- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen TV-t vegyek?
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
panaleica 25/1,4 nem kell valakinek? írjon privit árral, ha igen.
-
Schanyee
senior tag
Érdekes tapasztalat a nyaralásról, hogy az E-P5-tel készült képeim 70%-a úgy 10°-ban balra dől. Amiket meg barátnőm csinált, azok meg hasonlóan, csak jobbra. G3-nál nem bénáztam ennyit. Mondjuk itt van szintjelző, viszont vagy az vagy a beégés kijelző van a képen vagy az. Mindkét funkció tök jó, csak arra nem voltam felkészülve, hogy ferdén tartom, ezért a beégés jelzőn voltam végig. Amúgy a kijelző tökéletesen látható volt napsütésben is végig, szóval nem fog az EVF hiányozni.
Másik tapasztalat, hogy tönkrement a táp a gépemben, meg valszeg vitte az egyik memóriám is, így most laptopon szenvedek, ahol lightroom-ban 5mp mire egy képet betölt, szóval nem sietem el a dolgokat.
Harmadik tapasztalat, hogy a Pana 12-32 tök jó turistáskodni. Épp elég amit tud zoom-ot, amihez meg kevés, ahhoz egy 14-42 is kevés lenne. Ami furcsa, hogy összecsukott obival nem megy alvó üzemmódba a kamera. A mérete meg nagy előny a hordozásban, gyakorlatilag az objektív nekem utazáshoz optimális megoldás. Olyan 80%-ban 12mm-es fix-ként használtam.
Aztán esténként meg felraktam a 20-as fix-et. Igaz, hogy az előbbi sebességben leveri, de az utóbbi képminőségben alázza. Igen durván. Lehet nem olyan óriási az ugrás képminőségben, de az pont elég ahhoz, hogy az 1.7-es rekesszel párosítva már jelentősnek tűnjön a különbség ránézésre. Mivel ez is gyakorlatilag bárhová befér, ezért nagyon jó párosítás a 12-32-vel. Még a Samyang halszem volt nálam, de a Horvátok annyira nem építkeztek szűken, kb 2-szer tettem csak fel. Nyár elején a németeknél meg majdnem folyamatosan az volt femt, szóval ez város függő.Aztán majd lassan elemzem a képeket is. Nem ismertem a kamerát rendesen, így inkább lőttem 1800 fotót, amiből 1000-et már töröltem, meg 300-at kiválogattam átnézésre érdemesnek. De laptopon szenvedés volt.
-
MrChris
nagyúr
ha lenne időm ilyennel játszani, lehet elvinném. Viszont már kevésbé bírkózom a G6 rawokkal LR-ban. Mióta sikerült beállítani a Win7-t hogy a LR4 is jól kezelje a színeket, 95%-ban nagyon elégedett vagyok a Pana színeivel. Most már nem azzal megy a küzdelem, hogy fanyalogva elfogadjam amilyen, hanem alapban megnyitáskor jó és kedvemre javíthatom tovább a képeket. Pedig a LRban nincs is úgy megtámogatva a színprofilja mint az Olympusé. Azért egy Colorchecker passportot kipróbálnék, csak rohadt sok erre a 30e. peták.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Schanyee
üzenetére
Ha jól látom van egy nem tesztelt verzió ami hazavágja a garanciát is a wifi mellett. Majd amikor annyiért árulják az E-M10-et mint most az E-P1-et, talán. Meg ha tele lesz a net a pozitív visszajelzésekkel.
A legutóbbi újratelepítést annak köszönhetem, hogy havernak megadta magát a CD olvasója, én meg feltettem egy programot ami azt ígérte magáról, hogy az XP telepítő lemezt átteszi USB-re. A baj csak az, hogy nem érte be ennyivel. Azóta amikor valaki jön, hogy tegyek fel egy programot amivel majd fel tudom tölteni az ő firmwarét egy pöttyet bizalmatlan vagyok.
-
Schanyee
senior tag
Kiváncsi vagyok mire jutnak azzal, hogy megjelent az első firmware hack az E-M10-hez.[link]
-
ezisjo
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Én is néztem, 20 ezer Ft-ért még vitrinbe rakva, mint szoba dísze is megéri.
Ha nem lenne itthon egy tökéletes darab markolattal és minden hozzávalóval, már elvittem volna.Amúgy érdekes/szeretem használni, pedig jó sötét az a Porro keresőt. És a Kodak CCD-ből kieső kép még mindíg teccik.
-
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni az Olympus márkaboltból egy E-PL5 dupla kittes gépet, ezért, ha esetleg valaki rendelkezik Olympus klub tagsággal és debreceni lakos, az kérem privátban keressen meg, hogy valahogy kapjam meg a 15% klubtagsági kedvezményt.
Természetesen nem ingyen kérném a segítségét
Üdv,
bogarfx -
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Már régi, csak lusta voltam kirakni oda

Gondwana: még az E-M10-zel megörökítjük

Más és kivételesen ON: az ex-G3-am nem akarja az igazságot egy FL-36-ot. Mindenféle TTL módban alulexponál, láthatóan kicsit villant, a vakut Automata módba pöckölve viszont minden rendben, normálisan villan (és nem kell állítani a rekeszt/érzékenységet akkor sem, kvázi TTL). Ugyanez a vaku GF2-n, E-330-on teljesen jó TTL-en, FP-n, mindenen. Nincs valami tippetek, mi ez? Én sose vakuztam a G3-mal, franc se ismeri.
-
Gondwana
addikt
válasz
madgie
üzenetére
...de amúgy csak szórakozik valami felsőbb erő a felhőkkel, még a villámokat sem hozza olyan közel, hogy lefotózhassam...
Van egy ultimate megoldás: rézpáncélban kiállsz a dombetőre és rázod az öklöd az ég felé, közben válogatott káromkodásokat mormolsz különféle istenségek neveit emlegetve. Ha véletlenül megvalósítás-fázisba kerülne ez a módszer, szólj, hogy más is jöhessen fotózni! -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
jaj én nem erőltetem, általában ők terrorizálnak
pálinka után meg nem tudok fókuszálni...mondjuk a múltkor egész jó gombás képeket lőttem hullarészegen 
@madgie: végre x-a1 csillagfotó

-
tozso76
aktív tag
Nálam van egy hétig egy em10, az oly proba akció jo voltabol. Sajnos egy szamomra nem ideális üveggel kértem, ezért szükségem lenne egy m42 vagy nikon adapterre ideiglenesen. Jövő hét péntekig kellene. Term. adok kauciót. Debreceni vagyok, és természetesen érte megyek és vissza is viszem.
-
jjeahh
nagyúr
najó, parancsolj pár, véletlenszerűen, kb. full nyersen, retusálatlan...nem is fogok ezeken dolgozni, nekük így is jó, én meg nem rakom ki valszeg ezeket sehová
pillanatképeknek elmennek, majd legközelebb lövök normálisakat róluk isStudi: ők nem gombásak, egyedül én vagyok a bandában ekkora gombafan, szedni, enni, fotózni, mindenképp imádom, sőt újabban stock-ra is gombás logó-kat rajzolok

-
jjeahh
nagyúr
gombát szívesen mutatok
a csajosok nagyja mondjuk ilyen kattkatt, pillanatfotók facebookra, se utómunka se semmi
pár beállós-pózolósat is lőttem, de a csajnak sem volt jó kedve, a fények sem voltak jók, eléggé sz*rok lettek, azokot inkább nem mutogatom...gombások sem überbrutál képek, de legalább nem lehet rájuk vágni, hogy sz*rok
[link] -
Studi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
hegyimorc
senior tag
válasz
matyi012345
üzenetére
Szerintem próbáld ki a kioldót egy másik ilyen típusú gépen és próbálj ki a saját gépeden valami más vakut vagy kidoldót, mert könnyen lehet, hogy ha gariztatni viszed, akkor abban a pillanatban fognak lepattintani, amikor kiderül, hogy nem Oly cuccal van problémád
-
matyi012345
őstag
[erre] van valakinek ötlete? Jó lenne tudnom hogy ez normális-e és akkor szimplán eladom a gépet, vagy vigyem vissza gariztatni.

-
padi68
senior tag
Sziasztok, OM-D E-M5-höz milyen nem gyári vakut ajánlotok?
kösz

-
Tulku
veterán
stylus1-gyel nagyon jól járnál...szerintem egy próbát mindenképp megér, fantasztikus masina...még szelfizni is tudok vele

Tényleg nagyon jó, csak pozitívan nyilatkozom, ami edig egyetlen gép esetében sem volt így...
(pl 300 mm-en még 4,5-el is gyönyörű mosott háttér portrénál...és biza megtartja az 1/10-et sőt 1/5-öt is gyakorta...Na jó ez az olympus távirányítás nem pana...
-
hegyimorc
senior tag
Nem kallódik valakinél egy fölösleges 58mm-es menetes napellenő? (Az se baj, ha kupak is van hozzá)
-
Mercutio_
félisten
Gondoltam, hogy csak a 35k-ra csillant fel a szemed, mondjuk vincsi mellett nekem is ez lenne a sokadik dolog ami foglalkoztatna
ejj pedig majdnem elgondolkodtam mazsi e-m10-én, aztán győzött józan ész, hogy ősszel tuti árzuhanás várható, mert lemegy a nyaralásos, fotógépvásárlós szezon és karácsonyig pangás. -
Studi
veterán
válasz
matyi012345
üzenetére
Bocsánat, elnéztem, azt hittem a tükrösökhöz való infra távvezérlőt próbáltad, a linket nem néztem meg telefonról.
-
matyi012345
őstag
-
Studi
veterán
válasz
matyi012345
üzenetére
Létezik, nincs is infra vevő a váz elején. Ha jól tudom egyik mft váz se tudja az infrát (E-M1-ben nem vagyok biztos).
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
nem kő igazából régi mft váz, a 35e ft beindított egy pillanatra, de ennyi. azt hiszem, ha megmarad a panaleica, akkor vmi stabis, 16 mp-es cucc illene alá. leírni sem merem, de például egy e-pl5...
(de a vége úgy is egy fuji x30 vagy valami hasonló lesz, esetleg stylus 1)
-
matyi012345
őstag
Üdv!
Az létezik, hogy az epm1 nem süti el az infra kioldót? Sima középpontos cucc semmi extra eddig minden vázam elsütötte, ez meg se mukkan. Még a Test gombbal se engedi elsütni ha a gépen van.
-
Mercutio_
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Várdán forgatják a búra alatt következő évadát csak neked még nem szóltak.
Parci gondolom azért nem vette még meg a G3-mam mert nem hirdettem, persze ha tenne rá egy visszautasithatatlan ajánlatot...
meg szerintem neki olcsó cucc kell az enyimet meg annyiért nem adom mint a tied, bár 50 alatt lenne persze 
-
madgie
titán
Én meg se próbáltam kimenni fotózni, hetek óta (!) azt játssza felénk az időjárás, hogy nappal 30+ fok, megdöglesz, estére mindenhonnan viharfelhők, az égbolton semmit nem látni, de b*szik esni az eső. Tegnap volt már végre némi csapadék, de amúgy csak szórakozik valami felsőbb erő a felhőkkel, még a villámokat sem hozza olyan közel, hogy lefotózhassam

-
.mf
veterán
Today's experiment:................ Failed.
Fenn voltam 2 és 3 között Dobogókőn. Körülmények sajna nem voltak ideálisak: felhő ugyan nem, de helyette sűrű pára, kis híján köd, a Duna túloldalán az első hegyláncokat még látni, a távoliabbakat már nem. Mégis, láttam kb. fél tucat szép hosszú sárga csíkot húzó hullócsillagot.
Felállás: EM5 állványon, 7.5 f3.5
40" ISO400: túl világos az ég alja, mint pirkadati / naplementi óra, nem adja vissza az éjjeli csillagos ég hangulatot.
40" ISO200: már jobb. Nosza távkioldó benyom, sorozat. Első szebb hullócsillag utáni expo után visszanézem a sorozatot. Semmmi nem látszik belőle...
Oké, akkor próbáljunk magasabb érzékenységet rövidebb záridővel, így a gyorsan lezajló hullócsillag arányában többet tölt a képen, hátha jobban látható lesz. 25" ISO500. Kicsit világos, de meglássuk. Hát nem láttuk meg. Fotókon a repülők látszanak csak... -
padi68
senior tag
Szia,
-
eeXaa
addikt
...GX7 hez néztem pótakkut.. [link]
Ha valaki jártas ezekben a számokban, konfirmálná nekem hogy jók ezek...
...mert az eredeti elem azt mondja hogy 7.2V 1025mAh 7.4Wh -
jmakk
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Köszi, de végül is nagy mákom volt. Sikerült egy feketét találnom az elmebajon és még egy tűrhető állapotú GF3 is rá van akasztva a seggére. És mindezt obi árban. Szerintem nem voltak tisztában vele, hogy ez egy II-es kitobi. Már csak azon kell izgulnom, hogy tényleg azt küldjék, ami a képeken fel volt tüntetve.

-
MrChris
nagyúr
válasz
theporcupine
üzenetére
Ez egy jó ficsőr lenne. Régen minden CD játszón kötelezően szerepelt ez az A-B lejátszási mód, gondolom minden milliomodik júzer használta. Itt viszont pont szükség lenne rá. Ez az egyik kedvencem

Új hozzászólás Aktív témák
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Spórolós topik
- Projektor topic
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest