam nyomorult földi életem eme egy hetét, hogy jól ki tudjam próbálni.
Egy jó nagy fekete pont az Olympusnak. Ugyanakkor persze köszönet is a remek lehetőségért, mert tényleg remek lehetőség a teddpróbára. -
un2112
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Csak angolul kerestem rá, de köszi a tippet, átolvasom Rabimiki fotós blogját, tényleg jónak tűnik.
@Muerte68
Kösz, az megvan, de 1. Photoshop alatt fut, nem Lightroomban, és én RAW-ból akarnám elérni ugyanazt, 2. még nem jöttem rá, melyik Silver Efex filter a megfejtés. -
un2112
tag
Kérdés. Remélem, sikerül jól megfogalmaznom.
Van a Pana gépeken ez a Dynamic Monochrome nevű effekt vagy filter, amit amúgy PASM módokban is lehet használni, szóval az ember kedvére állítgathat, amit akar. Nagyon szeretem, baromi sokszor használom, szerintem iszonyat jól eltalálták a beállításait, még a legújabb gépekben lévő L.Monochrome fotóstílus sem olyan frankó (bár azt lehet úgymond szűrőzni, vörös, zöld, sárga, narancs "szűrőt" lehet rápakolni, amit a Dynamic M.-ra tudtommal nem lehet).
A kérdésem az volna, hogy szerintetek mik ennek a Dynamic Monochrome-nak a beállításai? Pontosabban, hogy lehetne RAW-ból Lightroomban ugyanolyat vagy nagyon hasonlót csinálni?
(Egyszerűbb kérdezni, mint nekilátni kikísérletezni, de hátha más már rég megtalálta a megfejtést.) -
un2112
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ugye?
Roppant bosszantó tud lenni, amikor vadászgat, amikor lassan áll be a fókusz, vagy manuálban, hogy ha nem jól kapom el, másodperceken át kell tekergetni a közelről a végtelenbe meg vissza, de olyan hangulata van a képeknek, amiket vele lövök, olyan elmosása, vagy tudomisén, mi az, amitől annyira jó, amilyet semmi más obinál nem tapasztaltam. Lehet, hogy a látószög adja a varázsát, és lehet, hogy tennem kéne még egy próbát az Oly 17mm-essel, de kétlem, hogy ugyanezt adná.
(Viszont ha bárkinek van a II-esből fekete, és elcserélni ezüstre, szóljon. Fekete GX80 vázon némileg idétlenül néz ki az ezüst 20-asom...
) -
-
-
un2112
tag
A II-es istentelen drága, de azt olvastam, hogy amúgy annyira frankó a G80 stabija, hogy önmagában is fog 5 fé-t Oly obikon. Amúgy meg volt olyan Pana nyilatkozat, hogy a régebbi obik is megkapják firmware frissítésben a dual IS 2-t. Aztán, ha jól tudom, ez eddig úgy kettőnél valósult meg, szóval...
Viszont voltam ma a Digitcamben, rápróbálni GX80 vázra az Olyt (G80 még nincs), és hát számottevőnek éreztem a különbséget a 12-35-höz mérten. Lehet, hogy csak vmi 70 gramm, és egy centi bármely irányban, mégis. Így is sok szólna az Oly mellett, de alszok még rá párat. -
un2112
tag
Bocs, ha volt már.
Szerintetek Oly 12-40mm obinak Pana vázon (GX80, G80) van bármi hátránya a Pana 12-35-tel szemben? -
un2112
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Ér álmodozni?
Én 12-40mm f2.8-at szeretnék emberbaráti áron 
-
un2112
tag
Gála Istennek. Mi több, mert megkérdeztem tőlük: az USÁba küldött obik esetében állítólag nincs vám meg ilyenek, ott tényleg annyi. Ejj. Most vagy találok embert, aki jár arra és haza is jön, vagy várok fél évet, hogy jöjjön onnan ismerős. Miért pont a fotózásra kellett nekem is rákattannom?!?

(Euróban vmi 615 körüli árat láttam egy német site-on, tehát az sem opció.) -
un2112
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Elindult az előrendelés a Laowa 7.5-re.
Hát fuck. Nekem ez túl drága
Az 500 dollár volt a határ, ez viszont 500 font. 
-
un2112
tag
Bocs a némileg önreklámért, de vagyunk itt páran, akiket érdekel a Laowa 7,5mm obi: http://www.fotovideo.hu/hirek/napi+hirek/laowa+75mm+f20+mft+objektiv.html
-
un2112
tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Ki lehet tőle nyitni az LCD-t simán? És ad valamit a fogáshoz? Nem csúszósabb így a markolat?
Köszi! -
un2112
tag
A Bestbatt.com-ról rendeltem. Amerikából küldték, de nem volt gond a vámmal, pedig került rá némi postaköltség is. Érdemes odafigyelni, mert mindig van vmi úgymond kupon vagy akármilyen akció, ami miatt jobb árat ki lehet fogni.
Aztán kettőből egy elkezdte megadni magát, írtam nekik, azt válaszolták, hogy egy éven belül vagyok, semmi gond, küldenek másikat, ne aggódjak, és kb. a következő héten meg is jött (és még az is kiderült, hogy a magyar postán pihent pár napot). Azóta is rendben van mindkét pótaksi, és közel annyit bírnak, mint a gyári. -
un2112
tag
Amit én még hozzátennék ehhez, hogy:
1. Ha a Pana színeit szoktad meg, akkor az Oly szokatlan lesz (bár ha RAW-ban fotózol, akkor ugye kitágul a világ meg minden).
2. Ha a Pana menürendszerét szoktad meg, akkor az Olympust néha földhöz akarod majd vágni. (Ez vice versa is működik, szóval én csak arról beszélek, hogy nagy úr a megszokás, a mi jobb, meg kinek mi jobb más történet.) -
un2112
tag
válasz
garai198419
üzenetére
Szia!
A Bestbatt.com-nál vettem a magamét, teljesen rendben volt, és elég jó volt az ár még postával is (figyeld a kuponjaikat), de persze lehet, hogy Ebay-en, Aliexpressen olcsóbban is találsz (viszont az Ali biztosan lassabban ér ide, mint a Bestbatt). -
un2112
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Van egy Tamron 18-270, ha jól rémlik, meg egy Nikkor 50mm f1.8. Egyik sem a nagylátószög csúcsa
de így legalább lenne miért nyektetnem a tulajt, hogy vegyen már egy tényleg széles látószögűt 
-
un2112
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Vágom, csak közben nézem a bejelentett obikat (amiket bejelentenek x évben, majd x+1 vagy x+2 évben esetleg elárulják, mennyibe fog kerülni, akkor tökön szúrod magad, hogy hülye vagy, hogy vártál rájuk, mert ennyit nem vagy hajlandó kiadni értük meg ilyenek), és arra jutottam, hogy más megoldás után kell nézni. Márpedig vannak jó Nikon G ill. Canon EF üvegek, amik talán mégiscsak jók lennének. Vagy nem. Mindenesetre Nikon G obi van a családban, hátha lehetne használni. M42 adapterem van, jó móka, de a nagylátószög ott ugye kizárt.
-
un2112
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy speed booster vagy ilyesmi beszerzésén, főleg nagy látószögű obik miatt. A Metabones túl drága nekem, Roxsen és Zhongyi Mitakon nevű bigyókat nézegettem, és azt szeretném kérdezni attól, aki ért hozzá, hogy:
- jól értem, hogy olyan obikon, amiknek nincs rekeszállító gyűrűje (aka aperture ring), nem tudok majd rekeszt állítani, ergo kiesik minden Canon EF/EOS és Nikon G obi? (Mondjuk a Zhongyinál azt írják, hogy jön rekeszgyűrűs verzió Nikonhoz, a Roxsen pedig válaszolt is, mikor megkérdeztem, hogy az övékén úgy van. De számottevő tesztet még nem láttam. Ebay-en, Alin látni még rakat másféle "márkát", de a jóisten se tudja, azok milyenek... Pl. a Pixco nevűből van Canon EF-re rekeszgyűrűs verzió, de ami kevés fórumos bejegyzést találtam róla, az elég vegyes.)
- láttam aztán olyat, hogy FotodioX Excell+1, de azt eléggé szidják, hogy f/2.8 alatt cudar,
- vagy próbálkozzak inkább a Commlite vagy Kipon adapterekkel, amiket jóval drágábban (75-80 ezer Ft körüli áron) adnak, viszont van bennük elektronikus átvitel? A Commlite-ról azt írják, nincs autófókusz, de van elektronikus rekeszállítás.Van bárkinek ezekkel tapasztalata?
Köszönöm előre is!
-
un2112
tag
Ahoy!
Hagy kérdezzek lamert. Írod, hogy zárható műanyag zacskóba kell rakni a gépet, mielőtt bemész vele a hidegről. Az alábbi kiváló termékek közül melyik lenne erre a legalkalmasabb?
https://www.praktiker.hu/haztartas/zacsko-torlo-papir-iroszer/zacsko-folia-zsak/259873-sarantis-hewa-uzsonnas-tasak-17x28cm-100db-regi-233433
https://www.praktiker.hu/search/index?keyword=tasak&category=561
https://www.praktiker.hu/haztartas/altalanos-haztartasi-termek/arucsoportos-termekek-3-arucsoport/305133-koopman-vacuum-taska-60x80cm-2eu-000018-kulonbozo-szinekben -
un2112
tag
Brekk friday. Tripontban nézem a Nissin i40-t, 50.700 Ft vagy vmi ilyes, 51 alatt, na, zsír, ez tán csak nem szürkepiaci, erre a kosárban már 56.900. Felhívom őket, hogy ez hogy, mondják, hogy a webszinkron elcsúszott, és az 57 az igazi.

-
un2112
tag
Üdv!
Létezik Budapesten olyan fotós bolt, ahol legalább kézbe lehet venni a Samyang objektíveket? Vagy van nekik valami magyar képviseletük? (Vagy másként: van bárkinek tapasztalata a 7,5mm-es halszemen kívül bármelyikkel?)
Köszi. -
un2112
tag
válasz
KissP11
üzenetére
Szerintem ha kettőt veszel (és ha rákattansz a fotózásra, jól fog az jönni), akkor érdemesebb külföldről. Én Panához a bestbatt.com-tól vettem, teljesen jók, illetve ami nem volt jó, az hamar kiderült, és kicserélték, visszaküldeni sem kellett. Van postaköltség, de két aksi nem akad fenn a vámon, és meglepően gyorsan ideér (kb. másfél-két hét). Persze akkor még mindig ott van, hogy milyen a postás és mennyit vagy a címen, amit megadtál.
-
un2112
tag
válasz
aginor
üzenetére
Még egy kérdés Nissin i40 vs Metz mecablitz 44 AF-2 vakuk ügyében.
Látom, hogy előbbinél a Flash duration : 1/800 ~ 1/20,000sec, míg utóbbinál 1/125 - 1/15000 sec.
A gyakorlatban mennyire lehet fontos, hogy a Metz ennyivel "hosszabb" időt is tud villantani?
(Mert amúgy méret és súly tekintetében a Nissin jobban tetszene, meg ahhoz adnak diffúzort is, de ez mind mellékes, ha a Metz számottevően jobban használható az idő miatt.) -
un2112
tag
válasz
aginor
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Vakuilag szűz vagyok, szóval értelmes kérdést nehezen tudok megfogalmazni, de kb. az érdekel, hogy milyen használni ezeket, mennyire könnyű egy kezdőnek.
Az a baj az ilyesmivel, hogy az ember nem csinálta még, tehát nem tudja. Mai fejjel látom, hogy jól döntöttem a Pana G7 mellett, de amikor megvettem, akkor kb. a tizedét tudtam annak, hogy milyen jól, hogyan használható ez a gép. Ez persze logikus, de amikor a nyomorult fényképezőt akar venni, akkor még egy Oly teddpróbára esetében sem készülhet fel mindenre, ami a tényleges használat közben kiderül
Szóval az érdekel, hogy mire használjátok ezeket, mikre jók, mikre nem.A Meike sem rossz ötlet, az nagyon kell, hogy forgatható legyen, de úgy vagyok vele, hogy ha már vakut veszek, jó lenne, ha számottevően nagyobb erejű legyen, mint a gépen lévő istencsapása. Meg a másik két vakun van videó LED, ami, ha nem csak két percet bír, szintén olyan fícsör, amiért kifizetném a különbözetet. De az is lehet, hogy csak dísznek van.
Más téma: kinek mi a tapasztalata, melyik angol honlapokat érdemes nézni bemutató cikkek/review-k kapcsán? Nekem a cameralabs jött be, mert az ember mezei fotós módra kipróbál mindenfélét, felhasználói szempontból ír, nem szakmáz annyit, viszont iszonyú alapos és mindent elmagyaráz. A másik kedvenc meg az ephotozine, a lényegre törő, és eddig nálam rendre igazolást nyert review-k miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest