- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #51695 üzenetére
Akkor csütörtök azaz holnap, 18.00, Sörözés/Borozás (helyet gyorsan találjuk ki)
Studi
rbalint88+1
.mf
Juszt+1
Gorgo
Freddy76
Mercutio_Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Lassú Víz
addikt
válasz #04230330 #51691 üzenetére
Annyira nem lehetett win win win, ha korlátozni kellett a megvehető termékek darabszámát. Akkor is azt írtam, hogy ha nem úgy lenne, tennének ellene. Tettek. Szerencsére, csak korlátozták a vásárlási darabszámot, ami a hozzám hasonlóknak azt jelenti, hogy a program "változatlanul" megy tovább, és nem az egész program ment a kukába.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
.mf
veterán
válasz #04230330 #51675 üzenetére
Na ne. Vegyél gyorsan egy gépet, majd neppeld el a meet után
Kíváncsi lennék, hogy a "nincs gépem" ellenére idén hány váz és obi ment át a kezeid között, ha egyáltalán meg tudod még számolni Az irányjelzős apró eladói oldalán legalábbis elég sokszor láttalak feltűnni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #51679 üzenetére
Banyeg, nem lehetne 6-tól kezdeni?
Már nem úgy értem, hogy én ott ülök 6-tól 7-ig egyedül[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #51668 üzenetére
Ahogy nézem a brigádot üljetek be az Allee-ban valahová, vagy menjetek fel az irodájába, Studi meg majd alkalmazkodikEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
-
.mf
veterán
Csak ha nincs más... főleg annak a fényében, hogy a gyakorlatban egészen fostosan működött az app. Inkább csak a rácsodálkozás volt részemről, hogy ilyen kis méretben ki tudták hozni. Az egész alapterülete (amit kb a bajonett határoz meg) talán 3x akkora csak, mint maga a szenzor. Az RX100 vs A6000 + 16-50 méretkülönbség ellenére közel azonos méretű a QX100 és QX1 obival, pedig utóbbiba még vakut is tettek.
Én is persze jobban örülnék, ha a meglévő vázakhoz hoznának ki új vagy jobb obikat, vagy mondjuk ha már váz, akkor egy A8, amiben van IBIS és az előd hibát, lassúságát javítja. Mindenesetre tipikus Sonys erőfitogtatás, hogy ezt is meg tudják csinálni.
Freddy: ,o/
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
-
.mf
veterán
"Bár a Sony most dobja ki az APS-C-s cserélhető objektíves mobiltelefon-fényképezőgépet, ezekután már semmit nem tartok lehetetlennek. "
Az előbb azt hittem, csak viccelsz; de most látom a pletykahírek között a QX1-et
Abba a kis hengerbe belezsúfolták egy valószínűleg A6000 lelkét, leteszem a hajam. A 16-50-nel majdnem akkora, mint a QX100, pedig nem csak 1" --> APS-C, de még vakut is tettek rá... S csak 300 EUR / 450 a 16-50-essel, az előző QX-ek (250 ill. 500 EUR-on nyitottak) alapján többre számítottam volna. Ha meg ez is olyan ütemben esik, mint azok...Amúgy tipikus Sony. Már megint egy új vázzal jönnek, ahelyett, hogy végre obikat csinálnának Ma néztem a Zeiss FE 24-70-est SLRGear-en. Nézzétek meg, ha akartok egyet röhögni. A kit 28-70 jobb nála a sarkokban, és Dxo szerint élesebb is... 1200 USD-s f4 "kárl cáissz prózúm" vs 300 USD felárral járó kitzoom.
-
Mercutio_
félisten
Karabínerrel (obitartó szütyőben) lóg az oldalamon a 45-150 és az se ütődik neki semminek
Tatyót nem akarok, akkor inkább neoprén széles nyakpánt, mint a G3-on, csak a GM1-nél viccesebb a mérete miatt.
Freddy76: "Most még" Elvileg jó lehet a csütörtök (de melyik, ez vagy a következő?) én meg viszem a GM1-et ha még meglesz akkor
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
|AP|
veterán
válasz Mercutio_ #51650 üzenetére
Az elsőnél nem igazán értem az elgondolást. A karabínerrel övre csatolnád és a gép fityegne? Én biztos nem lennék nyugodt, állandóan beleütődne mindenbe.
Szerintem a legegyszerűbb egy kis tatyó az övön, ahová az ember simán begyűri, mint egy kompaktot. Csuklópánt csak a biztonság kedvéért van.Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Mercutio_
félisten
Egyébként valami hasonlóra gondoltam, csak kérdés mennyire strapabíró az oldható csat és maga a karabíner vagy még ez bár kevésbé kényelmes, mert kézben van végig a váz.
[ Szerkesztve ]
-
3YEW
tag
nekem egy Dashpoint 20-ban utazik (kicsit lötyög is benne), azért jó, mert bármire hátizsák, öv, stb. rá lehet tenni. Kitobival (12-32) oly 25/1.8-cal is belefér (napellenző nélkül). Mivel rá kellett tegyem a nyakpátot, így azzal is ki tudtam próbálni és azt is be lehet mellé gyűrni.
T
-
|AP|
veterán
válasz Mercutio_ #51644 üzenetére
most voltam öt napot Rómában, folyamatos mászkálás. Vagy egy ilyenben lógott az övemen, a halszem pedig a táskában pihent, ahol a többi cuccom is volt, vagy pedig a kezemben fogtam, csuklószíjjal a csuklómon. Addig elengedtem az asszonyt
szerk: hát amilyen pici, még az is lehet, hogy beleférne obi nélkül biztos
[ Szerkesztve ]
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Mercutio_
félisten
Hm, akkor valami kis szütyőben tartod gondolom, vagy ott lóg a jobb kezeden végig?
Az a baj, hogy nekem sokszor ott aszony vanStudi: troll!!!!
-
-
Mercutio_
félisten
Ja, hogy az leszedhető? na, akkor futok még egy kört
Mondjuk a "kis" bujtatójukak is kiállnak, a G3-ban meg besüllyed a vázba.Csuklószíjat milyet, honnan, hogyé?
Parci: Biztos volt valami deal az Oly-val, hogy adnak a Panának stabit, de cserébe be kell vállalniuk a kis fityegőt is egy vázuknál
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Az biztos, hogy xxxD-nél nagyobb volt, csak nem emlékeztem, hogy eggyel vagy kettővel. Végigfogdostam ott egy csomó CaNikont, de egyik sem dobogtatta meg a szívemet igazán.
más: ez az LX100 elnevezés csak nekem tűnik egy raccsolós RX100-nak? Közvetlen vetélytársaknak tűnnek, biztos, hogy szerencsés egy ennyire hasonló elnevezés?
-
|AP|
veterán
-
.mf
veterán
Na azért, ha kőbe nincsenek is vésve, azért van különbség. Szeretem a ~35-ös és a normálnak (~46) megfelelő látószögű gyútávokat. Ebbe belefér mondjuk 32-37 ill. 42-53 is. A 28-ast ellenben annyira nem. Az nekem amolyan langyosvíz: a 35-höz képest már távolabbi, kisebb minden, már jobban eltávolodtunk a természetes látástól; de még nem olyan széles, mint egy 24-es, 21-es. A 35 nekem jobban szemre áll, a 28 nem. A 30-as pedig ahhoz van sokkal közelebb.
-
Mercutio_
félisten
Az, hogy a burkolat alatt milyen fémből van a test lényegtelen a fogás, tapintásérzet szempontjából. Ettől még Studi bukta a dolgot, csak a sok magnézium és társai emlegetésről jutott eszembe
pollai: Nekem pillanatnyilag komoly meghasonlást okoz a GM1. Lehet csak mert még a pántot se raktam rá, de a G3 után számomra a fogása és a méret/súly aránya nagyon szokatlan, meg azok az Olympus-os kiálló fisz-f*szok amibe a nyakpánt végét kellene befűzni is rossz helyen van.
-
arn
félisten
(#51611) pollai: poen lenne, ha ugyanarra a vazra epulnenek, csak az egyik cserelhetoobis lenne
en is 6dt neztem... nagyon plastikbombasztik az xt1 mellett.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
|AP|
veterán
A GM1-et imádom, de stabival és EVF-fel még jobban imádnám, még ha kicsit nagyobb is lenne.
Az LX100 meg különösen érdekes, papíron nagyon jól hangzik. Kíváncsi vagyok hol találják meg az egyensúlyt a méret/szenzorméret/fényerős optika/zoom átfogás rendszerben.Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
gorgo
őstag
eh, na még ennyit kötekedni! Nem titán, és nem wolfrám vagy iridium, gyenge vackok! Légkalapáccsal is szét lehet verni őket.
(Studi, ezt most buktad!más: ezek a smile meg emó arcok nálatok is ilyen sarokban levágott, széttömörített csúfságok lettek? vagy csak az én böngécőmmel lett valami?
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
ROBOTER
addikt
7D? Az egy magasabb kategóriás váz mechanikailag, mint a 6D. Nekem 2 és fél év alatt egy karc nem esett rajta, pedig bejárta Európát, legalább 20 repülőnapot és hadgyakorlatot Angliától Oroszországig. Nagyon masszív és nagyon strapabíró, magnézium az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Persze, tudom, hogy erős, masszív váz a 6D, meg bőven jók a kétszámjegyű D-k is, de annak a műanyag felületnek a tapintása akkor is förtelmes. Ehhez képest az NX30 műanyag és gumi részei sokkal kellemesebb tapintásúak szerintem. De nem véletlen használtam a "minőség" helyett a "minőségérzet" szubjektív kategóriáját, mert az számomra is nyilvánvaló, hogy azért az ütés-vágást nem biztos, hogy úgy bírja. (persze nem tudhatom mekkora pofont kapott ez a képen látható váz... )
-
Studi
veterán
Nem kell ennyire köbe vésetten ragaszkodni azokhoz a megszokott ekv. gyújtótávolságokhoz. Minimálisak az eltérések, régen is voltak 40-es, 50-es, 55-ös, 58-as alapok is például.
Pár hete akcióban az NX30 kit 150 + valami leadott SLR? áron ment. Elgondolkodtam. Az a 85/1.4-es üveg nagyon jó lehet portréra. Persze az árából meg kijön egy ötdé 85/1.8-al, és az se rossz.
-
Studi
veterán
Nem értem, mi lesz ez a GM5. A GM1 egy prémium mini gép, a GX7 egy prémium nagy váz. Mindkettőnek meg van a létjogosultsága, ha nem sikeres a GX7, akkor annak az lehet az oka, hogy árban nem mentek a csökkenő árú közvetlen riválisok (E-M5, E-M10) után. Nem értem, minek most összemosni ezt a két vonalat?
-
Livio
tag
WP-ról irányítható bármelyik váz, vagy csak android meg ios játszik?
Vagy valahogyan applikálható oda is? -
.mf
veterán
Valóban...
Nekem kicsit besűrűsödött a hetem munkailag, de valahogy beszorítom. K-sze-cs este 6-7-től jó - mivel kedd van, szerdára esőt mondanak, és úgyis csütörtökről volt eredetileg szó, csütörtök? Részemről belváros preferált.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
|AP|
veterán
Két héten belül jönnek az újdonságok a Panától. Mindkét gép nagyon érdekesnek hangzik, én kíváncsi vagyok.
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
gorgo
őstag
Ez a sörözős téma nagyon elhalt...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
.mf
veterán
Igen, erre utaltam, hogy jön egy új, profi váz, új szenzorral; de bármennyire is hájpolják, bármennyire is jó,
- APS-C, biztos nem fogja az A7 szenzort utolérni
- nem vázstabis
- az AF-es obi-kínálat csak Samu és...
--- tesztek alapján optikailag nem rosszak, de nem is annyira jók, m4/3 élesebb
--- fixek kínálat: 16 (24) pc f2.4, 20 (30) pc f2.8, 30 (45) pc f2, 45 (67.5) f1.8, 60 (90) M f2.8, 85 (127.5) f1.4.... üdvözlendő, hogy vannak pancake-ek, de hol vannak a klasszikus, jól bevált és bejáratott gyútávok? Egy 45 az még elmegy normálnak, de a 30 az se 28, se 35; és a portré gyútávokra van 90 f2.8 makró meg 130 f1.4, mintha a gyútávokat meg rekeszt felcserélték volna a tervezőasztalon...
- meg amúgy is, a Pana TV-márka, a Samu meg maraggyon telefonnál, még üveg bele nézőkéje sincsFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
-
Studi
veterán
válasz #04230330 #51594 üzenetére
Pedig az NX30 elég jól összerakott váz szerintem. De valóban, az NX300 sokkal "fenszibb", ellenben sokkal kevésbé praktikus.
(#51600) .mf: csiripelnek már a verebek egy tényleg profi Samu vázról az egyébként jó NX30 fölé, az már nem lehet rossz. Üvegek terén még nem tartanak a Fuji szintjén, ez tény, de azért a Sonyt már lelépték.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ebay-en ki lehet fogni a boltihoz mérten kedvezőbb áron az 56-ost is, de úgy sem olcsó.
A 35-ösnek nagyobb piaca van, abból itthon is kifoghat az ember egy jó vételt, csak türelmesnek kell lenni.
Mondjuk a digitcam csinált múlt hónapban Fujis akciót, úgy sem volt rossz vétel egy-egy objektív.
-
eeXaa
addikt
Tudja valaki, hogy jött e új firmware az új 14-140 re? Nekem 1.0 van... próbáltam kideríteni, de a panasonic oldalán semmi... csak a régit látom a listán, az újnak az oldalán meg nincs feltüntetve a jelenlegi verzió...
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest